נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 יולי 2023, 20:42

אני מניח ש-MS במצבה המשפטי הנוכחי ביחס לעסקה בכלל לא הייתה חייבת לחתום על הסכם כזה לא? לא יודע אם הייתי עומד בפיתוי במקומם ולו רק כדי להתנקם בג'ים ריאן ולראות אותו מתפתל עם ההסברים להנהלה והמשקיעים איך הוא איבד במו ידיו מגה פרנצ'ייז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יולי 2023, 21:18

bozeman כתב:מסוג הדברים שאני שואל את עצמי - 10 שנים, אני בכלל עוד אשחק?
מצד שני, מי חשב שאני אשחק בגילי בMMO FPS (דסטיני 2)...

אתה תשחק חנן :)

Uncle Pey'j כתב:אני מניח ש-MS במצבה המשפטי הנוכחי ביחס לעסקה בכלל לא הייתה חייבת לחתום על הסכם כזה לא? לא יודע אם הייתי עומד בפיתוי במקומם ולו רק כדי להתנקם בג'ים ריאן ולראות אותו מתפתל עם ההסברים להנהלה והמשקיעים איך הוא איבד במו ידיו מגה פרנצ'ייז.

אני לא יודע בדיוק מה הסטטוס המשפטי של זה, אבל מיקרוסופט בהחלט אמרה בעדות אחרי עדות ש-COD מגיע לכל מקום לעשור ושהם מעולם לא התכוונו שהוא לא יהיה בפלייסטיישן. מה שכן, העובדה שהם חתמו עם כולם ספציפית ש-COD יהיה זמין ל-10 שנים אולי אומר שזה מקל עליהם להוציא את שאר המשחקים של אקטיוויז׳ן בלעדית לאקסבוקס.

הבעיה העיקרית היא אחרת - אין לאקטיוויז׳ן משחקים אחרים. המשחק הגדול הבא של בליזארד כנראה חצי עשור מאיתנו ואולי מטרגט מחשב בלבד (כמו למשל SC3 או WC4) ושאר המשחקים שלהם כל כך לא מעניינים שהם בקושי טריילר מהיר במסיבה הבאה של מיקרוסופט. אקטיווז׳ין זה COD, בעיקר במובייל, KING אך ורק במובייל והמנויים של WOW. ואף אחד מהם לא ממש רלוונטי לאקסבוקס.

כלומר, זה ללא ספק שם למיקרוסופט דריסת רגל בשוק המובייל. אבל אני די בטוח שזה לא מעניין אפילו אדם אחד פה בפורום ובטח שזה לא עוזר לעסקי הקונסולות שלהם.

אגב, אולי יש פה אור אחד בקצה המנהרה למיקרוסופט, אם אני לא טועה זה אומר שעכשיו סיקרו שלהם, לא? כלומר יש להם מצב לעשות שיתוף פעולה עם FS על סיקרו 2 בלעדי לאקסבוקס, שזה אולי הדבר הכי טוב שיצא להם בעולם הקונסולות מהעסקה הזאת.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יולי 2023, 21:25

העסקה עם סוני אכן לעשור:

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 יולי 2023, 22:03

DrKeo כתב:
bozeman כתב:מסוג הדברים שאני שואל את עצמי - 10 שנים, אני בכלל עוד אשחק?
מצד שני, מי חשב שאני אשחק בגילי בMMO FPS (דסטיני 2)...

אתה תשחק חנן :)

Uncle Pey'j כתב:אני מניח ש-MS במצבה המשפטי הנוכחי ביחס לעסקה בכלל לא הייתה חייבת לחתום על הסכם כזה לא? לא יודע אם הייתי עומד בפיתוי במקומם ולו רק כדי להתנקם בג'ים ריאן ולראות אותו מתפתל עם ההסברים להנהלה והמשקיעים איך הוא איבד במו ידיו מגה פרנצ'ייז.

אני לא יודע בדיוק מה הסטטוס המשפטי של זה, אבל מיקרוסופט בהחלט אמרה בעדות אחרי עדות ש-COD מגיע לכל מקום לעשור ושהם מעולם לא התכוונו שהוא לא יהיה בפלייסטיישן. מה שכן, העובדה שהם חתמו עם כולם ספציפית ש-COD יהיה זמין ל-10 שנים אולי אומר שזה מקל עליהם להוציא את שאר המשחקים של אקטיוויז׳ן בלעדית לאקסבוקס.

הבעיה העיקרית היא אחרת - אין לאקטיוויז׳ן משחקים אחרים. המשחק הגדול הבא של בליזארד כנראה חצי עשור מאיתנו ואולי מטרגט מחשב בלבד (כמו למשל SC3 או WC4) ושאר המשחקים שלהם כל כך לא מעניינים שהם בקושי טריילר מהיר במסיבה הבאה של מיקרוסופט. אקטיווז׳ין זה COD, בעיקר במובייל, KING אך ורק במובייל והמנויים של WOW. ואף אחד מהם לא ממש רלוונטי לאקסבוקס.

כלומר, זה ללא ספק שם למיקרוסופט דריסת רגל בשוק המובייל. אבל אני די בטוח שזה לא מעניין אפילו אדם אחד פה בפורום ובטח שזה לא עוזר לעסקי הקונסולות שלהם.

אגב, אולי יש פה אור אחד בקצה המנהרה למיקרוסופט, אם אני לא טועה זה אומר שעכשיו סיקרו שלהם, לא? כלומר יש להם מצב לעשות שיתוף פעולה עם FS על סיקרו 2 בלעדי לאקסבוקס, שזה אולי הדבר הכי טוב שיצא להם בעולם הקונסולות מהעסקה הזאת.

אני חושב שפיל ספנסר כבר אמר בעבר שהוא מאוד רוצה להחיות חלק מה-IP הישנים של אקטיוויזי'ן.. אני באמת חושב שהחולצת Hexen שלו ב*לא* E3 האחרון הייתה יותר מסתם איסטר אג. אם העסקה תאושר, אני חושב שלא יעבור הרבה זמן לפני שנראה חלק מהסטודיואים שלהם כמו Beenox או High Moon Studios או אפילו Raven, עוברים לפתח IPs שהם לא COD, השניים הראשונים היו support studios להרבה יותר מדי זמן לטעמי ו-High Moon לפחות בעבר הראתה שהיא מסוגלת לייצר משחקים לא רעים כמו שני משחקי הטרנספורמרס מחוץ לסרטים של ביי.
זו למעשה סיבה מרכזית שאני לפחות רציתי שהעסקה הזו תאושר- אקטיויז'ין לא באמת תפסיק להיות אקטיויז'ין ללא התערבות חיצונית של חברה כמו MS ובעוד שאני לא חושב שהיא תהפוך לאיזו מפיצה סופר מגוונת, אפילו קצת גיוון יהיה שיפור ממה שקורה כרגע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יולי 2023, 22:17

מבחינת IP, יש למיקרוסופט כבר כל כך הרבה IP, יותר מכל מפיצה אחרת בתעשיה, כך שאני לא יודע מה יש להם לעשות עם עוד IPs במחסן. הכמות כל כך אדירה שכבר היום אנשים מתבאסים עליהם שהם לא מצליחים להגיע לרוב השפע שיש להם בקטולג. אוקיי, אז יצטרפו עוד 30 ל-300 שכבר יש להם במחסן. זה מגניב, זה חמוד, אבל מה יש למיקרוסופט לעשות עם כל כך הרבה מותגים. בשלב כלשהו זה הופך להיות סתם אוספי ענק.

בנוגע לסטודיואים, Beenox מעולם לא פתחו משחק טוב, הם בעיקר אחראיים למשחקי ספיידרמן ממוצעים עד גרועים ו-skylanders שהיה משאבת כספים לבני 9. High Moon Studios עשו כמה דברים חמודים לפני עשור+ כמו רובוטריקים, אבל כבר 13 שנים עובדים רק על COD. מלאך המוות כבר נגע ב-Radical שכבר לא ממש קיימים, ורייבן היו מדהימים בעבר אבל לא פיתוח משחק כבר 13 שנים. אולי היחידים שעדין עושים משחקים שהם לא COD הם toys for bob (וגם הם השתתפו בפיתוח של משחק COD פה ושם).

כלומר, כל הסטודיואים האלה שהם סטודיואי תמיכה ל-COD, רובם מעל לעשור לא פיתוח משחק מקורי, אתה חושב שהכישרון שהיה שם ב-2008 עדין נמצא ב-2023? אני בספק, הם כנראה הפכו למכוני זיעה ליצור COD וכנראה שרוב העובדים שם הם עובדים ״שחורים״.

הסטודיואים האמיתיים שנשארו באקטיוויז׳ן הם אינפיניטי וורד, טרייארק וסלדג׳האמר. שלושת הסטודיואים האלה הם עמוד השדרה של COD, בלעדיהם אין שחרור (כמעט) שנתי של המותג. וכמובן שהייתי שמח לראות את מיקרוסופט משחררת אותם לחופשי לעבוד על מותגים חדשים משלהם, אבל מה יעלה בגורל COD? קשה לי להאמין שיתנו להם להשתחרר מ-COD.

בסופו של יום יש לך שלוש סטודיואים אמיתיים שתקועים בלולאת COD אינסופית ועוד אוסף של סטודיואים שלא יודעים שום דבר חוץ מאשר להיות סטודיו תמיכה ב-COD כבר מעל לעשור שכנראה אבדו את הכישרון לפני שנים. אני לא בטוח איזה כישרון יש שם או איזו יכולת לצאת מהמעגל הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יולי 2023, 22:27

ועכשיו יש אישור רשמי ממיקרוסופט - העסקה עם סוני ל-10 שנים וכוללת אך ורק את COD. רק חבל שאין פרטים כמו האם העסקה כוללת גם סינגל וגם מולטי, כלומר האם מיקרוסופט יכולה להוציא את הסיגל בלעדית לאקסבוקס בזמן שהמולטי יוצא מולטי-פלטפורם? מה עם Warzone?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 יולי 2023, 09:49

חנן, איפה השאלה בכלל, אתה צריך לעשות רושם גם על הנכדים בלי עין הרע, סבא שיודע לשחק דסטני או הCOD שיהיה עד אז זה טירוף. :)

נדב: נראה לי שאתה קצת שוכח שמייקרוסופט תקבל את WOW. עכשיו WOW חוזר קצת לימי הזוהר שלו ועדיין הMMO הכי פופלארי, זו לא תהיה בעיה להתאים לו גרסת אקס בוקס.
למייקרוסופט אין MMO נורמלי על הפלטפורמה שלה (אלא אם כן אנחנו מחשיבים את דסטני ככזה) וWOW יתקן את הבעיה הזו.

נכון, שבשבילנו אקטביזן היא רכישה משעממת ביותר, אבל גם הרכישה של סוני את באנג'י היא משעעמת. רכישות שלא ממש משנות לנו פה בוקסלים יותר מדי אבל עדיין הייתי אומר שבשביל מייקרוסופט זו הרכישה שתשאיר אותם רלוונטים עשורים קדימה.

אנחנו יודעים שראיין כבר חשב לעשות את סטארפיילד בלעדי לפס5 והיו גם שמועות על רצון להביא עוד מלא כאלה, תאר לך שהוא היה מצליח איכשהו להחתים את אקטביזן על בלעדיות זמנית לאיזה COD ומשאיר את מייקרוסופט בלי או עם גרסה מאוחרת ונחותה? בשבילם שהם לא יודעים לאן ראיין יגיע זו די רכישה מדהימה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2023, 12:10

סוני רוצה ללכת חזק על GaaS, הרכישה של באנג׳י מאוד הגיונית כי באנג׳י לא רק מביאה להם את אחד ממשחקי ה-GaaS הכי פופולרים היום, סוני משתמשת בהם בתור מפקחים על שאר משחקי ה-GaaS שלהם. כלומר הם לא רק מביאים את התוכן שסוני רוצה, הם משמשים כמומחים בתחום שסוני עכשיו שמה 55% מהתקציב שלה. זאת אולי קניה קצת משעממת לרובנו, אבל להתחשב בזה שראיין שם את כל יהבה של סוני ב-GaaS, אז זאת קניה חכמה שתרים את הרמה של משחקי ה-GaaS מסוני.

אקטיוויז׳ן היא גם קניה אסטרטגית חכמה אבל בתחום המובייל. רוב ההכנסות ובסיס השחקנים של COD נמצא בכלל במשחק מובייל, והחברה הכי רווחית של אקטיוויז׳ין היא King. כלומר מיקרוסופט קונה פה powerhouse של מובייל שזה שוק שאין לה דריסת רגל בה. אבל כערך ל-gamepass וספציפית לאקסבוקס? אקטיוויז׳ן היא רכישה נוראית שעלתה למיקרוסופט יותר מ-20 באנג׳י. אז השאלה היא איפה מיקרוסופט רוצה להצליח, אם היא רוצה להיות חברת אמצע הדרך בקונסולות, אמצע הדרך ב-PC ואמצע הדרך במובייל אז לבריאות. אבל לא ברור לי מי מוציא 70 מליארד ולא מתכנן להיות מוביל שוק.

אם מיקרוסופט רוצה להוביל את השוק, היא צריכה ״לנצח״ את שוק הקונסולות. ב-70 מליארד היא יכלה לשלוט לגמרי בשוק הקונסולות. 3-4 מפיצות קטנות ואיזה 10 חברות קטנות שיפתחו כולן בלעדית לאקסבוקס היו עולות למיקרוסופט פחות מחצי מהעלות של אקטיוויז׳ן. ואפילו חצי מזה כנראה היה מספיק. מצב שכזה היה אומר שחצי מהמשחקים הגדולים שהיו יוצאים כל שנה היו בלעדיים לאקסבוקס והיא הייתה הופכת לקונסולה שכל גיימר חייב להחזיק. ואם מיקרוסופט חמה על מובייל, יש חברות כמו ROVIO בכמה מאות מליוני דולרים או מפיצות גדולות יותר כמו פלייטיקה שעם פרמיה של 35% אפשר לרכוש בבערך 6 מליארד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2023, 12:17

רק בשביל להדגיש את זה, דמיין את המצב הבא. מיקרוסופט לא קונה את אקטיוויז׳ן ב-70 מליארד. במקום זה הם היו קונים את:
- סגה (שווי שוק 5.25 מליארד + פרמיה 35% = 7.01 מליארד)
- CDPR (שווי שוק 3.98 מליארד + פרמיה 35% = 5.37 מליארד)
- יוביסופט (שווי שוק 3.63 מליארד + פרמיה 35% = 4.9 מליארד)
- רמדי (שווי שוק 360 מליון+ פרמיה 35% = 486 מליון)
- bloober team (שווי שוק 111 מליון + פרמיה 35% = 149 מליון)
(ועכשיו נכנסים תחום אפור כי החברות האלה לא ציבוריות אז אני הולך להפריז בערך שלהן ולתמחר כל אחת מהן במליארד דולר)
- IO interactive
- Platinum games
- ונזרוק עוד מליארד וחצי על Giant Squid, Hazelight Studios, Moon Studios, Playdead ו-Supergiant Games.

וכמובן, כי נראה שמובייל חשוב למיקרוסופט, אז נוסיף 6 מליארד נוספים על פלייטיקה ועוד 1.15 מליארד על ROVIO כדי שתהיה למיקרוסופט נוכחות מובייל חזקה.

סה״כ 21.4 מליארד דולר (או 28.55 מליארד יחד עם החברות מובייל), פחות משליש ממה שמיקרוסופט הוציאה על אקטיוויז׳ן (או משמעותית פחות מחצי אם נכלול את המובייל). ועכשיו כשיש למיקרוסופט שני מרכזי פיתוח יפנים גדולים (סגה ופלטיניום) ובעצם יש עכשיו אקסבוקס יפן שמובלת על ידי הנהלה יפנית, מיקרוסופט יכולה לצמצם את הפער המערבי שלה מול יפן, להתחיל לשפר יחסים עם מפיצות יפניות ולמנוע מצבים שבהם משחק FF לא יוצא לאקסבוקס ואולי אפילו להשיג כמה בלעדיים יפנים מצד ג׳.

אתה יכול לדמיין את אקסבוקס ו-gamepass כשהרשימה הזאת בלעדית להם יחד עם הכמעט 30 סטודיואים שיש להם כרגע? וכל זה בלי להרים דגלים אדומים ענקיים כמו לרכוש את COD שמובילים למאבקים משפטיים. מה שנקרא שיטת הסלאמי. הגיימר הממוצע יצטרך להיות משוגע בכדי לקנות פלייסטיישן ולא אקסבוקס.

אה, או שלחילופין אפשר לשלם פי 3, לקבל את COD לא בלעדי, משחק בליזארד פעם בחצי עשור ותוכן מובייל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2023, 17:44

זהו, gold מת. מעכשיו יש:
gamepass core -> עולה 10$ לחודש ומביא אונליין וגישה לספריה מצומצמת של משחק, משהו כמו gamepass lite.
gamepass console / pc -> עולה 10$ במחשב ו-11$ בקונסולות ומביא גישה לספריה המלאה של gamepass.
gamepass ultimate -> משלב את כל הרמות הקודמות יחדיו ועולה 17$ לחודש.

זאת מערכת כל כך מסובכת וטפשית. בסופו של יום הם פשוט החליפו את השם gold בשם core ובמקום לקבל משחקים חודשיים יש גישה לספריה של איזה 30 משחקי gamepass. אה, והעלו מחירים לכל ה-tiers. קצת הזוי שאם משלמים 11$ במקום 10$ מאבדים גישה לאונליין, או לפחות ככה זה מרגיש במבנה החדש.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 יולי 2023, 17:48

לא יודע אם מת כמו עבר ריברנד וגם שינמוך קטן.
על הפנים מצד ms.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יולי 2023, 18:41

זה היה ברור שגיימפאס לא יכול להמשיך לאורך זמן בעלות הנכחית שלו… אני צופה שיעלה מעל 20 דולר לחודש, בשנתיים הקרובות
מישהו צריך לשלם את ה-50 אלף משכורות של מפלצת האקטיויזן

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 יולי 2023, 19:25

נדב: סגה? סוניק מוכר הכי טוב על הפלטפורמות של נינטנדו, משהו כמו 95% מהמכירות שלהם הם שם.SMT ופרסונה? הראשון הוא IP שמזוהה לחלוטין עם נינטנדו ברמה שזה יהיה טירוף (כבר היה SMT בלעדי לאקסבוקס המקורית, אתה יכול לבדוק כמה טוב הוא עשה או יותר נכון לא עשה) והשני הוא מותג שכל כך מזוהה עם סוני שזה יהיה טירוף לדלג עליו.
יאקוזה? כבר יוצא לגיימפאס כברירת מחדל גם בלי הרכישה אז זה כסף לפח.

CDPR- וואלה שאלה טובה, למה לא אולי כי העתיד שלהם לוטה בערפל אחרי ההשקה הקטסטרופאלית של סייברפאנק 2077 ומייקרוסופט מחכה לראות אם הם יקומו מהאפר קודם :)
יוביסופט- חלקה לא בבעלות של האחים? והם לא מתנגדים לכל רכישה או ניסיון השתלטות עוינת עליהם? אני מניח שמייקרוסופט לכאב ראש הזה, אבל אני לא יודע באמת מה הולך שם, אבל מניח שגם את המשחקים שלהם מייקרוסופט משיגה לגיימפאס בלי בעיה.
רמדי- הם אי פעם עשו משחק שלא היה כישלון כלכלי חוץ ממקס פיין 1+2 ? QB וAW לא בדיוק גרמו לאקסבוקס לעוף מבחינת מכירות וAW היה אחד המשחקים שהכי הורידו אי פעם גם על הPC וגם על ה360.בסופו של דבר המשחקים שלהם לא מוכרים מספיק טוב בשביל להקפיץ את האקסבוקס ליגה.
bloober team- שאלה טובה, אבל אני לא מאמין שהמשחקים שלהם טובים מספיק בשביל להרים את האקסבוקס ליגה
IO interactive- הלוואי לא רק שהם תפורים למייקרוסופט הם גם כמה צוותים שונים.
Platinum games - מניח שזה לעולם לא יקרה בגלל העבר וכו'

מבחינתי? הכי הזוי זה למה הם לא קונים את קפקום. חברה לא יקרה בכלל,ויש לה Array מטורף של סדרות. הם יכולים להשאיר את מונסטר האנטר על הניידים של נינטנדו, אבל לשמור את המשחקים הגדולים אקסקלוסיבים לאקסבוקס, סטרייט פייטר יכול להישאר אצל סוני 79% מהמכירות שלו היו על הפס5 באנגליה והנתונים הדיגיטלים של האקסבוקס יותר טובים אבל דומים, אבל לשים אותו day one בגיימפאס זה חתיכת דחיפה.
רזידנט איוול יכול להיות איזה שנתיים בלעדי למייקרוסופט כל פעם ולצאת day one בגיימאפס DMC גם, והם יכולים לתת תקציב מטורף לכל הIP הישנים של קפקום ולהחיות אותם.

אני מסכים איתך באסטרטגיה הכללית שלך, גם אני חושב שבגדול לקנות חברה קטנה שיש לה IP אהובים זו טכניקה יותר חזקה מלקנות איזו חברת ענק כמו אקטביזן שכל תהילתה היא בעבר, אבל אני חושב שמייקרוסופט לא שכחו מהבציפר שסוני עשו להם בדור הPS2. שכחת איך כמעט הכל יצא לפס2 והאקסבוקס והגיימקיוב היו בקושי מחשבה שנייה?

כאילו היו שמועות מאנשים רצינים שסוני שוקלת לדבר גם עם Take 2 כדי שGTA6 יהיה בלעדי זמנית לפס5 כמו שהמשחקים הישנים היו, לא יודע להגיד אם זה ריאלי או לא או אם take 2 היו מוותרים בשביל איזשהו סכום על ההכנסה שהאקסבוקס מביאה להם אבל היי הם היו מוכנים לעשות את זה לפני 20 שנה אולי הם מוכנים גם עכשיו.

ולאור המציאות הזו והתרחישים האלה הרכישות של מייקרוסופט נראות לי מעולות. מייקרוסופט כזה: "אה סוני לוקחים לנו את פפ עכשיו?" אנחנו ניקח להם את סטארפילד שהיה אמור להכניס הכנסה של 10M עותקים מנימום. "אה סוני יש מצב שלא יעצרו באדום ויקחו לנו גם את GTA6, או את המשחק פנטזיה ההוא של רוקסטאר שהם כביכול יעשו אחרי GTA6?" אז סבבה אנחנו ניקח להם מראש את COD"

מנסה לומר, הרכישה של אקטביזן נראת מטורפת ומטופשת ולא משהו רק כי לא ראינו לאן סוני יכלה להגיע, הם יכלו אשכרה להגיע למצב שהם חונקים את מייקרוסופט ומכתרים בטבעת מוות ששום משחק צד ג' ששווה שישתינו עליו לא מגיע אליהם.

נראה לי שאם הרכישה הזו הועילה למייקרוסופט במשהו יותר מהכל, זה שהם משדרים לסוני "הלו?, תעצרו אם אתם תשחקו את המשחק של האקסקלוסיבים האלה, אנחנו נקרע אותכם במגרש שלכם" ואולי סוני עכשיו תחשוב כמה פעמים לפני שהיא תתגרה בהם שוב עם הדילים האלה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2023, 20:18

glass man כתב:נדב: סגה? סוניק מוכר הכי טוב על הפלטפורמות של נינטנדו, משהו כמו 95% מהמכירות שלהם הם שם.SMT ופרסונה? הראשון הוא IP שמזוהה לחלוטין עם נינטנדו ברמה שזה יהיה טירוף (כבר היה SMT בלעדי לאקסבוקס המקורית, אתה יכול לבדוק כמה טוב הוא עשה או יותר נכון לא עשה) והשני הוא מותג שכל כך מזוהה עם סוני שזה יהיה טירוף לדלג עליו.
יאקוזה? כבר יוצא לגיימפאס כברירת מחדל גם בלי הרכישה אז זה כסף לפח.

סגה היא המפיצה הכי מזוהה עם אקסבוקס, הדרימקאסט רץ על חלונות והאקסבוקס הייתה בייסיקלי היורשת שלה. יש להן מערכת יחסים מאוד חמה מתחילת שנות ה-2000. היא נותנת למיקרוסופט דריסת רגל ביפן שמאוד תעזור לה (ע״ע חצי מהמשחקים היפנים לא מגיעים לאקסבוקס היום) ומביאה לה סדרות מאוד פופולריות ביפן וגם במערב וגם סדרות PC גדולות שיכולות לעזור ל-GP במחשב (שהוא כרגע המנוע צמיחה הכי גדול שלהם) כמו פרסונה, יאקוזה, סוניק, total war, company of heroes או מנג׳ר. הרכישה הזאת תעשה אותם גם powerhouse במחשב וגם ביפן, והם עולים גרושים באופן יחסי לרכישות של מיקרוסופט.

glass man כתב:CDPR- וואלה שאלה טובה, למה לא אולי כי העתיד שלהם לוטה בערפל אחרי ההשקה הקטסטרופאלית של סייברפאנק 2077 ומייקרוסופט מחכה לראות אם הם יקומו מהאפר קודם :)

אין להם באמת אפר לקום ממנו לדעתי. סייברפאנק מכר עשרות מליונים, המצב הנוכחי של המשחק מצויין, הבקרובים שההרחבה מקבלת הם תשבוחות מקיר לקיר ואני לא חושב שיהיה פחות הייפ לוויצ׳ר 4 ביום שיראו אותו.

glass man כתב:יוביסופט- חלקה לא בבעלות של האחים? והם לא מתנגדים לכל רכישה או ניסיון השתלטות עוינת עליהם? אני מניח שמייקרוסופט לכאב ראש הזה, אבל אני לא יודע באמת מה הולך שם, אבל מניח שגם את המשחקים שלהם מייקרוסופט משיגה לגיימפאס בלי בעיה.

המשפחה מחזיקה ב-14%, כך שאין בעיה לרכוש אותם. אבל אני בטוח שאם מיקרוסופט הייתה עושה את זה, היא הייתה עושה בטוב. ובכל מקרה הערך של החברה ממש נמוך היום ובמחיר של באנג׳י אפשר לקבל לא מעט.

glass man כתב:רמדי- הם אי פעם עשו משחק שלא היה כישלון כלכלי חוץ ממקס פיין 1+2 ? QB וAW לא בדיוק גרמו לאקסבוקס לעוף מבחינת מכירות וAW היה אחד המשחקים שהכי הורידו אי פעם גם על הPC וגם על ה360.בסופו של דבר המשחקים שלהם לא מוכרים מספיק טוב בשביל להקפיץ את האקסבוקס ליגה.

כישלון זאת מילה גדולה כי לפי מה שאני יודע כל המשחקים שלהם הצליחו פיננסית חוץ מאשר QB, אפילו אם AW הצליח בדיעבד עם זנב מאוד ארוך. בכל מקרה, זאת לא הנקודה, הנקודה היא משחקים ברמה גבוהה לאקסבוקס ו-GP. הם מספקים משחקים ברמה גבוהה ומדובר במשחקים מיוחדים ולכן אטרקטיבים לאחוז מסויים מהאוכלוסיה.

glass man כתב:bloober team- שאלה טובה, אבל אני לא מאמין שהמשחקים שלהם טובים מספיק בשביל להרים את האקסבוקס ליגה

הם לא ישנו את אקסבוקס מקצה לקצה, אבל הם מספקים משחקים בקצב טוב ובאיכות לא רעה. בכל מקרה הם השקעה מינימאלית מאוד לצוות אמין.

glass man כתב:IO interactive- הלוואי לא רק שהם תפורים למייקרוסופט הם גם כמה צוותים שונים.

והם כבר עובדים עם מיקרוסופט על ה-RPG עם הדרקונים.

glass man כתב:Platinum games - מניח שזה לעולם לא יקרה בגלל העבר וכו'

לפחות בהתבטאויות הפומביות נראה שהמצב בינם למיקרוסופט בסדר גמור. בכל מקרה, הם לא חברה יקרה מדי ומיקרוסופט לגמרי יכולה לשלם ״יותר מדי״ בכדי לשכנע אותם :)

glass man כתב:מבחינתי? הכי הזוי זה למה הם לא קונים את קפקום. חברה לא יקרה בכלל,ויש לה Array מטורף של סדרות. הם יכולים להשאיר את מונסטר האנטר על הניידים של נינטנדו, אבל לשמור את המשחקים הגדולים אקסקלוסיבים לאקסבוקס, סטרייט פייטר יכול להישאר אצל סוני 79% מהמכירות שלו היו על הפס5 באנגליה והנתונים הדיגיטלים של האקסבוקס יותר טובים אבל דומים, אבל לשים אותו day one בגיימפאס זה חתיכת דחיפה.
רזידנט איוול יכול להיות איזה שנתיים בלעדי למייקרוסופט כל פעם ולצאת day one בגיימאפס DMC גם, והם יכולים לתת תקציב מטורף לכל הIP הישנים של קפקום ולהחיות אותם.

קאפקום היא קניה מאוד אטרקטיבית שחשבתי בעצמי לרשום, אבל יש להם רמת זיהוי מאוד גבוהה לסוני ונינטנדו ורכישה כזו יכולה לעורר אנטגוניזם. בגלל זה אני חושב שאם רוכשים מפיצה יפנית - סגה היא ההתאמה הכי טובה למיקרוסופט למרות שאני יכול לחשוב על לפחות 3 מפיצות טובות ממנה. אבל הם פשוט מתאימים למיקרוסופט.

glass man כתב:אני מסכים איתך באסטרטגיה הכללית שלך, גם אני חושב שבגדול לקנות חברה קטנה שיש לה IP אהובים זו טכניקה יותר חזקה מלקנות איזו חברת ענק כמו אקטביזן שכל תהילתה היא בעבר, אבל אני חושב שמייקרוסופט לא שכחו מהבציפר שסוני עשו להם בדור הPS2. שכחת איך כמעט הכל יצא לפס2 והאקסבוקס והגיימקיוב היו בקושי מחשבה שנייה?

כאילו היו שמועות מאנשים רצינים שסוני שוקלת לדבר גם עם Take 2 כדי שGTA6 יהיה בלעדי זמנית לפס5 כמו שהמשחקים הישנים היו, לא יודע להגיד אם זה ריאלי או לא או אם take 2 היו מוותרים בשביל איזשהו סכום על ההכנסה שהאקסבוקס מביאה להם אבל היי הם היו מוכנים לעשות את זה לפני 20 שנה אולי הם מוכנים גם עכשיו.

ולאור המציאות הזו והתרחישים האלה הרכישות של מייקרוסופט נראות לי מעולות. מייקרוסופט כזה: "אה סוני לוקחים לנו את פפ עכשיו?" אנחנו ניקח להם את סטארפילד שהיה אמור להכניס הכנסה של 10M עותקים מנימום. "אה סוני יש מצב שלא יעצרו באדום ויקחו לנו גם את GTA6, או את המשחק פנטזיה ההוא של רוקסטאר שהם כביכול יעשו אחרי GTA6?" אז סבבה אנחנו ניקח להם מראש את COD"

מנסה לומר, הרכישה של אקטביזן נראת מטורפת ומטופשת ולא משהו רק כי לא ראינו לאן סוני יכלה להגיע, הם יכלו אשכרה להגיע למצב שהם חונקים את מייקרוסופט ומכתרים בטבעת מוות ששום משחק צד ג' ששווה שישתינו עליו לא מגיע אליהם.

נראה לי שאם הרכישה הזו הועילה למייקרוסופט במשהו יותר מהכל, זה שהם משדרים לסוני "הלו?, תעצרו אם אתם תשחקו את המשחק של האקסקלוסיבים האלה, אנחנו נקרע אותכם במגרש שלכם" ואולי סוני עכשיו תחשוב כמה פעמים לפני שהיא תתגרה בהם שוב עם הדילים האלה :)

אני לא חושב שמיקרוסופט יכולה לרוץ ולקנות כל חברה שסוני רוצה לקנות ממנה בלעדי. הרכישות של מיקרוסופט צריכות להיות מבוססות על איך שהם רוצים שיראה הפורטפוליו של אקסבוקס, לא איזה משחקים הם רוצים למנוע מסוני לעשות בלעדיים לפלייסטיישן.

למיקרוסופט יש קשרים טובים במערב ולכן הם ידעו כל מה שהולך עם בת׳זדה. למיקרוסופט יש קשרים גרועים ביפן ולכן כל נושא סקוור תופס אותם עם המכנס למטה. וזאת הסיבה שסגה היא רכישה סופר הגיונית, היא פשוט צריכה להיות אקסבוקס יפן (וכמובן לשמור על השם סגה כי הוא בראנד נצחי). עם בסיס טוב ביפן מיקרוסופט תוכל לחזר את האחיזה ביפן, לשפר יחסים עם חברות יפניות ולקבל ״בחינם״ יותר משחקים יפנים שיגיעו לפלטפורמה ואולי גם לחדש קשים אבודים כמו נניח להקים מחדש את mistwalker? כלומר, קשה לי להאמין שאקסבוקס לא תמכור ביפן אם היא תהיה הפלטפורמה של פרסונה, יקוזה וסוניק. בכלליות נראה שהיפנים די מחבבים את ה-XSS, אם הייתה להם סיבה אולי היא אפילו הייתה מוכרת שם.

בכל מקרה, המטרה עם חברה כמו סגה לחדירה ליפן לא נועדה למכור 10 מליון יחידות ביפן, כי זה לא יקרה, אלה להפוך את אקסבוקס לחברה יפנית מספיק בכדי שכל המפתוחות שם יפתחו אליה בלי יוצא מן הכלל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2023, 02:54

סגה הפכו לחברת נישה, איזה כוח הם כבר יתרמו למייקרוסופט? משחקי Total war האחרונים היו צריכים 4 משחקים שונים בשנים האחרונות שכולם ביחד! הגיעו סה'כ ל4M עותקים.
סוניק גם כן היה צריך כמה וכמה משחקים לאורך כמה שנים כדי להגיע נטו ל4M עותקים ביחד. אני לא אטען שסוניק הוא לא IP רצחני בשביל מייקרוסופט הוא כן, כי ברור שהמשחקים שלו עולים פרוטות ומוכרים המון, אבל אם אתה אומר שרכישה של קפקום תעשה אנטגוניזם לקהל של סוני ונינטנדו, זה די בטוח שרכישה של סוניק תעשה אנטגוניזם מטורף לקהל של נינטנדו כאילו אשכרה 99% מהמכירות של סוניק הם שם.

אם הם ישאירו את סוניק אצל נינטנדו ויבלמו אותו רק מסוני מה הם הרוויחו? אם מעריצים מטורפים של סוניק שקונים כל משחק שלו ישמעו שהוא לא מגיע יותר לסוני אבל הוא ממשיך לצאת לסוויץ ליורשת, אז מה מייקרוסופט הרוויחו פה, כמה מעריצי סוניק מתוסכלים על הפלייסטישן שאולי יעברו עכשיו צד? :) הרוב אצל נינטנדו ואם הם ימנעו מנינטנדו אז הם פוגעים בפרנצייז בצורה חסרת תקדים.

שאר המשחקים שלהם כמו פוטבול מנג'ר וTotal war וTwo Point Hospital רובם לא ילהיבו את קהל הבוקס, אלה כותרים של PC. כלומר אני מניח שיש אנשי בוקס כמו חנן שמאבדים את זה בכל פעם שמוכרז Two Point Hospital חדש, אבל אני מניח שאפילו הוא מעדיף לשחק את זה על הפיסי, אז אם אמרנו שאקטביזן מביאה מלא משחקי PC לא רלוונטים לבוקס
אז לא ברור לי איך משחקי הPC של סגה פתאום רלוונטים, למרות שכולם מאוד נשתיים ולא מוכרים.

על רמדי- לא יודע איך אתה מגדיר כשלונות נדב, אבל רמדי אמרו בעצמם שAW מכר 3M (לפני הרימאסטר) ושהוא לא הצדיק כלכלית המשך אז זה מה שאני מגדיר כישלון.
אני מניח שהמזל של רמדי היא שהם תמיד "מספיק טובים" כדי למצוא מישהו שיממן להם פיתוח משחקים אז הם תמיד נשארים לאורך הדורות עם הראש מעל המים, פעם מייקרוסופט
עוזרת להם לממן משחק, פעם Take 2, פעם Epic, אבל מייקרוסופט ניסתה פעמיים איתם וזה לא הלך. אני די בטוח שקראתי איפשהו שגם הרימאסטר של AW מככב באתרי הפיראטים במקומות ממש גבוהים ואני מוכן לחתום לך שזה יהיה המצב גם עם AW2.

בכל מקום הורידו את AW פיראטית אין ספק שאם רק חצי מהפיראטים היו קונים הוא היה הצלחה אדירה אבל הוא לא היה.

לסגה יש פוטנציאל מטורף שגלום בIP הישנים שלהם אז כן יהיה למייקרוסופט ערך מטורף ברכישה שלהם אבל זה רק בתנאי שמייקרוסופט אשכרה תצלול לתוך הIP העתיקים האלה ותחייה אותם ואני לא רואה את זה קורה כי מייקרוסופט היא מאוד שונאת סיכונים שזה נוגע לIP ישנים, תראה כמה היא מתנגדת להחיות IP של רייר כל השנים האלה וקיבלנו בייסקלי רק משחק KI אחד שני משחקי פרפקט דארק ומשחק באנג'ו שאי אפשר בכלל לספור אותו כמשחק באנג'ו אם אנחנו כנים עם עצמנו :)

כאילו תערוכה של אקסבוקס בE3 שנראת ככה אחרי רכישה של סגה?
3D SONIC בתקציב AAA של מריו- טירוף.
וירטוא פייטר 6 בתקציב של AAA - אריק בוכה.
פנטזי סטאר 5 בתקציב של AAA לחלוטין סינגל פלייר? - אני בוכה.
יאקוזה בתקציב של AAA בתקציב של הוריזון עם 200M דולר? -העולם יאבד את זה.
Crazy taxi וjet radio בתקציבי AAA בלי לאבד את הוויב הארקידי? העולם יאבד את זה.
שינובי - בתקציב של DMC- אלוהים.

כן אני מסכים איתך אם כל זה יקרה מייקרוסופט תוכל לנצח תערוכות שלמות עם סגה לבד, בטח אם זה מתוגבר על ידי בטסדה אבל מה הסיכוי שמייקרוסופט היא זאת שתוציא מסגה את כל הפוטנציאל הגלום? למייקרוסופט שווה לקנות חברה יפנית שכבר מביאה את הפוטנציאל הגולמי שלה לידי מימוש.

אם כבר מפיצה יפנית שיקנו את Koei tecmo אמנם נינג'ה גיידן וDOA לא בדיוק עזרו לאקסבוקס אי פעם להמריא, אבל טים נינגה מתגלים כיום כאחלה צוות שיודע לעשות מלא סגנונות של משחקים ע'ע רונין וnioh ועכשיו שיש למייקרוסופט אולי את הזכויות על סקירו גם אפשר יהיה לתת להם לפתח משחק המשך אליו :)

או לחילופין, רק לדמיין את מייקרוסופט קונים את קפקום ואז כone last thing חושפים דינו קריסיס 4 בתור משחק אימה AAA עם 400M תקציב על ידי הקואלציה, תדמיין את שאגות הקהל ואת הgood word of mouth שיהיה למייקרוסופט זה יהיה חולני וכמעט ברמות של החשיפה של זלדה TP. :) רק מיחסי הציבור שJawmuncher מERA יעשה להם זה יהיה טירוף עולמי בגיימינג. :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2023, 10:55

כתבתי רשימה ארוכה של רכישות שכוללות חברות כמו יוביסופט, סגה, רמדי או פלטיניום בכדי להדגיש איזו כמות אסטרונומית של צוותי פיתוח, תוכן ו-ip אפשר לקנות בפחות מחצי מהמחיר שמשלמים על אקטיוויז׳ן. זה נעשה בכדי להדגיש כמה הסכום הזה אבסורדי מבחינת התרומה להצלחה של אקסבוקס (ושוב, מן הסתם לא מתווכח עם השווי של אקטיוויז׳ן וכו׳ וברור שזה הערך שלהם).

אם אתה רוצה להתדיין על האם שווה לקנות בתאוריה את חברה x או חברה y אז בכיף, זה דיון מעניין. אבל זו לא הנקודה ואם מבחינתך קאפקום או סקוואר איניקס או T2 יותר מעניינות אז אחלה, סתם בניתי פורטפוליו מגניב ומלא תוכן אטרקטיבי שעוזר לאקסבוקס פי 1000 יותר מהרכישה של אקטיוויז׳ן בשליש העלות.

ספציפית בנוגע לסגה, העלות שלה דומה לזה של באנג׳י, בערך 1:20 המחיר של אקטיוויז׳ן. ביחס לעסקה שמתרחשת כרגע היא עולה גרושים והתרומה שלה מאוד גדולה למיקרוסופט כי הם תורמים בדיוק לשוק שבו מיקרוסופט הכי גודלת כרגע (גיימפאס במחשב), והשוק שמיקרוסופט הכי רוצה לדרוס בו רגל (יפן). וכפרוקסי יפני למיקרוסופט, סוג של מיקרוסופט יפן, עסקה שכזו יכולה להציל למיקרוסופט את יפן. לא כי אקסבוקס פתאום תמכור יותר מסוני ונינטנדו שם אלה כי זה יחמם את היחסים שלהם עם מפיצות ומפתחות יפניות.

לחשוב על מה מיקרוסופט תוכל לחשוף במסיבות עיתונאים אחרי שהיא תקנה את סגה זאת מחשבה צרה, כי אסטרטגית היא חברה שתתרום למיקרוסופט המון. ואם סגה לא מגניבה אותך, ישאר למיקרוסופט 60+ מליארד דולר אקסטרה אחרי הרכישה הזאת לקנות דברים שכן יגניבו אותך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2023, 16:15

אז כמו שאמרתי אין ספק שהבאת כמה חברות שהרבה יותר עדיפות לרכישה מאקטביזן גם בעיני, אבל חכה אלה יכולות להיות הרכישות הבאות עוד 5-7 שנים.

לדעתי אתה מחזיק יותר מדי מהיכולת של סגה לשפר את המעמד של מייקרוסופט ביפן,סגה בעצמה הצליחה ליצור רק קונסולה אחת שנחשבה הצלחה ביפן (הסאטורן) וגם אז הם אף פעם לא הצליחו לגרום לסקוור לדוגמא להשתין לכיוונם. ה"חברות" של סגה ביפן אלה בדיוק החברות שתמיד היו לה, נאמקו, קפקום וכל חברות הארקייד האלה לשעבר, שגם ככה תומכות ברצון במייקרוסופט.

זה גם לא כאילו שהיפנים לא יידעו שעכשיו סגה היא בבעלות אמריקאית :)
יש שם הרבה מעבר לזה, כמו שאתה בטוח יודע היפנים גזענים וגיימרים יפנים מזלזלים במערב וחושבים שהם המפתחים הטובים יותר אלה לא דברים שמייקרוסופט יכולה לפתור ברכישת חברה יפנית שגם היא בעצמה התקשתה לפצח את הטעם היפני.

ועל זה: ונזרוק עוד מליארד וחצי על Giant Squid, Hazelight Studios, Moon Studios, Playdead ו-Supergiant Games. כל החברות האלה הם כסף לפח מבחינת מייקרוסופט, חלק מהחברות האלו התחילו את דרכן על האקסבוקס והן אף פעם לא עזרו למייקרוסופט להתרומם, אנשים שהם לא גיימרים צוחקים על המשחקים האלה ועלינו שאנחנו משחקים בהם ולא יעזרו למייקרוסופט. לאינדים יש תפיסה של "משחקים נחותים" אצל קהל הקאזואלי ורובם רואים בהם חזרה מטופשת לעבר.

אם אנחנו מדברים על רכישות כאלה, אני לא רואה איך אפשר להתעלם מהפיל בחדר שלא כל רכישה תעזור למייקרוסופט חלקן ישאירו אותה בנקודת ההתחלה שהיא בה כרגע.
גם רייר על הנייר נראתה רכישה מטורפת ויוצאת דופן עבור, מייקרוסופט, עם מלא IP שיתנו לה תחרותיות, וראינו מה יצא, כי כמו תמיד, זה לא ה"מה" זה ה"איך" שקובע ומייקרוסופט לא הצליחה למנף את הIP של רייר לטובתה לא ברור במה יועילו האינדים האומללים הללו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יולי 2023, 16:59

מיקרוסופט קבלה אישור לעסקה בערך בכל מקום בעולם חוץ מאשר ה-UK. הם יכלו להוציא לפועל את העסקה מחר, אבל נראה שמיקרוסופט מכוונים ללהצליח לנצח את הרגולטור הבריטי, לקבל שם אישור ולסיים את הרכישה ב-29 לאוגוסט.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 יולי 2023, 18:14

זה אומנם מאוד מינורי, אבל אני חושב שיהיה ממש נחמד אם אחרי שהרכישה תינעל MS ייקחו כמות מכובדת של משחקים מהבקלוג של אקטיוויז'ן ויהפכו אותם ל-BC, משחקים כמו Wolfenstein 2009 למשל שעד היום היו מאוד מורכבים ליישום בגלל ענייני זכויות IP וכאלה יהיו לגמרי אפשריים, או COD הראשון שהוא למעשה ה-COD היחיד שלא BC. אני חושב שג'אז קורדן בזמנו רמז לאפשרות כזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יולי 2023, 18:16

Uncle Pey'j כתב:זה אומנם מאוד מינורי, אבל אני חושב שיהיה ממש נחמד אם אחרי שהרכישה תינעל MS ייקחו כמות מכובדת של משחקים מהבקלוג של אקטיוויז'ן ויהפכו אותם ל-BC, משחקים כמו Wolfenstein 2009 למשל שעד היום היו מאוד מורכבים ליישום בגלל ענייני זכויות IP וכאלה יהיו לגמרי אפשריים, או COD הראשון שהוא למעשה ה-COD היחיד שלא BC. אני חושב שג'אז קורדן בזמנו רמז לאפשרות כזו.

וגם בצורה אירונית זה מאחד שוב את id עם הפרטנרטים הישנים שלהם רייבן שעבדו על חלק מהמשחקים האלה. עכשיו רק צריך להחיות את grey matter ויש תחת הכנף של מיקרוסופט את כל החברות שעבדו על וולפנשטיין לאורך העשורים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 יולי 2023, 15:56

ארקיין אוסטין מגייסים מתכנתי מנוע למשחק הבא שלהם ודורשים ידע בפיתוח RPG ו-immersive sim. וזה נהדר כי:
1) הם שרדו את redfall והתחילו לעבוד על משחק חדש.
2) הם עובדים על immersive sim, מה שהם יודעים לעשות, ולא איזה משחק GaaS תחת.

אז מה, פריי 2?

https://jobs.zenimax.com/requisitions/view/2918
Familiarity with single player action-RPGs and immersive sims

אגב, אוסטין מגייסים די בטרוף, יש להם המון משרות פנויות כרגע כך שיש מצב שגם התקציב שלהם גדל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יולי 2023, 21:43

בת׳זדה שחררו שלושה סרטונים מצויירים ביקום של סטארפילד:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2023, 16:26

אקסבוקס הולכים להיות בגיימסקום. הם עם booth והכל, יהיו שם 30 משחקים כולל פורצה, סטארפילד, Ara, Towerborne, ההרחבה של דיון ל-FS ו-stalker 2 שחיקים.

תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2023, 16:38

איזה יופי… חששתי שעד TGS לא יהיה משהו מעניין

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2023, 17:12

Laskin כתב:איזה יופי… חששתי שעד TGS לא יהיה משהו מעניין

השאלה אם יחשפו משהו. ו-TGS כל כך נוראי כבר מעל לעשור. היו ימים שהוא היה התערוכה הגדולה לרוב החברות היפניות, אבל היום כלום כבר לא נחשף שם חוץ מאשר JRPG איזוטרים.

אין כלום מעניין עד ה-VGA :(

אגב, מיקרוסופט מביאה ״פרזנטציה״ של פורצה וסטארפילד לשם ויהיה אולם קולנוע שאנשים שמבקרים יוכלו ללכת לראות אותה ולדבר עם מפתחים שיסתובבו שם. אני משער שאת הפרזנטציה עצמה גם אנחנו נקבל ביוטיוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים