GolanBerlin כתב:
שמע, אני קונה את שתי הקונסולות (בנפרד), ככה שאם בעזרת ה', הלוואי, לא יהיו לי מיסים - אני אחסוך 1,300 שקל. עכשיו השאלה היא איפה בית המכס הקרוב לביתי? אני גר ברמת גן, והמקומות הקרובים אליי, לפי חיפוש בגוגל, הם ראשל"צ ונתב"ג. לנתב"ג אין לי מושג איך אני אמור להגיע ועוד לסחוב איתי חבילה ענקית הביתה, כי אין לי רישיון. לראשל"צ אני יכול להגיע כי אני עובד שם אצל אבא. אוף, למה סניף תל אביב עבר לראשל"צ?!
כיצד ניתן לברר לאיזה סניף אני עלול להגיע?
איפה ראית שזה ברמת גן ובראשון? על פי אתר רשויות המס, יחידות מכס-חבילות עדיין ממוקמות כמו שתמיד היו - והקרובה אליך היא דרום תל-אביב. מרבית הסיכויים שתתבקש להגיע לשם.
עכשיו, בוא נעשה קצת סדר: תתבקש להגיע להסדיר את זה שם רק במקרה ותנסה להבריח את החבילה. אם היא תגיע מסומנת על פי התקנות הקבועות בחוק (זאת אומרת, שעל החבילה תהיה מודבקת מדבקה עליה כתוב הערך האמיתי שלה) - סביר להניח שלא תצטרך להגיע עד למכס להסדיר את זה, אלא שהחבילה תגיע לסניף הדואר שלך ושם תצטרך לשלם את המיסים כשתגיע לאסוף אותה. רוב האתרים הגדולים, כמו אמזון, אכן יסמנו את החבילה כחוק - ככה שאם תזמין משם אין יותר מדי מה לדאוג. מי שלא מסמנים חבילות כראוי הם בדרך כלל מוכרים פרטיים באיביי (גם לא כולם), או אתרים של חנויות עצמאיות, כמו vgp הקנדיים למשל. כל אתר גדול שהוא חלק מרשת יסמן כמו שצריך.
המכס מזמנים אליהם רק כשהם חושדים שיש אי תאימות בין מה שכתוב על החבילה לבין מה שיש בפנים (נניח - הם ימצאו חבילה עם PS4, אבל הצהרת הערך שמודבקת עליה תטען שזה "צעצוע" ששווה 30 דולר), ואז הם מזמנים אותך אליהם ומבקשים ממך להביא הוכחת קניה (חשבונית) שתוכיח להם שהמחיר המוצהר הוא המחיר ששילמת. בנוסף, יש להם מחירון משלהם, ככה שהם יכולים לקבוע, אם אתה לא יכול לספק הוכחת קנייה משל עצמך או אם הם מאמינים שאתה מנסה לעבוד עליהם, שה-PS4 שווה 400$ ולמסות אותו בהתאם.