InterAl כתב:ליברמן במרכז שמאל, דווקא כן המחנה שלו.
מה שתית אינטר ליברמן במחנה שלנו. זו שעת טרולינג?
המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:ליברמן במרכז שמאל, דווקא כן המחנה שלו.
InterAl כתב:ליברמן נספר במרכז שמאל כבר שנה וחצי. ובכלל, מלבד לנבוח בימנית, ליברמן 20 שנה בפוליטיקה ואני לא זוכר שום מעשה ימני שעשה עד היום. גם מעשים משמעותיים שלו באופן כללי קשה לזכור.
glass man כתב:DrKeo כתב:אבל הילדים האלה עניים עכשיו גלאס, מה אתה חושב, שהקצבאות הופכות אותם לעשירים? אם האבות שלהם יצאו לעבוד יהיה להם יותר כסף, לא פחות.
אבל במה? בזבל ? בפועלי בניין זה מה שאתה מאחל לילדים האלה אתה רוצה שניצור פה מעמד חדש שיהיה מעמד מקביל למעמד הנחות של המזרחים בשנות ה50 וה60? כי החרדים יהיו המעמד הכי למטה בחברה הישראלית דורות של קיפוח כל הסרט הזה מחדש.
אני מממן את החרדים האלה במשכורת שלי כמו כולם, הם חיים על חשבוני כמו על חשבון כמו כולם ואני עדיין מביט בטלווזיה בפליאה למה כולם רוצים בכוח לחלן אותם למה לא לתת להם לעשות את זה בקצב שלהם ובמקום זה שהמדינה תתמקד באנשים שבאמת רוצים לעבוד (נכים וכו') רוצה להוציא את החרדים לעבודה נדב? אז לפחות צריך לעשות רעש צריך לתת להם את תנאי העבודה הסוציאלים שמתאימים להם, לתת להם לא לעבוד בשבת לתת להם לעבוד בנפרד מנשים וכל השיט שהם צריכים אוכל חרדי מופרד כשר כל הסרט החרדי הזה.
מי שלא מוכן לתמוך טוטאלית סוציאלית בחרדים אין דרך אחרת להוציא אותם לעבוד.
DrKeo כתב:glass man כתב:DrKeo כתב:אבל הילדים האלה עניים עכשיו גלאס, מה אתה חושב, שהקצבאות הופכות אותם לעשירים? אם האבות שלהם יצאו לעבוד יהיה להם יותר כסף, לא פחות.
אבל במה? בזבל ? בפועלי בניין זה מה שאתה מאחל לילדים האלה אתה רוצה שניצור פה מעמד חדש שיהיה מעמד מקביל למעמד הנחות של המזרחים בשנות ה50 וה60? כי החרדים יהיו המעמד הכי למטה בחברה הישראלית דורות של קיפוח כל הסרט הזה מחדש.
אני מממן את החרדים האלה במשכורת שלי כמו כולם, הם חיים על חשבוני כמו על חשבון כמו כולם ואני עדיין מביט בטלווזיה בפליאה למה כולם רוצים בכוח לחלן אותם למה לא לתת להם לעשות את זה בקצב שלהם ובמקום זה שהמדינה תתמקד באנשים שבאמת רוצים לעבוד (נכים וכו') רוצה להוציא את החרדים לעבודה נדב? אז לפחות צריך לעשות רעש צריך לתת להם את תנאי העבודה הסוציאלים שמתאימים להם, לתת להם לא לעבוד בשבת לתת להם לעבוד בנפרד מנשים וכל השיט שהם צריכים אוכל חרדי מופרד כשר כל הסרט החרדי הזה.
מי שלא מוכן לתמוך טוטאלית סוציאלית בחרדים אין דרך אחרת להוציא אותם לעבוד.
תגיד, אתה מקשיב? הילדים האלה כרגע עניים יותר! יותר! לא פחות. האבא שלהם מרוויח פחות משכר מינימום, לא יותר. הם לא לומדים שום מקצוע שיעזור להם בחיים כי אבא שלהם יודע שהם ילמדו תורה בדיוק כמוהו. להפך גלאס, כל מה שאתה אומר הוא הפוך. אתה משאיר אותם במעברות, אתה מתנהג אליהם בגזענות כאילו הם ילדים מפגרים, אתה משאיר את הראש שלהם בחול. אם יפסיקו להם את הקצבאות הילדים האלה יהנו מחיים טובים יותר כי אבא שלהם יהיה אנסטלטור וירוויח פי 4 ממה שהוא הרוויח כאברך. אבא שלהם ידרוש שבנוסף לתורה (שתשאר מרכז חייהם) ילמדו אותם בבית ספר מתמטיקה ואנגלית כי הוא ידע שהם לא יקבלו קצבאות. ככה יהיה להם חיים טובים יותר, כשהם יצאו לעבוד ויעברו אנטגרציה מסויימת בחברה הישראלית. ככה כל חברה חרדית אי פעם עבדה, ככה החרדים בברוקלין עובדים, ככה המשפחה החרדית של סבתא שלי בחברון התנהלה. כן, הם עובדים, כן, הם לומדים תורה, כן, אף אחד לא מממן אותם. החרדיות לא נעלמה מהחרדים בברוקלין, הם לא כולם הפכו לחילונים או מתו מרעב.
אם כבר אתה זה שדן את הילדים האלה לאבדון. אתה דן אותם לחיות במשפחה עם 12 נפשות שמרוויחה כמה אלפי שקלים בודדים במקום שאבא ואמא יעבדו, אפילו בשכר מינימום, ויכניסו יותר מ-10K שקלים בחודש. אתה דן אותם לחיי בורות כי הם ידעו שכשהם יהיו בני 20 הם יקבלו קצבאות ולא יצטרכו לעבוד, אז למה צריך ללמוד בכלל משהו חוץ מתורה?
החרדים הם לא נכים, אתה יוצא פה לגמרי גזען. הנכים לא יכולים לעבוד כי הם נכים, החרדים לא עובדים כי אתה מחלק להם כסף. כל בן אדם בעל יכולת פיזית יכול לעבוד ולפעמים גם אנשים בלי יכולות פיזיות עובדים. החרדים הם אנשים נורמאלים, כמוך וכמוני, שנולדו לתוך כת. אם בן 20 יפסיק לקבל את הקצבאות שלו, בלי לדעת אנגלית ובלי לדעת חשבון, הוא עדין יוכל לחפש ולמצא עבודה. הוא יכול להיות אחד מאלף מקצועות, אולי לא אסטרו-פיסיקאי אבל הוא יוכל להיות המון מקצועות אחרים. כאילו, מה אתה חושב, שכולם במדינה הייטקיסטים? בוקר טוב. ואתה יודע מה? עם היכולת למידה שיש לאברכים שיושבים מול ספר מהבוקר עד הערב, אני בטוח שגם אנגלית ומתמטיקה הם יוכלו ללמוד צ'יק צ'ק, לפחות אלה שיש להם את המוטיבציה. כלומר, אוקיי, שבועיים אחרי שחרדי בן 25 לא יקבל יותר קצבאות הוא כנראה יצטרך ללכת לעבוד באיזו עבודת שכר מינימום, אבל אין שום סיבה שהוא ימשיך לעבוד בשכר מינימום 5 שנים מאוחר יותר אם יש לו את המוטיבציה.
סבא אחד שלי היה חקלאי, השני חייט. אני עובד בהייטק. איפה הייתי היום אם המשפחה שלי הייתה חיה על קצבאות 3 דורות? כנראה משחק משחקי וידאו ב-1 בצהרים ואוכל צ'טוס. וזאת התוכנית הגדולה שלך, שיקבלו קצבאות, שישארו בתלמודי תורה, שלא יצאו לעבוד וכך ימשיכו דור אחרי דור אחרי דור. אתה דן אותם למעברה.
אתה לא צריך דוגמה יותר טובה מאשר כל סיפור החל"ת שרץ כרגע. אתה נותן לכולם חל"ת עד יולי אז אף אחד לא עובד עד יולי. כשמחלקים לך כסף חינם אתה הופך לחסר ערך.
InterAl כתב:לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.
DrKeo כתב:לא כל החרדים יהיו אנסטלטורים, הנשים החרדיות מאוד חזקות בהייטק בשנים האחרונות, מאוד. הן מקבלות שכר נמוך יחסית להייטק והן יושבות לרוב במשרדים באזורים כמו פ"ת או בני ברק שיש בהם נשים בלבד, אבל ענף ההייטק מת על זה, הנשים הללו מרוויחות מעל ל-10K שקלים בחודש בעולם שבו חרדי חיי על קצבאות של כמה אלפים בודדים שאפילו לא משתווה לשכר מינימום.
אם תשחרר את החרדים, חלקם יעבדו בבניין, חלקם יהיו אנסטלטורים וחלקם יהיו הייטקיסטים או בעלי עסקים. יהיה שם הכל מהכל כי זאת חברה גדולה עם הרבה סוגי אנשים. יהיו כאלה שירוצו ללמוד אנגלית ומתמטיקה, יהיו כאלה שירצו פשוט לעבוד עבודת כפיים, כמו כל חברה סטנדרטית. מה העתיד של הילדים שלהם? פי 100 יותר טוב מזה שאתה דן אותם אליו. אתה תוקע אותם במעגל אינסופי של בורות ואבטלה. מה עדיף, שאבא שלך יהיה אנסטלטור שמרוויח 10K בחודש או מובטל (שלומד תורה) שמרוויח 3K? שאבא שלך ישלח אותך ללמוד מתמטיקה ו אנגלית או תורה? כלומר, באיזה יקום האופציה השניה עדיפה?
אם אתה מחפש שבשלב כלשהו החרדים יהיו חלק מהחברה הישראלית, יעבדו, יהיו הייטקיסטים וכו', אז צריך לשחרר אותם ממעגל הרקבון של הקצבאות. מה הדרך שלך עושה חוץ מאשר להשאיר אותם מובטלים לנצח דור אחרי דור? ה"נכות" שלהם היא פסיכולוגית, בדיוק כמו שעכשיו בני 24 בחל"ת הם "נכים". אתה מקבל כסף יש מעין אז למה שתצא לעבוד? כל אחד יכול לצאת לעבוד כל עוד הוא מסוגל לעשות את זה פיזית, אבל הוא צריך לרצות את זה ואם מקבלים קצבאות, למה שירצו את זה?
אם זה לא ברור, החרדים "נכים" (במילים שלך) לא כי הם חרדים, הם "נכים" כי הם חיים על קצבאות. בניו יורק חרדים עובדים יופי יופי, יודעים לעשות כסף ברוך השם. ובארץ? בארץ חילונים נרקבים בחל"ת ולא מחפשים עבודה בגלל שהוא קצבה מובטחת עד יולי הקרוב. אז הבנו את המכנה המשותף פה? מי שמממנים לו את החיים בלי תמורה הופך לרקבון שחיי על חשבון משלם המיסים עד היום שיפסיקו לו את הכסף החינם, ללא קשר לחרדיות או חילוניות. יש אנשים שצריכים לקבל קצבה, אבל הם לא החרדים ולא חילונים שיצאו לחל"ת לפני 12 חודשים.
glass man כתב:InterAl כתב:לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.
חחחחחחח שמאלני? תראה לי שמאלני שמדבר כמו בסרטון הזה, ו11 שנה אחרי התאריך שנקבת
https://www.youtube.com/watch?v=AnjHIn2jY2I
InterAl כתב:glass man כתב:InterAl כתב:לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.
חחחחחחח שמאלני? תראה לי שמאלני שמדבר כמו בסרטון הזה, ו11 שנה אחרי התאריך שנקבת
https://www.youtube.com/watch?v=AnjHIn2jY2I
כדאי שתלמד להבחין בין דיבורים למעשים. במיוחד כשזה נוגע לפוליטיקאים.
InterAl כתב:גם אהוד ברק תמך בתקיפה באיראן. זה הופך אותו לימני?
ליברמן תומך במדינה פלסטינית ובפינוי התנחלויות מחוץ לגושים. בדיוק כמו מרצ.
Laskin כתב:כאילו יום ההפך היום, אני שוב פורש מהדיון הזה...
אז מה אתם אומרים על יונית וביבי? אכל אותה שוב בלי מלח... לא מבין למה נותנים למגישה הזו לראיין אותו במקום עיתונאית אמיתית.
מה שיזכרו זה בעיקר ״נה נה נה נה נה״ שעשה לה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים