הדור הבא, הנושא הרשמי של קונסולות העתיד

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

Re: הדור הבא, הנושא הרשמי של קונסולות העתיד

הודעהעל ידי Golan » 25 אפריל 2013, 16:19

טוב, אז ככל הנראה כתגובה לעובדה שב-21 במאי אנחנו צפויים לראות לראשונה את ה-Xbox 720, סוני שחררה סרטון רשמי שמציג את ה-DualShock 4:

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 אפריל 2013, 16:21

^ Nucleus, שכחת שגם כשאתה משלם על משחקים היום אז כבר מכניסים לתוכם פרסומות ותוכן שיווקי, בדגש על משחקי ספורט. :D - זה הרי כל כך נורא שמפתחי משחקים מוצאים פתאום עוד ערוץ שמכניס להם כסף שלא יוצא מהכיס שלי. עדיף לנו שהם לא יעשו את זה ופשוט יגבו מאיתנו יותר כסף, או אולי בעצם יפשטו את הרגל.

Kazz כתב:אין באמת מקום להשוות 2 משחקים למשהו שמחזיקת הפלטפורמה כופה להכל.

למה אני רוצה שהשמועות יתממשו:

א. לראות את התגובות והmeltdowns ברחבי האינטרנט. לראות איך העיתונאים מגיבים לקונסולה אנטי-צרכנית.
ב. זה לא נתון לויכוח שפלטפורמה פתוחה היא הדבר הכי טוב לתעשייה,למפתחים ולשחקנים. אז אם חיבור מתמיד וחסימה של משחקי יד-שנייה ייגרמו לכשלון הקונסולה של מיקרוסופט אז מה טוב. צעד אחד קרוב יותר לעתיד פלטפורמה אחת ובלי הבולשיט שמתלווה עם הקונסולות. ואם בכל זאת צריך שתישאר קונסולה אחת אז אני בהחלט ארצה שזה לא תהיה זאתי שגובה כסף לשימוש באונליין, מפציצה בפרסומות ונוקטת בצעדים אנטי-צרכניים.

ג.עדיין ייתכן שהדגש על המולטימדיה ייגרום לקונסולה למכור טוב למרות ההיבטים האנטי-צרכניים. מהבחינה הזו זה יהיה מסקרן לראות את זה קורה ואיך המיינסטרים יבלע את הצפרדעים האלה.

אבל אלו לא שני משחקים - אני הרי משווה אותם לפלפטורמה שכופה הכל: סטים היא פלטפורמה שכופה על כולם אי אפשרות ליד שניה, וגם די חלוצה בכפיית החיבור לאינטרנט (אפילו אם זה לא always on מוחלר, זה always on when launching the game). אז יכול להיות שאתה רוצה שגם על הקונסולה יהיה חרא באותה המידה, אבל סוני כבר ציינה שהיא פרו שחקנים - ולכן במידה והשמועה הזו בכלל תממש שחקנים יערקו פשוט לPS4.
אני גם לא בטוח כמה Meltdown יהיה: כל הדליפות האלו כבר יצרו באקלש מטורף ולמעשה נקודת המצב הנוכחית היא שרוב האנשים והעיתונאים ביניהם כבר מניחים שהקונסולה תהיה always on. למעשה, מבחינת התדמית של מיקרוסופט יכולה להשתפר רק לטובה...

חוץ מזה, זה בהחלט נתון לויכוח שפלטפורמה פתוחה היא לא הדבר הכי טוב לתעשייה: הפלטפורמה של אפל סגורה וזו של גוגל פתוחה, ורוב המפתחים מעדיפים לפתח עבורה. חלונות היא פלטפורמה סגורה יותר מלינוקס ואנשים מעדיפים לפתח עבורה. הרבה מפתחי PC עברו לפתח גם לקונסולות (ולפעמים אפילו בלעדית לקונסולות) למרות שמדובר בפלטפרומות סגורות יותר.
אבל היי: אתה תמיד יכול לקנות OUYA ולשמוח בחלקך. במקביל, אתה יכול גם להביע מחאה ולהתנתק מSteam לטובת Desura כדי להראות כמה אתה תומך בפלטפורמות פתוחות יותר - זה גם יהיה הרבה יותר בריא לשוק הPC. תבלה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 אפריל 2013, 16:41

KAZZ ניצחת. לא מעוניין להתדיין איתך בנושא. עשיתי טעות שמלכתחילה נכנסתי לזה.

אין סיכוי לחיבור אינטרנט תמידי. הם לא ידברו על זה לא בגלל רצון להיות עמום אלא בשביל לא להפוך את זה בכלל לנושא שלוקח חלק מאור הזרקורים. אם אין עד היום חברת מובייל ששיחררה טלפון שחייב להיות מחובר תמידית לאינטרנט אז בטח שלא מיק'. זאת השטות הכי גדולה ששמעתי מימי.

לדעתי לא תהיה מילה על ספקס.

יוצגו כמה טק דמואים. יוצגו כמה תיזרים למשחקים. XBL 2.0 יוצג במידה כזו או אחרת. קינקט 2.0 תוצג ולא נראה לי בהקשר של משחק (אולי איזה תיזרון קטנטן). פוש ענק על טלוויזיה. מודל מחירים חדש לחלוטין לעולם הקונסולות.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 25 אפריל 2013, 17:02

מיקרוסופט תציג ב-E3 ליינאפ של משחקים חדשים.

A Microsoft spokesperson confirmed to Polygon that the company will “showcase the new console’s software line-up” and a “full line-up of blockbuster gaming experiences” for the next-generation Xbox.

נשמע מעניין, ונחמד להצליב את זה עם כתבה של IGN על משחקי Xbox 720 שאושרו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2013, 18:18

swym כתב:^ Nucleus, שכחת שגם כשאתה משלם על משחקים היום אז כבר מכניסים לתוכם פרסומות ותוכן שיווקי, בדגש על משחקי ספורט. :D - זה הרי כל כך נורא שמפתחי משחקים מוצאים פתאום עוד ערוץ שמכניס להם כסף שלא יוצא מהכיס שלי. עדיף לנו שהם לא יעשו את זה ופשוט יגבו מאיתנו יותר כסף, או אולי בעצם יפשטו את הרגל.

אבל אלו לא שני משחקים - אני הרי משווה אותם לפלפטורמה שכופה הכל: סטים היא פלטפורמה שכופה על כולם אי אפשרות ליד שניה, וגם די חלוצה בכפיית החיבור לאינטרנט (אפילו אם זה לא always on מוחלר, זה always on when launching the game). אז יכול להיות שאתה רוצה שגם על הקונסולה יהיה חרא באותה המידה, אבל סוני כבר ציינה שהיא פרו שחקנים - ולכן במידה והשמועה הזו בכלל תממש שחקנים יערקו פשוט לPS4.
אני גם לא בטוח כמה Meltdown יהיה: כל הדליפות האלו כבר יצרו באקלש מטורף ולמעשה נקודת המצב הנוכחית היא שרוב האנשים והעיתונאים ביניהם כבר מניחים שהקונסולה תהיה always on. למעשה, מבחינת התדמית של מיקרוסופט יכולה להשתפר רק לטובה...

חוץ מזה, זה בהחלט נתון לויכוח שפלטפורמה פתוחה היא לא הדבר הכי טוב לתעשייה: הפלטפורמה של אפל סגורה וזו של גוגל פתוחה, ורוב המפתחים מעדיפים לפתח עבורה. חלונות היא פלטפורמה סגורה יותר מלינוקס ואנשים מעדיפים לפתח עבורה. הרבה מפתחי PC עברו לפתח גם לקונסולות (ולפעמים אפילו בלעדית לקונסולות) למרות שמדובר בפלטפרומות סגורות יותר.
אבל היי: אתה תמיד יכול לקנות OUYA ולשמוח בחלקך. במקביל, אתה יכול גם להביע מחאה ולהתנתק מSteam לטובת Desura כדי להראות כמה אתה תומך בפלטפורמות פתוחות יותר - זה גם יהיה הרבה יותר בריא לשוק הPC. תבלה.

אם ייפתחו אפשרות למכור משחקי מחשב יד שנייה זה יהיה טוב, למרות שכנראה לא אעשה שימוש רב בדבר שכזה. שוק יד השנייה למשחקי הקונסולות הוא הרבה יותר נרחב וחלק מרכזי מהתעשייה. חסימת האפשרות הזו על הקונסולה זה משהו הרבה יותר דרסטי. למה שלא תקרא למשחק הראשון שכלל דת'מאטצ' כמשחק עם always-online drm? אפשר לשחק בסטים במצב אופליין (הם שיפרו את הפיצ'ר הזה בחודשים האחרונים). מספיק לנסות לעשות השוואות כל כך לא במקום.

לא יודע מה הולך במובייל אבל אני לא חושב שיש הבדל גדול בין העדפות המפתחים. אולי בגלל שיצא שם באנדרויד שאנשים לא משלמים על המשחקים אבל גם כך רוב המשחקים בסקטור הזה עוברים למודל F2P. הבעיה של לינוקס זה שאף אחד לא תמך בה ולא נעשו נסיונות. במידה שהיא תתחיל להיות רלוונטית יותר מבחינת גיימינג אז יותר ישתמשו בה.

אני יכול מתי שבא לי לקנות ב GOG או בדסורה. יש לי את האפשרות תמיד, כל הזמן. כרגע יש לי העדפה אחרת. אין לי סיבה להביא מחאה כנגד סטים שכן היא מספקת לי הרבה דברים והגבלות מינימליות. אבל טוב לדעת שאני יכול בשנייה ללכת למקום אחר, בניגוד לקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אפריל 2013, 18:40

swym כתב: שכופה הכל: סטים היא פלטפורמה שכופה על כולם אי אפשרות ליד שניה, וגם די חלוצה בכפיית החיבור לאינטרנט (אפילו אם זה לא always on מוחלר, זה always on when launching the game). אז יכול להיות שאתה רוצה שגם על הקונסולה יהיה חרא באותה המידה, אבל סוני כבר ציינה שהיא פרו שחקנים - ולכן במידה והשמועה הזו בכלל תממש שחקנים יערקו פשוט לPS4.

אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר. אני משחק במשחקי סטים כבר כמה שנים ובכל פעם שהיתה לי בעיה בחיבור האינטרנט, מצב האופליין נדלק בשניה, אם סטים לא היה פתוח כבר.
אם הוא היה פתוח, הוא פשוט עבר למצב אופליין באופן אוטומטי.
יכלתי לגשת לכל משחק שהמפתחת שלו לא החליטה להגביל אותו בDRM נוסף (כלומר, ל100% מספריית המשחקים שלי).

יכול להיות שהיתה איזו בעייתיות לפני כמה שנים, אבל זה לא המצב כבר הרבה מאוד זמן.
למעשה, אחרי הפעם הראשונה שהתחברת לסטים (כלומר, כשנרשמת לחנות), אתה יכול להיות תמיד אופליין ולהתחבר רק בהתקנה הראשונית של המשחק (כלומר, כשאתה קונה ומוריד אותו). אתה מפסיד את כל העדכונים למשחקים, כמובן, אבל אם אתה רוצה להיות אופליין, זו בחירה שאתה יכול לעשות עם סטים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 25 אפריל 2013, 19:01

לפי אותו בלוגר שהדליף את תאריך החשיפה של ה-Xbox 720, הקונסולה תעלה 499$ דולר ותשוגר בנובמבר.

According to Thurrott's latest post, Microsoft will offer two pricing models for the next Xbox - a standalone offering for $499, and a $299 version that "requires a two-year Xbox LIVE Gold commitment at an expected price of $10 per month"

בנוסף, הוא אומר שאכן הקונסולה תחייב חיבור תמידי לאינטרנט.

קחו את זה בערבון מוגבל, כמובן, אבל זה די מטריד.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אפריל 2013, 19:44

Kazz.... יש לך כל זכות להביע איזו ביקורת שאתה רוצה, אבל את הביקורת הכי חשובה, הכסף שלך, אתה לא מעביר. אז אתה חושב שמיקרוסופט טיפשה, סוני טיפשה, כלל המפיצות הגדולות טיפשות ובעצם כולם טיפשים (חוץ מואלב כנראה.. הם גאונים). אז צר לי לאכזב אותך, כמו שכבר אמרתי לך בפורום הקודם - אין לך רבע מהמידע שיש לכל ''הטיפשים'' האלה. אתה סתם עוד בכיין אינטרנטי, כמו כל הקשקשנים, בנאו גאף וכל שאר הפורומים של הבכיינים. אתה בכלל לא חלק אמיתי מהתעשיה הזאת, אלא עוד ''ישראל ישראלי'' שיושב בבית, מגרבץ וצועק על הטלוויזיה ''איזה מטומטמים!!! אני הייתי עושה את זה יותר טוב!!!!''.

הרי אפילו משחקי אינדי שאתה אוהב להלל, אתה לא טורח לקנות במחיר מלא. שאלתי אותך אם קנית את FEZ, ולא ענית. מעניין למה. בשנתיים קנית משחק אחד במחיר מלא, ועוד חבילת THQ ב5$! ברור שאתה יכול להעביר ביקורת גם בלי לקנות, אבל הצעקות שלך ברשת, והאיחולים הקטנוניים והקטנים שלך לא רלוונטיים. השורה התחתונה של מיקרוסופט, סוני ושאר החברות, היא הרלוונטית והיא זו שתקבע בסופו של דבר. כל עוד אתה רק יושב על הגדר וצועק, אין לאף אחד שום אינטרס להקשיב לך.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2013, 21:08

זה אומר שאתה בעד קונסולה שדורשת חיבור רשת מתמיד כדי לשחק. טוב לדעת שלקיחת עמדה כנגד צעד כזה או אחר שהוא בלתי מתקבל בשבילי ובשביל הרבה אנשים זה 'בכיינות'. אתה עובד אצל אחת המפיצות האלה או משהו?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אפריל 2013, 21:15

Kazz כתב:זה אומר שאתה בעד קונסולה שדורשת חיבור רשת מתמיד כדי לשחק. טוב לדעת שלקיחת עמדה כנגד צעד כזה או אחר שהוא בלתי מתקבל בשבילי ובשביל הרבה אנשים זה 'בכיינות'. אתה עובד אצל אחת המפיצות האלה או משהו?

מי אמר שאני בעד? אני לא אקנה קונסולה כזאת. ככה אני מצביע. אתה רק בוכה ולא באמת משלם על שום דבר בתעשיה, כולל דברים שאתה אוהב, ולכן אתה מכונה בכיין. לעומתך, אני לא מחפש את הנפילה של חברה, רק כי שמעתי שמועה. יש לי קצת אורך רוח.. ובעצם בעד מה אתה? בעד כלום. לשבת ולבכות באינטרנט ולקנות פעם בשנתיים חמישה משחקים ב5$, ולחשוב שאתה הגאון הגדול שמחזיק בכל הידע לפיתוח והצלחה של שוק המשחקים.
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 אפריל 2013, 22:17

סוני פירסמה עוד פרטים על איך הPS4 בנוי
http://www.gamasutra.com/view/feature/1 ... _mark_.php

אישית עם כל השינוים ,אני עדין חושב שנקבל משהו בסיגנון הXBOX1 בזמנו
קונסולה עם חומרה יחסית טובה ,ואולי הכי טובה בדור הבה של קונסולות המינסטרים
אבל הPC יטחן לה את הצורה מבחינת איכויות גרפיות תוך בערך שנתיים

לא שזה כזה משנה ,כי מסכים גדולים מעבר לFHD עדין יקרים ,שלא לדבר על 3D שזה יהיה היתרון הגדול למחשב חזק

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2013, 22:53

לא מבין מה אתה רוצה, קליימן.

בלי קשר לקונסולה הבאה של מיקרוסופט אני חושב שעדיף מצב בו יש כמה שפחות קונסולות. למה שלא תרצה שתהיה קונסולה אחת שתדע שכל המשחקים יגיעו אליה במקום מלחמות בין 2-3 קונסולות שרק עושות רע לשחקנים בהתחשב שאחת מדרכי הפעולה המרכזיות היא תכנים בלעדיים\בלעדיים זמנית למשחק שיוצא לכמה פלטפורמות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אפריל 2013, 23:03

Kazz כתב:לא מבין מה אתה רוצה, קליימן.

בלי קשר לקונסולה הבאה של מיקרוסופט אני חושב שעדיף מצב בו יש כמה שפחות קונסולות. למה שלא תרצה שתהיה קונסולה אחת שתדע שכל המשחקים יגיעו אליה במקום מלחמות בין 2-3 קונסולות שרק עושות רע לשחקנים בהתחשב שאחת מדרכי הפעולה המרכזיות היא תכנים בלעדיים\בלעדיים זמנית למשחק שיוצא לכמה פלטפורמות.

כי קונסולה אחת, שכל המשחקים מגיעים אליה, כי היא הקונסולה היחידה, היא קונסולה שהחברה שמייצרת אותה יכולה לזרוק זין על הצרכנים ולעשות צעדים אנטי-צרכניים, כמו לקבוע שכולם צריכים להיות מחוברים כל הזמן ולשלם בכל חודש בשביל הזכות לשחק במשחקים ודברים דומים.
חוסר התחרות הזה, לא רק יוביל להתייקרות של הקונסולה עצמה ושל השירותים שאנחנו מקבלים דרכה, אלא גם לכך שהחברה היוצרת לא תצטרך להשקיע בה שום דבר, כמו משחקי צד א' שהיו כמה מהמשחקים הטובים ביותר שיצאו בדור הנוכחי.

למה אתה חושב שהמצב הזה עדיף? אתה מעדיף קונסולה אחת שעולה 800 דולר, כי אין לה שום תחרות, על פני 2, שכל אחת מהן עולה 300?
אתה מעדיף קונסולה שהיצרנית שלה לא נותנת שירות טוב ללקוחות שלה ולא מתאמצת לשפר את השירות הזה, כי אין לה תחרות?
אתה מעדיף מצב שבו אין משחקי צד א' סופר מושקעים, שלא בהכרח מחזירים את ההשקעה בהם במכירות, אבל מחזירים את ההשקעה ליצרנית באופן עקיף, דרך דחיפת המכירות של הקונסולה עצמה וכנראה לא היו קיימים בלי תחרות וצורך להבדיל את עצמך מהמתחרים?
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2013, 23:15

אז תקום קונסולה מתחרה שלא מזמברת את המשתמשים שלה והיא תהפוך למובילה ותמחק את הראשונה מהשוק. ובקצב הזה אנחנו כבר נראה קונסולת-מחשב כמו הסטימבוקס. אף אחד לא הולך לקנות קונסולה ב800דולר גם אם הם היחידה בשוק. כשהיוזרבייז שלך מוכפל או יותר, אז מפיצות כן יוכלו להשקיע כמו צד א' כי יהיו הרבה-הרבה יותר קונים.

לא רואה איך המצב כיום עדיף בשביל השחקן. וכבר אמרתי שהדבר הכי אידאלי בשביל כמה קונסולות זה שהם יגיעו להסכמה שהם לא הולכים לקנות תוכן בלעדי בתחום המשחקים ושתוכן בלעדי שכזה יהיה אך ורק דרך האולפנים הפנימיים. במקרה הזה הקונסולות באמת יצטרכו לעבוד קשה לבדל את עצמם ולהשקיע בדברים נוספים במקום לנסות לעקם את היד של השחקן לבחור את הקונסולה שלהם כי המשחק הזה שזמין ל3 פלטפורמות מכיל תוכן בלעדי לגרסה שלהם ושיהיה לו DLC בלעדי וכיוצא בזה. בדיוק כמו שכל התכנים הבלעדיים אם אתה קונה משחק בגיימסטופ או בבסט באי או בחנות אחרת זה חרא אחד גדול.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אפריל 2013, 23:29

Kazz כתב:אז תקום קונסולה מתחרה שלא מזמברת את המשתמשים שלה והיא תהפוך למובילה ותמחק את הראשונה מהשוק. ובקצב הזה אנחנו כבר נראה קונסולת-מחשב כמו הסטימבוקס. אף אחד לא הולך לקנות קונסולה ב800דולר גם אם הם היחידה בשוק. כשהיוזרבייז שלך מוכפל או יותר, אז מפיצות כן יוכלו להשקיע כמו צד א' כי יהיו הרבה-הרבה יותר קונים.

לא רואה איך המצב כיום עדיף בשביל השחקן. וכבר אמרתי שהדבר הכי אידאלי בשביל כמה קונסולות זה שהם יגיעו להסכמה שהם לא הולכים לקנות תוכן בלעדי בתחום המשחקים ושתוכן בלעדי שכזה יהיה אך ורק דרך האולפנים הפנימיים. במקרה הזה הקונסולות באמת יצטרכו לעבוד קשה לבדל את עצמם ולהשקיע בדברים נוספים במקום לנסות לעקם את היד של השחקן לבחור את הקונסולה שלהם כי המשחק הזה שזמין ל3 פלטפורמות מכיל תוכן בלעדי לגרסה שלהם ושיהיה לו DLC בלעדי וכיוצא בזה. בדיוק כמו שכל התכנים הבלעדיים אם אתה קונה משחק בגיימסטופ או בבסט באי או בחנות אחרת זה חרא אחד גדול.

אז תחליט כבר. מה עדיף? קונסולה אחת שכל המשחקים יוצאים אליה, או תחרות בריאה, שמביאה לכך שכל יצרנית משקיעה יותר במשחקים ומתייחסת לצרכנים שלה בכבוד, כי היא מפחדת שהצרכנים יתנו את הכסף שלהם למתחרים?
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2013, 23:37

מאחר והמצב האידאלי בדוגמה השנייה לא יכול להתקיים, קונסולה אחת. כל פעם שיש יותר מאחת החברות קונות תוכן צד שלישי. אולי אם תהיה קונסולה אחת מבחינת מפרט וכמה חברות יוכלו למכור אותם כמו עם האנדרואיד, אבל על החברות ייאסר התערבות בתוכן שקשור למשחקים אבל בשאר הדברים הם יכולים לעשות מה שהם רוצים כדי להתבדל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אפריל 2013, 00:15

Kazz כתב:מאחר והמצב האידאלי בדוגמה השנייה לא יכול להתקיים, קונסולה אחת. כל פעם שיש יותר מאחת החברות קונות תוכן צד שלישי. אולי אם תהיה קונסולה אחת מבחינת מפרט וכמה חברות יוכלו למכור אותם כמו עם האנדרואיד, אבל על החברות ייאסר התערבות בתוכן שקשור למשחקים אבל בשאר הדברים הם יכולים לעשות מה שהם רוצים כדי להתבדל.

בגלל שהמצב האידאלי בדוגמה השנייה, כביכול, לא יכול להתקיים, עדיף ללכת לקיצון השני, שיאפשר ליצרנית הקונסולה להתייחס ללקוחות שלה איך שבה לה ולתמחר איך שמתחשק לה, כי אין לה תחרות?
על מה אתה מדבר, תגיד לי? נראה לך שהמצב הזה כן יכול להתקיים?
אתה אולי מעדיף חברה אחת שיש לה מונפול ואיכשהו אתה מאמין שהיא באמת תתן שירות טוב ותקדם את התעשייה (כי בזה מונפולים מצטיינים... :roll: ), אבל אין בזה שום היגיון.
למה זה רע שיצרניות הקונסולה מזרימות כסף לחברות אחרות, כדי לממן פיתוח של משחקים? ממתי זה רע שיש יותר משאבים, ליותר חברות, לפתח משחקים? יכול להיות שאתה מעדיף מצב שבו יהיה גם רק משחק אחד ולא מלא משחקים עם תחרות, כדי להמנע מהמצב הנוראי הזה שבו צריך לבחור בין משחקים? אם עדיפה קונסולה אחת, שיוצאים אליה כל המשחקים, עדיף גם משחק אחד, שמשחקים בו כל השחקנים.

מעבר לזה, המצב שאתה מתאר הוא בכלל לא כמו עם האנדרואיד. אין שום מפרט קבוע או מפרט סף למכשירי אנדרואיד. ההפך. יש מכשירי אנדוראיד שהם הזבל של הזבל ובזכות זה הם עולים בקושי 50 דולר. זו גם הסיבה העיקרית שמדובר בפלטפורמת משחקים לא מוצלחת במיוחד. אין שום סטנדרט. אין שום סף ברור. לא סתם מפתחים מתרחקים ממנה ומעדיפים לפתח לפלטפורמות סגורות, כמו הiOS.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 אפריל 2013, 00:39

אתה זה שהולך למצב הקיצוני בכך שאתה אומר שאם תהיה קונסולה אחת החברה תעשה את כל מה שביכולתה לעשות את המוצר הכי גרוע אי פעם שמשום מה עדיין כולם ייקנו. מה טוב בזה שמיקרוסופט\סוני משלמים כסף למישהו חיצוני כדי שיעשה את המשחק בלעדי לאחת הפלטפורמות במקום שהוא יוציא את זה לכלל השחקנים? איך זה בדיוק מראה שמדובר בקונסולה עדיפה וטובה יותר כאשר נקודות הזכות שלה מגיעות מזריקת כסף כדי להבטיח בלעדי שבתחילה היה מיועד לכולם?

לא צריך להכניס מילים לפי. לא, לא עדיף שיהיה רק משחק אחד. באמת שאין שום קשר. אבל כן עדיף כמה שפחות פלטפורמות שגם ככה חולקות 90% מהתוכן כי אז לא יהיה בולשיט של יד רוחצת יד שנעשה רק בגלל שמישהו שפך מיליונים כדי למנוע מהמשחק לצאת לפלטפורמות אחרות.

אני מנסה לחשוב אם יש תעשיות בידור אחרות עם קונספט שכזה של בלעדיות. זה בערך כמו ללכת לראות סרט אבל אם היית הולך לבית קולנוע מסויים אז היו 5 דקות אקסטרה לסרט.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אפריל 2013, 01:30

Kazz כתב:אתה זה שהולך למצב הקיצוני בכך שאתה אומר שאם תהיה קונסולה אחת החברה תעשה את כל מה שביכולתה לעשות את המוצר הכי גרוע אי פעם שמשום מה עדיין כולם ייקנו. מה טוב בזה שמיקרוסופט\סוני משלמים כסף למישהו חיצוני כדי שיעשה את המשחק בלעדי לאחת הפלטפורמות במקום שהוא יוציא את זה לכלל השחקנים? איך זה בדיוק מראה שמדובר בקונסולה עדיפה וטובה יותר כאשר נקודות הזכות שלה מגיעות מזריקת כסף כדי להבטיח בלעדי שבתחילה היה מיועד לכולם?

לא צריך להכניס מילים לפי. לא, לא עדיף שיהיה רק משחק אחד. באמת שאין שום קשר. אבל כן עדיף כמה שפחות פלטפורמות שגם ככה חולקות 90% מהתוכן כי אז לא יהיה בולשיט של יד רוחצת יד שנעשה רק בגלל שמישהו שפך מיליונים כדי למנוע מהמשחק לצאת לפלטפורמות אחרות.

אני מנסה לחשוב אם יש תעשיות בידור אחרות עם קונספט שכזה של בלעדיות. זה בערך כמו ללכת לראות סרט אבל אם היית הולך לבית קולנוע מסויים אז היו 5 דקות אקסטרה לסרט.

אני לא מכניס מילים לפיך. אני מנסה להסביר לך כמה טענת ה"קונסולה אחת תהייה טובה לצרכן" מגוחכת. קונסולה אחת שאליה כל המשחקים יוצאים וכל השחקנים מוכרחים לשחק בה, טובה לצרכנים בדיוק כמו להגביל את התעשייה למשחק אחד בלבד. זו גם הצעה מגוחכת באותה המידה.

אז אתה נגד זה שמשחק שלא היה קיים בכלל, בלי תמיכה של יצרנית קונסולה, יתקיים, סתם בגלל שהוא בלעדי? ממתי משחק שיוצא לחצי מהשוק, גרוע יותר ממשחק שלא מתקיים לעולם, בגלל שאף אחד לא לקח עליו סיכון.
אתה נגד זה שאנצ'רטד, גוד אוף וור, גירס אוף וור, היילו, פורזה, ראטצ'ט וקלנק, ג'ק ודקסטר, קראש בנדיקוט, ICO, SotC, זלדה, מריו, סוניק, מטרויד, ברייד, לימבו, גו'רני פפה ויו ועוד המון משחקים שעיצבו את התעשייה הזאת יתקיימו? פשוט מדובר במשחקים שבלי תמיכה של יצרניות הקונסולה, לא היו קיימים, אז אם אין לך בעיה עם מצב שבו יצרנית קונסולה לא משקיעה כסף בפיתוח משחקים, זה מה שאתה אומר.
אני עדין לא מבין את ההפרדה שאתה עושה בין משחקי צד א' ומשחקי צד ב' וג'. את מי זה מעניין תחת איזו בעלות אולפן הפיתוח? מה שמעניין זה שבזכות התחרות, חברות משקיעות כסף בפיתוח משחקים בלעדיים ובהעדר התחרות, המשחקים הללו לא יתקיימו בין אם אולפני הפיתוח בבעלות יצרניות הקונסולה, או בבעלות אחרת. יצרנית הקונסולה היחידה וחסרת התחרות, פשוט לא תרגיש שום דחף להשקיע במשחקים כאלו.

אין שמץ של עדיפות לקונסולה אחת. העדר תחרות תביא לכך שהשוק יתקע במקום, יצרנית הקונסולה לא תתאמץ בשום צורה לשפר את השירות שהיא נותנת לצרכנים. יצרנית הקונסולה תוכל לנהוג איך שמתחשק לה, כי לצרכנים לא תהייה שום ברירה אחרת. הם יכולים או לשחק משחקי קונסולה ולשלם לה כמה כסף שהיא דורשת (800 דולר לקונסולה, 50 דולר למנוי שנתי כדי לשחק אונליין, תשלומיים חודשיים פר-משחק אונליין, חסימת שוק יד שניה, הצמדת משחקים לקונסולה ולא למשתמש וכל צעד אחר שמתחשק לה, סתם בגלל שהיא יודעת שהלקוחות שלה לא יכולים לשחק בשום קונסולה אחרת) וכמובן שגם המפתחים יהיו שבויים לה, כי הוא תוכל לדרוש מהם כמה כסף שמתחשק לה, בשביל הזכות לפתח משחקים. היא אפילו לא תצטרך לתמוך ולעודד פיתוח עבור הקונסולה שלה.
זה מה שקורה כשיש מונפול. זה לא ברור מאליו?

האם יש תעשיות עם קונספט שכזה של בלעדיות? בוודאי. יש את הדבר הקטן הזה שנקרא טלויזיה, שבו לערוצים מסוימים, יש את התוכניות הבלעדיות שלהם ואפילו לחברות כבלים יש את התוכן הבלעדי שלהן. תוכניות שיס מממנת לא משודרות בהוט וההפך וזה לא שונה במדינות אחרות.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 אפריל 2013, 11:49

כבר אמרתי שלממן משחקים בפיתוח פנימי זה לגיטימי אבל העובדה היא שמדובר בחלק קטן ממה שמיקרוסופט עשתה כדי לקדם את ה360.

אפיק לא בבעלות מיקרוסופט. תאמין לי כל המפיצות היו קופצות על גירס אם מיקרוסופט לא הייתה קודם. גירס היה בפיתוח בלי קשר למיקרוסופט. כך גם כלפי רוב המשחקים שציינת, מדובר במשחקים מחברות ידועות. לנאוטי דוג לא הייתה שום בעיה למצוא מפיצה לאנצ'רטד אחרי שהם היו מראים להם את המשחק בפגישה - והסדרה גם הייתה מוכרת הרבה יותר אם היא הייתה על פי 3 פלטפורמות. היילו היה בפיתוח, ולמאק, לפני שמיקרוסופט באו והתערבו..

תכני טלוויזיה בלעדיים הם באמת באים ממימון הרשת אבל כמו שאמרתי אנלוגיה טובה ליותר למה שמיקרוסופט עושה זה סרט שמוקרן בכל בתי הקולנוע בעולם אבל שמכיל 5 דקות נוספות אם אתה צופה בו בבית קולנוע ספציפי. או תוכנית שמשודרת בשני ערוצים\ספקיות אבל עם תוכן בלעדי עבור ערוץ\ספק מסויים.

ברור שחשוב אם התוכן הבלעדי הוא מצד א' או ג'. תגיד, אתה רציני? אתה תומך בהחזקת תוכן שמפותח לכל כבן ערובה לפלטפורמה אחת? איך זה טוב לך? אם זה מה שה'תחרות' עושה אז אני מעדיף שלא תהיה תחרות. ה DLC של קול אוף דיוטי מפותח לכל הפלטפורמות ומיועד להם בלי קשר למיקרוסופט. אבל הם שילמו כסף כדי לקבל בלעדיות זמנית ובכך לנסות לשכנע מישהו לקנות את ה360. זה כופר. איך זה טוב לשחקנים? תוכן מיועד לכל באותו הזמן שמיקרוסופט משלמת עבור המפתחת כדי לבטל את יציאת המשחק בגרסאות האחרות או כדי להפוך אותי בלעדי זמנית. זה הבולשיט הכי גדול שקיים ב console wars. מה אתה שח?

אם היצרנית האחת מטומטמת כדי לעשות הכל כנגד הצרכנים והמפתחים אז היא תיפול. וגם ככה כל עניין ה'קופסה בסלון' מאבד מהגדרתו ויש סיכוי לקופסה שכזו שמריצה משחקים מאפל, מואלב ומאחרים. וצריך לזכור שתמיד יש את הPC הרגיל למפלט כל מי שיזדעק כנגד הפלטפורמה האחת האנטי-צרכנית.

אם יש לך הצעה אחרת שתמנע את הבולשיט של העברת כספים כדי להבטיח שמשחק\תוכן יהיה בלעדי למרות שתוכנן ופותח לצאת למספר פלטפורמות אז בבקשה. וכמו שאמרתי, כאשר לא יצטרכו להתעסק בבולשיט שכזה אז באמת הם יוכלו לבדל את הקונסולות בדברים משמעותיים שהם לא מסירת כספים לצד שלישי כמו השקעה בשירותי מדיה ובפיצ'רים, תמיכה לאחור, שליטת תנועה\VR וכו'.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 אפריל 2013, 12:17

כשתפתח את הסטודיו שלך, תממן את כל המשחק, מא' ועד ת', ללא השקעה או סיוע של מפיצה גדולה, נדבר. אה, וכמובן גם תשב עליו כמה זמן שצריך, תפתח גרסא לכל פלטפורמה מאנדרואיד ועד PS4, תעביר הכל QA נורמלי, תדאג לפרסום צנוע שבטוח יספיק כי הוא יהיה משחק מדהים שבטוח כולם יקנו. אז בטוח לא תצטרך שום הסכם עם שום מפיצה. לא תצטרך השקעה של אף אחד. לך, אף אחד לא יכתיב כלום! :roll:
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 אפריל 2013, 12:53

מדהים איך אתה מסובב כל דבר אליי. תשחרר.

מישהו דיבר על מפיצות? אני מדבר על מיקרוסופט\סוני שמשלמות למפיצות על משחקים\תכנים שהמפיצות כבר מימנו ופיתחו למספר פלטפורמות כדי להפוך אותם לבלעדיים. אולי אם במקום לחפש לעקוץ אותי תפעיל את השכל הישר ואת הבנת הנקרא. העיקר שהבנו שלשיטתך אין פסול שFIFA, מאס אפקט, AC, פולאאוט 4 יהיו בלעדיים לפלטפורמה אחת כל עוד למיקרוסופט\סוני יש מספיק כסף ויחליטו לתת אותו למפיצות כדי שיגנזו את הגרסאות האחרות למשחקים האלה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 אפריל 2013, 13:55

אבל זה לא קרה בינתיים. לא ראיתי את FIFA, AC, מאס אפקט או FO יוצאים בבלעדיות. מה שכן יצא, זה DLC כזה או אחר. ביג פאקינג דיל. כמעט ולא קניתי שום DLC בחייים שלי, ולא ממש מעניין אותי איזה DLC יוצא לאיזו פלטפורמה. גם ככה הרוב המכריע של הDLC הוא למולטי, שאני לא משחק. אני לא מסובב את הדברים אליך. אני מפנה אותך להסתכל מנקודת מבט אחרת. לא של צרכן בכיין שחושב שמגיע לו הכל.

אם חברה, גם גדולה ומבוססת, בוחרת לחתום הסכם בלעדיות עם פלטפורמה מסויימת, כנראה שיש דברים שעומדים מאחורי זה. אולי זה פרוייקט יותר שאפתני שהחברה לא רצתה לקחת על עצמה את כל המימון שלו? אולי דווקא הייתה התלהבות אמיתית מצד בעלי הפלטפורמה? ואתה יודע מה? אולי פשוט יש קשרים עסקיים טובים בין השתיים? אולי האנשים בחברה האחת, אוהבים לעבוד עם האנשים בחברה האחרת, וחושבים שהם מבינים את החזון שלהם, והקשר בין החברות מניב לשתיים רווחים מזה זמן?

אבל למה לך להסתכל על הדברים בצורה הגיונית, שקולה ושל שכל ישר? עדיף להיות צרכן בכיין, יחד עם עוד הרבה בכיינים אחרים באינטרנט. והכי גרוע? להיות צרכן בכיין שגם לא תורם שום דבר לתעשייה.
?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 26 אפריל 2013, 14:09

אני לא יודע אם זה פורסם פה או לא, אבל סוני חושפת מידע על האריכקטורה של ה-PS4.

מוזמנים להביט כאן, ולהסביר לפשוטי העם מה כל זה אומר:

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia ... Speed.html

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אפריל 2013, 14:31

GolanBerlin כתב:אני לא יודע אם זה פורסם פה או לא, אבל סוני חושפת מידע על האריכקטורה של ה-PS4.

מוזמנים להביט כאן, ולהסביר לפשוטי העם מה כל זה אומר:

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia ... Speed.html

זו כתבה שמבוססת על הראיון של מארק קרני לגיימסאטורה,הארכיטקט של הפס4,שפרסמו פה.
מה שסוני עושה עם הפס4 מבחינת שקיפות מידע הוא חסר תקדים:זה התחיל בחשיפה עצמה שבה חשפו פרטי מידע כלליים,המשיך דקה אחרי סיום האירוע כשבאתר של סוני פורסם המפרט המלא יותר ונמשך מאז בראיונות תכופים שמפרטים כל פריט חומרתי,קוסטומיזציה,וצ׳יפ אקראי שהורכב על החומרה.
בחיים לא ראיתי פירוט כה מקיף מצד יצרנית קונסולה כלפי החומרה שלה,בדר״כ אנחנו נאלצים להסתפק בשמות PR סתומים כמו Emotion engine או ה Blast processor המיתולוגי של סגה,ובמקרה הטוב קצת מספרים כלליים (ולעיתים שקריים ומנופחים כמו שסוני עשתה עם הפס3 כשטענה שמפיק 2 TF),אבל לקבל פירוט כה מלא שמקיף כל ס״מ באיך שהמכשיר הונדס ועובד?
זה באמת לא היה אף פעם,heck,אנחנו יודעים יותר על הפס4 עוד באותו יום שנחשף יותר מאשר אנחנו יודעים על הWIIU עד היום,נינטנדו לא חשפה דבר לגביו והשאירה את כולנו באוויר לגבי הכח שלו עד שהמכשיר יצא לשוק ואנשים טכניים פתחו את החומרה ובדקו אותה בעצמם.
אני משער שסוני מאוד מאוד בטוחים בעצמם מבחינת החומרה והתכנון של הפס4 אם הם מפרטים עליו כ״כ,רק חבל שאני לא מבין חצי מהדברים שמארק קרני מספר כדי לשפוט בעצמי האם אכן מדובר במכשיר מרשים או לא אבל בכל מקרה מגיע להם כל הכבוד על זה.
אני מקווה ש MS לפחות תספק מספרים כלליים,לרמת פירוט כמו של סוני אני לא מצפה ממנה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 26 אפריל 2013, 14:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 27 אורחים