נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוקטובר 2025, 00:23

כן קאז, הרווחיות מגיעה מלמכור משחקי צד ג׳. בוקר טוב, זה בדיוק מה שמנסים להסביר לך שנים. צד א׳ יכול להיות סופר חזק או סופר חלש, כך או כך הרווחים יגיעו מלמכור משחקי צד ג׳. צד א׳ הוא בליפ ברדאר למכירות, בגלל זה הכנות כסף שהוא מכניס לא רלוונטית ולהוציא אותו למתחרים זה מטומטם עד אין סוף.

הדבר היחיד שמשנה הוא הפלטפורמה, מכירות חמורה, מכירות משחקי צד ג׳ ומנויים זה בערך כל הrevenue של חברה כמו סוני. העובדה שמיקרוסופט יוצאת מעסקי הפלטפורמה והופכת למפיצת צד ג׳ אומרת שאין יותר רווחים ממכירות צד ג׳ ולכן אקסבוקס בספירלה לתחתית.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 20 אוקטובר 2025, 21:59

ומיקרוסופט לא צריכים להפסיד מיליונים על משחקים שנכשלים כדי להשיג את הרווח הזה.

הכל מתחיל ונגמר בכך שאתה לא מסוגל לתאר לעצמך מצב בו מיקרוסופט משחררת משחקי צד א' מולטיפלטפורם ובו-זמנית מוכרת חומרה קלאסית בכמות נאה ומפיקה רווחים יפים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוקטובר 2025, 09:15

Hypno כתב:ומיקרוסופט לא צריכים להפסיד מיליונים על משחקים שנכשלים כדי להשיג את הרווח הזה.

הכל מתחיל ונגמר בכך שאתה לא מסוגל לתאר לעצמך מצב בו מיקרוסופט משחררת משחקי צד א' מולטיפלטפורם ובו-זמנית מוכרת חומרה קלאסית בכמות נאה ומפיקה רווחים יפים.

אני לא יכול לדמיין דבר כזה כמו שאני לא יכול לדמיין אדם גבוה שהוא ממש נמוך, כי זה אוקסימורון. ברגע שקונסולה היא סתם חומרה גנרית שמריצה את הכל היא לא מעניינת ואף אחד לא קונה אותה. יש מליון כאלה שיצאו לאורך השנים ואפילו אחת לא הייתה הצלחה. ההצלחה של קונסולה תלויה באיכות של הגן הסגור שלה ואין לקונסולה שום סיכוי אם אין לה אחד כזה בכלל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2025, 10:40

חומרה כזו יכולה להצליח. אבל הרווחים האמיתיים בתעשייה הם לא מחומרה, אפילו אם החומרה רווחית. הרווחים זה מלמכור משחקים וDLC ***בחנות שלך***, וכמובן גם מנויים.
אם מחר סוני תכריז שאפשר להריץ אצלה סטים - הם מוחקים מליארדים מההכנסות שלה בכל שנה. שום רווח מחומרה לא יכסה את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוקטובר 2025, 14:42

Laskin כתב:חומרה כזו יכולה להצליח.

לא היא לא. מיקרוסופט הגיעה ממקום של למכור 60+ יחידות חומרה ועל גבי זה גן סגור סופר רווחי שמדפיס 20+ מליארד דולר בשנה. כלומר בשביל לקרא לחומרה כזו הצלחה היא צריכה למכור הרבה יותר מ-60 מליון יחידות וברור לכולם פה שאם מיקרוסופט מוציאה חומרה שכזו זה יהיה נס אם הם יצליחו למכור 20 מליון יחידות. אז לא, חומרה שכזו לא יכולה להצליח כי היא לא אטרקטיבית וראינו את זה בעבר עם הניידות PC או הסטים משין או אינסוף המיני-PC שחברות כמו DELL למניהן מציעות. אנשים פשוט לא מעוניינים בזה וחומרה שכזו יכולה לכל היותר למכור כמה מליונים בודדים, מספרים שגורמים לWIIU להרגיש כמו הצלחה מסחררת. ועל גבי זה הם כמובן מוותרים על הגן הסגור שהוא המקור האמיתי של ההכנסות.

זאת התאבדות כפולה, גם הופכים קונסולה אטרקטיבית למאוד לרכישה לקונסולה מאוד לא אטרקטיבית לרכישה וגם המעטים שכן יקנו אותה לא יביאו את הרווחים שהגן הסגור הצליח לסחוט מכל משתמש. מיקרוסופט היא נטו חברת צד ג' בשלב הזה, חומרה שלא מעניינת אף אחד והכנסות שתלויות אך ורק בשירות מנוי (כמו למשל EA ACCESS) ומכירת משחקים על פלטפורמות שהן לא בשליטתה. חברות צד ג' מכניסות מעט מאוד כסף, החברה הכי רווחית בהסטוריה הייתה אקטיוויז'ן והיא הכניסה בשיא 8 מליארד בשנה. זה פסיק בדו"ח של חברה כמו סוני או אקסבוקס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2025, 17:41

תאורטית (!), חומרה ש״מריצה הכל״ יכולה להצליח למכור המון. היא פשוט לא תהיה רווחית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוקטובר 2025, 19:27

Laskin כתב:תאורטית (!), חומרה ש״מריצה הכל״ יכולה להצליח למכור המון. היא פשוט לא תהיה רווחית.

החומרה שאקסבוקס עושים לא מסוגלת למכור - היבריד אקסבוקס מחשב שכנראה מריץ חלונות ואת כל החנויות הגדולות. אין לזה כמעט שוק, זה אקסבוקס עם אפס בלעדיים משולב במחשב סטנדרטי שאתה לא יכול להשתמש בו כמחשב סטנדרטי. זה ההגדרה של חומרה חסרת שוק, jack of all trades. הכל זה אקסבוקס, וכתוצאה שום דבר הוא לא אקסבוקס.

ועל זה תוסיף את העובדה, כמו שציינת, שזה לא גן סגור ולכן לא רווחי בכלל גם אם זה מוכר. וזה לא ימכור :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 אוקטובר 2025, 20:45

Laskin כתב:תאורטית (!), חומרה ש״מריצה הכל״ יכולה להצליח למכור המון. היא פשוט לא תהיה רווחית.

גם אתה התחלת ? זה pc! חלאס! :D
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 22 אוקטובר 2025, 11:29

שקלתי לקנות את ה-Rog Ally X, רציתי למכור את האקסבוקס ואז ככה ייצא לי יותר זול ופשוט אני אוכל לשחק בכל המשחקים באופן נייד מחוץ לבית. אבל אז גיליתי שבעצם המכשיר הזה הוא PC ואין לו גישה לספרייה של האקסבוקס חוץ ממה שתומך Play anywhere. אני לא מבין מה מיקרוסופט עושים. למה ליצור קונסולה ניידת אם היא PC?! הם איבדו אותי בגלל שאני שחקן קונסולות ולא סובל PC, אז מה הם הם מנסים לעשות בדיוק?! להתאבד?! עדיף כבר לקנות Steam Deck וגם זה אני לא כזה רוצה, לא אוהב את סטים ואת ווינדוס.

ואגב ה-Dev Kits קיבלו עליית מחירים. תתכוננו להפצצת משחקי אינדי על הפס5 והסוויץ׳ 2 כי אף מפתח עצמאי לא יקנה עכשיו ערכת פיתוח של אקסבוקס. זה כאילו פיל ספנסר קם בבוקר כל יום ותוהה איזה החלטה מפגרת אפשר לעשות היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2025, 11:48

העובדה שמיקרוסופט העלו את המחיר של ה-dev kit של אקסבוקס מ-1500$ ל-2000$ רק מדגישה כמה לא אכפת להם יותר. כמה כאלה הם מוכרים בשנה? 1000? מה המטרה של זה? אין כבר שום ספק שאין שום משמעות לחומרה שלהם יותר.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 22 אוקטובר 2025, 11:50

DrKeo כתב:העובדה שמיקרוסופט העלו את המחיר של ה-dev kit של אקסבוקס מ-1500$ ל-2000$ רק מדגישה כמה לא אכפת להם יותר. כמה כאלה הם מוכרים בשנה? 1000? מה המטרה של זה? אין כבר שום ספק שאין שום משמעות לחומרה שלהם יותר.

״זה בגלל המכסים של טראמפ״!

ואגב אני טועה בהבנה שלי את ה-Rog Ally X? חשבתי שאוכל למכור את האקסבוקס XSX שלי ולעבור לזה, אבל מסתבר שזה ממש לא ככה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 22 אוקטובר 2025, 11:55

בונד אמרה אתמול בראיון שהקונסולה הבאה תהיה very premium, very high-end... אז זה די מסתדר עם החזון של קונסולת פרימיום יקרה...
זה כבר כמעט מרגיש כאילו מישהו שם מחבל באקסבוקס בכוונה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 אוקטובר 2025, 12:48

האקסבוקס הבאה מיועדת לנישה שקונה pre built pc. סוג האנשים שאוהבים PC אבל רוצים שמישהו אחר יחסוך להם את ההתעסקות בבניית המפרט והם גם מוכנים לשלם הרבה. בגלל זה ברור שהיא לא תמכור כלום. זו גם אותה נישה של כרישים שמוכנים לשלם הון תועפות על מחשב גיימינג נייד למרות שהוא תמורה גרועה לכסף שלהם.
לבנות את המודל העסקי שלך על זה, זו הקונסולה האחרונה שלהם, ברור שהם לא יבנו עוד קונסולת PC אחריה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 22 אוקטובר 2025, 12:59

Golan כתב:שקלתי לקנות את ה-Rog Ally X, רציתי למכור את האקסבוקס ואז ככה ייצא לי יותר זול ופשוט אני אוכל לשחק בכל המשחקים באופן נייד מחוץ לבית. אבל אז גיליתי שבעצם המכשיר הזה הוא PC ואין לו גישה לספרייה של האקסבוקס חוץ ממה שתומך Play anywhere. אני לא מבין מה מיקרוסופט עושים. למה ליצור קונסולה ניידת אם היא PC?! הם איבדו אותי בגלל שאני שחקן קונסולות ולא סובל PC, אז מה הם הם מנסים לעשות בדיוק?! להתאבד?! עדיף כבר לקנות Steam Deck וגם זה אני לא כזה רוצה, לא אוהב את סטים ואת ווינדוס.

ואגב ה-Dev Kits קיבלו עליית מחירים. תתכוננו להפצצת משחקי אינדי על הפס5 והסוויץ׳ 2 כי אף מפתח עצמאי לא יקנה עכשיו ערכת פיתוח של אקסבוקס. זה כאילו פיל ספנסר קם בבוקר כל יום ותוהה איזה החלטה מפגרת אפשר לעשות היום.

מישהו יודע? לגבי הראלי…

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 אוקטובר 2025, 13:02

מה יש לדעת אחי? אם אתה בסדר אם זה שהיא תהפוך למכונת אינדים/טטריס עוד כמה שנים תלך עליה.
אני אישית מאוד אוהב את הקונספט של ניידות PC כאלה כי לא הכל מגיע לסוויץ 2 אין מה לעשות, אבל זו הוצאה כספית שפשוט לא מתאימה לכל אחד, אתה צריך לבדוק עם עצמך אם יש מספיק משחקי PC שאתה רוצה לשחק בצורה ניידת/אימולטורים ולהגיע להחלטה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2025, 16:34

Golan כתב:
DrKeo כתב:העובדה שמיקרוסופט העלו את המחיר של ה-dev kit של אקסבוקס מ-1500$ ל-2000$ רק מדגישה כמה לא אכפת להם יותר. כמה כאלה הם מוכרים בשנה? 1000? מה המטרה של זה? אין כבר שום ספק שאין שום משמעות לחומרה שלהם יותר.

״זה בגלל המכסים של טראמפ״!

ואגב אני טועה בהבנה שלי את ה-Rog Ally X? חשבתי שאוכל למכור את האקסבוקס XSX שלי ולעבור לזה, אבל מסתבר שזה ממש לא ככה.

היא זהה לגמרי לכל ניידת PC, זה סתם לפטופ במארז שנראה כמו סוויצ׳. אם זה מתאים לך אז לך על זה.

InterAl כתב:בונד אמרה אתמול בראיון שהקונסולה הבאה תהיה very premium, very high-end... אז זה די מסתדר עם החזון של קונסולת פרימיום יקרה...
זה כבר כמעט מרגיש כאילו מישהו שם מחבל באקסבוקס בכוונה.

נדלה משתמש במחלקה של אקסבוקס כדי לקבל החזרי מס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2025, 16:52

אגב ראיתי סרטון משעשע בו מישהו התקין STEAM OS על האקסבוקס ALLY החדש ובחלק מהמשחקים היה שיפור ביצועים של עד 30%.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 12 אורחים