משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי Laskin » 21 יוני 2025, 17:29

השעות שסינים מכניסים בפיתוח משחק במשך 4 שנים הן בטח יותר שעות מ-7 שנות פיתוח במערב. והכל ב-25% עלות במקרה הרע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 יוני 2025, 21:56

Laskin כתב:השעות שסינים מכניסים בפיתוח משחק במשך 4 שנים הן בטח יותר שעות מ-7 שנות פיתוח במערב. והכל ב-25% עלות במקרה הרע.

הצוות של אימי הנינג סיני?

ואגב מי אתה חושב רוב העובדים של נוטידוג ושאר החברות המערביות? למה אתה חושב שסין מתפוצצת עכשיו? כי כל החברות הללו מעסיקות 200 אמריקאים ועוד 1500 אסייתים שעושים outsource שאף אחד לא מחשיב בגדלי אולפנים וצוותים. ועכשיו אחרי 15 שנים של מיקור חוץ, יש בסין אלפי עובדים עם נסיון שבונים את התעשיה. כל האנשים שעובדים על המשחק הסיני הזה הם ותיקי AC, משחקי סוני ויוביסופט.

אה, ובנוגע לשעות, גם בנוטידוג היו עובדים 12 שעות ביום. ככה הם גדלו למה שהם היום. אינטרסטלר הוא המשחק הראשון שלהם שבו כולם עובדים 9:00-17:00 כאילו הם פקידים בביטוח לאומי. כמו אינסומניאק, מלכת המשחקים החלביים. כל התעשיה הייתה עובדת שעות קשוחות כי אומנות היא תשוקה. עכשיו משחקים הם עבודת 9-5 במערב ורואים את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 יוני 2025, 23:51

הצוות של איימי שיחרר כבר משחק? בא נראה מתי יצא בכלל, ומה ההיקף שלו, אולי זה משחק של חמש שעות, אנחנו לא באמת יודעים מספיק.
נכון, בנוטי דוג היו עובדים 12 שעות, היום כאמור הרבה הרבה פחות… בסין עובדים מעל 15 שעות ביום, בלי חגים כמעט או בכלל, ושוב - בשבריר מההוצאה. בסופו של יום אתה מסכים איתי, היום במערב זה 9-5 ורואים את זה. יש מיקור חוץ אבל מי שצריך לקדם את הפרוייקט נמצא במערב והם לא סגורים על עצמם ומפחדים מהצל של עצמם, בכל הקשור לייצוגיות, לפוליטיקלי קורקט, לHR פנים ארגוני…

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2025, 02:34

בושה שאנשים חושבים שעבודה היא רק עבודה ולא משתעבדים לה, ישנים בשקי שינה מתחת לשולחן ורוצים גם חיי משפחה, חברה וסתם, לנשום. טפו על כל הסוציאליסטיים האלה!
:D.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 03:25

משחקי וידאו, כמו קולנוע או טלביזיה, הם צורה של אומנות. אומנות טובה לא עושים 9-5, מקריבים את הנשמה. בקולנוע מצלמים שבועות בשלג כשהצוות קופא כדי להשיג תאורה טבעית, עובדים 20 שעות ברצף, קמים ב-3 בבוקר כדי לשבת בכיסא איפור, עורכים את הסרט לתוך הלילה במשך שבועות וכו׳. אין דבר כזה משחק מדהים שהצוות שלו לא טחן את החיים, כל משחק אגדי השאיר אחריו סיפורי מלחמה.

כמובן שמפתחים מוזמנים לעשות מה שהם רוצים, המשחק הוא שלהם. אבל שיתאמו ציפיות שכנראה לא יצא להם TLOU2.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2025, 07:05

כמה רומנטיקה... :D. אתה מבלבל צרכים פיזיים של צילומי חוץ/לילה, עם משחק, שעובדים עליו במשרדי הייטק ממוזגים ומפונפנים. אז כן, ברור שיש כאלה שהאומנות בוערת בהם ומאכלת אותם, אבל בגדול, היום, אצל המון אנשים - עבודה היא עבודה.

אני פשוט לא חושב שיש מה להתהדר כ"כ בנורמות העבודה בסין, שאנשים שם קפצו מהגגות של המפעלים, עד שהתקינו שם רשתות...
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 11:56

Klayman כתב:כמה רומנטיקה... :D. אתה מבלבל צרכים פיזיים של צילומי חוץ/לילה, עם משחק, שעובדים עליו במשרדי הייטק ממוזגים ומפונפנים. אז כן, ברור שיש כאלה שהאומנות בוערת בהם ומאכלת אותם, אבל בגדול, היום, אצל המון אנשים - עבודה היא עבודה.

אני פשוט לא חושב שיש מה להתהדר כ"כ בנורמות העבודה בסין, שאנשים שם קפצו מהגגות של המפעלים, עד שהתקינו שם רשתות...

לא הידרתי בשום שלב נורמות עבודה בסין, אני מדבר על המערב בלבד. אני לא מכיר אף מפתח מערבי שקפץ מגג ב-30 שנים של פיתוח ״קלאסי״ לאורך השנים שבו אנשים *גאלפ* עבדו קשה. מה שנקרא ״אוי אוי אוי״, עד לא מזמן עבדתי בסטרטאפים קטנים וטחנתי עבודה עד 11 בלילה לאורך שנים. לא קפצתי מהגג, נהנתי מזה, וכשזה נמאס לי עברתי לעבודה יותר רגועה. אם לאורך 30+ שנים התעשיה עבדה בתצורה אחת, ועכשיו פתאום כולם עוברים לעבודת 9-5, אז לא להיות בשוק כשזמני פיתוח של משחקים מתארכים משמעותית ורמת המשחקים יורדת.

ואגב זה נכון לכל תעשיה, לא רק גיימינג. כשאנשים עובדים מתשוקה הם לא עושים 9-5, אנשים שעושים 9-5 אלה אנשים שרוצים לעוף הביתה מהעבודה. כשאתה עובד בתחום אומנותי וכל החברה עובדת 9-5 יש לזה משמעות. בסופו של יום הליך הפיתוח צריך להתארך בשנים כדי לשמור על הרמה דומה, וגם אז הוא לא ישמור על רמה דומה כי יש לעבודת 9-5 השפעה על כוח העבודה.

ואגב, אנשים שקופצים מסין בגגות הם עבדים מודרנים במפעלי אייפון, לא מהנדסי תוכנה שעובדים על BMW. בחברות הסיניות האלה יש אוירה מאוד מערבית. כמה מערבית? בעמוד קריירה של 24 Entertainment יש אזור שלם שמדבר על diversity, בפאקינג סין! מדינה שבה 91% מהאוכלוסיה הם סינים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2025, 12:52

DrKeo כתב:
Klayman כתב:כמה רומנטיקה... :D. אתה מבלבל צרכים פיזיים של צילומי חוץ/לילה, עם משחק, שעובדים עליו במשרדי הייטק ממוזגים ומפונפנים. אז כן, ברור שיש כאלה שהאומנות בוערת בהם ומאכלת אותם, אבל בגדול, היום, אצל המון אנשים - עבודה היא עבודה.

לא הידרתי בשום שלב נורמות עבודה בסין, אני מדבר על המערב בלבד. אני לא מכיר אף מפתח מערבי שקפץ מגג ב-30 שנים של פיתוח ״קלאסי״ לאורך השנים שבו אנשים *גאלפ* עבדו קשה. מה שנקרא ״אוי אוי אוי״, עד לא מזמן עבדתי בסטרטאפים קטנים וטחנתי עבודה עד 11 בלילה לאורך שנים. לא קפצתי מהגג, נהנתי מזה, וכשזה נמאס לי עברתי לעבודה יותר רגועה. אם לאורך 30+ שנים התעשיה עבדה בתצורה אחת, ועכשיו פתאום כולם עוברים לעבודת 9-5, אז לא להיות בשוק כשזמני פיתוח של משחקים מתארכים משמעותית ורמת המשחקים יורדת.

ואגב זה נכון לכל תעשיה, לא רק גיימינג. כשאנשים עובדים מתשוקה הם לא עושים 9-5, אנשים שעושים 9-5 אלה אנשים שרוצים לעוף הביתה מהעבודה. כשאתה עובד בתחום אומנותי וכל החברה עובדת 9-5 יש לזה משמעות. בסופו של יום הליך הפיתוח צריך להתארך בשנים כדי לשמור על הרמה דומה, וגם אז הוא לא ישמור על רמה דומה כי יש לעבודת 9-5 השפעה על כוח העבודה.

ואגב, אנשים שקופצים מסין בגגות הם עבדים מודרנים במפעלי אייפון, לא מהנדסי תוכנה שעובדים על BMW. בחברות הסיניות האלה יש אוירה מאוד מערבית. כמה מערבית? בעמוד קריירה של 24 Entertainment יש אזור שלם שמדבר על diversity, בפאקינג סין! מדינה שבה 91% מהאוכלוסיה הם סינים.

שכל אחד יעשה מה שטוב לו חביבי. אני חושב שהעולם של 'ואוו איזה תותחים אנחנו עבדנו שנתיים שלמות 12-15 שעות כל יום כולל שישי-שבת', משתנה ונעלם (וטוב שכך). אני לא בשוק שלוקח יותר זמן לפתח משחקים, ואישית, אני גם ממש ממש בסדר עם זה. יש לי טונות של דברים לשחק ברמה שגם אם לא ייצא כלום ממחר בשנתיים הקרובות, לא אסיים את ''הבקלוג''. אז לא מתרגש.

התהליך היצירתי מאוד מרוויח מזה שאנשים נמצאים כל יום מעל 12 שעות במשרד? אולי. אבל אנשים גם לא תמיד ממש בשיאם אחרי כ''כ הרבה שעות. יש את אילון מאסק שהוא מכונה על-אנושית שחושב שהעובדים שלו גם צריכים להיות כאלה, וזה בסדר למי שרוצה ומוכן להקריב הכל בשביל העבודה (כי אם ג'וני 12-15 שעות במשרד כל יום, אז לא עוד הרבה זמן ימצא את אישתו עם מאמן הכושר האישי שכל הכסף שהוא מרוויח קונה לה).
אני חושב שהדורות החדשים של העובדים (ולדעתי אתה ואני די קרובים בגיל, אם אני מנחש נכון), לא מעוניינים לחיות בעבודה. גם אני חייתי תקופות בעבודה. כל יום עד לפחות 21-22. אז מה? זה היה טוב? אולי, כשהייתי רווק, בלי ילדים, בלי מחויבות על הראש. בימינו? שכח מזה. ההבדל הוא שהדור הנוכחי, מבין את מה שאנחנו לא הבנו אז - עבודה זו לא משפחה, לא חברה, לא שום דבר. עבודה זו דרך להשיג כסף (ל95% מהאנשים, גם למי שממש נהנה מהעבודה שלו). אפשר להשיג את הכסף פה או שם, ושום מקום עבודה לא ייתן לך שום צל''ש על כלום. עדיף להשקיע בדברים החשובים בחיים. חברים, משפחה, השקעה של הכסף באפיקים נפרדים וכו' (בזה הדור החדש מבין יותר ממה שלימדו את רובנו), ולהמשיך להתגלגל..

מן הסתם שרוב מה שרשמתי לא רלוונטי אם אתה יזם מתחיל שרוצה להרים את הסטארט אפ הבא שגוגל ייקנו (כי בוא, בישראל אף אחד כמעט לא בונה חברות ענק) - אבל לרוב האנשים, שעובדים ברוב המקומות בעולם - עבודה היא בדיוק זה. עבודה. משאירים אותה מאחור כשיוצאים מהמשרד.

וצודק, זה לאסקין שהתלהב מה-15 שעות עבודה תמורת כלום כסף בסין, לא אתה. עמך הסליחה :)
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 13:40

כל אחד וסדרי העדיפויות שלו, זה ברור. אני רק אומר שלגדולה לא מגיעים בעבודת 9-5, זה הכל. התעשיה משתנה, זה נכון, אבל לצערי גם הרמה של המשחקים. חוץ מ-GOW:R (ולדעתי האישית גם ריטרנל) קשה לי לחשוב על משחק שהוא באמת ברמה סופר גבוהה בדור הזה. מרגישים את התוצאות של המעבר הזה.

וכמובן זה לא שיוצרי משחקים חייבים לי משהו. אבל מדובר בעבודה שמי שלא מאוהב לגמרי בתחום אין לו מה לחפש בה. וברור שזכות כל חברה לעשות מה שהיא רוצה, אבל זה גם בסדר גמור אם יש חברות שבהן עובדים כמו חמורים. ואם למישהו זה לא מתאים, הוא לא צריך ללכת לעבוד בחברה כזו.

בדוקומנטרי של TLOU1 היה בחור שאמר שכשהוא בא לנוטידוג הוא ידע שהוא יאלץ לעבוד כמו חמור, אבל הוא יצבור שם נסיון שבילתי אפשרי להשיג בשום מקום אחר והוא יהיה חלק בלבנות מאסטרפיס. יש מקום לזה, יש סיבה לזה, ולא צריך למנוע את זה מאנשים. אולי זה לא מתאים לבן 45 עם 3 ילדים, אבל יש מספיק בני 25 שסיימו קןלג׳ לפני 3 שנים ורוצים להפוך למאסטרים, להיות חלק מהסטוריה ומוכנים להקדיש את רוב החיים שלהם באותה תקופה בכדי להשיג את המטרה הזו. היום לא הייתי הולך לעבוד בנוטידוג של 2015, אבל לפני עשור? הייתי טס לשם.

וביננו ממילא מדובר בחיים של 99% מחברות האינדי. אולי זו הסיבה שאינדי פורח היום בזמן שAAA הוא כזה meh.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 22 יוני 2025, 14:38

השנקל שלי הוא שאומנם בתעשיית הגיימינג (נשמע ש) היו לא מעט בעיות במודל העבודה, אבל ברמת העקרון - זה כן אמור להיות בסדר גמור.
כלומר - חוסר תגמול, חוסר בהירות, מן אווירה שאתה חייב לעשות את זה אבל אף אחד לא מדבר על זה, אלו דברים שחייבים להשתפר. רק מה? כמו כל דבר, כרגע יש תנועת נגד חריפה והלכנו לקיצון השני. מפתחתות שהיו עובדות בצורה מסוימת כבר לא יכולות לרמוז בכלל לעובד שלהן לסיים את העבודה ולא להסתכל על השעון.
מפתחים שהיו שם בתקופות שונות והיום עלו בדרגות כבר צריכים לבקש סליחה בכל פעם שמשהו קצת חורג מה9-5 הקלאסי.
כולם מפחדים מהצל של עצמם, עם כל הכבוד זה לא צריך לעבוד ככה.
אז מה כן? שוב, תגמול ראוי, בהירות מראש לאיזה סוג של חברה ופרויקט אתה נכנס.
תעשיית המשחקים בסופו של דבר, כתחום עבודה, היא כנראה הכי דומה לשילוב בין הייטק לקולנוע. ובדניהם זה בדיוק ככה - אתה לוקח פרוייקט מסוים ומתוגמל בהתאם.
אתה צעיר? רוצה ללמוד, להשאיר חותם, או סתם לקבל סיפוק אומנותי או וואטאבר על כך שיצרת משהו שיש לו באמת ערך מבחינתך ואיכות שדחפת לקצה? לך תעשה X.
אותה עבודה בדיוק, שאתה מגיע אליה עם אותם הכישורים בדיוק, אבל כשאתה בתקופה בלי זמן מיותר, בלי כוח מיותר, או סתם בלי דחיפות לעשות משהו יוצא דופן בתקופה הנוכחית, לך תעשה Y.

הבעיה היא כשאנשים רוצים לעבוד אצל טרנטינו, להקים סטארט אפ מהפכני שיימכר לגוגל, אבל באים להחתים כרטיס וללכת.
סליחה, אבל לא כולם חייבים לעבוד בכל תחום רק כי הם אוהבים אותו. והם חלילה לא חייבים לי כלום, אבל הם לחלוטין חייבים משהו למעסיקים שלהם ולדרישות שלהם. כל עוד אלו יהיו ברורות מראש.

ברמה האישית זה כמו שכדורגלן אחד לא מבין למה הוא לא מקבל חוזה בליגת העל, כשחבר שלו מגיל נערים שהיה פחות טוב ממנו כן. רק שהוא לא עושה כלום חוץ מאימוני הקבוחה שנדרשים, וחבר שלו עושה אימונים אישיים, חדר כושר, שומר על תזונה קשוחה ולא יצא למסיבה מאז הבת מצווה של מאיה מ-ו' 2.
ברמה החברתית אתה פשוט צריך לדעת למה מכוונים. חברה שרוצה לפתח משהו סופר שאפתני, אומנותי, מהפכני, או כל דבר שהוא - יכולה לבקש את זה ולהגיד שהיא מחפשת כרגע אנשים שאלו גם השאיפות שלהם.
רק מה, כרגע כל החברות האלה עסוקות יותר במילוי מכסות של ייצוגים, באי העלבת אף אחד, ובחוסר דרישה של כלום.
בסדר, זו מטוטלת, זה היה בקיצון רע אחד, כרגע זה בקיצון רע אחר. בסוף זה ייתישר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 15:05

בדיוק, רוצה לאכול את העולם? לך תעבוד בנוטידוג. רוצה לראות נטפליקס עם דוריטוס ב-17:45 על הספה בבית? לך תעבוד באינסומניאק ותעשה משחקים חלביים כמו ראצ׳ט וקלאנק :)

הבעיה מתחילה כשלנוטדוג ״אסור״ לעבוד ככה יותר, אחרת ג׳ייסון שרייר למניהם ישרפו את האולפן וכל ה-gen-z מצטרפים עם קילשונים ולפידים. פתאום מקום שבו אנשים נמצאים אחרי 5 בערב הוא ״רעיל״. זה ככה בכמעט כל תחום, ובדיוק ככה המערב נופל וסין עולה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2025, 16:01

בוודאי שאין בעיה לדעתי אם מעסיק רוצה 15 שעות ביום והעובד מוכן לכך. מבחינתי שיעבוד גם 23, יישן שעה מתחת לשולחן ויילך לשירותים רק פעמיים ביום( ע"ע סין),אם המצב מוסכם על כולם.

סין עולה, הרבה מאוד( לא רק) , בגלל שהמערב במשך המון שנים ייצא לשם את הטכנולוגיה הכי מתקדמת שלו, תהליכי ייצור ופיתוחים(כמו שאמרתם בעצמכם, אפילו עבודה על משחקים), כדי שייוצרו בזול, והמערב חשב שסין תישאר בית חרושת של עבדים מהמאה ה17.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 יוני 2025, 16:08

אני ממש לא ״התלהבתי״ מעבודה אינסופית כמו בסין, אני רק מציין את העובדה שזו הסיבה שבדור הזה אנחנו רואים אותם מוציאים משחקי AAA סופר - מרשימים לפני המערב. המנוע יצא יחסית לא מזמן והם עובדים מסביב לשעון, בזמן שבמערב לא. זו לא דיעה אישית או התלהבות - זו עובדה קיימת. הם יכולים להוציא בארבע שנים מה שייקח במערב 7 שנים. זה לא אומר שזה מה שאני רוצה שיעשו במערב בהכרח, אך עם זאת אני כן טוען שיש במערב בעיות רבות בנושא PC וHR וחוקים ורגולציות וחופשים ופינוקים שמייקרים תהליכים משמעותית וזה גורם למפיצות גם להשקיע פחות או לקחת פחות סיכונים או לפטר יותר, ולהעביר משאבים לסין.
כמובן שיש גם יתרונות רבים למערב - יצירתיות, מכניקות, מנועים… למרות שלא אתפלא אם נראה מנוע סיני מקורי ויעיל בקרוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 16:15

BMW התחיל עבודה אמיתית ב-2019, כלומר מפתחת לא הייתה צריכה את UE5 זמין בתחילת הפיתוח, הם עבדו שנים עם UE4 עד השדורג. אז אני לא הייתי שם יותר מדי אסימונים על זה. חברה מערבית יכלה להתחיל לעבוד על משחק UE5 ב-2019 למשך 5 שנים ולהוציא אותו שנה שעברה. דוגמה טובה בסקייל קטן זה hellblade2. דוגמה בסקייל גדול יותר זה המשחק קפטן אמריקה שמחתימת ההסכם עם מארוול ועד יציאה המשחק יעברו פחות מ-4.5 שנים כשבחלקן UE5 עדין לא היה זמין.

הבעיה העיקרית במערב היא שהצוותים הגדולים של מפיצות גדולות כמו סוני, יוביסופט ו-EA עובדים עם מנוע פנימי והם לא שדרגו אותו לדור הבא כמו שצריך כי הם היו עסוקים שנים בקרוס ג׳ן או השתובבו עם GAAS. וכמובן יש את הבעיה הזו שאנחנו מדברים עליה עכשיו, של כוח עבודה מערבי.

אני לא חושב שהעובדים בסין של חברות כמו 24E עובדים יותר מאשר עובדי נוטידוג בזמנו על TLOU2. מה שאני מתכוון בזה הוא שסין בגיימינג לא מביאה יתרון מסוג של עבדות מודרנית סטייל יצור האייפון והעובדים שקופצים מהגגות, כלומר חוסר מוסר טוטאלי ועובדים נזקקים שפשוט אי אפשר לשחזר במערב. ההבדל העיקרי הוא שאולפנים סינים לא צריכים להתמודד עם תרבות ה-PC של קליפורניה, הם יכולים לעבוד כמו שאולפני משחקים היו עובדים במערב לפני 10 שנים. אני לא חושב שיש לאולפן מערבי שעובד כמו שאולפנים מערבים היו עובדים לפני עשור חסרון מול מפתחת סינית.

הסינים משתמשים במנוע שלא נראה שיש כמעט חברות מערביות שמצליחות להתחרות בו, הם עם צוותים מנוסים שמוכנים לעבוד קשה וכמובן שהשכר ועלות הפיתוח מסביב (מדובבים, ציוד אלקטרוני, אולפן MO CAP, שכירות, אוכל וכו׳) הרבה יותר זול. אבל חוץ מהעלות כל השאר חברות מערביות יכלו לעשות, רובן פשוט לא עשו את זה מאנטרסים שונים. המנועים הפנימיים כמעט לא הספיקו להשתדרג כי הכל פותח קרוס ג׳ן. תרבות ה-PC המערבית לא נותנת לעובדים להשאר במשרד אחרי 5 אחרת מדובר ב״תרבות רעילה״. והעלות, עם זה אין מה לעשות, אבל חברות מערביות מוכנות להשקיע 200+ מליון דולר במשחקים גדולים וכמובן שהן משתמשות בהמון מיקור חוץ מארצות כמו סין כדי להוזיל עלויות כך שמן הסתם זו בעיה, הן מסכנות הרבה יותר, אבל זה לא מחסום.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2025, 16:58

BMW יושב על ממוצע 81.. הוא אומנם מכר המון המון, אבל לא נראה שהוא איזו הצלחה ביקורתית כבירה. כנראה הצלחה גדולה במכירות בין היתר כיוון שהוא סיני גדול( והבנתי שהוא גם כיפי והכל, אבל אני לא ארכוש אותו ביותר מחצי מחיר).

בקיצור, חברים - אני לא חושב שאנחנו נסכים, ואני לא חושב שיש לי משהו חדש נוסף להגיד מעבר למה שאמרתי. אין לי בעיה שכל חברה תנהל מדיניות העסקה כרצונה, כפי שסטיק אמר, כל עוד הכל על השולחן, אני האחרון שרוצה להיכנס, בין מבוגרים ומה שהם בוחרים לעשות עם החיים שלהם.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 יוני 2025, 17:04

לפני 10 שנים כל המפתחות היו בקאנצ׳ אינסופי ועדין רוב המשחקים היו meh. הטענה היא לא שאם תטחן תעשה מאסטרפיס, הטענה היא שאם לא תטחן כנראה שלעולם לא תיצור מאסטרפיס. וכמובן שכל חברה יכולה לקבוע את המטרות שלה והגבולות שלה. הבעיה העיקרית שלי היא שנראה שהתעשיה מסביב מפעילה לחץ כדי למנוע מחברות לפעול כך.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 22 יוני 2025, 18:52

וכמובן יש לך סימוכין להביא לגבי שעות העבודה של המפתחים של BG3, אסטרובוט, אלדן רינג ואחרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 יוני 2025, 19:08

גם לי אין שום בעיה שכל חברה תנהל את עצמה איך שבא לה… זה המצב הרצוי. העניין הרגולטורי הוא קצת מכשול ל״איך שבא לה״ אבל גם כאן חברה יכולה להעתיק את עצמה למיקום אחר.
אני רק אומר שזו הסיבה שאין בדור הזה עד עכשיו (חמש שנים פנימה) כמעט AAA מפוצצי ראשים במערב, ואם יש הם בהיקף מצומצם מבחינת scope. הסינים רק התחילו עם זה והם יגבירו את הקצב משמעותית ככל שיהיו הצלחות ענק כמו BMW, ואני מנחש שיהיו הרבה כאלו בקרוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 יולי 2025, 12:15

סתם טריילר שהצחיק אותי:

אם רוקסטאר לא עושים BULLY 2 - מישהו יעשה את זה!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 יולי 2025, 13:23

זה נראה מחריד :)

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 21 יולי 2025, 13:46

הדיבור כל כך לא מסונכרן עם ההבעות פנים המינימליות שזה מעליב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 יולי 2025, 13:51

משחק באפס תקציב. אבל יש כבר שנים תוכנות שמסנכרנות דיבור לאודיו וכך גם הבעות פנים ותנועות גוף. כנראה שאין להם תקציב גם לזה. זה היה מרכז הבלגן סביב ME אנדרומדה, שלא מעט אנימציות בזמן שיחה נשארו אוטומטיות ולא טרחו לערוך אותן ידנית בגלל הלחץ זמן בזמן הפיתוח. במקרה של משחק שכזה אנימציות גוף, פנים ופה מבוססות התוכנות הללו יכולות להיות פיתרון סביר מאוד.

ואפילו זה לא באמת נחוץ, אפשר להגיע לתוצאות ממש טובות היום. כל מה שצריך זה לצלם את השחקן בזמן שהוא עושה VO ואפשר לגזור אנימציות בלחיצת כפתור מהסרטון, אבל גם את זה לא טרחו לעשות. שנה שעברה סרקתי את הראש של אשתי ב-metahuman ואז עשינו אנימציה שלה מדברת עם לכידת פנים מאוד איכותית והכל על האייפון באפליקציה חינמית ו-UE5. להיות במצב של סנכרון דיברות ואנימציות פנים ברמה של המשחק הזה זאת עצלנות ברמה אחרת לגמרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 יולי 2025, 15:36

כן, בשביל זה סרקת את הראש שלה… :)
אמרת לה לומר לפחות ש״אתה תמיד צודק״?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 יולי 2025, 15:56

קל לשלוח לילדים עכשיו סרטוני פייק...

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 21 יולי 2025, 17:28

אגב משחקים מטופשים בכלום כסף, מה הקטע שכל החנות של ה-SWITCH מלאה במשחקים מפגרים של "טונג טונג טונג טונג טונג סהור" ובריינרוט איטלקי? מי מכין את זה ומי רוכש את זה?!

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 34 אורחים