ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2015, 19:02

idan כתב:זה לא הוכחה לכלום, חוץ מלכישלון של סוני, וגם על מה מכר והצליח בויטה אפשר להתווכח אבל אני לא יכנס לזה עכשיו.

הנקודה היא די פשוטה, נינטנדו היא לא סוני, למרות שאתה מאוד רוצה שהיא תהיה.
זה לא "משחקים מסויימים", הרשימה שהבאתי הם המשחקים הכי טובים בערך על ה 3ds (וגם על ה wii u), בטופ של מטקריטיק, ובאופן כללי הפרנצ'ייז הטובים ביותר שיש לנינטנדו להציע על כל פלטפורמה שהם הוציאו בהווה ובעבר, אני מנחש שאתה מכיר את רובם. אם תלך לרשימה של המשחקים הנמכרים ביותר על ה 3ds תגלה שכמעט כל המשחקים של נינטנדו שציינתי מופיעים שם + משחקים אחרים שיש להם היסטוריה ארוכה של משחקים בקונסולות נייחות, שלא נאמר גירסאות זהות או פורטים שלהם ב3ds - סטריט פייטר, אחוזה של לואיג'י, לגו סיטי, מאנסטר האנטר, מריו פייפר, קירבי, מריו טניס, מריו פארטי, דרגון קווסט.

אז בחייאת, אל תספר לי סיפורים כאילו רוב האנשים קונים 3ds בשביל כמה משחקים עלומים, שיכולים לעבוד רק על נייד, כאילו מדובר באיזה מכשיר אנדרואיד עם טאץ קונטרול. אני בטוח שיש גם הרבה כאלה אגב ואנשים קונים אותם בשביל לשחק בתור לרופא, כמו שיש מאות משחקי אינדי על הקונסולות הגדולות והמחשב שהם לא אנצ'רטד, שזה כל כך חשוב היום שסוני ומייקרוסופט אפילו מבטיחות אקסלוסיבים ומפנות זמן במה ב e3 בשביל להציג אותם. מה לעשות, השוק יותר מגוון מאיך שאתה מתאר אותו. אפשר לשחק גיאומטרי וורס ל 10 דקות ושלוש שעות רצוף בטומב ריידר על אותה קונסלה, אחד המשחקים הכי מצליחים בשנה שעברה זה ההוא עם הקלפים של בליזארד על המחשב, אחר כך על הסמארטפון, ובקרוב כנראה גם על הקונסולות, זה לא איזה חזון שהמצאתי.
המשחק הגדול היחידי שמוכר הרבה ולא נמצא על הנייחות זה פוקימון, והרי אתה בעצמך אמרת שהם צריכים להביא אותו לקונסולה הביתית החדשה שלהם ואז הם יעיפו יחידות וינצחו את המירוץ. אז אני לא מבין למה אנחנו עדיין מדברים על זה.

לכל השאר, אין הרבה מה להוסיף, לדחלילים של ה wii אני לא יענה שוב. לא מסכים שזה יותר גימיק מ ds ו 3ds , לא רואה למה אם הקונסולה הניידת החדשה שלהם תצליח הם לא יקבלו אותה תמיכה שאתה טוען שהם קיבלו ב 3ds, או זאת שהם בוודאות קיבלו ב ds, רק בגלל שאפשר אולי לחבר אותה גם לטלוויזיה. מעבר לזה שכבר הוכחתי שהכותרים הסטנדרטים של נינטנדו הם מה שמוכר את הקונסולה ומה שמוכר על הקונסולה בניגוד למה שאמרת, ועל הקונסולה החדשה יהיה בתאוריה פי שניים כאלה. אבל בסדר, אני מניח שזה כבר עניין של דעה, אין מה למחזר אותם טיעונים. נחכה ונראה מה הם יוציאו .

כל ההודעה שלך, מההתחלה ועד הסוף, מתבסס על דבר אחד, שנייחת וניידת זה בול אותו דבר. בגלל שההנחה הבסיסית הזאת לא נכונה בעליל, זה מוציא את הטעם להסביר למה הכל לא נכון. ניידת ונייחת הם שני עולמות שונים לגמרי, לכן כל ההודעה שכתבת פחות או יותר לא רלוונטית. זה כמו להגיד שאייפון ו-PC זה אותו דבר כי בשניהם מינקראפט סופר מצליחים.

אגב, לא היה שום דחליל על הWII, אפילו לא אחד. אם היית מתיחס למה שאמרתי במקום לברוח, אולי היית שם לב.

אבל סבבה, אני יכול ללכת בדרך של סוויס. נינטנדו כנראה תלך על גימיק, אנחנו כנראה נסכים על זה. אז יאללה, התערבות, הקונסולה והלכת להיות רחוקה רחוקה רחוקה מאחור במקום האחרון ולהיות סוג של כישלון. כנראה לא בסדר גודל של הWIIU, אבל כישלון. מאחורי זה אני עומד בגדול, אם זאת כמובן קונסולה חלשה שוב.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2015, 19:11

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 08 יולי 2015, 20:29

בוודאי שהיה דחליל, שאתה מייחס לי את הכוונה להוציא ממשיכה ל wii ו wii u שוב ושוב, אחרי שנאמר, יותר מפעם אחת, שזה ממש לא מה שאני מציע או חושב שצריך לעשות, אז בסדר, זה מה יש.
שלא יראה כאילו אני לוקח קרדיט, זה המשך של ויכוח קודם לרעיון שקרירין הציע, והוא אפילו קרא לזה ה - 3ds 2 אאל"ט.

לא יודע על מה כל ההודעה שלי מבוססת, אני כן יודע שחלק מהטענות שלי הצלחתי לבסס על מספרים עובדתיים. אתה ממשיך לדבר בכלליות על כך שאין לי מושג ומדובר בשווקים שונים לחלוטין, אבל לא באמת הצלחת להוכיח את זה. אולי כי אי אפשר במקרה של נינטנדו, לכן אין טעם. ושאי אפשר עוברים לדוגמאות לא רלוונטיות של סוני ואייפון. (כן, משחקים זהים לחלוטין! בחלק מהמקרים, באחרים עם שינוי רזולוציה או גרפיקה בגלל טכנולוגיה, פורטים ישירים מקונסולות נייחות, פורטים משודרגים מקונסולות נייחות, המשכים למשחקים מקונסולות נייחות עם אותו גיימפלי אחד לאחד, לעומת משחקי טאצ' קונטרול בסלולר-משחקי מחשב. מה אני יגיד לך? בול אותו דבר).

הפעם היחידה שניסית להסביר את זה הייתה עם פרופסור לייטון - גם המשחקים על הקונסולות של Telltale לא אינטרקטיבים במיוחד אגב, אבל לצורך הויכוח - וכמו שאתה יכול לראות בעצמך הוא לא מופיע בטופ של המשחקים הנמכרים. משחק כמו קינדום הארטס למשל, דווקא כן. אבל המסקנה שלך עדיין (?) היא שאנשים קונים את הקונסולה בשביל לשחק במשחק שמכר פחות מעשרות המשחקים האחרים שמניתי, שיש להם שורשים עמוקים בנייחות.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 08 יולי 2015, 21:19

האמת שכל הדיבורים האלה על מריו וunreal engine והNX הזכירו לי שכבר די מזמן ראינו הדגמה של הקונסולה עם הממשק ועם עורך הMII שלה:
https://www.youtube.com/watch?v=El7GVPUl-r0

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2015, 23:05

idan כתב:בוודאי שהיה דחליל, שאתה מייחס לי את הכוונה להוציא ממשיכה ל wii ו wii u שוב ושוב, אחרי שנאמר, יותר מפעם אחת, שזה ממש לא מה שאני מציע או חושב שצריך לעשות, אז בסדר, זה מה יש.
שלא יראה כאילו אני לוקח קרדיט, זה המשך של ויכוח קודם לרעיון שקרירין הציע, והוא אפילו קרא לזה ה - 3ds 2 אאל"ט.

לא יודע על מה כל ההודעה שלי מבוססת, אני כן יודע שחלק מהטענות שלי הצלחתי לבסס על מספרים עובדתיים. אתה ממשיך לדבר בכלליות על כך שאין לי מושג ומדובר בשווקים שונים לחלוטין, אבל לא באמת הצלחת להוכיח את זה. אולי כי אי אפשר במקרה של נינטנדו, לכן אין טעם. ושאי אפשר עוברים לדוגמאות לא רלוונטיות של סוני ואייפון. (כן, משחקים זהים לחלוטין! בחלק מהמקרים, באחרים עם שינוי רזולוציה או גרפיקה בגלל טכנולוגיה, פורטים ישירים מקונסולות נייחות, פורטים משודרגים מקונסולות נייחות, המשכים למשחקים מקונסולות נייחות עם אותו גיימפלי אחד לאחד, לעומת משחקי טאצ' קונטרול בסלולר-משחקי מחשב. מה אני יגיד לך? בול אותו דבר).

הפעם היחידה שניסית להסביר את זה הייתה עם פרופסור לייטון - גם המשחקים על הקונסולות של Telltale לא אינטרקטיבים במיוחד אגב, אבל לצורך הויכוח - וכמו שאתה יכול לראות בעצמך הוא לא מופיע בטופ של המשחקים הנמכרים. משחק כמו קינדום הארטס למשל, דווקא כן. אבל המסקנה שלך עדיין (?) היא שאנשים קונים את הקונסולה בשביל לשחק במשחק שמכר פחות מעשרות המשחקים האחרים שמניתי, שיש להם שורשים עמוקים בנייחות.

אתה יודע מה עידן? יכלתי לפרט לך ארוכות איך גיימרים מחפשים בניידת חוויות בביסים, מתרחקים מהפקות ענק ומעדיפים דווקא דברים פשוטים יותר או אלף דברים אחרים שמבדילים בין נייחות לניידות. אבל אתה יודע מה? נלך על כיוון אחר לגמרי.

ה3DS נמצאת מבחינת כוח בין הN64 לגיימקיוב, היא מאוד חלשה ולכן מאוד זול לפתח לה משחקים. חברות צד ג' מפתחות לה בכמויות, ביחוד ליפן כי היפנים משחקים היום כמעט רק בניידות. הדבר הזה לעולם לא יקרה בנייחת כי פיתוח לנייחת עולה המון כסף, מדובר בקונסולה שבמינימום תהיה בכוח של הפס3, קונסולה שמשחק ממוצע עולה 20-60 מליון דולר לפתח. ההסטוריה מראה שאפילו ב-WII, קונסולה חלשה פי 10 מהWIIU, עדין צד ג' סרב באמת לתמוך חוץ מאשר משחק מסיבה פה ושם.

או במילים אחרות, קונסולה ביתית של נינטנדו אומרת אפס תמיכה מצד ג'. אז לDS ול3DS יש תמיכה, לNX אין תמיכה של צד ג' וזה כבר הבדל ענקי בין הנייד לנייח, אפילו אם אתה לא קונה אף הבדל אחר. זה אומר שהיא הולכת לסתמך אך ורק על נינטנדו עצמה. אם הקונסולה תצטרך להצליח על הגב של נינטנדו עצמה בלבד, זה גובל בבלתי אפשרי. שנינו יודעים שהWII היא ברק בבקבוק, 99% סיכוי שהNX תהיה הרבה פחות פופולרית מהWII. הWII בערה 3 שנים ואז נעלמה. נינטנדו בנתה על קונסולה ל6 שנים (עובדה, הWIIU יצאה ב2012) וקבלה רק 3. הWII היייתה הדבר הכי מצליח שהיא יכלה להוציא כקונסולה לא קונבנציונאלית, אז כמה זמן אתה חושב שתחזיק קונסולה שהיא פחות מצליחה מהWII? שנה? שנה וחצי במקרה הטוב? כי הWIIU לא החזיקה אפילו יום אחד.

יש לך סוג של קונספציה בראש שנינטנדו לא משחק במגרש של סוני ומיקרוסופט, שהיא עושה משחקים לילדים. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל זאת בעיקר קונספציה של אנשים בני 18-20 ומטה, אנשים שלא באמת הכירו את נינטנדו במשך השנים ולא יודעים שכל השטויות של החולשה והילדים הם שטיק שהתחיל ב2006 ולפני זה נינטנדו הייתה הקצה המדמם של הטנולוגיה והמשחקים, שהם היו הראש חץ של הAAA וגם של המשחקים המדממים והרציניים. לחשוב שנינטנדו לא יכולה להתחרות בתחום הזה זאת בדיחה, הרי היא הייתה מלכה בתחום, פשוט היא עשתה טעויות נוראיות על הדרך (ועדין שמרה על רווחיות אדירה).

אגב, אם לא דברת על זה שהNX תהיה גימיק וחלשה אז לא באמת הבנתי למה התכוונת. אתה יכול לפרט מה אתה חושב שצריכה להיות הNX?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 08 יולי 2015, 23:58

יכלת לפרט, וגם היה בזה היגיון רב, אבל אז אולי היית מגיע למסקנה שרוב המשחקים של נינטנדו הם בדיוק כאלה, חוויות בביסים. כן, כותר הדגל שלהם - ה"אנצ'רטד" שלהם - מריו 3d למינהם, זה משחק ששלב ממוצע שלו הוא כמה דקות? לא הרבה. מרוץ במריו קארט? שלב במריו ברוס? קרב בסמאש? שלב בדונקי קונג? אותו דבר.
עכשיו מעבר למשחקי תפקידים יפנים ארוכים בטירוף שסופר פופלרים על הניידות, יש גם את זלדה, שהוא לא כזה אין ספק (חוויה בביס). אבל אי אפשר להתווכח עם המספרים. אנשים אוהבים משום מה לשחק בכמויות במשחקי דגל של זלדה על ניידות, הרבה יותר ממשחקים ש"מותאמים" לניידות. למה? לא יודע, אבל זאת עובדה. אולי המסקנה שצריך להבין -מעבר לזה שניידת של נינטנדו זה לא אייפון בשום אופן- וזה מתקשר להרבה נושאים אחרים שדיברנו עליהם, שאנשים קונים קונסולות של נינטנדו בעיקר כדי לשחק במשחקי קסם של נינטנדו. הרבה חברות צד שלישי הבינו את זה מזמן, אגב... בהתחשב בזה, שום דבר לא מובטח לנינטנדו, לא משנה איזה חומרה היא תשים בשוק.

בקשר לתמיכה מצד שלישי, אפשר להיכנס ולחפור מי בדיוק ולמה וכמה יתמוך, אבל יש פה עוד נקודה, שדיברתי עליה קודם - גיוון. אנחנו רואים את זה במחשב, אנחנו רואים את זה בקונסולות הגדולות. אין שום מניעה להוציא כותר מרשים גרפית לצד משחק סייד סקרולר עם גרפיקה של snes באותה קונסולה, או סתם משחק עם גרפיקה פשוטה יותר, או יוקילילי בשני מיליון, זה למעשה קורה כל הזמן, בכל פלטפורמה. אז בכל מקרה, נינטנדו לא צריכה לוותר מרצון על שום תמיכה שיש או אין לה על ה 3ds עם הקונסולה הניידת הבאה שלה תהיה יותר מתקדמת גרפית (מה אתה מציע? שלא תתקדם? אחרי הנאום על הקצה המדמם של הטכנולוגיה..:))
וכן, אני מתעלם מזה שאתה ממשיך להתייחס לקונסולה נייחת שמעולם לא דיברתי עליה, ג'יזס.

בקשר לגיל שלי, בוא נגיד שאני מספיק עתיק בשביל סוג של לזכור את המגאסון הבלתי נלאית! :|

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2015, 00:11

אני עדין לא מבין, אתה מדבר רק על ניידות? הרי אני מדבר על WII, WIIU והNX, הניידות סתם נדחפו לשיחה כדוגמאות. אתה חושב שהNX זאת יורשת ל3DS? כי נינטנדו כבר אישרה שמדובר ביורשת של הWIIU ושהיא נייחת. אני כבר לא בטוח מה הולך פה, אני מבולבל :/

אני רק רוצה להעיר על החוויות ביס, נינטנדו מתרכזת בהן רק בשנים האחרונות. המשחקים של נינטנדו לא היו כאלה על הקיוב או בN64. עם הWII פתאום התחילו להגיע מלא משחקים דו מימדיים מנינטנדו וכל מני חוויות מוזרות, זה לא ממש היה קיים בקיוב למשל. בקיוב המובילים של הקונסולה היו זלדה, מטרויד פריים, RE4, רוג סקווארון, אטרנל דארקנסס וכך הלאה. בקיוב היא הייתה חתיכת כבדה ובוגרת.

אין לי ספק שהיורשת של ה3DS פשוט תהיה סוג של 3DS-2 קצת חזקה יותר, פשוט בניידות של נינטנדו אנשים מקבלים משחק דו מימדי פשוט ב40$ אז זאת לא תהיה בעיה. צד ג' ימשיכו לתמוך, הכל יהיה בסדר. היא נראה תמכור פחות מה3DS בדיוק כמו שה3DS מוכרת פחות טוב מהDS כי שוק הניידות נאכל על ידי הפלאפונים, אבל היא תהיה בסדר גמור. הנייחת לעומת זאת...

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 12:18

DrKeo כתב:הבעיה היא שנינטנדו מפחדת להתחרות בסוני ומיקרוסופט בטיפשותה. זאת חברה שיכולה להתחרות בהם בהליכה, אם הם לא היו פחדנים וקצת הזויים.

כן, יש לה שרשרת של שגיאות. היא מתעקשת לכוון לקהל גדול יותר. יש בגישה זו סיכונים. אני לא בטוח שבקונסולה חזקה ויקרה יותר אין סיכונים גם כן.

אתה בעצמך מודה שהבנק שלה מפוצץ בכסף. אז אולי היא בכל זאת עושה משהו נכון עסקית (לא נכון לנדב, גם לא לי).

רונן, המטרה של נינטנדו לא צריכה להיות שתקנה את הקונסולה שלה בנוסף לפס4, היא צריכה שתרצה אותה במקום. אני אשמח למשל לשמוע איזה משחקים גרמו לך לקנות פס4 או מה קנית ואתה מתכנן לקנות ב2015 לפס4.

יש לי 8–10 משחקים מעולים לקונסולה. אינני נמצא כעת בבית, אז לא זוכר את הרשימה כולה.

הנה המשחקים שאקנה בוודאות השנה ובשנה הבאה:

Uncharted 4
Fallout 4
Deus Ex
Metal Gear Solid 5
The Last Guardian
Mirror's Edge
Ratchet & Clank
Dishonored 2
Dark Souls 3

אלה הבטוחים, ייתכן שייתוספו עוד בהתאם להכרזות ולביקורות, כגון Just Cause 3, ולא כולל רימסטרים מסוימים שאני בוודאי אקנה.

תראה, גם אם נינטנדו תוציא קונסולה שאני חייב לקנות, היא תהיה נוספת על ה־PS4. מבחינתי, לא חשובה תמיכת צד ג' לא בלעדית בקונסולה שלה. למי שקונה אותה בתור קונסולה יחידה, זה חשוב בהחלט.

העניין הוא שבWII עם ההצלחה האדירה שלה, זה גם הביא שנים לא טובות על נינטנדו. כך שללכת על גימיק שוב זה ממש לא ברור לי.

נדב, לעתים, בעסקים, לא מוותרים על מטרה רק כי הדרך התבררה שגויה. משנים אותה. לנינטנדו יש מטרה והיא נאמנה לה. אולי היא תצליח, ואולי לא.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 יולי 2015, 16:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 יולי 2015, 12:23

רונן הרשימה שלך דווקא מדגישה שאתה לא שחקן פלייסטיישן גדול ושהבחירה הקלה עבורך היתה קונסולה של נינטנדו שמציעה צד ג'.

תסכים איתי שאת ראטצ'ט היית מחליף בכיף עם מריו, שעם כל הכבוד נמצא בליגה אחרת, TLG קצת יותר ייחודי ואין לו מתחרה ישיר אבל נראה לי שזלדה היה לך "מספיק טוב" כתחליף.

ו KEO, רק שתדע שאין משחק שלא משתמש ב TOUCH PAD, בדר"כ זה פותח לך תפריט ואתה עושה SCROLL למפה וכאלו, בחלק אתה לוחץ על צד שמאל של ה TOUCH כדי לשמור וצד שמאל מנוצל ל LOAD, כל מני כאלו, לא מהפכני אבל כן כפתור שימושי.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 12:45

bling כתב:רונן הרשימה שלך דווקא מדגישה שאתה לא שחקן פלייסטיישן גדול ושהבחירה הקלה עבורך היתה קונסולה של נינטנדו שמציעה צד ג'.

מה־זאת־אומרת? הרשימה של נינטנדו מונה אצלי רק את מריו ואת זלדה חחח אם נוסיף צד ג' אז יש לנו גם את ביונטה. אני שחקן פלייסטיישן מובהק. אני אוהב מאוד את תמיכת סוני בלקוחות שלה.

תסכים איתי שאת ראטצ'ט היית מחליף בכיף עם מריו, שעם כל הכבוד נמצא בליגה אחרת, TLG קצת יותר ייחודי ואין לו מתחרה ישיר אבל נראה לי שזלדה היה לך "מספיק טוב" כתחליף.

עכשיו החלטת לדבר בשמי? מדוע משחק אחד מחליף משחק אחר? אולי אסתפק רק במשחק השנה ואת כל השאר אניח הצדה? מה הקשר? כל אלה איכותיים מאוד. וכאמור, חוץ ממריו ומזלדה, אינני מוצא ערך בקונסולות שלה. לאור נתון זה אין לי שמץ של מושג איך קבעת שאני שחקן של נינטנדו יותר מאשר של סוני.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 12:52

DrKeo כתב:

תשמע, זה נראה מהמם, אבל זה חשוב ביותר במשחק מסוגו? יש המון משחקים מרהיבים טכנית והם משעממים. במריו מה שעושה את המשחק זה עיצוב שלבים ומשחקיות טובה.

כרגע אני רואה את היופי הזה בתור קוסמטיקה. אני לא מצליח לחשוב על דרך שבה זה יעשה מהפכה של ממש במשחקיות.

ושלא יובן שאינני מעריך חמרה חזקה וטכנולוגיה מרשימה. אני מתמוגג מזה גם כן, אלא אני מתמוגג הרבה יותר ממשחקיות ומעיצוב שלבים מעולים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 יולי 2015, 13:00

רונן אני לא מדבר בשמך, סכ"ה הנחתי הנחה, מאריו נחשב לאיכותי הרבה יותר ככה שזה נראה לי מובן מאליו שתעדיף מריו ראשי חדש על רימייק ב 40%, ולרשימה של נינטנדו אתה לא מוסיף את מטרויד במידה והוא כותר ראשי בסדרה?

פשוט מהרשימה ששמת זה לא נראה שיש בלעדיים גדולים שאתה מחכה להם לקונסולה מלבד משחק שהיה MIA במשך 8 שנים ושהוא בטח יהיה גם המשחק האחרון של הצוות הזה.

חשבתי יש לך הרבה יותר חיבור למותגים של נינטנדו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2015, 13:37

רונן, ברור שקונסולה חזקה היא גם הימור, כל דבר עסקי הוא הימור. פשוט החלק השני של ההודעה שלך לדעתי מדגיש את זה שאם נינטנדו כן היית מקבלת את צד ג', היית לגמרי יכול להפוך אותה לקונסולה הראשית שלך. אז היית קונה עליה את דאוס אקס, DARK SOULS 3, דיסהונורד וכך הלאה ועל כל אחד מאלה שאתה קונה נינטנדו הייתה מקבלת בערך 20%. מעבר לזה היית קונה בטוח בלעדיים של נינטנדו, מה שאתה לא עושה כרגע כי אין לך קונסולה שלהם ומשלם להם לאיזה שירות סטייל PSN או LIVE.

כן, כולנו חולים על צוות ICO או נוטי דוג או סנטה מוניקה, אבל אי אפשר להכחיש שזלדה/מריו/מטרויד/מריו קארט/SSB וכל שאר המגה מותגים של נינטנדו הם לגמרי בליגה של הגדולים אם לא אפילו בליגה גבוהה יותר. אז היום אתה שוקל אולי לקנות קונסולת נינטנדו יום אחד כשהיא תהיה זולה כדי להשלים את הבלעדיים, אם לנינטנדו הייתה קונסולה בליגה של הפס4 אולי דווקא היית קונה אותה ואז קונה פס4 יום אחד כשהיא תהיה זולה כדי להשלים את הבלעדיים שלה.

הרי היום קונסולות הן שלושה דברים עיקריים:
1) בלעדיים
2) צד ג'
3) שירותים

אנחנו יכולים להסכים שבסעיף הראשון, נינטנדו לא נופלת מסוני ומיקרוסופט, אפילו מתעלה. בנוסף יש לה את אלמנט ה"אנחנו טובים לכל המשפחה", תראה לי אבא שלא יעדיף לקנות לבן שלו קונסולת נינטנדו מאשר פלייסטיישן או אקסבוקס, ביחוד שהוא יוכל בערב לשחק עליה בMGS5 ובשבתות במריו קארט עם כל המשפחה. הסעיף השני, אם הקונסולה תאפשר את זה צד ג' פשוט יבוא כי הם מחפשים למכור כמה שיותר אז הסעיף השני די זהה בין השלוש. והסעיף השלישי, אין ספק שזה עקב אכילס של נינטנדו ושם הם יצטרכו להשקיע המון. אבל השנה 2015, אין לנינטנדו ברירה אלה להשקיע שם ובסופו של דבר ההשקעה הזאת חוזרת בצורת דמי מנוי סטייל PSN או מכירות דיגיטליות.

אז כן, לדעתי נינטנדו יכולה להיות עם הגדולים בליגה. לנצח את הדור הזה היא כבר לא תנצח, גם כנראה שמיקרוסופט לא. אבל לנצח את הדור זה לא הכל, גם למכור 50 מליון חתיכות מהקונסולה שלך זה ניצחון אחרי הWIIU. ברגע שיש לנינטנדו בסיס משתמשים, אפילו אחד לא ענקי במיוחד, הם כבר יודעים לעשות את הכסף הגדול. אולי לא יהיה לה את השירות אונליין הכי טוב בעולם, אבל גם לפס3 לא היה ביחס ל360 והיא לקחה בסוף את הדור הקודם. לנינטנדו יש את היתרונות שלה, ביחוד הידידותיות למשפחה והפרנצ'ייזים הענקיים שיש להם, ויש לה את החסרונות שלה שבעיקר יתבטאו בשירות אונליין. אין מה לעשות, לכל חברה יש יתרונות וחסרונות, בתקווה שהשירות אונליין שלה לא יהיה קטסטרופה נוראית.

וסליחה רונן אם עשיתי כל מני הנחות, פשוט לפחות פעם התרסקת לרצפה מכמעט כל AAA של נינטנדו. אם אתה לא חושב שהבלעדיים של נינטנדו יכולים להתחרות באלה של סוני אז תשכח כל מה שאמרתי :)

בלינג, לא ידעתי שיש שימושים לפד. אבל הנקודה שלי היא שזה משהו צדדי למדי שאפילו לא שומעים עליו, כמו הקינקט בONE היום :)

בנושא הסרטונים שהבאתי, אפשר לעשות עם זה דברים של גיימפליי, בריכות כדורים, העברה של חומרים ממקום אחד למקום אחר, שליטה בדברים עם רוח ואלוהים יודע מה. אבל הבאתי את זה בקטע של "היי מריו רץ בUE4 ועושים איתו דברים מגניבים ואולי ככה הוא היה נראה על קונסולה בכוח של פס4", לא בקטע שמריו אשכרה צריך כוח :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 14:12

bling כתב:רונן אני לא מדבר בשמך, סכ"ה הנחתי הנחה, מאריו נחשב לאיכותי הרבה יותר ככה שזה נראה לי מובן מאליו שתעדיף מריו ראשי חדש על רימייק ב 40%, ולרשימה של נינטנדו אתה לא מוסיף את מטרויד במידה והוא כותר ראשי בסדרה?

שוב, משחק איכותי אחד אינו מחליף משחק איכותי אחר. גם אם תוריד את ראצ'ט מהרשימה יש מספיק משחקים בקונסולה של סוני כדי שאעדיף אותה. אני צריך לוותר על אנצ'רטד בגלל מריו? הנה, ויתרתי על ה־WiiU אף שיצא מריו בעבורה, אז נראה שהנחתך שגויה :)

אם היה יוצא מריו גלקסי חדש, אני מניח שהייתי נשבר. ובכל זאת הייתי קונה את ראצ'ט :)

פשוט מהרשימה ששמת זה לא נראה שיש בלעדיים גדולים שאתה מחכה להם לקונסולה מלבד משחק שהיה MIA במשך 8 שנים ושהוא בטח יהיה גם המשחק האחרון של הצוות הזה.

אין לי מושג על מה אתה מדבר. העליתי רשימה די גדולה ואיכותית מאוד. ואלה רק הבטוחים, לפני הרימסטרים.

ואני מתלהב גם כן מרימסטרים. אני נהנה כשיש לי בספרייה משחקים שהערכתי מאוד, אשמח לשחק בהם שוב. בסופו של דבר, מה שחשוב הוא ההתלהבות האישית, והיא קיימת. אם אני מתלהב מהם יותר ממשחק פיקמין וסטארפוקס שלא שיחקתי מעולם, אז זה אומר דבר אחד או שניים.

חשבתי יש לך הרבה יותר חיבור למותגים של נינטנדו.

אז לא. הסברתי זאת פעמים רבות וממשיכים לטעון זאת :)
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 יולי 2015, 14:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 14:14

ולגבי מטרויד: הוכרז משחק גדול בסדרה ולא עדכנו אותי? :)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 09 יולי 2015, 14:44

רונן כתב:
bling כתב:אז לא. הסברתי זאת פעמים רבות וממשיכים לטעון זאת :)

תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 יולי 2015, 15:12

bozeman כתב:
רונן כתב:
bling כתב:אז לא. הסברתי זאת פעמים רבות וממשיכים לטעון זאת :)

תמונה

.

רונן לא שלא מאמינים או משהו, יכול להיות שהשתנו דברים מאז, אבל ברור לך למה אחרי כל ההיסטוריה שלך עם נינטנדו קשה קצת לאנשים לקבל את המשפט הזה :)

ולא שמת את אנצ'רטד ברשימה אז הנחתי שהוא לא מעניין אותך, ברור שאם תכניס את אנצ'רטד והוריזון ו GOW4 ודייויד קייג' אז הרשימה יותר מתאזנת, אבל לא הכנסת אותם ולכן אמרתי שזה לא נראה שאתה כזה שחקן סוני גדול שהיית מעדיף קונסולה שלהם על פני מותגי נינטנדו.
הרשימה ששמת כוללת 2 בלעדיים שאחד מהם רימייק ב 40$, זה הכל, אם אתה מתעניין בעוד הרבה מותגים אחרים של סוני ומנינטנדו ירד לך קצת אז זה מובן.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 09 יולי 2015, 15:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2015, 15:20

כולם אוהבים את אנצ'רטד, באמת. אבל לפני שנתיים, כשלפס4 לא היה כלום אבל פשוט כלום באופק, אם היית קונסולה של נינטנדו שמציעה בדיוק את אותם משחקי צד ג', אני לא בטוח שההחלטה של רונן הייתה פס4. אולי כן, אולי לא, נראה שהוא פיתח עכשיו חוסר חיבה לנינטנדו אז אולי אני טועה :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 יולי 2015, 15:56

DrKeo כתב:כולם אוהבים את אנצ'רטד, באמת. אבל לפני שנתיים, כשלפס4 לא היה כלום אבל פשוט כלום באופק, אם היית קונסולה של נינטנדו שמציעה בדיוק את אותם משחקי צד ג', אני לא בטוח שההחלטה של רונן הייתה פס4. אולי כן, אולי לא, נראה שהוא פיתח עכשיו חוסר חיבה לנינטנדו אז אולי אני טועה :)

ההחלטה של אף אחד לא היתה PS4.
ברור שהWIIU, עם כל משחקי צד ג' שכל קונסולה נורמלית מקבלת והתמיכה המצוינת של נינטנדו, כולם בפורום הזה היו עם WIIU.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 15:59

bling כתב:רונן לא שמאמינים או משהו, יכול להיות שהשתנו דברים מאז, אבל ברור לך למה אחרי כל ההיסטוריה שלך עם נינטנדו קשה קצת לאנשים לקבל את המשפט הזה :)

שטויות. תמיד אמרתי שסמאש, פיקמין ועוד אינם כוס התה שלי :)

התלהבתי מאוד ממריו, מזלדה וממטרויד, והשתדלתי להתרכז בעיקר וזה משחקיות, לא גרפיקה. כמובן שגם אותי נינטנדו אכזבה, התקוות נגוזו, וכבר שנים שאינני משחק בקונסולות שלה ואני בעליה המרוצה של ה־PS4, אז זה שאתם תקועים איפשהו לפני כמה שנים, זו לא בעיה שלי :)

ולא שמת את אנצ'רטד ברשימה אז הנחתי שהוא לא מעניין אותך.

הכנסתי אותו. תמיד התלהבתי ממנו. מתלהב ממנו ביותר. גם בזה אינכם מעודכנים? :)

ברור שאם תכניס את אנצ'רטד והוריזון ו GOW4 ודייויד קייג' אז הרשימה יותר מתאזנת, אבל לא הכנסת אותם ולכן אמרתי שזה לא נראה שאתה כזה שחקן סוני גדול...

בלינג, ציינתי שמדובר במשחקי השנה ובמשחקי שנה הבאה, לא במשחקי 2016 ובמשחקים שטרם הוכרזו. אתם לא מקשיבים ולכן תקועים בדעות קדומות :)

אם אתה רוצה שמות של עוד בלעדיים של סוני שטרם הוכרזו אז יש את GoW שאני אוהב מאוד, וגם את TLoU. על פי כל הסימנים, שניהם בפיתוח, וגם אם לא, כל דבר אחר מהחברות המפתחות אותם הוא מעולה.

עכשיו זה הגיוני יותר בעבורך?

לנינטנדו יש רק שניים שמעניינים אותי מאוד, בין אם הוכרזו ובין אם לאו. זהו. אין לה יותר. יש גם את יושי החדש שנראה נהדר, הייתי קונה אותו אם הייתה לי הקונסולה, אך אינני מטפס על קירות מכיוון שאני מפסיד אותו.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 יולי 2015, 16:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 יולי 2015, 16:06

קאוטיק, לא בטוח שכולם, זה לא שהייתי יודע מראש שאלו יהיו השנתיים של הפס4.
ועל ה WIIU בעיקרון עד עכשיו לי אישית יש מריו ואולי פיקמין וזהו.
לא אכפת לי ממשחקי מולטי (שהם אכן מהטובים ביותר שיש) כמו מריו קארט וסמאש, כנ"ל ספלאטון שגם נחשב ליחסית מצליח מאוד.
לזלדה לוקח שנים לצאת, מטרויד לא נראה באופק ועל מותג אפי חדש אין כמובן מה לדבר איתם.

ואני מעדיף GOW על 100 ביונטות עם כל הכבוד, כן למרות שזה משחק יחסית "ניובי" ביחס לביונטה, לא אכפת לי, אני אוהב את הספקטקל ואת הפאזלים ואת מערכת הקרב הכיפית, וכל הגיוון ואלימות ובקיצור כל מה שעושה את המשחק למה שהוא, GOW תמיד יהיה משחק ההאק אנ' סלאש הכי טוב בעיני והיחיד ששווה מחיר השקה מלא.

רונן, לא הכנסת אבל את אנצ'רטד לאותה רשימה, וצודק לא שמתי לב ל 2016.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 09 יולי 2015, 16:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 16:07

DrKeo כתב:כולם אוהבים את אנצ'רטד, באמת. אבל לפני שנתיים, כשלפס4 לא היה כלום אבל פשוט כלום באופק, אם היית קונסולה של נינטנדו שמציעה בדיוק את אותם משחקי צד ג', אני לא בטוח שההחלטה של רונן הייתה פס4. אולי כן, אולי לא, נראה שהוא פיתח עכשיו חוסר חיבה לנינטנדו אז אולי אני טועה :)

אם הייתה מציעה משחקי צד ג' ומשחקי צד א' איכותיים בקצב טוב. או־אז, אולי :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 יולי 2015, 16:08

bling כתב:רונן, לא הכנסת אבל את אנצ'רטד לאותה רשימה, וצודק לא שמתי לב ל 2016.

מוזר. הייתי בטוח שהכנסתי אותו. תוקן :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2015, 16:44

רונן כתב:

אם הייתה מציעה משחקי צד ג' ומשחקי צד א' איכותיים בקצב טוב. או־אז, אולי :)

כן זאת בדיוק הכוונה, אם לנינטנדו היה 100% ממשחקי צד ג' שיוצאים לONE ולפס4. היית יכול לשחק שם ברוב הרשימה שכתבת חוץ מאשר רצ'ט, אבל מן הסתם שם היית יכול לשחק בדברים אחרים שאין על הפס4. בסופו של דבר כל אחד היה קונה מה שיותר מתאים לו אבל המצב לא היה שהקונסולה של נינטנדו לא הייתה רלוונטית לגיימרים בכלל כמו הWIIU היום או הWII בדור הקודם.

בכל מקרה אני לא אומר לך מה היית קונה, אין לי מושג וזה עניין שלך, פשוט אם הWIIU הייתה בכוח של פס4 עם כל הצד ג' שיש בפס4 ובONE אז היא הייתה אופציה וולידית בשבילך שכנראה היית שוקל. את הWIIU אתה לא שוקל. זה הכל :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 יולי 2015, 03:24

R I P

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 38 אורחים