נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2014, 14:05

swiss-the-engine כתב:הנקודה היא שמי שמשחק בהגדרות די גבוהות במשחקים שלו מקבל את אותה החוויה בין אם יש לו A10 ובין אם I5. בפועל זה ממש לא "חלש בהרבה". זה שאתה מביא לי מספרים לגבי ווינזיפ וAE לא מעניין אותי. האדם הסביר מעניין אותו מה הוא מקבל בפועל ובנושא משחקים הוא מקבל את אותה החוויה. למה? זה לא מעניין בעליל למה. בנוסף אני יכול להביא לך בנצ'מרק של פוטושופ ולהראות לך ששני המעבדים כמעט אותו הדבר.

אבל אומרים לך שזה כבר לא נכון אבל אתה מתעלם. עובדתית BF4 מבצע הרבה פחות טוב על A10 מאשר I5 בגלל הקפיצה הדורית. גם עובדתית A10 חלש בחצי מI5 פחות או יותר, אם תביא לי בנצ'מארק של פוטושופ שלא מראה הפרש בינהם הוא לא רלוונטי כי כנראה הוא לא מסתמך על מעבד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 פברואר 2014, 14:57

פוטושופ מסתמך די אקסקלוסיבית על המעבד.

איפה יש בנצ'מרק של BF4 לA10 ולI5?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2014, 15:03

swiss-the-engine כתב:פוטושופ מסתמך די אקסקלוסיבית על המעבד.

איפה יש בנצ'מרק של BF4 לA10 ולI5?

תמונה
תמונה

אגב, גם בפוטושופ הA10 מבצע חצי בדיוק מהI5 2500K בן השלוש שנים.
http://us.hardware.info/reviews/5156/16/amd-a10-7850k-kaveri-review-amds-new-apu-benchmarks-igpu-adobe-photoshop-cs6

אני חושב שהתבלבלת בין שימוש בCPU לבנצ'מארקים של הGPU שבנוי לתוך המעבד בבדיקות OPENCL ששם הA10 מאוד קרוב לI5 אבל שם זה לא רלוונטי בכלל כי זה לא קשור לכוח מעבד.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 פברואר 2014, 15:35

http://www.tomshardware.com/charts/cpu- ... ,3169.html
לא נראה לי שזה בנצ'מרק שקשור לGPU המובנה אבל אולי אני טועה.

לגבי מה שהבאת... זה לא I5 חדש לגמרי? עד כמה שאני זוכר כל מה שמתחיל עם 4 זה מהסדרה החדשה ביותר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2014, 17:10

swiss-the-engine כתב:http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2013/-33-Adobe-Photoshop-CS-6,3169.html
לא נראה לי שזה בנצ'מרק שקשור לGPU המובנה אבל אולי אני טועה.

לגבי מה שהבאת... זה לא I5 חדש לגמרי? עד כמה שאני זוכר כל מה שמתחיל עם 4 זה מהסדרה החדשה ביותר.

אין לי מושג מה CS6 עושה כשהוא פותח GIF, זה גם לא רלוונטי. הA10 חלש פי 2 מI5 בן שלוש שנים, זה שיש בנצ'מארק אחד חריג כי הוא אולי משתמש בכלל בGPU של המעבד (הGPU של הA10 דווקא לא רע) לא אומר שום דבר. גם יש בנצ'מארק אחד ספציפי שבו מנטל גורם ל7790HD לבצע פחות טוב מאשר בלי מנטל, אז אפשר להסיק מזה שמנטל גורם למשחקים לעבוד לאט יותר?

אני לא מבין מה הויכוח, A10 מעבד שהוא בערך חצי כוח מI5 בן שלוש שנים. זאת עובדה ש99% מהבנצ'מארקים יראו לך (גם הבאתי לפה איזה 20 לפני כמה הודעות) ו-AMD בחיים לא התימרה לגרום לו להיות יותר מזה כי A10 הוא מעבד סופר זול למוצרים ניידים.

סדרה 4 היא בת שנה והיא לא משפרת ביצועים מסדרה 3 שהיא בת שנתיים, היא רק משפרת צריכת חשמל. אבל בלי קשר בכלל לאיזה מעבד מופיע בבנצ'מארק, אתה רואה בבירור שA10 רחוק מאוד ממעבד חזק ממנו ולכן קל לך לראות שBF4 כן מנצל כוח של מעבד. קרייסס 3 למשל לא מנצל מעבד אז גם אם תקח I7 הכי חדש ב1500$ ותשים אותו מול A10 תקבל כמעט את אותם ביצועים, אולי הפרש של אחוזים בודדים.

היום יש בקונסולות מעבדים חזקים בהרבה מקודמיהם ולכן הגיוני שמנועים שיצאו החל מעכשיו יהיה סף תחתון למעבד שגבוה בהרבה מזה של מנועים שיצאו לפני הדור החדש. אני בטוח שזה יעצר מאוד מהר כי המעבד של הPS4 והONE מאוד חלש ביחס למעבדים מודרנים ושום נגיע לתקרה בקרוב אבל אבל עדין אי אפשר להתחכש לזה שכותר כמו BF4 שרץ על מנוע לדור החדש כן מנצל את המעבד והA10 לא מתקרב לביצועים של מעבדים חזקים ממנו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 פברואר 2014, 17:52

DrKeo כתב:אין לי מושג מה CS6 עושה כשהוא פותח GIF, זה גם לא רלוונטי. הA10 חלש פי 2 מI5 בן שלוש שנים, זה שיש בנצ'מארק אחד חריג כי הוא אולי משתמש בכלל בGPU של המעבד (הGPU של הA10 דווקא לא רע) לא אומר שום דבר. גם יש בנצ'מארק אחד ספציפי שבו מנטל גורם ל7790HD לבצע פחות טוב מאשר בלי מנטל, אז אפשר להסיק מזה שמנטל גורם למשחקים לעבוד לאט יותר?

אני לא מבין מה הויכוח, A10 מעבד שהוא בערך חצי כוח מI5 בן שלוש שנים. זאת עובדה ש99% מהבנצ'מארקים יראו לך (גם הבאתי לפה איזה 20 לפני כמה הודעות) ו-AMD בחיים לא התימרה לגרום לו להיות יותר מזה כי A10 הוא מעבד סופר זול למוצרים ניידים.

סדרה 4 היא בת שנה והיא לא משפרת ביצועים מסדרה 3 שהיא בת שנתיים, היא רק משפרת צריכת חשמל. אבל בלי קשר בכלל לאיזה מעבד מופיע בבנצ'מארק, אתה רואה בבירור שA10 רחוק מאוד ממעבד חזק ממנו ולכן קל לך לראות שBF4 כן מנצל כוח של מעבד. קרייסס 3 למשל לא מנצל מעבד אז גם אם תקח I7 הכי חדש ב1500$ ותשים אותו מול A10 תקבל כמעט את אותם ביצועים, אולי הפרש של אחוזים בודדים.

היום יש בקונסולות מעבדים חזקים בהרבה מקודמיהם ולכן הגיוני שמנועים שיצאו החל מעכשיו יהיה סף תחתון למעבד שגבוה בהרבה מזה של מנועים שיצאו לפני הדור החדש. אני בטוח שזה יעצר מאוד מהר כי המעבד של הPS4 והONE מאוד חלש ביחס למעבדים מודרנים ושום נגיע לתקרה בקרוב אבל אבל עדין אי אפשר להתחכש לזה שכותר כמו BF4 שרץ על מנוע לדור החדש כן מנצל את המעבד והA10 לא מתקרב לביצועים של מעבדים חזקים ממנו.

לא קשור לכל הקטע של כמה A10 חלש מהמעבדים של אינטל (כי אני חושב שאתה צודק, גם אם מגזים טיפה), אבל סדרה 4 של אינטל יצאה רק ביוני שנה שעברה, שזה בערך חצי שנה, לא שנה.
כמו כן, לפי אינטל, היא משפרת ביצועים באיזה 15% (שזה באמת מעט) ועיקר השיפור בה זה בתצרוכת חשמל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2014, 18:00

Nucleus_Dawn כתב:
לא קשור לכל הקטע של כמה A10 חלש מהמעבדים של אינטל (כי אני חושב שאתה צודק, גם אם מגזים טיפה), אבל סדרה 4 של אינטל יצאה רק ביוני שנה שעברה, שזה בערך חצי שנה, לא שנה.
כמו כן, לפי אינטל, היא משפרת ביצועים באיזה 15% (שזה באמת מעט) ועיקר השיפור בה זה בתצרוכת חשמל.

תלוי בבנצ'מארק, ה2500K חזק ממנו גם פי 2.5 בחלק מהבנצ'מארקים ובחלק פי 1.5 אבל ברובם זה סובב סביב הפי 2. סדרה 4 יצאה לפני 8 חודשים, סדרה 3 יצאה לפני שנה ו-10 חודשים וסדרה 2 יצאה לפני שלוש שנים וחודש אם יש לך חשק ממש עמוק להתקטנן :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2014, 23:55

סליחה שזה קשור למשחקים.... אבל קיבלתי במייל קוד לבטא של ELDER SCROLLS ONLINE
מישהו כאן כבר שם?
טיפים?
משהו?

אני אחזור בערב הביתה ואתחיל להתקין את ה-22 גיגה הללו, אם אספיק היום, ואתן רשמים

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 05 פברואר 2014, 17:28

גם אני קיבלתי, אבל זה עובד רק בסופ"ש, אז לא תספיק היום לשחק :D
"A man chooses, a slave obeys"

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2014, 17:58

כן... לא נראה לי שאתקין בשביל לשחק איזה שעתיים בסופ"ש :( אבל נראה...

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 06 פברואר 2014, 23:41

Death_119 כתב:ההגדרה שלנו למוד שונה, מוד מבחינתי היא שינוי הגיימפליי הקיים (כמו לדוגמא Dota על Warcraft 3 או Counter strike על Half life) או לחילופין הוספת תוכן חדש בצורה משמעותית, לדוגמא Gunman על Half life או Israel Theater שבניתי לפני 15 שנה לFalcon 4. מה שאתה מספר פה זה סקין, לקחת אלמנט במשחק ושינית את מראהו (זה לא משנה אם שינית את המראה של אחד או 200 אובייקטים זה עדיין שינוי מראה).

ההגדרה שלנו למוד לא שונה, אבל ההגדרה שלנו ל"עדיין Work In Progress מאד ראשוני" כנראה שכן שונה - או שלא קראת מה כתבתי או שאתה לא מבין מה זה work in progress.
בתור אחד שעושה מודינג למשחקים עוד מאז ימי הWAD של דום הראשון, ובמקרה גם בתור זה שיושבים אצלו על המחשב קבצי ה-lua של המוד הספציפי הזה של don't starve, אני מסביר לך שזה כן מוד. מה לא ברור לך?

Kazz כתב:סיימתי את האקט הראשון של ברוקן אייג' (שוב תודה לפאמילי שרינג). בלי שיפור ניכר באקט השני אני אהיה חייב להעמיד את המשחק בקטגוריית האכזבה הכי גדולה של 2014.

וזה מתוך כל עשרות המשחקים של 2014 שכבר הספקת לשחק בהם?

DrKeo כתב:12%-20% על מחשב חזק? סטים OS נותן 18%.

נדב, נראה לי שאתה לגמרי מפספס את הנקודה כאן. מעבר לעובדה שסטים OS כרגע לא מתחייב לתת לנו כלום (ויכול להיות שאת ה-18% תקבל רק על מחשבים חלשים), הקטע הנהדר כאן הוא שהתוספות האלו מצטברות: סטים OS גם ככה לא מאפשר לך לרוץ בDirectX ולכן במקרה של משחקים למערכת ההפעלה הזו יש סיכוי אפילו יותר גדול שנראה תמיכה במאנטל (האפשרות הנוספת היחידה היא OpenGL). ככה שבין המעבר לסטים OS לבין המעבר למאנטל אתה יכול להנות מתוספת נהדרת לביצועים על בסיס חומרה זהה!
ואפילו כשמדובר במאנטל לבד, תוספת של אחוזים דו ספרתיים על בסיס חומרה זהה היא דבר מצויין. בעולם שבו הפרשי ביצועים בין כרטיסים קרובים נמדדים בכמה פריימים בודדים לשניה, זה דבר מבורך שבעצם משדרג לך את הכרטיס לרמת המחיר הבאה.

חוץ מזה, יש כמה נקודות מאד מעניינות שכדאי שתשים לב אליהן:
1) כבר היום לקנות i7 עבור משחקים זה בזבוז כסף מוחלט, כי אתה משלם מאות שקלים יותר ומקבל ביצועים דומים באופן כמעט זהה לi5 שהוא היום הבחירה המומלצת למשחקים. אבל המאנטל משנה את המשוואה הזו, כי כבר עכשיו כשמציבים את תוספת הביצועים הזניחה לi5 מול תוספת הביצועים הגדולה לi3 (או לליין הkaveri החדש כמו ה7850K), הפער מצטמצם משמעותית - והמשמעות היא שנוכל לחסוך עוד כמה מאות שקלים על המעבד (מה שעומר כבר עשה במחשב האחרון שלו) ולהשקיע אותם בשדרוג כרטיס המסך שיתן לנו ביצועים משופרים
2) ממצאים ראשוניים מראים שגם עבור האנשים שנמצאים במעלה הסקאלה של ההשקעה בחומרה יש למאנטל תרומה אדירה: מאחר והוא תורם בעיקר למקרים שבהם המשחק מוגבל בCPU, אנחנו רואים קפיצה גדולה גם בקונפיגורציות CF עם שני כרטיסי מסך כי שם המשחק כבר הרבה פחות מוגבל GPU ולכן התרומה שלו לביצועים שוב מזנקת.
3) המעבד הפתטי של הPS4 והOne שהזכרת הוא דווקא עוד נקודה לטובת המאנטל, מאחר ושתי הקונסולות משתמשות כבר בAPI דומה שמבוסס על מה שAMD סיפקה ולכן מאד סביר להניח שמפתחי המשחקים ינצלו את הידע הזה ונראה המרות רבות לPC שזוכות לאוטפימיזציות כאלו - שמעבירות את העומס מהמעבד לכרטיס המסך.
4) כמעט במקביל לגירסת הבטא של המאנטל, ראינו את AMD גם משחררת את ליין הKaveri שלה שמסמן את הכיוון אליו היא הולכת: מעבדים חלשים יחסית וזולים מ-i5, אבל כאלו שמכילים כבר כרטיס מסך משולב חזק משמעותית: יותר מחצי משטח המעבד החדש של AMD הוא בעצם ליבה של כרטיס מסך, והמשמעות היא תוספת ביצועים למשחקים גם ללא כרטיס מסך חיצוני. זה כמובן משנה רק למי שנמצא בlow end של רוכשי המחשבים, אבל על הדרך AMD הכניסה פנימה כמה טכנולוגיות מאד רלוונטיות ומעניינות: TrueAudio אמור לתת ביצועי קול משופרים תוך הורדת עומס נוספת מהמעבד (thief כבר תומך), Dual Graphics מסנכרן בין כרטיס מסך חיצוני לכרטיס המסך הפנימי שנותן עוד קצת בוסט לביצועים (ו-512 ליבות ב-7850K הן משהו שיכול לדחוף בכיף עוד כמה פריימים לשניה), ותמיכה בHSA/OpenCL דוחפת אותו קדימה בתוכנות נתמכות אל מעבר לביצועים של ה-i5 בתג מחיר נמוך יותר. כמובן שהi5 עדיין רומס אותו בכל התוכנות שמשתמשות בthread בודד, אבל אם מסתכלים על מבחנים ותוכנות עם תמיכה בHSA מתקבל פער עצום לטובת המעבד החדש של AMD. תסתכל על זה למשל:
http://www.extremetech.com/computing/17 ... ous-chip/5
5) בנוסף לכל אלו, כדאי לזכור שמאנטל עצמו עדיין בבטא. סביר מאד להניח שבתוצאה הסופית נקבל אופטימיזציה נוספת שתדחוף את הביצועים עוד קצת כלפי מעלה.

AMD מספקת עכשיו הרבה הבטחות וחובת ההוכחה היא עליה, אבל המשמעויות הן שמצד אחד הנטיה האוטומטית שלי להמליץ לאנשים על מעבד i5 למשחקים די מתערערת (בטח עבור מי שמרכיב מחשב ב-2000 ש"ח). בצד השני גם המאנטל מתברר כהבטחה עצומה עם תמיכה שהולכת וגדלה עבורו: EA כבר בפנים עם כל המשחקים שלה שירוצו על פרוסטבייט ומנוע הoxide החדש גם מציע תמיכה אינטגרלית, במקביל Thief שרץ על אנריל יתמוך בו (כמו כותרים עתידיים של איידוס) וכך גם Star Citizen שרץ על Crysis - ככה שבתאוריה לא צריכה להיות בעיה למפתחי המנועים האלו להציע תמיכה אינטגרלית. ברגע שהם ו-valve יקפצו על העגלה אז מאנטל יהיה במצב טוב להפוך לסטנדרט - וזה יטיב עם כולם. בהינתן שוויון בכל שאר התנאים, לא הייתי ממליץ למישהו לקנות היום כרטיס מסך שלא תומך במאנטל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 פברואר 2014, 15:54

ברוקן אייג' מאכזב בזכות עצמו בלי צורך להשוות את המידה למשחקים אחרים. ואין לי צפיות משמעותיות מרוב המשחקים שייצאו השנה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 07 פברואר 2014, 01:44

Kazz כתב:ברוקן אייג' מאכזב בזכות עצמו בלי צורך להשוות את המידה למשחקים אחרים. ואין לי צפיות משמעותיות מרוב המשחקים שייצאו השנה.

סבבה, אבל ברגע שכתבת "האכזבה הכי גדולה של 2014" זה אתה שהשווית אותו למשחקים אחרים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 פברואר 2014, 17:59

אמרתי שאני מעמיד אותו בקטגוריית האכזבה הכי גדולה. לבטח יהיו משחקים אחרים שאעמיד אותם בקטגוריה זו אבל מקומו של ברוקן אייג' פחות או יותר מובטח מבחינתי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 פברואר 2014, 11:35

נפתחה ההרשמה לבטא של טיטאנפול.

צריך, כמובן, חשבון אוריג'ן.

אני ממליץ למי שהמשחק עניין אותו להרשם לבטא, כי בהחלט יכול להיות שהבטא תהייה ההזדמנות היחידה לשחק במשחק בחצי השנה הקרובה.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 12 פברואר 2014, 12:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2014, 11:54

ניסיתי ללחוץ שם בכל מקום, אבל הסרטון של פיפ"א לא מאפשר לי להרשם לבטא, לא משנה מה אני עושה :D

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 פברואר 2014, 12:06

Laskin כתב:ניסיתי ללחוץ שם בכל מקום, אבל הסרטון של פיפ"א לא מאפשר לי להרשם לבטא, לא משנה מה אני עושה :D

חחחח תוקן :D
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2014, 12:13

תודה
ונרשמתי, למרות שאני ממש שונא את EA ואת ORIGIN. ממש.
:)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 פברואר 2014, 12:32

Laskin כתב:תודה
ונרשמתי, למרות שאני ממש שונא את EA ואת ORIGIN. ממש.
:)

יש להם נוהל החזרת משחקים יותר טוב מכל שירות דיגיטלי אחר, שזה נחמד מאוד.
מעבר לזה, הדבר הטוב היחיד שיש לי להגיד על אוריג'ן, זה שהוא פחות מחורבן מUPLAY ושבפעם היחידה שבה היתה לי בעיה (שלא היתה באשמתם, אלא בגלל תקלה בדיסק הקשיח שלי), שירות הלקוחות שלהם היה מהיר, אדיב ויעיל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 פברואר 2014, 21:48

נרשמתי, יש לי דווקא תקוות גדולות ממנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2014, 22:57

מקווה שהבטא תתמוך בשלט 360, כי לא בא לי לחבר עכשיו עכברקלדת מול הטלויזיה /:
אבל קודם שנתקבל בכלל ^_^

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 פברואר 2014, 17:37

Nigga כתב:יאללה נרשמתי. לפעמים אני אוהב לשחק בשוטרים של הילדודס (COD, באטלפילד ואולי עכשיו טייטנפול) כשאני צריך הפוגה מ CS:GO.

CS זה האמא של הילדודס.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 פברואר 2014, 19:12

Nigga כתב:מספיק לפלוט שטויות.

CS תמיד היה משחק של ילדים. אולי היום כבר רוב הילדים עברו לקוד או BF, אבל במשך שנים ב-CS שיחקו בעיקר ילדים בני 12-14 וערסים דגנרטים. פשוט בגלל שזה משחק שדורש רמה מנטלית של חילזון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2014, 00:52

יש בgog.com את דאנג׳ן קיפר המקורי חינם עד מחר ב12:00 בצהרים. זה ירוץ אפילו על המחשב שלך בלינג :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 פברואר 2014, 12:16

חיפשתי ולא מצאתי, ראיתי את 2 בדולר וחצי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 95 אורחים