bozeman כתב:אני מסכים. אני חושב שזה בדיוק הרעיון למה זאת פגיעה.
אין פה בכלל סוגיה של האם זה נכתב טוב, או נעשה כמו שצריך (או וויכוח על זה - ברור שבמקרה הספציפי הזה ובמקרה של ת'ור, זה נעשה כמו שצריך והרמה של הקומיקס לא ירדה בגלל השינויים הללו).
הסוגיה מאוד פשוטה - כאשר השינוי מריח למישהו PC, תוקפים אותו. לתוקפים לא אכפת אם יש מחשבה מאחורי זה, אם זה פרט שהופך את הסיפור למעניין יותר (כמו במקרה של ת'ור, או אייסמן, או ספיידרמן), או אם הוא נעשה משיקולים של כותב, שחושב שזה יהיה סיפור טוב. התקיפה אוטומטית. היא לא נעשית כשהשינוי שומר על טוהר המידות של דמות הגבר הלבן הקדושה.
הרי ברור מאליו שלעשות דמות של גבר לבן הטרוסקסואל, כי זו ברירת המחדל, זו העצלות המחשבתית הכי גדולה. לעומת זאת, להוסיף לדמות רובד נוסף, בדמות מאבק עם הזהות המינית שלה (אייסמן), או מאבק עם מיזוגניה שמניחה שהיא לא שוות ערך לגברים (כמו בת'ור), כבר מראה שחשבו יותר על העניין.
זה אבסורד להגיד "לשנות דמות ולהוסיף לה משהו חדש זו עצלות מחשבתית וסתם PC", ולדרוש שישקיעו קצת מחשבה מקורית ויחליטו לא לשנות שום דבר.
בשורה התחתונה, ההגנה של "זה פוגע בסיפור" לא מחזיקה מים. אם הסיפור גרוע, הוא היה גרוע גם בלי השינוי ואולי אף יותר גרוע. ברור שהשינוי הוא לא הבעיה.
הבעיה היא שכאשר יוצרים דמות שלא נכנסת לשבלונה הגזענית והאנכרוניסטית של גיבורי העל של פעם, פתאום חובה על הכותבים והיוצרים להצדיק הכל ולהסביר כל צעד. כשהשינוי משאיר את הדמות בשבלונה הזאת, מקבלים אותו כסתם החלטה של הכותב. שלא לדבר על העובדה שפעם כל גיבורי העל היו גברים לבנים, כי ידעו שזה מה שמוכר ופתאום כשהקהל גם גדל והפך למגוון, החלטה שנובעת מרצון למכור, היא איזה פשע נגד המדיום.
כשהכריזו על שרלוק לא שמעת אף אחד בוכה על השינוי בתקופה - זה נראה לכולם מעניין. כשהכריזו על אלמנטרי, כל קהל שונאי הPC התנגד נחרצות, למרות שזו החלטה שמשפרת את הסיפור ואפילו התפתחה מכך שהיוצרים קראו אבחנות פסיכולוגיות של שרלוק, שבחלקן נכתב שיש לו בעיה קשה להתמודד עם נשים.
זו פשוט צביעות. לא שום דבר מעבר. אני מצטער, אבל להתחבא מאחורי טיעונים של פגיעה בסיפור לא עובד על אף אחד. בטח ובטח לא כאשר רוב רובו של הקהל שמתלונן, לא קורא כלל את הסיפור הספציפי (ועל אחת כמה וכמה, הטיעון על המשכיות לא מתקבל על הדעת, במדיום עם כל השיבוטים, המסעות בזמן הסותרים והדמויות שמתות וקמות לתחייה בלי יותר מידי הסברים).