נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 04 ספטמבר 2024, 20:27

טוב לדעת, לא נכנסתי לזה רק ראיתי את הנוטיפיקציה של טמקא

לגבי בלתי נמנע - אני לא חושב שאתה צודק. אני אפילו מתפלל לקתולהו ומקריב בתולה שאתה טועה… זה שכרגע אין אלטרנטיבה זה נכון, אולי כשיהיו מספיק חלשים אז אבו מאזן ואנשיו יסכים להכנס לשם, ויהיה פיקוח בינ״ל על הפעילות שם. ואם לא - אז אנחנו פשוט נשאר שם

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 04 ספטמבר 2024, 20:48

אם על האלטרנטיבה עוד אפשר להתווכח מטעמים פוליטיים (ואני חושב שזה מאוד מטומטם שביבי מונע אפילו דיון פוטנציאלי בנושא), על הצעדים האחרים אי אפשר.
למה לא מפעילים לחץ מדיני על כל מנגנון הכספים והגיוס של חמאס שממשיך לפעול באין מפריע?
למה לא מנסים לפרק את אונר"א?
למה לא דואגים שהסיוע ההומינטרי שנכנס יעבור לארגוני סיוע בינלאומיים ולא לארגונים עזתיים ובטח שלא לחמאס עצמו?

לי זה מרגיש שאנחנו בשלב בו אנחנו במלחמה כדי כדי להיות במלחמה ולא להודות שלא מימשנו את המטרה.
זה מאוד מתסכל, כי היה ברור שמלחמה כזו תהיה מאוד ארוכה והפנמתי, אבל כשבשלב הזה, אחרי כמעט שנה, הסיכוי לחיסול חמאס כארגון שלטון מאוד נמוך, אין באמת טעם להמשיך להילחם ולשחוק את האזרחים, החיילים והכלכלה.
שיחזירו את החטופים, ואת החמאס נשמיד במלחמה הבאה שתגיע בעוד כמה שנים תחת ממשלה מתפקדת, שאני מאמין שתפעל לפירוק חמאס עוד לפני לחימה בעזרת לחץ כלכלי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 ספטמבר 2024, 22:28

כן? לחץ כלכלי בלבד יכניע את חמאס?
לחכות למלחמה הבאה כדי להכניע את חמאס זה הרעיון הכי גרוע שיש לדעתי… כבר היינו שם, בכל פעם הם רק מהווים איום גדול יותר, זה לא בא בחשבון לדעתי. הם ביצעו פה טבח שלא היה מאז השואה, אסור להכנע לשום לחץ, זה יאותת לשאר האויבים שאנחנו טרף שברגע שרוצחים לו שבויים הוא נכנע. אלף פעמים לא.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ספטמבר 2024, 10:18

אני מסכים עם שלומי וכבר אמרתי את זה מקודם. כן, את החמאס אפשר להכחיד עם מחסלים את מקורות המימון שלו. לא רק שזה אפשרי, זה יותר אפשרי מהמלחמה שאנחנו מנהלים עכשיו. הבעיה היא שמלחמה כלכלית לוקחת הרבה זמן. שנים. והבעיה שלישראל (וישראלים) קשה להתחייב לתכנית לטווח כ״כ ארוך שתצטרך להתמך ע״י כמה ממשלות.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 ספטמבר 2024, 10:35

Laskin כתב:כן? לחץ כלכלי בלבד יכניע את חמאס?
לחכות למלחמה הבאה כדי להכניע את חמאס זה הרעיון הכי גרוע שיש לדעתי… כבר היינו שם, בכל פעם הם רק מהווים איום גדול יותר, זה לא בא בחשבון לדעתי. הם ביצעו פה טבח שלא היה מאז השואה, אסור להכנע לשום לחץ, זה יאותת לשאר האויבים שאנחנו טרף שברגע שרוצחים לו שבויים הוא נכנע. אלף פעמים לא.

צריך במקביל לחזק את הרשות או גוף בינלאומי אחר שרוצים שיחליף את חמאס.
אבל כן, אם מייבשים את כל מקורות ההכנסה של חמאס לאורך שנים אין לו יכולת קיום כגוף שלטון. יחזור להיות ארגון טרור קטן שאפשר להשמיד במבצע צבאי.

מן הסתם אסור לתת לחמאס להתחזק שוב. אסור להעביר להם 15 מיליון דולר כל חודש, אסור לתת להם לגיטימציה בינ"ל דרך "מתווכות" כמו קטאר וטורקיה.
הרי זאת הייתה ה"אסטרטגיה" של נתניהו, לחזק את חמאס במטרה לתקוע טריז בינם לבין הרשות הפלסטינית כדי לסכל הקמת מדינה פלסטינית.
אכלנו אותה בגדול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ספטמבר 2024, 11:04

שום עסקה שמחזירה את השבויים שלנו לא תחתם על ידי חמאס ללא ערבות של ארה"ב למקרה של חרם כלכלי טוטאלי מצד ישראל.
אתם מדברים על משהו שלא יקרה בכל אופן, אבל כך או כך - אנחנו יכולים לנסות לחסום מקורות כלכליים חלופיים של חמאס, בערך כמו שאנחנו יכולים לחסום את משלוחי הנשק וכו' בלי שליטה על הצירים - והרבה פחות טוב מאחר ומדובר במקורות שיכולים להגיע בדרכים שונות, כולל וירטואליות.

אני מעדיף להמשיך ולצוד את הנאצים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ספטמבר 2024, 11:16

דווקא זה מדאיג אותך? ישראל הוכיחה יכולות מעקב ומניפולציה בעולם הוירטואלי אז שוב, זה לחלוטין בר ביצוע. לעומת זאת, כל פונקציונר של חמאס , כולל סינאוור יכול להתחלף במישהו חדש
אתמול היה דיווח בחדשות שחמאס משקם את היכולות שלו בצפון הרצועה...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2024, 12:01

InterAl כתב:בטח שינסו, להצליח זה סיפור אחר. כמו שאמרתי, גם אם יצליחו להבריח פה ושם, זה לא יהיה קרוב למצב שיש לך היום שהגבול פרוץ לגמרי. אני באמת לא יודע על סמך מה הטענה שמצור מוחלט לא יהיה אפקטיבי אם תהיה לישראל שליטה מלאה על הגבול. מצור מאז ומעולם הוא שיטה מאוד אפקטיבית להכניע את האויב, ואמנם נכון שיש להם ייצור עצמי בתוך הרצועה, אבל עדיין אם ישראל תוכל לשלוט על כל החומרים שנכנסים לשם, נוכל לחנוק אותם. עוצמת ההתנגדות שלהם להישארות צה״ל שם היא הראייה הכי טובה לזה.

כששלטנו בעבר בפילדלפי חמאס הצליח להגיע ליכולת רקטית וחטפנו מאות רקטות בשנה מעזה. אז עובדתית שליטה בפילדלפי לא חונקת את החמאס, רק מאיטה אותו. פילדלפי חשוב, אבל הוא אלמנט אחד מכמה אלמנטים שצריך לישם אחרת זה לא שווה יותר מדי.
Laskin כתב:טוב לדעת, לא נכנסתי לזה רק ראיתי את הנוטיפיקציה של טמקא

לגבי בלתי נמנע - אני לא חושב שאתה צודק. אני אפילו מתפלל לקתולהו ומקריב בתולה שאתה טועה… זה שכרגע אין אלטרנטיבה זה נכון, אולי כשיהיו מספיק חלשים אז אבו מאזן ואנשיו יסכים להכנס לשם, ויהיה פיקוח בינ״ל על הפעילות שם. ואם לא - אז אנחנו פשוט נשאר שם

אז אתה אומר שיש אלטרנטיבה, הרשות הפלסטינית. אישית אני חושב שהרשות הפלסטינים בעזה זה רעיון סביר, אבל הממשלה הנוכחית חושבת שזה רעיון קטסטרופה אז לא ברור לי איך זה יקרה.
Laskin כתב:כן? לחץ כלכלי בלבד יכניע את חמאס?

לחץ כלכלי בהחלט יעזור כי יצא דיווח לפני כמה ימים שחמאס גייס 3000 צעירים חדשים בצפון הרצועה והוא עשה את זה בעזרת תשלוומים נדיבים, אין איך להרוויח כסף ברצועה כרגע אז סופר קל להם לגייס בתמורה למשכורות גבוהות.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 ספטמבר 2024, 14:16

Laskin כתב:שום עסקה שמחזירה את השבויים שלנו לא תחתם על ידי חמאס ללא ערבות של ארה"ב למקרה של חרם כלכלי טוטאלי מצד ישראל.
אתם מדברים על משהו שלא יקרה בכל אופן, אבל כך או כך - אנחנו יכולים לנסות לחסום מקורות כלכליים חלופיים של חמאס, בערך כמו שאנחנו יכולים לחסום את משלוחי הנשק וכו' בלי שליטה על הצירים - והרבה פחות טוב מאחר ומדובר במקורות שיכולים להגיע בדרכים שונות, כולל וירטואליות.

אני מעדיף להמשיך ולצוד את הנאצים.

מאיפה הבאת שחמאס ידרוש ערבות כזו?
ממה שאני רואה הדיבור היה רק על ערבויות שישראל לא תחסל בכירים אחרי המלחמה ולא תיזום מלחמה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ספטמבר 2024, 14:19

לא עשו כלום בפילדלפי לפני 20 שנה, גם המכשול התת קרקעי לא היה קיים אז. אם יפעלו אקטיבית כדי לחסל מנהרות ולמנוע הברחות, זה לא מצב שהוא בר השוואה למה שהיה אז. הרי כל החימוש של חמאס מגיע משם, הגבול היה פרוץ לחלוטין. ברור שזה לא ״נדבך קטן״, ברור שזה לא סתם ״חשוב״. החשיבות פה היא קריטית ועליונה.
נערך לאחרונה על ידי InterAl ב 05 ספטמבר 2024, 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ספטמבר 2024, 14:19

הממשלה הנכחית לא מתנגדת לרעיון שהרשות תכנס במקום בצורה מאוד קשה, אני חושב שהרשות כרגע יא זו שמתחמקת מזה כי זה יגרום לכאוס בגדה אבל לדעתי זה כן אפשרי וזה מה שיקרה גם.

לחץ כלכלי יכול אולי לעזור במידה מסוימת אבל לא לחסל את השלטון לגמרי כל עוד העם לא יתקומם ובינתיים אפילו לא ראינו ניצנים של התקוממות נגד חמאס, הם עדיין מפחדים וזה לא שחמאס כרגע מחלק חופשי כסף ברחוב, הם שולטים שם ביד קשה מאוד ולא באמצעים כלכליים אלא בעיקר באמצעות נשק.
גייסו צעירים בעזרת כסף? כשכזה תחנק הם יוכלו לקנות בהרבה פחות כסף ובהמשך גם בלי כסף באמצעות נדלן, מזון, נשק או כח.

בכל אופן שוב - אין מצב ללחץ כלכלי שכזה בלי שליטה בצירים ואין עסקה על השולחן שמאפשרת את זה, אז סתם לומר ״יהיה בסדר אנחנו נסתדר״ זה משהו שאני שומע אחרי כל מבצע והמצב מחמיר בהרבה ממבצע למבצע. אני גם מאמין שאנחנו מתקדמים, גם אם לאט מדי ומאוחר מדי, ואסור להפסיק.

שלומי - אם אתה מזלזל בדרישות שלהם אז בסדר, יש הרבה פרטים שאנחנו מן הסתם לא יודעים, אבל הם לא מטומטמים כמו שהיינו רוצים שיהיו, לפחות בכל הקשור לעסקאות שנחתמות מולם… הם ידרשו ערבויות שיגנו גם על הכיס שלהם. רק היום ראיתי שאפילו ארה״ב סוף סוף מודה שנכנסו הרבה סעיפים שלא היו לפני כן. אפשר רק לנחש ולהשתמש בהגיון.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ספטמבר 2024, 14:29

מלחמה כלכלית בהחלט אפשרית ללא שליטה בצירי הגישה לרצועה. למעשה, אם שליטה בצירים נדרשת בשביל שהמלחמה תהיה אפקטיבית - זה סימן שהאסטרטגיה או הטקטיקה לוקות בחסר. מלחמה כלכלית מייבשת את מקורות הכנסה, כמו למשל לחסל את מפעל יצור הסמים, לתמרץ את האמירויות להפסיק מימון וכו את כל זה אפשר לבצע בלי שליטה בצירים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2024, 15:27

InterAl כתב:לא עשו כלום בפילדלפי לפני 20 שנה, גם המכשול התת קרקעי לא היה קיים אז. אם יפעלו אקטיבית כדי לחסל מנהרות ולמנוע הברחות, זה לא מצב שהוא בר השוואה למה שהיה אז. הרי כל החימוש של חמאס מגיע משם, הגבול היה פרוץ לחלוטין. ברור שזה לא ״נדבך קטן״, ברור שזה לא סתם ״חשוב״. החשיבות פה היא קריטית ועליונה.

הציר בהחלט בחשיבות מאוד גבוהה, אבל הוא לא הדבר היחיד שחשוב. אם תצא מהרצועה, חמאס יחזור לשלטון וכל מה שישתנה הוא השליטה בפילדלפי אז אתה שוב במצב רע מאוד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ספטמבר 2024, 15:47

הוא לא הדבר היחיד שחשוב, אבל הוא הדבר שהכי חשוב. אסור להשאיר את הגבול הזה פרוץ. הוא חייב להישאר בשליטתנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2024, 17:32

אבל זה הקטע, ההסכם חטופים מוציא אותנו מעזה ומסיים את המלחמה בזמן שהוא מספק לחמאס הגנה. אם תקח את ההסכם הזה ורק תתעקש להשאר בפילדלפי, לא עשית כלום. זה בדיוק מה שאני אומר מתחילת הדיון הזה, שפילדלפי הוא סופר חשוב אבל הוא רק חלק אחד ממכלול ואם בעסקה נוותר על המכלול ההתעקשות על פילדלפי לא תציל אותנו.

אם העסקה אומרת שאנחנו יוצאים לגמרי מעזה לחודשיים כולל פילדלפי בעד כל החטופים, כל עוד חוזרים לשם אחרי חודשיים זה סבבה לגמרי. אני משער שזה יאריך את המלחמה בכמה חודשים, אבל זה שווה את זה בשביל החטופים. אם יוצאים לגמרי וזהו, אפילו אם פילדלפי נשאר בידנו, זה לא פיתרון. זה אולי יותר טוב ממה שהיה לפני שנתיים, אבל לא פיתרון.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ספטמבר 2024, 19:17

הישארות בפילדלפי עם חופש פעולה מבצעי מלא = גדיעת צינור החמצן של חמאס. איך את זה אתה מחשיב כ״כלום״, אני לא מבין. אני לא בעד לסיים את הלחימה בשום אופן, אבל רק זה לבדו בהחלט הישג.

אין דבר כזה לחתום על הסכם חטופים לחודשיים ולחזור אח״כ ללחימה כאילו לא קרה כלום. אין לחמאס שום סיבה להסכים לדבר כזה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 ספטמבר 2024, 19:47

InterAl כתב:הישארות בפילדלפי עם חופש פעולה מבצעי מלא = גדיעת צינור החמצן של חמאס. איך את זה אתה מחשיב כ״כלום״, אני לא מבין. אני לא בעד לסיים את הלחימה בשום אופן, אבל רק זה לבדו בהחלט הישג.

אין דבר כזה לחתום על הסכם חטופים לחודשיים ולחזור אח״כ ללחימה כאילו לא קרה כלום. אין לחמאס שום סיבה להסכים לדבר כזה.

למה אתה חוזר על זה למרות שאומרים לך שזה לא נכון?
צה"ל נמצא ברגעים אלו בציר תוך כדי לחימה בחמאס בכל שטחי הרצועה ועדיין חמאס מצליח לכלכל את כל הלוחמים שנותרו לו, לנהל את החיים שנותרו ומעבר לזאת לגייס אלפי לוחמים חדשים מתוך מניעים כלכליים נטו בזכות משכורות גבוהות.
מאיפה הכסף הזה מגיע אם הציר חסום הרמטית כבר חודשים?

זה צינור חמצן חשוב אבל הוא לא היחיד! יש עוד הרבה מאוד ולא עושים דבר כדי לגדוע אותם אז זה סתם בזבוז חיים אם מתעקשים על הציר בלי להשלים את הפעולה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ספטמבר 2024, 21:21

הוא אגר חימוש ואספקה לפני המלחמה במנהרות שרובן עדיין לא הושמדו. מה הכוונה לא היחיד? איזה קווי אספקה יש לחמאס מלבדו? הכוח של חמאס כרגע הוא פרומיל מהכוח שלו מלפני שנה. רק שמירה על הגבולות בידי צה״ל יכולה להבטיח אי התעצמות מחדש. אבל כמו שאמרתי, לא צריך להסתפק בזה אלא לחתור לחיסולו המוחלט.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 05 ספטמבר 2024, 22:49

כלומר נשאיר את חמאס בשלטון, ידו תהיה בכל, ניתן לעולם לשקם את עזה, יזרמו לשם מליארדי דולרים, אבל שום דבר מזה לא ישרת את הריבון? נשמע סביר, ובכלל לא דז'ה וו. מצאתם דרך לייבש מקורות מימון של כוח מזויין ששולט בטריטוריה, זוכה לתמיכת האוכלוסיה ויש לו גב רב-מדינתי עד כדי רמת פירוק הארגון? וואו, איזה קשקוש נפלא, אשכרה שכנעתם את עצמכם שמצאתם פתרון קסם כתחליף למלחמה שאף אחד לא חשב עליו ואתם רציניים לגמרי, מסתבר. באמת שאפשר לחשוב על סיבות טובות יותר לסיים את המלחמה בלי להגיע למחוזות האשליה.

ולעניינים רציניים יותר, אין מה לדבר במונחים אבסולוטים לבעית האורקים בעזה, יש אלטרנטיבות רעות יותר ופחות שתלויות בכל מיני משתנים, כולל מי יבחר לנשיא ארה"ב (בטיימליין שניקי היילי נשיאה הם כבר היגרו מהרצועה). פילדלפי זה לא פתרון בפני עצמו בלי חופש מבצעי, אבל לצורך העניין ממש לא סביר להקטין את החשיבות שלו. בסוף מה שראינו בעזה זה המון נשק סיני, רוסי ובעיקר אירני, הוא לא גדל בחממות של גוש קטיף, כולו תקני, חלקו מתקדם - רובי צלפים, פצצות תרמובאריות, טילי נ"ט, ציוד ל"א, כדורים חודרי שריון, ועוד כמה דברים ברמת ייצור גבוהה שאני לא יודע מאיפה הגיע אבל אין שום סיכוי שיצא ממפעל נשק עזתי. הם ינסו להבריח בכל זאת? זה לא יהיה הרמטי? בסדר, גם השמירה על נשק צהלי רחוקה מלהיות הרמטית, זה לא אומר שמומלץ לפתוח את צאלים לעבריינים בדואים כי הם מצליחים לגנוב. השאלה היא כמותית. אפשר להבריח מעט, אפשר להבריח הרבה. נראה לי שההבדלים ברורים.

ובניגוד לימים של לפני ההתנתקות כאשר האנסים החוקתיים והשכפ"צ של הנוחבות אסרו להוריד בית ברפיח בשביל להגן על כוחותינו, צה"ל כבר גילח עומק של יותר מחצי קילומטר נדל"ן עזתי אז האפשרות לשלוט על הציר היא כבר הרבה יותר טובה מאשר היתה בשנות ה 2000. ובכל מקרה זה יעלה בהרבה פחות חיי אדם להגן על ציר פילדלפי, לאחר ביצור, מפני חמאס בתצורתו הנוכחית, לעומת הגנה על עשרות הקילומטרים האחרים מול חמאס שהשתקם והתחמש מחדש. את החשבונית הזאת כבר קיבלנו. ובכל מקרה לדבר על חיילים הרוגים היה אפשר לפני ה - 7 באוקטובר, גם אני שקלתי את המחירים האלה כל הזמן, אבל אחרי שהמציאות נחתה עלינו אין שום יקום שבו האלטרנטיבה של ילדים שרופים עדיפה.

בקשר לגיוס של לוחמים צריך להבין, לתת לילד בן 16 קלצ'ניקוב לא הופך אותו ללוחם אלא לבשר תותחים. לא מעט מחבלים טרום 7.10 התאמנו שנים ברצועה אבל גם מחוץ לרצועה והתמחו בהפעלת אמל"ח מגוון. איזה אימונים עושים לצעירים מתוסכלים שחיים באוהל וכטב"מים חגים להם מעל הראש? כנראה שלא באותה רמה של הנוחבה שקיבל הכשרה מכוח קודס. ממה שאני מכיר רוב ההתארגנויות שלהם מחדש היא בעיקר כלפיי פנים ולא כלפיי צה"ל או העורף הישראלי. הם נאחזים בכל צורה בשטח כדי להרתיע גורמים אחרים להיכנס לוואקום, אבל אם הדיווח הזה בתקשורת על 3000 לוחמים בצפון הרצועה נכון זה אחלה תירוץ לתזז את האוכלוסיה העזתית דרומה ואחרי שמטהרים את השטח ממחבלים לדאוג שאף אחד מהם לא חוזר צפונה ולייצר עוד מנוף לחץ, משהו שהיו צריכים לעשות מזמן. רוצים את השטח בחזרה? תחזירו חטופים. ואם זה לא עוזר, אפשר אולי אפילו לשלוח איזו דניאלה וייס לסיור בשביל להלחיץ אותם. ואין שום בעיה ושום דרמה עם לחזור לשם, זה ליטרלי התו"ל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 ספטמבר 2024, 23:11

מבחינתי ה-7 באוקטובר הוכיח יותר מהכל דבר אחד פשוט- שישראל לא יכולה יותר להשלים עם קיומם של איומים סמוכי גבול בהיקף ובאיכות הנוכחיים שלהם, זה מחיר הדחיינות של יותר מ-20 שנה, במוקדם או במאוחר המציאות תכה לכולם בפנים בטיימינג הכי לא נוח.

אם לא נצליח לנטרל את עזה כזירה אין לנו אפילו חלקיק סיכוי לנטרל את לבנון בהמשך (ולדעתי לפחות מדובר בקרב די אבוד כי גם עם רצועת ביטחון עד הליטני שספק אם הציבור בארץ יוכל לעכל, שלא לדבר על לחץ בינלאומי כבד, לא נוכל באמת לסגור את הגבול הענק של לבנון עם סוריה ולמנוע הברחות והתעצמות מחודשת של חיזבאללה) שלא לדבר על התמודדות מול איראן.
התרחיש "האידיאלי" הוא עזה כזירה גמורה פלוס מינוס במודל יהודה ושומרון והחזרה של חיזבאללה לממדים סבירים כארגון טרור תוך כדי התכתשות ממושכת ומבצעים גדולים אחת לשנתיים- שלוש. על הפנים? בהחלט, אבל האלטרנטיבה הרבה יותר גרועה, וגם כך אין דרך להגיע לתרחיש הזה בלי לעבור בה. חיסול של חמאס אפשרי בהחלט, זה שלחלק לא קטן מהישראלים (והפוליטיקאים בתוכם) אין פרומיל של סבלנות והם לא מסוגלים לקבל את העובדה שמדובר בתהליך ארוך שייקח שנים זה עניין אחר.
עזה זו הזירה הכי נוחה שיש לישראל מכל הזירות שהיא צריכה להתמודד מולן, אבוי לנו אם אפילו את זה לא נצליח לבצע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 00:50

(הגיון בריא נכנס לדיון)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 10:31

וביי ביי לחטופים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 11:58

מזל שלכוחות הברית לא היו אנשים שחשוב להם יותר חטופים מנצחון המלחמה.
ברצינות, מה זה הקטע הזה? בגלל שיש חטופים אז זהו? הם ניצחו? זה ג׳וקר שמנצח הכל?
אם ביום הראשון למלחמה הם היו מכריזים שבכל יום חטוף נוסף יוצא להורג, אפילו אם בסגנון דאע״ש בשידור חי, עדיפות ראשים ושריפה בחיים - אז היית מרים דגל לבן ולא עושה כלום? אני באמת שואל.

מה אני אגיד לך, לאף אחד לא נעים לומר זאת אבל כן - אם זה או החטופים או נצחון על הנאצים האלה - אני מעדיף נצחון על הנאצים האלה, וזה מאוד כואב ואני מכיר גם אנשים באופן אישי שבני משפחה שלהם בין החטופים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 13:37

אם אתה באמת שואל (ואני יודע שאתה לא) אז לפי דעתי, אם נחסל את סינואוור וההנהגה של חמאס ואת כל היכולות הצבאיות שלו אבל כל החטופים ימותו - אז הפסדנו.
ואני גם די בטוח שרוב העם חושב כמוני. ואני גם די בטוח שאם זה חו"ח יקרה, זה פצע בנפש הלאומית שלא יגליד עשרות שנים, כמו הפצע של יוה"כ שאנחנו מחטטים בו כבר 50 שנה ועוד ממשיכים. תרחיש כזה של מות החטופים יכול להביא לפירור האחדות ומשם המדרון כבר מגיע להתמוטטות המדינה וכל הפרויקט הציוני.
מצד שני, עם אויבים מסביבנו אנחנו חיים כבר מעל 70 שנה ואפילו מתפתחים ופורחים. החמאס וגם חיזבאללה, כל עוד אין להם יכולות גרעיניות, לא מהווים איום קיומי כל עוד יש אחדות אצלנו ואחזות צריכה ערכים משותפים כמו פדיון שבויים

לכוחות הברית או לעמים אחרים לא אכפת מחטופים או שבויים? יופי להם. לנו זה לא מתאים. הם גם לא מחטטים במלחמות העבר במשך 50 שנה (אלא אם הם נצחו כמובן) ואנחנו כן. ההיסטוריה של עסקאות שבויים וחטופים מראות שלישראלים חשוב יותר להחזיר אותם הביתה בחיים מאשר לנצח בשדה הקרב.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 06 ספטמבר 2024, 13:47

אני די בטוח שרוב העם לא חושב כמוך, וכשמדברים על קבלת החלטות קשות, אלו בדיוק ההחלטות הקשות, הטרגיות והלא הוגנות- המדינה יותר חשובה מהחטופים, וכמות האבדות העצומה שספגנו מתחילת המלחמה (ויש פורום גדול של משפחות שכולות שלא מוכן בשום פנים ואופן להפסקת הלחימה כי מבחינתם זה אומר שהילדים שלהם נפלו לחינם, ואני מסכים לחלוטין) היא כזו שבסופה צריך להתרחש דבר אחד בלבד והוא שחמאס לא קיים יותר כארגון טרור ששולט ברצועה, פחות מזה ומדובר בהפסד שיקרין על כל המזרח התיכון, ובמיוחד על חיזבאללה שכנראה יתכנן מגה 7 באוקטובר בעקבות ההתקפלות של ישראל עבור החטופים כי ברור שהקלף הזה עובד ומהווה תעודת ביטוח מהשמדה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים