המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:הייתי נוסע ברכבת מהמרכז לבסיס בחיפה בימי ראשון. כן, היה עמוס. אבל יכולתי לצאת לרכבת מוקדמת יותר או אם ממש חששתי לבטיחות שלי, לבקש אישור מהמפקד להגיע מאוחר יותר. לא ניסיתי אבל אני די בטוח שהייתי מקבל אישור. בכל מקרה, זה לא מאוד משנה. רוב החיילים מוכנים לקחת את הסיכון. יש דברים מסוכנים יותר בשירות מאשר לנסוע על רכבת עמוסה פעם בשבוע. ועדיין, הסיכון קיים והוא שלהם, למעט אולי מקרים שהצבא כופה עליך להסתכן, אז אין לך בחירה ולכן האחריות לא עליך.
וכל מה שכתבת בפסקה השנייה שלך לא רלוונטי בעליל. אתה תוקף איש קש. אני מדבר על שילוב של בחירה + סכנה ברורה. אם אתה בוחר באופן חופשי ללכת בנתיב של סכנה ברורה, האחריות היא עליך. מאוד פשוט ולא ניתן לסתור את הטיעון הזה.
DrKeo כתב:InterAl כתב:הייתי נוסע ברכבת מהמרכז לבסיס בחיפה בימי ראשון. כן, היה עמוס. אבל יכולתי לצאת לרכבת מוקדמת יותר או אם ממש חששתי לבטיחות שלי, לבקש אישור מהמפקד להגיע מאוחר יותר. לא ניסיתי אבל אני די בטוח שהייתי מקבל אישור. בכל מקרה, זה לא מאוד משנה. רוב החיילים מוכנים לקחת את הסיכון. יש דברים מסוכנים יותר בשירות מאשר לנסוע על רכבת עמוסה פעם בשבוע. ועדיין, הסיכון קיים והוא שלהם, למעט אולי מקרים שהצבא כופה עליך להסתכן, אז אין לך בחירה ולכן האחריות לא עליך.
וכל מה שכתבת בפסקה השנייה שלך לא רלוונטי בעליל. אתה תוקף איש קש. אני מדבר על שילוב של בחירה + סכנה ברורה. אם אתה בוחר באופן חופשי ללכת בנתיב של סכנה ברורה, האחריות היא עליך. מאוד פשוט ולא ניתן לסתור את הטיעון הזה.
לדעתך לעלות על הרכבת ביום ראשון בבוקר זאת סכנה ברורה?
swiss-the-engine כתב:אני לא הבנתי מדבריו של אינטר שכל הטענות לתקיפה מינית הן רמאות. להבנתי הטענה היא שאנחנו מבינים שבבית משפט מרשיעים על פי ראיות שדי ניתן לאישור באופן אובייקטיבי ובעייתי להכניס את הפגיעה בעולם הפנימי של בני אדם לתוך המערכת הזאת. בסוף אנחנו פוגעים פיזית (בצורה זו או אחרת) באדם שהורשע.
בלי קשר לזה שאינטר היה די ביזאר (בלשון המעטה) במה שהוא חושב שהוא בסדר לעשות עם ילדים.
swiss-the-engine כתב:אני לא הבנתי מדבריו של אינטר שכל הטענות לתקיפה מינית הן רמאות. להבנתי הטענה היא שאנחנו מבינים שבבית משפט מרשיעים על פי ראיות שדי ניתן לאישור באופן אובייקטיבי ובעייתי להכניס את הפגיעה בעולם הפנימי של בני אדם לתוך המערכת הזאת. בסוף אנחנו פוגעים פיזית (בצורה זו או אחרת) באדם שהורשע.
בלי קשר לזה שאינטר היה די ביזאר (בלשון המעטה) במה שהוא חושב שהוא בסדר לעשות עם ילדים.
InterAl כתב:כן, הסכנה בהידחסות ברכבת היא ברורה. זה לא אומר שהיא גבוהה, אבל היא ברורה והיא בשליטתך.
InterAl כתב:לא, כתבתי קודם שנסעתי בעומס. לא הייתי בא לאף אחד בתלונות אם מישהו היה מוחץ אותי ברכבת וגורם לי נזק. הבחירה לעלות על רכבת עמוסה היתה שלי ולכן אני אחראי אם סיכון כתוצאה מהידחסות מתממש.
InterAl כתב:אני טוען מבעד למסך הבערות. כלומר בצורה נייטרלית, בלי לקחת בחשבון אינטרסים אישיים (הדוגמה שהבאתי קודם נוסחה מגוף ראשון אבל היא כללית). לגבי בעלי הרכבת, אני מסכים שיש להם אחריות מסוימת. אבל היא מוגבלת. האחריות העיקרית היא על הנוסעים. בעצם מה שאתה טוען הוא שלמרות שהסיכון הוא בשליטתו של הנוסע (משער שאתה לא מכחיש שלנוסע יש שליטה רבה אם להחליט לנסוע או לא בקרון עמוס) - לנוסע אין שום אחריות לגבי הבחירה שלו? למה בדיוק? ועזוב מקרי קצה כאלה או אחרים. באופן כללי, אנשים עושים בחירות מודעות ומודעים לסיכונים. למה שהם לא יהיו אחראיים לסיכונים שהם לוקחים?
InterAl כתב:הוא נפגע כי הוא בחר לעלות לרכבת צפופה. הוא יכל לבחור לא לעלות. לדעתי צריכה להיות עילה לתביעה על דברים שמחוץ לשליטתך. אם הסיכון בשליטתך, צודק יותר שהאחריות תיפול עליך.
InterAl כתב:כי עקרונית, אני לא חושב שלמנהיגים יש אחריות כללית כלפי האזרחים. כלומר אם אזרחים מחליטים לעשות מעשה מטומטם כמו להידחס בהמוניהם במתחם פרטי, זה לא עסק של המדינה לדעתי. עכשיו תגיד שרשמית למדינה כן יש אחריות, כי המשטרה מאשרת וכו׳, זה אולי נכון, אבל לדעתי זאת אחריות מוגבלת. לא כל אסון שקורה בתחומי המדינה הוא באשמת פקידי המדינה או נבחרי הציבור שלה. האחריות היא בראש וראשונה על הפרט שאמור לשמור על עצמו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים