המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:לא היה שום צורך בישראל, רק פנאטיות סוציאליסטית אידאולוגית. ולא, המהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 לא רלוונטית.
Stick כתב:
כניסה של לפיד לממשלה בראשות ביבי אולי באמת תטיב עם המדינה, באותה מידה ויתור של ביבי כנראה יטיב עם המדינה. אבל כניסה של לפיד לממשלה כזו היא התאבדות פוליטית וזה בדיוק מה שלמדנו בשנה האחרונה.
sharonbn כתב:InterAl כתב:לא היה שום צורך בישראל, רק פנאטיות סוציאליסטית אידאולוגית. ולא, המהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 לא רלוונטית.
בוודאי שיש צורך. והמהפיכה התעשייתית באנגליה במאה ה-19 כן רלוונטית.
Laskin כתב:Stick כתב:
כניסה של לפיד לממשלה בראשות ביבי אולי באמת תטיב עם המדינה, באותה מידה ויתור של ביבי כנראה יטיב עם המדינה. אבל כניסה של לפיד לממשלה כזו היא התאבדות פוליטית וזה בדיוק מה שלמדנו בשנה האחרונה.
אז אם גם אתה מסכים איתי שזה מה שטוב למדינה כבר יש התקדמות. אבל אני כמצביע (לא הפעם אבל תתעלם מזה) של הליכוד מסכים בהחלט לוותר על ביבי אם זה וטוב עם המדינה, אבל אתה כמצביע לא מוכן לוותר על עקרון הרל״ב למרות שזה לטובת המדינה, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל?
, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל?
אז אם גם אתה מסכים איתי שזה מה שטוב למדינה כבר יש התקדמות. אבל אני כמצביע (לא הפעם אבל תתעלם מזה) של הליכוד מסכים בהחלט לוותר על ביבי אם זה וטוב עם המדינה, אבל אתה כמצביע לא מוכן לוותר על עקרון הרל״ב למרות שזה לטובת המדינה, אז... בעצם זו השאלה שלי, למה השנאה לביבי גדולה יותר מהאהבה לישראל?
InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.
Laskin כתב:אה, השאלה שלי הופנתה למצביעי לפיד ואתה ענית, אז ניחשתי שזה המצב אצלך. אם מצביע לפיד יגיד לי שזה באמת יהיה טובת ישראל אבל בלהבלהבלה - אז שיסביר לי שוב ולאט למה עניין פרסונלי חשוב לו יותר מטובת המדינה שלו, מה דגלאס לא הצליח לעשות אם הוא מצביע לו, ואם לא הוא עדיין לא הסביר לי שום דבר שאני חושב שהוא חשוב יותר מטובת המדינה וכלל אזרחיה.
Laskin כתב:נדב - לא אומר שמצביעי ביבי יגידו סתם ככה, אלא שרבים מהם יגידו שזה עדיף מהאלטרנטיבה של בחירות חמישיות, שישיות ושביעיות, אם ביבי יסכים לכך. בעצם אם ביבי מסכים אז הוא יהיה שזה שיסביר להם שזה לטובת המדינה ו-90% מהם יסכימו, כי 90% מהם מסכימים עם ביבי והוא יכול למכור להם הכל![]()
ושוב אני מסביר לך - מי שמציב את האולטימטום - מן הסתם אמור לוותר עליו מאשר זה שמציבים לו את האולטימטום בפנים. זה שמחרים אמור להסיר את החרם, המוחרם לא אמור להכנע לבריונות פרסונלית. וגם שוב אומר שאחד גדול ואחד חצי ממנו אז מו הסתם יש עניין של סבירות והוגנות ביחסי הכוחות.
זה שהיה בקמפיין ״ביבי קקה״ זה נכון לגבי הרבה מאוד אחרים שהשמיצו בקמפיינים ולא רק כלפי ביבי, ואז התפשרו וישבו איתם. אינספור פעמים. זה קורה גם באותה מפלגה בפריימריז... ככה זה בחירות - משמיצים את המתחרים. אל תהיה תמים.
ושוב 3.0 - אני לא חושב שיאיר יקריב את עצמו במהלך כזה, ממש לא. לא אם הוא יביא תוצאות לבוחרים שלו.
סטיק - לדרוש להביא ראש אחר זו דרישה חצופה. כל מפלגה קובעת מי הראש שלה ולא מפלגות אחרות. אפשר גם להמציא עקרון מוסרי - שאסור לשבת עם מפלגות ללא פריימריז. זה הרי אנטי דמוקרטי ואנחנו לא רוצים שלא תהיה דמוקרטיה בתוך הדמוקרטיה שלנו... בדיוק כמו שבשמאל המציאו עקרון כזה לגבי כתב אישום נגד ר״מ. אפשר הרבה דברים. אבל זו דרישה חצופה.
עם זאת, ולמרות שבעיניי זו דרישה סופר חצופה - אני אומר לכם שוב שכמצביע ליכוד אני כן מוכן שהוא ילך הביתה אם זה יביא ממשלה חילונית, אבל אתם (או חלקכם, אם יש פה בכלל מצביעי לפיד... נדב נגיד?) אומרים לי שאתם לא מוכנים שלפיד יוותר, גם אם זו טובת המדינה, וזה הזוי בעיניי
גלאס - אני הצבעתי לבנט כי אין לי הרבה ספק שהוא יכול לכוון את הממשלה הבאה יותר לכיוון ימני, ומעט יותר אחראי כלכלת, והוא כן יעמוד מאחורי הליכוד כי עמוק בפנים הוא ואיילת חולמים להצטרף לליכוד יום אחד ולהוביל אותו, אחרי שביבי יצא לפנסיה (/כלא).
בקיצור הצבעתי לשלוחה של הליכוד בפועל.
Shlomix כתב:InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.
אולי מקרב המצביעים, אבל לפיד והעבודה ישבו עם ביבי לפני 2016 והם לא נכוו חזק בבחירות שאחר כך כמו גנץ.
InterAl כתב:Shlomix כתב:InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.
אולי מקרב המצביעים, אבל לפיד והעבודה ישבו עם ביבי לפני 2016 והם לא נכוו חזק בבחירות שאחר כך כמו גנץ.
כי אז (2013 ו-2009) לא היתה הבטחת בחירות של רק לא ביבי. זה התחיל מ-2015. ב-2015 למשל הם לא נכנסו (מחנ"צ/לפיד), למרות שביבי רצה. אז מה היתה הסיבה להבטחת הרל"ב ב-2015? מדינה דו לאומית/ערעור היחסים עם האמריקאים/הסכם הגרעין/פלגנות/מי זוכר כבר... זה לא משנה. הנקודה היא שהשחיתות היא לא הסיבה האמיתית, עובדה שהיו סיבות עוד לפניה.
Laskin כתב:
גלאס - אני הצבעתי לבנט כי אין לי הרבה ספק שהוא יכול לכוון את הממשלה הבאה יותר לכיוון ימני, ומעט יותר אחראי כלכלת, והוא כן יעמוד מאחורי הליכוד כי עמוק בפנים הוא ואיילת חולמים להצטרף לליכוד יום אחד ולהוביל אותו, אחרי שביבי יצא לפנסיה (/כלא).
בקיצור הצבעתי לשלוחה של הליכוד בפועל.
Shlomix כתב:InterAl כתב:Shlomix כתב:InterAl כתב:כמעט כל מי שפוסל את ביבי בגלל שהוא מושחת, פסל אותו בתירוצים אחרים לפני תחילת החקירות ב-2016. הסיסמא ״רק לא ביבי״ לא נולדה עם תיקי 1000-4000 אלא התחילה הרבה לפני. כך שזאת סתם צביעות.
כי אז (2013 ו-2009) לא היתה הבטחת בחירות של רק לא ביבי. זה התחיל מ-2015. ב-2015 למשל הם לא נכנסו (מחנ"צ/לפיד), למרות שביבי רצה. אז מה היתה הסיבה להבטחת הרל"ב ב-2015? מדינה דו לאומית/ערעור היחסים עם האמריקאים/הסכם הגרעין/פלגנות/מי זוכר כבר... זה לא משנה. הנקודה היא שהשחיתות היא לא הסיבה האמיתית, עובדה שהיו סיבות עוד לפניה.
החקירות אולי לא נפתחו רשמית, אבל היה ברור שיש שם משהו מסריח כשביבי פירק ממשלה רק כדי להגן על ישראל היום.
זו הייתה נקודת השבר שגרמה לי, אישית כמצביע צעיר, להאמין שאין שום תועלת בשיתוף פעולה עם ביבי, משום שהוא מציב את טובתו האישית הרבה מעל טובת המדינה. אני מאמין שאני לא לבד כאן.
Laskin כתב:עידן, סער לא חייב לעשות זאת, ייתכן ומספיק שרק 2 ממפלגתו יערקו.
נדב, אתה מתמם. כמו במערכת יחסים - כשצד אחד מציב אולטימטום אז הוא זה שמציב בסיכון את היחסים, לא הצד שלא מסכים לאולטימטום הזה. הכל עניין של מה המחיר. ומה המשותפת יכולה לעזור לביבי? יש להם משהו אחד במשותף? הם קומוניסטים פרו איסלאמיים, איך אתה משווה את זה ללפיד - שיכול להחליף 2 מפלגות חרדיות שזה ה-טיקט שלו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים