DrKeo כתב:כמובן שמדובר בשלושה מפתחי אינדי שבוכים, יכול להיות שמדובר במשהו מאוד נקודתי. גם יכול להיות שהמשחקים שלהם קטסטרופה ובגלל זה יש אחוז החזרות גדול. כנראה שהם לא בדיוק אורי והיער העיוור

בהחלט תופעה נקודתית. קוטאקו חיפשו בנרות מפתחים שיתאימו לאג'נדה שהם רוצים להעביר, וTotalBiscuit המחיש שזה לא המצב בהיבט הרחב יותר:
http://devsonsteamrefunds.tumblr.com/DrKeo כתב:Yahel12 כתב:idan כתב:זה לא מדויק ש 290x נותן ביצועים פחות טובים, זה די משתנה ממשחק למשחק, אבל בלא מעט מבחנים שאני ראיתי הוא הכרטיס החזק יותר.
חוץ מזה ה 970 יצא איזה שנה אחרי, הוא לא היה מתחרה ישיר שלו. אתה צריך להשוות לסדרת 700 שיצאה באותה שנה והייתה יקרה יותר גם אחרי שנוידיה הורידה מחירים זה עדיין היה יותר יקר, למרות שהכרטיסים של amd היו חזקים יותר.
הכרטיסים של amd תמיד זולים יותר בשנים האחרונות (בישראל לפחות אני בטוח בזה). בעיקר אגב כי אין להם ברירה אם הם רוצים להתחרות, NVIDIA שולטת בשוק.
היתרונות של נוידיה הם בפיצ'רים הגרפיים, בסדרה האחרונה גם בפליטת חום וצריכת חשמל באופן ניכר, וגם הרבה אנשים טוענים שהדרייברים שלהם טובים יותר. אבל מחיר זה לא אחד היתרונות שלהם, זה עניין די ידוע לדעתי שבשביל נוידיה אתה משלם פרימיה כי הם, ובכן, נוידיה.
מדויק,הרי בשביל שתהיה תחרות AMD חייבים לחתוך במחיר, אז הם עושים את זה וגם לא ממש מתפשרים על ביצועים (10-15 אחוז פחות זה לא ממש משמעותי בשביל 100+דולר, עוד פעם אני אומר את דעתי אישית) וכן נדב הכרטיסים של Nvidia תמיד היו יותר יקרים בכול זמן..
דרך אגב מתי החשיפה הרשמית ולא השמועות המעצבנות באינטרנט, של AMD על סדרה 300 החדשה?
לא, הם לא. עובדתית אני אומר לך ש970GTX עלה 330$ לעומת ה290X החלש יותר שעלה 499$. אפילו היום, ההפרש בינהם הוא 30$ (אחרי שני חיתוכי מחיר כי המכירות של ה290X נוראיות) אבל ה970GTX הוא חזק יותר.
נדב, גם אם נניח בצד את זה שעידן דיבר על השוק הישראלי (בו AMD כמעט תמיד מתומחרים זול יותר) אז כדאי לזכור שה-290X כשיצא נתן ביצועים מקבילים לTitan וחתך את המחיר בחצי.
זה נכון שכשה-970X יצא הוא חתך את המחיר מהצד השני, אבל מלכתחילה הסיבה היחידה שה-290X החזיק לתקופה ארוכה במחיר "גבוה" היתה הביקוש המטורף שלו בתעשיית כורי הbitcoin - בניגוד מוחלט למה שאתה מציין כאן על "מכירות נוראיות". הכרטיס נחטף מהמדפים לתקופה ארוכה, ואפילו אתה בזמנו התלוננת שה-290 וה-290X נמכרים בפועל במחיר גבוה מהMSRP שביקשו עבורם בגלל הביקוש.
בנוסף, אתה מתעקש כל הזמן לטעון שה-970GTX חזק יותר כשבפועל הוא ממש לא: הביצועים שלהם די דומים כתלות במשחק, כשלמעשה דווקא ברזולוציות הגבוהות יותר של 1440p וצפונה (שם הבנצמרקים באמת מתחילים לשנות), ה-290X עוקף בסיבוב את ה-970 ולעיתים אפילו מדגדג או עוקף בביצועים את ה-980 היקר משמעותית, ככה שבתג מחיר זול מה-970 (וזה המצב בפועל כיום) הוא עדיין מוצר עדיף.
DrKeo כתב:הולי שיט, אם זה נכון AMD שוברת את השוק ברמות אחרות:
390X יעלה 389$ בגרסת DDR5 8GB
390 יעל 329$ בגרסת DDR5 8GB
380X לא ידוע אבל כנראה פחות מ289$ כי זה המחיר שלו כרגע (זה פשוט 290X). הוא יגיע ב3 ו-6 גיגה
380 בגרסת 4GB יעלה 235$
380 בגרסת 2GB יעלה 195$
370 4GB יעלה 175$
370 2GB יעלה 135$
360 2GN יעלה 105$
אם זה נכון והביצועים שדלפו נכונים אז ואו, ביצועים של איזה 980 TI בפחות מ400$ זה פסיכי ברמות.
לא רוצה לבשר לכם, אבל לפני שממהרים להתלהב כ
דאי לזכור שה390/X הם למעשה 290/X בתוספת ביצועים קלה ועוד זיכרון. כרטיסי הדור החדש היחידים עם זיכרון HBM יהיו שני כרטיסי שימותגו כ-FURY. הפעם AMD לא עשו מינוס 1 למספור בrebranding של הכרטיסים מהדור הקודם (צעד הוגן בתאוריה, אבל מטעה לאור ההיסטוריה).
ככה שלמעשה ה-390X יתן כנראה רק תוספת ביצועים קלה על פני ה-290X, למרות תג מחיר של בערך 30% יותר - זה לא מביא לנו שום בשורה חדשה נכון לעכשיו. אבל מצד שני כמו שאני רואה את זה, מצד AMD וNvidia אין עדיין כרטיס בסגמנט היי-אנד מאד חשוב של 400-500 דולר, ולכן כתלות בתמחור ובביצועים של שני כרטיסי הFury (וספציפית דווקא הזול מביניהם שאמור לתת יחס/ביצועים טוב יותר) אז אולי נקבל כרטיס באמת אטרקטיבי. ביצועים של TitanX ב-500$ יכול להיות דבר מאד נחמד.