המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
omerkot כתב:כי אם הכוונה שלך היא לפלוש ללבנון אז הרבה יותר קל להלחם באוקטובר ולא ביולי/אוגוסט.
omerkot כתב:כי אם הכוונה שלך היא לפלוש ללבנון אז הרבה יותר קל להלחם באוקטובר ולא ביולי/אוגוסט.
InterAl כתב:לא רצו לחסל בתחילת המלחמה כדי לא לנהל מלחמה בשתי חזיתות (או הרבה מעבר ל-2 אם איראן וכל הפרוקסים שלה נכנסים לתמונה). גלנט הודיע שחטיבת רפיח הוכרעה רק לפני חודש, העברת מרכז הכובד לצפון התרחשה רק לאחרונה.
DrKeo כתב:omerkot כתב:כי אם הכוונה שלך היא לפלוש ללבנון אז הרבה יותר קל להלחם באוקטובר ולא ביולי/אוגוסט.
כן? היית פעם בחורף בגולן? שרתתי שם, תן לי אוגוסט בכל רגע נתון מאשר הקור, הגשם והבוץ (פאאאאקינג הבוץ) שיש בצפון בחודשי החורף. הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה לנהל מלחמה בצפון בחורף.
ובנוגע לבדיעבד, כן, לנו יש חוכמה בדיעבד, אבל למי שישב בקבינט המלחמה הייתה את החוכמה הזאת באוקטובר. אז אנחנו יכולים להגיד בדיעבד שביבי פחדן, שזאת לא הפתעה גדולה כי הוא תמיד היה כזה. הוא פחד לחסל את חמאס ב-2014, הוא פחד לפוצץ אוהל של חיזבללה שנבנה בשטח ישראל (וכל שאר פרובוקציות חיזבאללה ב-2023 כולל פיגוע מטען ופאקינג נסיון חיסול של בוגי שכלל פיצוץ בפארק הירקון), הוא פחד להכנס קרקעית לעזה ולכן הכניסה התעכבה שבועות, הוא פחד לחסל את נסראללה בתחילת המלחמה, הוא פחד להכנס לרפיח ולקחת את ציר פילדלפי, הוא פחד ופחד ופחד.
אני לא בטוח מה לא ברור כשמש בדפוס פעולה של ביבי, זה תמיד מה שאפיין אותו עוד לפני המלחמה. זה גם מה שגרם לעזיבה הגדולה ב"משרד ראש הממשלה" ב-2010 כי יש גבול לכמה "לא" אפשר לקבל להצעות ששמים על השולחן וביבי מסרב לחתום עלהן. ביבי מורתע ומכל כיוון, זאת אחת הבעיה הכי גדולות של מדינת ישראל.InterAl כתב:לא רצו לחסל בתחילת המלחמה כדי לא לנהל מלחמה בשתי חזיתות (או הרבה מעבר ל-2 אם איראן וכל הפרוקסים שלה נכנסים לתמונה). גלנט הודיע שחטיבת רפיח הוכרעה רק לפני חודש, העברת מרכז הכובד לצפון התרחשה רק לאחרונה.
עוד בפברואר ירדנו ל-3.5 חטיבות צה"ל בעזה כך שזה בקושי רלוונטי. חטיבת רפיח מעניינת בערך כמו חרק כשתושבי הצפון מפונים שנה וחיזבאללה שוחט אנשים בצפון כל שבוע וחצי מהישובים מוחרבים.
התירוץ היחיד שאיכשהו יתקבל זה חוסר בחימושים אבל לא שמענו על שינוי גדול בתחום בשבועות האחרונים. אה, וגם ביבי פחדן.
InterAl כתב:אלף בית של ניהול מלחמה הוא הימנעות מלחימה בכמה חזיתות אם זה אפשרי. עכשיו אתה חכם גדול ומזלזל בחמאס אחרי שצה״ל כבר כבש את הרצועה וראינו שהשד לא נורא כל כך, אבל בשומר החומות רעדו לך הביצים ממהלך כזה כמו כמעט כולם, התנגדת לזה והצגת את כיבוש הרצועה כקטסטרופה. בפברואר צה״ל עוד תמרן בחאן יונס, לא הייתה שום סיבה לפתוח דווקא אז חזית עם חיזבאללה, אין הגיון בתזמון כזה.
omerkot כתב:לחימה ביולי/אוגוסט היא לחימה קשוחה. יש טופוגרפיה מאתגרת, הקושי הפיזי משמעותי והחום גבוה מאוד. אוקטובר הוא לא בעיה וגם נובמבר לרוב הוא לא בעיה. הבעיה מתחילה בחצי השני של דצמבר ואם אתה מתחיל פעולה לכיבוש רצועה של 10 ק"מ בתחילת אוקטובר אז אתה בהחלט צפוי לסיים אותה עמוק בתוך התחום הנוח.
ישראל יכולה להתמודד גם עם 5 חזיתות בו"ז ואותם 300,000+ חיילים שהצבא גייס בימים הראשונים היו מספיקים בשביל לכבוש חצי מזרח תיכון אבל יש פה שאלה של מחירים.
אם ישראל היתה מאבדת 2,000+ חיילים (כמו במלחמת יום כיפור) וסוחבת נזקים משמעותיים בעורף (גם בחיי אדם אבל גם בתשתיות פגועות) כתוצאה מהצורך להתמודד עם מטחים גדולים מעזה ולבנון במקביל אז הייתם נשמעים אחרת.
InterAl כתב:אלף בית של ניהול מלחמה הוא הימנעות מלחימה בכמה חזיתות אם זה אפשרי. עכשיו אתה חכם גדול ומזלזל בחמאס אחרי שצה״ל כבר כבש את הרצועה וראינו שהשד לא נורא כל כך, אבל בשומר החומות רעדו לך הביצים ממהלך כזה כמו כמעט כולם, התנגדת לזה והצגת את כיבוש הרצועה כקטסטרופה. בפברואר צה״ל עוד תמרן בחאן יונס, לא הייתה שום סיבה לפתוח דווקא אז חזית עם חיזבאללה, אין הגיון בתזמון כזה.
MGS FREAK כתב:יש לנו אפשרות להגיע להשמדה מוחלטת של תוכנית הגרעין? להסב לחלק מהמתקנים נזק בהחלט, להשמיד את חלקם בסבירות גבוהה, אבל חיסול מוחלט של התוכנית נראה לי גבולי מבחינת היכולות שלנו. מקווה שביידן ישלח איזה B2 (או שניים, או שלוש) סמליים להשתתף בהתקפה.
בכל אופן, למחוק להם את נמל באנדר עבאס ומתקני הנפט באי חארג' בהחלט אפשר ומקווה שזה מה שיקרה.
Laskin כתב:אני ממתין בקוצר רוח לתמונות מאיראן בבוקר. אני מקווה מאוד שלא יהיה מדובר בעוד ״אזהרה״ אלא חתיכת החשכה מוחלטת של רוב איראן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים