נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2024, 10:49

InterAl כתב:שיטת השוברים לא רלוונטית לבעיה הזאת. קונספטואלית זה לא דפוק, אתה מעלה פה טענות קלאסיות של מדינת רווחה. התשובה היא תמיד אותו דבר. מפריע לך מפגע חברתי כלשהו? פתור אותו עם משאבים פרטיים, לא ציבוריים.

בנוגע לביפרים, התזה שהפעילו אותם מוקדם מחשש לגילוי מתחזקת בעקבות דיווחים אמריקאיים שזה כנראה היה המצב. זה באמת היה ההסבר הכי הגיוני.

שוב, אין לי בעיה לקבל מה שאני נותן כי כאזרח אני נותן הרבה יותר מאשר אני מקבל והחרדים מקבלים יותר מאשר הם נותנים. אני רק ארוויח מזה. אבל אם הולכים לכיוון הזה אז אין בכלל מטרה שהכסף יעבור דרך המדינה, הכל יכול להיות פרטי וזהו. ושוב, אני גם לגמרי בעד זה, אבל זה מצב דמיוני ולא רלוונטי.

מאחר ואתה מציע דמיונות ופנטזיות, אני חושב שההצעה שיופסקו תקציבים למי שלא מלמד ליבה זה קצת יותר מחובר לקרקע. וזה גם אומר שתוך 45 שניות הם יתחילו ללמד ליבה.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 ספטמבר 2024, 11:06

מכוון או לא, איזה בזבוז. אלוהים אדירים איזה בזבוז, לקרוא לזה "הזדמנות חד פעמית שלא תחזור" זה האמא של האנדרסטייטמנטים. דמיינו אם דקה אחרי ההפעלה היו מורידים גם את נסראללה, את נעים קאסם, וכמה שיותר מהבאים בתור בסדר הירושה, ובמקביל קטיעה ושיבוש של כל אמצעי קשר חלופי שידוע עליו.

במצב כזה הארגון כארגון פשוט היה מפסיק להתקיים - לפחות למספיק זמן כדי לעשות להם ששת הימים בשש שעות ולהחזיר לנו את ההרתעה לדורות.

בזבוז אדיר של יכולת אדירה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2024, 11:16

הייתי לוקח את זה לשלב הבא, כובש את דרום לבנון עד הליטני. מפנה את האזרחים צפונה חזרה ללבנון, הופך את דרום לבנון לשטח צבאי סגור מסופח לישראל ומכריז שנחזיר אותו רק בעד הסכם שלם מלא. הליטני הגבול הצפוני החדש שלנו, אזרחים ישראלים לא יכולים להצפין המגבול הנוכחי שלנו, שטח צבאי סגור.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 ספטמבר 2024, 11:45

הייתי עושה את זה ואפילו מעבר לליטני שמאז 82 כולם תפסו בו, אבל לא נוטה לסיפוח (לא מיידי לפחות) ובטח שלא להעברת אזרחים - אלה יתפסו כצעדים פרובוקטיביים שימסגרו את הכל בתור עוד landgrab של הציונים הקולוניאליסטים וישכיחו מהר מאוד למה בכלל הגענו למלחמה הזו.

כבר שנים שאני לא מבין למה לא אומרים (בפומבי, וחוזרים על המסר שוב ושוב) שישראל רוצה שלום עם לבנון ובכך מביכים אותם ומעבירים את הכדור אליהם, מציירים אותם בתור הסרבנים והצד התוקפן (מה שכמובן נכון - מאוד חמוד שהם פונים למועצת הביטחון על כל הפרת ריבונות או פגיעה בהם מצד ישראל, אבל באותה נשימה מתבכיינים שלכאורה חזבאללה שולט בהם. אז למה שלא יפנו למועצת הביטחון לדרוש התערבות צבאית שתשחרר אותם מהכיבוש החזבאללאי לכאורה?)

אז להתחיל לפמפם את הנראטיב הזה + החזקת שטח שלהם כבן ערובה שימסר בחזרה במצב של פירוז מוחלט של חזבאללה והסכם שלום.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 ספטמבר 2024, 12:12

לא הבנתי את הפתרון: אם הפתרון המוצע הוא ״ פתור אותו עם משאבים פרטיים, לא ציבוריים.״ אז בשביל מה בכלל לקבל תקציב מהמדינה? נעשה את כל מערכת החינוך בארץ 100% פרטית: 100% מימון פרטי ו0% פיקוח של המדינה. שההורים יממנו ישירות את כל הוצאות בי״ס ובי״ס בעצמו בונה את תכנית הלימודים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2024, 12:20

חלום.
כיום כל תלמיד בישראל מקבל בממוצע בערך 35,000 ש"ח. לא זוכר את הסכום המדויק.
אני שולח את הילדים שלי לבי"ס פרטי ומשלם הרבה הרבה פחות מזה ומקבל הרבה הרבהההה יותר.
הילדים מ-07:00 עד 16:00 נמצאים שם, מקבלים 3 ארוחות ביום, הכל...
יש בערך חצי מכמות הילדים בכתה לעומת בי"ס רגיל, יחס אישי, מורים ברמה מאוד גבוהה.

שיטת השוברים לא אומרת "שיסתדרו לבד" ולבטל לחלוטין את משרד החינוך, אלא שתתן להם איזה 2,000 ש"ח בחודש, תקצץ כך את משרד החינוך לפחות בחצי (וזה המשרד הכי יקר), ושההורים יבחרו מה לעשות איתו, לאיזה בי"ס לשלוח אותם, תהיה תחרות אמיתית בין בתי הספר, שיטות שונות עם הרבה פחות מגבלות.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 18 ספטמבר 2024, 12:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 ספטמבר 2024, 12:21

sharonbn כתב:לא הבנתי את הפתרון: אם הפתרון המוצע הוא ״ פתור אותו עם משאבים פרטיים, לא ציבוריים.״ אז בשביל מה בכלל לקבל תקציב מהמדינה? נעשה את כל מערכת החינוך בארץ 100% פרטית: 100% מימון פרטי ו0% פיקוח של המדינה. שההורים יממנו ישירות את כל הוצאות בי״ס ובי״ס בעצמו בונה את תכנית הלימודים

אם זה היה ישים פוליטית, בטח. אבל זאת מהפכה, בד״כ צריך שלבי ביניים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 ספטמבר 2024, 12:43

אה... ישים פוליטית? ונראה לך ש״יקבלו תקציב לפי המיסים שהם משלמים״ זה ישים פוליטית??

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2024, 13:20

Laskin כתב:חלום.
כיום כל תלמיד בישראל מקבל בממוצע בערך 35,000 ש"ח. לא זוכר את הסכום המדויק.
אני שולח את הילדים שלי לבי"ס פרטי ומשלם הרבה הרבה פחות מזה ומקבל הרבה הרבהההה יותר.
הילדים מ-07:00 עד 16:00 נמצאים שם, מקבלים 3 ארוחות ביום, הכל...
יש בערך חצי מכמות הילדים בכתה לעומת בי"ס רגיל, יחס אישי, מורים ברמה מאוד גבוהה.

שיטת השוברים לא אומרת "שיסתדרו לבד" ולבטל לחלוטין את משרד החינוך, אלא שתתן להם איזה 2,000 ש"ח בחודש, תקצץ כך את משרד החינוך לפחות בחצי (וזה המשרד הכי יקר), ושההורים יבחרו מה לעשות איתו, לאיזה בי"ס לשלוח אותם, תהיה תחרות אמיתית בין בתי הספר, שיטות שונות עם הרבה פחות מגבלות.

כבר עשורים אנחנו רק מעלים את ההשקעה הכספית פר תלמיד (בערך 12K דולר פר תלמיד כיום) ורק מדרדרים משנה לשנה במבחני פיז"ה. חרדים שלא לומדים ליבה אפילו לא ניגשים למבחני פיז"ה, אז המצב העגום שלנו מוסתר ועדין המצב שלנו די בתחת. אנחנו משקיעים יותר מיפן או צרפת פר תלמיד, ועוד אין עוד מדינה מערבית עם כמות התלמידים הפסיכית שיש לנו כי אנחנו המדינה המערבית היחידה שאשכרה עושים בה ילדים.

אז אכן, שיטת השוברים תעבוד פה יופי. זה לא רק יוריד משמעותית את תקציב החינוך, זה יוריד משמעותית את תקציב העיריות. משרד החינוך משלם פחות או יותר כמעט רק ואת משכורות המורים. המשכורת של עובדי המשק (ולדעתי גם המנהל), הארנונה, השכירות של המבנה וכו' כולם משולמים מהכיס של העיריה.

תעביר את כל בתי הספר למגזר הפרטי, תחזיק משרד חינוך סופר קטן עם רק כמה עשרות עובדים ויועצים חיצוניים, תכפה ליבה קטנטנה סופר בסיסית כדי לעמוד בתנאי סף, וחלק לכל תלמיד שובר של 30K שקלים בשנה לשימוש באיזה בית ספר שבא לו. נחסוך איזה 15 מליארד שקל בשנה לאוצר, נחסוך מליארדים לעיריות, ואשכרה יהיה פה חינוך טוב. ואנחנו ההורים אפילו נחסוך להכין סנדביצים בבוקר וארוחות צהרים בצהרים. זה אפילו יפתור את הבעיה עם החרדים כי הדרישות יהיו שטוחות לכולם - תלמדו ליבה סופר מצומצמת ואתם יכולים לקבל שוברים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 ספטמבר 2024, 16:52

sharonbn כתב:אה... ישים פוליטית? ונראה לך ש״יקבלו תקציב לפי המיסים שהם משלמים״ זה ישים פוליטית??

InterAl כתב:צריכים לתקצב לפי החלק היחסי שהם משלמים במיסים, בלי לחייב ליבה. זה הפיתרון הכי הוגן. עד כמה זה מעשי, זה סיפור אחר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 ספטמבר 2024, 17:00

הפתרון הכי הוגן זה שהחרדים ימשיכו להשתמט, לא לשלם מיסים ולחיות על חשבוננו. זה הכי הוגן. מגיע להם. או איזה פתרון מומצא שלא יקרה לעולם, כי אנחנו בעולם האמיתי ולא חיים בנדמה לי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 ספטמבר 2024, 17:16

אני חשבתי ש״צריכים לתקצב לפי החלק היחסי שהם משלמים במיסים״ זה השלב ביניים הישים בדרך למערכת חינוך 100% פרטית
אז גם זה לא ישים.
הקיצר, לפי מה שנראה לי עכשיו, לא משנה איזה שלבי ביניים תציע, לעולם אי אפשר להגיע למערכת חינוך 100% פרטית בארץ (לפי מיטב ידיעתי, אין כזו בכל העולם) אז אפשר להתדיין בעולמות תיאורטיים.

הפתרון הישים הוא לגרום לחרדים ללמוד לימודי ליבה, שישתלבו במשק הישראלי, יתפרנסו בכבוד ויפסיקו את התלות בכספי ציבור.
ואז אולי הם גם יסכימו בטובם להתגייס לצבא ולשאת קצת בנטל
אפשר להשיג את זה בכמה דרכים:
1) לתמרץ את ההורים לעבור לחינוך ממלכתי חרדי שמלמד לימודי קודש וגם מפוקח ע״י משרד החינוך, וממומן ב100%
2) לתמרץ את מערכות החינוך העצמאיות לקבל פיקוח של משרד החינוך. המערכת של חסידות בעלז כבר הסכימה לזה ואז נתניהו התקפל בפני לחץ של השותפות הקואליציוניות.
הקיצר - ישים בהינתן הנהגה עם גב מהציבור היצרני ויכולת מו״מ יותר מאשר התקפלות מוחלטת. ישים כבר אמרתי?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2024, 17:52

פחחחחחחח. איזה טרוף, הפעם מכשירי קשר PPT גדולים פי כמה מביפר. אופנועים שרופים עד היסוד, חצי דחיה עולה באש, מכוניות מפוצצות, עסקים ודירות עולים באש, כבר יש אישור על הרוגים, פיצוצים באמצע הלוויות של האשפות שמתו אתמול.. ואו. המוסד מקבל ממני 10/10.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2024, 18:04

מדהים. פשוט לעמוד ולמחוא כפיים דקות ארוכות…

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 ספטמבר 2024, 18:30

לגמרי, גאווה ענקית לעם היהודי אחרי כל כך הרבה חודשים של חוסר הרתעה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 ספטמבר 2024, 18:52

מעניין אם אלה היו מכשירי הגיבוי לביפרים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 ספטמבר 2024, 19:06

זה מעמיד בסימן שאלה מסוים את האופציה של הפעלה מאולצת אתמול.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 ספטמבר 2024, 19:57

לא בהכרח. אני עדיין מתקשה להאמין שיבזבזו את האפקט של הביפרים על כל דבר שהוא לא חלק ממתקפת פתיחה מאסיבית.

בנוסף, בכל מקרה לא יותר הגיוני שבשלב הראשון יפוצצו את מכשירי הקשר (של היום) להכריח אותם לעשות דאונגרייד לביפרים הפרימיטיביים ולכאורה בטוחים יותר, ואז לפוצץ אותם בגל השני?

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 19 ספטמבר 2024, 08:29

הסרטונים שמגיעים מביירות עם החיזבאללונים הפצועים שמפונים לאיראן מדהימים.
כולם גברים צעירים.
לא חושב שהייתה בהיסטוריה מכה מקיפה יותר ממוקדת מזו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2024, 10:19

InterAl כתב:מעניין אם אלה היו מכשירי הגיבוי לביפרים.

אומרים שכן.
omerkot כתב:זה מעמיד בסימן שאלה מסוים את האופציה של הפעלה מאולצת אתמול.

או שהיו חייבים להפעיל לפני שיספיקו לבדוק גם אותם.
Shlomix כתב:הסרטונים שמגיעים מביירות עם החיזבאללונים הפצועים שמפונים לאיראן מדהימים.
כולם גברים צעירים.
לא חושב שהייתה בהיסטוריה מכה מקיפה יותר ממוקדת מזו

אפילו הרופאים שלהם מודים שזה רק גברים (דקה 4:30):

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 ספטמבר 2024, 10:22

יצא לי לראות כמה אחרי שלשום, אחלה פציעות - אחד בלי אצבעות, אחד עם חור בבטן, בלי לסת תחתונה, בלי עיניים. אני מקווה שליכטנשטיין לקחה 10 צעדים קדימה וכבר הקימה בלבנון איזה יד שרה מטעמה בשביל פעולות עתידיות ;)

ובינתיים העולם הערבי ממשיך (כמו שהוא עושה מצוין מאז ומתמיד) לא לקלוט את הקונספט שלמעשים יש השלכות ואם אתה לא רוצה to find out, פשוט don't fuck around
מYNET:
"הפעם לא אדבר עם כלי תקשורת ישראלי", הודיע לי אתמול מחמוד (28), בוגר אוניברסיטה בביירות שמגדיר את עצמו כ"מתנגד חריף לחיזבאללה", אבל מצא את עצמו אתמול ליד מיטותיהם של פעילי הארגון, על תקן מתנדב. מחמוד, כמו לבנונים אחרים שאליהם פניתי אתמול, סירב לשוחח איתי או להעביר לי מסרים כתובים. "הפעם הגזמתם", כתבה לי נורה, כלכלנית בהתמחותה. "זאת הצלחה גדולה מדי, על כל מה שמשתמע ממנה. אין לי עכשיו עניין ליצור כל סוג של תקשורת עם הישראלים. תעשו בדק בית אצלכם. פגעתם קשה גם באזרחים קשישים ובשני ילדים".

הפעם הגזמנו, וואלה? ואיך קוראים לשנה שלמה של שליש מדינה שדה פקטו נמחק, אלפי טילים וכטבמים שמשוגרים במכוון אל אזרחים, טילי נ"ט שמשוגרים לתוך חלונות בתים שנראים בהם בבירור אזרחים, והכל ללא כל התגרות מוקדמת ועם האפשרות להפסיק בכל רגע נתון? זאת הפגיעה הכי מדויקת בהיסטוריה, הדבר היחיד שיכול להתעלות על זה הוא איזה נשק ביולוגי מד"בי שמכוון אך ורק לDNA של אדם ספציפי. מה אתם מעדיפים, פצצה זעירה שהושתלה בכלי שאך ורק חזבאללון אמור לשאת וגורמת לנזק אגבי כמעט אפסי גם אם הוא מוקף בבלתי מעורבים, או JDAM של רבע טון (במינימום) שיהרוג את החזבאללון ביחד עם עוד 100 אנשים מסביבו וינפץ את החלונות בכל השכונה במקרה הטוב?

הם עוד יתגעגעו לטמאגוצ'ים מתפצפצים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ספטמבר 2024, 15:37

אם הלבנונים אומרים שהגזמנו ויהודים חסרי כבוד עצמי כמו ג'קי חוגי אומרים שהגזמנו , אז יש לזה משמעות אחת ההרתעה חוזרת וכל מי שחשב שהיא לא קיימת או דמיונית טעה.
מה שישראל עשתה זה האמא של החזרת ההרתעה, הרי אם יש הרתעה גדולה ממוות זו הרתעה שמשאירה אותך עם האפשרות שתאבד רמת תפקוד שהיתה לך או אפילו את היכולת ל... אתם יודעים מה... אפילו לא סקס, את היכולת להשתין... המסר שמי שינסה לפגוע בעם היהודי יהפוך לבובה על חוט הוא שיא ההרתעה....

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 ספטמבר 2024, 19:48

קריקטורה בדיוק על זה, מה קורה כשהחזבאללון פוגש סוף סוף את הבתולות :)

תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 ספטמבר 2024, 10:18

DrKeo כתב:
InterAl כתב:שיטת השוברים לא רלוונטית לבעיה הזאת. קונספטואלית זה לא דפוק, אתה מעלה פה טענות קלאסיות של מדינת רווחה. התשובה היא תמיד אותו דבר. מפריע לך מפגע חברתי כלשהו? פתור אותו עם משאבים פרטיים, לא ציבוריים.

בנוגע לביפרים, התזה שהפעילו אותם מוקדם מחשש לגילוי מתחזקת בעקבות דיווחים אמריקאיים שזה כנראה היה המצב. זה באמת היה ההסבר הכי הגיוני.

שוב, אין לי בעיה לקבל מה שאני נותן כי כאזרח אני נותן הרבה יותר מאשר אני מקבל והחרדים מקבלים יותר מאשר הם נותנים. אני רק ארוויח מזה. אבל אם הולכים לכיוון הזה אז אין בכלל מטרה שהכסף יעבור דרך המדינה, הכל יכול להיות פרטי וזהו. ושוב, אני גם לגמרי בעד זה, אבל זה מצב דמיוני ולא רלוונטי.

מאחר ואתה מציע דמיונות ופנטזיות, אני חושב שההצעה שיופסקו תקציבים למי שלא מלמד ליבה זה קצת יותר מחובר לקרקע. וזה גם אומר שתוך 45 שניות הם יתחילו ללמד ליבה.

אין מצב שאתה מכיר חרדים. הם לא ילמדו אנגלית en masse.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 10:52

אריק אתה צודק שרובם מסרבים ללמוד אנגלית, אבל גם מה שנדב אמר נכון, אני מכיר לא מעט חרדים שאת חלקם הייתי מגדיר ברמת "גאונים" או לפחות הרבה יותר חכמים ומוכשרים ממני בכמה וכמה סדרי גודל ובכל זאת גרים אצל ההורים כי השכלה פורמלית אין להם וגב כלכלי חזק מההורים גם אין להם.

חייב להיות פיתרון ביינים שהוא לא "פרזיטים לכו לעבוד עכשיו בבניין ותתמודדו עם גורלכם בתור המעמד הנמוך של ישראל" אבל הוא גם לא "זה ממש פסדר שאפילו ליבה אין לכם ותגורו אצל ההורים עד גיל 50"

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים