משחקי 2013

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: משחקי 2013

הודעהעל ידי swym » 04 ספטמבר 2013, 22:30

Klayman כתב:טוב נו... בכל מקרה, קשה לי כרגע להגיד ''מי אמר מה'' בנוגע לקונביקשן, אבל אני זוכר שהיו כאלה שדאגו לנסות ולהסביר שהוא המשחק הכי טוב בסדרה, במיוחד בזכות עיצוב השלבים שלו (שהיה צר ודי לינארי ברובו), וגם ניסו לעקוץ ש''לא שיחקנו ברמת הקושי הנכונה''. אז אם לא אתה, אולי גיא, או מישהו אחר...

זה בטח גם לא אני - כי בטח שלא טענתי שהוא הכי טוב בסדרה. יותר טוב מדאבל אייג'נט זה כן, משחק התגנבות טוב באופן כללי זה גם כן, אבל ממש לא הכי טוב בסדרה. גם לא היתה הערה של "לא שיחקת ברמת הקושי הנכונה", אלא רק הערת "אם אתה חושב שהM&E הופך את המשחק לקל מידי עבורך, אולי עדיף לך פשוט לשחק ברמת קושי יותר מאתגרת". זה נכון לגבי כל משחק: אין לי שום דבר נגד לשחק את המשחק על רמת קושי קלה כי רוצים לעבור את הסיפור ולסמן עליו וי, אבל במקרה הזה אין כל כך טעם להתלונן על חוסר אתגר, נכון?

Klayman כתב:שמעתי שבעיקר העלילה שלו, המשחק (החליפו את הקולות של סאם וגרימסדוטר), ומעט בעיות עם כפתורי הקונטקסט בהקשרים מסויימים. אלו עיקר התלונות שבהן נתקלתי, לצד תשבוחות לעיצוב השלבים, המולטי (למי שזה הקטע שלו), עץ שיפור הדמות ועיצוב הסאונד המצויין. קשה לי להגיד למה הציונים שלו יחסית דומים לשל קונביקשן...

כמו בכל סדרה כמעט, הציונים שלו דומים לקונביקשן כי משחק בסטנדרטים של 2013 נשפט בסטנדרטים שונים ממשחק של 2010: בתקופה שבין שני המשחקים האלו יצאו רק בזאנר ה-stealth-action משחקים כמו ארקהם סיטי, דיסהונורד, היטמן אבסולושן ו-MOTN. אפשר לומר את אותם הדברים גם על Saints Row 4 שמקבל עכשיו ציונים דומים ל-3 למרות שדי ברור שהמשחק טוב יותר מכל הביקורות כמעט. כנ"ל כל המשחקים של התקופה הזו כמו Payday 2, מג'יק 2014 (פה זה כבר יותר מוטל בספק), וטוטאל וור, וריימן לג'נדס. נראה שהקיץ הזה זו תקופה של משחקי המשך טובים, אבל לא כאלו שפורצים איזו תקרה חדשה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 05 ספטמבר 2013, 07:18

bling כתב:swiss,גם לי יש מספר רב של משחקים שאני חושב שהם overrated אבל הסברתי מה מייחד את GTA4 מהרשימה הזו,זה גם לא המשחק שאני הכי מאוכזב ממנו או שונא כי אני לא כזה חובב גדול של הז'אנר שיהיו לי ציפיות גדולות ממנו במיוחד כמו לאחרים,יש יותר שאני חושב שלא מגיע להם מבחינתי אבל באמת שאובייקטיבית ממה שאני נתקל בו הקונצנזוס של האכזבה כלפי המשחק הזה הוא הרב ביותר שיש ברמות שאף משחק אחר לא מתקרב אליו,האכזבה כלפיו חוצה תרבויות,שפות,מדינות whatever,לא משנה באיזה פורום או באיזה אתר תזרוק את המילה GTA4 מיידית תראה איך כל הדף מתמלא במילות בוז או אכזבה,אתה תתקשה למצוא הרבה אנשים שיסכימו שהממוצע של ה 98 שלו מוצדק,יותר מאשר כל משחק אחר שקיבל ממוצע מטורף.

אני חוזר גם לזה לרגע, ורוצה להדגיש שהנקודה היא שאתה מפספס פה משהו מאד ספציפי: מה שמייחד את GTA4 מהרשימה הזו היא שמדובר במשחק שקיבל ממוצע ציונים יותר גבוה מכל הרשימה הזו, ויותר מכל משחק אחר בדור הזה - מה שהופך אותו למטרה הייעודית לתקיפות. והקטע הוא שאפילו אם תיקח את OOT (שמגיע מתקופה בה באקלאש באינטרנט היה בחיתוליו), אז כשGTA עמד על כמות ביקורות דומה הוא בכלל נשק ל-100 עגול. רק עם העליה במספר הביקורות הגיעה צניחה קלה של נקודה בציון.

אבל בכל מקרה, ההשוואה למדדי ביקורות גולשים לא באמת רלוונטית: ביקורות גולשים במטהקריטיק היא די אשפה וחסרת כל משמעות כי האינטרנט מלא בfanboy fuel rage. ותודה לאל GTA IV נתן לאנשים מספיק סיבות לתקוף אותו: החל ממשחק שפעם היה אולי המשחק הכי מזוהה עם הPS2 ולא רק עבר להיות מולטי, אלא זכה להיראות יותר טוב ולקבל תוכן (שבזמנו נחשב לבלעדי) על הקונסולה המתחרה - ורק כדי לתדלק עוד קצת את הפאנבוי רייג', הוא גם עקף בסיבוב את האקסלוסיבי הנוסף שכל כל זוהה עם הPS3 - ועוד בתקופה הכי חמה של מלחמת הקונסולות בדור הזה. במקביל, גירסת הPC כמובן הוסתרה מאחורי וילון שעיצבן הרבה שחקני מקלדת ועכבר, וכשהיא סוף סוף הוכרזה אז הסתבר שהיא הגיעה עם רישום מחייב גם לGFWL וגם ל-Rocktar Club. לא בדיוק המתכון להפצצת ביקורות חיוביות מצד הhorde האינטרנטי של /v/, רדיט, נאוגף ושאר ירקות. ראינו איזה מתכון לאסון זה ביקורות גולשים כבר מאז ימי LittleBigPlanet והפצצת הביקורות שלו, וזה עוד לפני שנדבר על כל הגנגסטרים מימי סאן אנדראס שמבחינתם החולשה הכי מרכזית של המשחק היא שלא ניתן ללכת בו לחדר כושר כדי ללחוץ בצורה רפטיטיבית על כפתור ולבנות קצת שרירים, ואז ללכת למספרה ולבחור איזו תספורת של Boyz n da hood.

אבל אם אתה רוצה מדד אובייקטיבי יותר, אתה תמיד יכול לחפש ביקורות רטרוספקט של המשחק, אבל בפועל גם אלו נותרו ברובן חיוביות ביותר, לפחות איפה שלי יצא לקרוא אותן. ויותר חשוב מזה - אם אתה רוצה לשמוע את "קול העם", אז למה לא לחפש פשוט מדגם הרבה יותר גדול מזה של מטהקריטיק - ציוני השחקנים בXbox Live:
על ה-360 כל אחד יכול לדרג כל משחק דרך הקונסולה - עם אותה החולשה של מטהקריטיק לצערנו: כלומר גם בלי וידוא שהוא שיחק במשחק בפועל. עוד חולשה לצערנו היא האפשרות לדרג משחק לפני שהוא יוצא (משהו שהיה קיים גם במטהקריטיק אבל ביטלו אותו), אבל לפחות במקרה של GTA IV נדמה לי שזה לא היה קיים כי האפשרות לדירוג עלתה רק בעדכון הדאשבורד מאוחר יותר, ככה שאני חושב שאפילו אי אפשר לייחס לזה הייפ מוקדם של לפני יציאת המשחק.
אבל יש שם גם שני יתרונות מרכזיים לדעתי: הראשון המשתמש חייב שגם יהיה לו חשבון לייב וגם לדרג את המשחק דרך הקונסולה, מה שאומר שהרבה יותר קשה להטריל בהפצצה מכוונת של ביקורות שליליות מחשבונות פיקטיביים. השני הוא שכמות המשתמשים שמדרגים שם את המשחקים עצומה (אין לי מושג למה). אמנם המשחק שמדורג נכון לעכשיו הכי גבוה הוא Naturo 3 שיש לו קצת פחות מ-10,000 דירוגים, אבל אם ניקח רק משחקים שדירגו 100,000 משתמשים ויותר אז Mass Effect 2 נמצא שם ראשון עם 140K ביקורות, Fallout 3 שני עם 230K ביקורות, ובורדרלנד 2 שלישי עם 100K ביקורות, כולם עם ציון שנראה כמו 4.75 כוכבים ומעלה. מייצג את קהילת הXbox 360? יותר טוב כנראה מכל דבר אחר.

ואיפה GTA IV נמצא בכל זה? בהחלט לא בטופ של הטופ, וצריך לעבור כמה עמודים כדי להגיע אליו ולגלות את ציון ה-4.5 כוכבים שלו, מה שמקביל לממוצע של 9. אבל הנה השוס: הממוצע הזה מתבסס על 300 אלף איש שדירגו אותו! ורק לצורך ההשוואה, זה יותר אנשים מנניח כמות האנשים שדירגו את קזבלנקה בIMDB. אז האם ממוצע מבקרים של 98 הוא אובררייטד למשחק שקהילת ה-360 מדרגת כמשחק של 90? אולי, אבל ממש לא בהרבה - ובטח ובטח שמרחש שנות אור מהטענה שהבאת על איזשהו קונצנזוס שמדובר במשחק מאכזב, כי משחק שאנשים באים ונותנים לו בממוצע ציון של 4.5 כוכבים מתוך 5 הוא הכל חוץ מזה: אם נדבר נלך רק לקיצון אז זה אומר שבמקרה הטוב על כל 9 אנשים שנתנו לו ציון מושלם יש אחד שחושב שהוא משחק שלא שווה כלום ונתן לו אפס.
אבל אתה יודע מה: אולי יש איזשהו קונצנזוס יותר גדול באינטרנט שמדובר במשחק מאכזב. אם נמצא איפשהו מדגם דומה של 300 אלף איש שטוען שמדובר במשחק מאכזב אז אני אוכל להסכים על איזשהו קונצנזוס שחושב שהמשחק איכזב. בינתיים, המספרים האלו מוכיחים שמדובר במקרה הטוב במיעוט קולני. עוד אינדיקציה חשובה היא כמובן טבלאות הpre-orders, מאלו של חלק מהחנויות עצמן (Play, Amazon וכדומה) ועד לאלו של VGC (בלי להיכנס לרמת הדיוק שלה). אם הקונצנזוס על המשחק הקודם בסדרה היה שמדובר בכזו אכזבה, איך זה שהמשחק החמישי זוכה לכאלו רמות מטורפות של הזמנות מוקדמות? הרי כמעט כלום מהמשחק עצמו לא נחשף, זה לא אחד ממשחקי המולטיפלייר השנתיים שאנשים קונים רק כי הם יודעים שחברים שלהם יהגרו למשחק הבא בסדרה, וזה לא שיש עכשיו אפילו ביקורות מקדימות להסתמך עליהן (וגם אם היו, זה מכניס אותנו לאותו מלכוד-22). אם היה כביכול כזה קונצנזוס שהמשחק מאכזב ואי אפשר לסמוך על רוקסטאר, איך זה שאחרי 5 שנים של היעדרות שלו מהמפה דווקא יש כזה קונצנזוס של אנשים שחושבים שזה המשחק הכי ראוי להזמין מראש ובלי לחכות לשמץ של חוות דעת ראשונה מחברים שאפשר לסמוך עליהם?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 ספטמבר 2013, 23:27

swym כתב:זה בטח גם לא אני - כי בטח שלא טענתי שהוא הכי טוב בסדרה. יותר טוב מדאבל אייג'נט זה כן, משחק התגנבות טוב באופן כללי זה גם כן, אבל ממש לא הכי טוב בסדרה. גם לא היתה הערה של "לא שיחקת ברמת הקושי הנכונה", אלא רק הערת "אם אתה חושב שהM&E הופך את המשחק לקל מידי עבורך, אולי עדיף לך פשוט לשחק ברמת קושי יותר מאתגרת". זה נכון לגבי כל משחק: אין לי שום דבר נגד לשחק את המשחק על רמת קושי קלה כי רוצים לעבור את הסיפור ולסמן עליו וי, אבל במקרה הזה אין כל כך טעם להתלונן על חוסר אתגר, נכון?

כמו בכל סדרה כמעט, הציונים שלו דומים לקונביקשן כי משחק בסטנדרטים של 2013 נשפט בסטנדרטים שונים ממשחק של 2010: בתקופה שבין שני המשחקים האלו יצאו רק בזאנר ה-stealth-action משחקים כמו ארקהם סיטי, דיסהונורד, היטמן אבסולושן ו-MOTN. אפשר לומר את אותם הדברים גם על Saints Row 4 שמקבל עכשיו ציונים דומים ל-3 למרות שדי ברור שהמשחק טוב יותר מכל הביקורות כמעט. כנ"ל כל המשחקים של התקופה הזו כמו Payday 2, מג'יק 2014 (פה זה כבר יותר מוטל בספק), וטוטאל וור, וריימן לג'נדס. נראה שהקיץ הזה זו תקופה של משחקי המשך טובים, אבל לא כאלו שפורצים איזו תקרה חדשה.

אבל לא שיחקנו אותו ברמת הקושי הקלה כדי לרוץ על הסיפור, ורמת הקושי הבינונית בכל משחק אחר בסדרה, הייתה מאתגרת מספיק... בכל מקרה זה כבר היסטוריה. לטעמי, קונביקשן היה משחק התגנבות רע, מכל הסיבות שכבר פירטתי, אין לי כח לחזור עליהן שוב וגם תכלס כבר די ''עבר'' לי מהדיון הזה.. אם נהנית מקונביקשן, אז כיף לך. אומרים שהחדש מאפשר לשחק כמו קונביקשן וגם כמו בכאוס ת'יאורי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2013, 15:26

רמת הקושי לא עוזרת בקונביקשן בגלל שM&E לא רק הופך את המשחק לקל מדי, הוא הופך לפיתרון הקל לכל בעיה לא משנה איזו רמת קושי אתה משחק. המשחק בנוי מדי לM&E ובמקום שזאת תהיה מכניקה שתשתמש בה פעם או פעמיים בשלב כסוג של "בונוס", היא הפכה למשענת. כל הגורמים יחד בקונביקשן הפכו אותו למשחק התגנבות סוג ב', אני בטוח שאם אתה אונס את עצמך לעשות כל מני דברים בכל מני צורות אז אפשר להתגנב שהם בצורה סבירה אבל המשחק פשוט לא רוצה שתעשה את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee

הודעהעל ידי infected aviad » 11 ספטמבר 2013, 14:35

SgtDonowitz כתב:PVZ: Graden Warfare, המשחק הכי מעניין וכיפי לדעתי שהוצג ב-E3 מקבל תג מחיר ומשוחררים עליו עוד פרטם.
המשחק יעלה 30 דולר לגרסאות ה-PC וה-360 ו-40 דולר בגרסת ה-ONE יהיה ניתן לקנות את המשחק גם דיגיטלית וגם פיסית ביום ההשקה.

פרטים על המשחק:
המשחק יכלול מצב מולטי פלייר של עד 24 שחקנים, קואופ של 4 שחקנים וספילט סקרין של 2 שחקנים.
יהיה ניתן לשחק במשחק גם במצב BOSS שיהיה ניתן לשחק בו דרך הסמארט גלאס.

כמו כן, PopCap הכריזו על אפשרויות קסטומיזציה לדמויות הראשיות, נראה ממש ענק:

תמונה
תמונה
תמונה

משום מה פיספסתי את המשחק ב-E3...
אני מסכים שעם כל הפרטים שהציגו הוא ניראה מעניין ומגניב, אבל משום מה לי ניראה שלא באמת יהיה שווה 30 דולר. יש דברים שעדיף שישאירו אותם קלאסיים, פשוטים, ולא להפוך אותם למורכבים מדי עם גרפיקה מפוצצת, כי אז מאבדדים את כל הקסם שלהם.
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 ספטמבר 2013, 17:23

Klayman כתב:
אבל לא שיחקנו אותו ברמת הקושי הקלה כדי לרוץ על הסיפור, ורמת הקושי הבינונית בכל משחק אחר בסדרה, הייתה מאתגרת מספיק... בכל מקרה זה כבר היסטוריה. לטעמי, קונביקשן היה משחק התגנבות רע, מכל הסיבות שכבר פירטתי, אין לי כח לחזור עליהן שוב וגם תכלס כבר די ''עבר'' לי מהדיון הזה.. אם נהנית מקונביקשן, אז כיף לך. אומרים שהחדש מאפשר לשחק כמו קונביקשן וגם כמו בכאוס ת'יאורי.

נכון, אבל רמת הקושי הבינונית במשחקים כיום = רמת הקושי הקלה במשחקי עבר. בנוסף, אחרי שכבר רצת על כל משחקי העבר צפוי שאתה בעצמך תהיה הרבה יותר משופשף בסדרה ולכן לשחק ברמה הבינונית ירגיש לך הרבה יותר קל מאשר בפעם הראשונה שבה שיחקת בספלינטר סל. כל הנקודה שלי לא באה לחפות על הM&E, אלא רק להזכיר שאם מישהו טוען שמשחק כלשהו קל מידי (בין אם בגלל מכניקה מסוימת או סתם ככה) הוא פשוט צריך לשחק ברמה יותר קשה כדי שיהיה לו אתגר במקום להתלונן על משחק קל מידי. בשביל זה רמות קושי נבראו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2013, 07:29

swym כתב:נכון, אבל רמת הקושי הבינונית במשחקים כיום = רמת הקושי הקלה במשחקי עבר. בנוסף, אחרי שכבר רצת על כל משחקי העבר צפוי שאתה בעצמך תהיה הרבה יותר משופשף בסדרה ולכן לשחק ברמה הבינונית ירגיש לך הרבה יותר קל מאשר בפעם הראשונה שבה שיחקת בספלינטר סל. כל הנקודה שלי לא באה לחפות על הM&E, אלא רק להזכיר שאם מישהו טוען שמשחק כלשהו קל מידי (בין אם בגלל מכניקה מסוימת או סתם ככה) הוא פשוט צריך לשחק ברמה יותר קשה כדי שיהיה לו אתגר במקום להתלונן על משחק קל מידי. בשביל זה רמות קושי נבראו.

אבל כשמשחק התגנבות עושה את ההתגנבות לא מעניינת ומנסה לעודד אותך לשחק בצורה אקשנית זה לא ממש משנה מה רמת הקושי, זה העיצוב של המשחק לא הרמת קושי שלו.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 ספטמבר 2013, 23:36

DrKeo כתב:אבל כשמשחק התגנבות עושה את ההתגנבות לא מעניינת ומנסה לעודד אותך לשחק בצורה אקשנית זה לא ממש משנה מה רמת הקושי, זה העיצוב של המשחק לא הרמת קושי שלו.

אבל ההתגנבות דווקא מעניינת, וככל שרמת הקושי עולה אתה פחות יכול לשחק בו בצורה אקשנית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2013, 01:25

swym כתב:אבל ההתגנבות דווקא מעניינת, וככל שרמת הקושי עולה אתה פחות יכול לשחק בו בצורה אקשנית.

ההתגנבות נוראית, אפילו לסחוב גופות אי אפשר. משחק התגנבות בלי לסחוב גופות זה לא משחק התגנבות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 ספטמבר 2013, 02:38

IGN פרסמו את הביקורת שלהם על FF 14 A REALM REBORN:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... jsTbLVA2qM
נתנו לו 8.6, שיבחו המון. כל הכבוד ופויה עליכם, סקוור אניקס.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 ספטמבר 2013, 16:41

swym כתב:אבל ההתגנבות דווקא מעניינת, וככל שרמת הקושי עולה אתה פחות יכול לשחק בו בצורה אקשנית.

היא ממש לא מעניינת, ורוב השלבים שם הם מוגבלים ומסדרוניים, שמכריחים אותך לשחק בצורה מאוד מסויימת. אפילו למבקרים נפל האסימון, ובביקורות למשחק הנוכחי בסדרה, אתה שומע כמה השלבים בו, פתוחים ומעוצבים הרבה יותר טוב מבקונביקשן.

דרגת הקושי לא תהפוך עיצוב רע של שלב, לעיצוב טוב. לצורך העניין, גם אם תשחק את היטמן אבסולושן ברמה הקלה ביותר, השלבים שם עדיין מעוצבים בצורה כזאת שתוכל לסיים אותם באחת מכמה דרכים. בקונביקשן לא רק שלא היו כמה דרכים, אלא שגם הובלת באף לדרך שהמפתחים רצו, על ידי העיצוב הצר של השלב.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 12 ספטמבר 2013, 14:17

DrKeo כתב:ההתגנבות נוראית, אפילו לסחוב גופות אי אפשר. משחק התגנבות בלי לסחוב גופות זה לא משחק התגנבות.

התגנבות? נראה לי שאתה מבלבל. אולי אתה מחפש את המשחק הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=Yq8Ghej--8A

Klayman כתב:
היא ממש לא מעניינת, ורוב השלבים שם הם מוגבלים ומסדרוניים, שמכריחים אותך לשחק בצורה מאוד מסויימת. אפילו למבקרים נפל האסימון, ובביקורות למשחק הנוכחי בסדרה, אתה שומע כמה השלבים בו, פתוחים ומעוצבים הרבה יותר טוב מבקונביקשן.

דרגת הקושי לא תהפוך עיצוב רע של שלב, לעיצוב טוב. לצורך העניין, גם אם תשחק את היטמן אבסולושן ברמה הקלה ביותר, השלבים שם עדיין מעוצבים בצורה כזאת שתוכל לסיים אותם באחת מכמה דרכים. בקונביקשן לא רק שלא היו כמה דרכים, אלא שגם הובלת באף לדרך שהמפתחים רצו, על ידי העיצוב הצר של השלב.

אני מסכים שיש בקונביקשן שלבים שמעוצבים יותר טוב ויותר רע, אבל לא הייתי מתחייב על רוב. אני עדיין זוכר שם כמה שלבים גדולים שבנויים פשוט מצויין ואין שום דרך אחת שמחייבים אותך לשחק בהם.
והאמת היא שבתור אחד שמשחק בו עכשיו - בהיטמן קיימת הבעיה ההפוכה, שכנראה נובעת מקצת מחסור של טסטינג מצד המפתחים: אולי ברמה הכי קלה אפשר לסיים כל שלב בכמה דרכים, אבל אפילו ברמת נורמל הגעתי מתישהו לנקודה שבה סגנון המשחק שלי (undetected+suit only) פשוט נתקע בקיר: זה קרה בשלב המפעל שבו בנקודה מסוימת פשוט אי אפשר להישאר undetected ברגע שאתה משחק רק עם החליפה.

למעשה, במידה ואתה סתם רוצה לרוץ על המשחק אז היטמן גם מאד מקל עליך ומעודד אותך לשחק בצורה הכי לא התגנבותית שיש - במיוחד ברמות הקושי הנמוכות יותר. אתה יכול לעבור כל שלב בצורה הכי מהירה כנראה סתם באמצעות זה שתירה בכל האויבים, וההתנקשות הכי פשוטה במטרות היא סתם בירי לראש שלהם.
היטמן פשוט עשה משהו חכם אחר ומימש שם את הmetagame של הניקוד שתמיד מציג לך את הביצועים שלך מול חברים שלך ושאר העולם, וזה (יחד עם הסקרנות לראות את הsignature kills) הם הדברים שמושכים אותך לשחק אותו גם בדרכים אחרות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ספטמבר 2013, 03:59

הקואופ קמפיין של קונביקשן הוא המשחק האמיתי. שם הוא באמת פורח. הסינגל ברובו אשפה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2013, 20:59

swym כתב:התגנבות? נראה לי שאתה מבלבל. אולי אתה מחפש את המשחק הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=Yq8Ghej--8A

אני מסכים שיש בקונביקשן שלבים שמעוצבים יותר טוב ויותר רע, אבל לא הייתי מתחייב על רוב. אני עדיין זוכר שם כמה שלבים גדולים שבנויים פשוט מצויין ואין שום דרך אחת שמחייבים אותך לשחק בהם.
והאמת היא שבתור אחד שמשחק בו עכשיו - בהיטמן קיימת הבעיה ההפוכה, שכנראה נובעת מקצת מחסור של טסטינג מצד המפתחים: אולי ברמה הכי קלה אפשר לסיים כל שלב בכמה דרכים, אבל אפילו ברמת נורמל הגעתי מתישהו לנקודה שבה סגנון המשחק שלי (undetected+suit only) פשוט נתקע בקיר: זה קרה בשלב המפעל שבו בנקודה מסוימת פשוט אי אפשר להישאר undetected ברגע שאתה משחק רק עם החליפה.

למעשה, במידה ואתה סתם רוצה לרוץ על המשחק אז היטמן גם מאד מקל עליך ומעודד אותך לשחק בצורה הכי לא התגנבותית שיש - במיוחד ברמות הקושי הנמוכות יותר. אתה יכול לעבור כל שלב בצורה הכי מהירה כנראה סתם באמצעות זה שתירה בכל האויבים, וההתנקשות הכי פשוטה במטרות היא סתם בירי לראש שלהם.
היטמן פשוט עשה משהו חכם אחר ומימש שם את הmetagame של הניקוד שתמיד מציג לך את הביצועים שלך מול חברים שלך ושאר העולם, וזה (יחד עם הסקרנות לראות את הsignature kills) הם הדברים שמושכים אותך לשחק אותו גם בדרכים אחרות.

היטמן הכי מעודד אותך לשחק התגנבותית שיש, הוא מקפיץ לך נקודות על המסך כל הזמן כפרס להתגנבותיות ותצורת משחק שהיא לא "שליפת אקדחים". ספלינטר סל לא רק לא מעניש אותך על שימוש בירי, הוא מעודד את זה. וכן, בלי התעסקות עם גופות משחק התגנבות הוא רק פסודו התגנבות, ביחוד שכל המסביב בקונביקשן דוחף אותך לא לשחק בהתגנבות ולשלוף אקדח.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 14 ספטמבר 2013, 01:33

EA,למה אתם עושים את זה?! לפני כמה זמן EA אמרה שGHOST GAMES הם האחראים עכשיו על סדרת NFS שבעבר הייתה שייכת לBLACKBOX וקריטריון. מסתבר שמאז שקריטריון רוצה לעשות משחק שהוא לא מירוצים..הסטודיו נשאר רק עם 17 מפתחים :shock: איפה כל השאר? בגוסט גיימס עובדים על NFS...
http://www.ign.com/articles/2013/09/13/criterion-games-only-has-17-employees
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 15 ספטמבר 2013, 16:31

DrKeo כתב:היטמן הכי מעודד אותך לשחק התגנבותית שיש, הוא מקפיץ לך נקודות על המסך כל הזמן כפרס להתגנבותיות ותצורת משחק שהיא לא "שליפת אקדחים". ספלינטר סל לא רק לא מעניש אותך על שימוש בירי, הוא מעודד את זה. וכן, בלי התעסקות עם גופות משחק התגנבות הוא רק פסודו התגנבות, ביחוד שכל המסביב בקונביקשן דוחף אותך לא לשחק בהתגנבות ולשלוף אקדח.

אתה חוזר על מה שאני אומר - אבל כל זה תקף רק ברמת המטהגיים. מי שהנקודות הוירטואליות על המסך לא מעניינות אותו, עדיף לו להסתובב עם אקדחים שלופים מהשניה הראשונה במשחק עד לאחרונה. והאמת היא שהירי בהיטמן גם הוא יותר כיפי מספלינטר סל אז בכלל...

ואם כבר, אז דווקא בשביל כמה מהchallenges שמנפחים את הניקוד שלך היטמן מאד מאד מעודד אותך להשתמש בנשקים חמים או קרים ומתגמל אותך על כך. ספלינטר סל לעומת זאת גם מעודד אותך להתגנב לפחות חלק מהזמן - מאחר ומכניקת הM&E עצמה שהיא אולי הדבר הכי overpowered במשחק מחייבת אותך לצבור הריגות שקטות בשביל שתוכל לממש אותה.
והכי מעניין הוא שדווקא אחת מתוצאות הלוואי בקונביקשן היא שחוסר היכולת שלך להזיז גופות גורם לך לחשוב פעמיים לפני שתחסל מישהו, כי ברגע שמישהו יאתר את הגופה אז תצטרך להתמודד עם יותר אויבים - לפעמים הרבה יותר משתלם שם לעבור אזור בשקט מוחלט ובלי שום היתקלות. בהיטמן לעומת זאת כל מקומות האחסון המפוזרים דווקא די מקלים על ההחלטה להוריד מישהו (בשקט או ברעש גדול), כי כל עוד החבאת את הגופה באיזה קונטיינר לפני שמישהו זיהה אותה לא צפויה לך שום בעיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אוקטובר 2013, 19:37

אז BEYOND מקבל ביקורות מעולות!
וגם ביקורות ממש גרועות!

זה כנראה עניין של חיבור, אבל יש מלא אתרים שנתנו לו 90 ומעלה, ומלאה שנתנו גם מתחת ל-70 ואפילו פחות מ-60.
תקראו איזה שבא לכם, כאן אוגרים ומעדכנים את כל הביקורות:
http://www.vg247.com/2013/10/08/beyond- ... ores-here/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2013, 20:33

swym כתב:אתה חוזר על מה שאני אומר - אבל כל זה תקף רק ברמת המטהגיים. מי שהנקודות הוירטואליות על המסך לא מעניינות אותו, עדיף לו להסתובב עם אקדחים שלופים מהשניה הראשונה במשחק עד לאחרונה. והאמת היא שהירי בהיטמן גם הוא יותר כיפי מספלינטר סל אז בכלל...

ואם כבר, אז דווקא בשביל כמה מהchallenges שמנפחים את הניקוד שלך היטמן מאד מאד מעודד אותך להשתמש בנשקים חמים או קרים ומתגמל אותך על כך. ספלינטר סל לעומת זאת גם מעודד אותך להתגנב לפחות חלק מהזמן - מאחר ומכניקת הM&E עצמה שהיא אולי הדבר הכי overpowered במשחק מחייבת אותך לצבור הריגות שקטות בשביל שתוכל לממש אותה.
והכי מעניין הוא שדווקא אחת מתוצאות הלוואי בקונביקשן היא שחוסר היכולת שלך להזיז גופות גורם לך לחשוב פעמיים לפני שתחסל מישהו, כי ברגע שמישהו יאתר את הגופה אז תצטרך להתמודד עם יותר אויבים - לפעמים הרבה יותר משתלם שם לעבור אזור בשקט מוחלט ובלי שום היתקלות. בהיטמן לעומת זאת כל מקומות האחסון המפוזרים דווקא די מקלים על ההחלטה להוריד מישהו (בשקט או ברעש גדול), כי כל עוד החבאת את הגופה באיזה קונטיינר לפני שמישהו זיהה אותה לא צפויה לך שום בעיה.

אבל זאת המהות של משחק התגנבות, להוריד משהו ולהחביא את הגופה כאילו זה לא היה. בהיטמן אתה ממש לא יכול לעשות את זה ברעש גדול כי בהיטמן כל העולם ואחותו ישמעו. שלא נדבר על ההרגשה הגרועה של מינוס נקודות על המסך כשזה קורה (כמובן שזה תלוי איזה סוג גיימר אתה). היטמן לא מעודד אותך לשחק אקשן, היטמן מנסה לגרום לך לשחק בהתגנבות אבל אם בא לך אקשן אז אני בטוח שאפשר (לא שניסיתי). ספלינטר סל לעומתו, זה לא משחק להתגנב בו. אי אפשר להחביא גופות כך שהדרך היחידה היא לנקות אזורים שלמים לגמרי במהירות שהתגנבות לא יכולה לשחק בו חלק, כמובן שאתה משיג את זה בעזרת הM&E מה שמשמיד את כל נושא ההתגנבות. אם הM&E היה מאוזן אז ניחה, יכל להיות פיצ'ר מגניב מדי פעם, אבל הוא לא. הM&E ממלא לך על כל חיסול דמות בהתגנבות הריגה של 2-4 אוייבים אחרים (תלוי נשק). הגיימפליי הוא פשוט לא גיימפליי של התגנבות.

שנינו יודעים גם את התהליך פיתוח הדפוק שהמשחק הזה עבר והREBOOT שהוא עבר באמצע כי הוא היה פשוט AC. מה לעשות, המשחק הזה התחרבש לגמרי ונראה שבלאקליסט מתקן את הבעיות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 אוקטובר 2013, 21:12

Laskin כתב:אז BEYOND מקבל ביקורות מעולות!
וגם ביקורות ממש גרועות!

זה כנראה עניין של חיבור, אבל יש מלא אתרים שנתנו לו 90 ומעלה, ומלאה שנתנו גם מתחת ל-70 ואפילו פחות מ-60.
תקראו איזה שבא לכם, כאן אוגרים ומעדכנים את כל הביקורות:
http://www.vg247.com/2013/10/08/beyond- ... ores-here/

אני נוטה לצד של הביקורות הרעות.
ברגע שהבנתי שאין השלכות מהותיות לבחירות שלך ושהאינטרקטיביות של האבי ריין הלכה צעד אחורה אז המשחק איבד ערך כמשחק,דייויד קייג' לקח את כל העסק צעד אחד רחוק מדי,בהאבי ריין היו השלכות כבדות ושיחקת תמיד תחת הרגשת לחץ מסוימת,פה אם אתה מפשל תמיד הרוח מסדרת הכל,או שדייויד קייג' היה עושה מסכי game over או שהיה מכניס בחירות משמעותיות לאורך כל המשחק,בעיקרון זה כבר לא משחק לטעמי.

גם אלו שטוענים שהעלילה לא מפוקסת ו all over the place נראים לי מדייקים לפי מה שראיתי.חבל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אוקטובר 2013, 22:14

bling כתב:אני נוטה לצד של הביקורות הרעות.
ברגע שהבנתי שאין השלכות מהותיות לבחירות שלך ושהאינטרקטיביות של האבי ריין הלכה צעד אחורה אז המשחק איבד ערך כמשחק,דייויד קייג' לקח את כל העסק צעד אחד רחוק מדי,בהאבי ריין היו השלכות כבדות ושיחקת תמיד תחת הרגשת לחץ מסוימת,פה אם אתה מפשל תמיד הרוח מסדרת הכל,או שדייויד קייג' היה עושה מסכי game over או שהיה מכניס בחירות משמעותיות לאורך כל המשחק,בעיקרון זה כבר לא משחק לטעמי.

גם אלו שטוענים שהעלילה לא מפוקסת ו all over the place נראים לי מדייקים לפי מה שראיתי.חבל.

עושה רושם שהעלילה גרועה, הגיימפליי מוזר ולא מוצלח במיוחד, הכתיבה מביכה ובסה"כ מדובר במשחק לא משהו, שנראה ממש ממש מדהים.
בקיצור, זה בדיוק כמו שאר המשחקים של דיוויד קייג'. אני חושב שאם מישהו אהב את הקודמים, הוא יהנה גם מזה. אני אהמר אפילו שהסיום מחורבן באופן מרשים, כמו שאר המשחקים שלו.

עדין לא סגור על לקנות אותו. אני מניח שאחכה שהוא יירד במחיר, או אשאיל מחבר. לשחק בו עכשיו תהייה טעות, כי יהיה לי מאוד קשה לסבול אותו כל כך קרוב ליצירות מופת כמו GTA V, ביושוק וTLOU, בטח ובטח כאשר חושבים על הפערים באיכות הכתיבה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2013, 07:54

הביקורות הטובות שכנעו אותי לקנות אותו עבור חברה שלי. היא תהנה ממנו מאוד, ואני פשוט אצפה בזה כמו סרט :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אוקטובר 2013, 23:58

Laskin כתב:הביקורות הטובות שכנעו אותי לקנות אותו עבור חברה שלי. היא תהנה ממנו מאוד, ואני פשוט אצפה בזה כמו סרט :)

אז אתה הולך לראות סרט ממש ממש גרוע, עם כתיבה נוראית, סיפור מעפן ומשחק טוב של אלן פייג'.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2013, 08:03

ואם ממש ארצה, יש אשרות לCO OP, אז אני אהיה רק איידן.
לוחצים משולש, וזה עובר לשליטת השלט השני, או שהשליטה תעבור לאפליקציה באייפון, שתשלוט על הדמות במקום השלט השני, למי שאין שלט או משום מה מעדיף דרך הנייד כי זה מגניב.
שזה אגב, ממש Glass, על הPS3 ;)

שחר, אני יודע שיש מצב שזה מה שיקרה, אבל מספיק ביקורות משבחות אפילו את הצד הזה, להפתעתי... אתן צ'אנס. לא שיחקתי בהאבי ריין חוץ מהדמו של הMOVE, ורק ניסיתי את פארנהייט. אם אכווה - זו תהיה הפעם הראשונה בשבילי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 אוקטובר 2013, 08:22

קאוטיק מגזים,זאת אומרת זה אולי נכון אבל זה עדיין מהנה מאוד,בטח עם חברה.
צפיתי עכשיו בשעה של גיימפליי ולמרות שאני יודע שבניגוד להאבי ריין זה ממש סרט בלי יכולת משמעותית להשפיע על משהו זו עדיין נראית חוויה כיפית מאוד,הדברים שאפשר לעשות עם איידן ממש מגניבים (גם אם אין לך באמת חופש אמיתי),גם כל הביקורות מהללות פה אחד את המשחק של אלן פייג' ולפי ההשתפכויות על הגראפיקה (שאכן מדהימה מהתרשמותי) אתה הולך גם להנות מהשיא של הקונסולות בדור הזה :)

מה שכן אם לא שיחקת האבי ריין למה לא ללכת עליו? הוא עולה גרושים ושם יש אשכרה מתח כי אתה יכול לפשל,להרוג דמויות ולקבל סופים נוראיים,יש אלמנט אינטרקטיבי חזק בניגוד לביונד,נראה לי שזו יכולה להיות דרך זולה וטובה להתנסות בסגנון הזה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוקטובר 2013, 00:40

bling כתב:קאוטיק מגזים,זאת אומרת זה אולי נכון אבל זה עדיין מהנה מאוד,בטח עם חברה.
צפיתי עכשיו בשעה של גיימפליי ולמרות שאני יודע שבניגוד להאבי ריין זה ממש סרט בלי יכולת משמעותית להשפיע על משהו זו עדיין נראית חוויה כיפית מאוד,הדברים שאפשר לעשות עם איידן ממש מגניבים (גם אם אין לך באמת חופש אמיתי),גם כל הביקורות מהללות פה אחד את המשחק של אלן פייג' ולפי ההשתפכויות על הגראפיקה (שאכן מדהימה מהתרשמותי) אתה הולך גם להנות מהשיא של הקונסולות בדור הזה :)

מה שכן אם לא שיחקת האבי ריין למה לא ללכת עליו? הוא עולה גרושים ושם יש אשכרה מתח כי אתה יכול לפשל,להרוג דמויות ולקבל סופים נוראיים,יש אלמנט אינטרקטיבי חזק בניגוד לביונד,נראה לי שזו יכולה להיות דרך זולה וטובה להתנסות בסגנון הזה.

אני לא מגזים בכלל. נהניתי גם מפרנהייט וגם מHR, אבל למרות זאת, אני יודע שבשני המקרים מדובר על משחקים עם כתיבה ממש מחורבנת ועלילה ממש גרועה ומלאת חורים אידיוטיים וקיטצ' שלא עובד. אין מה לעשות, דיוויד קייג' הוא חרא של כותב והסיפורים שהוא ממציא מעפנים.
אני גם יודע שאני נהנה מהם בגלל שהם נראים כל כך טוב ובגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות.

אפשר להנות ממשחק ולהכיר בכמה שהוא גרוע ובמה הוא גרוע. אין פה סתירה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 33 אורחים