במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי InterAl » 05 דצמבר 2020, 14:12

רק שב-HK הדרך לבוס היא באמת לא מאתגרת במיוחד, היא די בזבוז זמן. תסתכל על כל משחקי פרום מ-DeS ועד סקירו - בכולם הדרך מהצ'קפוינט לבוס הצטמצמה בהדרגה ובצורה משמעותית. וככל שהיא הצטמצמה, כך גם הבוסים הלכו ונעשו קשים יותר - כנראה כי הם הבינו שאם כבר לתסכל את השחקן, עדיף לתסכל אותו עם קושי אמיתי בקרב בוס מאתגר ולא עם סתם פילר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 דצמבר 2020, 14:25

אני לא מסכים איתכם אבל מותר לנו :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 דצמבר 2020, 14:35

גם אני לא לגמרי מסכים עם קאז, כלומר בחיים לא הייתי משתמש במוד שעוזר לי לרמות, אני רק מסכים עם הנקודה הבסיסית שלו שמדובר בעיצוב משחק בעייתי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 דצמבר 2020, 14:54

זה בעייתי בשביל מי שזה לא הטעם שלו בהחלט. אבל בשביל זה יש לקאז הרבה דברים אחרים לשחק, ההתעקשות שלו לסבול ולשחק מפליאה אותי זה הכל :)

בגדול משחקי סינגל חייבים איזה עוקץ שיחפה על זה שהAI לא דינאמי/שAI דינאמי וחכם יהיה קשה מדי לכולנו. אתה חייב איזה אלמנט
שיעשה חיים קשים אחרת, זה סתם נהפך להיות ריצה, בשביל לראות את הסוף, ואז מי צריך משחקים?

כל מה שאני אומר שאם הייתי מרגיש כמו שקאז מרגיש לגבי HK הייתי פורש ממנו, כמו שפרשתי מהרבה משחקים שלא אהבתי את העיצוב שלהם אבל כמובן שזכותו לשחק ולהתלונן למה לא, אולי בסוף הוא יתאהב בHK וזה יהפוך לטעם נרכש עבורו. :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 05 דצמבר 2020, 17:17

השאלה לגבי 60FPS הוא שמשחק שהמפתחת שנעול על 30 ויוצא מוד של 60FPS, גם שם זה משנה את האתגר ואת קושי המשחק, את זמני התגובה והטיימינג. האם אתה מגנה שימוש במוד 60 FPS כפי שאתה מגנה אפשרות לשמור באופן ידני ב HK?

הטיעון של סווים הוא מטופש כי הוא הוא אומר שהדרך לבוס משפרת אותך ומלמדת אותך איך לנצח את הבוס. זה קשקוש בלבוש ממדרגה ראשונה. אין דבר כזה ב HK. זה המצאה הזוייה. הוא גם טען שלשחק ברצף את קרב הבוס זה טקטיקה של brute force. אני לא יודע אם אתה שותף לטיעון.
אתה יודע איך משתפרים נגד קרב בוס כלשהו? כאשר משחקים אותו פעם אחר פעם ומזהים את הדפוסים ומחליטים על דרך הפעולה שלך כשחקן. מה הקשר בין זה לביך הדרך הטריוויאלית והמיותרת שעושים ב HK בין ניסיונות של קרבות בוס? רק סווים יודע.

אני לא טענתי שהמשחק צריך לאפשר לך לשמור בכל מקום. אני טענתי שמערכת השמירה הקיימת במשחק לא טובה כי ברוב המקרים היא מצריכה ממך לכסות דרך לא-קצרה אך טריוויאלית בחזרה לקרב הבוס. זה מיותר. אין לה השפעה על האתגר והקושי במשחק. לא מדובר בהחלטה עיצובית שאינטגרלית למשחק ואם אני בכל זאת מזהה את הכוונה וההשפעה בה היא זניחה שבזניחות ולא שווה את המחיר.

הצעתי דרכי שמירה שונות ומשונות שאינן שמירה על פי רצוני שייאזנו את מערכת השמירה הנוכחית. אני משתמש בשמירה ידנית כי זה המוד הזמין. ואני לא יודע למה אתה מתאר לעצמך שאני עושה שמירה כל צעד. אני משתמש בשמירות בטעם טוב. למען האמת, אני לא זוכר את הקרב הבוס האחרון בו השתמשתי בנקודת שמירה ידנית אם בכלל.

אני לא מבין למה אתה חושב שביקורתי על מערכת השמירה במשחק משמעותה שאני סובל ממנו ומכריח את עצמי לשחק בו.

אי אפשר לקרוא למערכת השמירה ב HK מול קרבות בוס כ'עמוד שדרה' של המשחק. זה לא קיים. מערכת השמירה של המשחק בקרבות בוס נעה בין המקבילה לקוויק-סייב בחדר של הבוס לספסל קרוב שני מסכים לפני ועד ספסל רחוק 5+ מסכים מהחדר של הבוס. אין עקביות, אין חוקיות - אז זה לא עמוד שדרה ולא עקרוני. מדובר במערכת שמירה שלא עושה עבודה מספיק טובה בלאזן בין מרחק, קושי, נחיצות וזמן.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 05 דצמבר 2020, 21:40

לא כ"כ זוכר האמת איך זה היה ב HK, אבל בכל מה שקשור למשחקים של FROM הבאלנס הכי טוב לדעתי הוא שכן יש נקודת שמירה קרובה ככל האפשר לבוס, אבל מדובר בקיצור דרך כלשהו שאתה פותח בשביל לאפשר אותו. כלומר שהצ'ק פוינט הוא לא מובן מאליו, אתה צריך להרוויח אותו באמצעות חקירה של העולם והמשחק יתגמל אותך על כך. הם עושים את זה פחות ממה שהייתי רוצה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2020, 00:26

Kazz כתב:השאלה לגבי 60FPS הוא שמשחק שהמפתחת שנעול על 30 ויוצא מוד של 60FPS, גם שם זה משנה את האתגר ואת קושי המשחק, את זמני התגובה והטיימינג. האם אתה מגנה שימוש במוד 60 FPS כפי שאתה מגנה אפשרות לשמור באופן ידני ב HK?

הטיעון של סווים הוא מטופש כי הוא הוא אומר שהדרך לבוס משפרת אותך ומלמדת אותך איך לנצח את הבוס. זה קשקוש בלבוש ממדרגה ראשונה. אין דבר כזה ב HK. זה המצאה הזוייה. הוא גם טען שלשחק ברצף את קרב הבוס זה טקטיקה של brute force. אני לא יודע אם אתה שותף לטיעון.
אתה יודע איך משתפרים נגד קרב בוס כלשהו? כאשר משחקים אותו פעם אחר פעם ומזהים את הדפוסים ומחליטים על דרך הפעולה שלך כשחקן. מה הקשר בין זה לביך הדרך הטריוויאלית והמיותרת שעושים ב HK בין ניסיונות של קרבות בוס? רק סווים יודע.

אני לא טענתי שהמשחק צריך לאפשר לך לשמור בכל מקום. אני טענתי שמערכת השמירה הקיימת במשחק לא טובה כי ברוב המקרים היא מצריכה ממך לכסות דרך לא-קצרה אך טריוויאלית בחזרה לקרב הבוס. זה מיותר. אין לה השפעה על האתגר והקושי במשחק. לא מדובר בהחלטה עיצובית שאינטגרלית למשחק ואם אני בכל זאת מזהה את הכוונה וההשפעה בה היא זניחה שבזניחות ולא שווה את המחיר.

הצעתי דרכי שמירה שונות ומשונות שאינן שמירה על פי רצוני שייאזנו את מערכת השמירה הנוכחית. אני משתמש בשמירה ידנית כי זה המוד הזמין. ואני לא יודע למה אתה מתאר לעצמך שאני עושה שמירה כל צעד. אני משתמש בשמירות בטעם טוב. למען האמת, אני לא זוכר את הקרב הבוס האחרון בו השתמשתי בנקודת שמירה ידנית אם בכלל.

אני לא מבין למה אתה חושב שביקורתי על מערכת השמירה במשחק משמעותה שאני סובל ממנו ומכריח את עצמי לשחק בו.

אי אפשר לקרוא למערכת השמירה ב HK מול קרבות בוס כ'עמוד שדרה' של המשחק. זה לא קיים. מערכת השמירה של המשחק בקרבות בוס נעה בין המקבילה לקוויק-סייב בחדר של הבוס לספסל קרוב שני מסכים לפני ועד ספסל רחוק 5+ מסכים מהחדר של הבוס. אין עקביות, אין חוקיות - אז זה לא עמוד שדרה ולא עקרוני. מדובר במערכת שמירה שלא עושה עבודה מספיק טובה בלאזן בין מרחק, קושי, נחיצות וזמן.

אני תומך בכל הטעיונים של סווים שראיתי בנושא הזה של HK מעבר לזה, אני חושב שהוא רק נתן לך מה שנקרא לך "על קצה המזלג"
ואני מרשה לעצמי להניח שעוד היה לו מה להרחיב אם היה לו חשק לזה.

הדרך לבוס שאתה רואה כשולית מעבר לזה שהיא באמת מאמנת אותך על המכניקות של המשחק כי מה לעשות המוח אנושי נהיה טוב דרך
שינון של שוב ושוב ושוב, אתה אולי רואה את זה כשולי אבל במוח שלך קורים כל מיני תהלכים שמשפרים אותך במשחק.

אני לא אחפור על להוכיח את הנקודה הזו שככה המוח פועל ולומד כי זה לא פורום מדעי המוח, ומספיק שתסתכל על כל דבר שהשתפרת בו כדי לראות את זה.

מעבר לזה, במשחקים אתה צריך להשיג תחושה של "מאמץ" שצריך להתגבר עליו, אתה חייב שיהיה לך חלק שהוא מעיק השיעמום שאתה מתאר הוא חלק מהאתגר של המשחק, אתגר שאתה בוחר לדלג עליו כי "זה משעמם אותך"

ללמוד FRAME DATA במשחקי מכות זה משעמם תחת, אתה יושב ומשנן אינספור מספרים כמו לא יודע מה, אולי רק לשבת ולדוג זה יותר משעמם מזה. זה סבל. אבל בלי המאמץ הזה, לעולם לא תגיע רחוק, לעולם לא תוכל לדעת מתי אתה ביתרון/חיסרון מול היריב שלך
בכל נקודה אפשרית בלי הפריים דאטה, וגם אחרי ששיננת את כל הפריים דאטה, אתה צריך ללמוד על כל המצבים שהופכים את מה שלמדת בפריים דאטה ללא רלוונטים.

מה אני מנסה להגיד ? בכל המשחקים לפחות אלה ששווה לשחק בהם יש חלקים משעממים.

העצבים שאתה מוציא על HK אתה אמור להרגיש אותם, זה אמור לעצבן אותך אתה אמור שזה לא יבוא לך טוב בעין, אבל אתה שוב איכשהו רוצה להיות גם הבמאי וגם השחקן.

שאני הולך לבית של מישהו אחר, אני לא מעיר לו על הסלון שלו או על המערכת סראונד שלו על האוכל שלו, אני מתארח אם לא כייף לי אצלו אני כנראה לא אבוא שוב אבל אני בהחלט לא אתחיל להגיד לו מה לשנות בבית שלו.

זה המשחק שלהם, הם הזמינו אותך לחוויה, היא לא לטעמך? למה לבזבז עליה זמן?

שוב, זכותך, זכותך גם לחשוב שהכל מיותר. אני לא חושב שמשחקים טובים צריכים להיות לונה פארק,או הליכה בפארק, ובפעמים שמשתחשק לי שמשחק יהיה הליכה בפארק/ אני הולך לשחק משחקים כאלה במכוון.

להגיד שאין חוקיות ועל כוונה ואין שום עיקרון מנחה במה שהמפתחים עשו בHK אני לא רואה פה מעבר להצדקה שלך לצט'ים, כמובן מותר לך כמו שסווים אמר זה כסף שלך ואם כל מה שאתה רוצה זה לראות את כל התוכן מהר מהר מהר ולעבור למשחק הבא, בכייף אתה בוחר מה כייף לך, לא אני.

אבל אני לא בא חלילה לשכנע אותך שאני צודק או משהו, רק להביא את הצד שלי איך אני מרגיש כלפי הטענות שהעלת ולומר שבעיני כל מה שאתה רואה כשולי הושקעה בו מחשבה מעמיקה.

מה שאני מרגיש זה שאתה מפורר כל החלטה של המפתחים בנושא השמירה. ולמה? כי אתה יכול לעשות את זה על הPC.
שוב,אם כל הכייף שלך זה להעביר סיבוב, לראות קצת אזורים חדשים בוסים חדשים, ואת העיצוב ואחר כך להגיד שסיימת HK.
אז כאילו בכייף, אבל אתה מפסיד את המשחק לפי דעתי. לא שאני חושב שאני אשכנע אותך כי אם עד עכשיו לא השתכנעת זה כבר לא יקרה

אתה כמובן יכול להציע מה שאתה רוצה וזה גם היה מעניין לשמוע על דעה שונה לחלוטין משלי, אבל לטעמי יש סיבה למה המשחק זכה לשבחים כאלה, גם מעבר להייפ, מי שמחפש את החוויה שHK מנסה להעביר ומי שמוכן לזרום איתו מאוד נהנה ממנו ובצדק.
את מה שהוא מנסה לעשות הוא עושה מצוין.

אני באמת לא רואה שום בעיה בשיטת השמירה או צורך לשנות אותה, לפחות לא אם אתה לא מעוניין לפרק את המשחק מכל מה שמרכיב אותו.

אין בו גם שום דרישה חריגה מהשחקן, זה לא איזה phantasy star 1 או wizardry שדרשו מהשחקנים שלהם אשכרה לשרטט מפה פיזית של המבוך על מחברת חשבון, כדי למצוא את עצמם במבוך, וגם שם הייתי אומר שאין שום פגם בחוויה יש רק שאלה אם מתאימה לך החוויה שהמפתחים מנסים להעביר.

אם אתה אומר שאתה נהנה מHK לא ברור לי למה אתה מבטל חלק מהותי בו, כאילו כן הבנתי, שהחלטת שאין בעיה לבטל בו.
אבל אז שוב אני אומר, איפה המשחק פה, אין פה משחק. יש פה אותך משחק רק בחלקים שכייף לך לשחק בהם.

כאילו שזה לונה פארק שאתה מחליט על איזה מהמתקנים בא לך לעלות.
על ה60FPS תביא דוגמאות, לא עולה לי אפילו משחק אחד שיהרס לו הגיימפלי ב60FPS גם אם אני מתאמץ, זה לא הגיוני, ואם יש משחק כזה מקומו בפח של ההיסטוריה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 10:15

כבר 30 שעות לתוך DS וככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי נהנה יותר ויותר מהמשחק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 06 דצמבר 2020, 12:02

DrKeo כתב:כבר 30 שעות לתוך DS וככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי נהנה יותר ויותר מהמשחק.

תסמונת שטוקהולם קלאסית...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 12:30

bozeman כתב:
DrKeo כתב:כבר 30 שעות לתוך DS וככל שעובר הזמן אני מוצא את עצמי נהנה יותר ויותר מהמשחק.

אני משער שאפשר לקרא לזה תסמונת שטוקהולם כשאתה נהנה ממשחק שמתעלל בך בעולם קודר ומדכא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2020, 12:52

אם קוג'ימה היה עושה את RDR2 אתה היית עכשיו בשעה ה-260 שלך בפנים :D

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2020, 13:05

bozeman כתב:

אני מת :lol: :lol: :lol:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 13:46

Laskin כתב:אם קוג'ימה היה עושה את RDR2 אתה היית עכשיו בשעה ה-260 שלך בפנים :D

אם קוג'ימה היה עושה את RDR2 המכניקות אשכרה היו מרגישות טוב. האמת שזה בדיוק מה שקוג'ימה עשה ב-DS, מערכות שיורדות לרמות פירוט מרגיזות. אתה מדמם, יש לך סוללה לכל מכשיר חשמלי, יש לך תינוק עליך שיכול להכנס לסטרס ואתה צריך להרגיע אותו (וכמובן שזה קוג'ימה אז הוא חשב על כל דבר שיכול להכניס את התינוק לסטרס, למשל אם הוא נכנס מתחת למים כשאתה חוצה נהר), יש לך מגבלת משקל ועל פי המשקל שאתה סוחב הדמות מתנהגת אחרת, יש לך סידור משקל בכדי לשמר בלאנס, יש לך קורוזיה של עצמים מתכתיים שנרטבים וכו'. כלומר זה הכי RDR שיש, לרדת לפרטים הקטנים והטרחנים. ההבדל? אצל קוג'ימה זה ממש כיף בזמן שב-RDR זה סיוט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2020, 13:54

אתה חושב שזה כיף כי אתה נכנס לראש של קוג'ימה ומשכנע את עצמך שהמערכת המאוד מיותרת הזו היא "מהנה" בעוד שאתה בוחר שלא להכנס לראש של היוצרים של RDR2... בקיצור ההודעה האחרונה שלך די מחזקת את הטענה שלי :)
היא, ו99% מהביקורות :P

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 14:18

Laskin כתב:אתה חושב שזה כיף כי אתה נכנס לראש של קוג'ימה ומשכנע את עצמך שהמערכת המאוד מיותרת הזו היא "מהנה" בעוד שאתה בוחר שלא להכנס לראש של היוצרים של RDR2... בקיצור ההודעה האחרונה שלך די מחזקת את הטענה שלי :)
היא, ו99% מהביקורות :P

אתה מודע לזה שלרוב במשחקים של קוג'ימה המכניקות הן מהקרם של התעשיה ובכל משחק שרוקסטאר אי פעם עשו המכניקות הן מהגרועות בתעשיה, כן? כלומר יש סימוכין מאחורי מה שאני אומר, קוג'ימה יודע לבנות מכניקות, רוקסטאר ההגדרה של חברה שלא יודעת לבנות מכניקות והן תמיד מרגישות קלאנקיות, כבידות ולא רספונסיביות. רוקסאטר מצליחה למרות המכניקות שלה, לא בזכות. אני לא חושב שיש בכלל ויכוח שהמכניקות של רוקסטאר לרוב לא טובות, הכל אצלם כל כך קלאנקי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2020, 14:29

אסכים לגבי ה"לא רספונסיביות", לא לגבי השאר. גם לקוג'ימה יש לא מעט נסיונות לא מוצלחים עם מכניקות מסויימות וטרחניות, נגיד לאכול נחשים בMGS3, או לתת אפשרות בMGS5 לעשות מה שתרצה בכל משימה, כשבפועל כולם 99% מהזמן בוחרים את אותו דבר כי זה הכי קל (גברת ציצים-כי-צריכה-לנשום עם הנשק הכי טוב שלה) ויש עוד הרבה דוגמאות.
פשוט אצל קוג'ימה זה היה מתקבל בסדר ובהומור ולא עשו מזה עניין, עד שהוא הגזים בDS.
אני לא שיחקתי בו אז מה שנשאר לי הוא הביקורות.... ובשורה התחתונה כנראה שזו שאלה של כמה זמן אתה מוכן לנסות עד שתשכנע את עצמך :)
יום יבוא ואתן לDS צ'אנס אולי, ואז אתן את דעתי, בתור מישהו שדווקא לרוב אין לו בעייה עם מכניקות טרחניות, במידה וכל השאר מספיק מעניין אותי. פשוט קשה לי לראות את עצמי נהנה מזה עם כל מה שאני כבר ראיתי ממנו. החרטעלילה שהוא מנסה להביא פשוט לא עבדה עליי הפעם, להפך מהמשחקים הקודמים שלו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2020, 14:30

אני חייב להסכים פה עם נדב חחח. כאילו RDR 2 מנסה למכור לך סימולציה של מערב פרוע, וזה לא כזה מעניין אם אתה לא איזה בן 55 שגדל על מערבונים וגם יש הרגשה עם RDR 2 שרוקסטאר התאהבו יותר מדי במשחק שלהם ומאלצים אותך (ואת הצוות שעבד בפרך על המשחק) לסבול בדרך את כל האנימציות הגרועות/הסיפור שהולך סביב עצמו ולא מגיע לשום פואנטה מעניינת.

כאילו גם אם נתעלם מהמכניקותת יש להם המון בעיות גם בסיפור, ואם המכניקות חרא כמו שנדב הראה אסור לסיפור להיות קומסי קומסה.
עם מה שהם עשו עם RDR 2 הכל קומסי קומסה הסיפור והגיימפלי.

מי שעף על זה זה המבקרים שחייבים משחק כזה לברבר עליו את השכל.
אה ולאסקין כי לאסקין אוהב כל מה שגרנדיוזי מהחיים :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 דצמבר 2020, 14:35

המשחק מכר למעלה מ-30 מיליון, כך שהטיעון שהוא מעניין רק בני 55 חסר שחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 14:44

Laskin כתב:אסכים לגבי ה"לא רספונסיביות", לא לגבי השאר. גם לקוג'ימה יש לא מעט נסיונות לא מוצלחים עם מכניקות מסויימות וטרחניות, נגיד לאכול נחשים בMGS3, או לתת אפשרות בMGS5 לעשות מה שתרצה בכל משימה, כשבפועל כולם 99% מהזמן בוחרים את אותו דבר כי זה הכי קל (גברת ציצים-כי-צריכה-לנשום עם הנשק הכי טוב שלה) ויש עוד הרבה דוגמאות.
פשוט אצל קוג'ימה זה היה מתקבל בסדר ובהומור ולא עשו מזה עניין, עד שהוא הגזים בDS.
אני לא שיחקתי בו אז מה שנשאר לי הוא הביקורות.... ובשורה התחתונה כנראה שזו שאלה של כמה זמן אתה מוכן לנסות עד שתשכנע את עצמך :)
יום יבוא ואתן לDS צ'אנס אולי, ואז אתן את דעתי, בתור מישהו שדווקא לרוב אין לו בעייה עם מכניקות טרחניות, במידה וכל השאר מספיק מעניין אותי. פשוט קשה לי לראות את עצמי נהנה מזה עם כל מה שאני כבר ראיתי ממנו. החרטעלילה שהוא מנסה להביא פשוט לא עבדה עליי הפעם, להפך מהמשחקים הקודמים שלו.

אבל המכניקות של קוג'ימה טובות. יש פה שני אלמנטים שונים לגמרי, האיכות של המכניקות והקונספט של הטרחנות. גם RDR2 וגם DS הם טרחנים, יורדים לפרטים ודורשים ממך לעשות פעולות שגורמות למשחק להיות יותר "ראליסטי". ההבדל בין קוג'ימה לרוקסטאר הוא שהוא יודע ליצור מערכות שמרגישות טוב בזמן שרוקסטאר הם החברה הכי קלאנקית בתעשית ה-AAA אולי אחרי בת'זדה מרילנד.

וכן, DS משחק טרחני מוות. אתה צריך להתעסק עם מליון דברים שונים כל הזמן בכדי לשרוד ולקבל ציון טוב. אבל הלופ גיימפליי של DS מדהים והמכניקות עשויות טוב. אם אתה מתבאס מרפטטיביות או מהטרחנות אז ברור שהמשחק לא בשבילך. לי אין בעיה עם הטרחנות ההשרדותית, גם ב-MGS3 אהבתי את זה וקוג'ימה בעצם הגשים את החלום שלו מ-MGS3 ב-DS. אבל RDR2 זה סיפור אחר לגמרי. שם הרגשתי שהטרחנות היא לשווא. DS זה משחק השרדות, טרחנות היא לב הז'אנר. דברים כמו מד רעב ומשאבים הם קלאסים למשחקי השרדות. RDR לעומת זאת? אני יכול להבין את הקטע של הנופים היפים והעלילה, אבל מעבר לנופים היפים והעלילה לא מצאתי בו יותר מדי וביננו העלילה לא הייתה מעניינת במיוחד בשעות ששחקתי בו. אולי היא מתרוממת מאוחר יותר, אבל בסופו של יום שני המשחקים הללו מאוד שוונים אפילו שיש בינהם לא מעט נקודות השקה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2020, 14:45

InterAl כתב:המשחק מכר למעלה מ-30 מיליון, כך שהטיעון שהוא מעניין רק בני 55 חסר שחר.

זה נכון, אבל אם נקח את הפורום שלנו כאנקדוטה, בערך כל הפורום קנה את המשחק אבל אולי שני אנשים באמת נהנו מ-RDR2 כשהרוב רק התלוננו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2020, 14:51

אני לא חושב שזה נכון לרוקסטאר של אחרי GTA 5... גם בGTA 5 וגם בRDR2 נהנתי מכל המכניקות כמעט ולא חושב שהן "קלאנקיות". חלקן כן פשוטות, אבל עובדות מספיק טוב בעיניי.
בRDR2 כל פעולה שנייה פשוט הולכת יחד עם אנימציה מפורטת ואיטית, זה הקטע שחלק לא אוהבים ואני דווקא זרמתי איתו ממש בכיף.
כן, הוא יכול להחשב "קאובוי סימולטור" מרוב שיש שם ירידה לפרטים ודברים שניתן לעשות בעולם, אבל מי שלא רוצה לא חייב לעשות 90% ממה שהמשחק מציע, ובטח שאפשר לשחק בו כמו משחק אקשן-הרפתקאות... הקאץ' - צריך לעבור את ה-15 שעות שהוא מלמד אותך את המכניקות השונות :D

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2020, 14:53

InterAl כתב:המשחק מכר למעלה מ-30 מיליון, כך שהטיעון שהוא מעניין רק בני 55 חסר שחר.

וחמישים גוונים של אפור מכר 125 מליון עותקים? מי כנראה באמת נהנה ממנו? נשים רווקות.

אני אקנה את כל משחק של רוקסטאר Day one או קרוב לזה אבל אני עושה את זה בגלל GTA אני סומך עליהם מספיק בשביל להסתכן כל פעם מחדש אבל זה לא מעיד כלום על מה שהרגשתי לגבי RDR2

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2020, 15:02

יותר כמו גרושות ונערות...

ואין מספיק גיימרים בני 55 ומעלה בעולם כדי למכור 30 מליון עותקים, וגם המבקרים הרי שנתנו לו את הציונים האלה - רובם בני 20 פלוס, אולי 30 פלוס.

אין לזה קשר לגיל, זה פשוט עניין של טעם... ואולי סבלנות, וחיבה לעולם.

אה, ושוב לא הצלחת לקלוע לגביי - אני לא אוהב ״כל מה שגרנדיוזי״ אחרת הייתי משחק בכל COD וAC שיוצא. אני פשוט אוהב השקעה וירידה לפרטים, ואני גם הייתי מטורף על RDR הראשון, ולדעתי השני עולה עליו בכמה רמות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2020, 15:05

חחח אני צחקתי עם הבני 55 האלה :lol:
אבל עדיין משעמם!!!!

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 דצמבר 2020, 15:18

DrKeo כתב:

זה נכון, אבל אם נקח את הפורום שלנו כאנקדוטה, בערך כל הפורום קנה את המשחק אבל אולי שני אנשים באמת נהנו מ-RDR2 כשהרוב רק התלוננו.

אנקדוטה לא מייצגת כנראה, כי בכל מקום שתסתכל דירוג השחקנים הוא גבוה מאוד.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 46 אורחים