המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
swiss-the-engine כתב:זה לא האזרח הכללי... זה מיעוט קטן של אזרחים שלא מוכנים לשלם את המחיר האמיתי של הרצונות שלהם. לא שונה מהמתנחל או החרדי... המתנחל לא שונה ממי שבגללו בכלל יש לך פה מדינה והחרדי מתנדב לעמותות לנזקקים ולחברות הצלה ועוד ועוד. אנשי הרכבת רוצים עבודה נוחה כמה שיותר עם כמה שיותר כסף... זה נכון לגבי כולנו ומבחינתם הם שווים את זה.
ברור שחברה פרטית יכולה. איך אני יודע? כי המדינה לא עושה שום דבר, אנשים פרטיים עושים את זה. אם זה כדאי כלכלית (ולפי מה שאתה אומר זה כדאי כלכלית) יעשו את זה וכל אחד יוציא את המירב בשביל הצד שלו.
ומה זה יושבות טוב? אתה מספר לי שאתה לא מוכן לנסוע עשר דקות רבע שעה באופניים אז עשר דקות הליכה ברגל זה פתאום סבבה? רק בעורקים שהם האמא אמא של הראשיים תמצא תחנה במרחק חמש דקות ממך. מי גר שם? אנשים שהם אמידים הרבה מעבר לממוצע. שישלמו את המחיר האמיתי של הכרטיס. אפילו אמרתי, יאללה, אני אדם הגיוני, לא בא למכור לך איזה חלום ליברטריאני... זה תשתיות, אני זורם על זה, שאלה יהיו הצרות שלי מול ההתערבות של פוליטיקאים בחיים הפרטיים שלי. נחיה ונראה אם זה מה שנקבל. ברור לשנינו שלא זה מה שתקבל... תקבל סבסוד וועד חזק. צריך להיות ריאליים ולא רק לחיות בדמיון האישי שלנו ששם הדברים מסתדרים כמו שאנחנו רוצים... אנחנו מתעסקים פה עם בני אדם והאינטרסים (המוצדקים) שלהם.
DrKeo כתב:לצערי גם אתה מדבר על משהו שלא יקרה כי ישראל ופופוליזם, נפוטיזם, ועדים ותחושת ״מגיע לי״ לעולם לא יתנו לה להיות מדינה באמת חופשית כלכלית. אפילו הימין הישראלי הוא סוציאליסטי
Laskin כתב:לצפות שיצא טוב משהו מה"מערכת" זה שובר את שיאי האופטימיות של לסקין
DrKeo כתב:אפרופו הויכוח שלנו על גברים/נשים בהייטק, הייתה היום בערוץ 2 כתבה בנושא כשליוו חברת הייטק שיש לה מנכ"לית ו-70% נשים בחברה. אבל מה? בצוות תוכנה יש רק אישה אחת. המנכ"לית אומרת שהם קבלו רק קורות חיים אחד בודד מאישה, כל השאר היו גברים. הגברים, מיד אחרי תואר ראשון, בקשו X שכר. הבחורה? היא בקשה X / 2 שכר. המנכ"לית התעצבנה ונתה לה 30% יותר ממה שהיא בקשה. הם הראו שם נתונים שבטכניון למשל היו רק 20% נשים במדעי המחשב.
בקיצור, אני חושב שזה מסכם די יפה את הויכוח שהיה לנו כאן.
DrKeo כתב:לא יודע, אני לא מרגיש אשם כשאישה מבקשת פחות מגבר. היא בת 30 לא 11, נטו אשמתה, שתגדל זוג ביצים
DrKeo כתב:כן אבל זאת לא אפליה אם היא באה ומבקשת פחות שכר. הגברים מבקשים יותר מדי, הנשים מבקשות מעט מדי. תהיה בטוח שיש גם גברים שמבקשים מעט מדי. זה עניין של מרפקים. זאת לא אפליה כי אף אחד לא מפלה אותה, זאת תפיסת עולם של אותה אישה. היא צריכה לתפוס את עצמה בידיים ולבקש מה שהיא חושבת שמגיע לה. זה לא משהו שצריך להיות לו אפליה מתקנת או לא יודע מה, זה עניין של חינוך ולא חינוך של "החברה", החינוך של אותה אישה שבאה לחפש עבודה.
Nucleus_Dawn כתב:DrKeo כתב:כן אבל זאת לא אפליה אם היא באה ומבקשת פחות שכר. הגברים מבקשים יותר מדי, הנשים מבקשות מעט מדי. תהיה בטוח שיש גם גברים שמבקשים מעט מדי. זה עניין של מרפקים. זאת לא אפליה כי אף אחד לא מפלה אותה, זאת תפיסת עולם של אותה אישה. היא צריכה לתפוס את עצמה בידיים ולבקש מה שהיא חושבת שמגיע לה. זה לא משהו שצריך להיות לו אפליה מתקנת או לא יודע מה, זה עניין של חינוך ולא חינוך של "החברה", החינוך של אותה אישה שבאה לחפש עבודה.
זו אפליה חד משמעית, אם היא עושה את אותה עבודה ומקבלת שכר פחות טוב. אין באמת וויכוח על זה.
כמו שאמרתי, אין צורך באשם, או בתהליך מחשבה מודע, בשביל שתהייה אפליה. לעיתים קרובות יותר מרחוקות, היא שם בלי שאף אחד מתכוון וככל שיותר אנשים יהיו מודעים לזה ויפעלו כדי לצמצם את הפערים האלו, כך האפליה תהייה פחות חדה ופחות שכיחה.
האישה הזאת לא גדלה בוואקום. גם ההורים שלה לא גדלו בוואקום. היא תוצר של החברה שלה. בדיוק כמו הגברים שביקשו יותר כסף ממנה. הרעיון הוא לא להגיד שזו תפיסת העולם שלה וזהו. הרעיון הוא להבין למה תפיסת העולם הזאת נוצרה? למה היא חושבת שהיא שווה פחות מהגברים שרצו לעבוד באותו תפקיד? למה הגברים חושבים שהם שווים יותר? כל הדברים האלו יוצרים את האפליה ונובעים ממנה. כפי שהסברתי, זה מעגל שלא פשוט לשבור.
באותה המידה אפשר להגיד שהשחורים היו עבדים, בגלל שזו תפיסת העולם שלהם והטבע שלהם (וזה באמת בול מה שאמרו אלו שהיו בעד המשך העבדות). אפילו אמרו שהם לא ידעו להסתדר, אם ישחררו אותם ויתנו להם לחיות כמו בני אדם, כי זה בטבע שלהם לקבל פקודות מהאדם הלבן (לא שונה כל כך מאנשים שאומרים שזה הטבע של נשים לגדל ילדים וזה הטבע שלהן לא להתעניין במדעי המחשב וכן הלאה).
בקיצור, טענות "ככה זה", "זה הטבע שלהן", "זה תפיסת העולם שלהן" וכן הלאה, פשוט לא תופסות. אלו טענות ריקות מתוכן והיגיון (וכמובן - פשוט לא רלוונטיות), כמו טענות על התמוטטות מוסד הנישואין, במקרה ושחורים יתחנו עם לבנים, אם בני ובנות אותו מין יוכלו להתחתן עם בכיר ליבם.
לא רואה מה הקשר לאפליה מתקנת. למה הזכרת את זה בכלל? מי הציע שזו הדרך להתמודד עם האפליה הזו?
DrKeo כתב:לא, אין אפליה בהייטק, אפילו הנשים החזקות בהייטק (כמו בכתבה אתמול, מהפה של הפאקינג מנכ"לית) לא טוענות יש אפליה בהייטק. מה שיש בהייטק הוא:
1) נשים פחות נוטות ללמוד מדעי מהחשב.
2) נשים נוטות לבקש שכר נמוך יותר מגברים.
כאן זה מתחיל ונגמר. זאת לא אפליה. אפליה זה "אישה, את מקבלת חצי כי את אישה". זאת לא אפליה, זה עניין של חינוך ותחומי עניין, זה הכל. אין שמץ של קשר לזה שעבדות הייתה פעם בסדר והיום היא לא, בשום צורה או מאפיין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים