נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

idan
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 22:37

DrKeo כתב:
idan כתב:אני לא מתווכח איתך שאין משילות או שזאת לא הבעיה העיקרית כאן. אתה צודק לחלוטין.

ואני לא אמרתי שדגלים או ביטויים הם עילה לביטול אזרחות, אמרתי שזה עוזר לבסס את הקייס שהפראות האלימות שהם עשו ביהודים או הירי על כוחות הביטחון היו בבחינת סיוע לאויב בזמן מלחמה. אם התמונות ברחבי הארץ משמשות את התעמולה החמאסית, זה מסייע לאויב ? אם הם יצרו חוסר ביטחון בקרב אזרחי ישראל רבים, קרי השליטו טרור, זה מסייע לאויב ? אם הם ריתקו כוחות רבים להגנה על האיזורים שלהם בזמן מלחמה, זה מסייע לאויב? אני סבור שכן.

גם כש-לה-פמיליה עושים בלגן בבת ים זה משמש את חמאס, משמש ארגונים אנטי ישראלים ומרתק כוחות בזמן מלחמה. אני לא מתווכח שחלק מאותם פורעים עשו דברים שגובלים בסיוע לאוייב, אבל אם הם עשו את זה, תעצרו אותם. וזאת בדיוק הבעיה, שהמשטרה לא שם להגן על התושבים, שאותם מתפרעים לא קבלו נבוט לפרצוף ושהם לא נעצרו. במה מאשימים אותם בבית המשפט זה לא ממש מעניין אותי, תאשימו בבגידה, תאשים בתקיפה, תאשימו בונדליזם, אני בטוח שהתביעה תסתדר.

והבעיה היא אוניברסלית בארץ, היא קיימת בהמון כפרים ערבים, היא קיימת בהתנחלויות ביהודה ושומרון, היא קיימת במאה שערים ועוד שכונות חרדיות, היא קיימת עם הבדואים בדרום, היא קיימת בערים מעורבות והיא קיימת באזורים ערבים בצפון. בכל האזורים הללו פשוט עושים מה שרוצים בלי דין וחשבון. המשטרה שלנו רופסת, יש אזורים שהיא מפחדת להגיע אליהם. שרפו לאורי בורי את המסעדה, הוא התקשר למשטרה ולמכבי אש והמכבי אש פשוט לא הגיעו, הוא כיבה את המסעדה בעזרה של שכנים. כלומר פאק, אזרחי ישראל ננטשו, פשוט ננטשו. בושה.

כן, עכשיו גם הגזענים והמפגרים שלנו משתוללים, אבל זה היה די צפוי וכבר אמרתי שאם המשטרה לא תשתלט על העסק זה ידרדר למלחמת אזרחים קטנה. בכל זאת, כבר כמה שבועות שאנחנו רואים ערבים מבצעים התקפות ולינצים ביהודים ששיאם בטירוף שקרה אתמול ולא זכה למענה משטרתי הולם. אני לא חושב שאתה לגמרי מבין את העוצמה של מה שקרה אתמול, יהודים אשכרה ברחו מהבתים שלהם עם מזוודות, עיר במרכז הארץ רבע שעה מת"א, בזמן שערבים מורידים דגלי ישראל ותולים דגלי פלסטין ועלק קובעים ריבונות בעיר, וכל זה בזמן שטילים נופלים בכל הארץ. לנסות לנתק את ההקשר הלאומי ולחבר את זה לתופעות כלליות של חוסר משילות זו קצת התכחשות למציאות. לא שזה משנה יותר מידי בשלב הזה, עכשיו חארבו דארב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 22:38

בג"ץ לא קיים רק כדי לתת סעד לפלסטינים. גם לא רק כדי להגן על המיעוט. ראה למשל את פסילת חוק הגיוס בפעם המי יודע כמה - שם בג"ץ הגן על הרוב מפני המיעוט החרדי. אבל זה כמובן בסדר כי למי איכפת מחרדים. כנ"ל לגבי המיעוט המתנחלי. אבל ערבים? ברור... זאת בדיוק הנקודה, בג"ץ הוא בית משפט פוליטי שפועל מעל החוק ובלי להתחשב בחוק. או לכל הפחות, לעוות אותו ככל הניתן כדי שיתאים להשקפת העולם השמאלנית של חבר שופטיו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 22:49

בגץ לא מושלם הוא עושה גם דברים מטומטמים, עדיין השמירה שלו על זכויות המיעוטים מצדיקה את המשך קיומו עדיף בית משפט שמתאמץ לראות את צדדו של המיעוט כי רוב העם לא יצליח להיות בנקודה הזו ולשמור על הגינות כלפי המיעוט ובטח שכל מה שאוחנה והחבורה שלו מתכננים לא ישמרו ככה על זכויות מיעוטים.

על כל פגיעה שבגץ עשה לחרדים אני יכול להביא לך פסיקה אחרת שלו שהוא שמר על זכויות אדם בסיסות לא רק של ערבים אלא של יהודים וכל אדם אחר... אבל אני לא משחק את המשחק הזה כי אני לא אמרתי שבגץ מושלם אלא שהוא הטוב ביותר שיש לנו במציאות הזו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 22:52

בג"ץ לא אמור לשמור על אף אחד. במדינה דמוקרטית, מי ששומר הוא החוק, לא קבוצה ממונה של אנשים עם גלימה. בג"ץ אמור רק לקיים את החוק ולפרש את החוק לפי לשון החוק. הוא לא עושה את זה, לכן הוא בית משפט פיראטי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 23:03

InterAl כתב:המשטרה לא יכולה לעצור כל קבוצה אקראית של חוליגנים שמתחילה לעשות בלגן, בטח שלא כשעשרות/מאות קבוצות כאלה פועלות במקביל בכל רחבי הארץ.

פחחחח. באמצע בת ים, פאקינג בת ים, לקח למשטרה שעתיים שלמות להגיע. הלינץ' שם קרה שעה וחצי אחרי שהתחילה ההתפרעות של הריסת עסקים ורכוש ובלגן. שעה וחצי, שעה פאקינג וחצי! ו איפה המשטרה הייתה אתמול בתחילת הערב כזה היה כמעט רק בלוד ויפו, גם אז היו מאות קבוצות לרחבי הארץ? אתה אמיתי? המשטרה לא בשליטה, נקודה.

idan כתב:
כן, עכשיו גם הגזענים והמפגרים שלנו משתוללים, אבל זה היה די צפוי וכבר אמרתי שאם המשטרה לא תשתלט על העסק זה ידרדר למלחמת אזרחים קטנה. בכל זאת, כבר כמה שבועות שאנחנו רואים ערבים מבצעים התקפות ולינצים ביהודים ששיאם בטירוף שקרה אתמול ולא זכה למענה משטרתי הולם. אני לא חושב שאתה לגמרי מבין את העוצמה של מה שקרה אתמול, יהודים אשכרה ברחו מהבתים שלהם עם מזוודות, עיר במרכז הארץ רבע שעה מת"א, בזמן שערבים מורידים דגלי ישראל ותולים דגלי פלסטין ועלק קובעים ריבונות בעיר, וכל זה בזמן שטילים נופלים בכל הארץ. לנסות לנתק את ההקשר הלאומי ולחבר את זה לתופעות כלליות של חוסר משילות זו קצת התכחשות למציאות. לא שזה משנה יותר מידי בשלב הזה, עכשיו חארבו דארב.

אני מבין טוב מאוד מה שקרה שם, ואני גם מבין שזה לא היה קורה אם כוחות יס"ם היו נכנסים לשם עם מגני מהומות, גז מדמיע ועלות. המשטרה הייתה צריכה להיות שם - בכל הלינצ'ים על יהודים בירושלים, בבלגן בעכו, בבלגן בלוד, במה שקורה עכשיו בבת ים.. בכל המקומות הללו משטרה צריכה להיות. באיזה יקום זה סביר שאזרחים בורחים בפחד מהמון זועם שמשתולל שעות והמשטרה אפילו לא טורחת להופיע? זה מפוצץ לי את השכל. והדוברים של המשטרה מכסים את התחת של המשטרה בטלביזיה בלייב בזמן שסגן ראש עירית בת ים מנסה להסביר להם שלקח להם שעתיים לפני שהביאו את השוטר הראשון להמון הזועם. זה מטורף, יהודים, ערבים, הם כולם צריכים עלה בראש ולהכנס לזינזנה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 23:06

InterAl כתב:בג"ץ לא אמור לשמור על אף אחד. במדינה דמוקרטית, מי ששומר הוא החוק, לא קבוצה ממונה של אנשים עם גלימה. בג"ץ אמור רק לקיים את החוק ולפרש את החוק לפי לשון החוק. הוא לא עושה את זה, לכן הוא בית משפט פיראטי.

תודה שלא איכפת לך בשיט מזכויות המיעוטים שיפגעו ונסגור עניין.

כמו שלא איכפת לך שאתה תתן הצדקה לכל האנטישמים, כשאנחנו יוצאים מגדרנו לשמור על זכויות אדם שונאים אותנו תחשוב מה יקרה לנו
עם הפנטזיה שלך ושל אוחנה ושל ביבי אבל את ביבי זה לא מעניין, כמו שאמר ליברמן ביבי הוא לא ליכודניק הוא כדאיניק.

פשוט לקרוא את התגובות ולקוות כל יום שהפנטזיות שלכם לא ייצאו אל הפועל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 23:12

לא חושב שאתה מבין מה זה זכויות מיעוטים ומי אמור להקנות זכויות במדינה דמוקרטית (רמז: לא שופטים).

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 23:16

DrKeo כתב:
InterAl כתב:המשטרה לא יכולה לעצור כל קבוצה אקראית של חוליגנים שמתחילה לעשות בלגן, בטח שלא כשעשרות/מאות קבוצות כאלה פועלות במקביל בכל רחבי הארץ.

פחחחח. באמצע בת ים, פאקינג בת ים, לקח למשטרה שעתיים שלמות להגיע. הלינץ' שם קרה שעה וחצי אחרי שהתחילה ההתפרעות של הריסת עסקים ורכוש ובלגן. שעה וחצי, שעה פאקינג וחצי! ו איפה המשטרה הייתה אתמול בתחילת הערב כזה היה כמעט רק בלוד ויפו, גם אז היו מאות קבוצות לרחבי הארץ? אתה אמיתי? המשטרה לא בשליטה, נקודה.

למה המשטרה לא בשליטה? אתה חושב שבזמן הלינץ' השוטרים ישבו בתחנה ושתו קפה? או שאולי הם היו באותו רגע במהומה אחרת באזור אחר? למשטרה אין קיבולת אינסופית, זאת חשיבה של ילד בן 3.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 12 מאי 2021, 23:21

האירועים השבוע פשוט שוברים שיאים חדשים.
ביבי שותק לאורך כל האירוע ומשחרר הצהרות חלולות וקלישאתיות. שעות שלמות אחרי הלינצ'ים הקשים בעכו, לוד ובת ים ואף מילה שלו עוד לא יצאה.
איפה השר לבטחון פנים אמיר אוחנה?
למה הם לא מנסים להרגיע את הרוחות?
העיקר הם מזיינים את השכל כל יום על משילות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 23:23

אני לא מבין מה זה זכויות מיעוטים? אתה בכלל לא בעד שיהיה דבר כזה מיעוטים איך תדע משהו על הזכויות שלהם?
אתה ועידן מוזמנים להמשיך לתמוך במהלך של הגבלת בגץ ולהפוך אותנו לדרום אפריקה, מזל שהמוסר היהודי תמיד מנצח במדינה הזו בנתיים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 23:26

מה זה אומר לדאוג למיעוטים? אתה מדבר בסיסמאות. איזה זכות אתה מוכן לתת להם שאני לא? אתה מוכן לתת להם זכויות לאומיות שוות? כי זה המינמום שהם דורשים וזה מה שבימין חוששים שבגץ יתן להם. למשל חוק איחוד משפחות, שהוא למעשה שם מכובס לניסיון לייצר זכות שיבה זוחלת לתוככי מדינת ישראל שהעתירה עליו נפסלה בזמנו על חודו של קול (הנשיאה הנוכחית אגב, אסתר חיות, הצביעה בעד). זאת ללא ספק אפליה בין יהודים לערבים, כנ"ל חוק השבות. אתה מוכן להשוות את הזכויות או שסבבה לך עם הפריוולגיה היהודית? וזה נכון גם ביחס למסתננים/מהגרים, בגצ עוקף משמאל את הנאורות שבמדינות אירופה, הוא אפילו הפך מילת נשים לזכות לקבלת פליטות ועוד על סמך תקדים מופרך ושיקרי (בערך חצי מהעולם השלישי, בקטנה)

אבל אם אתה מסכים שלצד זכויות אזרחיות שוות זאת עדיין מדינה יהודית, אז אתה צריך להיות מודע לכך שבגצ לא רואה בשמירת הרוב היהודי כערך חשוב שיש לשמור עליו. בגלל זה חוקק חוק הלאום, כי רצו לנטרל את הפסיקות הזוחלות בדרך למדינת כל אזרחיה (בהנחה שהם לא יפסלו חוק יסוד, בטענת סבירות מידתיות או המצאה אהרון ברקית אחרת). אני יכול לשבת פה שעות ולהסביר לך איך בגצ נטל לעצמו עוד ועוד סמכויות, איך השופטים והעותרים (עמותות שמאל למינהם) עובדים בהלימה אחת, איך כל מדינה אירופאית ששמה פה כסף זר מנצלת את זכות העמידה המופקרת ואיך אני יכול לנחש מראש כמעט כל פסיקה של שופטים מסויימים כי הכל מבוסס אג'נדה, לפעמים תוך התעלמות גמורה מלשון החוק. אבל בשורה התחתונה, המסקנה שלך שאם אנשים טובים כמו רות גביזון ז"ל שמאמינים באיפוק ובזהירות ולא בקידום ההשקפה שלהם היו נכנסים לבית המשפט העליון במקום אנשים מאסכולת אהרון ברק חובבי האקטיביזם השיפוטי ואז איכשהו היו נגרעות כל הזכויות של המיעוט הלא יהודי, היא לכל הפחות מסקנה לא מבוססת. בפועל בגצ מתיימר לפסוק בסוגיות ערכיות שאין לו מנדט ציבורי לדון בהם או סוגיות שאין לו כשירות מקצועית לעסוק בהם, כמו ביטחון למשל (ושילמנו עליהם ביוקר). זו גם הסיבה העיקרית שהוא מאבד מהלגיטימיות שלו בעיני חלק הולך וגדל בעם ובצדק. אם אתה חושב שזה קשור לביבי (שכל הקריירה שלו שמר עליהם) או אוחנה שנמצא בפוליטיקה מספר שנים ספורות, אז אתה פשוט לא מכיר את הסוגיה. בגלל זה לא רציתי להתווכח איתך, לא בגלל שאני מזלזל בך, בגלל אני מתעקש שאתה פשוט לא מכיר את הנושא לעומק. ולצעוק גרמניה נאצים ודרום אפריקה זה מגוחך ומתאים בעיקר לשמאלנים רפי שכל, לא לאיש רציני כמוך.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 12 מאי 2021, 23:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 מאי 2021, 23:37

אם להאמין לכל מיני דיווחים שרצים ברשת,נראה שלמהומות האלה הולך להיות קשר ישיר לעצירה של המבצע בעזה וקבלת הפסקת אש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 23:53

InterAl כתב:למה המשטרה לא בשליטה? אתה חושב שבזמן הלינץ' השוטרים ישבו בתחנה ושתו קפה? או שאולי הם היו באותו רגע במהומה אחרת באזור אחר? למשטרה אין קיבולת אינסופית, זאת חשיבה של ילד בן 3.

כן, בן 3, הגדרה לא רעה. יש בבת ים תחנת משטרה, הייתה שם בדיוק התפרעות אחת. בשום מצב חירום למשטרה לא צריך לקחת שעתיים להגיע, ביחוד כשההתפרעות שם משודרת בטלביזיה כבר שעה+ עד שהתחיל הלינץ'. אז כנראה שערוצי הטלביזיה בעזרת 10 כתבים מצליחים להגיע ליותר מקומות מהמשטרה, מרשים, נכון? איפה הם היו בעכו ובלוד כשלא היו עדין התפרעויות בכל הארץ והיה אפשר לספור את מוקדי ההתפרעות על יד אחת? איפה היס"מ? איפה הרימוני עשן? איפה הגז מדמיע? הדובר של המשטרה יושב כמו מטומטם באולפני חדשות ואומר שהם יגיעו למתפרעים הביתה עוד 2, 3 10 ימים. המשטרה מפחדת להתעמת, האזרחים לא מקבלים הגנה, הם רוצים לעשות מעצרים עוד שבוע כשיהיה להם נוח בלי שהם צריכים להלחם במתפרעים. המשטרה לא דואגת שלא תעבור לינצ', הם דואגים שעוד חצי שנה אולי 3 אנשים ממבצעי הלינץ' יעמדו לדין, אולי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 23:57

אולי הם היו בעיר אחרת, לוד למשל, ולא נשארו מספיק שוטרים בעיר כדי לעצור את מאות המתפרעים? המשאבים של המשטרה מוגבלים וכשיש מהומות ענק ספונטניות בכל רחבי הארץ, קשה לבוא עם זה בטענות למשטרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2021, 00:02

InterAl כתב:אולי הם היו בעיר אחרת, לוד למשל, ולא נשארו מספיק שוטרים בעיר כדי לעצור את מאות המתפרעים? המשאבים של המשטרה מוגבלים וכשיש מהומות ענק ספונטניות בכל רחבי הארץ, קשה לבוא עם זה בטענות למשטרה.

אבל המשטרה אומרת שוב ושוב שהם שולטים במצב בתקשורת, הם עובדתית אומרים שאתה טועה. אם אין להם כוח אדם, הם צריכים להתחנן לעזרה מהממשלה, אז למה הם לא עושים את זה? להפך, הם התנגדו לפריסה של מג"ב בלוד, הם אמרו שהם שולטים במצב ושלא צריך את מג"ב. קצת סותר את מה שאתה אומר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מאי 2021, 00:12

נראה לך שהמשטרה תצהיר בפני התקשורת שהיא איבדה שליטה במדינה? זאת בערך ההצהרה הכי נוראית שמשטרה יכולה למסור, גם אם היא נכונה. היא גם רק תוביל להידרדרות המצב. לא מבין מה אתה בדיוק טוען פה, שהיו מספיק שוטרים בבת ים אבל במקום לעצור את הלינץ' הם העדיפו לגרבץ? או שאולי יותר סביר שהמשטרה פרסה את רוב הכוחות שלה בערים המעורבות ובת ים היא לא עיר מעורבת ולכן נוצר מחסור זמני?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2021, 00:35

InterAl כתב:נראה לך שהמשטרה תצהיר בפני התקשורת שהיא איבדה שליטה במדינה? זאת בערך ההצהרה הכי נוראית שמשטרה יכולה למסור, גם אם היא נכונה. היא גם רק תוביל להידרדרות המצב. לא מבין מה אתה בדיוק טוען פה, שהיו מספיק שוטרים בבת ים אבל במקום לעצור את הלינץ' הם העדיפו לגרבץ? או שאולי יותר סביר שהמשטרה פרסה את רוב הכוחות שלה בערים המעורבות ובת ים היא לא עיר מעורבת ולכן נוצר מחסור זמני?

המשטרה אומרת שאתה טועה כשהיא אומרת שהיא בשליטה ונציגים שלה אקטיבית אומרים שלא יביאו עזרה של מג"ב. אז בעצם אתה אומר שהמשטרה מקריבה אזרחים בכדי לשמור על הפסון שלהם? ...

די בן אדם, גם אתמול כשלא היו כל כך הרבה מוקדים המשטרה לא הייתה שם, גם לפני שלושה ימים כשכל מה שהיה זה ירושלים וחבורות ערבים ברחובות של לוד המשטרה לא הייתה בלוד. כן, הם בחרו לא להיות שם, אולי אפילו שתו קפה אם זה מה שאופה לך את האטריה.

אם אין למשטרה את הקופסיטי להתמודד עם מה שהולך, שיפרסו את מג"ב ואם למג"ב אין, שיפרסו את צה"ל. כשל בכל הרמות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2021, 02:15

DrKeo כתב:
InterAl כתב:נראה לך שהמשטרה תצהיר בפני התקשורת שהיא איבדה שליטה במדינה? זאת בערך ההצהרה הכי נוראית שמשטרה יכולה למסור, גם אם היא נכונה. היא גם רק תוביל להידרדרות המצב. לא מבין מה אתה בדיוק טוען פה, שהיו מספיק שוטרים בבת ים אבל במקום לעצור את הלינץ' הם העדיפו לגרבץ? או שאולי יותר סביר שהמשטרה פרסה את רוב הכוחות שלה בערים המעורבות ובת ים היא לא עיר מעורבת ולכן נוצר מחסור זמני?

המשטרה אומרת שאתה טועה כשהיא אומרת שהיא בשליטה ונציגים שלה אקטיבית אומרים שלא יביאו עזרה של מג"ב. אז בעצם אתה אומר שהמשטרה מקריבה אזרחים בכדי לשמור על הפסון שלהם? ...

די בן אדם, גם אתמול כשלא היו כל כך הרבה מוקדים המשטרה לא הייתה שם, גם לפני שלושה ימים כשכל מה שהיה זה ירושלים וחבורות ערבים ברחובות של לוד המשטרה לא הייתה בלוד. כן, הם בחרו לא להיות שם, אולי אפילו שתו קפה אם זה מה שאופה לך את האטריה.

אם אין למשטרה את הקופסיטי להתמודד עם מה שהולך, שיפרסו את מג"ב ואם למג"ב אין, שיפרסו את צה"ל. כשל בכל הרמות.

למה לדחוף את הפס5 לאנשים מול הפרצוף כשיש מחסור, איפה הלב שלך? אני בכלל לא מצליח להתרכז במשהו אחר בסרטון חוץ מהפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2021, 02:19

אפילו לא שמתי לב שהוא בשוט..

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2021, 02:22

יהודון עשיר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2021, 02:44

idan כתב:מה זה אומר לדאוג למיעוטים? אתה מדבר בסיסמאות. איזה זכות אתה מוכן לתת להם שאני לא? אתה מוכן לתת להם זכויות לאומיות שוות? כי זה המינמום שהם דורשים וזה מה שבימין חוששים שבגץ יתן להם. למשל חוק איחוד משפחות, שהוא למעשה שם מכובס לניסיון לייצר זכות שיבה זוחלת לתוככי מדינת ישראל שהעתירה עליו נפסלה בזמנו על חודו של קול (הנשיאה הנוכחית אגב, אסתר חיות, הצביעה בעד). זאת ללא ספק אפליה בין יהודים לערבים, כנ"ל חוק השבות. אתה מוכן להשוות את הזכויות או שסבבה לך עם הפריוולגיה היהודית? וזה נכון גם ביחס למסתננים/מהגרים, בגצ עוקף משמאל את הנאורות שבמדינות אירופה, הוא אפילו הפך מילת נשים לזכות לקבלת פליטות ועוד על סמך תקדים מופרך ושיקרי (בערך חצי מהעולם השלישי, בקטנה)

אבל אם אתה מסכים שלצד זכויות אזרחיות שוות זאת עדיין מדינה יהודית, אז אתה צריך להיות מודע לכך שבגצ לא רואה בשמירת הרוב היהודי כערך חשוב שיש לשמור עליו. בגלל זה חוקק חוק הלאום, כי רצו לנטרל את הפסיקות הזוחלות בדרך למדינת כל אזרחיה (בהנחה שהם לא יפסלו חוק יסוד, בטענת סבירות מידתיות או המצאה אהרון ברקית אחרת). אני יכול לשבת פה שעות ולהסביר לך איך בגצ נטל לעצמו עוד ועוד סמכויות, איך השופטים והעותרים (עמותות שמאל למינהם) עובדים בהלימה אחת, איך כל מדינה אירופאית ששמה פה כסף זר מנצלת את זכות העמידה המופקרת ואיך אני יכול לנחש מראש כמעט כל פסיקה של שופטים מסויימים כי הכל מבוסס אג'נדה, לפעמים תוך התעלמות גמורה מלשון החוק. אבל בשורה התחתונה, המסקנה שלך שאם אנשים טובים כמו רות גביזון ז"ל שמאמינים באיפוק ובזהירות ולא בקידום ההשקפה שלהם היו נכנסים לבית המשפט העליון במקום אנשים מאסכולת אהרון ברק חובבי האקטיביזם השיפוטי ואז איכשהו היו נגרעות כל הזכויות של המיעוט הלא יהודי, היא לכל הפחות מסקנה לא מבוססת. בפועל בגצ מתיימר לפסוק בסוגיות ערכיות שאין לו מנדט ציבורי לדון בהם או סוגיות שאין לו כשירות מקצועית לעסוק בהם, כמו ביטחון למשל (ושילמנו עליהם ביוקר). זו גם הסיבה העיקרית שהוא מאבד מהלגיטימיות שלו בעיני חלק הולך וגדל בעם ובצדק. אם אתה חושב שזה קשור לביבי (שכל הקריירה שלו שמר עליהם) או אוחנה שנמצא בפוליטיקה מספר שנים ספורות, אז אתה פשוט לא מכיר את הסוגיה. בגלל זה לא רציתי להתווכח איתך, לא בגלל שאני מזלזל בך, בגלל אני מתעקש שאתה פשוט לא מכיר את הנושא לעומק. ולצעוק גרמניה נאצים ודרום אפריקה זה מגוחך ומתאים בעיקר לשמאלנים רפי שכל, לא לאיש רציני כמוך.

דאגה למיועטים לא כוללת איחוד משפחות, רק דאגה למיעוטים שכבר בארץ.

בדיוק כמו שאני לא ארצה להעלות לכאן כל שבט אפריקאי שימציא לי שהוא "שבט יהודי אבוד" כשאחד כמוני יודע שיהודים חיו רק באירופה במזרח התיכון וצפון אפריקה...אז עכשיו אתה תגיד לי שאני גזען ושאני שוב מלא סתירות אבל זו האמת ואני לא מצפה למצוא חן בעיני אף אחד ומי שזה לא בא לו בטוב שיקפוץ אין אמת אחרת.

דאגה למיעוטים זה לא אומר לאסוף אליך את כל מיעוטי העולם, זה דאגה למי שכבר נמצא אצלך.
י
הערבים יכולים לבקש איחוד משפחות כמה שהם רוצים, הם יודעים ששווין זכויות מלא יינתן להם רק אם הם יוכלו להצדיע לדגל לשרת בצבא ולהישבע אמונים למדינה יתנהגו והם יודעים שזה לא יכול להיות כי יש להם משפחות בעזה והם יוחרמו מהלאום הערבי גם אם הם ירצו לעשות דבר כזה .

אתה סתם מביא פה עכשיו את כל פרופרוגנדת ההפחדה איך בנס ניצלנו מבגץ וואו... בנס ניצל העם היהודי מפסיקה של שופטת. תכף תגיד לי שבגץ עושים סיאנס להמן הרשע ומתייעצים איתו לגבי כל החלטה? :)

אתה רוצה מדינה עם רוב יהודי? בבקשה,תלחם על זה שליהודים רפורמים ירגישו שייכים פה לא פחות מהיהדות האורטודוקסית וירצו לבוא לפה
תחזק, את הזהות היהודית של חצי יהודים/חצי נוצרים שחיים באירופה ובאמריקה ותגרום להם להרגיש רצויים פה לא חסר דרכים ליצור רוב יהודי פה, זה פשוט דורש פרקטיות וגמישות מחשבתית.. היהדות של היום מסרבת לגעת בהלכה בגלל זה אין לך רוב יהודי לא בגלל ערבים או מיעוטים וזו הסכנה לקיום המדינה לא ערבים.

הבאת עובדים זרים/פליטים? הם כבר נולדו בארץ? אתה מחוייב לפי החוק העברי והמוסר היהודי לדאוג להם זה הבית שלהם עכשיו.
אתה לא מחוייב לתת להם להקים פה שבט.

זו מדינה יהודית שדואגת למיעוטים שכבר קיימים לא מקלט למיעוטים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 מאי 2021, 11:04

נו, אז למה אתה משתולל? למה אתה עף על עצמך ומטיף לאנשים? אתה לא רוצה לתת להם זכות אחת שאני לא רוצה לתת, אתה לא מוכן להשוות להם זכויות לאומיות. סתם להתווכח.

אם לבגצ יש מילה אחרונה בכל דבר ועניין חוץ מהכור בדימונה בערך, איך אפשר להגיד שתיאור עובדתי של הצבעה בבגצ שיכלה בקלות לשנות את המאזן הדמוגרפי היא רק ניסיון הפחדה? אם שופטים מכירים במילת נשים כעילה לפליטות על סמך מקרה מופרך לחלוטין של אזרח ממדינה שבה זה בכלל לא חוקי (בניגוד לישראל אגב, תשאל את הבדואים) וזה לא מדליק לך איזה נורה אדומה שנתת הכשר למאות מליונים של פליטים פוטנציאליים ובמקום להתעמת עם מה שאני אומר אתה מקשקש על המן הרשע, אז אין עם מי לדבר. אם אני יכול בוודאות גמורה לנחש כל פסיקה בנושא עם ניחוח פוליטי של פוגלמן השמאלני מצד אחד וסולברב המתנחל מאידך, האם לא ברור לך שהם מכריעים ערכית לפי השקפת עולמם? ואם זה סבבה בעינך, אז מדוע אתה מתנגד לדמוקרטיזציה של מערכת המשפט כך שתייצג את הציבור בצורה המיטיבית האפשרית ותשקף את ערכיו? מי שתומך היום באקטיביזם של בית המשפט העליון צריך לדעת שזה יכול להתהפך גם עליו כאשר השופטים יעבדו עבור אג’נדה אחרת. או שיוחזר האיזון בין הרשויות או שנבחרי העם יפעלו לשנות את ההרכב של בית המשפט כך שישקף את הכרעת הציבור, אין אופציה אחרת.

בכל אופן, אם אתה רוצה לראות למה אנשים חוששים שמערכת המשפט מקדמת מדינת כל אזרחיה, אני ממליץ לך לעקוב אחרי הפוסטים של המנהל של המרכז למדיניות הגירה ולראות את הפסיקות המגוחכות שם, אין שב”ח שהם לא מצליחים להכשיר. כולל, רק לפני שבוע, אזרח אתיופי (לא יהודי) שהתחזה לפליט אריתראי.

לכל אדם ששוהה בישראל יש זכויות אדם בסיסיות, בוודאי לפליטים, גם לעובדים זרים שאנחנו הבאנו ויש להם כל מיני זכויות סוציאליות, אבל אני ממש אבל ממש לא מחויב לכל גנב גבול שהגיע לכאן. מדינת ישראל לא הביאה אותם לכאן, זה לא הבית שלהם, והטענה כאילו הוא כן על כל המשמעויות שלה היא מופקרת, מסוכנת ואפילו באירופה המתאבדת כבר הבינו את זה ופועלים בהתאם. אבל מה שטוב לבית הדין הגבוה לצדק באירופה לא טוב לגלאס שהתעורר היום על הצד האולטרא פרוגרסיבי והחליט לצעוק נאצים נאצים, שיהיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מאי 2021, 11:28

באמת שהדיונים עם גלאס פה משעשעים, אך גם מיותרים... הוא פשוט זורק סיסמאות ריקות מתוכן לאוויר ומאשים אחרים בדברים שלא קשורים למה שהם טוענים, אין פה שום דבר מלבד בזבוז זמן מוחלט, הבן אדם מלא בסתירות ולא מבין מושגים בסיסיים, מערבב בין מחת לתחת על בסיס קבוע ופשוט נכנס לויכוחי סרק

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 מאי 2021, 12:01

אין התדיינות בנושאים כאלה אלא רק שפיכת קיטור.
מהותית, לא היה פה ויכוח אחד שהוא לא סרק. לא רק עכשיו, מאז ומעולם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2021, 12:15

Laskin כתב:באמת שהדיונים עם גלאס פה משעשעים, אך גם מיותרים... הוא פשוט זורק סיסמאות ריקות מתוכן לאוויר ומאשים אחרים בדברים שלא קשורים למה שהם טוענים, אין פה שום דבר מלבד בזבוז זמן מוחלט, הבן אדם מלא בסתירות ולא מבין מושגים בסיסיים, מערבב בין מחת לתחת על בסיס קבוע ופשוט נכנס לויכוחי סרק

לאסקין אם לא הייתי אוהב אותך היה לי כל כך הרבה מה לענות כנגד, אבל מה לעשות שאני כן אוהב אותך אז אני אשמור על זכות השתיקה :)

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 5 אורחים