משחקי 2013

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: משחקי 2013

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוגוסט 2013, 00:08

מה הוא אמר?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוגוסט 2013, 01:17

Klayman כתב:מה הוא אמר?

זה היה מפגש של כמה שניות כשטים הנחה את פרסי המבקרים או מה שזה לא היה, פיל פיש (שהיה סתם משהו די מושתן שם, קבל פרס או משהו כזה בזמן שטים המנחה של הערב) ניגש אליו חצי בפחד חצי ב"אני חבר שלך משכבר הימים" והתלונן והתפלא שהוא קבל מאפרת כשהוא לא קבל אחת למרות שחם לו והוא מזיע. קשה לתאר כמה דושיות יצאה ממנו בבערך 20 שניות שהוא היה על המסך מתוך הפרק של ה48 דקות.

אגב, אם כבר DOUBLE FINE, אני משחק עכשיו בTHE CAVE ונהנה מכל שניה. זה מרגיש כמו THE LOST VIKINGS פוגש משחק הרפתקאות ישן, משחק ממש ממש מגניב. שמעתי דברים לא משהו עליו אבל אני ממש נהנה ממנו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוגוסט 2013, 01:18

אני חייב להתחיל את The Cave מתישהו.. שמעתי עליו דברים סותרים, אבל הוא נראה לי אחלה. כמו כן, אני חייב לסיים את השלב האחרון של היטמן :P.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוגוסט 2013, 01:33

Klayman כתב:אני חייב להתחיל את The Cave מתישהו.. שמעתי עליו דברים סותרים, אבל הוא נראה לי אחלה. כמו כן, אני חייב לסיים את השלב האחרון של היטמן :P.

יש בו דברים נורא מסורבלים, ביחוד שאתה רוצה לרוץ קדימה ושתי הדמויות האחרות נשארות רחוק מאחור ואתה צריך להתחיל לקפץ אליהן ולהזיז אותן גם אחת אחת קדימה, קצת מתסכל. חבל שאין אפשרות של FOLLOW, אבל עדין מדובר במשחק ממש מגניב. הכתיבה של רון גילברט מצויינת ולפעמים גורמת לך לצחוק בקול, החידות יפות (זה לא TR אז רונן לא ירטוט פה, יותר משחק הרפתקאות קלאסי :)) ויש אוירה מגניבה.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוגוסט 2013, 01:38

אני גם נהנתי ממנו, אבל שיחקתי תמיד קו-אופ... החידות בסדר, חלקן לא משהו וממש מעט מבריקות, סך הכל משחק חמוד. לא חסרות בעיות גיימפליי ודברים מאוד פשוטים שאני לא מבין למה לא תיקנו עוד כששיחקתי (שבוע אחרי שיצא)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 06 אוגוסט 2013, 19:41

Klayman כתב:אין ספק שלא מעניין אותי הפרופיל הפסיכולוגי של האנשים מאחורי המשחק, וכל ההודעה המתקשקשת שלך שנועדה להראות כאילו זה המצב היא לא ממש רלוונטית. הוא אולי אמר דברים מדוייקים, אבל רובם נאמרו הרבה מאוד פעמים בעבר, בצורת התבטאות נורמלית (נגיד על התעשייה היפנית), ולא כמו איזה פוץ יהיר שחושב שהשמש זורחת לו מהאחוריים.

אותם מפתחי אינדי שמעדיפים לתקשר עם הקהל ישירות ועונים בצורה בוטה וישירה, יתאכזבו מאוד וייצאו נגדה אם הם לא יקבלו אח''כ PR בכל המערכות שעליהן הם משתינים, כשהמשחק שלהם ייצא. אתה חושב שלא? זה משחק שצריך לדעת לשחק. לא יודע לשחק אותו? אל תתפלא שאתה מושך כלפיך אש. גם אם יצרת איזה משחק-שניים גאוניים ועילאיים, אתה עדיין לא משהו מיוחד. אם אתה חושב שאתה משהו כזה מיוחד, אז אל תתפלא כשיהיו כאלה שיראו לך בדיוק כמה אתה לא.

אגב, אם אתה מרגיש שהמשפט תופס לגביך - אז בכיף. אני ממש לא חושב שהוא תופס לגבי, ומכיוון שאתה לא ממש מכיר אותי, אז אולי כדאי שגם תשקול את המילים שלך בפעם הבאה. (מה גם שעם כמה שפז היה משחק נחמד, הוא די שעמם אותי אחרי שעברתי 50% ממנו ודי נטשתי אותו).

אם לא מעניין אותך מה הפרופיל הפסיכולוגי שלו, למה אכפת לך שמדובר בפוץ יהיר שחושב שהשמש זורחת לו מהאחוריים? "פוצים יהירים" בתעשיה (וזה בכוונה במרכאות) יש המון - מפיטר מולינו ודיוויד ג'אפה דרך קליפי בי ועד לדיוויד קייג' ודניס דיאק.
השאלה היחידה כשזה מגיע לנושא דיון עצמו היא האם מה שהוא אמר נכון או לא, והשאלה היחידה כשזה מגיע ליכולות היא כמה מוצלח היה המשחק האחרון שלך. you're only as good as your latest game בסופו של דבר. ופיל פיש בהחלט צדק בהתבטאות שלו, ובקמביל במשחק (הבודד) שלו סיפק את הסחורה.

אגב, קראת את כל התוכן בקישורים או שהחלטת להתמקד רק במשפט שהבאתי מתוכם? זה משפט סיכום של אחת הכתבות ככה שרצוי שיהיה קצת קונטקסט. וכמובן שיכול להיות שהמשפט לא תופס לגביך... אתה רוצה לספר לי על ההשפעה שלך על תעשיית משחקי הוידאו? רוצה לספר לי איזה משחק יותר מוצלח את עשית שלא שיעמם אותך אחרי שעברת 50% ממנו?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוגוסט 2013, 13:23

אז אני מבין שלא אכפת לך איך אומרים את הדברים, כל עוד הם נכונים. אני אמור להבין מכך שלא אכפת לך מקללות, הטחת עלבונות והתנהגות שאינה הולמת וראויה לעמיתים, תקשורת ובני אדם בכלל? אם כן, אז אני לגמרי מבין למה אתה בעדו.

ובמקום לשלוח אחרים לקרוא, אני שולח אותך לקרוא. כבר אמרתי שמן הסתם שפיש מפתח משחקים יותר טוב ממני. זה לא צריך להיות מסובך, כי לא פיתחתי משחק מעולם. אמרתי שגם אם הוא גאון, הוא אדם חסר כישורים חברתיים, ויכולת לדבר עם אנשים בצורה נורמלית. צורת ההתבטאות שלו (במקרים נוספים, כולל רוב אינדי גיים הסרט) היא של תינוק מגודל שבטוח שכל העולם חייב לו משהו, וזה לפני שהמשחק שלו בכלל יצא. אני פשוט לא חושב שהוא אדם יותר טוב ממני כי הוא יצר משחק טוב, ועל זה דיברתי. אם אתה חושב שהוא אדם טוב ממך, מכיוון שהוא יצר משחק טוב, אז זה לגמרי עניין שלך. בעצם אתה מצדיק את צורת ההתבטאות שלו, אז לא אתפלא שאתה חושב כך.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 אוגוסט 2013, 15:30

תגידו,מה נסגר עם skyrim?

אני זוכר שהוא משחק אהוב למדי אבל לא זוכר שהיתה כזו התלהבות כלפיו.
למי שלא יודע על מה אני מדבר אז זה התחיל בכך ש PC GAMER החליטו לאחרונה לבחור בו כמשחק ה PC הכי גדול בכל הזמנים ונמשך בסקר של amzaon.co.uk שנערך בין הגולשים שבחרו בו כמשחק הטוב ביותר של הדור כש TLOU מקום שני ובדרך הוא עובר שמות כמו ביושוק,GTA4,RDR,מריו גלאקסי,אנצ'רטד 2 וכו'
תמונה

אז כאילו,הוא באמת עד כדי כך טוב? ברור לי שהוא היה ה GOTY של אותה שנה אבל לא חשבתי שהוא באמת שם חזק למשחק הדור או משחק ה PC הכי טוב אי פעם וכו',מי ששיחק בו גם חולק את הרשמים הללו?
אם לא היתה גרסת פס3 דפוקה הייתי מנסה להתקמבן עליו עכשיו,אני מרגיש פספוס עם כזה קונצנזוס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוגוסט 2013, 17:40

סקיירים היה משחק מדהים באמת, אבל מה שהפך אותו לתופעה הוא המודים.
עד היום מדי שבוע יוצאים עשרות מודים שהופכים אותו למשהו שונה לחלוטין, או מוסיפים תוכן ממש מעולה.
זאת מעבר לעובדה שעם מודים הוא נראה יותר טוב מקרייסיס 3, ובלעדיהם הוא נראה כמו משחק קונסולה סביר (:
זה פשוט עולם שלם עם אפשרויות בלתי מוגבלות באמת, ועם סטים-וורקס גם ממש קל לדעת מה הולך עם הבלאגן שהיה לפני כן עם המודים והתנגשויות שלהם.

אבל, וזה אבל גדול - אני חושב שאולי קצת מאוחר עכשיו, בקרוב יצא בטח המשחק הבא (חוץ מהאונליין), ויש את הוויצ׳ר השלישי, ובמבט מסויים יכול להיות שהמשחק סתם גוזל מאות שעות מחייך וזה קצת מוגזם (:

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 אוגוסט 2013, 17:59

bling כתב:תגידו,מה נסגר עם skyrim?

אני זוכר שהוא משחק אהוב למדי אבל לא זוכר שהיתה כזו התלהבות כלפיו.
למי שלא יודע על מה אני מדבר אז זה התחיל בכך ש PC GAMER החליטו לאחרונה לבחור בו כמשחק ה PC הכי גדול בכל הזמנים ונמשך בסקר של amzaon.co.uk שנערך בין הגולשים שבחרו בו כמשחק הטוב ביותר של הדור כש TLOU מקום שני ובדרך הוא עובר שמות כמו ביושוק,GTA4,RDR,מריו גלאקסי,אנצ'רטד 2 וכו'
תמונה

אז כאילו,הוא באמת עד כדי כך טוב? ברור לי שהוא היה ה GOTY של אותה שנה אבל לא חשבתי שהוא באמת שם חזק למשחק הדור או משחק ה PC הכי טוב אי פעם וכו',מי ששיחק בו גם חולק את הרשמים הללו?
אם לא היתה גרסת פס3 דפוקה הייתי מנסה להתקמבן עליו עכשיו,אני מרגיש פספוס עם כזה קונצנזוס.

הוא משחק ממש מדהים, אבל אני לטעמי הוא לא בתחרות למשחק הדור,עם משחקים כמו TLOU, RDR, ביושוק וביושוק אינפיניט.
הוא מדהים כמו סדרת AC, FAR CRY 3, משחקי מאס אפקט ואולי אפילו COD4, אבל הוא לא נמצא עבורי באותה רשימה של משחקים שהגדירו את הדור.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2013, 10:55

מספר עורכי IGN מדברים על המשחקים הכי אובררייטד: http://www.ign.com/videos/2013/08/12/ga ... ated-games

שניים מהמשחקים הם GTA4 ואנצ'רטד 3, ששניהם קיבלו 10 באתר. הפאנל בערך קוטל את GTA4. כל הכבוד. רק באיחור של 5 שנים. רק מראה שאת הביקורת הם כתבו בלי לשחק הרבה או הושפעו מההייפ או שצנזרו את עצמם וכו'. ולמה אני אמור לסמוך על ביקורות חדשות שלהם ולדעת שהם באמת בוחנים את המשחק כפי שצריך? בטח עוד 5 שנים בוידאו דומה יזכירו את ביושוק אינפינייט ואחרים. האם מאז יציאת GTA4 כתב נוסף מ IGN עשה ביקורת נוספת למשחק שתוצג כדיעה שנייה ושאפשר לגשת לה מדף המשחק?

יש ספויילרים בוידאו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2013, 11:51

רק חבל שכהרגלך אתה סתם אוהב להתלונן... לא נמאס לך? איך החיים שלך נראים עם קו מחשבה כזה רע בחיים? באמת לא מובן לי.

מי שנתן את הביקורת לGTA4 היה HILARY משהו... כפי שאתה רואה הוא אינו חלק מהפאנל שהבאת קישור אליו :roll:
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2013, 12:31

אני דוגל בכך שאם אתה אתר גדול ויש לך נקודת מבט מסויימת וסולם ציונים מסויים אז הציון שמופיע בסוף הביקורת צריך לייצג גם את עמדת האתר בכללי ולא רק את הכותב עצמו. אם ככה, שכל כתב יפתח בלוג ויפרסם את הביקורות שם. אני מצפה מהעורך שיתערב כאשר הכתב רוצה לתת למשחק ציון מסויים ושהציון הזה מתנגש עם דברים אחרים.

למה IGN לא העלו ביקורת נוספת מאחד הכתבים שבפאנל הזה (או מאחרים) שקנו את המשחק ושהרגישו כך כלפי המשחק? שהיו נותנים לכתב הזה לכתוב ביקורת נוספת, בה הוא נותן 7-8 למשחק ושהם היו מפרסמים אותה כדיעה שנייה. אני בטוח שרוקסטאר היו מתים על זה.

אשמח לדעת מה האדם שכתב את הביקורת על GTA4 חושב עליו עכשיו 'ממרום השנים'. שאבין אם הוא גם נכנע להייפ והבליג למשחק או שהוא גם עכשיו חושב שמדובר במשחק עולם פתוח מצויין שטוב מקודמיו ושהגיע לו 10 בזמנו (וגם היום?) כך שאדע מבחינתי לא להתחשב בביקורתיו על משחקים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2013, 12:33

swiss-the-engine כתב:רק חבל שכהרגלך אתה סתם אוהב להתלונן... לא נמאס לך? איך החיים שלך נראים עם קו מחשבה כזה רע בחיים? באמת לא מובן לי.

מי שנתן את הביקורת לGTA4 היה HILARY משהו... כפי שאתה רואה הוא אינו חלק מהפאנל שהבאת קישור אליו :roll:

ובכל זאת אני דווקא חושב שיש משהו במה שקאז אומר בהקשר ל GTA4,אני מהמר שאם היו עושים סבב ביקורות חוזר היום הוא היה עם ציון הרבה פחות גבוה,לדעתי עיתונאים הסתחררו בזמנו ופישלו עם הביקורות שלו בענק.

אני אומר את זה לא רק ע"פ הדיעה שלי,זה באמת המשחק עם הקונצנזוס הכי גדול של overrated שראיתי בכל מקום שמדברים עליו,על כל משחק שמקבל ציון גבוה אתה תשמע קולות מהצד השני שמביעים את אכזבתם, וצועקים overrated,זה קיים עם זלדה OOT וזה קיים עם אנצ'רטד ועם סקיירים והיילו וכו',אבל עם GTA4 זו בסקאלה אחרת לגמרי,אם במשחק ממוצע שנחשב לאהוב יש בנאדם אחד שמאוכזב על כל 3 שאהבו עם GTA4 זה נראה כאילו על כל בנאדם שאהב יש 9 מאוכזבים,הוא השם הראשון שעולה בכל דיון ברוח הזה בנושא,תמיד מביאים אותו כדוגמא הראשונה ללמה אסור לסמוך על מבקרים (למרות שאני לא מסכים עם דיונים כאלו אבל המקרה של GTA4 באמת עושה להם שם לא טוב כל כך),הוא באמת קונצנזוס מטורף בקטע הזה,מן הסתם יש כאלו שאהבו אותו,אבל כאמור הוא המשחק היחיד שיותר קשה למצוא לו אוהבים ממאוכזבים/שונאים.

ד"א אחלה וידאו של IGN,באופן נדיר למדי הם הצטיירו לי כאחלה למרות שאני לא הכי תופס מהאתר,הדיון סביב GTA4 היה spot on בנוגע ללמה הוא overrated,הם ממש כיסו את הכל,אני מסכים גם עם הבחירה על אנצ'רטד 3 למרות ששם הדיון שלהם לא התעלה לרמה גבוהה,הם לא הביאו סיבות מוצדקות וגמגמו משהו על כך שהוא אפל מדי שזו ממש לא הבעיה שלו,במיינקראפט לא שיחקתי אבל גם שם היה להם אחלה דיון,אהבתי את האנלוגיה של הכדור משחק בהשוואה אליו,בקיצור דיון ממש נחמד שלהם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2013, 12:50

ואנחנו שוב נכנסים לעניין של עדכון הביקורות או כתיבת ביקורות חדשות על משחקים שבוקרו. אז IGN לא היו מעזים לפרסם ביקורת נוספת שבוע אחרי הראשונית שבו הם היו נותנים 7 למשחק כי רוקסטאר היו זועמים עליהם שהם הורסים להם את ההייפ, המקום היחיד שנתן למשחק ציון כזה נמוך והיו עושים להם בלאקליסט או משהו כדומה. אבל שנה לאחר יציאת המשחק? שנתיים?שלוש? חמש? לא. IGN וכל האתרים הגדולים האחרים לא טרחו לחזור למשחק לאחר שההייפ שקע והתאכזבות האוהדים עלתה (אולי חילק ביקרו מחדש את הקומפליט אדישן?).
אז תנו לאותו כתב (או כתב אחר) לכתוב ביקורת נוספת כשהוא משחק בעותק שלו בבית שלו ולא באולפן הפיתוח עם דדליין של לשחק את המשחק ב3 ימים ולכתוב ביקורת כדי שהוא יבחן את המשחק שוב\מחדש עם התייחסות לאלמנטים שזכו לחיצים מקהל השחקנים.

במידה ואתרים היו עושים זאת יותר ויותר פעמים במיוחד למשחקים הגדולים וכמה שיותר סמוך למועד היציאה אז המפיצות כבר לא היו יכולות לאיים בבלאקליסט כי מדובר במעין 'סטנדרט' של התעשייה. משחקים מרכזיים ועם הייפ ייקבלו ביקורת נוספת שבועיים-חודש לאחר יציאתם. ניתן יהיה לגשת לכל אחת מהביקורות בקלות מדף המשחק וכל ביקורת תציג לינק לביקורת השנייה. המפיצות יכולות לישון בשקט מבחינת המטהקריטיק - הביקורת המקורית\ראשונה שהאתר פרסם היא זו שתחשב ב MC.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2013, 13:15

Kazz כתב:אני דוגל בכך שאם אתה אתר גדול ויש לך נקודת מבט מסויימת וסולם ציונים מסויים אז הציון שמופיע בסוף הביקורת צריך לייצג גם את עמדת האתר בכללי ולא רק את הכותב עצמו. אם ככה, שכל כתב יפתח בלוג ויפרסם את הביקורות שם. אני מצפה מהעורך שיתערב כאשר הכתב רוצה לתת למשחק ציון מסויים ושהציון הזה מתנגש עם דברים אחרים.

למה IGN לא העלו ביקורת נוספת מאחד הכתבים שבפאנל הזה (או מאחרים) שקנו את המשחק ושהרגישו כך כלפי המשחק? שהיו נותנים לכתב הזה לכתוב ביקורת נוספת, בה הוא נותן 7-8 למשחק ושהם היו מפרסמים אותה כדיעה שנייה. אני בטוח שרוקסטאר היו מתים על זה.

אשמח לדעת מה האדם שכתב את הביקורת על GTA4 חושב עליו עכשיו 'ממרום השנים'. שאבין אם הוא גם נכנע להייפ והבליג למשחק או שהוא גם עכשיו חושב שמדובר במשחק עולם פתוח מצויין שטוב מקודמיו ושהגיע לו 10 בזמנו (וגם היום?) כך שאדע מבחינתי לא להתחשב בביקורתיו על משחקים.

אולי כי רק אחד מהפאנל שיושב שם בכלל היה בIGN בשנים ההם? ואני די בטוח שהוא היה "כתב" של טכנולוגיה?

ופחחחחח גדול על הדעה שלך על האתר ככלל... באמת צודק... למה יש מישהו שעושה ביקורת? יש להם נגיד 20 כתבים? שיעשו כמו FAMITSU אבל באקסטרים ככה שכל משחק יכול לקבל 0 עד 200... 1סקאלה של 10 נקודות לכל כתב :roll:

@בלינג... אין שום דבר במה שקאז אומר כי קאז לא אומר שום דבר, הוא סך הכל הביא סרטון והתחיל הקטרנות הסטנדרטית שלו. לא יותר ולא פחות וכחלק מהקנטרנות הזאת הוא מבלבל את המוח על הציון המקורי (הניתן ע"י אדם אחד) לעומת הציון שהפאנל היה נותן לו (אנשים אחרים לגמרי). אני גם חושב שהוא OVERATED אבל מה זה קשור בכלל? יש אינספור משחקים שאני אישית חושב שהם OVERATED ואתה יכול גם לראות את זה כמעט לגבי כל משחק דרך מטאקריטיק ודומיו.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2013, 14:16

swiss,גם לי יש מספר רב של משחקים שאני חושב שהם overrated אבל הסברתי מה מייחד את GTA4 מהרשימה הזו,זה גם לא המשחק שאני הכי מאוכזב ממנו או שונא כי אני לא כזה חובב גדול של הז'אנר שיהיו לי ציפיות גדולות ממנו במיוחד כמו לאחרים,יש יותר שאני חושב שלא מגיע להם מבחינתי אבל באמת שאובייקטיבית ממה שאני נתקל בו הקונצנזוס של האכזבה כלפי המשחק הזה הוא הרב ביותר שיש ברמות שאף משחק אחר לא מתקרב אליו,האכזבה כלפיו חוצה תרבויות,שפות,מדינות whatever,לא משנה באיזה פורום או באיזה אתר תזרוק את המילה GTA4 מיידית תראה איך כל הדף מתמלא במילות בוז או אכזבה,אתה תתקשה למצוא הרבה אנשים שיסכימו שהממוצע של ה 98 שלו מוצדק,יותר מאשר כל משחק אחר שקיבל ממוצע מטורף.

אני מאלו שתמיד תומך פה במבקרים בשלל הדיונים שיש בפורום וגם לא מתנגד ל MC וכל אלו ועדיין המשחק הוא סוג של כתם או עוול מבחינת המקום שהוא קנה לעצמו בהיסטוריה,אני לא חושב שיש פער גדול כל כך בין הציונים לבין הדיעות שיש כלפי היצירה יותר מאשר עם GTA4,הוא באמת מקרה חריג ואני חושב שגם המבקרים עצמם היום בדיעבד יסכימו עם זה,כמובן שאני לא חושב שריאלי לבקש הצבעה חוזרת כמו שקאז מייחל,אבל בכל זאת יש אמת בטענות שהיתה פשלה רצינית עם המשחק הזה ברמה שנוגעת למעבר הדיעה האישית שלי או שלך.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 13 אוגוסט 2013, 14:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2013, 14:32

כמו שאמרתי... האנקדותות שאתה ראית לא שוות משהו בדיון פה... כנס למטאקריטיק וזהו.

כך את סקיירים שלאחרונה הזכרת אותו... יש לו ציון 96 בגרסת אקס בוקס וציון יוזרים של 8.4. יש לו 7 אחוז ביקורת משתמשים שליליות.
כך את מודרן וורפר הראשון... יש לו ציון 92 וציון משתמשים של 8.5. יש לו 10 אחוז ביקורות משתמשים שליליות.
עכשיו GTA4... ציון 98 וציון משתמשים של 7.9. 11 אחוז ביקורות משתמשים שליליות.

אני לא רואה פה איזה יוצא מן הכלל מטורף.

אבל עזוב... למה זה משנה בכלל... זה לא קשור לנקודה שעליה הגבתי לקאז החפרן הבלתי נלאה.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוגוסט 2013, 14:36

bling כתב:swiss,גם לי יש מספר רב של משחקים שאני חושב שהם overrated אבל הסברתי מה מייחד את GTA4 מהרשימה הזו,זה גם לא המשחק שאני הכי מאוכזב ממנו או שונא כי אני לא כזה חובב גדול של הז'אנר שיהיו לי ציפיות גדולות ממנו במיוחד כמו לאחרים,יש יותר שאני חושב שלא מגיע להם מבחינתי אבל באמת שאובייקטיבית ממה שאני נתקל בו הקונצנזוס של האכזבה כלפי המשחק הזה הוא הרב ביותר שיש ברמות שאף משחק אחר לא מתקרב אליו,האכזבה כלפיו חוצה תרבויות,שפות,מדינות whatever,לא משנה באיזה פורום או באיזה אתר תראה את המילה GTA4 מיידית תראה איך כל הדף מתמלא במילות בוז או אכזבה,אתה תתקשה למצוא הרבה אנשים שיסכימו שהממוצע של ה 98 שלו מוצדק,יותר מאשר כל משחק אחר שקיבל ממוצע מטורף.

אני מאלו שתמיד תומך פה במבקרים בשלל הדיונים שיש בפורום וגם לא מתנגד ל MC וכל אלו ועדיין המשחק הוא סוג של כתם או עוול מבחינת המקום שהוא קנה לעצמו בהיסטוריה,אני לא חושב שיש פער גדול כל כך בין הציונים לבין הדיעות שיש כלפי היצירה יותר מאשר עם GTA4,הוא באמת מקרה חריג ואני חושב שגם המבקרים עצמם היום בדיעבד יסכימו עם זה,כמובן שאני לא חושב שריאלי לבקש הצבעה חוזרת כמו שקאז מייחל,אבל בכל זאת יש אמת בטענות שהיתה פשלה רצינית עם המשחק הזה ברמה שנוגעת למעבר הדיעה האישית שלי או שלך.

אני חושב שהבאקלש לציון מתקיים בהתאמה מלאה לציון עצמו. יש פחות באקלש למשחקים של 90. יש קצת פחות באקלש למשחקים של 95. יש הרבה באקלש לאחד המחשקים היחידים בהיסטוריה עם ממוצע 98.
כל דבר פופולארי, הוא דבר שפופולארי לשנוא. אצלנו בתעשייה, ששמים כל כך הרבה דגש על ממוצע ציונים, יש הכי הרבה שנאה, למשחקים הכי מצליחים מבחינה ביקורתית (אותה התופעה קיימת גם עם משחקים פופולאריים מבחינת מכירות).
את ההבדל שאתה רואה, אפשר לשייך גם לכך שמדובר במשחק המשך לסדרה סופר-פופולארית, עם עדר מעריצים עצום, שלקחה את הסדרה למקומות חדשים ושונים לגמרי ממה שראינו בה עד אותו היום.

אני לא רואה איך המבקרים פישלו. אין ספק שהם הושפעו מההייפ, אבל הם מושפעים מהייפ לכל משחק גדול שיוצא, ככה שאי אפשר לשייך את הציונים הגבוהים רק לזה.

הרצון שיחזרו לביקורת שניה, הוא קצת ילדותי. הרי ברור שאין את אותה רמת עניין במשך חודשיים-שלושה אחרי שהוא יוצא, אז אין טעם לאתר להשקיע בזה משאבים - בטח ובטח לא בתקופת חגים.
למרות זאת, יותר ויותר אתרים ומגזינים חוזרים לדון במשחקים חשובים. בחלק מהמקרים הם מחזקים את הרושם הראשוני שנוצר. בחלק אחר, הם מסתכלים על המשחק בצורה שונה, אחרי שכל האבק התפזר. דיונים נוספים הם אחלה לגמרי והם לא מורידים מערך הביקורות. לעשות ביקורת נוספת, רק כדי להראות שיש מישהו באתר שמסכים עם המיעוט הקולני הרנדומלי (או עם הדיעה הפופולארית), זה פופוליסטי ומוריד מערכם של הביקורת ושל הכותבים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2013, 14:53

swiss-the-engine כתב:כמו שאמרתי... האנקדותות שאתה ראית לא שוות משהו בדיון פה... כנס למטאקריטיק וזהו.

כך את סקיירים שלאחרונה הזכרת אותו... יש לו ציון 96 בגרסת אקס בוקס וציון יוזרים של 8.4. יש לו 7 אחוז ביקורת משתמשים שליליות.
כך את מודרן וורפר הראשון... יש לו ציון 92 וציון משתמשים של 8.5. יש לו 10 אחוז ביקורות משתמשים שליליות.
עכשיו GTA4... ציון 98 וציון משתמשים של 7.9. 11 אחוז ביקורות משתמשים שליליות.

אני לא רואה פה איזה יוצא מן הכלל מטורף.

אבל עזוב... למה זה משנה בכלל... זה לא קשור לנקודה שעליה הגבתי לקאז החפרן הבלתי נלאה.

גם זה פער לא קטן,במיוחד שגרסת הפס3 עם 7.5 ציון משתמשים,אני גם לא שולל שאנשים שקנו בזמנו את המשחק גם הושפעו מההייפ והחגיגה ואחרי זה הרוב לא יטרחו להתחבר לאתר ולהוריד לו את הציון ועדיין הציון יחסית נמוך למדי,הרי לא הייתי נותן לו בעצמי 6 והציון של ה7+ אפילו קצת קשה מדי ככה שהוא תואם,העניין זה הפער בין ה 98 ל 7.9 או ה 7.5.אני מסכים שאין באמת דרך מדעית לבחון את ההבדלים בין דעת הקהל לבין הביקורות מלבד אנקדוטות.

קאוטיק,קודם כל יש משחקים עם ממוצע גבוה לא פחות (בGR) כמו OOT ועליהם אין באקלאש שכזה,כמובן שגם פה תשמע קולות שמתנגדים אבל לא בעוצמה שמדגדגת את GTA4.
אני מסכים שמבקרים מושפעים מהייפ,אבל יש הבדל בין להיות מושפע מהייפ ולתת לו 9 שאפשר להתווכח על זה ולהוריד עוד כמה נקודות או לא לבין לתת לו פאקינג את הציון הכי גבוה ב MC בכל הזמנים,זה כבר מריח לי מעבר לחריגה הסטנדרטית וזה מרגיש כמו עוול לא קטן שזה המשחק שהגיע למקום הזה,זה באמת עושה שם רע למוסד הביקורות ולתעשייה עצמה אפילו שבנאדם ידפדף ברשימות המשחקים הגדולים ויראה את השם הזה כמספר 1,עם כל שם גדול אחר של 95+ לא תמצא את אותה התנגדות כמו עם השם הזה לפי הניסיון שלי,אבל בסדר זה הכל סובייקטיבי ואני מסכים איתך שזה לא מדיד או אפשרי מבחינה הצבעה חוזרת וכו' ככה שהדיון הזה בסופו של דבר חסר טעם,חבל שקרה מה שקרה עם הביקורות של המשחק הזה אבל מה לעשות,העוול נעשה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2013, 23:11

OOT לא קשור... זה משחק ישן כשלא היה בכלל מטאקריטיק ככה שכל מה שנשאר זה נוסטלגיה לטובה שיש לאנשים.

אתה רוצה לומר לי שאתה מאמין בפה מלה למה שאתה אומר? שיש כנראה המון אנשים עם שנאה למשחק שפשוט לא התחברו למטאקריטיק אבל באורך פלא המון אנשים שנורא נהנו מהמשחק הרגישו צורך ללכת למטאקריטיק ולשבח את המשחק? אני לא מאמין לטענה כזאת לחלקיק של שניה.

לא לקחתי את הגרסאות האחרות כי הם סבלו הכי הרבה מכל הגרסאות בפן הטכני אז מיותר לקחת אותם.

להבאתי לך בנפרד את האחוז ציונים שליליים מהסיבה הפשוטה שהציונים החיוביים הם כמעט 100 אחוז 10 עגול (במקרה של מי שהחליט לרשום כמה מילים הוא אשכרה מאה אחוז של צינוי עשר עגול) ככה שלמעט מיעוט ממש זניח של אנשים שנתנו לו ציון "סביר" יש לך סיבה אחת ויחידה להפרש ה"גדול" בין ציון המבקרים לציון הגולשים והוא כל הזייני שכל שנותנים 0 ו1.

קיצר אין שום קונצנזוס לגבי GTA4 והציון שלו.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2013, 15:38

OOT קיים ב GR ונחשב שם לציון הגבוה ביותר בכל הזמנים וזה לא קשור שהוא ישן כי השם שלו ידוע להארדקורים וכן נכנס לדיונים בסגנון של המשחקים הגדולים,כמובן שיש הרבה שחולקים על הציון שלו (כמו כל משחק שבאמת יהיה מקום 1 בכל הזמנים איפשהו) אבל זה לא מדגדג את העוצמות של הבוז שיש כלפי GTA4 בהקשר הזה,הדיון הזה כבר מעגלי אני מסכים שאין דרך אובייקטיבית באמת לבחון זאת,במטה קריטיק לא התכוונתי שמי שהתחבר זה רק מי שאוהב את המשחק,התכוונתי שכשהמשחק יצא וניתן היה לדרג כולם התנפלו עם אווירת ההייפ ונתנו לו את הציון שנתנו ואחרי זה כששיחקו עוד והתאכזבו הם לא בהכרח טרחו להתחבר ולעדכן את זה,זו רק תיאוריה,ואם הציונים מורכבים מ 10 ו 9 ו 0 ו 1 אז אולי מטהקריטיק לא מדד טוב לביקורות גולשים בכלל,ושוב גם 7.9 זה לא גבוה במיוחד (וגרסאת הפס3 היתה נחותה ל 360 אבל לא ברמה שיתנכלו לה בגלל זה,את ה PC עם ה 6 כמו שאתה רואה גם אני לא הבאתי כי שם באמת היתה נחותה ברמה שיתנכלו לה).

שוב,אין דרך אובייקטיבית למדוד זאת,מטה קריטיק זה הכי טוב שיש וגם הוא לא משהו,המדד השני שאני יכול להציע זה שבניאו גף ב 2008 משחק עם ממוצע של 98 לא זכה שם למשחק השנה כשהם עשו את ההצבעות שלהם באותה שנה(לא תגיד איזה איזו הצבעת רטרוספקטיב שכזו ב 2013 אחרי שכולם טינפו עליו אלא באותה תקופה כשההיפ עוד קיים),הכל מההרגשה האישית שלי כי זה לא דיון מדעי אבל אני מתערב איתך שאם היו עושים בחירות בנאו גף ב 97 זלדה OOT היה לוקח בלי למצמץ,יותר מזה GTA4 לא הפסיד את משחק השנה לאיזו יצירת מופת,הוא הפסיד את זה ל MGS4 שנחשב לאחד היותר חלשים בסדרה ולמשחק מאוד מעורר מחלוקת שם,זאת אומרת שהוא הפסיד זאת למשחק המטאל גיר שרחוק מלהיות הטוב בסדרה,אז זה נראה לך משחק עם ממוצע 98 הכי גבוה בכל הזמנים ב MC שאינו עם פער משמעותי בין דעת המבקרים והקהל?

שמע מפה תקח את זה לאן שאתה רוצה,לא חריג לדעתך? סבבה,כמובן שאתה יכול לפסול גם את ניאוגף או כל מקור אחר שאתן והצדק יהיה עמך כי זה לא בהכרח מעיד על המליונים שקנו אותו,הדיון הזה בכל מקרה עקר אובייקטיבית ואין בו יותר מדי פואנטה,כל אחד נתן את השקפתו ותחושתו וזהו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 אוגוסט 2013, 02:54

bling כתב:OOT קיים ב GR ונחשב שם לציון הגבוה ביותר בכל הזמנים וזה לא קשור שהוא ישן כי השם שלו ידוע להארדקורים וכן נכנס לדיונים בסגנון של המשחקים הגדולים,כמובן שיש הרבה שחולקים על הציון שלו (כמו כל משחק שבאמת יהיה מקום 1 בכל הזמנים איפשהו) אבל זה לא מדגדג את העוצמות של הבוז שיש כלפי GTA4 בהקשר הזה,הדיון הזה כבר מעגלי אני מסכים שאין דרך אובייקטיבית באמת לבחון זאת,במטה קריטיק לא התכוונתי שמי שהתחבר זה רק מי שאוהב את המשחק,התכוונתי שכשהמשחק יצא וניתן היה לדרג כולם התנפלו עם אווירת ההייפ ונתנו לו את הציון שנתנו ואחרי זה כששיחקו עוד והתאכזבו הם לא בהכרח טרחו להתחבר ולעדכן את זה,זו רק תיאוריה,ואם הציונים מורכבים מ 10 ו 9 ו 0 ו 1 אז אולי מטהקריטיק לא מדד טוב לביקורות גולשים בכלל,ושוב גם 7.9 זה לא גבוה במיוחד (וגרסאת הפס3 היתה נחותה ל 360 אבל לא ברמה שיתנכלו לה בגלל זה,את ה PC עם ה 6 כמו שאתה רואה גם אני לא הבאתי כי שם באמת היתה נחותה ברמה שיתנכלו לה).

שוב,אין דרך אובייקטיבית למדוד זאת,מטה קריטיק זה הכי טוב שיש וגם הוא לא משהו,המדד השני שאני יכול להציע זה שבניאו גף ב 2008 משחק עם ממוצע של 98 לא זכה שם למשחק השנה כשהם עשו את ההצבעות שלהם באותה שנה(לא תגיד איזה איזו הצבעת רטרוספקטיב שכזו ב 2013 אחרי שכולם טינפו עליו אלא באותה תקופה כשההיפ עוד קיים),הכל מההרגשה האישית שלי כי זה לא דיון מדעי אבל אני מתערב איתך שאם היו עושים בחירות בנאו גף ב 97 זלדה OOT היה לוקח בלי למצמץ,יותר מזה GTA4 לא הפסיד את משחק השנה לאיזו יצירת מופת,הוא הפסיד את זה ל MGS4 שנחשב לאחד היותר חלשים בסדרה ולמשחק מאוד מעורר מחלוקת שם,זאת אומרת שהוא הפסיד זאת למשחק המטאל גיר שרחוק מלהיות הטוב בסדרה,אז זה נראה לך משחק עם ממוצע 98 הכי גבוה בכל הזמנים ב MC שאינו עם פער משמעותי בין דעת המבקרים והקהל?

שמע מפה תקח את זה לאן שאתה רוצה,לא חריג לדעתך? סבבה,כמובן שאתה יכול לפסול גם את ניאוגף או כל מקור אחר שאתן והצדק יהיה עמך כי זה לא בהכרח מעיד על המליונים שקנו אותו,הדיון הזה בכל מקרה עקר אובייקטיבית ואין בו יותר מדי פואנטה,כל אחד נתן את השקפתו ותחושתו וזהו.

אתה בהחלט צודק שזה סובייקטיבי לגמרי.
אני, למשל, חושב שהציונים שלו מוצדקים לחלוטין. הוא ברשימה המאוד קצרה של משחקים שהסיפור שלהם ממש ריגש אותי והדברים שנעשו בו טוב, נעשו בו הכי טוב בתעשייה, לזמנו.
אני לא חושב שזה פגע במוסד הביקורות, בשום צורה, כי אני מסכים עם הביקורות.
אני לא חושב שהייתי רואה בזה כתם, או ביזיון, במקרה ולא הייתי מסכים איתן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2013, 19:52

יוביסופט מפציצה היום,סרטון חדש ל Watch_dogs:

נראה אחלה,יש כמה רגעים גראפיים מאוד מרשימים גם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2013, 21:59

הרצון שיחזרו לביקורת שניה, הוא קצת ילדותי.

יותר ויותר משחקים משתנים אחרי שהם שוחררו. המשחק ביום הראשון שלו בשוק לא נראה כמו ביום ה60 שלו בשוק ולא כמו היום ה100 שלו בשוק, ובטח לא שנים אחרי. המשחק שאני אקנה היום יהיה שונה מהמשחק שנקנה בשיגור ולכן זה מתבקש וזה נדרש שהביקורות של המשחק יתעדכנו, יישארו רלוונטים ויציגו את המשחק כפי שהוא עכשיו למי שמעוניין לקנות את המשחק. אז או שצריך לכתוב כתבה על כל התוספות והשינויים או שכותבים ביקורת חדשה לגמרי. אם האתר לא חושב שזה בדבר הזה חשיבות, אז סדר העדיפויות והשיקולים שלו מחורבן וככזה אתחשב בו פחות בעתיד.

פורמט ביקורת בו יותר מכתב אחד משחק במשחק והביקורת מוצגת כשיח שמציג את שני הדיעות הוא פורמט מצויין שטוב שיהיה כמה שיותר. RPS עושים את זה לחלק מהמשחקים. הבעיה היא שלא מעט מהמשחקים מבוקרים אצל המפיצות או באירועים מיוחדים ולכן אפשר לשלוח רק כתב אחד. אז במשחקים שבהם זה קורה, מומלץ שתהיה ביקורת שנייה מספר שבועות-חודש אחרי יציאת המשחק של אדם ששיחק בעותק שלו, בלי דדלייינים ואילוצים אחרים, אחרי שההייפ שכך. זה לא עניין של 'הביקורת השניה תהיה שלילית יותר ותהיה כמס-שפתיים לכל מי שהתאכזב מהמשחק וחשב שהביקורת הראשונה של האתר מתפרסת'. מדובר בשיפור עיתונאות משחקי הוידאו. הביקורת השנייה יכולה לשבח את המשחק בדיוק באותה מידה, רק שהפעם היא יכולה להתייחס לתלונות וסייגים שצפו לאחר שחרור המשחק אצל קהל השחקנים והכתב יכול להסביר בלי לחץ למה הוא לא מסכים.

אפשר לתת את הביקורות השניות האלה לעובדים הזוטרים והחדשים.
חוץ מזה, כשאתר חוזר לתת ביקורת על משחק ישן יותר, זה נותן יותר 'אמינות' כאשר הוא עושה רשימות של 'המשחקי הכי __' כאשר אנחנו יודעים שהמשחקים האלה טריים בזכרון ושצוות האתר שיחק בהם שוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים