במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 16 ספטמבר 2021, 15:02

מה, משחק יכול להיות קשה אך בו זמנית (אם הוא עשוי טוב..) מהנה ולא מתסכל? :)
אני קצת מכניס לך מילים לפה כמובן, פשוט ממש בא לי שתתן צ'אנס לסדרת סולס/סקירו פעם אחת...
אבל כן, יש הבדלים כמובן בין HK לסדרת סולס, וHK הוא משחק פשוט מצוין בפני עצמו בלי קשר.

גם ההרחבה שלו שהפכה למשחק עצמאי, silksong, הוא משחק שנדמה כבר שלעולם לא יצא באמת, בדומה לאלדן רינג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2021, 17:40

אני יכול להגיד לך חד משמעית שאם הייתי צריך לעבור אפילו רק דקה אחת בדרך לבוס הזה, ולא 10 שניות - הייתי כבר פורש מהמשחק ומתבאס על 24 השעות שכבר יש לי בו.
ממה שהבנתי בדארק סולס ושות׳ זה לרוב הרבה מעבר לדקה, כך שאני עדיין ממש בספק אם אהנה מהמשחקים האלה, אולי באלדן רינג יהיה משהו שישנה את דעתי :)

לגבי סילקסונג - אם הפך למשחק בפני עצמו כנראה שהוא גם איזה 20+ שעות, מקווה רק שלא יהיה סופר קשה, בינתיים אני מתמודד עוד איכשהו ואפילו עושה בוסים אופציונליים, אבל אני גם הבנתי כבר שאני רחוק מלהיות עילוי במשחק הזה :)

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 17 ספטמבר 2021, 16:19

כן, אני זנחתי את Death's Door בינתיים כי לוקח בין 20 שניות לדקה כל פעם לחזור לנקודה שמת בה לאחרונה. סתם מעיק, לא ממלא שום פונקציה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2021, 17:01

אבל זו קצת סטיגמה שנשארה עם משחקי FS בגלל דימון סולס ודארק סולס הראשון. למי שממש סובל מזה - הם השתפרו פלאים באספקט הזה החל מדארק סולס 2, אולי אני שוכח איזה שלב ספציפי ויוצא מן הכלל, אבל סקירו נניח לא עושה את זה בכלל.
זה כן עדיין חלק מעיצוב המשחק, כלומר לאורך השלב אם תפסיד אתה תמצא את עצמך חזרה בצ'קפוינט, זה כן גורם לך לשחק את השלב עצמו בצורה זהירה ומחושבת במקום פשוט להכנס לכל חדר, למות בו ואז להכנס אליו ישר אחרי זה שוב כשאתה יודע מה יש בו (בדיוק כמו HK). אבל בכל הקשור לרגעים שהם פוטנציאל קושי אמיתי (כלומר בעיקר לפני בוסים), יש צ'קפוינט או דרך קיצור ממש רגע לפני הקרב.

דימון סולס באמת השתמש במכניקה מיושנת יותר שגרמה לך לשחק את כל השלב מחדש כל פעם שאתה מת, למעט דרכי קחצור שמצאת או שלא, וגם לדארק סולס הראשון הייתה קצת יותר אווירה של לעשות לך 'דווקא', או עולם אכזרי יותר, אבל מאז נדיר למצוא רגעים באמת מתסכלים באספקט הזה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ספטמבר 2021, 18:00

Stick כתב:אבל זו קצת סטיגמה שנשארה עם משחקי FS בגלל דימון סולס ודארק סולס הראשון. למי שממש סובל מזה - הם השתפרו פלאים באספקט הזה החל מדארק סולס 2, אולי אני שוכח איזה שלב ספציפי ויוצא מן הכלל, אבל סקירו נניח לא עושה את זה בכלל.
זה כן עדיין חלק מעיצוב המשחק, כלומר לאורך השלב אם תפסיד אתה תמצא את עצמך חזרה בצ'קפוינט, זה כן גורם לך לשחק את השלב עצמו בצורה זהירה ומחושבת במקום פשוט להכנס לכל חדר, למות בו ואז להכנס אליו ישר אחרי זה שוב כשאתה יודע מה יש בו (בדיוק כמו HK). אבל בכל הקשור לרגעים שהם פוטנציאל קושי אמיתי (כלומר בעיקר לפני בוסים), יש צ'קפוינט או דרך קיצור ממש רגע לפני הקרב.

דימון סולס באמת השתמש במכניקה מיושנת יותר שגרמה לך לשחק את כל השלב מחדש כל פעם שאתה מת, למעט דרכי קחצור שמצאת או שלא, וגם לדארק סולס הראשון הייתה קצת יותר אווירה של לעשות לך 'דווקא', או עולם אכזרי יותר, אבל מאז נדיר למצוא רגעים באמת מתסכלים באספקט הזה.

אמממ, אני די בטוח שבסקירו יש קטעים שצריך ללכת/להילחם לא מעט בדרך לבוס. להגיע לשיכור בהיראטה, נגיד? יש לך צבא שלם בדרך. זה נכון שאפשר לברוח מהלוחמים ששם, אבל זה כאילו נגד ''התיכנות'' של רוב השחקנים.. זה סתם מה שהיה לי בשלוף (לא השקעתי על זה מחשבה מרובה וגם לא התקדמתי כידוע אחרי שניצחתי את הקוף הגדול). לרוב, אתה צודק, המקדשים היו ממש קרובים (כשאני חושב על זה), אבל לא כל הזמן.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2021, 18:11

זה מצב קצת שונה, מבחינת מרחק ממך ועד למיני בוס של השיכור יש ריצה של 10 שניות, אבל הקרב עצמו כן מתנהל עם כמה אויבים לפניו וכמה אויבים סביבו. יש עוד מקרה כזה בתחילת המשחק, עם גנרל סמוראי שהוא מיני בוס אחרי הקרב הראשון מול הogre.
אלו שני המקרים שאני זוכר ואני כן מבין למה זה יכול להיות מתסכל, יש לך את האופציה לרוץ אליהם תוך 10 שניות ולהלחם בכל האויבים במקביל, או לעשות את הדרך הארוכה ודרך התגנבות להרוג המון מהאויבים ואפילו להוריד למיני בוס חצי ממד החיים לפני תחילת הקרב. הבעיה היא שאם אתה מת אחרי נסיון ההתגנבות אתה תאלץ לעשות אותו שוב פעם באותה צורה ומההתחלה.. לא מאוד מהנה ואכן אפשר להצביע על עיצוב לקוי במקרים בהם זה קורה, אבל זה כל כך מינורי בתוך המשחק הכולל שזו לא בעיה משמעותית באמת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2021, 18:35

טוב סיימתי את הולו נייט אבל רק עם איזה 75 אחוז…
הקרב האחרון היה קל בצורה משונה, 2 נסיונות בלבד, ועוד כשהילדים לידי עושים בלאגן ואני מדבר איתם תוך כדי, אני לא יודע איך זה הגיוני ולמה זה היה כל כך קל, אולי יש קאץ׳ אחרי הקרדיטס? :)
אמשיך לשחק בו ולנסות לעשות את הקולוסאום ועוד דברים שפספסתי, אבל מאה אחוז קשה לי להאמין שיהיה לי… אולי, הקטע הזה של לעבור דרך האוייבים עם הראש המשודרג שקיבלתי ממש עשרים דקות לפני הבוס האחרון בטח יקל על הרבה דברים שאחרת היו ממש ממש קשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2021, 19:10

DS3 באמת טוב בקטע הזה, אבל סיקרו פושע לא מעט במאמצים ארוכים לקראת בוס. כמו שסטיק אמר, זה לא תמיד המרחק אלה מה שעומד בינך לבין הבוס. אבל זה לא משנה, כל עוד צריך להקדיש 2-3 דק' להגיע לבוס שוב זה מאוד מתסכל כשנלחמים בו בפעם ה-19.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2021, 19:17

2-3 דקות והייתי באמת זורק אתה השלט על הטלויזיה אחרי 5 נסיונות, בהולונייט זה בכנות יותר כזה ״אוף נו… טוב יאללה״, אולי למעט מקרה אחד או שניים (סו פאר, אעדכן)

במקרה של הבוס האחרון זה ממש הצחיק אותי, כי יש ספסל (״מדורה״ בשביל חלקכם) ממש חצי שנייה מהבוס, אז התכוננתי כבר לנסות 40 פעמים ואז להבין שאני חלש מדי, אז בטח אלך להתחזק ואחזור… אבל לא, פעמיים ועוד ממש ממש בקלות. משונה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2021, 20:56

אני באמת לא זוכר בוס אחד (אמיתי, לא מיני בוס שהוא יותר חלק מהשלב) בסקירו שהצריך סעבוב של יותר מ10-20 שניות כדי להגיע אליו. אבל אפשרי שאני לא זוכר נכון..
בדארק סולס 2 ו3 הם ממש הלכו לקיצון כמעט, למעט בוס אחד שאני זוכר מds3 אין שום בוס (שאני זוכר) שאין מדורה ממש בכניסה אליו.
את BB האמת אני לא זוכר באספקט הזה, אבל בכל מקרה זה בטוח לא מורגש כמו דימון סולס או דארק סולס 1.

כמו שאמרתי, בעוד שבהחלט אפשר לציין דוגמאות ספציפיות בכל משחק שלהם, כי זה בסוף חלק מעיצוב המשחק (גם בHK אני בטוח שיש דוגמאות ספציפיות), החל מדארק סולס 2 זו כבר לא באמת בעיה שמורגשת בהסתכלות על המשחק הכולל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 17 ספטמבר 2021, 21:07

אני כבר לא ממש זוכר אבל קאז התלונן כאן לא מזמן על המרחק של חלק הספסלים בהולו נייט מהבוס ועל זה שאתה צריך לעבור מסכים ולדלג מעל אויבים שאין טעם להילחם בהם בדרך אליו, אז אני בספק אם זה שונה מהותית מהמשחקים החדשים של FROM. לא זוכר שום בוס שאתה אשכרה רץ אליו וזה לוקח 2-3 דקות, אין דבר כזה לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2021, 21:34

זה לא משנה אם בסיקרו זה מיני בוס או בוס מלא, זה משנה אם מדובר בדמות שדורשת ממך להלחם נגדה 20 פעמים ברצף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2021, 23:40

סיימתי את הפרק השלישי של A Plague Tale, בנתיים הוא מצויין. הוא מסוג המשחקים שאם היה להם תקציב הם היו מעומדים ל-GOTY. מעניין מה הסטודיו הזה היה עושה עם תקציב, איך מיקרוסופט לא קנו אותם אחרי סימולטור טיסה? כמעט הזוי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2021, 02:31

idan כתב:אני כבר לא ממש זוכר אבל קאז התלונן כאן לא מזמן על המרחק של חלק הספסלים בהולו נייט מהבוס ועל זה שאתה צריך לעבור מסכים ולדלג מעל אויבים שאין טעם להילחם בהם בדרך אליו, אז אני בספק אם זה שונה מהותית מהמשחקים החדשים של FROM. לא זוכר שום בוס שאתה אשכרה רץ אליו וזה לוקח 2-3 דקות, אין דבר כזה לדעתי.

אני גם זוכר שהתלונן על זה אבל אחרי תחילת המשחק זה כבר לא אישו בכלל, שלא נדבר על ההמשך שיש לך אופציה ממש לעשות לעצמך ״פורטלים״ ואז אתה יכול ממש לעשות טלפורט מילימטר לפני הבוס המבוקש, והופ - 2 שניות אחרי המוות אתה שם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 ספטמבר 2021, 09:16

זה ממשיך להיות אישיו לכל אורך המשחק. כמו למשל בבוס של חיפושית הזבל באיזור הביוב, או הבוס בממלכת הדבורים. זה גם אישיו בקטעי פלטפורמה היותר מאתגרים בדברים צדדיים כמו הזחלים. לחשוב שאתה צריך לעשות את הדרך חזרה כל פעם לשם..מזל שהשתמשתי במוד שמכפר על עיצוב לקוי.

פורטלים? אני לא זוכר משהו כזה. יש את העניין עם ג'יג'י שאפשר לזמן את הצל אבל אני פתחתי את זה רק לקראת סיום ובכלל לא השתמשתי בזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2021, 11:55

אין לי מושג איך לא הגעת לקטע שאתה יכול ליצור פורטלים, אני קיבלתי את זה לפני איזה 15 שעות משחק בערך… צריך לשדרג את האייטם הזה של החלומות כדי לקבל אותו אז אולי זה אופציונלי, אבל זה מאוד שימושי. ואולי אתה פשוט לא מצאת את הספסלים הקרובים יותר, אני נתקלתי בבעייה הזו רק ממש ממש בתחילת המשחק, ושם זה עוד היה הגיוני כי גם הדרך וגם האוייבים ממש קלים.

ואני גם לא השתמשתי אף פעם בזה שמזמן את הצל, אין לי מושג למה זה שימושי בכלל, יכול לתאר סיטואציות מאוד ספציפיות שכן

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 ספטמבר 2021, 13:50

האמת שגם אני לחלוטין לא זכרתי את זה.. אבל בדקתי במה מדובר ואפילו נכנסתי למשחק שלי בשביל לבדוק אם יש לי אותו ומסתבר שכן, להחזיק X למטה בשביל לשים את "הפורטל" ו X למעלה בשביל להשתגר (dreamgate). זה אפילו לא קמע, זה פשוט מופיע שם באינבנטורי ליד היכולות הקבועות. אני מניח שפשוט קיבלתי את זה בשלב מאוד מאוחר במשחק (יש לי 88% השלמה) ולא הרגשתי צורך להשתמש בזה, כי גם אחרי שראיתי אני עדיין לא זוכר את זה.

קצת מצחיק שהיה במשחק את הפתרון שקאז כל כך שיווע אליו אבל אף אחד כאן (והיו כמה ששיחקו בו חוץ ממני) לא ידע להגיד לו שהוא קיים חחחחח... לא נורא, לפחות לאסקין נהנה :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 ספטמבר 2021, 14:00

גם אני לא זוכר שהשתמשתי בו :). סיימתי אותו גם על 80%+, אבל זה היה מזמן.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 ספטמבר 2021, 14:16

תנסה למות מול הבוס בממלכת הדבורים ותראה איפה הספסל הקרוב אליו.

עשיתי כמה שדרוגים של ה essence ולא קיבלתי את יכולת הפורטלים..לא יצאתי מגדרי להמשיך ולשדרג את זה כי זה נראה משהו צדדי.
רק מדגים כמה צדקתי על בעיות העיצוב של המשחק שהמפתחים שתלו פתרונות לבעיות שהם מלכתחילה יצרו.

המשחק פשוט צריך להפריד בין מוות רגיל לבין מוות בקרב בוס. כאשר אתה מת מול בוס עושים לך respawn מסך-שניים לפני הבוס. אבל גם ככה אחרי שאתה הורג את הצל אתה תרצה לחזור אחרונית לאוייבים רגילים כדי למלא את ה orb, כי למה להכנס לקרב בוס לא ב 100%? ולכן הריגת הצל צריכה למלא לך את האורב כולו. אבל אם אתה רוצה לשנות טקטיקת צ'ארמים אז בכל אופן אתה צריך לחזור לספסל.

משחק ההמשך חייב rethink למערכת ספסל-צל-אורב-צ'ארם. כבר עדיף שלא יהיה ספסלים בכלל ויתנו לך לקנות ספסלים. אחרי שממקמים ספסל אי אפשר להזיז אותו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2021, 15:47

חחח מצחיק אותי שאני שמתי לב למכניקה הזו והשתמשתי בה מדי פעם ואף אחד אחר לא... הפורטלים נשארים שם גם אחרי שמתים, כך שאם ראיתי חדר שנראה כמו בוס - שמתי פורטל לפני שנכנסתי אליו ובמקרה שאני מתתי - תוך 2 שניות באותו מקום, הורג את הרוח שלי וממשיך לבוס... זה הפיצ'ר הכי משפר QOL שיש במשחק, מרגע שיש אותו ספסלים הופכים בעצם למקום בו רק משנים צ'ארמס.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 ספטמבר 2021, 16:44

Stick כתב:אבל זו קצת סטיגמה שנשארה עם משחקי FS בגלל דימון סולס ודארק סולס הראשון. למי שממש סובל מזה - הם השתפרו פלאים באספקט הזה החל מדארק סולס 2, אולי אני שוכח איזה שלב ספציפי ויוצא מן הכלל, אבל סקירו נניח לא עושה את זה בכלל.

New londo ruins לא תשכח עם ההטרלה של אין Bonefire :).

Laskin כתב:טוב סיימתי את הולו נייט אבל רק עם איזה 75 אחוז…
הקרב האחרון היה קל בצורה משונה, 2 נסיונות בלבד, ועוד כשהילדים לידי עושים בלאגן ואני מדבר איתם תוך כדי, אני לא יודע איך זה הגיוני ולמה זה היה כל כך קל, אולי יש קאץ׳ אחרי הקרדיטס? :)
אמשיך לשחק בו ולנסות לעשות את הקולוסאום ועוד דברים שפספסתי, אבל מאה אחוז קשה לי להאמין שיהיה לי… אולי, הקטע הזה של לעבור דרך האוייבים עם הראש המשודרג שקיבלתי ממש עשרים דקות לפני הבוס האחרון בטח יקל על הרבה דברים שאחרת היו ממש ממש קשים.

זה בדיוק מה שאמרתי, המשחק לא קשה, יש בערך שני בוסים שלטעמי היו מאתגרים - First kin וSoul tyrant שמגיע דיי מוקדם ולראשונה מכריח אותך ללמוד את המהלכים של היריב. אחרי זה ומחוץ לפנתאון? הכל היה קליל. אין לי מושג איך יצא לו שם כל כך רע. גם הWhite castle שזה חתיכת אתגר פלטפורמה סטייל meat boy לא באמת קשה.

יש במשחק בתכלס שני קטעים סופר קשים - לא מעט בוסים בפנתאון (זה כל הפואנטה שם) והPath of pain, זהו. והם אופציונאליים לחלוטין ובכלל DLCs. גם החלק השלישי בקולסואם הוא מאתגר.

המדיום של דו ממד הופך את הכל למדויק, למדת את המהלכים של היריב? ניצחת, אין אפשרות שתפסיד. בסדרת Dark souls ודומיהם אתה עוד נלחם מול מצלמה נוראית וביצועים מזעזעים לא פעם שיוצרים קושי מלאכותי. זה לא קיים בHollow knight שם הכל מדוייק כמו בית מרחקת. מנגד, ניצחת בוס? באמת הגיע לך, בסדרת DS אתה לא פעם מנצח כי פשוט התנאי סביב שיחקו לטובתך, עמוד אקרעי, או איזה הטרלה מוזרה אחרת שפעלה לטובתך.

DrKeo כתב:סיימתי את הפרק השלישי של A Plague Tale, בנתיים הוא מצויין. הוא מסוג המשחקים שאם היה להם תקציב הם היו מעומדים ל-GOTY. מעניין מה הסטודיו הזה היה עושה עם תקציב, איך מיקרוסופט לא קנו אותם אחרי סימולטור טיסה? כמעט הזוי.

אני רק עמוק בשני (בדיוק נפרדתי מהזקנה), אבל הוא סופר מהוקצע והמנוע הגראפי מרהיב, עם כמה חולשות ברורות. זה מרגיש כותר AAA בכל רמח איבריו. דרך אגב, זה פשוט Clone The last of us מעולה, המשחק הפתיע כל כך לטובה, לא ציפיתי.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 ספטמבר 2021, 21:47

אני משחק בטרילוגיה של ספירו ,הרימיק
גרסת הxbo ,משחק על הxsx

למי שלא מכיר ,כי בשנים האחרונות אקטיוויזיון לקחה את הזיכיון
ויצרה משחק בסגנון אחר עם בובות שקונים

הטרילוגיה ועוד קצת משחקים שיצאו אחרי הטרילוגיה
זה פלטפורמה 3d ,בסגנון של לאסוף דברים
תחשבו באנגו קאזוי או מאריו 64

בכל מקרה המשחק הראשון עברתי ב83 אחוזים
הוא די פשוט ,אבל השליטה לא משהו ,גם ברימיק
אבל זה די צפוי ,כי שפיתחו אותו לרוב המפתחות לא היה ניסיון גדול ב3d

המשחק השני כבר הרבה יותר טוב וסימתי אותו ב100 אחוז
אני עכשיו במשחק השלישי ,כבר עברתי עולם וחצי ואני בכיוון של 100 אחוז

מה שכן בעבר ראיתי סרטון איך פיתחו את המשחק הראשון לps1
ואולי זה לא מאריו 64 ולא באנגו קאזוי ,אבל זה מאוד מרשים
איך הם מצאו טריקים ליתגבר על חסרונות החומרה בps1

הn64 , היה בנוי במחשבה על משחקים כאלו
גם בחומרה וגם בגימפאד ,הps1 לא ,יותר מאוחר הוציאו את הדול שוק 1 ,אבל זה לא היה סטנדרט
ואיך שהם הצליחו לנצל את הps1 ,זה מאוד מרשים

אולי הרוב מכירים את קראש בנדיקוט, אבל הטרילוגיה של ספירו
מבחינה של איך פיתחו אותה הרבה יותר מרשימה

בכל מקרה למי שעבר את הסדרה המקורית אני לא יכול להמליץ
זה פשוט שדרוג בעיקר גרפי מוזיקה וכו
לא משחקים חדשים ,אבל למי שלא ,ואוהב פלטפורמות 3d ישנים
זה אוסף מאוד מוצלח

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ספטמבר 2021, 11:05

אז... אף אחד פה לא משחק DEATHLOOP?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ספטמבר 2021, 11:20

המחשב שלי לא יריץ אותו (בטח לא עם מה שנשמע פורט לא משהו מלא בגמגומים כו') ואין לי PS5 עדיין.. אז בעתיד :) . זה המשחק הראשון של ארקיין שאני לא קונה בהשקה מאז דיסהונורד.
?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 ספטמבר 2021, 12:15

Laskin כתב:אז... אף אחד פה לא משחק DEATHLOOP?

עוד שנה יגיע לאקסבוקס בחינם :), פשוט מחכה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים