idan כתב:קיאו, אף אחד לא מסנגר על השקרים של סוני ואין ויכוח שזה מבאס, ברור שכולנו היינו רוצים שהם יזנחו את הקונסולות הישנות וידחפו את החדשות ככל האפשר.. אבל אני כבר הרבה אחרי שלב האבל ופשוט מנסה להבין את הסיטואציה.
ובעניין הזה אל תשכח ב 2013 ו 2014 כבר ראינו טריילרים למשחקי דור הבא מובהקים כמו וויצר וארקהם, משהו שלא קרה עד עכשיו. הוא אמנם היה משחק קרוס גן אבל גם הגיימפלי של וואטצ דוגס שראינו עוד ב 2012, מזוייף ככל שיהיה, היה הצהרת כוונות מובהקת. יכול להיות שזה עניין של הקורונה וכל מיני דחיות, אז אני לא קובע בפסקנות שזה המצב.. אני פשוט טוען שאם כל התעשיה נראית מסונכרנת בעניין הקרוס גן וגם המשחקי דור הבא הבלעדיים לא מרגישים כמו קפיצה ענקית אלא מתונה יותר, אז אולי יש כאן גם נימוק טכנולוגי ששווה לחשוב עליו.
ואני לא חושב שזה ההסבר היחיד כמובן, ברור שיש כאן גם שיקול כלכלי ואפשר לראות שהמשחקים עם הפוטנציאל המסחרי הגדול בהרבה הם גם אלה שסוני בחרה להוציא גם על הקונסולות הישנות וכבר טענתי את כל זה בעבר בדיונים קודמים, אני פשוט מציע עוד זווית להסתכל על זה.
אני חושב שלא ראינו בלעדיים של 2022 או 2023 כי פשוט לא ראינו משחקים של 2022 או 2023 עדין. מה ראינו מצד ג' כבר? את FC6 שנדחה מהשנה? אולי עכשיו אחרי E3 סופסוף נראה משחקי 2022 ו-2023 ואם גם הם כולם יהיו קרוס ג'ן אז הטענה תתברר כנכונה. ועדין, צד ג' הוא לא זה שאמור להוביל את זה, סוני ומיקרוסופט אמורות להוביל ואחרי השיגור של ה-X1 והמעבר ל-GP אז ממיקרוסופט אנחנו לא מצפים ליותר מדי, סוני הייתה אמורה להיות המושיעה. אבל סוני לא המושיעה, היא העמידה פנים, אבל היא עושה הכל קרוס ג'ן.
אז אם נדבר על הצד הפיננסי בלבד, שיחה קרה על ברנד וכסף ולא יותר מזה, אז מה המסר? המסר הוא שבעלי הפס4 לא צריכים לשדרג, שישארו עם פס4. אז מה יקרה כשהדרישה תתחיל להיות מסופקת, שהקור יצליח להשיג קונסולה שהם ממילא היו קונים, האם האדם הפחות הארד קור שיש לו פס4 יקנה פס5 או שהוא יהיה מסופק בזה שכל המשחקים מגיעים לקונסולה שלו ומה הוא צריך לשדרג? אם קליימן מסתפק ב-PRO שלו, למה שקז'ואלי ממנו שלא מסתובב בפורומי גיימינג לא ידבוק בפס4 שלו? כלומר יש פה נזק לרמת הביקוש של הפס5. כמובן שזה נשמע כמעט מגוחך כשאנשים נואשים להשיג פס5, אבל מי יודע מה יהיה המצב באפריל 2022. הגיימקיוב הייתה להיט הסטרי שנה וחצי ואז הפכה לכישלון.
מן הסתם הפס5 היא לא הגיימקיוב, הקונסולה תמכור טוב לא משנה מה. השאלה היא האם היא תמכור 85 מליון יחידות או 130 מליון יחידות? נראה שסוני עושה כל מה שהיא יכולה בכדי שהפס5 תמכור כמה שפחות. היא מעלה מחירים, עושה הכל קרוס ג'ן, סוגרת אולפנים ונראה שעל פני השטח היא עושה כל החלטה אפשרית לדולר מהיר וללא מחשבה על העתיד. האם החלטה אחת כזאת תהיה המפלה שלהם? ממש לא. אבל הם ממשיכים לעשות את זה שוב ושוב, לאט לאט פוגעים בשם שלהם וזה עושה נזק לברנד. יש מצב שהפס5 בסוף כן תמכור 130 מליון יחידות וכל זה לא ישנה, אבל אין ספק שסוני עושה פה פעולות שמבאסות את המעריצים הקשים שלהם וזאת פגיעה בברנד. זה באמת שווה בשביל האולי 200 מליון הכנסות שהם ייצרו בשנתיים הקרובות מגרסאות הפס4 של משחקים? בשיגור חברות מפסידות מליארדים בשביל לגרום לך לקנות את הקונסולה החדשה שלהם, אז הכמה עותקים האלה לפס4 באמת ישנו? הרי כל עותק שכזה לפס4 הוא גיימר עם סיבה פחות לקנות פס5, זאת המטרה של סוני?
ועוד נקודה אחת אחרונה, העובדה שסוני מסתירה שמשחקים הם קרוס ג'ן גורמת לאנשים לחשוד שהכל יהיה קרוס ג'ן. כלומר נניח ועוד חודש יש לסוני אירוע ומכריזים על 3 משחקים חדשים שיצאו ב-2022 ו-2023. אנשים באמת יאמינו שהם בלעדיים לפס5? או שימתינו ויחכו להכרזה כמה חודשים לפני השחרור שהם בעצם קרוס ג'ן? סוני יצרה מצב שאף אחד לא יאמין להם שמשחק בלעדי וזאת עוד פגיעה לביקוש של הפס5 (ושוב, כן, אני יודע שזה נשמע כרגע מגוחך כשהפס5 בלתי ניתנת להשגה). ואני אגיד את האמת, הצוות של FF מאוד מוכשר ו-FF16 לא בדיוק הפיל אותנו מהכיסא. אז וואללה, לא קונה שהוא משחק פס5, בטח קרוס ג'ן. זה עוד ירדוף אותם.
We're just normal men. We're just innocent men