היצע צד א':
1. הקיום של ה-XSS- טעות, טעות ועוד פעם טעות. קיאו, שמעתי את כל ההסברים הטכניים שאני פחות בקיא בהם ממך למה לפחות בתיאוריה היא לא הייתה אמורה להוות מכשול אבל פה ושם נשמעים קולות על הבעייתיות בפיתוח אליה, ואלו קולות שאני מאמין שנשמע יותר ויותר בקרוב כשהקונסולות מהדור הקודם יישארו מאחור סוף סוף.
אני לא חושב שזה מקרי שלמרות שה-XSX חזקה יותר חומרתית מהפס5, אין לה יתרון ברור במשחקי צד ג', לדעתי זה לא רק בעיות API, מפתחים פשוט לא בעניין להקצות משאבים לפיתוח לשתי הפלטפורמות האלה, הם זורקים את המשחק בגרסא מסורסת על ה-XSS ומשהו מזה מחלחל למעלה ל-XSX. שוב, תיאוריה, אבל כזו שבעיניי לפחות יש לה אחיזה מסוימת במציאות בהתחשב בכל מיני פירורים ש-DF פיזרו פה ושם בפודקאסטים שלהם.
2. MS בחרו למצב את גיימפאס כמנוע צמיחה העיקרי שלהם, וזה כנראה פשוט לא כדאי כלכלית עבורם לשפוך את הסכומים שסוני שופכת על צד א' שלה עם מודל כזה.
אפשר להפריך את הטיעון הזה עם משחק כמו סטארפילד, אבל לדעתי לפחות הסיבה העיקרית שהסקופ שלו כל כך ענק היא בגלל שהוא פשוט התחיל פיתוח הרבה לפני הרכישה של MS את זנימקס והיה בשלב מתקדם מספיק כדי ש-MS תסכים "לספוג" את העלויות ולשחרר אותו As is בגיימפאס.
כמו שאני רואה את זה, צד א' של MS הם סוג של סרטי נטפליקס יקרים בזמן שאלו של סוני הם בלוקבאסטרים שעבורם הולכים לקולנוע. גישות שונות, ברור לגמרי מה עובד כאן מסחרית לפחות בגיימינג.
אני חושב שגם משחקים נוצצים גרפית כמו הלבלייד 2 לא יהיו בסקופ של AAA מהסיבה הזו.
3. MS הפסיקה עם הרבה יוזמות של רצון טוב כמו תוכנית ה-BC שלהם כשאין להם שום אלטרנטיבה אחרת להציע, בטח כשזה מגיע ללהוריד קונסולות מהמדפים.
אם MS רוצה לצאת מהמצב איכסה הזה שאקס בוקס נמצאת בו כרגע הם באמת צריכים תוכנית רב-שלבית בעיניי, כשחלק מהשלבים האלה בכלל לא קשורים לצד א' שלה, כמו להוריד את מגבלת האונליין בתשלום עם החיסול המתבקש של לייב גולד שהיה צריך לקרות כבר לפני שנים. צעדים מהסוג הזה ישדרו רצון טוב, יאחדו את האקוסיסטם שלה עוד יותר ויתנו איזשהו אדג' לקונסולות שלה לעומת סוני.
השלב הבא יהיה קצת יותר שנוי במחלוקת, אבל אני חושב ש-MS צריכים לבנות מחדש את 343i, להמשיך את הפיתוח העיקרי של הסדרה שם ולהישאר עם Slipspace, כן.
כשהיילו חולה, אקס בוקס חולה