במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 15:57

לפני 6 שנים MGS5 היה גיימפליי מדהים עם הכי הרבה פוליש שראית בחיים שלך, גם למשחק לינארי ובטח למשחק עולם פתוח (אני חושב שהוא עדין מחזיק בתואר למשחק עולם פתוח). אני משער שהוא מחזיק היום כי אין ממש משחק התגנבות אחר שמתחרה בו מאז ועד היום. אם יש לך אותו חינם, לך על זה, אני לא חושב שתצטער. הסיבה העיקרית להתבאס עליו היא העלילה כי הוא באמת הכי חלש בסדרה בהפרש אדיר, בעיקר כי הוא לא גמור ולכן רפדו אותו בהמון filler. הוא פחות או יותר מחולק לשני חלקים, העלילה הראשית עם skullface ואז כל מה שקורה אחריה. בתאוריה במקור העלילה עם skullface הייתה אמורה להיות סוג של אקט 1 מתוך 3, אבל בסוף יצא שרק אקט 1 באמת גמור בגלל הבלגן עם קוג'ימה וקונאמי. אקט 2 קבל את רוב העלילה שלו אבל הוא סוג של rush job, סיימו אותו מהר מהר בלי להספיק באמת לבנות קמפיין איכותי אז הוא 80% תוכן ממוחזר מאקט 1 עם כמה משימות עלילה בודדות ומאוד ספציפיות. זה מאוד ברור שאקט 2 הוא כבר לא באמת "קוג'ימה", כי אצל קוג'ימה חופרים וחופרים וחופרים, בכל משימה רק חופרים. עם כמה שזה משגע את השכל, זה נותן לעלילות ולדמויות שלו עומק. אקט 2 לעומת זאת הוא מחזור תוכן מאקט 1 ברמת קושי גבוהה יותר ופה ושם, פעם בכמה משימות, אתה תפול על "משימת קוג'ימה אמיתית". ואקט 3 מעולם לא נבנה, יש שאריות של הקבצים שלו בגרסת ה-PC אבל אין במשחק אקט 3. הוא היה אמור להיות הארד קור MGS עלילתית וגם להכיל עולם פתוח שלישי בג'ונגלים אבל הוא לא הספיק לצאת לפועל.

לדעתי אם תשחק את אקט 1, תהיה לך עלילה שלמה וחביבה. אם תסיים אותו ותרגיש שאתה רוצה להמשיך, אז רק תדע שאקט 2 הוא די גריינד בכדי להגיע לכמה משימות עלילה ספורות שהן נהדרות ועלילתית הן טובות משמעותית מאקט 1, אבל צריך לטחון בכדי להגיע אליהן. גם הסוף של אקט 2 הוא ה"סוף האמיתי" של המשחק והוא אפילו לא רע, פשוט חסר לו ה-build up שקוג'ימה כל כך טוב בו. אבל אין ספק שזה פרוייקט שהודיעו לצוות חצי שנה לפני הסיום שמושכים להם את השטיח מתחת לרגליים אז יאללה, מהר מהר לסיים כמה קצוות ולשחרר את המשחק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יוני 2021, 16:22

קנית אותי נדב, השאלה היא עכשיו מתי מפנים 50 שעות או יותר לדבר הזה, MGS5 תמיד נשמע לי חתיכת undertaking ופרויקט שאני פשוט נותן לו לשבת בכונן שנים בלי להתחיל. אבל אולי אם באמת אני אשחק רק את אקט 1 אקבל את הכייף העיקרי וכל היופי העיקרי וזה יספיק לי להרגיש שחוויתי חוויה טובה.

אני בעיקרון מחפש את הNext level בעולם ההתגנבות ואני מרגיש שאני לא מוצא אותו, היטמן מצויין אבל אני רוצה להתרענן... אז דטלופ וMGS5 הם התקווה שלי למצוא משהו מרענן בז'אנר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 יוני 2021, 16:27

זה יכול להיות גם 20 שעות אבל תתחיל ותראה אם אתה מתחבר בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 16:34

glass man כתב:קנית אותי נדב, השאלה היא עכשיו מתי מפנים 50 שעות או יותר לדבר הזה, MGS5 תמיד נשמע לי חתיכת undertaking ופרויקט שאני פשוט נותן לו לשבת בכונן שנים בלי להתחיל. אבל אולי אם באמת אני אשחק רק את אקט 1 אקבל את הכייף העיקרי וכל היופי העיקרי וזה יספיק לי להרגיש שחוויתי חוויה טובה.

אני בעיקרון מחפש את הNext level בעולם ההתגנבות ואני מרגיש שאני לא מוצא אותו, היטמן מצויין אבל אני רוצה להתרענן... אז דטלופ וMGS5 הם התקווה שלי למצוא משהו מרענן בז'אנר.

האקט הראשון לא 50 שעות, לדעתי הוא הרבה פחות. שחק בו, אם תהנה תסיים אותו ואם יהיה לך טעם של עוד תמשיך הלאה. אבל ללא ספק אקט 1 מספר סיפור עם התחלה, אמצע וסוף. הוא לא להיט, אבל הוא שלם :)

רק אל תשכח לשחק בgrounds zero לפני, הוא רק כמה דק׳ ומשמש כפרולוג העלילתי למשחק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יוני 2021, 18:53

bozeman כתב:
glass man כתב:ME2

ברור שאני עדיין אוהב את ME2...

בכל מקרה אני ממשיך לשחק בו - וגם פה אני לגמרי נזכר כמו הוא מעולה וכמה הוא שיפור המון המון דברים מהמשחק הראשון. הרמה של הטכניות שהוא הכניס פשוט מדהימה. כשהראשון יצא השיחות שהיו ממש כמו סוג של סרט היו מדהימות - אבל השני הביא את זה לכדי ממש סרט. יש לגמרי בימוי של הסצינה בחדר. הדמויות זזות ותקשרות ועושות את זה כ"כ בטבעיות שזה מדהים.
גם המשחקיות עצמו מאוד השתפרה, וכל הניהול של הדברים מעולה.
בגרסת האנדרייטד - העלילה. למרות שמדברים על השני כ"בלי עלילה" לגמרי זה לא נכון. הוא אולי לא הראשון (שלו גם יש את אפקט הראשוניות) אבל בהחלט יש עלילה וכתיבה מעולה שלו. מפספסים את זה בהסתכלות הכללית על המשחק.

בגרסת עדיין מעצבן והייתי מוציא לגמרי - כל עניין סריקת הכוכבים והמיני גיימס של הפריצות דברים. סתם מעצבן והיה צריך להוציא אפשרות בלי זה (יש מודים כאלו למחשב).

יש לו עלילה אם אתה קורא לסייד קווסטים עלילה, אז בטח.

אבל עלילה במובן המסורתי של Plot מעניין ומותח ? אין לו לפי דעתי.

אבל אני יודע שבשבילך המשחקים האלה זה הגביע הקדוש או לכל הפחות משחקים שאתה ממש ממש אוהב, אז אתה לא תסכים.
מה שכן, ME2 נראה מאסטרפייס לעומת המשחק השלישי.

אני כמובן מצפה לעדכונים זה מעניין לקבל רשמים כאלה, כי לא לכולם יש את הGUT לחזור למשחקים שהם כל כך אוהבים ולבדוק אותם בראי הזמן ככה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 יוני 2021, 18:56

DrKeo כתב:
glass man כתב:קנית אותי נדב, השאלה היא עכשיו מתי מפנים 50 שעות או יותר לדבר הזה, MGS5 תמיד נשמע לי חתיכת undertaking ופרויקט שאני פשוט נותן לו לשבת בכונן שנים בלי להתחיל. אבל אולי אם באמת אני אשחק רק את אקט 1 אקבל את הכייף העיקרי וכל היופי העיקרי וזה יספיק לי להרגיש שחוויתי חוויה טובה.

האקט הראשון לא 50 שעות, לדעתי הוא הרבה פחות. שחק בו, אם תהנה תסיים אותו ואם יהיה לך טעם של עוד תמשיך הלאה. אבל ללא ספק אקט 1 מספר סיפור עם התחלה, אמצע וסוף. הוא לא להיט, אבל הוא שלם :)

רק אל תשכח לשחק בgrounds zero לפני, הוא רק כמה דק׳ ומשמש כפרולוג העלילתי למשחק.

יאפ,Sir רק אם בסוף אני מגלה שGZ זה בלבול מוח קוג'מאי והטרלת אותי אני אזכור את זה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יוני 2021, 19:02

זה הפרולוג של המשחק, אתה תמיד יכול לדלג אליו אם אתה רוצה, אבל הוא ממילא רק איזה 20-30 דק' ויש לך אותו בחינם :)
רק תזכור שהוא יצא שנה וחצי לפני המשחק והכל בו פחות טוב מהמשחק הסופי, מהגרפיקה ועד הגיימפליי והפתיחות של השלבים.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 09 יוני 2021, 20:04

glass man כתב:
bozeman כתב:
glass man כתב:ME2

ברור שאני עדיין אוהב את ME2...

בכל מקרה אני ממשיך לשחק בו - וגם פה אני לגמרי נזכר כמו הוא מעולה וכמה הוא שיפור המון המון דברים מהמשחק הראשון. הרמה של הטכניות שהוא הכניס פשוט מדהימה. כשהראשון יצא השיחות שהיו ממש כמו סוג של סרט היו מדהימות - אבל השני הביא את זה לכדי ממש סרט. יש לגמרי בימוי של הסצינה בחדר. הדמויות זזות ותקשרות ועושות את זה כ"כ בטבעיות שזה מדהים.
גם המשחקיות עצמו מאוד השתפרה, וכל הניהול של הדברים מעולה.
בגרסת האנדרייטד - העלילה. למרות שמדברים על השני כ"בלי עלילה" לגמרי זה לא נכון. הוא אולי לא הראשון (שלו גם יש את אפקט הראשוניות) אבל בהחלט יש עלילה וכתיבה מעולה שלו. מפספסים את זה בהסתכלות הכללית על המשחק.

בגרסת עדיין מעצבן והייתי מוציא לגמרי - כל עניין סריקת הכוכבים והמיני גיימס של הפריצות דברים. סתם מעצבן והיה צריך להוציא אפשרות בלי זה (יש מודים כאלו למחשב).

יש לו עלילה אם אתה קורא לסייד קווסטים עלילה, אז בטח.

אבל עלילה במובן המסורתי של Plot מעניין ומותח ? אין לו לפי דעתי.

אבל אני יודע שבשבילך המשחקים האלה זה הגביע הקדוש או לכל הפחות משחקים שאתה ממש ממש אוהב, אז אתה לא תסכים.
מה שכן, ME2 נראה מאסטרפייס לעומת המשחק השלישי.

אני כמובן מצפה לעדכונים זה מעניין לקבל רשמים כאלה, כי לא לכולם יש את הGUT לחזור למשחקים שהם כל כך אוהבים ולבדוק אותם בראי הזמן ככה.

זהו - שגם פה זה יותר עניין של שכל "משימת צד" (וזה במרכאות כי בתכלס - הן בהחלט חלק מעלילה הראשית - אלו לא סתם משימה של תלך תביא / /תלך תהרוג ללא קשר) היו כ"כ טובות, הדיאלוגים וחברי הצוות שלך כ"כ משמעותיים בכל משימה (את מי לקחת ואת מי לא - למשל לעשות את המשימה של טלי בלי ליגיון זה חטא) שקשה היה לשים לב כמה משימות העלילה הראשית היו פשוט חיבור כ"כ טבעי. למעשה יש כמה וכמה משימות ראשיות שאם תמנה אותן בקול פתאום תבין שהן ראשיות ולא שמת לב עד עכשיו כי הן התחברו למשימות הגיוס.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 09 יוני 2021, 20:57

Stick כתב:מה שאתה מציע זה סיפור אחר. אפשר אולי לטעון שזה סיפור טוב יותר, אבל זה לא רק 'המבנה' של TLOU 2 (שגם אני לא אהבתי), אלא סיפור אחר.
מה שאתה מציע זה הרבה יותר המשך ישיר למשחק הראשון, בעוד הסיפור של TLOU 2 הוא יותר המשך של העולם, והאלמנטים שהיו בצד של הסיפור הראשון.

הנושאים שTLOU 2 עוסק בהם אמנם נוגעים בסיפור הראשון בצורה מסוימת מהסיבה שאלו אותן דמויות, (וגם זה... לא בדיוק), אבל הנושאים שלו לא באמת זהים לנושאים שהמשחק הראשון עסק בהם.

זה בטח לא סיפור שזורק לפח את הדינמיקה ומערכת היחסים שבנו במשחק הראשון עבור 'חטא' תסריטאי.

ובוא, הסיפור שאני מציע לא כזה רחוק מהקיים:

ספויילר: הצג
המשחק מתחיל אותו דבר. אבי והחבורה מחפשים את ג'ואל והם נפגשים. רק הפעם גו'ואל וטומי לא מוסרים את שמותיהם האמיתיים כמו מטומטמים כאילו אין להם סיבה לחשוד בזרים.
אבי והחבורה מגלים אחר כך מי הם ועושים מהלך. תבחר מה אתה רוצה שיקרה: טומי נרצח או אשתו של טומי נרצחת או ג'ואל נחטף בחיים. אלי יוצאת למסע החיפוש והנקמה שלה.
הכל ממשיך אותו דבר מבחינת אלי כמעט ואז מגיעים לסצנה עוצמתית בתיאטרון של עימות משולש בין אבי, ג'ואל ואלי.
אלי עדיין לא יודעת כלום מה לעזאזל האישה הזו רוצה. אבי מענה את ג'ואל במשך כל הזמן הזה ולא בעיה לחשוב על מניע למה היא לא כבר הרגה אותו (כי היא רוצה שהוא יחווה את 'אובדן' כפי שהוא עשה לה בין אם בלהרוג את אלי מולו או לגרום לו לספר את האמת שתגרום לקשר בינהם להסתיים). אז אבי שם מכריחה אותו לספר לאלי את האמת. וזהו.

קיבלת סגמנט לפנתאון.

האם אלי תהיה בסערת רגשות שכזו שתגרום לה ללחוץ על ההדק ולהרוג את ג'ואל? כן, זה אפשרי. האם אבי תנסה להרוג את ג'ואל ואלי תגיב מאוחר מדי בשל מצבה הנפשי והרגשי וכך ג'ואל ימות? כן, זה אפשרי. האם אלי תבחר/תאולץ 'להשאיר את ג'ואל מאחור' באיזה סצנת בריחה ושילוב של המון זומבים? אפשרי.

הפואנטה היא שהאכזבה שלי היא לא בגלל התבכיינות על הריגת דמות ראשית (כמו גלאס) אלא באיך שזה נעשה ולמה.

אז כן, הפלאשבקים של אלי וג'ואל פחות מתאימים לסיפור שכזה (או שיגיעו הרבה יותר מאוחר במשחק, או במשחק השלישי).

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 יוני 2021, 03:28

ספויילר: הצג
רק אגיד שאני מסכים לגבי האכזבה עם איך שהסיפור בוצע, ולא עם האכזבה מעצם הסיפור עצמו. גם אני מאוכזב בסופו של דבר מהפאן הזה במשחק, כמו שאמרתי כבר, ואני ממש לא מנסה להגן על המשחק בקטע הזה.
אבל - הוא בנוי כמו שהוא בנוי בשביל כל הקטע הזה של 'מעגל אלימות', של נקמות דם שלא מובילות לשום מקום ורק הורסות את החיים של המעורבים בהן.
אני חושב שגם אם משאירים את הסיפור כמו שהצגת, כלומר יחסית דומה למקור, הפואנטה עצמה מתפספסת כשלאלי יש קשר ישיר למוות של ג'ואל (בין אם בפאסיביות ובין אם באקטיביות). כל הקטע הוא שהמוות של ג'ואל הוא מקרי וסתמי מבחינתה של אלי ולכן היא יוצאת לנקום, אם הוא חטוף אז זה כמובן לא מקרי (אי אפשר להתווכח שיש ערך בללכת *להציל* אדם אהוב, ולעומת ללכת לנקום), ובכל מקרה אם היא מאפשרת את המוות שלו אז זה הופך להיות סיפור שהוא הרבה יותר סביב הפסיכולוגיה של אלי, אהבה מול שקרים ודברים כאלו. למעשה אני בכלל לא יודע אם יש ערך או צורך בכל החצי השני של המשחק עם אבי בסיפור כזה.

הם אולי קצת 'נתקעו' עם המשמעות העמוקה של השקר אחרי המשחק הראשון ולא ידעו מה לעשות עם זה, או שסתם הלכו ראש בקיר, אבל בבירור המשחק השני שם את זה בצד והתמקד במוטיבים אחרים לגמרי ממה שהיה הפוקוס במשחק הראשון.
ושוב, אני לא טוען בשום שלב שהסיפור שהם בחרו הוא בהכרח טוב יותר מסיפור שהיה המשך יותר קלאסי למשחק הקודם, אתה לא צריך לשכנע אותי בזה. אבל אני כן אומר שהסיפור שהם בחרו לספר הוא משהו מאוד שונה ממה שאתה מציע. ואתה יכול שוב לספר את אותו סיפור עם 90% התרחשויות זהות (בחצי הראשון), זה עדיין לא אומר שכל האימפקט והרעיונות שלו יוצאים מהצד השני באותו הצורה.
ואני גם לא יודע אם זה היה מכוון, אבל תכלס TLOU 2 הוא משחק שדי עומד בפני עצמו. כאילו אם אתה מגיע פשוט עם הבנה שאלו שתי דמויות שמאוד חשובות אחת לשנייה... לא מחשבה שקשה לעכל גם בלי להכיר אותן כבר משחק שלם לפני כן, אז הסיפור די מכיל את עצמו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יוני 2021, 19:36

שיחקתי עכשיו כמה שעות טובות בראצ׳ט החדש…
וואלה, באמת משחק מהמם, כמו סרט מצוייר, פיקסאר וכד׳, הפעם באמת! :)
אין ספק שמרגישים את הדור הבא כשמשחקים בו, גם השלט ממש מוסיף בכל רגע באקשן.
הגיימפליי גם מרגיש הרבה יותר טוב מקודמיו, העלילה עדיין סופר קלילה אבל הרבה הרבה יותר ״רצינית״ מהקודמים שאני זוכר, הוא סינמטי לא פחות מספיידרמן, הנשקים מגניבים כרגיל, ויש פה הרבה ״נפח״ בשלבים, חלקם מרגישים ממש גדולים. אני רק בעולם הרביעי כרגע, אני חוקר כמעט כל פינה שאני יכול, מאוד נהנה…

בקיצור הראצ׳ט הכי טוב שהיה, בקלות… מקווה שיהיו גם חידות/פאזלים ממש טובים בהמשך כי בינתיים זה החלק היותר חלש שלו ביחס לחלק מהקודמים.
נראה לי שלא ייקח לי עוד הרבה זמן לסיים אותו, גג עוד שלושה ימים אם לא יהיה לי מתי לשחק מלבד בלילה :)

אני משחק במצב ביצועים + RT, אני לא מבין למה בכלל יש מצבים אחרים, מלבד אולי להשוויץ בגרפיקה טובה יותר בסרטונים, אבל באמת שרק בתמונות אפשר לשים לב להבדל, כשמשחקים גם ככה יש טריליון דברים על המסך כך שאי אפשר באמת להתרכז במשהו בצורה ריאלית ולהבחין בירידה במשהו קטן ברקע או משהו.
באמת, חבל על הזמן שלהם להתאים מצבים אחרים, כל משחק כזה צריך רק את המצב הזה וכל השאר לא מעניין, אי אפשר לחזור לשחק ב-30 פריימים אחרי דקה שמשחקים ב-60, והRT חובה, אז די.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 11 יוני 2021, 19:43, נערך 3 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 יוני 2021, 19:39

יפה שאמרת הפעם באמת כי זה המשפט הקבוע של ההתרשמויות של המשחק הזה עוד מדור הפס2 :)

תרשה לי לחלוק עליך שגם הפעם זה לא באמת אבל מתישהו זה יהיה... בכל אופן שמח שאתה נהנה מהמשחק, הוא באמת נראה אדיר והראצ׳ט הכי טוב בקלות בסדרה על סמך כל מה שאני קורא ורואה. משחק חובה מבחינתי כשאקנה את הקונסולה.

בקשר להערת ה 60 פריימים, אם תרצה לשמור על 60 + RT בכל משחק בלעדי שיוצא לדור הבא אז תתכונן לקפיצה טכנית הכי קטנה אי פעם מבחינה דורית. אז כן אם בשביל לראות אנצ׳רטד 5 שנראה במינימום כמו הטריילר המפוברק של נוטי דוג רק בזמן גיימפליי צריך לוותר על 60 פריימים אז מבחינתי שיעשו מה שצריך כדי שנקבל את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יוני 2021, 19:45

לא בכל משחק זה יהיה חובה, אבל במשחק אקשן עם מליון דברים שזזים על המסך? בטח שכן. לא יכולתי לשחק יותר מעשרים שניות במצב איכות אחר כך. כאב עיניים!! :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 11 יוני 2021, 19:49

אני חושב שמשחקי 30fps הכרחיים כדי לדחוף את הדור הזה הן ברמה הויזואלית והן ברמת הגיימפליי,60fps זו לא משימה קלה לאף CPU עם משחקים מודרניים בימינו,וכן,אם משחק פותח עם 60fps בראש,הוא ייפגע. אם למפתחת נשאר מספיק CPU time,והפעם בהחלט יהיו להן יותר מצבים כאלה,והן חושבות שהן יכולות להציע מוד כזה,אז אחלה,אבל כמו שקיאו אמר בעבר, אם הן במצב הזה, סימן שהן לא דחפו את החומרה עד הסוף מלכתחילה.
בקיצור,עבורי 30fps עם גרפיקה מפוצצת,פיזיקה מורכבת יותר ודחיפה של מערכות גיימפליי לקצה>>>>משחק 60fps שאולי מרגיש טוב יותר בגיימפליי רגע לרגע,אבל עושה התפשרויות בכל אלמנט אחר כדי להגיע לזה.
מי שרוצה 60fps בכל מחיר,יש פיסי :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יוני 2021, 20:11

צפיתי הרגע בניתוח הביצועים של DF אחרי שהם שיחקו הרבה עם כל המצבים, והם אמרו בסוף בדיוק מה שאמרתי, עם המוד הזה וכשיש באמת הבדלים שלא ניתן לראות בזמן משחק - אין שום סיבה לטרוח עם שאר המצבים.

אגב בראצ׳ט, כשהפעלתי אותו לראשונה - זו לא ברירת המחדל, אלא מצב איכות תמונה. מטופש מצידם, אולי זה משהו ששכחו לשנות בפאץ׳ כי בגירסה ששלחו לחנויות אין אופציות אחרות, אבל חייבים לשנות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 11 יוני 2021, 20:40

אולי הfps הדינמי יכנס חזק כבר באמצע הדור ולא יהיה חייב ללכת כזה הכל או כלום.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2021, 13:50

אני גם נתתי כמה שעות בראצ׳ט. לא הגעתי רחוק מדי כי שחקתי בערך שעה בחשבון שלי אתמול כשהילד היה בגן והיום עוד שעה איתו אבל בדיוק את אותה שעה. אין ספק שהגרפיקה מאוד מאשימה, סוג של טעימה מהדור הבא. היא לא נראת כמו פיקסר, הטענה הזאת מתחילה להיות לעוסה, כבר 15 שנים קוראים למשחקי ראצ׳ט פיקסר ואף אחד מהם לא קרוב. גם זה לא קרוב לפיקסר. אבל המשחק באמת יפה, יש שם דחיסות מטורפת והם מנצלים את הSSD לא רע בכלל. הם מאוד אוהבים לעבור מגיימפליי לסופר זום על הפרצוף של ראצ׳ט, העובדה שהם יכולים לעשות מעבר ממודלים של משחק למודלים של סרטוני מעבר בשבריר השניה בזכות הSSD אומרת שנכנסים ויוצאים מסרטוני מעבר ממש מהר ובשוט אחד. הם בעצם עושים GOW יותר טוב מGOW בלי שיש להם את הכישרון של סנטה מוניקה כי יש להם SSD. הם גם עושים מעברים ממש נחמדים שבהם המצלמה עושה pan לאזור חשוך ואז יוצאת מאזור חשוך במיקום אחר בעולם כשהקאט קורה בחושך תוך פחות משניה, זה מאוד סינמטי. הSSD הוא ברכה.

בכל מקרה, בהחלט קפיצה יפה מהפס4 אבל לדעתי זה רק מגרד את פני השטח, הבסיס של הבסיס של איך הדור הבא אמור להראות ולהתנהל. הם רומזים על הטרנדים של הדור הבא עם הגרפיקה אבל לא רק בצד הגרפי, גם עם הסינמטיות, איך שהם מתנהלים במעברים בין סצנות או מגיימפליי לסינמטיקס ולהפך.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 יוני 2021, 14:20

בדיוק צפיתי עכשיו בריאיון של IGN עם מפתח מאינסומניאק שעבד על המשחק ברמת המנוע,והוא מציין שהם התחילו לעבוד על המשחק לפני שהייתה חומרה סופית והם לא ממש ידעו למה לכוון (כמובן) ושמבחינתם ראצ'ט רק מגרד את מה שאפשר להשיג עם הדור החדש. כיף לשמוע מצד אחד ומעצבן עוד יותר מצד אחר לאור ההחלטות האחרונות של סוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2021, 14:36

Uncle Pey'j כתב:בדיוק צפיתי עכשיו בריאיון של IGN עם מפתח מאינסומניאק שעבד על המשחק ברמת המנוע,והוא מציין שהם התחילו לעבוד על המשחק לפני שהייתה חומרה סופית והם לא ממש ידעו למה לכוון (כמובן) ושמבחינתם ראצ'ט רק מגרד את מה שאפשר להשיג עם הדור החדש. כיף לשמוע מצד אחד ומעצבן עוד יותר מצד אחר לאור ההחלטות האחרונות של סוני.

אני משער שהצוות הזה התחיל לעבוד על ראצ'ט אחרי המשחק של 2016 ו-2016 זה לגמרי מוקדם מדי לערכות פיתוח. 2017 אולי היה משהו מבוסס PC וב-2018 כנראה שכבר התחילו לצאת ערכות עם סיליקון יעודי אבל לא סופי. בדליפה של גיטהאב ראינו שהיו לסוני כבר ב-2019 צ'יפים די זהים לגרסה הסופית עם 36CU, מהירות שעון של 2Ghz וזיכרון 448GB/s שזה מאוד קרוב למכשיר הסופי. ערכות ממש סופיות יצאו בתחילת 2020 פחות או יותר אבל הן פחות משנות לקונספט הכללי של המשחק, יותר לאופטמיזציה ספציפית. זאת גם הסיבה שמשחקי שיגור הם תמיד קקה, כי הם עובדים על ערכות סופיות איזה 4-5 חודשים. דווקא בדור הזה הערכות הסופיות הגיעו ממש מוקדם, תחילת 2020, בדרך כלל זה יותר קרוב לקיץ ומשחקי השיגור אולי מספיקים לרוץ 4-5 חודשים על ערכות סופיות. מזה גם נובע ההבדל הגדול בין משחקי סוף השנה הראשונה למשחקי השיגור, 4 חודשים על ערכה סופית לעומת שנה ו-4 חודשים על ערכה סופית. בדור הזה בכלל המצב טוב, מי שמשגר נניח בחגים 2021 והוא צד א' כנראה שהייתה לו ערכה סופית כמעט שנתיים שלמות שזה משהו שבפס4 רק משחקים שיצאו ב-2015 נהנו ממנו.

וכן, ראצ'ט לגמרי מרגיש כמו גירוד השטח הראשוני. והוא גם גורם לחשוב על מה סנטה מוניקה הייתה עושה עם GOW בלעדי לפס5 אם הצוות B של אינסומניאק מצליח לעשות מעברים טובים משל GOW 2018 בזכות ה-SSD.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 יוני 2021, 14:40

רק המחשבה על ספיידרמן 2 כקרוס-ג'ן...אתם יכולים לדמיין את השיחות מטבחון באינסומניאק בין הצוותים :( ? בעצם,עכשיו כשאני חושב על זה,לאינסומניאק יש שני סטודיואים לא? אחד בחוף המזרחי ואחד באיזור SF? אני חושב שהצוות של ראצ'ט לא יושב בסטודיו של החבר'ה של ספיידרמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2021, 14:46

Uncle Pey'j כתב:רק המחשבה על ספיידרמן 2 כקרוס-ג'ן...אתם יכולים לדמיין את השיחות מטבחון באינסומניאק בין הצוותים :( ? בעצם,עכשיו כשאני חושב על זה,לאינסומניאק יש שני סטודיואים לא? אחד בחוף המזרחי ואחד באיזור SF? אני חושב שהצוות של ראצ'ט לא יושב בסטודיו של החבר'ה של ספיידרמן.

באריין אינטהאר ביים את ספיידרמן, אני משער שהוא יביים גם את 2. כלומר כנראה שהצוות של מיילס ישב במשרד עם הצוות של ספיידרמן 2 במקביל וראה איך הוא סובל ממנוע b-tier כשהחברים שלהם עובדים על בלעדי לדור הבא. אני גם בטוח שראצ'ט הגיע להם, כלומר הם משתפים מנוע, אפילו אם האולפנים בערים שונות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 יוני 2021, 14:52

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:רק המחשבה על ספיידרמן 2 כקרוס-ג'ן...אתם יכולים לדמיין את השיחות מטבחון באינסומניאק בין הצוותים :( ? בעצם,עכשיו כשאני חושב על זה,לאינסומניאק יש שני סטודיואים לא? אחד בחוף המזרחי ואחד באיזור SF? אני חושב שהצוות של ראצ'ט לא יושב בסטודיו של החבר'ה של ספיידרמן.

באריין אינטהאר ביים את ספיידרמן, אני משער שהוא יביים גם את 2. כלומר כנראה שהצוות של מיילס ישב במשרד עם הצוות של ספיידרמן 2 במקביל וראה איך הוא סובל ממנוע b-tier כשהחברים שלהם עובדים על בלעדי לדור הבא. אני גם בטוח שראצ'ט הגיע להם, כלומר הם משתפים מנוע, אפילו אם האולפנים בערים שונות.

בדרך כלל הייתי מסכים איתך, אבל ההכרזות האחרונות של סוני פשוט שמטו את הקרקע מתחת לרגליים שלי בכל הנוגע לדרך שבה חשבתי שסוני מתייחסת לצד א' בלעדי לפס5,הן מבחינת לוחות זמנים והן מבחינת הנכונות של סוני אליו.
הרי ספיידרמן יצא חודשים ספורים אחרי GOW והיה הצלחה מסחרית גדולה יותר ממנו,למה שסוני במיינדסט הנוכחי שלה לא תקפוץ על ההזדמנות להפוך אותו לקרוס בשביל רווחים קלים? עם GOW שהיה פחות מוצלח מסחרית ממנו לא הייתה להם שום בעיה לעשות את זה,דמות אייקונית כמו ספיידרמן,"לכלוא" אותה בפס5? אני כבר יכול לדמיין את התגובה של ג'ים ריאן.
ברור לי שהם משתפים ידע ושהכלים של הצוות של ראצ'ט הם פלוס מינוס הכלים של הצוות של ספיידרמן,אבל ספיידרמן התניע מגה פרנצ'ייז עבור סוני עם פוטנציאל רווחיות עצום ומבחינת זמן הפיתוח, אני חושב שנראה אותו בסוף 2022/Q1 2023 ואם GOW קרוס ג'ן אז...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 יוני 2021, 15:09

Uncle Pey'j כתב:בדיוק צפיתי עכשיו בריאיון של IGN עם מפתח מאינסומניאק שעבד על המשחק ברמת המנוע,והוא מציין שהם התחילו לעבוד על המשחק לפני שהייתה חומרה סופית והם לא ממש ידעו למה לכוון (כמובן) ושמבחינתם ראצ'ט רק מגרד את מה שאפשר להשיג עם הדור החדש. כיף לשמוע מצד אחד ומעצבן עוד יותר מצד אחר לאור ההחלטות האחרונות של סוני.

גם אני ראיתי את זה. אומר שממש בקושי הספיקו לגרד את מה שהחומרה יכולה לעשות תחת התנאים שהיו להם. קיאו צדק כשאמר שמשחק שמריץ כל כך הרבה מודים (30 פריימים, 60, ו 60 עם RT) לא באמת קרוב לניצול משמעותי של החומרה והנה הרשמים שלו מראצ׳ט in the flesh מאשרים גם את מה שחשבנו מהבחינה הזו.

עם זאת, למרות שהם בקושי מגרדים אנשים לרוב עדיין מתלהבים מהתוצאות (כולל מומחים כמו DF) וזו רק טעימה בסיסית ממה שיש לדור הבא להציע ככה שזה מאוד מרגש לאן הדור הזה יכול באמת להגיע ובו זמנית מאכזב מאוד לאור ההכרזות האחרונות של סוני. אני איתך בזה שסיכוי טוב שגם ספיידרמן 2 יפול למלכודת הקרוס ג׳ן, מבחינתי לסוני כבר אין בושה והכל כבר יכול להיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2021, 15:53

אל תגידו שספיידרמן 2 קרוס ג׳ן, המילים שלכם יגרמו לזה להיות אמיתי..

אני בוחר להאמין שסוני כבר עשתה את הcash grab שלה עם מייל בזמן שהצוות של 2 עושה את העבודה האמיתית לפס5. לפחות זה מה שאני מקווה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 יוני 2021, 16:41

קיבלתם את ההוכחה הכי גדולה מפי המפתחים עצמם. אין סרט כזה שהורייזון 2 היה יוצא ב 2021 ו'מנצל את החומרה'. הייתם אומרים עליו אותו דבר כמו שאתם אומרים על ראצ'ט.
אז חדל אשליות. בטח למשחק שהיה צריך לצאת בסוף 2020/תחילת 2021.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 39 אורחים