המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Laskin כתב:כן? לחץ כלכלי בלבד יכניע את חמאס?
לחכות למלחמה הבאה כדי להכניע את חמאס זה הרעיון הכי גרוע שיש לדעתי… כבר היינו שם, בכל פעם הם רק מהווים איום גדול יותר, זה לא בא בחשבון לדעתי. הם ביצעו פה טבח שלא היה מאז השואה, אסור להכנע לשום לחץ, זה יאותת לשאר האויבים שאנחנו טרף שברגע שרוצחים לו שבויים הוא נכנע. אלף פעמים לא.
InterAl כתב:בטח שינסו, להצליח זה סיפור אחר. כמו שאמרתי, גם אם יצליחו להבריח פה ושם, זה לא יהיה קרוב למצב שיש לך היום שהגבול פרוץ לגמרי. אני באמת לא יודע על סמך מה הטענה שמצור מוחלט לא יהיה אפקטיבי אם תהיה לישראל שליטה מלאה על הגבול. מצור מאז ומעולם הוא שיטה מאוד אפקטיבית להכניע את האויב, ואמנם נכון שיש להם ייצור עצמי בתוך הרצועה, אבל עדיין אם ישראל תוכל לשלוט על כל החומרים שנכנסים לשם, נוכל לחנוק אותם. עוצמת ההתנגדות שלהם להישארות צה״ל שם היא הראייה הכי טובה לזה.
Laskin כתב:טוב לדעת, לא נכנסתי לזה רק ראיתי את הנוטיפיקציה של טמקא
לגבי בלתי נמנע - אני לא חושב שאתה צודק. אני אפילו מתפלל לקתולהו ומקריב בתולה שאתה טועה… זה שכרגע אין אלטרנטיבה זה נכון, אולי כשיהיו מספיק חלשים אז אבו מאזן ואנשיו יסכים להכנס לשם, ויהיה פיקוח בינ״ל על הפעילות שם. ואם לא - אז אנחנו פשוט נשאר שם
Laskin כתב:כן? לחץ כלכלי בלבד יכניע את חמאס?
לחכות למלחמה הבאה כדי להכניע את חמאס זה הרעיון הכי גרוע שיש לדעתי… כבר היינו שם, בכל פעם הם רק מהווים איום גדול יותר, זה לא בא בחשבון לדעתי. הם ביצעו פה טבח שלא היה מאז השואה, אסור להכנע לשום לחץ, זה יאותת לשאר האויבים שאנחנו טרף שברגע שרוצחים לו שבויים הוא נכנע. אלף פעמים לא.
Laskin כתב:שום עסקה שמחזירה את השבויים שלנו לא תחתם על ידי חמאס ללא ערבות של ארה"ב למקרה של חרם כלכלי טוטאלי מצד ישראל.
אתם מדברים על משהו שלא יקרה בכל אופן, אבל כך או כך - אנחנו יכולים לנסות לחסום מקורות כלכליים חלופיים של חמאס, בערך כמו שאנחנו יכולים לחסום את משלוחי הנשק וכו' בלי שליטה על הצירים - והרבה פחות טוב מאחר ומדובר במקורות שיכולים להגיע בדרכים שונות, כולל וירטואליות.
אני מעדיף להמשיך ולצוד את הנאצים.
InterAl כתב:לא עשו כלום בפילדלפי לפני 20 שנה, גם המכשול התת קרקעי לא היה קיים אז. אם יפעלו אקטיבית כדי לחסל מנהרות ולמנוע הברחות, זה לא מצב שהוא בר השוואה למה שהיה אז. הרי כל החימוש של חמאס מגיע משם, הגבול היה פרוץ לחלוטין. ברור שזה לא ״נדבך קטן״, ברור שזה לא סתם ״חשוב״. החשיבות פה היא קריטית ועליונה.
InterAl כתב:הישארות בפילדלפי עם חופש פעולה מבצעי מלא = גדיעת צינור החמצן של חמאס. איך את זה אתה מחשיב כ״כלום״, אני לא מבין. אני לא בעד לסיים את הלחימה בשום אופן, אבל רק זה לבדו בהחלט הישג.
אין דבר כזה לחתום על הסכם חטופים לחודשיים ולחזור אח״כ ללחימה כאילו לא קרה כלום. אין לחמאס שום סיבה להסכים לדבר כזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים