Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is not just a high watermark for the series. It is the greatest ever stealth game by a distance, a true masterclass from a designer and team who bow out at the very peak of their creative powers. This is one of the greatest blockbusters our medium has ever had as well as the perfect ending to one of gamings' great series - and the end of one incredible, extended journey from Hideo Kojima. For decades to come, players will see the legacy of Metal Gear Solid, and have no choice but to salute.
DrKeo כתב:כן, בדיוק רציתי לדבר על זה שהגייפליי פשוט מטורף, ממש מטורף. זאת פעם ראשונה בחיים שבמשחק הצמדות לקיר ולצאת ממנו ולהמשיך לרוץ הרגיש לי ממש חלק. גם ממש מדהים המעבר בין ריצה לשכיבה על הרצפה תוך בערך 0.3 שניות בלי זינוקים וכלום, ממש מרגיש בשליטה מלאה בכל רגע. יש במשחק הזה רמות של פוליש בגיימפליי שזה פשוט פשע, ביחוד אחרי הוויצ׳ר. מי שמשחק בוויצר, להתרחק מmgs כמו אש עד שאתם מסיימים אותו כי mgs5 עושה המון דברים שיש בוויצ׳ר (סוס, טרוורסיה בעולם פתוח מלא מכשולים) והוא עושה את זה כל כך טוב שגראלט ירגיש לכם כמו טנק ממלחמת עולם שניה.
פשוט ואו באמת, לא ציפיתי שהגיימפליי ירגיש כל כל טוב. גם ההפרש מgz מאוד גדול, יש המון טאצ׳ים שונים בנושא. החלק הכי בולט הוא שgz צפוף מוות, שומרים בכל מקום ואין לך מטר לרוץ בלי שיראו אותך. כאן יש לך קילומטרים מסביב לכל כפר ובסיס, חופש פעולה מטורף. באמת שגם ביחס לgz מדובר בקפיצה מטורפת.
בלינג, לא יודע מה להגיד לך עם הפתיח. הוא מדהים, בימוי שרק קוג׳ימה יכול לעשות, אבל יש שם מלא דברים שלא היו מובנים לי שלגמרי בונים לקראת טוויסט
אגב, בגרסת הpc יש אפס popin, פשוט רואים המון פרטים לקילומטרים וזה רץ כל כך חלק. כיף, ממש כיף, סופסוף פורט קונסולה שמרגיש טוב כמו על הקונסולה רק עם גרפיקה של pc. באמת כל הכבוד, פורט מושלם.
bling כתב:בקשר למערכת מחסה, היא עובדת בסדר אני רק מרגיש שלפעמים אני חצי נדבק ולא לגמרי מכוסה ורואים אותי בגלל זה, אולי אני צריך להתנסות איתה עוד טיפה.
וכן המשחק בניגוד ל GZ לא מעניש אותך על אויבים שאתה הורג, זוכר שם בסיום משימה על כל אויב שהרגת מורידים לך -100 נקודות, פה אין שום עונש, רק יש בונוס אם לא הרגת אף אחד, כמו שצריך וכל הכבוד על השינוי הזה, בגלל זה אפשר גם להגיע לציון S גם אם תחסל את כל המפה, פשוט לא תקבל את הבונוס של ה NO KILLS אבל אפשר לבנות על בונוסים אחרים (למרות שזה אכן קשה יותר ככה להוציא ציון גבוה, שזה גם הגיוני, אבל אפשרי וזה מה שחשוב)
ואני יודע שיש אנשים שעושים משימות שוב ושוב כדי להוציא ציונים גבוהים לפני שהם מתקדמים (מרצונם!) אבל נראה לי יש מספיק תוכן ואם אני אתחיל להתברבר אני לא אסיים אותו עד 2016
ולא הבנתי מה הפחד הגדול, ב GZ לא סבבה לתפוס אויבים מאחורה? מהבחינה הזו הרגשתי שזה עובד אותו דבר, אתה תופס אותו ומרתק אותו ויש לך אופציות כמו GZ, מבחינת התעוררות אני עדיין לא כל כך בטוח מתי הם מתעוררים אבל הם כן מסוגלים לזה, כתוב לך גם ב GUIDE שם ש TRANQ לראש מרדים אותם למשך הרבה זמן מאשר נגיד אם תביא להם מכות, לעומת זאת חניקה מאחור זו הרדמה ארוכה כמו TRANQ לראש.
יכול להיות שהאריכו את הזמנים אבל אם תתברבר שם יותר מדי הם יתעוררו בסוף.
ולפתיחה:ספויילר: הצג
INTER, בקשר לשאלה השנייה, הרופא הגיב ואמר שהוא יתבע את קוג'ימה ושזו חוצפה וכו'
אין לי מושג מה הלך שם, לפי זה שאנשים בטח סיימו את המשחק ולא שמענו על זה כלום (אחרת כבר היה יוצא שזה תעלול), כנראה קוג'ימה אכן לקח את הדמות שלו בניגוד לרצונו? הסיפור הזה הזוי.
DrKeo כתב:bling כתב:בקשר למערכת מחסה, היא עובדת בסדר אני רק מרגיש שלפעמים אני חצי נדבק ולא לגמרי מכוסה ורואים אותי בגלל זה, אולי אני צריך להתנסות איתה עוד טיפה.
וכן המשחק בניגוד ל GZ לא מעניש אותך על אויבים שאתה הורג, זוכר שם בסיום משימה על כל אויב שהרגת מורידים לך -100 נקודות, פה אין שום עונש, רק יש בונוס אם לא הרגת אף אחד, כמו שצריך וכל הכבוד על השינוי הזה, בגלל זה אפשר גם להגיע לציון S גם אם תחסל את כל המפה, פשוט לא תקבל את הבונוס של ה NO KILLS אבל אפשר לבנות על בונוסים אחרים (למרות שזה אכן קשה יותר ככה להוציא ציון גבוה, שזה גם הגיוני, אבל אפשרי וזה מה שחשוב)
ואני יודע שיש אנשים שעושים משימות שוב ושוב כדי להוציא ציונים גבוהים לפני שהם מתקדמים (מרצונם!) אבל נראה לי יש מספיק תוכן ואם אני אתחיל להתברבר אני לא אסיים אותו עד 2016
ולא הבנתי מה הפחד הגדול, ב GZ לא סבבה לתפוס אויבים מאחורה? מהבחינה הזו הרגשתי שזה עובד אותו דבר, אתה תופס אותו ומרתק אותו ויש לך אופציות כמו GZ, מבחינת התעוררות אני עדיין לא כל כך בטוח מתי הם מתעוררים אבל הם כן מסוגלים לזה, כתוב לך גם ב GUIDE שם ש TRANQ לראש מרדים אותם למשך הרבה זמן מאשר נגיד אם תביא להם מכות, לעומת זאת חניקה מאחור זו הרדמה ארוכה כמו TRANQ לראש.
יכול להיות שהאריכו את הזמנים אבל אם תתברבר שם יותר מדי הם יתעוררו בסוף.
ולפתיחה:ספויילר: הצג
INTER, בקשר לשאלה השנייה, הרופא הגיב ואמר שהוא יתבע את קוג'ימה ושזו חוצפה וכו'
אין לי מושג מה הלך שם, לפי זה שאנשים בטח סיימו את המשחק ולא שמענו על זה כלום (אחרת כבר היה יוצא שזה תעלול), כנראה קוג'ימה אכן לקח את הדמות שלו בניגוד לרצונו? הסיפור הזה הזוי.
בנושא הספויילרים שלנו, גם צריך לזכור שני דברים:ספויילר: הצג
אינטר, אני לא חושב שיש יותר מדי הבדלים בין GZ לMGS5 מבחינת "קינסול", זה משחק לשלט לא לעכבר/מקלדת.
בנושא התפיסות מאחור, אני חושב שארבעה דברים השפיעו על זה שהפעולה הרבה יותר טובה בMGS5:
1) לוקח להם הרבה יותר זמן להתעורר בMGS5, בGZ הם מתעוררים אחרי איזה 10 דקות מה שמעיר את כל הבסיס
2) המשחק עולם פתוח, גם אם הם התעוררו אתה כנראה כבר 3 קילומטר משם בכפר/בסיס אחר אז למי אכפת?
3) יש את הבלוני פולטון, אפשר להפטר מהחייל לתמיד
4) נותנים לך בסוף המשימה בונוס על להוריד אותם ככה, זה מעודד וגורם לדרך הזאת להרגיש "נכונה" וזה ממש אחלה
אגב, אני לא יודע אם התיחסת לSIDE OPS או לא אבל המתורגמן נמצא במשימה שעושים שם, נורא קל להשיג אותו אז לך על זה ישר!
אני חייב לציין שיש לי אכזבה מסויימת מזה שמשימות ראשיות הן לא כולן עלילתיות אלה הרבה מהן מבוססות דברים כמו "לך למחנה X, תהרוס להם את המערכת תקשורת". עוד דבר שנורא מפריע לי (אולי מצאת דרך לבטל את זה? כי אני לא) הוא שהחיילים מסודרים אוטומטית בין המחלקות בMB במקום לתת לך לפזר אותם. זה גורם לי להרגשה של חוסר שליטה, אין לי מושג מי איפה ומה אני צריך בכל מחלקה. מבאס אותי טיפה.
סטיק, אם אתה רוצה יש לנו סיכום של מה שצריך לדעת פחות או יותר, לא הכי עמוק בעולם אבל לפחות שהעלילה תהיה לך הגיונית. אני יכול להגיד לך מה5 שעות הראשונות שלא היה משהו מיוחד למי שלא שחק בסדרה, אם אתה יודע מי זה ביג בוס כנראה שזה מספיק פחות או יותר
הנה הסיכום אם מעניין אותך (הודעה שניה בעמוד):
viewtopic.php?f=1&t=19&start=1200
אני חושב שאחד הדברים שהכי הדהים אותי הוא שבערך שעתיים פנימה ראיתי כבר 99% ממה שראינו עד עכשיו. אפילו המשימות הדגמה מ-E3 2014 ו-2015 הן המשימה הראשונה והשניה (ברגע שמגיעים לאזור הפתוח), E3 2014. באמת כיף לראות איך לא משנה כמה טריילרים או הדגמות ראיתי, אחרי שעתיים וחצי מתוך עשרות שעות אני כבר בטרטוריה לא מוכרת.
Stick כתב:היי תודה רבה על הסיכום, אני אבדוק אותו
בלינג כן קיבלתי גם את GZ ואני מתכוון לשחק בו פשוט כי ישבתי שזה סוג של השלב הראשון למשחק ושזה די חובה..
אני לא נלחץ מהעלילה פשוט כי אני זוכר בזמנו שמאוד נהנתי מmgs4 למרות העלילה המאוד מבולגנת וזה שלא הבנתי חצי ממה שקרה.
הצלחתי בכל זאת להבין את העלילה ה"ראשית" של המשחק עצמו למרות שכל הפלאשבקים והדמויות החוזרות ממש עברו לי מעל הראש (או למה לעזאזל אף אחד לא התייחס לעובדה שעומד מולם ערפד בגודל מלא?!) אבל לא מאוד קשה להבין מתי משהו הוא חלק ייחודי לעלילה הרציפה של המשחק ומתי משהו הוא פאן סרביס או איזה התקשרות לעלילה קודמת שאני גם ככה לא מכיר.
אגב תגידו, בגלל שאני באמת לא מחובר לסדרה, הקטע הזה של סרטוני מעבר של 40 דקות הוא משהו ייחודי לmgs4 או שזה ככה בכל הסדרה (כולל 5)?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים