נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי glass man » 23 יוני 2021, 20:43

סוני רוצה למכור 22M יחידות PS5 בין אפריל 2022 עד מרץ 2023. אפשר יהיה להיות בטוח בשני דברים, עם צפיות כאלה סוני בטוחה ב100% שזה יהיה דור הפלייסטישן הכי מוצלח שלהם מבחינת מכירות אי פעם וגם אפשר להיות בטוחים שאם הם כלכך בטוחים שהם אשכרה יגיעו ליעד המכירות הזה, אז יש להם איזה לפחות קילר אפ מטורף אחד בין אפריל 2022 ועד מרץ אם לא כמה וכמה כאלה :)

כאילו הם אשכרה מצפים שהוא יעוף מהמדפים כמו לחמניות חמות או אפילו יותר מהר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 יולי 2021, 17:58

הPS5 הוא הMarket Leader באנגליה, הסוויץ מקום שני, וסדרת האקסבוקס במקום האחרון והשלישי. אם נתחשב בפער הכללי בין הPS5 לאקסבוקס, אני חושב שיש לנו פה עוד דור, שסוני היא המנצחת בפער די גדול.

בנושא אחר VGChartz מדווחים שהסוויץ עקפה את מכירות הPS3 עולמית.
ואלה המשחקים הכי נמכרים על הסוויץ נכון למרץ 2021
Mario Kart 8 Deluxe – 35.39 million
Animal Crossing: New Horizons – 32.63 million
Super Smash Bros. Ultimate – 23.84 million
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 22.28 million
Pokemon Sword / Pokemon Shield – 21.10 million
Super Mario Odyssey – 20.83 million
Super Mario Party – 14.79 million
Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 13.28 million
Splatoon 2 – 12.21 million
New Super Mario Bros. U Deluxe – 10.44 million

מה אומרים?, הסוויץ תעקוף את הWII במכירות? :) אני לא מאמין כמה טוב מריו אודאסי מכר.
https://www.vgchartz.com/article/449587 ... worldwide/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2021, 09:37

המספרים של VGC הם פייק :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יולי 2021, 16:47

צודק בכללי על משחקים ספציפיים הם באמת שולפים נתונים מהתחת אבל פה ממה שבדקתי המספרים נכונים. כאילו כמובן שמריו קארט 8 וBOTW מכרו יותר ממה שרואים פה אבל זה רק הנתונים של הסוויץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2021, 22:04

ספציפית המשחקים של נינטנדו מקבלים מספר מדוייק כל דו״ח רבעוני (ואני אפילו מביא אותם בדרך כלל).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 15:50

ה-XSX/S הגיעה ל-60K ביפן. אני משער שבגיל שנה היא תגיע ל-100K? מכירות נוראיות כרגיל אבל לדעתי המצב הרבה יותר טוב מה-X1. כלומר בשבועיים האחרונים ה-XSX/S מכרו בערך 4000 יחידות בשבוע בזמן שהפס5 מכרה 16K ו-20K בשבועיים האחרונים. כלומר ה-XSX/S מוכרת איזה רבע מהפס5 ביפן כרגע. האמת שזה די מרשים להתחשב בזה שברוב השבועות ביפן ה-X1 מכרה משהו כמו 40 חתיכות.

בקצב הזה יכול בהחלט שה-XSX/S תחצה את המליון יחידות ביפן בדור הזה. היא מוכרת כרגע בקצב כפול מהפס4. אולי הפס4 קונסולה מתה, אבל בשביל אקסבוקס ביפן זה חתיכת הישג. ה-X1 מכרה ביחס של 1 לכמה מאות או אפילו אלפים ביחס לפס4 אבל כרגע ה-XSX מוכרת ביחס של 1:4 או 1:5, תלוי בשבוע, ביחס לפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 15:59

אקסבוקס ביפן זה כמו לשים את אמיר חצרוני במימונה., חוסר קשר מקסימלי וכישלון ידוע מראש.
מייקרוסופט צריכה למהר כבר ולהביא את כל הDQ לגיימפאס ויפה שעה אחת קודם, אני יודע שאני אקנה מתי שזה יגיע :)

מייקרוסופט ממשיכה לא להבין את המנטליות היפנית גם אחרי עשרים שנה, זה פשוט לא יאמן.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 13 יולי 2021, 16:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 16:07

glass man כתב:אקסבוקס ביפן זה כמו לשים את אמיר חצרוני במימונה., חוסר קשר מקסימלי וכישלון ידוע מראש.
מייקרוסופט צריכה למהר כבר ולהביא את כל הDQ לגיימפאס ויפה שעה אחת קודם, אני יודע שאני אקנה מתי שזה יגיע :)

ה-X1 לכל אורך חייה הגיעה ל-115K יחידות על כל גרסאותיה. ה-XSX/S תעקוף את המספר הזה כבר השנה כך שהולך להם הרבה יותר טוב וזה בלי לממן בלעדיים כמו לוסט אודסי או דרקון כחול. הם מוכרים כגע רבע מהפס5, שזה חתיכת הישג בשבילם. כן, הם לעולם לא יהיו שם מובילי שוק אבל כמה בלעדיים מעניינים והם אולי יוכלו להגיע ל-2 מליון יחידות שם. להגיד את האמת, עם הקצב מכירה של הפס5 שם, אני לא כל כך בטוח שזה הולך להיות הפרש אדיר מסוני. כמה הפס5 תמכור לכל אורך חייה ביפן? 7 מליון יחידות? הפס4 בקושי הגיעה ל-9 מליון.

כל סדרת יקוזה כבר ב-GP, כולל like a dragon שהוא נמכר כרגע במבצע ב-PSN ב-40$ וגם DQ11 כבר שם. אני חושב שמיקרוסופט הולכת להשקיע ביפן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 16:10

נדב... הם עושים טעויות קריטיות.

ביפן אם אתה לא יפני... אסור לך להוציא קונסולה שחורה....כן כן אני יודע שאתה מגלגל עינים, אבל מייקרוסופט בעצמם אמרו את זה.
מה הם תקנו מאז? כלום.

חוץ מזה מה עם DQ3 שהוא קודש הקודשים של היפנים (כולל לכותב שורות אלה) אני מהמר שהDQ3 ריימיק הולך לדלג על הבוקס, לכן אני אומר, מייקרוסופט לא הולכת אפילו צעד לקראת מה שחשוב ליפנים. לכן היא תמשיך להיכשל ולא להבין או לא לרצות להבין למה היא נכשלת.

אני מאמין שסוני עדיין תפרק אותם לסוני יש כל מה שחשוב ליפני ממוצע :)

ועל יאקוזה זה מה שספנסר ובוטי לא מבינים יאקוזה שם בירידה מטאורית בפופלאריות משנה לשנה, יאקוזה זה לא מה שחשוב.
הם עושים את הטעויות שהם עשו בדור ה360 מביאים מיש מאש יפני בלי להביא את מה שחשוב את הלב והנשמה של יפן אין במייקרוסופט

סוני דועכת שם אבל הפער בין סוני למייקרוסופט שם עדיין יהיה משפיל.

אתה מדמיין לך קונסולה מערבית שיכולה להמריא בלי COD או באטלפילד?, אשכרה ככה מייקרוסופט חולמת להצליח ביפן.
הם מזלזלים ביפנים ואז מתפלאים למה הזלזול שלהם נענה על ידי היפנים בזלזול מקביל :)

נדב, בעצמך אמרת שזה בושה שמשחקים יפנים מדלגים על הבוקס. המצב במגמת שיפור אבל אין שום וודאות שמשחקים לא ימשיכו לדלג.

תקח לדוגמא את KOF2020 הוא הולך לצאת שים לב, לפס4/Series X אבל לדלג על הXBOX ONE על כל גרסאותיו השונות, זה נראה לך רציני? :)
מייקרוסופט ליפני ממוצע היא רולטה, משחקים יכולים להגיע ויכולים שלא והם לא מתקנים את זה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 16:32

DrKeo כתב:
glass man כתב:אקסבוקס ביפן זה כמו לשים את אמיר חצרוני במימונה., חוסר קשר מקסימלי וכישלון ידוע מראש.

ה-X1 לכל אורך חייה הגיעה ל-115K יחידות על כל גרסאותיה. ה-XSX/S תעקוף את המספר הזה כבר השנה כך שהולך להם הרבה יותר טוב וזה בלי לממן בלעדיים כמו לוסט אודסי או דרקון כחול. הם מוכרים כגע רבע מהפס5, שזה חתיכת הישג בשבילם. כן, הם לעולם לא יהיו שם מובילי שוק אבל כמה בלעדיים מעניינים והם אולי יוכלו להגיע ל-2 מליון יחידות שם. להגיד את האמת, עם הקצב מכירה של הפס5 שם, אני לא כל כך בטוח שזה הולך להיות הפרש אדיר מסוני. כמה הפס5 תמכור לכל אורך חייה ביפן? 7 מליון יחידות? הפס4 בקושי הגיעה ל-9 מליון.

כל סדרת יקוזה כבר ב-GP, כולל like a dragon שהוא נמכר כרגע במבצע ב-PSN ב-40$ וגם DQ11 כבר שם. אני חושב שמיקרוסופט הולכת להשקיע ביפן.

אני בטוח שהPS5 תעשה ביפן הרבה יותר מ9M מליון רק על זה שכנראה DQ12 הולך להיות עליה והפעם כנראה בלי גרסת סוויץ/3DS שתגנוב מכירות.רוצה נרים התערבות שהפס5 תעקוף את הפס4 שם? התחזית שלי לפס5 ביפן? אני מהמר על 13M יחידות הSeries X אני נותן לה תן וקח 700 אלף יחידות LTD.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 16:39

glass man כתב:נדב... הם עושים טעויות קריטיות.

ביפן אם אתה לא יפני... אסור לך להוציא קונסולה שחורה....כן כן אני יודע שאתה מגלגל עינים, אבל מייקרוסופט בעצמם אמרו את זה.
מה הם תקנו מאז? כלום.

חוץ מזה מה עם DQ3 שהוא קודש הקודשים של היפנים (כולל לכותב שורות אלה) אני מהמר שהDQ3 ריימיק הולך לדלג על הבוקס, לכן אני אומר, מייקרוסופט לא הולכת אפילו צעד לקראת מה שחשוב ליפנים. לכן היא תמשיך להיכשל ולא להבין או לא לרצות להבין למה היא נכשלת.

מאז הכרזת יקוזה ב-GP הם עלו מבקושי 1000 יחידות בשבוע ל-4000, אז נראה שזה פחות קשור לקונסולה השחורה ויותר למשחקים.

glass man כתב:אני בטוח שהPS5 תעשה ביפן הרבה יותר מ9M מליון רק על זה שכנראה DQ12 הולך להיות עליה והפעם כנראה בלי גרסת סוויץ/3DS שתגנוב מכירות.רוצה נרים התערבות שהפס5 תעקוף את הפס4 שם?

1) גם DQ12 וגם הרימייק של 3 יצאו לסוויטצ׳ - מליארד אחוז.
2) אני בהחלט מוכן לקחת את ההתערבות הזאת. סוני רוצחת את התמיכה שלה ביפן באופן יחסי לפס4 והמכירות שלה ביפן רק יורדות ויורדות. הפס5 מוכרת גרוע משמעותית מהפס4 בתקופה המקבילה. אני לגמרי לוקח התערבות שהפס5 לעולם לא תעבור את הפס4 ביפן.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 16:54

DQ3 יגיע לסוויטצ', אני לא בטוח לגבי DQ12. אני לפחות מקווה מאוד שלא, בכל זאת, הוא אמור לרוץ על אנריל 5, החומרה של הסוויטצ' תגביל אותם מאוד. אם הוא כבר מגיע לקונסולה חלשה של נינטנדו עדיף שזאת תהיה לקונסולה החדשה שהם יוציאו בעתיד (שכנראה גם תהיה חלשה ביחס לפס5, אבל פחות) ואני מהמר שזה גם מה שיקרה.

ואני מהמר ששניהם יגיעו לאקס בוקס במוקדם או במאוחר (אולי לא DAY 1, אבל מתישהו).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 17:00

נדב אני מאמין שזה מה שהפס5 יעשה לפס4 ביפן
תמונה
זה הולך להיות משפיל לפס4. הפס5 תהיה הקונסולה הכי מצליחה של סוני מאז הפס2 כולל יפן, DQ12 יעשה היסטוריה :)

אבל כן סיכמנו את ההתערבות אני מניח.

עידן ונדב: לא אמרתי שDQ3 ידלג על הסוויץ אני מסכים שהוא כנראה יגיע, יש לי את DQ3 בכל הגרסאות הפיזיות ותאמינו לי עד היום יש לי אותו רק על הקונסולות של נינטנדו, לא חשבתי שהוא ידלג על הסוויץ. DQ12 הימור אמיץ של נדב לשים אותו על הסוויץ אבל נראה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 17:05

או לסוויטצ׳ או ליורשת שלה, תלוי מתי הוא יצא. כלומר, DQ11 יכול לרוץ על הפס2, בואו, זה לא בדיוק סייברפאנק. יש בדיוק קונסולה אחת ביפן, קוראים לה סוויטצ׳, DQ12 יצא לה או ליורשת שלה ב-5000%.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 17:12

ונגיד שייצא ליורשת? זה לא ישנה הרבה כי אז DQ12 יכמור את רוב המכירות שלו על הקונסולה המבוססת יותר בשוק שנכון לזמן היציאה של DQ12 זאת תהיה הפס5.יקח זמן לסוויץ 2 לשחק catch up עם הסוויץ או הפס5.
נדב הקונסולה הזאת הולכת להתפוצץ תסתכל איזה ביקוש מטורף וזה לא רק המחסור.

סוני עשתה שחמט בדור הזה, כולל ביפן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 17:17

glass man כתב:ונגיד שייצא ליורשת? זה לא ישנה הרבה כי אז DQ12 יכמור את רוב המכירות שלו על הקונסולה המבוססת יותר בשוק שנכון לזמן היציאה של DQ12 זאת תהיה הפס5.יקח זמן לסוויץ 2 לשחק catch up עם הסוויץ או הפס5.
נדב הקונסולה הזאת הולכת להתפוצץ תסתכל איזה ביקוש מטורף וזה לא רק המחסור.

סוני עשתה שחמט בדור הזה, כולל ביפן.

הסוויטצ׳ יצאה לפני 4 שנים וכבר יותר מהכפילה את הפס4 ביפן. לסוויטצ׳ 2 יקח אולי שנתיים לעקוף את הפס5 ביפן, אם אנחנו נהיה נדיבים עם הפס5. כן מבוססת, לא מבוססת, גרסת נינטנדו של DX12 (איזו קונסולה שזאת לא תהיה) תקרע את גרסת הפס5.

אני עדין מנסה להבין איזה שחמט סוני עשתה ביפן, איזה מהלך גדול היא עשתה שם? קונסולה ענקית שיפנים שונאים? פופולריות דועכת? סגירה של אולפנים יפנים והתמקדות בתוכן AAA מערבי? איזה שחמט היא בדיוק עשתה שם?

אגב, רק שתבין את ההפרשים ביפן, מתחילת השנה הסוויטצ׳ מכרה פי 6 יותר מהפס5. פי 6! אנחנו מדברים על 579K מול 2.9 מליון, זה הפרש קולוסאלי. על כמה שהפס5 תעמוד עוד 3-4 שנים, הסוויטצ׳ 2 תעקוף את זה בשנה וטיפה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 17:29

אני לא מבין את החישוב שלך נדב.

הזמן הכי מטורף שסקוור לקחו בין DQ אחד לאחר היה 8 שנים. זה אומר שגם אם DQ12 לוקח את אותו פער, הוא עדיין פה ב2025. בזמן הזה הסוויץ 2 רק תצא, בעוד הפס5 כבר יישב על כמה וכמה מליונים טובים ביפן, למה שסקוור ירצו להוציא אותו לסוויץ 2 במצב כזה?

אם אתה מהמר בכל הכוח על האפשרות, שDQ12 הוא משחק סוויץ, אז כן גרסה כזו תנצח את גרסת הפס5 אבל לפי כל מה שראינו לא הולכת להיות גרסת סוויץ.
DQ3 ריימיק נועד לפי דעתי להיות הפיצוי לקהל הסוויץ על זה שDQ12 ידלג עליה, אבל יודע מה ? מי יודע אולי אני טועה ואתה תאכיל אותי כובעים פה, על זה הסוויץ עדיין תומכת באנריל 5, אבל זה יהיה הזוי ביותר.

סוני עשו שחמט מטורף, כי ביפן יש להם DQ וכנראה בלעדי זה נגמר. כמו שDQ8 סיים את התחרות בזמנו, זהו הקרב הוכרע.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 13 יולי 2021, 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יולי 2021, 17:31

אני חושב שמוקדם מדי לדעת מה תהיה ההצלחה של הפס5…
בפס4 לא היו המון משחקים יפנים שיפנים מחשיבים אותם כ״חובה לשחק״… היה את פפ15 אבל הוא היה… פפ15 כזה :)
ממש בסוף הדור יצא הרימייק של 7, אבל זה בסוף הדור כאמור.
לדעתי אם באמת יהיה דרגון קווסט ממש מושקע ובלעדי לגמרי (לא יקרה גלאס, שכח מזה), או אם יגידו שפיינל פנטזי 16 הוא באמת הכי טוב בסדרה בערך, או אם יצאו עוד ועוד משחקים שמעניינים יפנים - יש מצב שהפס5 תמכור הרבה יותר מהפס4.
אני לא חושב שסוני ממש נוטשת את יפן, הם אמנם סיימו את סטודיו יפן, אבל הצוות של אסטרו ממשיך לגייס עובדים ותכלס הם פשוט החליפו את סטודיו יפן, שמאז שצוות איקו כבר לא קיים גם ככה לא ממש הייתה להם זכות קיום :)

בקיצור ממש מוקדם לנחש, להערכתי ימכרו בערך אותו דבר, אלא אם יהיו בלעדיים מטורפים ועוד רכישות של סטודיו יפני

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 17:33

glass man כתב:אני לא מבין את החישוב שלך נדב.

הזמן הכי מטורף שסקוור לקחו בין DQ אחד לאחר היה 8 שנים. זה אומר שגם אם DQ12 לוקח את אותו פער, הוא עדיין פה ב2025. בזמן הזה הסוויץ 2 רק תצא, בעוד הפס5 כבר יישב על כמה וכמה מליונים טובים ביפן, למה שסקוור ירצו להוציא אותו לסוויץ 2 במצב כזה?

אם אתה מהמר בכל הכוח על האפשרות, שDQ12 הוא משחק סוויץ, אז כן גרסה כזו תנצח את גרסת הפס5 אבל לפי כל מה שראינו לא הולכת להיות גרסת סוויץ.
DQ3 ריימיק נועד לפי דעתי להיות הפיצוי לקהל הסוויץ על זה שDQ12 ידלג עליה, אבל יודע מה ? מי יודע אולי אני טועה ואתה תאכיל אותי כובעים פה, על זה הסוויץ עדיין תומכת באנריל 5, אבל זה יהיה הזוי ביותר.

סוני עשו שחמט מטורף, כי ביפן יש להם DQ וכנראה בלעדי זה נגמר. כמו שDQ8 סיים את התחרות בזמנו, זהו הקרב הוכרע.

יש אפילו דבר אחד בהודעה הזאת שהוא רשמי? אתה ליטרלי המצאת כמעט הכל.

DQ12 יצא לקונסולה הראשית של נינטנדו בתקופה שהמשחק יצא. אולי הוא יצא ב-2023 וזאת תהיה הסוויטצ׳, אולי זה יהיה ב-2026 וזאת תהיה יורשת של הסוויטצ׳. אבל דבר אחד בטוח, הוא יוצא לקונסולה של נינטנדו וזאת גם תהיה הגרסה הכי מוכרת של המשחק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יולי 2021, 17:45

אינטואיציה נשית

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 17:55

DrKeo כתב:או לסוויטצ׳ או ליורשת שלה, תלוי מתי הוא יצא. כלומר, DQ11 יכול לרוץ על הפס2, בואו, זה לא בדיוק סייברפאנק. יש בדיוק קונסולה אחת ביפן, קוראים לה סוויטצ׳, DQ12 יצא לה או ליורשת שלה ב-5000%.

טוב, זה הימור קצת שונה בכל זאת :)

אבל לא צריך להגזים הוא אולי לא סייברפאנק, אבל הוא גם לא משחק פס2. אם הוא היה כזה לא היה צורך לעשות לו גירסה מיוחדת ל 3ds בזמנו, הם פשוט היו עושים פורט ישיר כמו עם DQ8 שהוא אשכרה משחק PS2 שרץ על ה 3DS.
וגם לפני דור הפס4 הייתה רק קונסולה אחת ביפן (3ds) ועדיין DQ12 קיבל גירסה ייעודית לפס4 (ששנתיים לאחר מכן הגיעה גם לסוויצ'). כלומר עכשיו שאני חושב על זה אני מניח שיכול להיות שהוא באמת יקבל גירסה נפרדת לסוויטצ' כמו שDQ11 קיבל ל 3DS, אבל לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שאין להם שום שאיפות לנצל, כמיטב יכולתם, את החומרה החדשה. אני חושב שהשימוש באנריל 5 הוא רמז ברור לכך (אני בכלל לא בטוח אם אפילו פפ7-2 יעשה את המעבר לאנריל 5), אבל זה שהוא יגיע מתישהו גם לקונסולה כלשהי של נינטנדו זה מובן מאליו.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 13 יולי 2021, 18:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 17:59

DrKeo כתב:
glass man כתב:אני לא מבין את החישוב שלך נדב.

יש אפילו דבר אחד בהודעה הזאת שהוא רשמי? אתה ליטרלי המצאת כמעט הכל.

DQ12 יצא לקונסולה הראשית של נינטנדו בתקופה שהמשחק יצא. אולי הוא יצא ב-2023 וזאת תהיה הסוויטצ׳, אולי זה יהיה ב-2026 וזאת תהיה יורשת של הסוויטצ׳. אבל דבר אחד בטוח, הוא יוצא לקונסולה של נינטנדו וזאת גם תהיה הגרסה הכי מוכרת של המשחק.

נדב? אתה זוכר את גמר ליגת האלופות של 1999? אתה זוכר את הקאמבק? את ההלם. כי זה הקאמבק שאתה הולך לראות עם סוני בדור הזה.

אני אסביר לך את כוונתי תנסה לזרום רגע.

1. DQ12 הולך להיות משחק דוחף חומרה וגרפיקה, שמנצל חזק את האנריל 5 כי לסקוור נמאס שאנשים כמו לאסקין לא שמים עליהם.
2. הסוויץ לא יכולה להתמודד עם זה וגם אם היא יכלה, יקח שנים לשנמך משחק כזה לסוויץ, במצב שגרסת הסוויץ לא תוכל להיות מוכנה להשקה, משמע הפס5 יהנה מההפקר.
3\ גם אם תצא גרסת סוויץ 2 גם היא לא תוכל להיות מוכנה בזמן והפס5 שוב יהנה מההפקר והרי לך שחמט מושלם של סוני, שנובע מההתעקשות של נינטנדו לפגר חומרתית.

אז כן, אתה יכול להגיד לי שאני המצאתי הכל והזמן יגיד אם כן או לא, אבל אתה הולך להיות בהלם : מהגאונות שסוני נקטה פה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 18:05

עד כמה שאני יודע גרסת ה 3DS מכרה יותר מגרסת הפס4 בזמנו. כלומר היפנים אוהבים יותר את הקונסולות הניידות שלהם מאשר הם אוהבים את דרגון קווסט בשיא תפארתו. דרגון קווסט12 אולי ימכור לא מעט קונסלות ביפן, אבל זה לא קרוב בכלל להיות ה game changer שאתה מדמיין שהוא. אני מהמר שגם בדור הזה הקונסולה של סוני לא תפרוץ את מחסום ה 10 מיליון.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 13 יולי 2021, 18:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:05

idan כתב:
DrKeo כתב:או לסוויטצ׳ או ליורשת שלה, תלוי מתי הוא יצא. כלומר, DQ11 יכול לרוץ על הפס2, בואו, זה לא בדיוק סייברפאנק. יש בדיוק קונסולה אחת ביפן, קוראים לה סוויטצ׳, DQ12 יצא לה או ליורשת שלה ב-5000%.

טוב, זה הימור קצת שונה בכל זאת :)

אבל לא צריך להגזים הוא אולי לא סייברפאנק, אבל הוא גם לא משחק פס2. אם הוא היה כזה לא היה צורך לעשות לו גירסה מיוחדת ל 3ds בזמנו, הם פשוט היו עושים פורט ישיר כמו עם DQ8 שהוא אשכרה משחק PS2 שרץ על ה 3DS.
וגם לפני דור הפס4 הייתה רק קונסולה אחת ביפן (3ds) ועדיין DQ12 קיבל גירסה ייעודית לפס4 (ששנתיים לאחר מכן הגיעה גם לסוויצ'). כלומר עכשיו שאני חושב על זה אני מניח שיכול להיות שהוא באמת יקבל גירסה נפרדת לסוויטצ' כמו שDQ11 קיבל ל 3DS, אבל לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שאין להם שום שאיפות לנצל, כמיטב יכולתם, את החומרה החדשה. אני חושב שהשימוש באנריל 5 הוא רמז ברור לכך (אני בכלל לא בטוח אם אפילו פפ7-2 יעשה את המעבר לאנריל 5), אבל זה שהוא יגיע גם לקונסולה של נינטנדו מתישהו זה מובן מאליו.

כמובן ש-DQ12 לא יכול לרוץ ככה טבעית על הפס2, זה נאמר בהגזמה, אבל המשחקים הללו פשוטים במיוחד, קל לעשות גרסה שלהם לדורות חלשים יותר ובטח שיש להם מוטיביציה להוציא אותו לקונסולה הכי פופולרית ביפן. אגב, UE5 יוצא גם לסוויטצ׳ ולטלפונים סלולרים כך שאין פה ממש בעיה. אני בספק אם DQ12 יהיה המשחק הזה שמנצל את ננייט ומפוצץ לנו את הראשים, רוב הסיכויים שהוא יראה גרפית כמו רימאסטר לפס4 של משחק פס3 שרץ על UE5 ויקבל את כל הגרסאות הנחוצות, כולל הסוויטצ׳/היורשת שלה.

בו נגיד שאם DQ11 שעוצב לסוויטצ׳ שהיא חזקה פחות או יותר פי 50 מה-3DS קבל פורט ל-3DS, אני בטוח שהסוויטצ׳ או היורשת שלה יקבלו את DQ12 ואני גם לא אהיה בשוק אם זאת תהיה הגרסה המובילה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:06

Laskin כתב:אני חושב שמוקדם מדי לדעת מה תהיה ההצלחה של הפס5…
בפס4 לא היו המון משחקים יפנים שיפנים מחשיבים אותם כ״חובה לשחק״… היה את פפ15 אבל הוא היה… פפ15 כזה :)
ממש בסוף הדור יצא הרימייק של 7, אבל זה בסוף הדור כאמור.
לדעתי אם באמת יהיה דרגון קווסט ממש מושקע ובלעדי לגמרי (לא יקרה גלאס, שכח מזה), או אם יגידו שפיינל פנטזי 16 הוא באמת הכי טוב בסדרה בערך, או אם יצאו עוד ועוד משחקים שמעניינים יפנים - יש מצב שהפס5 תמכור הרבה יותר מהפס4.
אני לא חושב שסוני ממש נוטשת את יפן, הם אמנם סיימו את סטודיו יפן, אבל הצוות של אסטרו ממשיך לגייס עובדים ותכלס הם פשוט החליפו את סטודיו יפן, שמאז שצוות איקו כבר לא קיים גם ככה לא ממש הייתה להם זכות קיום :)

בקיצור ממש מוקדם לנחש, להערכתי ימכרו בערך אותו דבר, אלא אם יהיו בלעדיים מטורפים ועוד רכישות של סטודיו יפני

לאסקין על DQ12 מושקע ובלעדי אתה הולך לאכול כל כך הרבה כובעים על זה שיש מצב שאתה תגרום למחסור בכובעים בארץ כשDQ12 ייצא, יש לך עוד זמן לשקול את ההימור הזה. :)

על השאר אני מסכים איתך כי לפחות אתה מכיר בזה שזו אפשרות שהפס5 תמכור יותר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], DrKeo ו־ 20 אורחים