נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 26 אוקטובר 2024, 19:54

אני מאוכזב מאוד מהמתקפה היא היתה הגנתית מאוד לטעמי. לא מבין למה לא פגענו להם גם באיזו תחנת כוח או פגיעה אחרת בחשמל או בתשתית חיונית, וגם יש דיווח שהעברנו להם מראש מה נתקוף ומה לא? הם רגילים כל הזמן שאנחנו מורידים להם מדענים והם גם הבינו טוב מאוד בחיסול של הנייה וכל שאר הפעולות שאנחנו לא סופרים אותם ושהבית שלהם עשוי כולו מזכוכית, הם צריכים הלם מסוג חדש, ופגיעה בתשתיות ובחשמל בפרט זה מה שיביא את זה. אני לא אומר בהכרח שצריך היה לשגר את הפצצה האלקטרומגנטית ולגרור איזו הסלמה שאף אחד לא מעוניין בה אבל היה צריך להרתיע הרבה יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2024, 23:05

הראנו לאיראנים שאנחנו מסוגלים לטייל במרחב האוירי שלהם ולעשות מה שבא לנו. זה אומר שהשארנו להם רק ברירה אחת - לפרוץ לפצצת אטום. אין להם איך ליצור משוואה של הרתעה, אין להם את חיזבאללה יותר, אין את חמאס, והחוטים והעירקים הם דגי רקק. לא השארנו להם ברירה חוץ מאשר ללכת לפצצה, זאת הדרך היחידה שהם יכולים לאיים על ישראל ולמנוע מאיתנו לעשות מה שבא לנו במרחב שלהם. ולכן העובדה שעדין לא הפצצנו את התוכנית הגרעין שלהם תמוהה. המתקפה פתחה מסדרון לאיראן, בופה אכול כפי יכולתך, ואם לא ננצל את זה ממש בקרוב כדי להוריד את הגרעין עוד נצטער על זה.

אני מקווה שההתקפה הייתה יחסית רופסת בגלל הבחירות בארה"ב, כלומר אם איראן תגיב למתקפה נוכל סופסוף לתקוף את הגרעין, ביחוד אם טראמפ ינצח.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 אוקטובר 2024, 23:34

אין לישראל את היכולת לחסל את תוכנית הגרעין בעצמה. ספק שגם לאמריקאים יש יכולת כזאת ע״י התקפות אוויריות בלבד. גם בספק שטראמפ יפעיל כוח צבאי מאסיבי בניסיון לחסל אותה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2024, 23:41

טכנית יש לנו, הבונקר של נסראללה היה פיילוט. ועם מרחב אוירי פתוח לגמרי אנחנו יכולים לעשות כמה גלי תקיפה שרק נרצה לאורך כמה זמן שרק נרצה. וכמובן שעדיף שהאמריקאים יהיו on board ויעזרו, לא יזיקו לנו B2 במשימה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 אוקטובר 2024, 23:42

הבונקר של נסראללה לא חפור בתוך הר 100 מטר מתחת לאדמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2024, 23:47

אני ממש בספק אם אין לחיל האוויר הישראלי את היכולת להפציץ את הכורים של איראן… זאת אומרת, יש לנו אטום, אז יש את זה, ואפשר להפציץ באטום קטנצ׳יק ולעשות אובר-קיל, אבל אני לא מתכוון לזה.
אני בטוח שיש משהו קונבנציונלי שהוא עוצמתי הרבה מעבר למה שראינו עם הבונקר של נסראללה.
ארה״ב לא ממש צריכה לעשות את זה, רק לשלוח לאיזור מספיק כוחות שירתיעו את איראן מתגובה לחיסול תכנית הגרעין. זה, וסנקציות כלכליות שיחנקו להם את הצורה וייגרמו להם להבין שעוד רגע והם ייגמרו כמו עיראק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2024, 23:50

רוב התוכנית הגרעינית האיראנית לא חפורה 100 מטר בתוך הר. בהתקפה על נסראללה ממשנו לראשונה את התאורית חפירה לעומק עם רצף פצצות אחת אחרי השניה, בלי זה לא היינו מצליחים להגיע ל-30+ מטרים של הבונקר של נסראללה וכך אפשר גם להגיע לעומקים עמוקים יותר (לא יודע אם ל-100 מטרים, אבל עמוק יותר מה-30+ שכבר הוכחנו בפועל שאפשרי). ומעבר לזה פוצצנו ביפרים, האצנו צנטריפוגות, פוצצנו חדר מלון במקום הכי שמור באיראן, גנבנו חדר שלם מלא במסמכים והוכחנו שוב ושוב שאיראן היא גבינה שווצרית של רשתות ריגול וחפרפרות. אני ממש בספק שהדרך היחידה שלנו להשמיד את המתקן בנתז היא הפצצה מהאויר. והמקרה הכי גרוע -> אטום טקטי.

אם האמריקאים יורידו מאיתנו את רצועה אני סומך על צה"ל והמוסד שהם ידעו מה לעשות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2024, 00:00

פורדו ונתנז כן. הם בנו את המתקנים עם יתירות וביזור, בדיוק כדי שחיסול מתקן אחד לא יביא לחיסול התוכנית כולה. גם לא בטוח שאנחנו יודעים על כל המתקנים, וממילא לא חיסלת את הידע, הם יתחילו אותה מחדש בסתר.
ואטום יכול לעבוד, הבעיה שזה יתן להם לגיטימציה גם להגיב באטום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2024, 00:19

אכן יש יתור ופיזור, אבל כשיש לך מסדרון אוירי פתוח ואתה יכול לעשות בו מה שבא לך יש לך זמן לפוצץ את הכל במשך שעות או אפילו ימים, או לפחות כל מה שאתה מכיר. להגיד את האמת קשה לי להאמין במדינה שבה יש משטר שרוב המדינה שונאת אפשר לשמור סודות מהמודיעין שלנו. אבל כמובן שאני לא אניח שאנחנו יודעים הכל, 7 באוקטובור וכו'.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2024, 01:18

עומק של 100 מטר מתחת להר זה סיפור אחר לגמרי. אין לנו את החימוש המתאים לזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2024, 12:21

גם האמריקאים כמונו יצטרכו לעשות אסטרטגית חפירה, אין הבדל, להם רק יש יותר חימושים. מעבר לזה, יש דיבור שמה שהשתמשנו בו בבונקר של נסראללה היה פצצה ישראלית לא מוכרת, אם זה נכון אז יש לנו יותר יכולת לפגוע בנתז מאשר לאמריקאים.

בכל מקרה, יש לנו גרעינית טקטית, יש לנו מרגלים בכל מקום, יש לנו ל"א, לאו דווקא צריך לזרוק 300 פצצות חודרות בונקרים. לא הייתי פוסל אפילו אפשרות של הכנסה של כוחות למתקן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 נובמבר 2024, 12:42

הימורים?

אני רוצה להאמין שטראמפ אבל איכשהו האשה עם הקול, הטון והצחוק הכי נוראיים בעולם, שניהלה קמפיין נוראי ובעלת רקורד מגוחך - מצליחה להיות ראש בראש, לפחות בסקרים.

לא שטראמפ מועמד מדהים, כן? רחוק מזה. ואני עדיין ממש עצבני שהביאו אותו במקום דה סנטס… אבל בזמנו אמרתי פה שכל אחד מלבדה בערך ינצח אותו ויהיה ממש מעפן אם אפילו הוא תצליח. השנאה לטראמפ במרכז-שמאל ממש גדולה, ואני מבין אותה… פשוט קמאלה מועמדת פח וחשבתי שגם בסקרים טראמפ ימחוק אותה ביותר קלות.

נקווה בשביל ישראל שהסקרים רחוקים מהאמת, ויהיה פה נצחון בהפרש גדול שלא ישאיר מקום לספק, וכך הדמוקרטים יביאו מועמד/ת נורמלי/ת בפעם הבאה.
לא יכול לדמיין ארבע שנים עם האשה הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2024, 13:43

חבל שניקי היילי לא הייתה המועמדת הרפובליקנית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 נובמבר 2024, 15:07

האישה הזו (קאמלה הרס) תביא מלחמת עולם 3 מוקדם יותר ממה שכולם מאמינים אם ביידן היה ההתחלה של אי היציביות העולמית היא תהיה תחילת הקריסה העולמית.אני מהמר על טראמפ לנצח ואני לובש את חולצת הטראמפ שלי עם כובע הטראמפ בתקווה קלושה שאולי אני אעשה איזשהו אפקט מדידה קוונטי לטובת טראמפ :-)

מעבר לזה, טראמפ לא סובל את ביבי ואני רוצה לראות את ליברמן/או/ו יוסי כהן מנצחים את הבחירות וזה שטראמפ לא סובל את ביבי יכול לגרום לימין אולי לשנות כיוון לשני אלה במקום ביבי.

הכי מצחיק איך קאמלה מארגנת מאחורי הקלעים כל מיני השמצות על טראמפ כאילו היה חבר של אפשטיין מרוב שהיא לא יודעת לשחק הוגן היא והזקן חסרי אונים, מזל שטראמפ עשה את הטראק עם משאית הזבל ושכל האנשים הנורמלים בארצות הברית עדיין מבינים שהוא הנורמלי.
שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד שטראמפ יקח!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 נובמבר 2024, 16:00

קאמלה. ניחוש..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 05 נובמבר 2024, 16:14

לא עקבתי יותר מדי לעומק אחרי סקרים אבל אחרי רצף הפאדיחות והאמירות הביזאריות בעצרות של טראמפ בשבוע ומשהו האחרונים (פורטו ריקו אי הזבל, לירות בליז צ'ייני וכו') והגברת הפוקוס על נושאים מגדריים ובעיקר סוגיית ההפלות יש לי הרגשה שהמון בוחרים מתנדנדים ילכו על האריס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2024, 18:20

MGS FREAK כתב:לירות בליז צ'ייני

הוא לא אמר את זה אגב, התקשורת האמריקאית יצאו ממש אפסים בקטע הזה. הוא אמר (ואני מנסח מחדש) שהיא שמחה לשלוח חיילים לקרב מהנוחות של הבית שלה והוא היה רוצה לראות אותה ששה למלחמה אם היא הייתה צריכה להשתתף בה.

בדיוק אותו מקרה כמו ״יש אנשים טובים בשני הצדדים״ בהקשר של שארלוטסוויל. שני מקרים שמופרכים על ידי צפיה בקליפ של 2-3 דק.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 נובמבר 2024, 20:08

גם הסיפור עם הבדיחה על פורטו ריקו הוא לא באמת שערוריה אלא סתם ניפוח של כלום לצרכי קמפיין.

לענייננו, ביבי פיטר את גלנט. יש בישראל נטיה לערוך בחירות בסמוך לבחירות בארה״ב ולהערכתי, ביבי יכריז על בחירות בקרוב כי הקואליציה שלו סיימה את הדרך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 נובמבר 2024, 06:20

כן, גם לייחס לטראמפ את האמירה על פורטו ריקו זה ממש בדיחה, הם הביאו לעצרת קומיקאי שעושה רוסט ויש לו בדיחות הרבה, הרבה, הרבהההה יותר שערורייתיות מזה - והוא זה שאמר את זה. וטראמפ מיד התנער מזה. שוב ושוב ושוב.

בכל אופן כרגע הוא מוביל אבל זה עדיין צמוד מדי וזה לא מצב שאני רגוע, יכול עדיין להתרחש מהפך… תאורטית. החשש שלי היה שבהתחלה זה יראה כאילו טראמפ מנצח ואז יספרו עוד ועוד קולות ויגלו שקמאלה ניצחה ואז שוב יהיו טענות מגוחכות של זיופים וזה סתם יעיק למשך חודשים ארוכים. אני רוצה שטראמפ ינצח בפער ושלא יהיה ספק :/

ובחזרה אלינו באמת - איזו החלטה עלובה של ביבי לפטר את גלאנט עכשיו. אנחנו לא צריכים את זה, עוד שנייה איראן שוב תוקפת שוב… מה זה קשור?? אדיוט. מטומטם. החלטה מסוכנת, ואני מסכים שזה יגביר באמת את הקולות לבחירות גם בימין, אפילו בימים האלה. למרות שאני עדיין חושב שצריך לסיים את המלחמה קודם.

עריכה:
יופי, בינתיים נראה שיש פער מספק… יכול להיות טיפה יותר אבל זה כנראה מגיע.
ג׳ורג׳יה ממש צמודה ויש שם 16 אלקטורים, גם אריזונה צמודה מאוד ונוואדה. רק שלא יתהפך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 נובמבר 2024, 07:16

היה חייב לפטר אותו. התזמון גאוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 נובמבר 2024, 08:28

תסגביר

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 נובמבר 2024, 08:40

הסוגיה העקרונית היא סוגיית הפטור לחרדים ואני לא רואה איך זה פותר אותה. גלנט היה דמות חלשה בתפקיד פופלארי כשהוא וביבי שיתפו את הכתם הענק של אחריות ל7 באוקטובר.
לכץ יש כח פוליטי והוא מסוכן לביבי. גם סער מאוד מסוכן ומחכה לנקום. עכשיו יש להם את הכח ואת הכלים.

בנוגע לארה״ב, מעניין לראות את התוצאות בניו-יורק. כצפוי, היא הלכה להאריס וההפרש עמד על 11%. אבל ניו-יורק בד״כ הולכת לדמוקרטים בהפרשים של 20-25% כשאת ביידן העיפו כשראו שהסקרים בניו-יורק חוזים לו הפרש של 10%. חלק גדול מההחלשות הדרמטית הזו נובע מאובדן של קול יהודי.
אם לא תקרה איזה סנסציה על עולמית, טראמפ ניצח את הבחירות האלה וסביר להניח שחלק גדול מזה נובע מהצבעה של יהודים במדינות מפתח.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 נובמבר 2024, 08:58

Laskin כתב:תסגביר

הוא גיס חמישי בתוך הממשלה ויש להם חילוקי דעות בנושאים מהותיים, לכן הוא חייב לעוף. התזמון מושלם כי האמריקאים עסוקים בבחירות ולא יפעילו לחץ כמו בפעם שעברה, והקשב של הציבור הישראלי מפוצל בין הבחירות האמריקאיות לבין המתקפה האיראנית והמלחמה. נכון לעכשיו, זה נראה שהוא הצליח לנטרל כל התנגדות אפקטיבית.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 נובמבר 2024, 09:51

״נושאים מהותיים״ חח הפטור מגיוס זה מהותי, בטח. מהותי לגולדקנופף אולי.
כאילו, יש מלחמה רב חזיתית שצריך לנהל?? כץ הוא 100% פוליטיקאי. יש לו אותו נסיון בביטחון כמו לעמיר פרץ.
השיקולים המהותיים היחידים שמנחים את ביבי זה המשך הקדנציה שלו. שום דבר אחר לא נמצא בעדיפות. שתישרף המדינה.
שיהיה בהצלחה לכולנו

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 נובמבר 2024, 09:59

סיום הלחימה, עסקת חטופים ושליטת צה״ל ברצועה הם נושאים מהותיים. הפטור מגיוס הוא העילה המיידית.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים