swym כתב:DrKeo כתב:אוי אלוהים ישמור גיא, אתה שם תג מחיר וביצועים על 1060GTX או TI שאפילו אין עליו שמועות או דליפות? סתם ככה שולף?
למען השם, פולאריס נועד להיות על פי כל שמועה, דליפה, בנצ'מארקים וטענות של AMD עצמה כרטיס 299$ ודרומה, להיות כרטיס נייד (כן! דברתי על פולאריס 11 ככרטיס נייד!) ולשמש את הקונסולות. זאת לא תחרות ל1070GTX, זאת תחרות לכרטיסים נמוכים ממנו. איזה כרטיס נמוך מה1070GTX? אממממממ... אני יודע! ה1060 ומטה!
אז... חזרנו לזה שפולאריס לא תחרות ל-1070GTX, ל1080GTX ול1080TI אלה וגה? סיכמנו את זה? אז הוא מתחרה רק בכרטיסים נמוכים מהם? איזה כרטיסים נמוכים מהסדרות האלה? 1060 ומטה? אוקיי. זה בדיוק מה שאמרתי במקור? יופי.
על מה אתה מדבר? אתה זה שזרק לאוויר שמועות דמיוניות על המחיר של הכרטיסים ועוד משפט או שניים על הTI - אני פשוט יישרתי קו לפי השמועות מחירים שלך, למרות שהן התנפצו בעבר שוב ושוב ושוב.
להגיד "פולאריס זה כרטיס נייד" זה כמו להגיד "פסקל זה כרטיס נייד": הרי יש כמה ארכיטקטורות שונות לשתיהן, ובמקרה של הפולאריס הפערים בין הפולאריס 10 ל-11 הם כנראה גדולים לא פחות מהפערים בין הפולאריס 10 לוגה לפי התמונות: הdie היא בגודל כפול אם לא יותר. ההערה שלי היתה בגלל החיבור שעשית ביניהם - מה שגרם לי לתהות אם אתה מבין שהפולאריס 10 בעצם חזק מה-11 למרות המספור התמוה, כי גם אותי זה בלבל בהתחלה.
בפועל, מה שכנראה יהיה זה שפולאריס מן הסתם לא יהיה תחרות ל-1080 אבל בקצה העליון שלו הוא בוודאות יהיה תחרות ל-1070: בדיוק כמו שהפיורי (מבוססי הפיג'י) היו תחרות ל-1080 והכרטיסים מסדרות האיים האחרות כן התחרו גם ב-970.
אבל שים לב שיתחרו ב-1070 לא אומר "יתחרו בהצלחה" ב1070: גם בדור הקודם-קודם לא היה לAMD כרטיס שהצליח להתחרות בנקודת המחיר של ה-970 שהיה כרטיס מדהים, והדרך היחידה שלהם להציע כרטיסים שקולים מבחינת ביצועים היתה למתוח את מתח השעון שלהם וצריכת החשמל שלהם - מה שהפך אותם להרבה פחות אטרקטיביים בפועל ואז גם אילץ אותם להפיל מחירים. אנחנו ממש קרובים לחשיפה של AMD, אבל אני יכול כבר עכשיו להגיד לך מה יקרה כנראה בהמשך: בהנחה והשמועות נכונות ו-AMD תמתג את הכרטיסים שהיא משיקה עכשיו כ480 ו-480X, אז כנראה שבהמשך (אולי כבר באותה הכרזה) היא תדבר גם על 485 או 480X2 או GHZ Edition או מה שזה לא יהיה עם מתח שעון יותר גבוה ו/או ליבה כפולה שאותו היא תמצב בסגמנט ה-400$. אז אם ניסיון העבר מלמד משהו כרטיסי הוגה שיגיעו בעתיד יהיו כנראה כמו כרטיסי הפיורי בהשוואה לכרטיסים הרגילים בדור הקודם: כאלו שגם מגיעים עם ארכיטקטורת זיכרון שונה ויקרה ולכן גם תג מחיר הרבה יותר גבוה שיתחרה בכרטיסי ה-1080 למיניהם.
מאיך שזה נראה כרגע, ה-1070 גם ככה הפך את כל סגמנט השוק היקר יותר ללא רלוונטי: אם ב-450$ שאמורים לרדת ל-380$ אנחנו מקבלים ביצועים שמספיקים בשביל 1440P ואפילו 4K, עם כרטיס חזק יותר מכל מה שהיה לNVIDIA וAMD להציע בדוק הקודם כולל הTitanX - אז שוק הhigh-end די נמחק כאן ואני אפילו לא מבין למה שמישהו יקנה את ה-1080 החדש כשפער הביצועים הקטן ביניהם בהחלט לא מצדיק מחיר שמתקרב לכפול.
ה-970 נראה כמו כרטיס התמורה לביצועים הכי טוב אי פעם, והדבר היחיד שעוד איכשהו מעורר ספקות אצלו זה המשחקים בDirectX 12 שנופלים קצת בבנצ'מרקים לעומת DX11 כשבפועל היית מצפה לראות שם שיפור. זה גורם לי לתהות אם זה רק עניין של דרייברים לא בשלים שNvidia צריכה לשפר, או אם מדובר בעניין של חומרה שעדיין לא מוכנה לDX12.
גיא, אני לא חושב שיש פה למישהו ספק שכל המטרה של הדיון הזה הייתה נסיון להראות את הידע insider המדהים (שכתוב בכל כתבה שקשורה לפולאריס) שקיים גם פולאריס 10 וגם פולאריס 11. בהחלט כולנו נדהמנו. אנחנו גם מאוד שמחים לשמוע תחזיות מדוייקות, ביחוד ההיא שאין שמץ של מצב בעולם שב980GTX יהיה GDDR5X כי פשוט אף אחד מיצר את זה, בהחלט התממש. בהחלט יכול להיות שהם ישפרו את הפולאריס איכשהו וינסו להתחרות ב1070GTX, אולי אפילו ישחזרו את המהלך הפתטי של הפיורי X, כל דבר יכול להיות. השמועות דווקא אומרות שהם הולכים לנסות להקדים את ווגה כדי להתחרות, לא להאיץ את פולאריס אבל לך תדע. אבל בגלל מה שAMD בעצמה אומרת ומה שהשמועות אומרות, כרגע פולאריס מתחרה רק בכרטיסים דרומית ל1070GTX, כלומר...
קאז, 4K זאת לא רזולוציה קיימת היום, הדיון ההוא נסגר כבר מזמן כשראינו את ה0.000000000000000000000000000000000001% בעלי רזולוצית 4K בסטים זמנו. שלא נדבר שזה היה על זה שטענת שאנשים משחקים בdownscale מ4K למסכי 1080P שלהם ב30FPS במקום ב60, טענה הזויה ברמות אחרות.