נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 מרץ 2014, 14:53

Death_119 כתב:אני בטוח שהם ימצאו משהו יצירתי שיגרום לכולנו לרצות להסתוב עם הקסדה על הראש כדי לשחק במשחקים שFacebook מארחת או להגביר את חווית המשתמש בכל פלטפורמה שהיא עתידית לאתר שלהם. אבל זה בהחלט לא נראה כמו כרטיס כניסה לשוק המשחקים, זה נראה כמו ניסיון להתכונן ליום הבא בו פלאפונים לא יהיו מוצר הצריכה העיקרי ואנשים ירצו דרכים קצת אחרות ואינטרקטיביות יותר לצרוך את התכנים שלהם. סוג של Counter לGoogle glass ברמת הצורך לחשוב קדימה.

אז מה הבעיה פה? אם גרמו לך לרצות להשתמש בVR שלהם זה אומר שהמוצר שלהם טוב והתוכן שהם מגישים לך הוא טוב.

מה שזה זה כניסה לשוק שהתבשל מספיק מבחינת החלקים הטכנולוגיים השונים המרכיבים את המוצר/חוויה החדשה בעזרת החברה שכרגע היא בקדמת הבמה בנושא המדובר. לא צריך לחפש סיבות מעבר לזה. הסיבה הזאת שווה המון כסף עם מעט מאוד מתחרים בשביל כלום כסף בהשוואה לקנייה כמו וואטסאפ.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מרץ 2014, 14:55

התאוריה שלי היא שהם הולכים לתת לאוקולוס לעשות מה שהם רוצים עם הגיימינג, ולפתוח עוד קטגוריה של "משקפי-קז'ואל", הרבה יותר בסגנון של האזניות שהופכות למשקפיים, לדור הצעיר.
ואולי גם אחד לנסיעות לאנשי עסקים, גם כן מותאם בראש ובראשונה לסלולר, ויבוא עם אפליקציות "מרגיעות".
סה"כ - אין סיבה שיצא רק מכשיר אחד מהחברה הזו, עכשיו שיש להם גב כלכלי עצום, הם הולכים לירות לכמה כיוונים.

SWISS
הבעייה היא בגישה, למשל.
חברה שלא ממש מבינה את תחום הגיימינג והראש של ההארד קור (שיהיו הראשונים לקנות) - יכולה לעשות שגיאות בהשקעה במשחקים הלא נכונים, יכולה ללכת על משהו הרבה פחות "אופן-סורס" מאוקולוס ולנסות להסתמך על החברות הגדולות שיביאו לה כסף, במקום על האינדי שידחפו את זה קדימה, לקחת כסף על כל מוצר שירצה לתמוך בו או משהו כזה... באמת לא חסרות החלטות שהם יכולים לטעות בהן, מנקודת מבטו של גיימר.
לאו דווקא בפאן הטכנולוגי. השאיפה לעשות אותו כמה שיותר איכותי, כמה שיותר מגיב מהר וכד' לא תשתנה מהותית.
התוכנות שאיתו יעבוד, הגישה של המוצר וכלפי הלקוחות - כן.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 מרץ 2014, 15:18

תגיד לי, אתה רציני? מה עוזר לך מכשיר VR אם משחקים כבר לא הפוקוס שלו?

אתה שוב כותב תגובה בלי להסביר מה נותן ה"פוקוס" הזה שאתה מדבר עליו.

@לאסקין.
למה שאוקולוס תשקיע במשחקים? ולמה שהמשחקים שהיא תשקיע בהם ישנו משהו? אם NVIDIA תשקיע באנגרי בירדס זה אומר משהו על שאר המשחקים שרצים על כרטיסי NVIDIA?
למה זה צריך להיות אופן סורס? המכשיר של סוני יהיה אופן סורס? יש פה חברה שמייצרת מוצר טכנולוגי שמטרתו היחידה היא לאפשר נקודת מבט (איכותית, כלומר מסכים בחדות טובה, מהירות תגובה אופטימלית, ללא חדירה של אור מהעולם החיצון ועוד) בתוך משחק אשר אפשר לשנות אותה בעזרת הראש בלבד וללא עזרים חיצוניים.
התוכנות שאיתו יעבוד, הגישה של המוצר וכלפי הלקוחות - כן.

באמת שאני לא מבין מה זה "גישה של המוצר כלפי לקוחות" ולא מובן לי למה שעכשיו לא יעבוד עם כל תוכנה גדולה (יוניטי, אנריל, קרייאנג'ין).
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 26 מרץ 2014, 15:26

swiss-the-engine כתב:אז מה הבעיה פה? אם גרמו לך לרצות להשתמש בVR שלהם זה אומר שהמוצר שלהם טוב והתוכן שהם מגישים לך הוא טוב.

מה שזה זה כניסה לשוק שהתבשל מספיק מבחינת החלקים הטכנולוגיים השונים המרכיבים את המוצר/חוויה החדשה בעזרת החברה שכרגע היא בקדמת הבמה בנושא המדובר. לא צריך לחפש סיבות מעבר לזה. הסיבה הזאת שווה המון כסף עם מעט מאוד מתחרים בשביל כלום כסף בהשוואה לקנייה כמו וואטסאפ.

א. אין לי ספק שאני ירצה לקנות את המוצר שלהם כשייצא, ללא קשר למשחקים.
ב. אני לא מאמין שהאסטרטגיה שלהם היא להכנס לשוק המשחקים, כך שאם בעבר אוקולוס היה מזוהה קודם כל עם עולם הקור של השחקנים, קרי - אנחנו. עכשיו אין לי מושג מה האסטרטגיה של פייסבוק ומה תפקידו של האוקולוס שם. אם החברה לא תבנה את המוצר גם לשימוש חברות פיתוח של עולם המשחקים עם חוזים שישתלם להם לעבוד עם הטכנולוגיה המוצר פשוט לא ייכנס, הכל זה עיניין של כסף בסופו של יום. אל תשכח שמה שמעניין את פייסבוק זה להביס את גוגל בשווקים שגוגל מאיימת עליה, בין אם זה שוק הפרסום, היום שאחרי שנפסיק להשתמש בפלאפונים ועוד אלף ואחד דברים. אחד הז'אנרים שהם לא מתחרים זה עולם המשחקים. לך תדע, אולי פייסבוק קנתה את אוקולוס בשביל לפרק את החברה, לרכוש את הפטנטים שלהם בשביל להתחיל מהנקודה שהם נמצאים בה פיתוח של אביזר VR עתידי קטן ונוח אם כי פחות עוצמתי שישמש כמעין פלטפורמה להעברת מידע ביום יום בדומה לגוגל עם פרויקט הגלאס שלהם ויאפשר גם לקבל פרסומות סמויות ולבצע אינטגרציה מלאה עם הפייסבוק. נשמע כמו אחלה אופציה אם הייתי מנכ"ל פייסבוק. ככה גם דפקתי את גוגל בלא מעט תחומים, גם נכנסתי לתחום חדש מבחינתי וסוף-סוף יהיה לי מוצר מוחשי שאני אמכור שהוא לא רק אתר באינרטנט ושירותי פרסום וגם אני ה"הדבר הבא האמיתי".
ג. אנחנו צריכים פתרון כגיימרים, אז כרגע רק סוני נותרה כאופציה המרכזית.
ד. הלוואי וכולנו טועים ופייסבוק תתן לחברה באוקולוס להמשיך עם המודל שהם פרסמו עד היום. אך בעוד שדיי ברור שפייסבוק קנתה את טוויטר כי היא רצתה את בסיס המשתמשים שלה, אין שום הגיון בלקנות את אוקולוס בשביל להמשיך את הצעד שלהם כרגע.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מרץ 2014, 16:03

VR שעובד רק בגן הסגור של חברה מסויימת ועל חומרה שעומדת במקום למשך שנים זה לא תחלופה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 מרץ 2014, 01:15

Nigga כתב:הבעיה היא שנגמרו האופציות. אוקולוס כבר לא רלוונטית וסוני אמנם בפוקוס על גיימינג אבל רק על ה PS4.
אולי וואלב יצילו אותנו. למרות שאני לא סובל אותם.

אז רייזר אמרו שהם נכנסים לזה, ומותר להניח שמיקרוסופט, גוגל ואפל בדרך.
יהיה בסדר, אני עדיין לא איבדתי תקווה סופית :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מרץ 2014, 18:32

אתם נחפזים מדי בשלילת הריפט. גם אם יהיה שינוי לרעה, אני לא רואה את זה חל לפני שהCV1 יגיע לשוק. זה יהיה מוצר טוב ומתקדם ויהיו תכנים לשחק ואם אחר כך יהיה שינוי תפיסה אז אפשר לקוות שיהיו תחלופות קונקרטיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מרץ 2014, 19:17

הריפט יצא והוא יהיה טוב, השאלה היא האם משהו מהפתחים יתמוך בזה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מרץ 2014, 20:57

DrKeo כתב:הריפט יצא והוא יהיה טוב, השאלה היא האם משהו מהפתחים יתמוך בזה.

מה הסיבה שהמפתחים שכבר תומכים, יפסיקו, חוץ מכמה החלטות תמוהות ולא מובססות, כמו זו של נוטצ'?

האנשים, אותם אנשים, עם עוד כמה חבר'ה שיבואו ויעזרו, בזכות הכסף שהולך לזרום לחברה.
המוצר הוא אותו מוצר, רק עם יכולת לשפר אותו יותר בקלות ויכולת להביא אותו לייצור המוני יותר בקלות, בזכות הכסף שהולך לזרום לחברה.

אין שמץ של סיבה לחשוב שפייסבוק הולכים לפטר את קארמק ולסגור את אוקולוס, שלא לדבר על כך שדברים מהסוג הזה מועלים במו"מ לרכישה ובכלל לא סביר שבעלי ההחלטות באוקולוס היו מסכימים לדבר כזה.
ההבדל היחיד הוא שלאוקולוס יש יותר כסף כדי לממש את החזון שלהם, שכולם אהבו, עד שהם הפכו מחברה קטנה שמתמודדת עם המון קשיים בהשגת החומרים לייצור החומרה, לחברה שנרכשה ע"י חברת ענק ואין לה שום בעיה להגיע לשלב הייצור ההמוני.

עדין לא שמעתי שום הסבר הגיוני. כולם מדברים שטויות על פחד מפרסומות וזה שפייסבוק מרושעים. אני לגמרי מבין את דין, שממש שמח שסוני היו התאגיד הענק שיתחרה בחברה הקטנה ועכשיו פתאום לסוני יש תחרות הרבה יותר קשה, אבל את האנשים הרציונאליים, שסתם רוצים מוצר VR איכותי ולא אכפת להם אם הוא יגיע מסוני, או ממקור אחר, אני באמת לא מבין.
גם הטיעונים על "פוקוס" קצת מנותקים מהמציאות. למי אכפת מה הפוקוס? לפי הרכישה היה להם 100% פוקוס במשחקים והם השקיעו את המשאבים המוגבלים שלהם רק בזה. עכשיו הפוקוס שלהם הוא "רק" 70% משחקים, אבל 70% מהמשאבים שלהם שווים הרבה יותר ממה שהיה להם לפני כן.
הם מקבלים פחות מהעוגה, באופן יחסי, אבל העוגה שלהם כל כך הרבה יותר גדולה, שההשקעה בגיימינג רק גדלה באופן משמעותי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2014, 01:36

Nucleus_Dawn כתב:
מה הסיבה שהמפתחים שכבר תומכים, יפסיקו, חוץ מכמה החלטות תמוהות ולא מובססות, כמו זו של נוטצ'?

האנשים, אותם אנשים, עם עוד כמה חבר'ה שיבואו ויעזרו, בזכות הכסף שהולך לזרום לחברה.
המוצר הוא אותו מוצר, רק עם יכולת לשפר אותו יותר בקלות ויכולת להביא אותו לייצור המוני יותר בקלות, בזכות הכסף שהולך לזרום לחברה.

אין שמץ של סיבה לחשוב שפייסבוק הולכים לפטר את קארמק ולסגור את אוקולוס, שלא לדבר על כך שדברים מהסוג הזה מועלים במו"מ לרכישה ובכלל לא סביר שבעלי ההחלטות באוקולוס היו מסכימים לדבר כזה.
ההבדל היחיד הוא שלאוקולוס יש יותר כסף כדי לממש את החזון שלהם, שכולם אהבו, עד שהם הפכו מחברה קטנה שמתמודדת עם המון קשיים בהשגת החומרים לייצור החומרה, לחברה שנרכשה ע"י חברת ענק ואין לה שום בעיה להגיע לשלב הייצור ההמוני.

עדין לא שמעתי שום הסבר הגיוני. כולם מדברים שטויות על פחד מפרסומות וזה שפייסבוק מרושעים. אני לגמרי מבין את דין, שממש שמח שסוני היו התאגיד הענק שיתחרה בחברה הקטנה ועכשיו פתאום לסוני יש תחרות הרבה יותר קשה, אבל את האנשים הרציונאליים, שסתם רוצים מוצר VR איכותי ולא אכפת להם אם הוא יגיע מסוני, או ממקור אחר, אני באמת לא מבין.
גם הטיעונים על "פוקוס" קצת מנותקים מהמציאות. למי אכפת מה הפוקוס? לפי הרכישה היה להם 100% פוקוס במשחקים והם השקיעו את המשאבים המוגבלים שלהם רק בזה. עכשיו הפוקוס שלהם הוא "רק" 70% משחקים, אבל 70% מהמשאבים שלהם שווים הרבה יותר ממה שהיה להם לפני כן.
הם מקבלים פחות מהעוגה, באופן יחסי, אבל העוגה שלהם כל כך הרבה יותר גדולה, שההשקעה בגיימינג רק גדלה באופן משמעותי.

1) כי הקהל מתחיל לשנוא אותם, המיסד היה עכשיו ברדיט וקבל הפצצות ושנאה מכל כיוון
2) כי המשקיעים בקיקטארטר דורשים את הכסף חזרה, שוב פעם עניין של שנאה
3) כי הם חלק מתאגיד ענק. בתור משהו שעובד עם סטארטאפ אני יודע טוב מאוד איך נראת פגישה עם תאגיד ואיך נראת פגישה עם חברה של 8 אנשים וזה הולך לשנות את השיתופי פעולה איתם בצורה קיצונית. מעבר לזה זה הולך לשנות בצורה קיצונית את הרצון וההתנדבות לעבוד איתם מתוך טוב לב של אנשים טכנים בדרגים גבוהים בחברות כמו EPIC או VALVE או קרייטק
4) כי ברגע שאתה חלק מתאגיד ענק, נחתמים הסכמים ונעשים מהלכים שנובעים מהחלטות שונות לגמרי מאשר אנשים שעובדים בשביל התשוקה העצמית שלהם
5) כי פייסבוק לא חברת גיימינג. VR זה תחום מאוד רחב שיכול להכנס לאלף מקומות שונים כמו רפואה, ארכיטקטורה, עיצוב, קולנוע ואפילו פעילויות שגובלות בחוויות טיול וכדומה. אוקולוס ריפט נוצר לגיימרים, עכשיו לך תדע לאיזה כיוון פייסבוק תכוון את האוקולוס. לאיפה שיש הכי הרבה כסף ותהיה בטוח שגיימינג בPC זאת לא בדיוק בריכת המזומנים הכי גדולה בתחום הVR
6) כי עם חברות כמו FACE.COM פייסבוק סגרו כל API פתוח למפתחים חיצוניים וכל שיתוף פעולה שהיה להם. כלומר בלעו את FACE.COM ולא נתנו את המוצר בכלל לשימוש של אף אחד. מאיפה אתה יודע שהם לא יעשו את זה לאוקולוס?

בקיצור, יש רק סנריו טוב אחד, פייסבוק קנו אותם והם לא יעשו כלום חוץ מאשר לשבת בצד ולתת לאוקולוס לפרוח. או במילים אחרות, הקניה של אוקולוס על ידי פייסבוק היא דבר רע כי היא יכולה להיות לכל היותר נייטראלית ובכל מקרה אחר מזיקה. בקיצור, טוב לא יצא מזה, מקסימום במקרה הכי אופטימי שיכול להיות אוקולוס לא יושפעו ובכל מקרה אחר נדפקנו בצורה זו או אחרת.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 27 מרץ 2014, 08:38

בטח עוד חצי שנה נשמע שאוקולוס VR נסגרה והיא נרכשה עבור פטנטים בלבד עבור חטיבת הרפואה העתידית של פייסבוק. מצד שני נשבר איזה שיא גינס אתמול כאשר פייסבוק יצרה בפעם השנייה את המיליארדר הצעיר בעולם, המייסד של אוקולוס בן 21.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 מרץ 2014, 09:19

DrKeo כתב:1) כי הקהל מתחיל לשנוא אותם, המיסד היה עכשיו ברדיט וקבל הפצצות ושנאה מכל כיוון
2) כי המשקיעים בקיקטארטר דורשים את הכסף חזרה, שוב פעם עניין של שנאה
3) כי הם חלק מתאגיד ענק. בתור משהו שעובד עם סטארטאפ אני יודע טוב מאוד איך נראת פגישה עם תאגיד ואיך נראת פגישה עם חברה של 8 אנשים וזה הולך לשנות את השיתופי פעולה איתם בצורה קיצונית. מעבר לזה זה הולך לשנות בצורה קיצונית את הרצון וההתנדבות לעבוד איתם מתוך טוב לב של אנשים טכנים בדרגים גבוהים בחברות כמו EPIC או VALVE או קרייטק
4) כי ברגע שאתה חלק מתאגיד ענק, נחתמים הסכמים ונעשים מהלכים שנובעים מהחלטות שונות לגמרי מאשר אנשים שעובדים בשביל התשוקה העצמית שלהם
5) כי פייסבוק לא חברת גיימינג. VR זה תחום מאוד רחב שיכול להכנס לאלף מקומות שונים כמו רפואה, ארכיטקטורה, עיצוב, קולנוע ואפילו פעילויות שגובלות בחוויות טיול וכדומה. אוקולוס ריפט נוצר לגיימרים, עכשיו לך תדע לאיזה כיוון פייסבוק תכוון את האוקולוס. לאיפה שיש הכי הרבה כסף ותהיה בטוח שגיימינג בPC זאת לא בדיוק בריכת המזומנים הכי גדולה בתחום הVR
6) כי עם חברות כמו FACE.COM פייסבוק סגרו כל API פתוח למפתחים חיצוניים וכל שיתוף פעולה שהיה להם. כלומר בלעו את FACE.COM ולא נתנו את המוצר בכלל לשימוש של אף אחד. מאיפה אתה יודע שהם לא יעשו את זה לאוקולוס?

בקיצור, יש רק סנריו טוב אחד, פייסבוק קנו אותם והם לא יעשו כלום חוץ מאשר לשבת בצד ולתת לאוקולוס לפרוח. או במילים אחרות, הקניה של אוקולוס על ידי פייסבוק היא דבר רע כי היא יכולה להיות לכל היותר נייטראלית ובכל מקרה אחר מזיקה. בקיצור, טוב לא יצא מזה, מקסימום במקרה הכי אופטימי שיכול להיות אוקולוס לא יושפעו ובכל מקרה אחר נדפקנו בצורה זו או אחרת.

1) קהילת צווחנים קטנטנה מתחילה לשנוא אותם.
2) חלק קטן וצווחני מתחיל לבקש את הכסף בחזרה.
3) אם זה שהם חלק מתאגיד ענק ימנע מאנשים לעבוד איתם, אז זה אומר שאף אחד לא יכול לעבוד עם אפיק וUE, מאז שחלק גדול מהם נקנה ע"י תאגיד סיני ענק וכמובן שהhead set של סוני הולכת להכשל, כי אף אחד חוץ מסוני לא יפתח עבורה משחקים.
אז עכשיו במקום טוב לב של אנשים, הם יצטרכו לסמוך על הרצון של אנשים להרוויח כסף. איזה משני הסיבות האלו מושכת יותר אנשים מוכשרים לעבוד בשבילך?
4) שוב - אז למה אנשים בכלל מדברים על סוני? מעבר לזה, זה סתם תירוץ "איזה sell outs הלהקה שאהבתי פעם. הם חתמו על חוזה הקלטה, אז אני לא אוהב אותם יותר, למרות שהמוזיקה שלהם עדין ממש דומה, רק בערכי הפקה עדיפים".
5) גם סוני לא היתה חברת גיימינג. אז היא הפכה לכזאת, אחרי שהעסקה שלה עם נינטנדו ירדה לקרשים. גם מייקרוסופט לא היתה חברה גיימינג. אז היא נכנסה לתחום ועכשיו היא אחראית לאחת הקונסולות המצליחות בהיסטוריה ולכמה IP מאוד מאוד משמעותיים בתעשייה. פייסבוק יודעים שהם חייבים לגוון את ליין המוצרים שלהם. רכישת האוקולוס זו אחת הדרכים לעשות זאת. זה שיעשו עוד דברים עם הריפט, זה לא רע. ההשקעה בגיימינג עדין גדלה עשרות מונים, לעומת המצב לפני הרכישה.
6) פייסבוק סגרו חברה שייצרה מוצר שמתחרה במוצר שלהם היה ואיים לתת לבערך כולם להשתמש בו. אין לפייסבוק מוצר שמתחרה במוצר שלהם. אין סיבה לחשוב שהם יסגרו את אוקולוס, או יגרמו למצב שלא תהייה בריפט תמיכה מצדדים אחרים. מצב שונה לחלוטין.

בקיצור, המצב רחוק מלהיות שחור ושחור, כמו שאתה מתאר. בהחלט הגיוני ואפשרי שפייסבוק יתנו לאוקולוס לפעול באופן עצמאי והדבר היחיד שישתנה, זה שהם יתנו להם גישה לכמויות עצומות של משאבים, שעליהם הם יכלו רק לחלום ומה שייצא מזה, זה ריפט טוב יותר, שיגיע לשוק הרחב מהר יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 מרץ 2014, 09:35

מיותר לומר שאני מסכים במאה אחוז עם שחר ופשוט לא מובן לי מה האחרים כאן רוצים... כל טענה הזויות יותר מהשניה.

הפרסום של פייסבוק הוא ברובו בדיחה והאנשים בפייסבוק יודעים את זה. אין שם ROI קרוב לנורמלי גם לא בהוצאה של 10 סנט ללייק או 10 דולר למיליון impressions. התחום של VR נראה כטחום מבטיח למדי והוא שונה בתכלית ממה שגוגל גלאס מייצג. זה פתח לתחום עיסקי חדש דנדש עם תזרים מזומנים פוטנציאלי עצום.

לא נאמרה ולו סיבה אחת סבירה למה שנקבל מוצר נחות ממה שהיינו מקבלים אם פייסבוק לא הייתה נכנסת לתמונה ולו סיבה אחת למה פתאום מי שחשב לעשות משחק עם תמיכה בVR יפסיק. חוץ מנוץ' עם הסיבה הסופר נורמלית 'facebook creeps me out".
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 27 מרץ 2014, 19:07

swiss-the-engine כתב:מיותר לומר שאני מסכים במאה אחוז עם שחר ופשוט לא מובן לי מה האחרים כאן רוצים... כל טענה הזויות יותר מהשניה.

הפרסום של פייסבוק הוא ברובו בדיחה והאנשים בפייסבוק יודעים את זה. אין שם ROI קרוב לנורמלי גם לא בהוצאה של 10 סנט ללייק או 10 דולר למיליון impressions. התחום של VR נראה כטחום מבטיח למדי והוא שונה בתכלית ממה שגוגל גלאס מייצג. זה פתח לתחום עיסקי חדש דנדש עם תזרים מזומנים פוטנציאלי עצום.

לא נאמרה ולו סיבה אחת סבירה למה שנקבל מוצר נחות ממה שהיינו מקבלים אם פייסבוק לא הייתה נכנסת לתמונה ולו סיבה אחת למה פתאום מי שחשב לעשות משחק עם תמיכה בVR יפסיק. חוץ מנוץ' עם הסיבה הסופר נורמלית 'facebook creeps me out".

הוא לא קשור לגוגל גלאס מבחינת מתחרה ישיר, הוא קשור לגוגל גלאס מבחינת העובדה שגוגל אומרת - "היום כולכם חיים סביב הפלאפונים החכמים שלכם והשירותים שאנחנו נותנים לכם מגיעים דרכם, מחרתיים אנחנו נמציא את הפלטפורמה החדשה כך שלא תרצו להשאר עם הפלאפונים בצורתם הנוכחית", מהלך כזה ישפיע על פייסבוק מן הקצה. פייסבוק היא בתחרות ישירה עם גוגל, אם מחר גוגל תקבע את הסטנדרט כמו שאפל עשתה ב-2006 עם אביזר לבוש אחר שיאפשר למשתמשים להביא את חווית הפלאפון לצורה מתקדמת יותר, הם יכולים לפגוע בצורה אנושה בפייסבוק עד שזו תמצא עם מי לעבוד. האינטרס של החברה היא גם לחשוב קדימה. היא צריכה להחליט מה קורה מבחינתה אם מחר לגוגל יש את המוצר שלה, מה היא תוציא כדי להבטיח את קיומה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 מרץ 2014, 19:21

שוב, לא מבין איך אתה מצליח למצוא קשר בין הדברים. VR וAR הם שני דברים שונים בתכלית וככזה גם הפוטנציאל העסקי שלהם.

ועדיין לא מובן לי איפה בטענות שלך נכנס פה "אוי לא, אני כגיימר נדפקתי מהעסקה הזאת". אבל עזוב... אני סתם נגרר לויכוחים המיותרים פה בפורום כהרגלי.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 מרץ 2014, 12:54

היום בממון בידיעות התראיין ישראלי אחד שעובד באוקולוס והיה חלק מהאחראים על הטכנולוגיה, כששאלו אותו על שימושים אפשריים הוא דיבר על צ'אט בפייסבוק שיהיה תלת מימדי ותוכל ממש להרגיש את הבנאדם, או אפשרות לסייר בבית של חברים ושימושים ברוח הזו, גיימינג הוא לא הזכיר למרות שהכתבה מציינת שהמכשיר יועד למשחקים במקור.

זה קצת הרגיש באמת כאילו מדברים על גיימינג כז"ל בכתבה אבל כמו שאמרתי פה אני לא מאמין שהמטרות לטווח הקצר ישתנו, המכשיר יצא ויעשה את מה שיועד לעשות במקור, אבל צריך להיות ממש נאיבי כדי לחשוב שצוקרברג רכש את הטכנולוגיה בשביל משחקים.
ברור שהפוקוס יהיה רחב יותר וכן, ייתכן שבטווח הרחוק בכלל לא יזכרו את המכשיר כמשהו שיועד למשחקים והם לא יהיו בנישה הזו, זה אפילו סביר, אבל כרגע לטעמי אין סכנה כזו ואחרי שהמכשיר ייצא ויצליח יהיו אחרים שיתפסו את מקומם.

גם בכתבה אגב הוא אומר שכרגע הם ממשיכים כרגיל ושאין שום מניעה שימשיכו להתנהל בעצמאות תחת פייסבוק, בכל אופן לדעתי את מהפכת ה VR למשחקים זה רק יזרז ומה שיהיה אחר כך כשפייסבוק תנצל את הפלטפורמה לרצונה כבר יהיה פחות משמעותי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 מרץ 2014, 21:27

bling כתב:היום בממון בידיעות התראיין ישראלי אחד שעובד באוקולוס והיה חלק מהאחראים על הטכנולוגיה, כששאלו אותו על שימושים אפשריים הוא דיבר על צ'אט בפייסבוק שיהיה תלת מימדי ותוכל ממש להרגיש את הבנאדם, או אפשרות לסייר בבית של חברים ושימושים ברוח הזו, גיימינג הוא לא הזכיר למרות שהכתבה מציינת שהמכשיר יועד למשחקים במקור.

זה קצת הרגיש באמת כאילו מדברים על גיימינג כז"ל בכתבה אבל כמו שאמרתי פה אני לא מאמין שהמטרות לטווח הקצר ישתנו, המכשיר יצא ויעשה את מה שיועד לעשות במקור, אבל צריך להיות ממש נאיבי כדי לחשוב שצוקרברג רכש את הטכנולוגיה בשביל משחקים.
ברור שהפוקוס יהיה רחב יותר וכן, ייתכן שבטווח הרחוק בכלל לא יזכרו את המכשיר כמשהו שיועד למשחקים והם לא יהיו בנישה הזו, זה אפילו סביר, אבל כרגע לטעמי אין סכנה כזו ואחרי שהמכשיר ייצא ויצליח יהיו אחרים שיתפסו את מקומם.

גם בכתבה אגב הוא אומר שכרגע הם ממשיכים כרגיל ושאין שום מניעה שימשיכו להתנהל בעצמאות תחת פייסבוק, בכל אופן לדעתי את מהפכת ה VR למשחקים זה רק יזרז ומה שיהיה אחר כך כשפייסבוק תנצל את הפלטפורמה לרצונה כבר יהיה פחות משמעותי.

לצפות שזה ישמש אך ורק למשחקים, זה כמו לקנות מסך ולצפות שהדבר היחיד שיהיה אפשר לראות בו, זה משחקים.
לא פרקטי, לא מציאותי ובטח לא רצוי ע"י אף אחד, לא משנה כמה הוא גיימר כבד.

צוקרברג רכש את הטכנולוגיה כדי שתהייה לו גישה לדרך החדשה שבה אנשים הולכים לצרוך מדיה. בין אם זה שיחות סקייפ, או משחקים, לא ממש משנה לנו. הריפט והריפט 2 והריפט 9, כנראה ישמשו בעיקר למשחקים. בהחלט יתכן שיעשה שימוש בטכנולוגיה כדי ליצור גם מוצרים פחות היי טקים ויותר זולים, שישמשו לדברים אחרים.

לא רצוי להתייחס למשהו שכתוב לממון וקשור לטכנולוגיה בכלל, או לגיימינג בפרט. בעבר, כשהייתי מנוי של ידיעות, קראתי מידי פעם כתבות גיימינג שם וכמות הטעויות שרשומה בכל כתבה/כתבונת היתה ממש מביכה.
אפילו זוקרברג אמר במפורש שאוקולוס ימשיכו לפעול בעצמאות תחת פייסבוק (בדיוק כמו אינסטגרם ווואטסאפ).

אני מעדיף להתייחס למה שלאקי אומר. הוא לא שינה דבר בדרך שבה הוא מתנסח לפני ואחרי הרכישה (הוא דיבר על הריפט כמשהו שיכול לשמש לעוד דברים כבר מזמן).
הוא מאוד ברור במה שהולך להשתנות:
- יותר גמישות להגשים את החזון שלהם מקודם (הם כבר לא תלויים בלחץ ממשקיעים, שרוצים רווח מהיר). יותר עצמאות - לא פחות.
- יותר משאבים להגשים את החזון שלהם מקודם.
- המשך עבודה כחברה עצמאית לחלוטין. הם קובעים את היעדים. הם קובעים איך מתבצעת העבודה.
- ההבדל הכי גדול עבור הצרכן, כתוצאה מהרכישה, הוא שעכשיו הRIFT תהייה יותר זולה משתוכנן ותצא מהר יותר משתוכנן.

אם מישהו התלהב מהפרויקט הזה והאמין בו לפני הרכישה, אין לו סיבה הגיונית אחת לחשוב שהוא מת וגמור עכשיו.
התוצאה הסבירה היחידה של הרכישה הזאת היא שהRIFT תצא מהר יותר, תהייה טובה יותר וזולה יותר. לעזאזל, לפני הרכישה בכלל לא היה בטוח שהם יצליחו לשרוד, בטח לא מול תחרות של תאגידים בינלאומיים ענקיים כמו סוני.

התשובות שלו לשאלות בREDDIT זו העדות הכי טובה לכמה הטענות שמועלות בנוגע ל"סכנה" ברכישה הזאת לא ממש מבוססות על המציאות.
כמה ציטוטים שלו:
If I ever need a Facebook account to use or develop for the Rift, I'm done.
You will not need a Facebook account to use or develop for the Rift.
If I ever see Facebook branding on anything that's not optional, I'm done.
Not really reasonable in a literal sense, but I get your drift.
If I ever see ads on anything that I've already paid for, I'm done.
That is a developer decision, not our decision. If someone wants to sell a game with built-in ads, they will have to deal with the natural consequences.

This deal specifically lets us greatly lower the price of the Rift.

We defined the milestones. They are exactly in line with our prior plans.

Just promise me there will be no specific Facebook tech tie-ins.
I promise.
Why would we want to sell to someone like MS or Apple? So they can tear the company apart and use the pieces to build out their own vision of virtual reality, one that fits whatever current strategy they have? Not a chance.

We promise we won't change. If anything, our hardware and software will get even more open, and Facebook is onboard with that.

We have not gotten into all the details yet, but a lot of the news is coming. The key points:
1) We can make custom hardware, not rely on the scraps of the mobile phone industry. That is insanely expensive, think hundreds of millions of dollars. More news soon.
2) We can afford to hire everyone we need, the best people that fit into our culture of excellence in all aspects.
3) We can make huge investments in content. More news soon.

I won't change, and any change at Oculus will be for the better. We have even more freedom than we had under our investment partners because Facebook is making a long term play on the success of VR, not short-term returns.
A lot of people are upset, and I get that. If you feel the same way a year from now, I would be very surprised.

We are already working on our own VR game platform/launcher, but we are not going to force everything to go through it. Facebook has no interest in changing that, they believe in what we have been doing all along.

Facebook is making a long term bet on VR, not a short term run on profit. We have more freedom to do what we want now that our investment partners are out of the picture.

Stronger than it was previously. We are ramping up our developer relations in a huge way, including investment and publishing efforts.
We now have the resources to put a lot of money into indie VR content, you will be seeing some good news on that very soon.

I guarantee that you won't need to log into your Facebook account every time you wanna use the Oculus Rift.

It is definitely true. Facebook has a good track record on open hardware and software, which is great for us. We want to make our hardware and software even more open than they already are, and they are totally cool with that.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 מרץ 2014, 13:41

אם אתה חושב שריפט 9 יהיה בעיקר משומש למשחקים ושזה יהיה הפוקוס המרכזי שלו אתה נאיבי ביותר, זה ברור שמייעדים את המכשיר לדברים אחרים לטווח הרחוק ולא יהיה מפתיע אם הדברים הללו יתפסו יותר פוקוס מאשר גיימינג, אבל כבר אמרתי שזה לא משנה במיוחד.

וממון סכ"ה ערכו ראיון, אלו הדברים של אחד מהאנשים הרציניים שם, אין קשר לחובבנות או טעויות שהם עושים בכתבות על גיימינג, זו לא כתבה על גיימינג אלא ריאיון בעקבות העסקה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 מרץ 2014, 21:44

bling כתב:אם אתה חושב שריפט 9 יהיה בעיקר משומש למשחקים ושזה יהיה הפוקוס המרכזי שלו אתה נאיבי ביותר, זה ברור שמייעדים את המכשיר לדברים אחרים לטווח הרחוק ולא יהיה מפתיע אם הדברים הללו יתפסו יותר פוקוס מאשר גיימינג, אבל כבר אמרתי שזה לא משנה במיוחד.

וממון סכ"ה ערכו ראיון, אלו הדברים של אחד מהאנשים הרציניים שם, אין קשר לחובבנות או טעויות שהם עושים בכתבות על גיימינג, זו לא כתבה על גיימינג אלא ריאיון בעקבות העסקה.

זה שהם כיוונו את הראיון למקומות שהם לא גיימינג ודאגו לערוך אותו ככה שזה יעניין את מי שקורא את העיתון שלהם, לא אומר דבר על מה שבאמת קורה באוקולוס.

ה"ראיון" של עשרות משתמשים ברדיט עם לאקי, מלמד בצורה הרבה יותר טובה מה המצב שם.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 מרץ 2014, 21:57

קראתי כמה מאלו הבוקר (הציטוטים ב-רדיט), והאמת שהצליחו להרגיע אותי אפילו עוד יותר...

אני לגמרי מבין מפתחים ששמו את הפרוייקטים שלהם בPAUSE עד עכשיו, ואני מניח שזה יהיה סביר גם להמשיך בזה, עד שתצא הודעה יותר מסודרת, ופחות בפורומים.

בקיצור - נא להרגע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2014, 23:27

שחר, ריפט גייסו 100 מליון דולר בהשקעות עד היום, כסף לא היה חסר להם ו"קטנים ומסכנים" הם בטוח לא היו. הם לא היו צריכים את פייסבוק בשביל להצליח בגדול ולעשות כל מה שירצו עם מימון כל כך גדול,מה שכן מליארדר מיידי המנכ"ל שלהם לא היה הפוך תוך יום אחד כך שמקור ההחלטה שלו ברורה לך אני מקווה. הריפט הוצג כמכשיר גיימינג ו-100% מהשימוש שלו עד היום הוצג והיה גיימינג. היום כשהם שייכים לפייסבוק גיימינג כבר לא יהיה המרכז שלהם, זה הכל. העולם לא התפוצץ, הריפט לא התרסקה, אף אחד לא מת. הבעיה היא שהכל עכשיו פחות טוב בכל התחומים בשבילנו הגיימרים וגם עבור המפתחים.

אני לא בטוח למה משהו מתיחס ברצינות כל ראיונות הרדיט האלה. בן אדם שקבל כרגע מליארד דולר מפייסבוק והוא כרגע מועסק על ידה וחתום על 50 הסכמי NDA יגיד עליה משהו רע? משהו חשב שהוא יגיד "אולי נהיה פחות מרוכזים בגיימינג, אולי כל הלוגיסטיקה של החברה תהיה מסורבלת יותר, אולי אף אחד לא רוצה לעבוד איתנו יותר, אבל תזדיינו כולכם כלבות! מליארד דולר!"?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 מרץ 2014, 23:53

DrKeo כתב:שחר, ריפט גייסו 100 מליון דולר בהשקעות עד היום, כסף לא היה חסר להם ו"קטנים ומסכנים" הם בטוח לא היו. הם לא היו צריכים את פייסבוק בשביל להצליח בגדול ולעשות כל מה שירצו עם מימון כל כך גדול,מה שכן מליארדר מיידי המנכ"ל שלהם לא היה הפוך תוך יום אחד כך שמקור ההחלטה שלו ברורה לך אני מקווה. הריפט הוצג כמכשיר גיימינג ו-100% מהשימוש שלו עד היום הוצג והיה גיימינג. היום כשהם שייכים לפייסבוק גיימינג כבר לא יהיה המרכז שלהם, זה הכל. העולם לא התפוצץ, הריפט לא התרסקה, אף אחד לא מת. הבעיה היא שהכל עכשיו פחות טוב בכל התחומים בשבילנו הגיימרים וגם עבור המפתחים.

אני לא בטוח למה משהו מתיחס ברצינות כל ראיונות הרדיט האלה. בן אדם שקבל כרגע מליארד דולר מפייסבוק והוא כרגע מועסק על ידה וחתום על 50 הסכמי NDA יגיד עליה משהו רע? משהו חשב שהוא יגיד "אולי נהיה פחות מרוכזים בגיימינג, אולי כל הלוגיסטיקה של החברה תהיה מסורבלת יותר, אולי אף אחד לא רוצה לעבוד איתנו יותר, אבל תזדיינו כולכם כלבות! מליארד דולר!"?

הם בהחלט קטנים ומסכנים, ביחס לתחרות הכי חזקה שלהם, מצד תאגיד בינלאומי ענק, בשם סוני. הם בהחלט היו צריכים השקעת ענק, כדי להצליח בגדול. עלו לא מעט חדשות על הקושי שלהם להשיג את החלקים שהם צריכים ועכשיו, לא רק שהם לא צריכים לקנות את השאריות של תעשיית הסלולרים, אלא שהם יכולים לדאוג שהחלקים ייצרו במיוחד עבורם.
הם בהחלט היו מוגבלים בכל הנוגע למימון. צריך כמה מאות מיליונים כדי להשיק מוצר כזה. 100 מיליון זו טיפה בים וחלק גדול ממנה כבר נעלם.
עכשיו הם אפילו לא צריכים לענות לקבוצת משקיעים שרוצים רווח מהיר. הם חלק מחברה שנותנת להם עצמאות מלאה, משאבים אדירים ומסתכלת על הטווח הארוך.

לא מעניין אותי אם עכשיו 60% מהמרכז שלהם יהיה גיימינג ולא 100%. מה שחשוב זה שהחלק ה"לא מפוקס" של הגיימינג גדול באופן משמעותי, ממה שהוא היה קודם.
בזכות העסקה הזאת, ההשקעה בגיימינג גדלה באופן משמעותי, לא ההפך. בכלל לא ברור איך זה יהפוך את כל התחומים שחשובים בשבילנו הגיימרים לפחות טובים. הרבה יותר סביר שזה יהפוך את הכל לטוב יותר.
הנה דוגמאות לכמה דברים שיהיו טובים יותר, שחשובים לנו:
- הריפט תצא מהר יותר.
- הריפט תהייה זולה יותר.
- הריפט תהנה מייצור המוני עם חלקים שמיועדים במיוחד עבורה ולא שאריות מייצור סלולריים.
- לאוקולס יש את האפשרות להשקיע הרבה יותר בתוכן צד ראשון, ככה שללא ספק יהיו יותר משחקים עבור הריפט.
- אוקולוס יגדילו את הצוות שאחראי על הקשרים שלהם עם כל האנשים שמפתחים לריפט (כל הלוגיסטיקה תהייה הרבה פחות מסורבלת, למעשה. בדיוק ההפך ממה שאתה טוען).

כל מה שחשוב לנו הגיימרים, הולך להיות יותר טוב, בזכות העובדה שלאוקולוס יש יותר עצמאות מקודם ויותר משאבים. הם הפכו מחברה שעושה משהו מגניב שלא בטוח יתגשם, לחברה שעושה משהו מגניב, שבטוח יתגשם. אלו חדשות נהדרות עבור כל מי שחשב שהריפט היא רעוין טוב.
אנחנו נקבל את המוצר מוקדם יותר והוא יהיה איכותי יותר וזול יותר. אין לי מושג איך זה רע, מעבר לאיבוד אפקט ההיפסטריות שהיה להם לפני כן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2014, 00:08

Nucleus_Dawn כתב:
הם בהחלט קטנים ומסכנים, ביחס לתחרות הכי חזקה שלהם, מצד תאגיד בינלאומי ענק, בשם סוני. הם בהחלט היו צריכים השקעת ענק, כדי להצליח בגדול. עלו לא מעט חדשות על הקושי שלהם להשיג את החלקים שהם צריכים ועכשיו, לא רק שהם לא צריכים לקנות את השאריות של תעשיית הסלולרים, אלא שהם יכולים לדאוג שהחלקים ייצרו במיוחד עבורם.
הם בהחלט היו מוגבלים בכל הנוגע למימון. צריך כמה מאות מיליונים כדי להשיק מוצר כזה. 100 מיליון זו טיפה בים וחלק גדול ממנה כבר נעלם.
עכשיו הם אפילו לא צריכים לענות לקבוצת משקיעים שרוצים רווח מהיר. הם חלק מחברה שנותנת להם עצמאות מלאה, משאבים אדירים ומסתכלת על הטווח הארוך.

לא מעניין אותי אם עכשיו 60% מהמרכז שלהם יהיה גיימינג ולא 100%. מה שחשוב זה שהחלק ה"לא מפוקס" של הגיימינג גדול באופן משמעותי, ממה שהוא היה קודם.
בזכות העסקה הזאת, ההשקעה בגיימינג גדלה באופן משמעותי, לא ההפך. בכלל לא ברור איך זה יהפוך את כל התחומים שחשובים בשבילנו הגיימרים לפחות טובים. הרבה יותר סביר שזה יהפוך את הכל לטוב יותר.
הנה דוגמאות לכמה דברים שיהיו טובים יותר, שחשובים לנו:
- הריפט תצא מהר יותר.
- הריפט תהייה זולה יותר.
- הריפט תהנה מייצור המוני עם חלקים שמיועדים במיוחד עבורה ולא שאריות מייצור סלולריים.
- לאוקולס יש את האפשרות להשקיע הרבה יותר בתוכן צד ראשון, ככה שללא ספק יהיו יותר משחקים עבור הריפט.
- אוקולוס יגדילו את הצוות שאחראי על הקשרים שלהם עם כל האנשים שמפתחים לריפט (כל הלוגיסטיקה תהייה הרבה פחות מסורבלת, למעשה. בדיוק ההפך ממה שאתה טוען).

כל מה שחשוב לנו הגיימרים, הולך להיות יותר טוב, בזכות העובדה שלאוקולוס יש יותר עצמאות מקודם ויותר משאבים. הם הפכו מחברה שעושה משהו מגניב שלא בטוח יתגשם, לחברה שעושה משהו מגניב, שבטוח יתגשם. אלו חדשות נהדרות עבור כל מי שחשב שהריפט היא רעוין טוב.
אנחנו נקבל את המוצר מוקדם יותר והוא יהיה איכותי יותר וזול יותר. אין לי מושג איך זה רע, מעבר לאיבוד אפקט ההיפסטריות שהיה להם לפני כן.

איזה תוכן צד ראשון? על מה אתה מדבר? פייסבוק היא לא חברת גיימינג, תשכח מפוקוס גיימינג על הריפט. תגיד תודה אם השימוש העיקרי של הריפט לא יהיה לראות את הוואל והצ׳ט שלך בתלת מימד. מצידי שהריפט הייתה עולה פי 2 ממה שהיא תעלה עכשיו, מה זה משנה כמה היא תעלה עכשיו שהשימוש שלה כאביזר גיימינג הפך להיות איזה עניין צד?

אגב 100 מליון דולר זאת חברה ענקית, התחרות מול סוני לא רלוונטית בכלל ותהיה בטוח שסוני עם הקשיים הכלכליים שלה לא שמה 100 מליון דולר על מורפיוס.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 מרץ 2014, 00:30

DrKeo כתב:איזה תוכן צד ראשון? על מה אתה מדבר? פייסבוק היא לא חברת גיימינג, תשכח מפוקוס גיימינג על הריפט. תגיד תודה אם השימוש העיקרי של הריפט לא יהיה לראות את הוואל והצ׳ט שלך בתלת מימד. מצידי שהריפט הייתה עולה פי 2 ממה שהיא תעלה עכשיו, מה זה משנה כמה היא תעלה עכשיו שהשימוש שלה כאביזר גיימינג הפך להיות איזה עניין צד?

אגב 100 מליון דולר זאת חברה ענקית, התחרות מול סוני לא רלוונטית בכלל ותהיה בטוח שסוני עם הקשיים הכלכליים שלה לא שמה 100 מליון דולר על מורפיוס.

תוכן הצד הראשון שעליו לאקי מדבר. הבחור שמחליט מה קורה באוקולוס.
פייסבוק לא תפתח את התוכן הזה - אוקולוס תפתח את התוכן הזה. אוקולוס שייכת לפייסבוק, אבל היא פועלת באופן עצמאי לחלוטין ולכן היא ממשיכה להשקיע במה שהיא השקיעה בו עד עכשיו, רק הרבה יותר (בדיוק כמו הרכישות האחרונות של פייסבוק).
השימוש שלה כאביזר גיימינג ממש לא עניין צד. למעשה, עדין מדובר בכיוון העיקרי של הריפט. כלומר, אם אני סומך על מה שאתה אומר, זה לא. אם אני סומך על מה שהאנשים שמחליטים מה יקרה עם הריפט אומרים, אז בהחלט כן.

התחרות מול סוני רלוונטית בהחלט. אין ספק שסוני גם לא תהייה התאגיד האחרון שיכנס לתחום הזה.

הריפט מעולם לא היתה שורדת בתור אביזר יקר במיוחד שרק מעט מאוד אנשים שיש להם המון כסף לתחביב שלהם קונה אותו. עכשיו הרבה יותר סביר שהריפט תצליח. בלי המון המון המון כסף, הריפט לא היתה יותר מניסוי כושל שיחלוף מהר מהעולם. עכשיו באמת יש סיכוי שהיא תהייה הצלחה ואין ספק שהרבה יותר אנשים יוכלו לפתח לה עכשיו וגם יעשו זאת.

האמנתי ללאקי לפני כן, כשהוא אמר שVR לגיימינג זו התשוקה שלו. אני מאמין לו גם עכשיו, כי הדבר היחיד שישתנה, הוא שיש לו את הכלים להגשים את החזון שלו.
באמת שעדין לא מצאתי סיבה הגיונית אחת שפתאום אוקולוס תהפוך לאיזה גוף תאגידי מסורבל, שמפתח תוספים לסקייפ ולצ'אט של פייסבוק (הם נקנו ע"י חברה צעירה, שממש לא מתאימה לסטיראוטיפ התאגידי שמציגים פה. לא מייקרוסופט קנו אותם ולא סוני). זה הזוי שבכלל מציעים את זה וזה עוד יותר הזוי שממשיכים להציג את זה כאפשרות, אחרי שהבן אדם שכולם מתו עליו עד לפני יומיים, אמר במפורש שהחזון שלו לא השתנה.

לריפט היה מאוד מאוד קשה להפוך למוצר אמיתי, הזמין לקהל הרחב. עכשיו הסיכוי שנראה את זה קורה הרבה יותר גבוה וסביר להניח שהמצר יהיה זול יותר, איכותי יותר ויהנה מהרבה יותר תמיכה מצד מפתחים חיצוניים ומצד אוקולוס.
אני לא יודע באיזה יקום מוצר איכותי יותר, זול יותר, עם יותר משחקים זה רע לגיימרים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מרץ 2014, 00:38

Nucleus_Dawn כתב:
תוכן הצד הראשון שעליו לאקי מדבר. הבחור שמחליט מה קורה באוקולוס.
פייסבוק לא תפתח את התוכן הזה - אוקולוס תפתח את התוכן הזה. אוקולוס שייכת לפייסבוק, אבל היא פועלת באופן עצמאי לחלוטין ולכן היא ממשיכה להשקיע במה שהיא השקיעה בו עד עכשיו, רק הרבה יותר (בדיוק כמו הרכישות האחרונות של פייסבוק).
השימוש שלה כאביזר גיימינג ממש לא עניין צד. למעשה, עדין מדובר בכיוון העיקרי של הריפט. כלומר, אם אני סומך על מה שאתה אומר, זה לא. אם אני סומך על מה שהאנשים שמחליטים מה יקרה עם הריפט אומרים, אז בהחלט כן.

התחרות מול סוני רלוונטית בהחלט. אין ספק שסוני גם לא תהייה התאגיד האחרון שיכנס לתחום הזה.

הריפט מעולם לא היתה שורדת בתור אביזר יקר במיוחד שרק מעט מאוד אנשים שיש להם המון כסף לתחביב שלהם קונה אותו. עכשיו הרבה יותר סביר שהריפט תצליח. בלי המון המון המון כסף, הריפט לא היתה יותר מניסוי כושל שיחלוף מהר מהעולם. עכשיו באמת יש סיכוי שהיא תהייה הצלחה ואין ספק שהרבה יותר אנשים יוכלו לפתח לה עכשיו וגם יעשו זאת.

האמנתי ללאקי לפני כן, כשהוא אמר שVR לגיימינג זו התשוקה שלו. אני מאמין לו גם עכשיו, כי הדבר היחיד שישתנה, הוא שיש לו את הכלים להגשים את החזון שלו.
באמת שעדין לא מצאתי סיבה הגיונית אחת שפתאום אוקולוס תהפוך לאיזה גוף תאגידי מסורבל, שמפתח תוספים לסקייפ ולצ'אט של פייסבוק (הם נקנו ע"י חברה צעירה, שממש לא מתאימה לסטיראוטיפ התאגידי שמציגים פה. לא מייקרוסופט קנו אותם ולא סוני). זה הזוי שבכלל מציעים את זה וזה עוד יותר הזוי שממשיכים להציג את זה כאפשרות, אחרי שהבן אדם שכולם מתו עליו עד לפני יומיים, אמר במפורש שהחזון שלו לא השתנה.

לריפט היה מאוד מאוד קשה להפוך למוצר אמיתי, הזמין לקהל הרחב. עכשיו הסיכוי שנראה את זה קורה הרבה יותר גבוה וסביר להניח שהמצר יהיה זול יותר, איכותי יותר ויהנה מהרבה יותר תמיכה מצד מפתחים חיצוניים ומצד אוקולוס.
אני לא יודע באיזה יקום מוצר איכותי יותר, זול יותר, עם יותר משחקים זה רע לגיימרים.

נעשה את זה פשוט יותר. תחשוב טוב על חברה טובה עם באזז עצום שנקנתה על ידי תאגיד ענק, התאגיד לא השפיע עליה לרעה והצרכן רק הרוויח. הצלחת? יפה, אני לא.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים