במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מרץ 2026, 20:34

את רוב המשחקים אנחנו משחקים עם דיליי של עשרות ms, לפעמים אפילו מעל ל-100ms ובמקרי קיצון כמו KZ2 גם צפונית ל200ms. להוסיף איזה 6ms של דיליי זה לא באמת מורגש. חוץ מזה לרוב FG מלווה בריפלקס, וריפלקס לרןב מוריד את הלאג ביותר מאשר FG מעלה אותו.

ובסופו של יום, זה פאקינג RE, זה לא משחק מכות תחרותי. לשחק אותו ב100fps+ עם PT זאת חתיכת חוויה. יש בו משהו שמאוד מזכיר את AW2, רק מרשים יותר גרפית.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 02 מרץ 2026, 21:55

השאלה האמיתחת בהשוואה היא האם הוא מפחיד יותר מAW 2, והאם גם פחדנים כמוני יכולים לדמיין לשחק במשחק הזה? :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2026, 01:00

Stick כתב:השאלה האמיתחת בהשוואה היא האם הוא מפחיד יותר מAW 2, והאם גם פחדנים כמוני יכולים לדמיין לשחק במשחק הזה? :)

זה לא משחק של jump scares, זה משחק של לחץ (וקצת אימה של חושך ואור). אני לא חושב שהוא מפחיד יותר מAW2, בטח שלא בקטעים של לאון שהם אקשן תחת לחץ, ואין בו את הפאקינג פלאשים הנוראיים שיש בAW2.

בהחלט יש בו המון gore אם הקטע הזה דוחה אותך. יש התעסקות בדם (יש במשחק ה-מ-ו-ן דם, זה אפילו הרכיב קראפטינג הכי בסיסי במשחק), גדיעות איברים, ראשים מתפוצצים, אברי פנים, בשר תלוי מזרוע גדועה וכו׳. אז אם gore זאת בעיה, הוא בהחלט לא בשבילך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 מרץ 2026, 07:38

re9 מקום שני כרגע בכל הזמנים ב-user rating ב-mc (אתמול היה ראשון לזמן מה). גם בסטים ו-psn הוא מדורג מאוד גבוה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 מרץ 2026, 09:41

איזה כיף שקאפקום מפציצה ככה. אני מתבייש לאמר בתור מי ששיחק ברזי 1-5 כולל רימייקים שלא נכנסתי לסדרה החדשה מאז שעברה לגוף ראשון.

שיחקתי בזמנו בדמו של 7 וזה הרגיש לי מלחיץ מדי ואני לא אהבתי גם ברזי הקלאסיים את הקטעים שמפלצת רודפת אחריך ברחבי המפה ולא נותנת לך להנות ולחקור בכיף את האזור. יכול להיות ששפטתי לא נכון? אם אני אשחק על רמת קושי לא גבוהה זה יהיה יותר נסבל או שהגיימפליי הזה באמת לא מתאים לי. אני גם רוצה להיות חלק מהחגיגה וזה אחד הפרנצ׳ייזים האהובים עלי

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 מרץ 2026, 10:16

כן, כדאי לך לנסות שוב. אתה יכול לקפוץ ישר ל-9, אבל גם שם החצי של גרייס משחק הרבה על מפלצות רודפות. החצי של ליאון הוא בגוף שלישי בדיפולט ודומה לגיימפליי של 4.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 מרץ 2026, 11:21

סימתי היום את סיברפאנק
שומר לאחי שבחול כרגע

עוד לא התחלתי את re9 , במקום יש לי את נינגה גידן ה2d בסטים
ועשיתי מנוי לנינטנדו אז גבי רובוט

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2026, 11:43

bling כתב:איזה כיף שקאפקום מפציצה ככה. אני מתבייש לאמר בתור מי ששיחק ברזי 1-5 כולל רימייקים שלא נכנסתי לסדרה החדשה מאז שעברה לגוף ראשון.

שיחקתי בזמנו בדמו של 7 וזה הרגיש לי מלחיץ מדי ואני לא אהבתי גם ברזי הקלאסיים את הקטעים שמפלצת רודפת אחריך ברחבי המפה ולא נותנת לך להנות ולחקור בכיף את האזור. יכול להיות ששפטתי לא נכון? אם אני אשחק על רמת קושי לא גבוהה זה יהיה יותר נסבל או שהגיימפליי הזה באמת לא מתאים לי. אני גם רוצה להיות חלק מהחגיגה וזה אחד הפרנצ׳ייזים האהובים עלי

אם אתה לא חובב מפלצות רודפות, הקטעים של גרייס מלאים בהם. אבל זה עשוי הרבה יותר טוב ממשחקים קודמים. ה״אחוזה״ שאני נמצא בה בשעות האחרונות שורצת מכל כיוון מכל סוג של אוייב, בעיקר זומבים פשוטים וב-RE9 גם הפשוטים הם איום לא קטן. במשחק הזה הייתי צריך לברוח מאוייבים, אפילו פשוטים, יותר מאשר כל משחק RE בגלל מחסור בתחמושת (אני משחק ברמה 3 מ-3). אבל זה באמת עשוי נהדר.

גם אני לא מת על מר x ב-RE2, הוא מרגיש בעיקר כמו מטרד שמפריע לך לעשות את הפעולות שאתה רוצה לעשות, הוא מתפרץ בהפתעה כשאתה באמצע פאזל ומסתובב שם כמעט כל הזמן, מטריד אותך, מפריע לך לשחק במשחק. אבל כאן לכל ״מר x״ יש שטיק גיימפליי משלו שהופך אותו למיוחד, וכל אחד מהם מוגבל לאזור שלו שהוא (לרוב) נשאר בו. כלומר במקום שמר X יפול עליך ויפריע לך לשחק, אתה זה שנכנס ל״ממלכה״ שלו כדי להשיג משהו. אם נניח יש מר X אנסטלטור מגודל (אין, אני סתם ממציא לצורך הדוגמה כדי לא לעשות ספויילרים) שנמצא בחדר השירותים וחדר הדודים הגדול לידו, אתה לא נמצא שם רוב המשחק אבל ברגע שאתה צריך מפתח ברגים שנמצא בחדר דודים אתה נכנס לשם מוכן עם הציוד הנכון ומוכנות נפשית להתמודד איתו. זה יוצר הרגשה שונה לגמרי מ-RE2, במקום שמר X יהיה מטרד, כאן לכל מר X יש תכונות והוא כמעט פיצ׳ר של הסביבה ואתה זה שבוחר להכנס לסביבה הזו.

כמובן שיש הפתעות כי זה RE והם אוהבים פתאום להעלים מישהו ולגרום לו להופיע בהפתעה במקום אחר וכדומה, זאת החתימה של RE עוד מהסצנת דוברמנים המפורסמת מ-RE1 (שאלכס גרלנד ספר לא מזמן שהיא הייתה ההשראה לתסריט של 28 יום). וברור שאם אתה מצליח להרוג מר X מסויים יורדת לך אבן ענקית מהלב. האוייבים במשחק קבועים מראש, גם הזומבים הפשוטים, אין respawn או אוייבים חדשים שמופיעים משום מקום באזור שכבר חקרת אז ככל שאתה מתקדם במשחק אתה ״מנקה״ את האחוזה, וכמובן שאתה משתדרג ולאט לאט תחושת חוסר האונים מצטמצמת.

וכמו שאינטר אמר, ליאון זה נטו אקשן לחץ, כמו גרסה מודרנית יותר של RE4 או 5. אז שם לא תהיה לך בעיה, אלה אם הייתה לך בעיה עם RE4 או 5. הוא עושה בעיטות סיבוביות, הוא מפוצץ ראשים של שלושה זומבים ביריה אחת, הוא מוצא חבילות תחמושת של 30 ו-50 כדורים בזמן שגרייס מוצאת 2-3 כדורים בחבילה וכו׳. ליאון הוא אקשן לחץ נטו, כל דקה איתו הורגים זומבים בכמות שלא הורגים עם גרייס בשעה. וליאון אפילו זורק one liners כמו דמות מסרט משנות ה-80, בזמן שגרייס בעיקר מתנשמת ובוכה :)

אה, ועוד דבר אחד אחרון לא ממש קשור, אבל בצורה מאוד מוזרה רוב הזומבים במשחק שחורים. זוכרים את השערוריה עם RE5 והגזענות? לא יודע איך RE9 עובר ככה מתחת לרדאר של כל ה-SJW. אולי פשוט היו להם מלא מודלים למחזר כי הם עושים רימייק של RE5?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2026, 12:00

בנוגע לצד העלילתי והעובדה שלא שחקת במשחק מאז 5, המשחק התיחס לבערך כל משחק RE ששחקתי חוץ מאשר 7 ו-8. אפשר להגיד ש-7 ו-8 הם סאגה בפני עצמה ולא לשחק בהם לא יפגום בחוויה. אבל לשחק ב-9 כן יפגום בחוויה של לשחק ב-7 ו-8 כי השלבים של גרייס עושים את 7 ו-8 כל כך הרבה יותר טוב, קפיצה מאוד מרשימה. הם לקחו את כל מה שהם למדו מהמשחקים הללו וישמו את זה נהדר יחד עם קפיצה דורית בטכנולוגיה והגיוון שמקבלים בלשחק את ליאון פה ושם, הוא פשוט עליון ל-7 ו-8 בצורה מספיק משמעותית שלדעתי לשחק ב-7 ו-8 אחריו יכול להרגיש די קלאנקי, רפטטיבי ולא מלוטש.

אני גם חושב שבשלבים של גרייס המשחק מרגיש הכי RE1-2 שהוא אי פעם הרגיש, כאן אין בכלל שום ספק שאתה משחק במשחק RE קלאסי במלא המובן של המילה.

אגב, אני כן חושב שבנוגע לליאון המשחק מרפרנס אירועים מ-RE6, אבל גם אני לא באמת שחקתי ב-6 (פאקינג כריס, לא מסוגל להביא את עצמי לשחק את השלבים שלו והם איזה 5 שעות) אבל לא הרגשתי שפספסתי משהו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 מרץ 2026, 15:36

קצת הרגעת אותי קיאו (ואינטר)

אני גם שונא את הקטעים עם מר X, פשוט מיותר ודמות שמפריעה לך להנות מהחקירה והמפה אבל נשמע שפה זה יותר עשוי טוב. אני בטח גם אשחק על רמת קושי לא גבוהה כדי שלא יחפור לי מדי.

השאלה אם שווה בכל זאת לשחק ברזי 7 לפחות גם אם עלילתית לא חופף כדי שלא יהרס כמו שאמרת. נראה לי על 8 אדלג לא? התגובות די פושרות ולא נראה ששווה את הזמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2026, 15:48

7 ו-8 הם שניהם מצויינים. 7 משחק יותר מצומצם שמנסה לחזור לבייסיקס של הסדרה. איטי, איימתי, מחסור בתחמושת, כל המשחק מתרחש באחוזה אחת וכו׳. 8 לוקח את זה לשלב הבא, יותר אקשן, יותר scope, יותר אירועים מתוסרטים, בוסים גדולים יותר וכו׳ אבל עדין מאוד איטי ואימתי. 7 ו-8 הם שני משחקים משלימים, סוג של סאגה שעומדת בפני עצמה. מאוד נהנתי מ-8, אולי בדיעבד יותר מ-7.

מצד אחד שניהם משחקים קצרים, אולי 25 שעות לסיים את שניהם. מצד שני אם תשחק בשניהם ברצף ותכנס ישר ל-9 אולי תחווה תשישות RE, כמו שאינטר חווה עכשיו. גרייס ב-9 היא האבולוציה של 7 ו-8, קפיצה הדורית עם פוליש של משחק נוטידוג שמשלב מכניקות מכל המשחקים בסדרה והרבה רעיונות חדשים. השאלה היא אם להכנס למשחק ישר מ-7 ו-8 לא יתיש אותך.

האידיאל היה לשחק ב-7 וב-8 לפני חודשיים או שלושה, ואז להגיע רענן ל-9 :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 מרץ 2026, 20:52

אוקיי אז אולי אקנה את 9 בסייל בהמשך. כמו שאני מבין אם אתן עוד צ׳אנס ל 7 ולא אוהב אותו אז אין טעם בכלל לנסות את 9.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 מרץ 2026, 21:27

בסוף לא היה לי סבלנות
התחלתי היום את re9

כיוונתי אוזניות של סוני שנועדו לps5, התחברו אבל ישנות לא היה רעש
לא בלוטוט ולא חוטי דרך השלט
מאמין שדפוקות , יש לי אחרות
דומות לנכנסות בפנים רק מבחוץ
אבל מחר ננסה

עכשיו אני די בהתחלה , הביצועים בהתחלה מעולים לדעתי
זה אחד מהמשחקים הכי יפים בסוויץ 2 שראיתי
הדמויות הגרפיקה
זה באמת נראה כמו משחק מאוד מאוד יפה , לדור הזה למרות החומרה
של הקונסולה
מין הסתם האחרות נראות טוב יותר
למרות שאני לא חריף בעניין הזה

כמשחק , הכל כרגע בטופ
מאוד אוהב לשחק את הבחורה , גם האיש סבבה
אבל אז זה יותר re4 מאוד יפה , שזה סבבה
אבל הבחורה יותר מעניין

רמה ? רגילה

בre8 היו לי בעיות פה ושם , פה אין לפחות כרגע
ולא צריך מדריך או משהו
נקווה לטוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2026, 21:52

bling כתב:אוקיי אז אולי אקנה את 9 בסייל בהמשך. כמו שאני מבין אם אתן עוד צ׳אנס ל 7 ולא אוהב אותו אז אין טעם בכלל לנסות את 9.

אני לא מסכים עם זה משתי סיבות. הראשונה היא ש-9 עושה את מה ש-7 ו-8 עשו כל כך הרבה יותר טוב, זה כמו להגיד שלא תהנה מאנצ׳רטד 2 כי לא נהנת מאנצ׳רטד 1. כלומר, אולי, אבל אם יש קפיצה גדולה, אולי כן תעריך אותה. והסיבה השניה היא ליאון, הוא חיי במשחק אחר לגמרי, ולמרות שלבנתיים אני אולי 90% גרייס, להבנתי עד שמסיימים את המשחק זה מתחלק בערך חצי חצי. הוא נותן גיוון ושינוי קצב משמעותי שלא קיים ב-7 ו-8. להיות מתוסכל מאויב מסויים כגרייס ולהתחמק ממנו במשך שעה רק כדי להגיע לאוייב דומה עם ליאון ולפצוץ אותו לחתיכות עם שוטגאן זה מספק בצורה בלתי רגילה.

ליאון הוא לא רק בסוג של משחק אחר, ליאון נמצא ב-RE4 שקפץ לדור הפס5 וזאת הפעם הראשונה שראיתי את הסגנון הזה מועבר בצורה מודרנית לגמרי ולא מרגיש כמו עוד מ-RE4. מעבר לעובדה שהוא מאוד יפה גרפית, המשחק מנסה לעשות כל מני דברים בכדי לקחת את הסגנון של RE4 לשלב הבא. אני מעדיף לא לציין מה הדברים הבאמת מגניבים שהם עושים בגלל שאני לא ידעתי מה הם ואני חושב שחלק מהכיף בדור חדש זה לחוות רגעי ״או שיט״ שלא ידעת שהם יכולים לקרות, היו לי כמה כאלה ואני לא רוצה לשדוד לאחרים את החוויה.

אבל בצד היותר בנאלי, השליטה בו מרגישה הרבה יותר טוב, הפידבאק כשיורים בזומבים פשוט מעולה מכל בחינה, הסאונד של הנשק, האנימציה של ליאון חוטף את ההדף, החתיכות שעפות מהזוומבים שלאט לאט מתפרקים מכל יריה נוספת שפוגעת בהם (מהעיניים שנתלות ומתנדנדות, דרך שכבות הבשר והעצם שמתקלפות עם כל כדור נוסף ועד גושי הבשר שמתנדנדים מאיברים גדועים עם פיסיקה של גוף רך), איך שהם באנטרקציה כל הזמן עם הסביבה וגם אחד עם השני וכמובן כל מני דברים סופר מגניבים שאתה לאט לאט לומד שאתה יכול לעשות.

אז אני חושב שגם אם לא תמות על RE7, השלבים של גרייס הם קפיצה גדולה מ-RE7 לדעתי, והשלבים של ליאון הם שונים לגמרי וגם הם קפיצה גדולה מ-RE4 (וביננו RE5 ו-6 הם בול RE4 מעבר לגרפיקה, בעצם גם הרימייק של 4 מרגיש כמו עוד RE4 כך שזה ה-RE הראשון שלקח את RE4 לשלב הבא). ועדין לא הגעתי לזה, אבל הבנתי שחלק גדול מהמשחק הוא פורנו RE שמשחק על המון נוסטלגיה, כך שכנראה שמדובר בממתק לכל חובב RE קלאסי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 מרץ 2026, 07:16

אני חושב שזה תלוי עד כמה לא אתחבר ליסודות של המשחק. הדוגמא עם אנצ׳רטד 1 ו 2 טובה, אם בכלל לא אהבת את אלמנט ה TPS אז אולי אין באמת תקווה גם לאנצ׳רטד 2, אבל אם אתה כן פתוח לזה והמשחק קצת שיעמם אותך אז ברור שהשני יתקן הכל. בכל מקרה מה שבטוח זה שאין מצב לא לאהוב את 7 אבל כן את 8 כמו שאני מבין :)

בכל אופן התיאורים שלך נשמעים מעולה, מסקרן מאוד לנסות אותו. אשכרה מרגיש לי כמו המשחק החובה הראשון ששווה להביא פס5 בשבילו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 מרץ 2026, 11:14

סיימתי אתמול את GUACAMELEE 2... עשיתי 100%, כולל האתגרים הקשים, ש-2 מהם היו באמת קשים.
שיחקתי גם עם הילדים מדי פעם אבל למען האמת, מלבד איזה 2 קרבות שבהם BRUTE FORCE היה חשוב - הם יותר הפריעו מאשר עזרו :)
משחק מעולה.
רציתי לשחק עם הילד ו/או האשה את REANIMAL שיש לי בספריה, אבל בגלל המלחמה אני חושב שעדיף פחות משחקים מלחיצים כרגע.
כנ"ל RE9, אמתין איתו עוד קצת. אני כן חושב שאשחק בינתיים ב-8 שלא אמור להיות ממש מפחיד, אבל גם איתו אמתין עוד טיפה.

לילדים - חיברתי את המקרן שקניתי בעלי אקספרס ב-50$ בממ"ד, ואני מחבר אליו את הסוויץ', אז קניתי בסוף את מריו גלקסי 1+2. לא תכננתי במחיר הזה אבל המלחמה דחפה אותי לשם :P
אני חייב לציין שמריו גלקסי 1 מרגיש בינתיים מאוד, *מאוד* מיושן. אי אפשר להריץ קטעי מעבר (ואני משחק בחשבון אחר לבד אז זה ממש מעצבן לראות הכל שוב), הגרפיקה די זוועה בינתיים וגם הגיימפליי - למרות שמקורי מאוד, מרגיש גרוע יחסית למריו אודיסי. מה נסגר עם המצלמה?! ולמה אני צריך את האצבע הזו שזזה על המסך בשביל הכוכבים האלה?? אי אפשר להסיר את זה?! זה ממש מטריף אותי.
הילד גם לא ממש התחבר בינתיים, ורק רוצה לחזור לאסטרו בוט, שכבר סיים, אבל יש לו עוד מה להשלים שם.
רק חייב להוסיף הערה - אני די בהתחלה, עדיין. אולי ישתפר משמעותית בהמשך.
אני כמובן אמשיך ואסיים את שני המריו גלקסי האלה, אבל נכון לעכשיו אני מרגיש אכזבה גדולה מאוד.

החודש הזה אני ממש רוצה לשחק בREPLACED שיוצא עוד 10 ימים, וכמובן בCRIMSON DESERT שנראה פשוט פסיכי והניתוח של DF עוד יותר הלהיב אותי.
אשכרה סוף סוף מנוע חדש שבאמת מרשים והביצועים בו, לפחות על הנייר וממה שנטען שם - פשוט מעולים, ובנוסף לכל גם המשחק נראה פשוט אדיר.
לדעתי המשחק הזה הולך להתפוצץ. אולי עוד יאכזב בביקורות אבל אני עדיין צופה לו הצלחה מסחררת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2026, 12:19

Laskin כתב:כנ"ל RE9, אמתין איתו עוד קצת. אני כן חושב שאשחק בינתיים ב-8 שלא אמור להיות ממש מפחיד, אבל גם איתו אמתין עוד טיפה.

רגע, שחקת כבר ב-7? לא זכרתי את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 מרץ 2026, 14:01

כן ממזמן, דיברנו על זה כבר פעמיים מאז שחשבת שאני עדיין ממתין לVR ונשברתי איתו
לא ממש אהבתי אותו למען האמת, רק את ההתחלה אהבתי

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 מרץ 2026, 19:15