Klayman כתב:https://www.videogameschronicle.com/news/former-playstation-boss-says-he-wouldve-resisted-live-service-push/
מעניין.
Uncle Pey'j כתב:והנה זה ממשיך, סוני מבטלת עוד פרוייקטי GaaS, בניהם אחד שהוציא ממני wtf בקול:
- הפרויקט של סוני בנד שידוע שהיה Gaas
-הפרויקט של בלופוינט שהיה פאקינג משחק GaaS של...God of War, כן.
ממה שאני מבין, עבודה של שנים על שני הפרויקטים האלה בעצם נזרקה לפח, אף אחד מהסטודיואים האלו לא עבד על שום דבר אחר במקביל.
הספקולציות מה בלופוינט עשו מהרגע ששיחררו את דימון סולס נפתרו גם הן: מ-2020 עד 2022 הם היו all in בעזרה ל-SSM עם רגנארוק ואחרי כן התחילו לעבוד על
משחק GaaS שיעשה שימוש ב-IP.
עוד לא ברור אם הביטולים האלה יובילו לגלי פיטורים, אבל בכל מקרה זה נראה רע מאוד.
המקור הוא שרייר, אבל נראה שהוא עזב את טוויטר ועבר לעיר המקלט החדשה של הפרוגרסיבים בלוסקיי:
https://bsky.app/profile/did:plc:2mkgbhbhqvappkkorf2bzyrp/post/3lfvfm2febc2e?ref_src=embed
glass man כתב:קאז איזה לפרוש כנפיים? אני חושב שאני האמנתי שGAAS זה העתיד אפילו יותר ממך, ואני לא חושב שזו בושה להודות שלא הייתי בכיוון ושגם אתה לא בכיוון.
זה לא שהעדפתי את העתיד הזה, פשוט ראיתי את כמות השעות המטורפת שאני שם על משחקי GAAS וחברים שלי, ואנשים מהעבודה, ואנשים ברשת שכולנו שמנו אלפי שעות... ולכן המסקנה שלי היתה אחת, שזה העתיד.
בסוף אתה רואה את המציאות, נוטי דוג לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, המפתחים של קונקורד לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, סוני בנד בטח שלא יכולים לעשות GAAS טוב. רוקסטדי לא יכולים לעשות משחק GAAS טוב.
אז לא עדיף שהצוותים שסוני יעשו מה שהם טובים בו? בנוגע לDragon age זו סדרה שבאופן פרוגרסיבי (no pun intended ) הופכת לגרועה ממשחק למשחק
DA2 היה גרוע מהראשו DA3 היה גרוע מ2 ועכשיו זה. אנשים באמת לא אוהבים שדוחפים להם את הפרוגרסיביות לגרון כמו שלאסקין אמר וזה מוריד מהמשחק, אם זה לא היה קורה אני היייתי כבר עמוק בחרישה על DA4 כי ממש הייתי צמא לRPG בשרני וטוב בדור הזה ותליתי המון תקוות שהוא יהיה זה אז באתי סלחני מאוד, ועדיין הם הצליחו לפשל.
DrKeo כתב:
הבעיה במשחקי gaas היא שהם מילת באזז שעושה זקפה למנהלים פיננסים. מנהלים של חברות סינגל שכולנו אוהבים כופים עליהן פיתוח של משחקי gaas שאין להן מושג ירוק איך לפתח. במקרה הטוב הם שורדים לעשות משחק חדש, במקרה הממש טוב חצי חברה לא עזבה בדרך לשיגור. במקרה הרע... כולנו יודעים.
משחק gaas טוב הוא משחק שהמפתחת שלו רצתה לעשות אותו והוא יצא טוב. משחק gaas רע הוא תוצר שנכפה על מפתחת סינגל איכותית ומשם נגזרות כל המשמעויות שכולנו מכירים (בזבוז כסף, בזבוז זמן, איבוד כישרון, סכנת סגירה)
כשסוני אמרו שהם שמים הכל על gaas לכולם פה היה ברור לאיפה זה הולך. בזבוז זמן, כסף וסגירה של מפתחות צד א׳ כי זה ליטרלי קורה בכל מקום שהופך אובססיבי לgaas. כלומר, זה היה ברור לכולם חוץ מקאז כי הרי ״מה evolution לא נסגרו???״. רמת לוגיקה של ״לסוע באופנוע בלי קסדה זה מסוכן? אבל אנשים נהרגים גם מקפיצת באנג׳י״.
Hypno כתב:אז יופי, סטאר וורס ו DA זה עוד יותר גרוע כי זה מפתחות SP שעושות את משחקי ה SP שרצו לעשות והם נפלו על הפנים. וכולנו יודעים מה קורה שמשחק AAA SP נכשל - קיצוצים וסגירות.
רוב משחקי ה GAAS שסוני מימנה הם ממפתחות חדשות ועם ניסיון במשחקי MP. וכמו שאמרתי אז כשהכריזו על 12 משחקים - יהיו משחקים שלא יגיעו לקו הסיום ויהיו משחקים שיפספסו. משום מה כשזה משחקי SP לא קרה כלום, אבל כשזה משחק GAAS זה כתב אישום לקונצפט.
מה לעשות שסוני נחו על זרי הדפנה, ונתנו לסגמנט הזה לפרוץ בלי שהם יזרקו את כובעם לזירה. אז היה צריך לאשר במקביל המון משחקים כדי להיות 'שחקן' בתחום הזה.
Hypno כתב:ולמען האמת, יש מצב שההצלחה של הלדייברס 2 לבדו מכסה ומכפרת על המשחקים שבוטלו.
Klayman כתב:אז את בנד ובלופוינט נראה רק בפס6 כנראה. טוב נו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים