Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Stick » 04 ספטמבר 2015, 12:05

כן כן בלינג, קראתי מי זה שנייה אחרי ששלחתי את ההודעה :)
בדיעבד אני יודע בדיוק מי זה, עשיתי קצת שיעורי בית.. אבל שיחקתי אתמול בסביבות 4 והשעה קצת בילבלה אותי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2015, 13:00

הגרסה הקצרה על אוסלוט (רק דברים באמת חשובים שקורים לפני mgs5):
- הוא הבן של הבוס ושל ״הצער״, חבר רוסי ליחידה של הבוס ממלחמת עולם שניה
- הוא נחטף מהבוס כתינוק וגודל על ידי גופים ממשלתיים אמריקאים בחסות הפילוסופים
- ביג בוס לימד אותו המון והוא גדל להעריץ את ביג בוס
- הוא יסד יחד עם ביג בוס וזירו את הפטריוטים שקוראים להם בmgs5 סייפר
- לא משנה כמה פעמים אוסלוט הוא סוכן כפול, משולש או מרובע, בסופו של דבר הנאמנות שלו תמיד נמצאת לצד ביג בוס.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ספטמבר 2015, 14:11

תודה רבה על הסיכומון :)
אני יודע כבר מי זה אוסלוט עוד לפני (בדקתי עליו אחרי שהוא הופיע כדמות מרכזית ב4), פשוט לא קישרתי לעצמי שהדמות שקוראים לה אוסלוט היא בעצם למעשה אוסלוט. המשחק הזה כל כך מבלבל! (או בקיצור, השעה הייתה 4 בבוקר וגם ככה הייתי אחרי חצי שעה שבה הזרקתי עשרות שמות ופרטים מתקצירים על המשחק ישר לתוך המוח :))
לצערי (אני באמת אומר לצערי כי נהנתי יותר מMGS5) נפלתי בבאטמן, אז אני ארוץ אותו בסופש הקרוב ויהיו לי את החגים לשבת קצת על MGS כמו שצריך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2015, 14:46

אה כן, זה כינוי לא השם האמיתי שלו. במציאות קוראים לו אדם ויש לו שלושה כינויים:
- אוסלוט (הכינוי המקורי שלו)
- ריבולוור אוסלט (כינוי שהוא קבל עם הזמן כי ביג בוס למד אותו להשתמש בריוולוור וזה הפך לסימן הכר שלו)
- שלשסקה שזה כינוי שמסבירים אותו באחת הקלטות בmgs5

אבל בקיצור כן, אוסלוט, כולם קוראים לו אוסלוט :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ספטמבר 2015, 18:43

משחק מצוין, אבל חבל שאין רמות קושי. אם לא משחקים בשביל הציון בסוף, הוא לא מאתגר מספיק. לא נהרגתי עד כה אפילו פעם אחת (אחרי 10+ שעות), וגם לא הייתי קרוב לזה. אני מקווה שזה רק סימפטום של ההתחלה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 ספטמבר 2015, 21:45

אני דווקא מוצא אותו מאתגר מאוד אם אתה מנסה לא להתגלות, ממש הולך לי לא משהו מהבחינה הזו והציונים שאני מקבל במשימות נמוכים אז קשה לי לאמר שאתגר זה מה שחסר לי, האויב רואה טוב וגם ער לדברים ומחליף רוטינות ככה שצריך להיות ממש זהירים אם רוצים לא להתגלות.

בכל אופן אם אתגר זה מה שחסר לך אתה תמיד יכול להוריד חלק מהעזרים כמו סימון או רפלקס, וכן גם לנסות להוציא ציון גבוה זה חלק מהאתגר ככה שמי שבאמת רוצה לאתגר את עצמו יכול בקלות.

ולפי מה שאומרים מחכים עוד רגעים קשים בהמשך ככה שאלא אם אתה ממש טוב, כנראה שעוד יגיע לך האתגר גם אם ציונים וריצה ללא התגלות לא מעניינים אותך.

ואני ממשיך לשחק ולמרות שאני עדיין בהילוך נמוך במשחק והמשימות עצמן עדיין פשוטות יחסית אני רק נהנה יותר, זה מרגיש שהמשחק רק משתפר ככל שממשיכים, פותחים עוד ציוד ושדרוגים וזה מרגיש שיש יותר אופציות וכלים, ממש כיף ובעיקר ממכר, אני מוצא את עצמי חוקר את הסביבה בשביל מדאבים וחיילים בדרגה גבוהה כדי לשפר את הבסיס.

אני גם נכנסתי יותר לניהול צוותים ב MB כמו שאמרת KEO ואתה צודק, מומלץ לסדר אנשים במחלקות בצורה ידנית לפעמים, מילר לא תמיד מסדר אותם אידיאלית, במיוחד כשחסרה רמת בודדת למחלקה כדי לפתוח משהו והוא שם מישהו מוכשר במחלקה אחרת במקום, בקיצור צריך לבדוק בעצמך את הסידור לפעמים.

מה שמבאס אותי זה שאי אפשר לקחת איתי למשימה מבחר גדול של נשקים כמו בקודמים, לא אוהב להיות מוגבל ככה ל loadout מסויים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2015, 23:25

כן, מילר דפק אותי חזק אתמול כשהוא פזר לי חיילים בצורה אחת וגרם לעלית דרגה של מחלקה אחת. הסרתי את כולם וסדרתי איך שהיה לי הגיוני ועליתי דרגה בשלוש מחלקות שונות. הוא פשוט זורק אותם רנדומלית ברגע שיש נתנוים דומים בלי שום אנטלגנציה.

אינטר, עשית את המשימה השישית עם המקדש? קשה לי להאמין שלא מתת שם לפחות פעם אחת. אני משער שזה הרבה יותר קל אם לא שמים יותר מדי על הציון.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ספטמבר 2015, 23:32

אני במשימה ה-11 והמשחק מתחיל לאתגר יותר. כנראה שזה גם בגלל שאני מרסט את המשימה אם מופעלת אזעקה... אבל אני ממש נהנה עד עכשיו. הדברים העיקריים שמפריעים לי הם מיחזור האיזורים בין משימות וחוסר האינטראקטיביות המוחלט ב-MB. באמת, היו צריכים ללמוד דבר או שניים מ-bioware בנושא הזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 ספטמבר 2015, 11:28

למה אתה מתכוון באינטרקטיביות ב MB, לדבר עם חיילים וכאלה? ומה עושים במשחקים של ביו-וור בהקשר הזה? MGS5 הוא עדיין לא בדיוק RPG מלא למרות שהוא המשחק עם האלמנטים הכי RPG'ים בסדרה.

אבל אני מסכים שחסרה שם קצת יותר השקעה מבחינת דברים לעשות, אין מה לחפש שם חוץ מלראות את המקום נבנה ולהסתובב שם, לחיילים אין כמעט דיאלוגים והם חוזרים מהר על שיחות שכבר שמעתי 20 פעם, לא אופייני לקוג'ימה שבדר"כ משקיע תמיד בפרטים הקטנים, אני משער שאלו ענייני תקציב שנראה במשחק הזה ששבר שיאים ביחס לסדרה.

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 06 ספטמבר 2015, 13:05

יש משהו מעניין שלא גיליתי את זה עד עכשיו זה שאפשר להתחיל משימות מהתחלה ולהרוויח עוד נקודות GMP בדרך של חרישה מסוימת, זה טוב למי שמתקשה להצליח לעשות משימה בציון S :)
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 ספטמבר 2015, 19:32

Mandellla כתב:יש משהו מעניין שלא גיליתי את זה עד עכשיו זה שאפשר להתחיל משימות מהתחלה ולהרוויח עוד נקודות GMP בדרך של חרישה מסוימת, זה טוב למי שמתקשה להצליח לעשות משימה בציון S :)

אתה חדש לפרנצ'ייז? אם כן נשמח לרשמים של מישהו חדש מבחינת כמה העלילה מרגישה לך ידידותית :)

רצות עכשיו חדשות על זה שיש חלק מאוד גדול בסיפור של MGS5 (שלצערי אני לא יכול לבדוק כי לא סיימתי את המשחק ואני לא רוצה לעשות לעצמי ספויילרים) נשאר על הרצפה של חדר העריכה. מסתבר שיש סצנות מעבר, אזורים עם גיימפליי ועוד כל מני דברים שכבר נעשו ונבנו אבל ננטשו באמצע, אולי בגלל הבעיות בין קונאמי לקוג'ימה. מי שקונה את הCOLLECTORS EDITION מקבל אקסטרה תוכן כמו ספר אומנות וכדומה שחושף את הדברים הללו. עכשיו יש רעש מהמעריצים שרוצים גרסת DIRECTOR'S CUT עם כל התוכן החסר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 ספטמבר 2015, 00:32

נשמע כמו פאשלה ענקית, לא ברור מה קרה שם, גם קוטאקו אומרים בביקורת שלהם שהסוף האמיתי (שפותחים אחרי הגריידינג :/) הרגיש להם לא שלם, המשחק לא גמור לטענתם וכנראה אכן הסיבה נעוצה בסצינות שהורידו מאיזשהי סיבה, הם עדיין המליצו על המשחק בחום והכתב חושב שהוא ה MGS הכי טוב בסדרה ואחד המשחקים הטובים בשנים האחרונות לטענתנו אבל זה השאיר לו טעם מר מאוד.

אני איכשהו מקווה שקוג'ימה בחר להשאיר את העלילה ככה ולא שמאילוצים של זמן ותקציב וסכסוכים עם קונאמי זה קרה, אז באמת יכאב הלב, אני מעדיף שהחזון האומנותי שלו, גם אם פגום, ישאר שלם ולא שמאילוצים הסיפור שרצה לספר נחתך.

המשחק אגב שלח לחנויות 3 מליון עותקים בשבוע, השאלה כמה נמכר מתוך כל זה אבל אני משער שהמשחק הוא הצלחה אם החנויות העריכו כזה ביקוש.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 ספטמבר 2015, 06:40

אני כבר מאוכזב שזה לא הסוף שנדב תיאר. ואני משוכנע שהמשחק יהיה הצלחה מסחרית, אבל לכו תדעו כמה כסף השקיעו בו וכמה קונאמי מצפה לראות בחזרה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 ספטמבר 2015, 11:58

^^ את המשפט שלך אפשר להגיד כמעט על כל משחק גדול תקציבית :)

בכל אופן יצאו נתונים מבריטניה, MGS5 הוא המשחק השלישי מבחינת כמות המכירות שלו בשבוע הראשון שלו אחרי באטמן והוויצ'ר, שזה נראה לי קצת מאכזב מבחינת קונאמי, חשבתי שזה יעבור לפחות את הוויצ'ר שנראה לי יותר נישתי ממנו, עדיין זה לא רע במיוחד, בכל זאת עבר להיטים גדולים אחרים כמו Dying Light ו MK ובאטמן לגו וכו' :)
הוא כן המשחק השני הכי נמכר על הפס4 השנה אחרי באטמן.

בהמשך לזה, הפס4 כצפוי מחסלת את שאר הפורמטים עם 72% מהמכירות, זה כבר כמעט ברמה של בלעדי מרוב שהסדרה מקושרת לפלייסטיישן, XB1 עם 22%, PS3 עם 3% ו X360 עם 2% (ממש היה שווה את המאמץ של הקרוס ג'ן ללא ספק :roll: )

מאד מקס מקום שני, שזה לא אומר הרבה לגבי ההצלחה שלו כי הפער יכול להיות ענק מ MGS5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ספטמבר 2015, 12:17

דווקא MGS נראה לי הרבה יותר נישתי מהוויצ'ר...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 ספטמבר 2015, 12:28

לא מסכים, הוויצ'ר משחק עם לא מעט תפריטים ומערכות, הוא די מסורבל מהבחינה הזו.
חוץ מזה ב MGS יש רובים ואפשר לשחק אותו כאקשן והוא פחות מבוסס עלילה מהוויצ'ר 3 (ככה ששחקנים חדשים לא סובלים יותר מדי), נראה לי הרבה פחות נישתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2015, 13:08

הוויצ׳ר עשה 6 מליון יחידות שזה כבר שם אותו תוך כמה שבועות עם המשחקי mgs הכי מוכרים. אני חושב שהוויצר יעבור את 10 מליון בקלות, mgs כנראה יהיה הכי מוכר בסדרה אבל 10 הוא לא יעשה.

אני מוכן להשתלט על הפרנצ׳ייז בשביל קונאמי אם הם רוצים. מבטיח לעשות סוף שסוגר מעגל עם mg1 פלוס סצנה מביכה של שיחה בין דמות ראשית למושא אהבה שלה שכוללת לפחות חמש דקות של בכי ממש מביך של אוטקון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 ספטמבר 2015, 14:32

כן אני מנחש שזה נכון, אולי אני קצת מזלזל בז'אנר הפנטזיה שהוא בכל זאת חזק בפני עצמו, פשוט זה היה נראה שלמשחק מבחינת הגיימפליי יש אפיל מיינסטרימי גדול יותר.

שלא תבין לא נכון, ביחס לסדרה הוא אכן מוכר טוב, בעצם הוא הפתיחה הכי גדולה בכל הסדרה ב UK, מצד שני לרוב בהשקה הסדרה תמיד היתה בלעדית לפלטפורמה אחת (ובמקרה של MGS4, גם לתמיד), מעניין אותי לדעת את הנתון עד כמה הפתיחה שלו הכי גדולה על הפס4 ביחס לקונסולות פלייסטיישן בעבר, זה יהיה הנתון הכי הוגן, למרות שהפס4 הוא החלק הארי במכירות אז יש סיכוי טוב שזה ישאר זהה.

עריכה: אה שחכתי שזה לא כולל דיגיטלי שבמשחקים הקודמים בכלל לא היה פקטור, אז כמעט בטוח שלמשחק יש את הפתיחה הכי גדולה בסדרה גם על הפלייסטיישן עצמה בלי קשר לשאר הפלטפורמות.

והייתי בכיף נותן לך לתכנן את הסיפור של MGS5, לפחות את הסוף לפי מה שאומרים :/
אני מקווה שמתישהו זה יצא ב DLC בונוס, גם אם בתשלום, רק שיסגר כמו שצריך ולא ירגיש לא-גמור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2015, 15:48

חלקים מהסוף שלא נכנס למשחק נמצאים באינטרנט כי זה חלק מהחומר של ״מאחורי הקלעים״ שקבלו עם גרסת האספנים. אני מן הסתם לא יכול לצפות, ספויילרים ספוויליר ספויילרים ברמות של סוף המשחק :)
http://gamingbolt.com/metal-gear-solid- ... n-the-game

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2015, 21:17

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 ספטמבר 2015, 22:21

ממש יפה ה theme הזה.

אני לא מבין אבל איך הסיפור לא שלם, הרי ראינו באחד הטריילרים הקודמים ש
ספויילר: הצג
ליקוויד וסנייק שם
, מה יש מצב שהורידו את הקטע הזה?

זה אמור לסגור את זה כמו שצריך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2015, 23:21

מבחינתי עד שלא הגענו לקטע שבו mg1 מתחיל, כלומר ביג בוס הוא הראש של foxhound ושולח את סוליד סנייק הצעיר למשימה הראשונה שלו אי פעם לעצור את המנהיג של outer heaven (כלומר את ביג בוס עצמו) אז הסדרה לא באמת סגרה מעגל. זאת גם הסיבה שזאת הייתה התחזית שלי, כי איך אפשר לסגור את הסיפור אחרת? עלילות העבר (mgs3,5 ו-pw) מתחברות לעלילות העתיד (כל שאר הסדרה). ביג בוס מתחבר חזרה לסנייק, ביג בוס הופך ל״רשע״ שהוא צריך להפוך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 ספטמבר 2015, 23:55

bling כתב:^^ את המשפט שלך אפשר להגיד כמעט על כל משחק גדול תקציבית :)

בכל אופן יצאו נתונים מבריטניה, MGS5 הוא המשחק השלישי מבחינת כמות המכירות שלו בשבוע הראשון שלו אחרי באטמן והוויצ'ר, שזה נראה לי קצת מאכזב מבחינת קונאמי, חשבתי שזה יעבור לפחות את הוויצ'ר שנראה לי יותר נישתי ממנו, עדיין זה לא רע במיוחד, בכל זאת עבר להיטים גדולים אחרים כמו Dying Light ו MK ובאטמן לגו וכו' :)
הוא כן המשחק השני הכי נמכר על הפס4 השנה אחרי באטמן.

בהמשך לזה, הפס4 כצפוי מחסלת את שאר הפורמטים עם 72% מהמכירות, זה כבר כמעט ברמה של בלעדי מרוב שהסדרה מקושרת לפלייסטיישן, XB1 עם 22%, PS3 עם 3% ו X360 עם 2% (ממש היה שווה את המאמץ של הקרוס ג'ן ללא ספק :roll: )

מאד מקס מקום שני, שזה לא אומר הרבה לגבי ההצלחה שלו כי הפער יכול להיות ענק מ MGS5.

היה ברור לי כשכתבתי את זה, אבל תסתכל על השעה.. לא חשבתי מספיק בצלילות.. הכוונה שלי הייתה שמן הסתם קונאמי תתאכזב מהמכירות, כי זאת קונאמי והיא רוצה רק מכירות מטורפות בהרבה פחות השקעה :P.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2015, 00:06

חכה למכירות של מכונת הפינבול.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage