נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2021, 01:10

InterAl כתב:ליברמן במרכז שמאל, דווקא כן המחנה שלו.

מה שתית אינטר ליברמן במחנה שלנו. זו שעת טרולינג? :lol:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 פברואר 2021, 01:13

ליברמן נספר במרכז שמאל כבר שנה וחצי. ובכלל, מלבד לנבוח בימנית, ליברמן 20 שנה בפוליטיקה ואני לא זוכר שום מעשה ימני שעשה עד היום. גם מעשים משמעותיים שלו באופן כללי קשה לזכור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2021, 01:14

InterAl כתב:ליברמן נספר במרכז שמאל כבר שנה וחצי. ובכלל, מלבד לנבוח בימנית, ליברמן 20 שנה בפוליטיקה ואני לא זוכר שום מעשה ימני שעשה עד היום. גם מעשים משמעותיים שלו באופן כללי קשה לזכור.

אני לי מה להגיד חוץ מ.... אתה המלך של הHOT TAKES בפורום :lol:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 פברואר 2021, 01:18

לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2021, 01:43

glass man כתב:
DrKeo כתב:אבל הילדים האלה עניים עכשיו גלאס, מה אתה חושב, שהקצבאות הופכות אותם לעשירים? אם האבות שלהם יצאו לעבוד יהיה להם יותר כסף, לא פחות.

אבל במה? בזבל ? בפועלי בניין זה מה שאתה מאחל לילדים האלה אתה רוצה שניצור פה מעמד חדש שיהיה מעמד מקביל למעמד הנחות של המזרחים בשנות ה50 וה60? כי החרדים יהיו המעמד הכי למטה בחברה הישראלית דורות של קיפוח כל הסרט הזה מחדש.

אני מממן את החרדים האלה במשכורת שלי כמו כולם, הם חיים על חשבוני כמו על חשבון כמו כולם ואני עדיין מביט בטלווזיה בפליאה למה כולם רוצים בכוח לחלן אותם למה לא לתת להם לעשות את זה בקצב שלהם ובמקום זה שהמדינה תתמקד באנשים שבאמת רוצים לעבוד (נכים וכו') רוצה להוציא את החרדים לעבודה נדב? אז לפחות צריך לעשות רעש צריך לתת להם את תנאי העבודה הסוציאלים שמתאימים להם, לתת להם לא לעבוד בשבת לתת להם לעבוד בנפרד מנשים וכל השיט שהם צריכים אוכל חרדי מופרד כשר כל הסרט החרדי הזה.

מי שלא מוכן לתמוך טוטאלית סוציאלית בחרדים אין דרך אחרת להוציא אותם לעבוד.

תגיד, אתה מקשיב? הילדים האלה כרגע עניים יותר! יותר! לא פחות. האבא שלהם מרוויח פחות משכר מינימום, לא יותר. הם לא לומדים שום מקצוע שיעזור להם בחיים כי אבא שלהם יודע שהם ילמדו תורה בדיוק כמוהו. להפך גלאס, כל מה שאתה אומר הוא הפוך. אתה משאיר אותם במעברות, אתה מתנהג אליהם בגזענות כאילו הם ילדים מפגרים, אתה משאיר את הראש שלהם בחול. אם יפסיקו להם את הקצבאות הילדים האלה יהנו מחיים טובים יותר כי אבא שלהם יהיה אנסטלטור וירוויח פי 4 ממה שהוא הרוויח כאברך. אבא שלהם ידרוש שבנוסף לתורה (שתשאר מרכז חייהם) ילמדו אותם בבית ספר מתמטיקה ואנגלית כי הוא ידע שהם לא יקבלו קצבאות. ככה יהיה להם חיים טובים יותר, כשהם יצאו לעבוד ויעברו אנטגרציה מסויימת בחברה הישראלית. ככה כל חברה חרדית אי פעם עבדה, ככה החרדים בברוקלין עובדים, ככה המשפחה החרדית של סבתא שלי בחברון התנהלה. כן, הם עובדים, כן, הם לומדים תורה, כן, אף אחד לא מממן אותם. החרדיות לא נעלמה מהחרדים בברוקלין, הם לא כולם הפכו לחילונים או מתו מרעב.

אם כבר אתה זה שדן את הילדים האלה לאבדון. אתה דן אותם לחיות במשפחה עם 12 נפשות שמרוויחה כמה אלפי שקלים בודדים במקום שאבא ואמא יעבדו, אפילו בשכר מינימום, ויכניסו יותר מ-10K שקלים בחודש. אתה דן אותם לחיי בורות כי הם ידעו שכשהם יהיו בני 20 הם יקבלו קצבאות ולא יצטרכו לעבוד, אז למה צריך ללמוד בכלל משהו חוץ מתורה?

החרדים הם לא נכים, אתה יוצא פה לגמרי גזען. הנכים לא יכולים לעבוד כי הם נכים, החרדים לא עובדים כי אתה מחלק להם כסף. כל בן אדם בעל יכולת פיזית יכול לעבוד ולפעמים גם אנשים בלי יכולות פיזיות עובדים. החרדים הם אנשים נורמאלים, כמוך וכמוני, שנולדו לתוך כת. אם בן 20 יפסיק לקבל את הקצבאות שלו, בלי לדעת אנגלית ובלי לדעת חשבון, הוא עדין יוכל לחפש ולמצא עבודה. הוא יכול להיות אחד מאלף מקצועות, אולי לא אסטרו-פיסיקאי אבל הוא יוכל להיות המון מקצועות אחרים. כאילו, מה אתה חושב, שכולם במדינה הייטקיסטים? בוקר טוב. ואתה יודע מה? עם היכולת למידה שיש לאברכים שיושבים מול ספר מהבוקר עד הערב, אני בטוח שגם אנגלית ומתמטיקה הם יוכלו ללמוד צ'יק צ'ק, לפחות אלה שיש להם את המוטיבציה. כלומר, אוקיי, שבועיים אחרי שחרדי בן 25 לא יקבל יותר קצבאות הוא כנראה יצטרך ללכת לעבוד באיזו עבודת שכר מינימום, אבל אין שום סיבה שהוא ימשיך לעבוד בשכר מינימום 5 שנים מאוחר יותר אם יש לו את המוטיבציה.

סבא אחד שלי היה חקלאי, השני חייט. אני עובד בהייטק. איפה הייתי היום אם המשפחה שלי הייתה חיה על קצבאות 3 דורות? כנראה משחק משחקי וידאו ב-1 בצהרים ואוכל צ'טוס. וזאת התוכנית הגדולה שלך, שיקבלו קצבאות, שישארו בתלמודי תורה, שלא יצאו לעבוד וכך ימשיכו דור אחרי דור אחרי דור. אתה דן אותם למעברה.

אתה לא צריך דוגמה יותר טובה מאשר כל סיפור החל"ת שרץ כרגע. אתה נותן לכולם חל"ת עד יולי אז אף אחד לא עובד עד יולי. כשמחלקים לך כסף חינם אתה הופך לחסר ערך.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 פברואר 2021, 11:29

DrKeo כתב:
glass man כתב:
DrKeo כתב:אבל הילדים האלה עניים עכשיו גלאס, מה אתה חושב, שהקצבאות הופכות אותם לעשירים? אם האבות שלהם יצאו לעבוד יהיה להם יותר כסף, לא פחות.

אבל במה? בזבל ? בפועלי בניין זה מה שאתה מאחל לילדים האלה אתה רוצה שניצור פה מעמד חדש שיהיה מעמד מקביל למעמד הנחות של המזרחים בשנות ה50 וה60? כי החרדים יהיו המעמד הכי למטה בחברה הישראלית דורות של קיפוח כל הסרט הזה מחדש.

אני מממן את החרדים האלה במשכורת שלי כמו כולם, הם חיים על חשבוני כמו על חשבון כמו כולם ואני עדיין מביט בטלווזיה בפליאה למה כולם רוצים בכוח לחלן אותם למה לא לתת להם לעשות את זה בקצב שלהם ובמקום זה שהמדינה תתמקד באנשים שבאמת רוצים לעבוד (נכים וכו') רוצה להוציא את החרדים לעבודה נדב? אז לפחות צריך לעשות רעש צריך לתת להם את תנאי העבודה הסוציאלים שמתאימים להם, לתת להם לא לעבוד בשבת לתת להם לעבוד בנפרד מנשים וכל השיט שהם צריכים אוכל חרדי מופרד כשר כל הסרט החרדי הזה.

מי שלא מוכן לתמוך טוטאלית סוציאלית בחרדים אין דרך אחרת להוציא אותם לעבוד.

תגיד, אתה מקשיב? הילדים האלה כרגע עניים יותר! יותר! לא פחות. האבא שלהם מרוויח פחות משכר מינימום, לא יותר. הם לא לומדים שום מקצוע שיעזור להם בחיים כי אבא שלהם יודע שהם ילמדו תורה בדיוק כמוהו. להפך גלאס, כל מה שאתה אומר הוא הפוך. אתה משאיר אותם במעברות, אתה מתנהג אליהם בגזענות כאילו הם ילדים מפגרים, אתה משאיר את הראש שלהם בחול. אם יפסיקו להם את הקצבאות הילדים האלה יהנו מחיים טובים יותר כי אבא שלהם יהיה אנסטלטור וירוויח פי 4 ממה שהוא הרוויח כאברך. אבא שלהם ידרוש שבנוסף לתורה (שתשאר מרכז חייהם) ילמדו אותם בבית ספר מתמטיקה ואנגלית כי הוא ידע שהם לא יקבלו קצבאות. ככה יהיה להם חיים טובים יותר, כשהם יצאו לעבוד ויעברו אנטגרציה מסויימת בחברה הישראלית. ככה כל חברה חרדית אי פעם עבדה, ככה החרדים בברוקלין עובדים, ככה המשפחה החרדית של סבתא שלי בחברון התנהלה. כן, הם עובדים, כן, הם לומדים תורה, כן, אף אחד לא מממן אותם. החרדיות לא נעלמה מהחרדים בברוקלין, הם לא כולם הפכו לחילונים או מתו מרעב.

אם כבר אתה זה שדן את הילדים האלה לאבדון. אתה דן אותם לחיות במשפחה עם 12 נפשות שמרוויחה כמה אלפי שקלים בודדים במקום שאבא ואמא יעבדו, אפילו בשכר מינימום, ויכניסו יותר מ-10K שקלים בחודש. אתה דן אותם לחיי בורות כי הם ידעו שכשהם יהיו בני 20 הם יקבלו קצבאות ולא יצטרכו לעבוד, אז למה צריך ללמוד בכלל משהו חוץ מתורה?

החרדים הם לא נכים, אתה יוצא פה לגמרי גזען. הנכים לא יכולים לעבוד כי הם נכים, החרדים לא עובדים כי אתה מחלק להם כסף. כל בן אדם בעל יכולת פיזית יכול לעבוד ולפעמים גם אנשים בלי יכולות פיזיות עובדים. החרדים הם אנשים נורמאלים, כמוך וכמוני, שנולדו לתוך כת. אם בן 20 יפסיק לקבל את הקצבאות שלו, בלי לדעת אנגלית ובלי לדעת חשבון, הוא עדין יוכל לחפש ולמצא עבודה. הוא יכול להיות אחד מאלף מקצועות, אולי לא אסטרו-פיסיקאי אבל הוא יוכל להיות המון מקצועות אחרים. כאילו, מה אתה חושב, שכולם במדינה הייטקיסטים? בוקר טוב. ואתה יודע מה? עם היכולת למידה שיש לאברכים שיושבים מול ספר מהבוקר עד הערב, אני בטוח שגם אנגלית ומתמטיקה הם יוכלו ללמוד צ'יק צ'ק, לפחות אלה שיש להם את המוטיבציה. כלומר, אוקיי, שבועיים אחרי שחרדי בן 25 לא יקבל יותר קצבאות הוא כנראה יצטרך ללכת לעבוד באיזו עבודת שכר מינימום, אבל אין שום סיבה שהוא ימשיך לעבוד בשכר מינימום 5 שנים מאוחר יותר אם יש לו את המוטיבציה.

סבא אחד שלי היה חקלאי, השני חייט. אני עובד בהייטק. איפה הייתי היום אם המשפחה שלי הייתה חיה על קצבאות 3 דורות? כנראה משחק משחקי וידאו ב-1 בצהרים ואוכל צ'טוס. וזאת התוכנית הגדולה שלך, שיקבלו קצבאות, שישארו בתלמודי תורה, שלא יצאו לעבוד וכך ימשיכו דור אחרי דור אחרי דור. אתה דן אותם למעברה.

אתה לא צריך דוגמה יותר טובה מאשר כל סיפור החל"ת שרץ כרגע. אתה נותן לכולם חל"ת עד יולי אז אף אחד לא עובד עד יולי. כשמחלקים לך כסף חינם אתה הופך לחסר ערך.

נדב אם התוכנית שלי היא תוכנית "הציטוס הגדולה" התוכנית שלך לא טובה בהרבה כי התוכנית שלך עבורם היא דה פקטו. "אינסטלציה למתחרד" זה מה שאתה מאחל לדור הבא החרדי בישראל להקים שושלת של עובדי בניין ואינסטלטורים? קופאים? לפחות בתוכנית הצ'יטוס שלי אדם יכול להיות פריילנסר מהבית בזמן שהם רוכשים השכלה.

איך אני גזען בדיוק? אני גזען על חרדים? אני הכי פרו חרדים, אני נשבע לך שבסביבה שלי הנושא של החרדים לא יכול לעלות בלי שיהיה פיצוץ בשיחה, מרוב שאף אחד לא מתחשב בחרדים.

מה זה משנה ממה נגרמה הנכות ואיך זה הופך אותי לגזען אם אני אומר שיש להם נכות תעסוקתית? מה זה משנה אם אובדן כושר העבודה שלך הוא מתאונה, שירות צבאי, לידה, או שפשוט נולדת חרדי וניטלה ממך האפשרות להשתכר נורמלי כמו קבוצת השווים שלך במשק? אם עכשיו אני זורק ישראלי ממוצע, לא עובד הייטק ישראלי ממוצע לסין בלי שפה בלי כלום הוא יכול להסתדר בסין אחרי שהורגל לחיים אחרים ? לא הוא יהיה דה פקטו נכה בסין מבחינת כושר העבודה שלו. זה מה שהולך אצל החרדים.

לגבי המשפחה של סבתא שלך בחברון איך אנחנו יכולים לדעת איזה קושי הם עברו בכל התהליך הזה שאתה מתאר כאילו הכל היה קל אתה מדלג על כל הפרטים הקשים בסיפור ההסתגלות שלהם וכאילו הם פשוט עבדו בלי קושי. ונגיד שהם כן הצליחו להסתגל בוא אני אזרום... כל משפחה חרדית היא כמו המשפחה של סבתא שלך? אם כבר המשפחה הזו היא היוצאת מן הכלל! (ושוב אני נזהר אפילו לומר את זה כי אני לא מכיר את הסיפור בכלל)

גזענות? הגזענות האמיתית תהיה כשהחרדים יעבדו בעבודות דוחק בבניה ואינסטלציה והחילוני שלידם, יצחק עליהם כל היום ויתנשא מעליהם, לפחות בתוכנית הציטוס שלי החרדים יכולים להישאר בבועה שלהם עד' שתהיה להם השכלה מנימלית.

אם היית לפחות אומר שאתה מוכן לתת להם את הקצבאות עד שתהיה לילדים שלהם השכלה נורמלית אז הויכוח היה נגמר בזה כי לא היה לנו על מה להתווכח.

אבל אתה מתעקש שהם אמורים להתפתח ל"חרדים מברוקליין" משל היו פוקימונים שמתפתחים מצורה אחת של פוקימון לאחרת בהרף עין.

החרדים בברוקלין מצליחים לעבוד, לשמור את השבת ויום כיפור וגם לכבד את ימי החג של אמריקה כי ככה הרגילו אותם מגיל 0 לצפות מהחרדים בארץ שהכניסו אותם לבוץ הזה להשתדרג ככה? זה במקרה הטוב לא מעשי.

זה כאילו אתה אומר לי נדב, "גלאס עוד 100 ומשהו שנה החרדים יהיו שווים לנו בהכל ובנתיים שיהיו קופאים" לא יכול לקבל את זה.

התוכנית שלך שתוך 5 שנים בן אדם יהפוך ממובטל לשיפוצניק ומשיפוצניק לעובד הייטק... קפטן אמריקה לא יכול לעמוד בסטנדרט הזה שהצבת לחרדים האומללים.

היה קייס לטעון שאני גזען אם חלילה הייתי אומר שמשהו בDNA של החרדים או בראש שלהם מונע מהם לעבוד כמוני וכמוך אבל זה כלל לא מה שאמרתי.

אני פשוט נגד תוכנית ה"שיפוצניק למתחרד" שאתה מציע וזה עוד בעיניך שידרוג עבורם.

תראה איזה גזענות יש כלפי החרדים כשהם בערים שלהם, הסתה יומיומית נגד החרדים ואתה רוצה לשחרר אותם לשוק העבודה כשאין להם שום כלי לזה? דור של מקופחים.
הפנתרים השחורים החדשים! זה מה שיהיה פה.

מספיק שנסתכל על מה שעברה העלייה הרוסית וזה עוד היה מצב שאנשים משכילים כמו הרוסים נאלצו לעבוד בעבודות דוחק בגלל איבוד מעמדם הישן.
אז אתה רוצה שעכשיו החרדים יעברו את זה?

אז כן,גם אני מכיר אמריקאי חרדי שיש לו חנות באמריקה והוא בישיבה בזמנו הפנוי הכל טוב ויפה אבל החרדים שלנו לא מסוגלים לזה.ואני עוד גזען כיאני רואה את האינטרס שלהם?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2021, 12:00

תגיד לי, גלאס... באיזה עולם אתה חי שעדיף לאדם להיות אוכל חינם מאשר לעסוק במקצוע אמיתי, ואולי משם להתקדם? הרי הילדים שלהם יוכלו להתקדם משם, בדיוק כמו שהסבים והסבתות שלנו עבדו בעבודות פשוטות יותר וההורים שלנו התקדמו משם ואנחנו בתקווה התקדמנו משם נמשיך להתקדם.

אין לחרדים שום נכות תעסוקתית. ה"נכות" שלהם היא מבחירה או מהרגל/שטיפת מח, זה לא משנה כי זה הפיך. רק בארץ החרדים הם "נכים" כאלה, וזה רק בגלל שאנשים מביטים עליהם בגזענות של ציפיות נמוכות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2021, 12:41

לא כל החרדים יהיו אנסטלטורים, הנשים החרדיות מאוד חזקות בהייטק בשנים האחרונות, מאוד. הן מקבלות שכר נמוך יחסית להייטק והן יושבות לרוב במשרדים באזורים כמו פ"ת או בני ברק שיש בהם נשים בלבד, אבל ענף ההייטק מת על זה, הנשים הללו מרוויחות מעל ל-10K שקלים בחודש בעולם שבו חרדי חיי על קצבאות של כמה אלפים בודדים שאפילו לא משתווה לשכר מינימום.

אם תשחרר את החרדים, חלקם יעבדו בבניין, חלקם יהיו אנסטלטורים וחלקם יהיו הייטקיסטים או בעלי עסקים. יהיה שם הכל מהכל כי זאת חברה גדולה עם הרבה סוגי אנשים. יהיו כאלה שירוצו ללמוד אנגלית ומתמטיקה, יהיו כאלה שירצו פשוט לעבוד עבודת כפיים, כמו כל חברה סטנדרטית. מה העתיד של הילדים שלהם? פי 100 יותר טוב מזה שאתה דן אותם אליו. אתה תוקע אותם במעגל אינסופי של בורות ואבטלה. מה עדיף, שאבא שלך יהיה אנסטלטור שמרוויח 10K בחודש או מובטל (שלומד תורה) שמרוויח 3K? שאבא שלך ישלח אותך ללמוד מתמטיקה ו אנגלית או תורה? כלומר, באיזה יקום האופציה השניה עדיפה?

אם אתה מחפש שבשלב כלשהו החרדים יהיו חלק מהחברה הישראלית, יעבדו, יהיו הייטקיסטים וכו', אז צריך לשחרר אותם ממעגל הרקבון של הקצבאות. מה הדרך שלך עושה חוץ מאשר להשאיר אותם מובטלים לנצח דור אחרי דור? ה"נכות" שלהם היא פסיכולוגית, בדיוק כמו שעכשיו בני 24 בחל"ת הם "נכים". אתה מקבל כסף יש מעין אז למה שתצא לעבוד? כל אחד יכול לצאת לעבוד כל עוד הוא מסוגל לעשות את זה פיזית, אבל הוא צריך לרצות את זה ואם מקבלים קצבאות, למה שירצו את זה?

אם זה לא ברור, החרדים "נכים" (במילים שלך) לא כי הם חרדים, הם "נכים" כי הם חיים על קצבאות. בניו יורק חרדים עובדים יופי יופי, יודעים לעשות כסף ברוך השם. ובארץ? בארץ חילונים נרקבים בחל"ת ולא מחפשים עבודה בגלל שהוא קצבה מובטחת עד יולי הקרוב. אז הבנו את המכנה המשותף פה? מי שמממנים לו את החיים בלי תמורה הופך לרקבון שחיי על חשבון משלם המיסים עד היום שיפסיקו לו את הכסף החינם, ללא קשר לחרדיות או חילוניות. יש אנשים שצריכים לקבל קצבה, אבל הם לא החרדים ולא חילונים שיצאו לחל"ת לפני 12 חודשים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2021, 13:17

בתור מישהו שמעסיק בין היתר גם חרדים בענף הבנייה - אני גם יכול להגיד שהשכר לא נופל מזה של הייטקיסט, אם הם עושים קצת קורסים פה ושם... טפסן מקבל בין 50 ל-80 ש"ח לשעה, בהתאם לנסיון והיעילות שלו, והרבה מהם עובדים מעל 10 שעות ביום וגם עובדים חצי יום בימי שישי, תעשו את החישוב לבד :)
חוץ מזה, המשרדים שלנו נמצאים ממש על הגבול של רמת-גן ובני ברק, יש בבניין שלנו כמה וכמה בעלי עסק ומשרדים חרדים והם ממש כועסים על המצב בארץ שבו המדינה מעודדת בטלנות בקהילה שלהם.

אה, ולגבי החל"ת - גם פה נדב צודק במאה אחוז, כמעט כל העובדים שהוצאתי לחל"ת ביקשו ממני להאריך עד יוני, למרות שרק רציתי לעשות זאת לחודש, חלקם גג חודשיים... הם אומרים לי שלא אכפת להם שהם יקבלו רק 70%, זה ממש נח להם... הם רואים נטפליקס ומקבלים על זה כסף, מה עוד צריך? חלקם בטח מחלטרים בשחור אבל הרוב בוודאות מוחלטת לא.
זו גם אחת הסיבות שאני לא מאמין בUBI כמקור הכנסה. אנשים שבעד המודל הזה חושבים שהם עלו כאן על הדבר הבא, אבל בפועל זו רגרסיה רצינית. עידוד בטלנות זה חיסול החדשנות, הנצחת הבינוניות, ומתכון בטוח להתפוררות הכלכלה והחברה.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 15 פברואר 2021, 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2021, 13:26

כן, גם אני עבדתי באלביט ליד קניון איילון, על גבול בני ברק (ו-Death119 עבד איתי ויוכל להעיד). יש שם המון חרדים, גם נשים וגם גברים, והם משתלבים יופי יופי. היו שם גם נשים חרדיות בנות פחות מ-30 שהרוויחו כמעט 20K שקלים בחודש. הבעיה מתחילה ונגמרת כשאתה חיי על קצבאות. איך אפשר בכלל לדמיון שהמצב של בן אדם שאשכרה יעבוד לפרנסתו, ירוויח במקרה הכי גרוע 1K-2K יותר ממה שהוא "מרוויח" היום (ובמקרה קצת יותר טוב פי 2-5) ואולי אפילו יבין ששווה שהילדים שלו ילמדו אנגלית כמצב פחות טוב מלהיות מובטל עני שמסרב שהילדים שלו יקבלו חינוך רלוונטי?

כלומר, לגדול לחברה שבה אבא שלך עובד ואתה לומד אנגלית ומתמטיקה יביא למצב שבו החרדים בארץ אשכרה יתנהלו בצורה הגיונית, כמו החרדים בניו יורק. והיי, הם עדין יוכלו, כמו החרדים בניו יורק, להשאר חברה סגורה שמתעללת בכל מי שסוטה מהקו :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2021, 13:35

גם הסביבה פה באיזור התעשייה החדש בבני ברק - היא ממש ליברלית, רוב הנשים לא הולכות בלבוש צנוע, בלשון המעטה, והחרדים מתמודדים עם זה יפה מאוד, לא צריך לשנות הכל מקצה לקצה, מניח שבמטבחון שלהם יש הפרדה של חלב ובשר או שהעובדים החרדים מביאים מהבית את האוכל וזהו, אין שום צורך בהתאמות מיוחדות ויקרות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2021, 14:58

אצלנו החרדים הביאו אוכל מהבית או אכלו בחדר אוכל שהיה צבאי משהו - כלומר כשר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 פברואר 2021, 15:37

החרדים משוחררים. קצבאות לאברכים הן רק כמה מאות שקלים בחודש כהכנסה ישירה, והטבות עקיפות יש גם באמריקה (food stamps, section 8 וכו'). גם לא נכון לומר שרובם בארץ לא עובדים. רוב המשפחות החרדיות בארץ כן עובדות, כולל גברים, פשוט בארץ הנשים הן לרוב אלה שמפרנסות בעוד שבאמריקה זה הפוך, הגברים מפרנסים והנשים בבית (לפעמים גם הן עובדות אבל לא תמיד). בכל מקרה, כשמסתכלים על שיעור התעסוקה הכללי של חרדים בארץ, הוא נמוך רק בכמה נק' אחוז מהשיעור הכללי. לכן אין פה באמת בעיה גדולה, לפחות לא כרגע. הבעיה העיקרית תהיה בעתיד, בגלל שהם עושים המון ילדים. היום יותר מרבע מהעולים לכיתה א' הם ילדים חרדים. אם לא יהיה שינוי פוליטי/חברתי רציני בארץ בדור הקרוב, מפחיד לחשוב שעוד 20 שנה רבע מהמדינה ומחברי הכנסת יהיו חרדים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 10:47

InterAl כתב:לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.

חחחחחחח שמאלני? תראה לי שמאלני שמדבר כמו בסרטון הזה, ו11 שנה אחרי התאריך שנקבת
https://www.youtube.com/watch?v=AnjHIn2jY2I

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 11:56

DrKeo כתב:לא כל החרדים יהיו אנסטלטורים, הנשים החרדיות מאוד חזקות בהייטק בשנים האחרונות, מאוד. הן מקבלות שכר נמוך יחסית להייטק והן יושבות לרוב במשרדים באזורים כמו פ"ת או בני ברק שיש בהם נשים בלבד, אבל ענף ההייטק מת על זה, הנשים הללו מרוויחות מעל ל-10K שקלים בחודש בעולם שבו חרדי חיי על קצבאות של כמה אלפים בודדים שאפילו לא משתווה לשכר מינימום.

אם תשחרר את החרדים, חלקם יעבדו בבניין, חלקם יהיו אנסטלטורים וחלקם יהיו הייטקיסטים או בעלי עסקים. יהיה שם הכל מהכל כי זאת חברה גדולה עם הרבה סוגי אנשים. יהיו כאלה שירוצו ללמוד אנגלית ומתמטיקה, יהיו כאלה שירצו פשוט לעבוד עבודת כפיים, כמו כל חברה סטנדרטית. מה העתיד של הילדים שלהם? פי 100 יותר טוב מזה שאתה דן אותם אליו. אתה תוקע אותם במעגל אינסופי של בורות ואבטלה. מה עדיף, שאבא שלך יהיה אנסטלטור שמרוויח 10K בחודש או מובטל (שלומד תורה) שמרוויח 3K? שאבא שלך ישלח אותך ללמוד מתמטיקה ו אנגלית או תורה? כלומר, באיזה יקום האופציה השניה עדיפה?

אם אתה מחפש שבשלב כלשהו החרדים יהיו חלק מהחברה הישראלית, יעבדו, יהיו הייטקיסטים וכו', אז צריך לשחרר אותם ממעגל הרקבון של הקצבאות. מה הדרך שלך עושה חוץ מאשר להשאיר אותם מובטלים לנצח דור אחרי דור? ה"נכות" שלהם היא פסיכולוגית, בדיוק כמו שעכשיו בני 24 בחל"ת הם "נכים". אתה מקבל כסף יש מעין אז למה שתצא לעבוד? כל אחד יכול לצאת לעבוד כל עוד הוא מסוגל לעשות את זה פיזית, אבל הוא צריך לרצות את זה ואם מקבלים קצבאות, למה שירצו את זה?

אם זה לא ברור, החרדים "נכים" (במילים שלך) לא כי הם חרדים, הם "נכים" כי הם חיים על קצבאות. בניו יורק חרדים עובדים יופי יופי, יודעים לעשות כסף ברוך השם. ובארץ? בארץ חילונים נרקבים בחל"ת ולא מחפשים עבודה בגלל שהוא קצבה מובטחת עד יולי הקרוב. אז הבנו את המכנה המשותף פה? מי שמממנים לו את החיים בלי תמורה הופך לרקבון שחיי על חשבון משלם המיסים עד היום שיפסיקו לו את הכסף החינם, ללא קשר לחרדיות או חילוניות. יש אנשים שצריכים לקבל קצבה, אבל הם לא החרדים ולא חילונים שיצאו לחל"ת לפני 12 חודשים.

אני הכרתי חרדית הייטקיסטית,שכשלא הייתי עושה אותה, היתה מסבירה לי איך עובד הcone of vision במשחקי התגנבות מאחורי הקלעים.אז יש ויש, אבל זה קומץ נדב קומץ מוכשרים שאתה מאדיר, בגלל שיש 2-3 הייטקיסטים הפכת את כל המגזר להייטקיסטים. יש כאלה שמוכשרים מלידה לדבר מסוים, כישרונים בטירוף אמבציונים, אבל זה מיעוט, ואם אתה חושב שבגלל שהם לומדים גמרא או את שאר ספרי הכישוף זה הופך אותם לqualified אני לא יכול להסכים עם זה.

רוב החרדים אנשים פשוטים עממים, הם לא יהפכו להייטקיסטים, הם יהיו עובדי בניין שיולידו בנים שיהפכו לפועלי בניין שיולידו בנים ש... ככה עד אינסוף.
אני מבין שלאסקין לא רואה בזה בעיה ואתה לא רואה בזה בעיה וזה נראה לכם עדיף לחרדים האלה ולישראל אבל אלה עבודות שאני לא רוצה בשביל החרדים.

החרדים צריכים ללמוד לרכוש השכלה אמיתית להשתלב במשק ואת זה אפשר לעשות רק דרך חינוך חינוך ועוד פעם חינוך בנתיים צריך לעשות שם רפורמה בחינוך ולהמשיך לסבסד את המשפחות הנוכחיות עד שההשכלה שם במגזר תגיע לרמה נאותה.

אתה צריך קודם כל לחכות שהדור העממי של החרדים יסתיים ילך לעולמו ואז יהיה אפשר להשקיע בדור חדש שנלמד אותו לשלב את התורה שלו ערכי המאה ה21.

אבל אתה לא מעוניין לחכות... אתה ולאסקין רוצים את זה עכשיו ומיד (או לפחות לא מתנגדים לעכשיו ומיד) ואתם בעצם גוזרים על החרדים האלה להיות פועלי הבניין של הדורות הבאים, אז אני נגד זה.

על כל מעסיק הגון ואחלה כמו לאסקין, הם יכולים ליפול על מעסיק חרא שיתעמר בהם, וכן אני לא רוצה דורות של ילדים חרדים רואים את האבות שלהם פועלי בניין ושזה יהיה פסגת שאיפותיהם בחיים. אני רוצה שהדור החדש ישאף לעבוד במקצועות שיקדמו אותם וישראל קדימה.

אין שום שידרוג במשפחה שנאלצת לרדת לתחתית הסולם בחברה הישראלית, אני לא מעוניין לראות יהודים במצב הזה.

מאיפה המחשבה הלא מעשית הזו שאבא אינסטלטור ישלח את הבנים שלו להייטק? אבא אינסטלטור ישלח את הבנים שלו להיות נהגי משאית ושיפוצנקים כי זה יהיה פסגת השאיפות שלו איום ונורא.

הבטלנות שאני מדבר עליה היא רק עד שהדור החדש של החרדים יצטייד בהשכלה נאותה, ואפשר לגרום לזה לקרות רק צריך לעשות רפורמה בחינוך החרדי.

אז כן, בכל משפחה של שיפוצניק כזה ועובד בניין יהיה חרדי אחד שישאף גבוה וישאף להיות עובד הייטק אבל זה קורה גם כיום אצל חלק מהיוצאים בשאלה, אין פה שום חידוש, תמיד בקבוצה חלשה יהיה לך מיעוט שיצטיין אני לא מעוניין שהחרדים יהיה בהם מיעוט משכיל ומשובח אני מעוניין שכל החרדים יהיו משכילים בלא יוצא מן הכלל עד האחרון שבהם.

אבל שוב, אנחנו לא נסכים כי אם העמדה היא "מה רע בלהיות פועל בניין" אז לא נוכל להסכים לזה.

עבדתי בתחנות דלק כשהייתי צעיר יותר, עבדתי בעבודות שלא אהבתי שהייתי צעיר יותר, זה לא אומר שזה מה שטוב לחרדים.
עדיפה בטלנות זמנית על בינוניות נצחית, שאתה ולאסקין אין לכם בעיה עם המקצועות האלה בשביל החרדים לי יש.

אתם בעד שחרדי ירוויח 10 אבל ישקע בבינוניות לעד ויהיה לעד חלק ממעמד נמוך? ולמה כי הוא נולד למשפחה חרדית שדפקה לו את החינוך ולכן הוא וצאצאיו נגזר עליהם לחיות ולעבוד במקצועות כאלה?

אני לא יכול לקבל את זה.

היהדות זה ערבות הדדית של יהודי ליהודי אחר,גם לחרדים. אז אוקיי הבנתי שלא כולם איכפת להם מהערכים היהודים לי כן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2021, 12:27

״ יש כאלה שמוכשרים מלידה לדבר מסוים, כישרונים בטירוף אמבציונים, אבל זה מיעוט, ואם אתה חושב שבגלל שהם לומדים גמרא או את שאר ספרי הכישוף זה הופך אותם לqualified אני לא יכול להסכים עם זה״

הם לא ״מוכשרים מלידה״, הם קיבלו חינוך טוב יותר, מה שלא יקרה בבית של אוכל חינם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 13:21

בוודאי שזה כן יקרה. תן לאנשים חשיפה להשכלה והם ירצו להשתמש בה בלי קשר אם הם מקבלים קצבה או לא, כי אדם משכיל שמקבל קצבה יאמר לעצמו, אוקיי אני מקבל קצבה
אבל עם ההשכלה שלי אני יכול להרוויח הרבה יותר. זו בהכרח האפשרות העדיפה על לשים אותם בשולי החברה עם החברה הערבית שזה מה שיקרה עם התוכנית "בנייה למתחרד"
שאתם דוגלים בה. אדם חרדי שיראה שהחיים הם שיפוצים... כל החיים שלו יהפכו לשיפוצים דו משמעי.

ובכלל מה עם הנכים ? קבוצה שלמה שרוצה לעבוד (אלה מהם שלא נפגעו קוגנטיבית) שהמדינה לא עושה כלום להפוך אותם לחלק יצרני ומועיל בחברה, למרות רצונם המוחלט ולמרות שלחלקם יש השכלה.

ולכן אמרתי, המדינה הזו היא מערב אירופה בטכנולוגיה, בצבא. חברתית? אנחנו מזרח אירופה, שלא לומר מזרח אירופה של המאה ה19!

כל הפוקוס במדינה הזאת נמצא על המקומות הלא נכונים, מהחרדים שלא יכולים כרגע להשתלב במאה ה21 מצפים להשתלב. הנכים שיכולים להשתלב לא נותנים להם להשתלב.

לפעמים בא לך לקפוץ מהגג מהטמטום שהולך אצל מקבלי ההחלטות במדינה הזאת.

אבל שוב, בוא נהפוך את החרדים לבעלי המעמד הנמוך בוא נעמיק פערים. למה כי איזה דוס אמריקאי שמעולם לא הפכו אותו לנכה עובד, איזה הפתעה בן אדם שגדל על הרמב'ם
שאומר שאסור רק לקרוא תורה כל היום עובד.

וחרדי ישראלי שהפכו אותו לנכה תעסוקתית לא עובד.

אבל לאף אחד לא איכפת מהדברים האלה במדינה, יש דברים יותר חשובים כמו לעעוק רק לא ביב או "רק ביבי" רק מלחשוב על מה הוצאת שני המגזרים האלה לעבודה יעשה למשק הישראלי ומה יכולנו להיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2021, 14:37

למה אתה מחכה גלאס? לאיזו השכלה בדיוק? הקיצבאות שלך הן בדיוק מה שמאפשר להם להשאר בורים. להפך, אבא שילך להיות פועל בניין יראה את העולם בחוץ וידע שהילדים שלו יצטרכו לעבוד מתישהו הוא ידאג שהילדים שלו יקבלו השכלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2021, 14:54

כאילו יום ההפך היום, אני שוב פורש מהדיון הזה...

אז מה אתם אומרים על יונית וביבי? אכל אותה שוב בלי מלח... לא מבין למה נותנים למגישה הזו לראיין אותו במקום עיתונאית אמיתית.
מה שיזכרו זה בעיקר ״נה נה נה נה נה״ שעשה לה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 פברואר 2021, 15:22

glass man כתב:
InterAl כתב:לא קשור. ליברמן לתפיסתי היה מאז ומעולם איש שמאל. אדם שרוצה שהגבול המזרחי שלנו יהיה צמוד לכביש 6 לא יכול להיחשב ימין בשום אופן. זה ליברמן מאז שנת 2004 בערך.

כדאי שתלמד להבחין בין דיבורים למעשים. במיוחד כשזה נוגע לפוליטיקאים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 15:24

InterAl כתב:
glass man כתב:

כדאי שתלמד להבחין בין דיבורים למעשים. במיוחד כשזה נוגע לפוליטיקאים.

אינטר אני לא יודע מה אתה מעשן אבל אני חייב מהדבר הזה. ליברמן הוכיח במעשים שהוא ימני, אני מזכיר לך שבניגוד לבוגי השפן. ל י ב ר מ ן. ת מ ך. בתקיפה באירן.
ליברמן הוא לא המכשול להחלטות ימניות שטובות למדינה.

ליברמן הוא ממש לא הברברן שאתה חושב שהוא. אבל אני כבר יודע מה קרה.
ביבי שלך דיקלם לך באוזן שליברמן הוא שמאל, ויש את זה אפילו מצולם, ואתה חוזר אחרי הגורו שלך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 פברואר 2021, 15:32

גם אהוד ברק תמך בתקיפה באיראן. זה הופך אותו לימני?

ליברמן תומך במדינה פלסטינית ובפינוי התנחלויות מחוץ לגושים. בדיוק כמו מרצ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 15:43

InterAl כתב:גם אהוד ברק תמך בתקיפה באיראן. זה הופך אותו לימני?

ליברמן תומך במדינה פלסטינית ובפינוי התנחלויות מחוץ לגושים. בדיוק כמו מרצ.

אז מה אתה רוצה מדינה דו לאומית? באלוהים קצת פרקטיות! מדינה פלסטינית זה הדבר הכי טוב לנו אז נוכל לתקוף אותם אם יעזו להרים את האף בניגוד לעכשיו שהם נראים לעולם כמו פליטים מסכנים ומשווים אותם ליהודים בשואה אותנו לנאצים.

אתה לא בוחר בליברמן? סבבה אני לא בא ליחצן את ליברמן ולשכנע אותך מה לשים בקלפי אבל לומר שליברמן זה מרץ....הצחקת אותי ליברמן הוא היחיד שמודאג מהבעיה הדמוגרפית המתקרבת. (מדבר על ערבים)

אבל שוב תדקלם את ביבי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 פברואר 2021, 15:46

Laskin כתב:כאילו יום ההפך היום, אני שוב פורש מהדיון הזה...

אז מה אתם אומרים על יונית וביבי? אכל אותה שוב בלי מלח... לא מבין למה נותנים למגישה הזו לראיין אותו במקום עיתונאית אמיתית.
מה שיזכרו זה בעיקר ״נה נה נה נה נה״ שעשה לה

בא לך לשים קישור לאסקין? לא ראיתי את זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 פברואר 2021, 15:48

כן, זה בדיוק מה שאמרו באוסלו, בהתנתקות וביציאה בלבנון. אם רק יעזו לתקוף, רמאללה/בירות/עזה תבער... מדינה פלסטינית היא אסון לישראל. אם אתה לא מבין זאת, התבונה הפוליטית שלך היא כשל השמאלן המצוי. ובלי קשר לתבונה, זאת העמדה השמאלית הבסיסית ביותר. כלומר מצטער להודיע לך, אבל אתה איש שמאל.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים