DrKeo כתב:אני די בטוח שסטיק צוחק על זה שמדובר בליטרלי פורט של משחק פס3 עם קליפה גרפית ש-BP הדביקו עליו, כלומר הם מדביקים על המשחק קליפה גרפית שונה והוא רץ בערך על כל קונסולה שרק ירצו. אני לא חושב ש-DS יוכרז בקרוב לפס4 כי אני חושב שסוני הלכה באסטרטגיה של מרוויחי AAA ענקיים לקרוס ג'ן בכדי שירפד את הכיס ומשחקים קצת יותר קטנים ופחות חשובים כבלעדיים לפס5 להגדלת הביקוש. DS לפס4 יוריד את הביקוש, למרות שעם המהלכים האחרונים של סוני אני לא אהיה מופתע אם זה יקרה.
האמת שזה די מצחיק, בכל הדורות הטראש היה קרוס ג'ן כשהלב האמיתי של הקונסולה היה בלעדי לדור הבא בכדי למכור קונסולות דור הבא. בדור הזה המצב הפוך, הלב של הקונסולה יוצא קרוס ג'ן בכדי לעשות כמה שיותר כסף והקטנים יותר שבעבר היו הקרוס ג'ן הם הבלעדיים הגדולים שלה. כשאמרו שהמשחק של סאק-בוי קרוס אז זה הרגיש לי ברור לגמרי, ככה פועלים, המשחק ילדים הקז'ואלי הפחות חשוב כקרוס ג'ן והמשחקי הקור לדור הבא בלבד. זה גם מתאים לפרופיל של השחקנים, הרי מי קונה פס4 בשנה האחרונה שלה? ילדים, אנשים קז'ואלים, שחקני פיפ"א וכו'. זה התוכן שהם צריכים לקבל, התוכן הקז'ואלי והקטן יותר למכונת הפיפ"א שלהם. סוני אפילו עשתה את זה עם הפס4, זוכרים שLBP3 יצא קרוס ג'ן כמעט שנה לתוך החיים של הפס4? כי זה בול המשחק שאמור להיות קרוס ג'ן.
בקיצור, מוזר, ממש מוזר. אני לא יכול להפסיק לציין כמה מוזרה האסטרטגיה של סוני. וכן, אני יודע שיש לפס5 כרגע ביקוש אינסופי, אבל זה עדין כל כך מוזר. זאת עמדה של התנשאות של מובילת שוק, שחושבת שלא משנה מה היא תעשה, היא תשאר הכי מבוקשת. ומי יודע, אולי הם צודקים, ביחוד ש-MS לא הרימה את הכפפה ודחפה דור הבא אמיתי. הייתה להם הזדמנות להביך את סוני.
מעבר למה שגיא אמר על החומרה והכמות משתמשים.
לפי מה שהבנתי את סטיק, הוא מתכוון לזה שאתה יכול לחשוב בראש שלך לDS לפס5 ולפס4 אותו משחק אבל יהיה בהם הבדל דורי גרפי מובהק כמו שיש לשאדו על הפס2 מול הפס4.
ועם זה אני לא מסכים אני חושב שהגרפיקה תהיה דומה מאוד, בדיוק כמו שהוריזן 2 יהיה דומה לפס4 בפס5. אני בעצם טוען שDS לפס5 זה משחק קרוס ג'ן שננעל על הפס5.
בעוד ששאדו בPS4 זה ריימיק מאפס לכל דבר.גם אם יש פה איזשהו טריק של שימוש באותו קוד של הפס2 בגרסת הפס4 עדיין מנטלית הכוח הגרפי של הפס4 לעומת הפס2 גורם לזה להרגיש כמו ריימיק מאפס.
אולי אני טועה אבל אני לא ראיתי בDS לPS5 שום דבר ב99.9% מהמקרים שהפס4 לא יכול לעשות באיכות גרפית כמעט זהה.
על שאר הדברים, מעבר למה שגיא אמר על כמות המשתמשים והחומרה הדומה. אי אפשר לשכוח את העובדה שכל דור, אנחנו מקבלים פחות IP חדשים, פחות רעיונות מקוריים,ככל שהדורות מתקדמים המפיצות נאלצות יותר ויותר לשחק אותה על בטוח, ללכת על משחקים בטוחים יותר, בפס2 יכולת בכמה מליונים להסתכן עם משחק Next gen
ואם המשחק שלך היה הצלחה, השמים היו הגבול עבורך זה היה מצב של low risk high reward. היום לא תוכל לעשות AAA עם הכמה מליונים האלה,אז אין תמריץ לעשות קפיצת ראש למים על הנקסט ג'ן
הם מעדיפים לחכות עד שהמשחקים ש"בטוח ימכרו" יהיו מוכנים.
והמשחקים כמו ריטרנל וDS שעולים פחות לפיתוח הם קופצים איתם ראשונים למים, כי כמו בדור הפס2 המשחקים ה"יחסית זולים האלה" ריטרנל וDS לא נותנים לסוני את אותו
low risk high reward שג'ק ודקסטר נתנו להם בזמנו אבל באופן יחסי זה הכי קרוב שיש להם לימים ההם.
נכון שאמרנו שהורייזן 2 נקסט ג'ן היה מוכר מצויין ואני עדיין מאמין בזה אבל אם הורייזן 2 נקסט ג'ן היה נכשל ומתרסק על הפס5 זה חתיכת Risk.
תאר לך שהוא היה מתרסק כי משום מה הקהל החליט שהוא מיצה את הIP של הוריזן ורוצה IP חדש וסוני היתה נשארת בלי יכולת לעשות למשחק יקר כזה פורט לכלום, זה אכן סיכון שכל דור ילך ויגבר.
בגלל כל הדברים האלה לא איכפת לי שGOW רגנארוק יהיה קרוס ג'ן או שהורייזן 2 קרוס ג'ן איכפת לי ששניהם קרוס ג'ן ואין אפילו משחק אחד שלוקח סיכון ודוחף לדור הבא.
הרי לא הגיוני בעיני לצפות שכל המשחקים ידחפו את הדור הבא, זה מסוכן מדי כלכלית אבל שלא יהיה אחד כזה? סוני היא ארגון ענק היא תוכל להתמודד עם כישלון קולוסאלי של משחק AAA אחד לפס5 אם חלילה הוא יקרה, אבל אפילו את המנימום הזה הם לא עושים.
ולא משחק לכל המשפחה כמו R&C לא נחשב כמובן