הודעהעל ידי Stick » 08 ינואר 2017, 18:52
שנה קצת מוזרה הייתה 2016 ואם אני צריך לבחור משחק שנה אין לי יכולת לתת תשובה אחת חד משמעית.
מצד אחד, המשחק שהכי ציפיתי לו השנה ללא ספק ענה על כל הציפיות שלי ואפילו יותר, והיה כנראה המשחק שהכי נהנתי ממנו השנה - DS3.
אבל.. בסופו של דבר מדובר בסיקוול נוסף שלא מחדש הרבה על סדרת משחקים שהיא (בעיניי) כבר די מושלמת, ככה שלהגיד שDS3 הוא בפני עצמו משחק השנה זה קצת מפספס את הנקודה.
והיה גם את blood and wine של הוויצ'ר 3, שהיא הרחבה למשחק שהוא ללא ספק משחק השנה שלי ב2015 (וככל שעובר הזמן אני רק מבין שהוא כנראה גם משחק העשור שלי).
אבל.. בסופו של דבר מדובר בהרחבה בלבד, גדולה ועמוסה בתוכן ככל שתיהיה, למשחק שכבר זכה בכל הסופרלטיבים שלי בשנה שעברה, ככה שגם זה קצת מפספס את הנקודה.
היה גם inside, המשחק הכי מרתק ששיחקתי השנה והכי חווייתי, שהיה פשוט מדהים.
אבל.. בסופו של דבר שיחקתי בו רק פעם אחת ובסטים יש לי עליו רק 3 שעות, ככה שגם זה קצת מפספס את הנקודה.
ככה שיש לנו סיקוול מדהים שלא מחדש הרבה, הרחבה מדהימה שכמובן רק מוסיפה הרבה ולא מחדשת, ומשחק מקורי ומדהים שממש לא נמשך הרבה. אני חושב ששלושתם ביחד הם משחקי השנה שלי בגלל חוסר היכולת להחליט איזה גורם הוא הכי פחות חשוב מבין שלושת החסרונות.
וכשמסתכלים על זה ככה מסתבר שהשנה הזאת הייתה מבחינתי די יבשה. אמנם שלושת המשחקים האלו הם בעיניי מדהימים, 10/10, אבל הם רק שלושה.
המשחק היחיד שעוד שיחקתי שיצא השנה היה total war warhammer, שהאמת עדיין לא גיבשתי עליו דעה סופית וכדאי באמת שאחזור אליו.
חוץ מזה השנה הייתה מצוינת לשוטרים מסתבר, אבל לי משחקים כאלו כבר לא עושים את זה..
--
inter, אני חייב להגיב על מה שאמרת על אינסייד.
עזוב את זה שאני חושב שמדובר במשחק מדהים ומרתק, להגיד שאין לו שום פואנטה זה קצת בעייתי.
למה אתה אומר את זה? כי לא היה שום הסבר בסוף? זה נכון, וזה טיעון שהייתי יכול לקבל ("רציתי לדעת מה ההסבר של העולם ולמה אני עושה את זה, ובסוף התאכזבתי לגלות שאין שום הסבר" למשל), אבל להגיד שלא הייתה שום פואנטה כי לא היה הסבר? זה ממש לא נכון לא רק ספציפית למשחק הזה, אלא בכלל לכל אומנות או מדיה שהיא.
המשחק כן מרגיש אחיד, יש מוטיבים חוזרים.. ברור שיש פואנטה. לא להקשיב ל"תאוריות" וספקולציות? אבל זה בדיוק מה שאתה נשאר איתו כשאין הסבר, זה לא אומר שאין פואנטה.
בהסתכלות כזו, לשם השוואה, ליותר מחצי מהסרטים של האחים כהן (שהם בין היוצרים היותר גאונים שפועלים כיום בקולנוע) אין פואנטה? האם סרט כמו ברטון פינק, שלחלוטין אין לו הסבר, אין פואנטה?