DrKeo כתב:idan כתב:אני לא מתווכח איתך שאין משילות או שזאת לא הבעיה העיקרית כאן. אתה צודק לחלוטין.
ואני לא אמרתי שדגלים או ביטויים הם עילה לביטול אזרחות, אמרתי שזה עוזר לבסס את הקייס שהפראות האלימות שהם עשו ביהודים או הירי על כוחות הביטחון היו בבחינת סיוע לאויב בזמן מלחמה. אם התמונות ברחבי הארץ משמשות את התעמולה החמאסית, זה מסייע לאויב ? אם הם יצרו חוסר ביטחון בקרב אזרחי ישראל רבים, קרי השליטו טרור, זה מסייע לאויב ? אם הם ריתקו כוחות רבים להגנה על האיזורים שלהם בזמן מלחמה, זה מסייע לאויב? אני סבור שכן.
גם כש-לה-פמיליה עושים בלגן בבת ים זה משמש את חמאס, משמש ארגונים אנטי ישראלים ומרתק כוחות בזמן מלחמה. אני לא מתווכח שחלק מאותם פורעים עשו דברים שגובלים בסיוע לאוייב, אבל אם הם עשו את זה, תעצרו אותם. וזאת בדיוק הבעיה, שהמשטרה לא שם להגן על התושבים, שאותם מתפרעים לא קבלו נבוט לפרצוף ושהם לא נעצרו. במה מאשימים אותם בבית המשפט זה לא ממש מעניין אותי, תאשימו בבגידה, תאשים בתקיפה, תאשימו בונדליזם, אני בטוח שהתביעה תסתדר.
והבעיה היא אוניברסלית בארץ, היא קיימת בהמון כפרים ערבים, היא קיימת בהתנחלויות ביהודה ושומרון, היא קיימת במאה שערים ועוד שכונות חרדיות, היא קיימת עם הבדואים בדרום, היא קיימת בערים מעורבות והיא קיימת באזורים ערבים בצפון. בכל האזורים הללו פשוט עושים מה שרוצים בלי דין וחשבון. המשטרה שלנו רופסת, יש אזורים שהיא מפחדת להגיע אליהם. שרפו לאורי בורי את המסעדה, הוא התקשר למשטרה ולמכבי אש והמכבי אש פשוט לא הגיעו, הוא כיבה את המסעדה בעזרה של שכנים. כלומר פאק, אזרחי ישראל ננטשו, פשוט ננטשו. בושה.
כן, עכשיו גם הגזענים והמפגרים שלנו משתוללים, אבל זה היה די צפוי וכבר אמרתי שאם המשטרה לא תשתלט על העסק זה ידרדר למלחמת אזרחים קטנה. בכל זאת, כבר כמה שבועות שאנחנו רואים ערבים מבצעים התקפות ולינצים ביהודים ששיאם בטירוף שקרה אתמול ולא זכה למענה משטרתי הולם. אני לא חושב שאתה לגמרי מבין את העוצמה של מה שקרה אתמול, יהודים אשכרה ברחו מהבתים שלהם עם מזוודות, עיר במרכז הארץ רבע שעה מת"א, בזמן שערבים מורידים דגלי ישראל ותולים דגלי פלסטין ועלק קובעים ריבונות בעיר, וכל זה בזמן שטילים נופלים בכל הארץ. לנסות לנתק את ההקשר הלאומי ולחבר את זה לתופעות כלליות של חוסר משילות זו קצת התכחשות למציאות. לא שזה משנה יותר מידי בשלב הזה, עכשיו חארבו דארב.