Uncle Pey'j כתב:כן, אני יודע שהמוניטין שלו די מפוקפק אבל כל עוד הוא מגבה את זה במסמכים.. במקרה הזה הוא טוען שהוא לא רוצה לחשוף את המקור שלו אחרי הבלגן עם הפס5 פרו, מניח שנצטרך לקחת את המילה שלו.
בפודקאסט DF האחרון, החבר׳ה הניחו שהדור הבא יגיע בסבירות גבוהה עם 24GB זיכרון, for what it's worth.
היום עם הצ׳יפי זיכרון הגמישים אפשר לשים 24GB בכל מני קונפיגורציות, אפילו 256 ביט כמו בפס4 ובפס5 אפשר עם צ׳יפים של 3GB. בכל מקרה זה מעניין, אבל גם מריח ממש לא טוב עם גודל die טוטאלי פסיכי של יותר מ-400ממ״ר כשסוני מעולם לא עשתה אפילו צי׳פ של 300ממ״ר ורוחב פס כל כך גדול לקונסולה. כלומר רק הצ׳יפלט של ה-GPU הוא בגודל 264ממ״ר שזה פחות או יותר הגודל שהייתי מצפה מכל ה-soc של סוני. אך ורק הצ׳יפלט הגרפי יעלה יותר מה-soc של הפס5 (גודל מאוד דומה ל-soc של הפס5 שמיוצר על הליך יצור הרבה יותר יקר), ואז תוסיף את הצ׳יפלט של ה-CPU (שמשום מה הוא קרא לו בסרטון soc? זה לא soc) ותקבל משהו שעולה כנראה לפחות פי 2 מה-soc של הפס5.
אני משער שנחכה ונראה, מי יודע הרי בכל דור יש דברים מאוד לא צפויים. אני רק אציין שאם זה הצ׳יפ אז מצד אחד יש שם דברים סופר מגניבים ומלהיבים כמו העובדה שהוא ענקי או שיש רוחב פס מאוד רציני, אבל מצד שני הליך 3nm כשחשבנו שמדובר ב-2nm.
ואגב, אני מבין שהשם קוד נשמע מתאים לסוני, אבל אקסבוקס מרוח על כל הצ׳יפ הזה. דבר ראשון הוא נראה כמו משהו שיכול לצאת כבר בשנה הבאה ונראה שמיקרוסופט רוצה להקדים. הוא פאקינג עצום, מה שמאפיין יותר את מיקרוסופט מאשר סוני (בכל הדורות הצ׳יפ של מיקרוסופט היה גדול יותר, לפעמים משמעותית) ומיקרוסופט אמרה שהקונסולה הבאה של תהיה הקפיצה הכי גדולה שהם עשו אי פעם, שזה תואם צ׳יפ עצום. וכמובן רחוב פס 384 ביט, זה מאוד מיקרוסופט שאוהבת רוחב פס גדול מאז ה-X1. אני מזכיר שלפס4, פס4 פרו, פס5 ופס5 פרו יש רוחב פס זהה - 256 ביט. מיקרוסופט לעומת זאת עם 384 ביט ב-X1 ו-320 ביט ב-XSX, אז 384 ביט נשמע הרבה יותר מיקרוסופט. אז אולי מגנוס מתאים לשם צדק, אבל הצ׳יפ הזה מריח מיקרוסופט. ואני גם אציין שהסיבה שהוא חושב שזה צ׳יפ פס6, העובדה שהוא ארוך, אין לו ברירה אלה להיות ארוך כי הוא מורכב בשני צ׳יפלטים אחד ליד השני אז לדעתי זה טיעון קצת תלוש.
רק הערת שוליים, היום הצ׳יפ GDDR7 הזול הוא 28Gbps ויש גם במיינסטרים 32Gbps. על bus שכזה מדובר ברוחב פס פסיכי של 1.3TB/s או 1.5TB/s בהתאמה. אפילו ל-5080 יש רק 256 ביט עם GDDR7. זה נשמע פסיכי לגמרי ולא ממש נחוץ לקונסולה, אבל יאללה, הגוף שלי מוכן לביצועים כאלה.
We're just normal men. We're just innocent men