במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 18:56

InterAl כתב:אמרתי, כי player agency הוא המהות של rpg. ואין מה להשוות את העומק של מערכת הקרב של bg3 לפיגור היפני של דרגון קווסט או אולטימה 1, הכל שם בסיסי ברמה של גיימפליי מלפני 40 שנה.

בפפ7 היה לך פאקינג Player agency ? :lol: לא. אז למה שיחקת אותו? כי אתה זונת גרפיקה שמתלהב מאקשן טוב כמו כל המערב לא עניין לך את הביצה שם שאין לך player agency
ולא עניין לך את הביצה המהות של RPG ולא שום עקרון פילוסופי שכזה.

אין לי בעיה עם זה שאתה לא אוהב דרגון קווסט, כן? מצדי תחשוב שזה הדבר הכי גרוע בייקום זה היופי בחיים, זבל לבן אדם אחד הוא אוצר לאדם אחר וכו' :-)
אבל בוא לא נשחק אותה שזה בגלל שחשוב לך player agency ושפתאום מאוד עקרוני לך לשחק רק במשחקי RPG טהורים ;)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 נובמבר 2024, 19:05

כי יחסית ל-1997 הוא היה משחק טוב, כמו שיחסית ל-1988 גם dq3 משחק טוב. שניהם גרועים יחסית ל-2024.
ולא אמרתי שאני לא אוהב דרגון קווסט, נהניתי ממה ששיחקתי. הוא פשוט לא ברמה של המשחקים הגדולים באמת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 19:14

לא מפתיע אותי אתה מזלזל בכל מה שלא מערבי מהיום שאני מכיר אותך הפסד שלך. תן לי רק להגיד לך מה שכתבתי לDF בתגובות. אני לא יכול לקחת את הפוסטים שלך על RPG ברצינות יותר :) להגיד על 5 מליון+ בני אדם שמפסיקים לעבוד ביום שיוצא DQ חדש וזה חלק חשוב בזהות שלנו שאנחנו מטומטמים או שהסדרה שלנו מטומטמת זה זלזול, מעיד בעיקר על חוסר הידע שלך בגיימינג לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 נובמבר 2024, 19:30

תוכל למצוא יותר מיליונים שעושים אותו דבר כשפפ חדש יוצא. לא אומר כלום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 19:47

פרשתי מהויכוח לא כי הפסדתי אני יכול בקלות לנצח אותו ולהשאיר אותך ספייצלס אז אל תחשוב שאני בורח לך, ושניצחת, זה פשוט ויכוח עקר כי כמו כל המערביים אתה לא תפרגן ליפנים אתה לא תגיד מילה טובה על סדרה שהביאה למדיום כ'כ הרבה אבל אם זו היתה סדרה מערבית היית מהלל אותה כל היום, פשוט איש של דעות קדומות :)

הפסד שלך, אתה בעיקר מיקרוקוסמוס של הגיימר הישראלי המצוי שלא מכיר כלום חוץ מהמשבצת הקטנה שלו.\\

נ.ב רק להוכיח כמה אתה חרטטן על... תמונה שווה 1000 מילים אינטר. בדיקת מציאות למרות שזה קשה לך.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 נובמבר 2024, 20:42

אני לא מבין את הקביעה הזאת מערבים לא אוהבים משחקים בתורות
ואז לתת תרוצים למה משחקים מסוימים בתורות שיצאו במערב,
כן הצליחו

מה זה רלוונטי למה פוקימון הצליח במערב
ואיך נינתנדו שיווקה אותו ? ,בפועל הצליח
ועוד הרבה משחקים בתורות

דרך אגב נצא קצת מrpg ,הייתה תקופה שסדרת worms הצליחה בענק
והיא בתורות
סינגל או מולטי בתורות

וסדרת דרגון קווסט קיבלה גרסאות מערביות
זה אומר שהצליח מספיק במערב להצדיק תרגומים ומכירה במערב

תרגום מקצועי זה לא דבר זול
זה לא תרגום של חובבים

והרבה פעמים זה בכמה שפות לא רק לאנגלית
במיוחד גרסאות שיוצאות באירופה

אולי באחוזים יפנים מעדיפים משחקים כאלו יותר
אבל כבר מדרגון קווסט אחד הייתה הצלחה במערב

כמו שכבר אמרתי כמה פעמים
היום השוק קשה יותר למשחקי aaa

לא קשור לתורות

הרבה משחקים נכשלים
רק תזכור את קונקורד ואיזה נפילה היה לו

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 21:06

אם אנשים אוהבים משחקים בתורות למה Midnight Suns נכשל במכירות בזמן שדיאבלו 4 שובר שיאי מכירות?
ורק שיהיה ברור אני פאנבוי של baldurs gate אני לגמרי אשחק בBG3 ואני מאמין שיותר מריצה אחת בשביל לראות את כל הבחירות שבו, אבל שאינטר בא ואומר שאופציה של סקס עם דוב זה המהות של RPG לא נותר לי אלא לצחוק.

אני אפילו לא יודע איך הגענו לויכוח הזה, כי אני הכי "חייה ותן לחיות" ושכל אחד ישחק מה שבזין שלו, אבל אינטר עם הזלזול שלו בכל מה שלא מערבי מצליח לגרור אותי לויכוחים האלה כל פעם מחדש, אבל שוב בעיקר הוא הוכיח פה לדעתי כמה הוא חסר ידע בכל מה שקשור לJRPG/RPG מה לעשות לא הכל אפשר ללמוד בעזרת ויקפדיה/GPT/יוטיוב ולתת הוט טייק של 5 דקות.

פיינל פנטזי סדרה גוססת ומתה שתעלם מהעולם וDQ פה להישאר לעוד 40 שנה ויותר ואני מצפה לשחק בה עד בכייף בגיל 90 ומעלה מבטיח לך שלא יהיה פיינל פנטזי עוד 50 שנה קרירין, זה כל מה שמשנה לי בסוף היום :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 נובמבר 2024, 21:12

bg3 הוא משחק מערבי בתורות ושבר שיאים. כמה שטויות אפשר לפלוט?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 21:28

לפי הDATA מ2023 34% מהשחקנים בBG3 קנו אותו כדי לנהל רומן עם דוב וזה בפאקינג 2023 אני מניח שהיום הנתון הוא שמעל 70% ניהלו רומן עם דוב, תמשיך לחרטט לעצמך שזה בגלל התורות, איפה כל אלה היו שWasteland 2 ו3 יצאו? בדיוק אינטר בדיוק.

אתה צריך להבין שכשמשחק מתפוצץ חוץ מהארדקורים כמונו שגדלו על BG או הותיקים שבאו בגלל שנהנהו מDivinity יש גם עדר של מטומטמים שסתם קונים כל מה שפופלארי באותו רגע כי הם רוצים לרוץ לפורומים או יוטיוב לכתוב פוסט על המשחק הפופלארי ולקבל לייקים ואת מנת התשומי היומית שלהם, זה לא סותר שאנשים במערב בדרכ לא אוהבים משחקים בתורות, זה לא היה קורה בלי הדוב תמשיך לספר לעצמך שכן, אתה חי בסרט והוא גם לא מוצלח הסרט.

פייר אמבלם? גם התפוצץ בגלל רומנים, אתה יודע את זה שכל משחקי התורות האלה התפוצצו בגלל עדר של בתולים שזה הכי קרוב שהם יגיעו למערכת יחסים לא ברור לי למה אתה משחק אותה שהמשחקיות בתורות היא הסיבה, מה זה נותן לך?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 נובמבר 2024, 21:34

200 אלף עשו סקס עם הדוב. זה אפילו לא 1% מהשחקנים. תמשיך לחרטט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2024, 21:44

די להוציא נתונים מהתחת בחייאת, אם אתה לא יכול לגבות את זה עם לינקים ומספר מקורות עדיף לא להביא בכלל כי אני יכול.
המציאות לא תשתנה אינטר לא משנה כמה תנסה,יפן עליונה על המערב במשחקים, בכל זאנר תתמודד לא תתמודד המציאות לעולם לא תשתנה. המערב בחיים לא יצליח לסגור את הפער גם עוד לא מאה שנה, בטח שבטח לא מול דרגון קווסט שתמיד תשאר הסדרה הכי טובה בגיימינג אבר, קשה לך לא קשה לך המציאות תשאר כזו לעולמי עד.

שכל המשחקים שאתה אוהב יהפכו לabandonware שצריך אימולטורים להפעיל ולהיכנס לכל מיני אתרים שכוחי אל מלאים בהאקרים להשיג אותם, אני אשחק בדרגון קווסט 40 בגיל 95, ואזכור עם איזה קלולס התווכחתי באינטרנט :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 נובמבר 2024, 23:42

כנראה יש דברים בגו לגבי FF, אבל הנתון CCU שהבאת בעיקר מדגים את ה mismanagement של סקוור-אניקס את הזיכון הזה בשל ההידבקות למאניהאטס של סוני.
כל ה JRPG חוו את הביצועים הכי טובים שלהם תודות לשחרור מקביל בסטים, אבל FF נותר תקוע בבלעדיות כזו או אחרת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 נובמבר 2024, 12:32

סקוור בכללי מטומטמים תראה את זה על DQ3.הטוויטר לא מטעים לי.

- Instantly becomes the #1 best selling game in Japan for the whole of 2024!
- Biggest launch in Japan since Zelda TOTK
- Biggest launch for Square Enix in Japan since DQ11 in 2017!
Total: 821,770
לא כולל סטים, לא כולל דיגיטל בכלל. ולמה אני אומר שהם מטומטמים? כי אנשים בהיסטריה ביפן להשיג עותק פיזי לסוויץ ופשוט אין סקוור לא חשבו שיהיה ביקוש ברמה הזו לריימיק אז לא שלחו מספיק עותקים פיזים לסוויץ.אם הם לא מבינים שהם היו צריכים לשלוח כמויות מטורפות של עותקים פיזים, איך יבינו שהם היו צריכים להיות בסטים? :)

זה ברור שהם מטומטמים שהם לא שמו את הסדרה הכי טובה בעולם על סטים כל הזמן DAY ONE. שיהיה לי סטים דק הדבר הראשון שאני אריץ עליו יהיה מן הסתם DQ3 ריימיק אני אקנה עותק גם בסטים בחודשים הקרובים. (אולי גם לסוויץ לא החלטתי)

אם לסקוור היה מוח? הם היו שמים רימאסטר של DQ8 אתמול בסטים וכל הפלטפורמות ורואים איך הם מעל 1M בפחות משבוע, אני מקווה שהם הבינו באמת שמולטיפלטפורום זו הדרך, לא חושב שזה יציל סדרה עלובה כמו פפ או יעזור במשהו לכל משחקי הB tier, העלובים שלהם, אבל DRAQUE ?
DRAQUE חייב להיות על סטים כל הזמן היפנים כבר שם.
https://x.com/Genki_JPN/status/18595859 ... _&ref_url=

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 23 נובמבר 2024, 11:29

glass man כתב:אם אנשים אוהבים משחקים בתורות למה Midnight Suns נכשל במכירות בזמן שדיאבלו 4 שובר שיאי מכירות?
ורק שיהיה ברור אני פאנבוי של baldurs gate אני לגמרי אשחק בBG3 ואני מאמין שיותר מריצה אחת בשביל לראות את כל הבחירות שבו, אבל שאינטר בא ואומר שאופציה של סקס עם דוב זה המהות של RPG לא נותר לי אלא לצחוק.

בתור אחד שהז'אנר האהוב עליו זה תפקידים בתורות אני חייב להגיד שההשוואה לא נכונה, מידנייט סאנס הוא משחק גרוע שנשען על הפרנצייז 'ן מארוול, זה קצת בושה שמשחק כזה יצא מהמפתחת של אקסקום...

בלדורז גייט 3 לעומת זאת הוא אחד מהשיאים של בז'אנר ואני חושב שהוא יהיה אחראי לפריחה מחודשת של הז'אנר.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 נובמבר 2024, 13:03

סימתי אתמול את hogwarts legacy

בסיכום המשחק נחמד
לא מושלם ,לא משחק השנה

אולי הוא הכי טוב בזיכיון ארי פוטר ,לא באמת יודע
והוא כן מאוד מושקע ,רואים שעבדו אליו הרבה

אבל בגדול רובו מזכיר אססין קריד בעולם ארי פוטר
בשלב מסוים ברוב הקרבות אפשר להתגנב ,ובמיוחד אם מחזקים את הקסם הזה
ברמה רגילה או גם די קל

הבוס האחרון קצת קשה ,למרות שעברתי אותו בניסיון ראשון
פשוט היה לי מספיק תרופות
ואפילו לא ניצלתי את כל היכולות של השיקוים
כי במקרה והייתי מנצל הוא היה קליל

יש אותו " זבל על המפה " של אססין קריד
אותו משימות פילר שחוזרות על עצמם
יש יותר מידי דברים משעממים לעשות לקבל 100 אחוז

אני עשיתי הרוב לא הכל

אבל בגדול המשחק נחמד

פה ושם יש חלקים שמזכירים את בולי

אני ממליץ במחיר עד 80 שקל אני מצאתי ב70 שקל
אבל רק על מחשבים חזקים או xsx או ps5

זה שהוא פועל על חומרות חלשות ,סוויץ ps4 xbo
ידוע ,אבל בשינמוך מאוד רציני

שניסיתי אותו על הrog ally ,פשוט לא רציתי לשחק ככה
נכון זה אפשרי ,פשוט מוציא את כל הכיף מהמשחק

הרבה מאוד מהמשחק הזה זה הגרפיקה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 נובמבר 2024, 19:56

Baba Yaga כתב:
glass man כתב:אם אנשים אוהבים משחקים בתורות למה Midnight Suns נכשל במכירות בזמן שדיאבלו 4 שובר שיאי מכירות?

בתור אחד שהז'אנר האהוב עליו זה תפקידים בתורות אני חייב להגיד שההשוואה לא נכונה, מידנייט סאנס הוא משחק גרוע שנשען על הפרנצייז 'ן מארוול, זה קצת בושה שמשחק כזה יצא מהמפתחת של אקסקום...

בלדורז גייט 3 לעומת זאת הוא אחד מהשיאים של בז'אנר ואני חושב שהוא יהיה אחראי לפריחה מחודשת של הז'אנר.

חייב להגיד שזו פעם ראשונה שאני שומע דעה של מישהו שחושב שהמשחק גרוע, אני רק שומע מאנשים כמה הוא מעולה והמשחק בתורות מהטובים שיצאו, בא לך לפרט? חוץ מביקורות על זה שמערכות היחסים שלך עם גיבורי מארוול הם על הפנים לא שמעתי ביקורת האמת, והממוצע שלו אחלה. :-)

אני בטוח שBG3 מדהים, הוא בא מחברת פיתוח מדהימה שעד היום בעיני לא היתה לה נפילה אחת :) בכל זאת, כמה שBG3 מוצלח ומכר 15M, אם נהיה כנים
(ואם אינטר למשל היה כנה) :-) נצטרך להודות באמת שה15M שBG3 עשה זה דבר חריג ביותר למשחק בתורות, משחקים בתורות כיום לא מעזים לחלום על המספרים האלה אני לא חושב שאנחנו יכולים להסתכל על BG3 או dvinity ולהגיד שזה הנורמה כי רוב המשחקים בתורות לא מוכרים ככה, רוב המשחקים בתורות מוכרים פחות. ה15M האלה שקנו את BG3 לא ילכו לקנות למשל את The Bards Tale 5 כשיגיע והם גם לא הלכו לקנות את jagged alliance 3 בכללי ה15M האלה רובם מתעלמים מRPG בתורות, והרומן שלהם עם BG3 חד פעמי.

פשוט תשאל את עצמך באבא אם סייברפאנק 2077 היה בדיוק כמו שהוא אבל בתורות, הוא היה מצליח? לא נראה לי, כאילו יש סיבה למה בטסדה עשתה את פולאאוט 3 אקשן ולא בתורות, יש סיבה למה סדרת פפ הפכה להיות אקשן לאנשים היום (אולי לא אני, לא אתה, לא אינטר לא רוב וקסלים אבל רוב האנשים) אין סבלנות למשחקים בתורות לפי דעתי.

אז כן, ברור שכשאמרתי "אנשים קנו את BG3 בגלל הסקס עם הדוב" זו היתה הגזמה רטורית :D אבל הנקודה היתה שBG3 הצליח לדעתי למרות שהוא בתורות, אם הוא היה משחק אקשן תפקידים כמו המכשף אני בטוח שהוא היה מצליח לפחות פי שניים, שאתה רואה שסקיירים שהוא אקשן RPG עשה 60M והמכשף 3 שהוא אקשן RPG עבר את ה50M וWukong עשה מעל 20M בפחות משנה כולם אקשן RPG המגמה וההעדפה של הגיימרים ברורה.

לעומת זאת האנשים למשל שקונים דרגון קווסט אלה פלוס מינוס אותם 6M שקונים אותו כבר עשורים אנשים חדשים בקושי מגיעים, בעיקר כי הם מאמינים בשיט של אינטר שאין תחכום והמערכת קרבות בתורות זה מפגר ומשעמם,אבל אני חותם לך שאם המערכת היתה אקשן אינטר היה שם DAY ONE. המקרה של אינטר ממש מצחיק כי הוא ירד פה על המערכת קרב של BG3 שהיא מתישה אותו, הבן אדם פשוט אוהב להתלונן ואף פעם לא מרוצה :-) עכשיו לצורך הויכוח המערכת של BG3 פתאום מרתקת אותו -)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 נובמבר 2024, 20:55

לא זוכר שאמרתי משהו כזה. כן, הגיימפליי של בג3 הוא הרבה רמות מעל rpgs בתורות מלפני 40 שנה. זה לא אמור להפתיע אף אחד. הוא מכר הרבה בגלל שהוא משחק סופר איכותי ברמת הפקה aaa + המשך לאחד ה-rpgs הכי אהובים ונחשבים של כל הזמנים + מפותח ע"י לריאן שהפכה מאז dos2 לאחת המפתחות הכי מוערכות בתחום + d&d5. בדיעבד ההסבר להצלחה שלו מאוד ברור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 נובמבר 2024, 21:18

אתה יכול להסביר למה המערכת של BG3 יותר טובה מהמערכת של DQ3 חוץ מ"ככה זה?"
בDQ3 יש לך: סטטוס אפקט שאשכרה עובדים, אתה יכול לעשות לעצמך באפים מטורפים לאויבים די באפים מטורפים והם אותו דבר לך, אתה יכול להרדים אותם לבלבל אותם, לעשות ריפלקט לקסמים שלהם חזרה אליהם, יש חשיבות לאלמנטים,ושוב הם אשכרה עושים אותו דבר לך לא סתם עומדים שם כמו עציץ ואפילו שהמשחק בתורות בלי הצבה בקרבות עצמם, יש חשיבות מכרעת איפה אתה מציב כל אחד בקבוצה שלך לפני הקרב (אויבים מן הסתם יציקו יותר למי שבקדמת השורה)

כאילו מה עוד אפשר לבקש בRPG ? אני משחק את המשחק 22 שנה ובפעם הזאת עשיתי חבורה שאף פעם לא עשיתי 22 שנה אני אשכרה עושה טקטיקות שלא היו זמינות לי.
מה כבר יש לך בBG3 (עזוב את החופש להרוג את מי שתרצה, חופש בחירה, אלה דברים שיהיו לך בDQ12 )

כאילו מה כל כך מלהיב אותך,שאתה יורה על חבית היא מתפוצצת ? הראקטיביות? ביג דיל, שאני מבלבל אויבים בDQ3 הם מתחילים להרביץ לבוס במקום לי והורגים אותו בשבילי, נו... מה הביג דיל, פשוט תהיה יצירתי עם הקסמים שלך.מה אתה טכנית עושה עם הקסמים שלך בBG3 שאין לו מקביל בDQ3?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 נובמבר 2024, 22:19

glass man כתב:
Baba Yaga כתב:

חייב להגיד שזו פעם ראשונה שאני שומע דעה של מישהו שחושב שהמשחק גרוע, אני רק שומע מאנשים כמה הוא מעולה והמשחק בתורות מהטובים שיצאו, בא לך לפרט? חוץ מביקורות על זה שמערכות היחסים שלך עם גיבורי מארוול הם על הפנים לא שמעתי ביקורת האמת, והממוצע שלו אחלה. :-)

אני בטוח שBG3 מדהים, הוא בא מחברת פיתוח מדהימה שעד היום בעיני לא היתה לה נפילה אחת :) בכל זאת, כמה שBG3 מוצלח ומכר 15M, אם נהיה כנים
(ואם אינטר למשל היה כנה) :-) נצטרך להודות באמת שה15M שBG3 עשה זה דבר חריג ביותר למשחק בתורות, משחקים בתורות כיום לא מעזים לחלום על המספרים האלה אני לא חושב שאנחנו יכולים להסתכל על BG3 או dvinity ולהגיד שזה הנורמה כי רוב המשחקים בתורות לא מוכרים ככה, רוב המשחקים בתורות מוכרים פחות. ה15M האלה שקנו את BG3 לא ילכו לקנות למשל את The Bards Tale 5 כשיגיע והם גם לא הלכו לקנות את jagged alliance 3 בכללי ה15M האלה רובם מתעלמים מRPG בתורות, והרומן שלהם עם BG3 חד פעמי.

פשוט תשאל את עצמך באבא אם סייברפאנק 2077 היה בדיוק כמו שהוא אבל בתורות, הוא היה מצליח? לא נראה לי, כאילו יש סיבה למה בטסדה עשתה את פולאאוט 3 אקשן ולא בתורות, יש סיבה למה סדרת פפ הפכה להיות אקשן לאנשים היום (אולי לא אני, לא אתה, לא אינטר לא רוב וקסלים אבל רוב האנשים) אין סבלנות למשחקים בתורות לפי דעתי.

אז כן, ברור שכשאמרתי "אנשים קנו את BG3 בגלל הסקס עם הדוב" זו היתה הגזמה רטורית :D אבל הנקודה היתה שBG3 הצליח לדעתי למרות שהוא בתורות, אם הוא היה משחק אקשן תפקידים כמו המכשף אני בטוח שהוא היה מצליח לפחות פי שניים, שאתה רואה שסקיירים שהוא אקשן RPG עשה 60M והמכשף 3 שהוא אקשן RPG עבר את ה50M וWukong עשה מעל 20M בפחות משנה כולם אקשן RPG המגמה וההעדפה של הגיימרים ברורה.

לעומת זאת האנשים למשל שקונים דרגון קווסט אלה פלוס מינוס אותם 6M שקונים אותו כבר עשורים אנשים חדשים בקושי מגיעים, בעיקר כי הם מאמינים בשיט של אינטר שאין תחכום והמערכת קרבות בתורות זה מפגר ומשעמם,אבל אני חותם לך שאם המערכת היתה אקשן אינטר היה שם DAY ONE. המקרה של אינטר ממש מצחיק כי הוא ירד פה על המערכת קרב של BG3 שהיא מתישה אותו, הבן אדם פשוט אוהב להתלונן ואף פעם לא מרוצה :-) עכשיו לצורך הויכוח המערכת של BG3 פתאום מרתקת אותו -)

רוב המשחקים באופן כללי לא עושים 15 מיליון עותקים או יותר
רוב המשחקים שעושים מספרים כאלו במחיר מלא
זה הצלחה גדולה

למשחק גדול ממוצע כמה מיליון עותקים זה להחזיר את ההשקעה
ומעל זה זה רווח
וbg3 כניראה ריווחי מאוד

ולהשוות לסקרים וויצר 3 ?

הם המון שנים בשוק ויצאו לשניהם מיליון ואחד פורטים
זה ממש לא הוגן להשוות מול משחק טרי
יש גרסה של וויצר 3 אפילו לסוויץ

עכשיו מה היה קורה אם ככה או אם ככה ,מה זה רלוונטי בכלל ?

זה סתם תרוצים

העובדה שגם היום יש משחקים בתורות שמוכרים טוב
לא כולם מצליחים ,אבל בכל ז'אנר לא כל משחק מצליח
למעשה סטטיסטית יש הרבה מאוד כישלונות

התחרות מאוד מאוד גדולה
אנחנו מדברים על אלפי משחקים שיוצאים לקונסולת מיינסטרים היום
זה מספרים עצומים
להצליח בשוק כזה לא קל

בפועל יש משחקים בתורות שמצליחים וממשיכים ליצר אותם
במקרה וכולם היו נכשלים הם לא היו מיוצרים

יש פרויקטים שמסוכנים כלכלית אז לא מיצרים ,לפחות לא בינתים
סתם בדקתי ודרגון קווסט 12 מתוכנן ל2025-2026
מנחש שזה השקעה גדולה לסקור איניקס

וסתם לידע ,פינל פנטזי 16 שבעיקר אקשן
נחשב מאכזב במכירות ,ככה שלא כולם אוהבים את המעבר
אני היום משחק בפינל פנטזי 5 פיקסל רימיק ומאוד אוהב אותו

אומנם משתמש בבוסט של xp וכסף וקסם כפול 4
ועדין לא אבל חלק מהזמן יבטל מפגשים רנדומלים
אבל המשחק שעות ראשונות ממש טוב

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 23 נובמבר 2024, 22:47

glass man כתב:
Baba Yaga כתב:
glass man כתב:.

העניין עם מערכת היחסים של הדמויות הוא די מקיף ומטריד לאורך כל המשחק, בין הקרבות אתה חייב לחקור את הסביבה שלך, לדבר עם דמויות אחרות ולבצע כל מני דברים כדי לקדם את העלילה. זה הורס את הקצב של המשחק ומפריע לך להתמקד בעיקר. אני לא צלחתי את השלוש שעות הראשונות של המשחק מרוב שזה מתיש ואני בדררך כלל לא אחד כזה. יכול להיות שלשחקנים שבאו לראות סרט מארוול זה הרבה יותר זורם אבל לי זה לא התאים בכלל.

בנוגע לבלדורז גייט 3 שוב, הוא הסתמן כלהיט די מהארלי אקסס שלו, היה לו צוות יח"צ מדהים שידע לפרוט מצד אחד גם על הנוסטלגיה של השחקנים הוותיקים של בלדורז גיט וגם להיות כל הזמן במודעות של שחקנים חדשים, אם זה מהסרטון פתיחה של המחשק שהראה ערכי הפקה שרואים במשחקי תפקידים רק בבליזארד, או כל מני שערוריות ופרטים פיקטניים כמו הסקס עם הדוב... ובנוסף על כך היה קשב מטורף לקהילה ולהערות שלה, דבר שבקושי קורה היום אצל מפתחות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 נובמבר 2024, 00:18

glass man כתב:אתה יכול להסביר למה המערכת של BG3 יותר טובה מהמערכת של DQ3 חוץ מ"ככה זה?"
בDQ3 יש לך: סטטוס אפקט שאשכרה עובדים, אתה יכול לעשות לעצמך באפים מטורפים לאויבים די באפים מטורפים והם אותו דבר לך, אתה יכול להרדים אותם לבלבל אותם, לעשות ריפלקט לקסמים שלהם חזרה אליהם, יש חשיבות לאלמנטים,ושוב הם אשכרה עושים אותו דבר לך לא סתם עומדים שם כמו עציץ ואפילו שהמשחק בתורות בלי הצבה בקרבות עצמם, יש חשיבות מכרעת איפה אתה מציב כל אחד בקבוצה שלך לפני הקרב (אויבים מן הסתם יציקו יותר למי שבקדמת השורה)

כאילו מה עוד אפשר לבקש בRPG ? אני משחק את המשחק 22 שנה ובפעם הזאת עשיתי חבורה שאף פעם לא עשיתי 22 שנה אני אשכרה עושה טקטיקות שלא היו זמינות לי.
מה כבר יש לך בBG3 (עזוב את החופש להרוג את מי שתרצה, חופש בחירה, אלה דברים שיהיו לך בDQ12 )

כאילו מה כל כך מלהיב אותך,שאתה יורה על חבית היא מתפוצצת ? הראקטיביות? ביג דיל, שאני מבלבל אויבים בDQ3 הם מתחילים להרביץ לבוס במקום לי והורגים אותו בשבילי, נו... מה הביג דיל, פשוט תהיה יצירתי עם הקסמים שלך.מה אתה טכנית עושה עם הקסמים שלך בBG3 שאין לו מקביל בDQ3?

הלחימה במרחב דינמי שמחייבת אותך לקחת בחשבון מיקום, מבנה, מרחקים, aoe, יתרון גובה עבור ranged, איגופים, הגנה של טנקים על קוסמים, שליטה במרחב ע"י attack of opportunity, דחיפה של דמויות מגובה לתהום, הרס סביבתי שמשפיע על זירת הקרב ועוד ועוד - כל אלה אין לך במערכות סטטיות כמו של דרגון קווסט בהגדרה. ומעבר לזה, כמות האייטמים, הקסמים, class abilities, item abilities, ה-action economy וכמות האפשרויות בבילדים השונים יוצרים משחק שהאפשרויות הטקטיות בו הן בסדרי גודל מעל מה שדרגון קווסט מאפשר. זה כמו להשוות ארבע בשורה לשחמט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 נובמבר 2024, 01:01

שמע אינטר כפרה עליך אין לך מושג כמה בילדים וקלאסים יש בDQ7 רואים שבחיים לא שיחקת בו יש בו כל כך הרבה קלאסים ובילדים שבפעם הראשונה היה לי הלם תרבות ממנו , אין כמעט RPG לא טקטי עם כמות כזו של בילדים וקלאסים.
אני יודע שלא תאמין לי אז ביקשתי מGPT להשוות ותראה את התשובה שלו

n terms of classes, Baldur's Gate 3 (BG3) offers 12 main classes, each with multiple subclasses, resulting in a variety of character customization options. For example, a Cleric has seven domain choices, while Wizards can specialize in eight schools of magic, among other subclass options​
Baldurs Gate 3 Wiki

Dexerto
.

Dragon Quest VII, on the other hand, features a more expansive vocation system, with over 50 classes. These include basic classes like Warrior and Mage, advanced classes that require mastery of two basic ones, and hybrid monster vocations that allow transformations with unique skills​
Baldur's Gate 3 Wiki

Baldurs Gate 3 Wiki
.

While BG3's system is rooted in depth and narrative impact, Dragon Quest VII surpasses it in sheer quantity of classes.

עכשיו, אני לא יודע אם באמת שיחקת בDQ9 כמו שאתה אומר אבל אם שיחקת הוא לבד היה צריך לתת לך מושג כמה קלאסים ובילדים אפשריים בסדרה הזו, ולא רק זה, הitem abilities זה שם המשחק בדרגון קווסט, כל חפץ שני יש לו item ability בתוך קרב, אתה פשוט צריך לקרוא את התיאורים עליו להבין מה האבילטי שלו, סלע שנראה לך פשוט למשל יכול לספוג בשבילך נזק, אם תשמש בו כאייטים חרבות מסוימות ירתיעו את האויבים שלך שרביטים מסוימים יוסיפו לך MP או HP בכל סיבוב אם תשמש בהם כאייטם וכו'.

אז כן, אין לך הצבה טקטקית כי דרגון קווסט הוא לא RPG טקטי ובעצמך רשמת פה שמעייף אותך שכל קרב שני הוא טקטי שזו הסיבה שDQ לא הלך על המערכת הזו מההתחלה

להגיד שדרגון קווסט זה 4 בשורה אומר רק דבר אחד... אתה פשוט לא נשמע כמו מישהו שיש לו היכרות עמוקה עם המשחקים האלה שזה די עצוב כי DQ3 על הארד מוד או DQ11 על הארד מוד זה בדיוק מה שתפור על גיימר הארדקור כמוך ומוזר שאתה לא נותן למצבי משחק האלה לקחת אותך לקצה ואז תראה כמה עומק יש במערכות האלו, חבל.

באבא יאגה: עשית לי חשק מטורף לmidnight suns אני די בטוח שלא התכוונת לעשות לי חשק למשחק הזה, אבל כשאמרת שזה RPG שיש בו מעבר לקרבות ויש גם משימות לעשות לקדם את העלילה ושהכל מרגיש כמו סרט מארוול, מניח שזה בשבילי :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 נובמבר 2024, 02:01

הרוב שם יכולות פסיביות, stats modifiers. כנ"ל הקומבינציות בקלאסים, הרוב שם פסיבי וסטטי. בבג3 ו-d&d5 הפוקוס הוא על אקטיביות, ובמיוחד יכולות שמשפיעות על שדה הקרב. ב-dq אין אותה כמות ואיכות, וממילא אין שדה קרב. זה לא גורם שאפשר לבודד אותו, הכל בנוי סביבו. גם אין מה להשוות מבחינת כמות ואיכות האייטמים לדעתי. בקיצור, שחק במשחק, אחרת זה דיון סרק.

ולא שיחקתי בהארד מוד של 11 כי קראתי שהוא דורש לא מעט גריינד, אבל ברור לי שאפשר בלי אם אתה מומחה במשחק. אולי יום אחד בעתיד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 נובמבר 2024, 15:16

השבוע גיליתי שיש לפלייסטיישן מערכת פרסים מבוססת נקודות שצוברים, אז ניצלתי כמה נק' כדי לעשות redeem ל-Vampire Survivor. מפה לשם ביליתי כל הסופ"ש במשחק. ממכר קשות.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 נובמבר 2024, 08:44

סיימתי את GRIME - משחק מצויין, אבל הוא מתחיל מאוד חלש וצריך הרבה סבלנות כדי באמת לראות עד כמה הוא טוב.
אז אחרי שסיימתי אותו ואת שני משחקי Blasphemous - חשבתי שאני מספיק טוב והיה מבצע טוב בסטים אז רכשתי אתמול את… סקירו! כי הגיע הבלאק פריידיי וBMW עדיין לא במבצע :(
התחלתי לשחק בו והרגשתי ממש טוב, לא נפגעתי פעם אחת, ואז כשהגעתי לאוייב הגדול הראשון - זה שמלמדים אותך שצריך לפעמים לקפוץ מעל התקפות מסויימות - מתתי ממש מהר. פעמיים. ואז כבר הייתי חייב ללכת לישון כי הייתי גמור.
יש למישהו טיפים למשחק?
בינתיים אני לא בטוח שהבנתי איך עולים רמות, מה אני אמור לעשות עם המצלמה המעצבנת ומה בדיוק אני מאבד כשאני מת ומה לא.
יש גם בעייה קטנה לדעתי בעיצוב, לפחות בשלב הראשון - שקשה לראות איפה האויבים נמצאים כי הם קצת ״נבלעים״ לתוך הרקע שעליו הם עומדים. אבל אולי העיניים שלי כבר היו ממש עייפות.

במקביל - אני שיחקתי טיפה בהארי פוטר שמתחיל ממש מגניב, אבל נראה לי שהוא ממש עמוס במכניקות ותפריטים, וגם באווטאר ש-וואו כמה המשחק הזה יפה!!! טכנית הוא פשוט בטופ של הטופ.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים