המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
DrKeo כתב:לאסקין, זה צבוע רצח. אתה אומר שפוליטיקאי אחד שאתה שונא יבלע את הכבוד שלו בכדי שפוליטיקאי אחר שאתה אוהב לא יצטרך לבלוע את הכבוד שלו. נתניהו הוא לא כוח טבע, הוא אדם. בדיוק כמו שלפיד יכל לוותר, ביבי יכל לוותר. ולא, לפרוש לשנתיים אחרי שאתה ראש ממשלה 12 שנים ברצף ואז לחזור זאת לא איזו הקרבה אדירה. מעטים הפוליטיקאים או בכלליות מנהיגים (אם זה מנכ"ל או כל מנהיג אחר) שהיו באמצע משפט פלילים וממשיכים להחזיק בתפקיד שלהם.
יש פה במדינה deadlock ולא מגיעים ל-deadlock מהתנהגות של צד אחד, צריך ששני הצדדים יתקעו אותנו בשביל זה והאשמות הללו על לפיד או בנט או סער או ליברמן הן חסרות שחר. כל מפלגה עושה מה שבזין שלה, זאת ההגדרה של הדמוקרטיה הישראלית, ואותן מפלגות מקיימות את רצון הבוחרים שלהן ואותו רצון שם אותנו ב-deadlock. כלומר, גנץ בגד במצביעים שלו ופתרנו את ה-deadlock הזה, אבל מה יצא מזה? ביבי שוב תחמן, מלחמות פנימיות והכפשות, אין לנו תקציב, יש בחירות חמישיות ואנחנו שוב ב-deadlock. מה גורם לך לחשוב שאם לפיד יבלע את הכבוד שלו, לא נתקע שוב ב-deadlock ובחירות חמישיות שנה מאוחר יותר?
Laskin כתב:סער וליברמן ביחד קטנים ממפלגות החרדים ביחד כך שהם לא מביאים לליכוד אופציה להקים ממשלה ללא חרדים, לפיד כן.
sharonbn כתב:מה שאתה לא מבין, לאסקין, זה שכניסה לממשלת נתניהו לא מבטיחה שום דבר: לא הגנה על זכויות הקהילה ולא יציבות שלטונית.
אם נתניהו יחליט שזה משרת את האינטרסים שלו, או יופעל עליו לחץ או איזהשהיא קונסטלציה אחרת, אז לא תהיה לו בעיה בכלל להפר את הסכם עם יש עתיד ולהעביר חוקים שפוגעים בקהילה ואז מה נותר ללפיד לעשות? להצביע בעד אי אמון? ואז נקבל מערכת בחירות נוספת שזה מה שניסית למנוע? אתה מבין עכשיו?
Laskin כתב:הבאתי מצב היפותטי בו זה כן תלוי בלפיד - שרע"ם + חרדים מתכננים שורת חוקים אקטיבית נגד הקהילה. מצב בו הלחץ המופעל יירד לחלוטין בתנאי שלפיד ייכנס במקומם.
אתה שואל אותי באמת "ומה מבטיח שביבי לא יחוקק חוקים נגדם גם ללא החרדים ורע"ם"? אני לא מציע שביבי ישמור לבד על זכויותיהם, אלא שלפיד יישב לצידו ויישמור גם הוא עליהן.
sharonbn כתב:Laskin כתב:הבאתי מצב היפותטי בו זה כן תלוי בלפיד - שרע"ם + חרדים מתכננים שורת חוקים אקטיבית נגד הקהילה. מצב בו הלחץ המופעל יירד לחלוטין בתנאי שלפיד ייכנס במקומם.
אתה שואל אותי באמת "ומה מבטיח שביבי לא יחוקק חוקים נגדם גם ללא החרדים ורע"ם"? אני לא מציע שביבי ישמור לבד על זכויותיהם, אלא שלפיד יישב לצידו ויישמור גם הוא עליהן.
עכשיו הבנתי. אוקי.
אז התשובה שלי זה שחוקים ותקנות אפשר לשנות חזרה. ראה מה קרה לחוקים ותקנות שעשתה שינוי ב2003 ויש עתיד ב2015. הדתיים חיכו קצת, ושינו הכל כשהם חזרו לממשלה. אותו דבר יכול להגיד לפיד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים