נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2025, 20:10

הם צריכים להתרכז בDS2 וחשוב יותר - GoT2
מצפה וגם מקווה לא לראות מנוטי דוג כלום בשנה הקרובה, שיראו לי גיימפליי רציף כשיהיה מוכן יותר.
וולברין יצא בטח איזה שנה לפניו לפחות, והוא לא יוצא השנה.
אולי טיזר למשחק של קורי, זה יהיה נחמד. או מה שבלופוינט עושים, או האוסמארק.
אומרים שהמשחק של בנד משתמש בדגימה ויש סיכוי שיצא בהפתעה השנה, אבל הוא גם בטח יהיה GaaS.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ינואר 2025, 01:45

והנה זה ממשיך, סוני מבטלת עוד פרוייקטי GaaS, בניהם אחד שהוציא ממני wtf בקול:
- הפרויקט של סוני בנד שידוע שהיה Gaas
-הפרויקט של בלופוינט שהיה פאקינג משחק GaaS של...God of War, כן.

ממה שאני מבין, עבודה של שנים על שני הפרויקטים האלה בעצם נזרקה לפח, אף אחד מהסטודיואים האלו לא עבד על שום דבר אחר במקביל.
הספקולציות מה בלופוינט עשו מהרגע ששיחררו את דימון סולס נפתרו גם הן: מ-2020 עד 2022 הם היו all in בעזרה ל-SSM עם רגנארוק ואחרי כן התחילו לעבוד על
משחק GaaS שיעשה שימוש ב-IP.
עוד לא ברור אם הביטולים האלה יובילו לגלי פיטורים, אבל בכל מקרה זה נראה רע מאוד.
המקור הוא שרייר, אבל נראה שהוא עזב את טוויטר ועבר לעיר המקלט החדשה של הפרוגרסיבים בלוסקיי:
https://bsky.app/profile/did:plc:2mkgbhbhqvappkkorf2bzyrp/post/3lfvfm2febc2e?ref_src=embed

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ינואר 2025, 06:39

Klayman כתב:https://www.videogameschronicle.com/news/former-playstation-boss-says-he-wouldve-resisted-live-service-push/

מעניין.

מתחבר יפה לידיעה שפייג' הביא.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2025, 07:01

לאסקין: אני יודע שנוטי דוג מדהימים בליגה משלהם, אבל אני עדיין מפחד איך ייצא משחק האק אנד סלאש שלהם, אולי אני צריך פשוט להאמין בהם, אבל הם אף פעם לא עשו דבר כזה, אני רוצה גיימפלי שיתן לנו הרגשה אמיתית איך הוויב הולך להיות, אני בעיקר מפחד שנוטי דוג ילכו במסלול הפחדני של "סולס-לייט" כי פשוט כולם עושים את זה, אני רוצה לראות שהם הולכים על הDNA של משחק DMC ושזה ירגיש כמו DMC ושהם לא ישאירו ספק שזה משחק 60FPS.

אבל אני מניח שבכל מקרה לא נראה את אינטרגלקטיק כי אחרת היינו שומעים כבר הרבה יותר הייפ עכשיו. כן מניח שזה בעיקר DS2 וGOT2 אני בסדר עם זה שזה DS2 בגלל שקוג'ימה יודע לעשות הייפ, הוא בייסקלי רק צריך להראות שזה לא סימולטור של "וולט" ושזה 90% אקשן עם יצורים מגוונים בהרבה ו...הייפ, אם זה בייסקלי אותו דבר אני גם אהיה שם day one אבל זה יותר משחק למעריצים השרופים שלו כמו נדב אינטר וכו'.

יש לי הרגשה גם שסוני ירצו לתת המון מקום גם למשחקים הסינים האלה שבלעדיים לPS5 כמו Lost Soul Aside המשחק דמוי DMC ההוא או אחד המשחקים הסינים בעולם פתוח שמחקים את GOT שכחתי את השם שלו אבל אחד מהם עכשיו יצא איכותי בטירוף בסין והוא הולך לצאת השנה כבלעדי לפס5 אז בטח יהיה לו את המקום שלו גם.\

וולברין גם מאוד מעניין, שמעתי שכל הדמו המודלף שראינו היה סתם proof of concept מצד אינסומאנייק, לא יודע אם אני מאמין לזה כי זה נראה מושקע מדי למשהו שנועד ל"הדגמת רעיון" אבל אם זה נכון ש99% ממה שראינו בהדגמה בכלל לא יהיה במשחק האמיתי ושזה סתם היה דמו שהוא לא אינדקציה לאיכות האמיתית או לגיימפלי האמיתי? וואו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ינואר 2025, 08:41

Uncle Pey'j כתב:והנה זה ממשיך, סוני מבטלת עוד פרוייקטי GaaS, בניהם אחד שהוציא ממני wtf בקול:
- הפרויקט של סוני בנד שידוע שהיה Gaas
-הפרויקט של בלופוינט שהיה פאקינג משחק GaaS של...God of War, כן.

ממה שאני מבין, עבודה של שנים על שני הפרויקטים האלה בעצם נזרקה לפח, אף אחד מהסטודיואים האלו לא עבד על שום דבר אחר במקביל.
הספקולציות מה בלופוינט עשו מהרגע ששיחררו את דימון סולס נפתרו גם הן: מ-2020 עד 2022 הם היו all in בעזרה ל-SSM עם רגנארוק ואחרי כן התחילו לעבוד על
משחק GaaS שיעשה שימוש ב-IP.
עוד לא ברור אם הביטולים האלה יובילו לגלי פיטורים, אבל בכל מקרה זה נראה רע מאוד.
המקור הוא שרייר, אבל נראה שהוא עזב את טוויטר ועבר לעיר המקלט החדשה של הפרוגרסיבים בלוסקיי:
https://bsky.app/profile/did:plc:2mkgbhbhqvappkkorf2bzyrp/post/3lfvfm2febc2e?ref_src=embed

wtf
אם זה נכון זו כבר פארודיה
ועוד שנייה אחרי שאני כותב על שני הפרויקטים האלה שאני מצפה לחשיפה שלהם :)
לפחות הם מבטלים את זה, אני מניח…
היחיד בעולם שמתבאס עכשיו זה קאז, לא שהוא היה משחק בהם, אבל סתם כי הוא משום מה אוהב את בזבוזי הזמן והכסף האלה.
בלופוינט? Gow GaaS? אני אשכרה משפשף את העיניים, מה נסגר?! עוד 2 פרויקטים שמתבטלים אחרי שנים של פיתוח, מ-2 חברות שהיו יכולות להוציא אחלה משחקי סינגל… וואו סוני. וואו.

דור הPS5 לנצח ייזכר כדור שבו לסוני היה מזל ***כל כך*** גדול כי מיקרוסופט איכשהו עשו את בחירות גרועות יותר מהם וחיסלו את הקונסולה שלהם.
זה באמת לא ייאמן, אשכרה מיקרוסופט הולכת להוציא איזה 10 משחקי סינגל של 85+ יותר מסוני בדור הזה, ועדיין הם יפסידו אותו, ואת הבא, בגלל הטמטום של להוציא הכל למתחרה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 ינואר 2025, 13:06

למה שאתבאס? אחרי כל הזמן הזה אתה ממשיך לא להבין מה שאני אומר. לא אכפת לי איזה משחק הם עושים.
מה שכל הזמן אמרתי: למשחקי GAAS יש את אותה 'זכות קיום' כמו למשחק SP, וכל הגישה הזו לעשות דה-לגיטימציה למשחקי אונליין/GAAS היא טמטום.

איזה בזבוז כסף וזמן היה משחק סטאר וורס האחרון, נכון? איזה פלופ. אסור לעשות משחקי סטאר וורס עוד אף פעם. וגם לא משחקי עולם פתוח. וגם לא לעשות RPG אחרי הכישלון של דרגון אייג' האחרון.

קורה מה שהאדם הממוצע חשב שיקרה: סוני מבטלת משחקים שלא עומדים ברף שהיא הציבה עבורם ולא הולכת ראש בקיר. קונקורד מסתמן כיוצא מן הכלל והוא כביכול קיבל ביקורות פנימיות טובות.
אם היה מתפרסם כל פעם שמשחק SP נעצר/מבוטל/מתחיל מחדש, לא היית יוצא מזה.

לא, בלופוינט לא יכלו להוציא משחק סינגל באותה מסגרת זמן. הם עבדו מ 2023-2024 על המשחק GAAS הזה. מפתחת שלא עבדה על תוכן מקורי מאז ומעולם.
בנד יכלו להוציא אחלה משחק סינגל? בהתבסס על? המשחק הקודם שלהם נכשל בביקורות ובקופות. קיבלו עוד הזדמנות, ולא צלח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ינואר 2025, 13:39

לך לא אכפת מה הם עושים כי אתה לא משחק כלום גם ככה, אנחנו משחקים, ומצפים למשחקים הבאים של הסטודיואים שאנחנו אוהבים, ומה שקורה הוא שבערך 50% מהסטודיואים של סוני אם לא יותר - בזבזו את הזמן בדור הזה על משחקי GaaS ומשחקים שבוטלו כי היו GaaS וסוני הבינו מאוחר מדי שזה בזבוז זמן.

סטאר וורס היה מעט בזבוז זמן בעיניי כי נמאס ממשחקי עולם פתוח גנריים, אבל הוא עדיין בטופ 15 משחקים הכי נמכרים השנה אם אני לא טועה, אולי טופ 20 במקרה הרע, אז אמנם לדעתי הם עשו טעות שעשו אותו עולם פתוח מאוד גנרי, כי אם היה לינארי יותר אז אולי היה עולה הרבה פחות, ואז הוא היה רווחי יותר, אבל לפחות יצא משחק, ומשחק לא רע.
דרכון אייג׳ זה מקרה אחר, הם הלכו סופר-ווק בקטע פול-ריטארד, ומגיע להם הכשלון… אני הייתי קונה אותו ומשחק בו אם לא הייתי נחשף להרצאות המנותקות שיש בו בנושא מגדר, זה פשוט מגחיך ומעליב את האינטליגנציה. אני שמח מאוד שקהילת הגיימרים הראתה למפיצה שהארנק שלהם לא נפתח כשיש חרא כזה שדוחפים לך לגרון.
עריכה:
בדיוק ראיתי דיווח שהבמאי.ת של המשחק עזבה את ביווור.

רגע, אתה מכחיש שיש בדור הזה כמות חריגה מאוד של משחקי צד א שבוטלו לאחר שנים של פיתוח? אתה זה שלא תצא מזה.
המשחק האחרון של בנד נכשל בקופות? תבדוק שוב.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 ינואר 2025, 22:25

תן לאולפנים לפרוש כנפיים, לאתגר את עצמם ולהתנסות בז'אנרים חדשים. יש אנשים שאם זה היה תלוי בהם היינו רואים מ ND את אנצ'רטד 5-6-7. ויש אנשים שהיו רוצים שהמשחק הבא של ND יהיה TLOU3.

בלופוינט הוא אולפן של רימייקים שלא הוכיח את יכולתו לייצר משחק חדש מאפס. אז מאיפה הציפיות לגביו? בוא לא נאבד את הפרופורציה. סך הכל עבד שנתיים על משחק חדש לגמרי. אני בטוח שהם למדו הרבה בשנתיים האלה ולמען האמת כנראה מנקודת מבטך עדיף שבלופוינט 'התגלחו' על משחק GAAS כמשחק המקורי הראשון שהם מפתחים, ועכשיו המשחק הבא שלהם יהנה מהניסיון הזה.

לגבי בנד, אכן נראה ש DG מכר יותר טוב ממה שזכרתי (אבל מעניין באיזה רמות מחיר). אבל שוב, אולפן בתחתית ההיררכיה של סוני. לא מבין איזה ציפיות תלית בו.

סטאר וורס נכון לNPD של נובמבר לא בטופ 20 המשחקים הכי נמכרים (בדולרים). כלומר למשל מכר פחות טוב מטקן 8 וריברת'.
באירופה בשנת 2024, המשחק הגיע למקום 47 (ביחידות). ב 2024 הוא מכר פחות מאשר Jedi Survivor.
המשחק פלופ כל כך גדול שגרם ליובי ללחוץ על הכפתור האדום, לדחות את AC ולבדוק אפשרות למכירה.

אז שוב: האם בגלל הכישלון הזה אתה זועק קביעות גורפות לגבי פיתוח משחקי סטאר וורס? משחקים מבוססים זכיונות? משחקי עולם פתוח? לא.
אז למה כשמשחק GAAS נכשל אתה משתמש בזה כ'הוכחה' לגבי כל הסגמנט?

הבאתי את דרגון אייג' כדוגמה כמו outlaws, לא קשור לאם אתה שמח או לא שמח שהוא הצליח. דרגון אייג' באירופה הגיע למקום ה-67 ברשימת המוכרים.
האם זה סימן למפתחות שז'אנר ה RPG נפל? האם EA צריכה לבטל את משחק Mass Effect הבא?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 ינואר 2025, 11:14

קאז איזה לפרוש כנפיים? אני חושב שאני האמנתי שGAAS זה העתיד אפילו יותר ממך, ואני לא חושב שזו בושה להודות שלא הייתי בכיוון ושגם אתה לא בכיוון.
זה לא שהעדפתי את העתיד הזה, פשוט ראיתי את כמות השעות המטורפת שאני שם על משחקי GAAS וחברים שלי, ואנשים מהעבודה, ואנשים ברשת שכולנו שמנו אלפי שעות... ולכן המסקנה שלי היתה אחת, שזה העתיד.

בסוף אתה רואה את המציאות, נוטי דוג לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, המפתחים של קונקורד לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, סוני בנד בטח שלא יכולים לעשות GAAS טוב. רוקסטדי לא יכולים לעשות משחק GAAS טוב.

אז לא עדיף שהצוותים שסוני יעשו מה שהם טובים בו? בנוגע לDragon age זו סדרה שבאופן פרוגרסיבי (no pun intended ) הופכת לגרועה ממשחק למשחק
DA2 היה גרוע מהראשו DA3 היה גרוע מ2 ועכשיו זה. אנשים באמת לא אוהבים שדוחפים להם את הפרוגרסיביות לגרון כמו שלאסקין אמר וזה מוריד מהמשחק, אם זה לא היה קורה אני היייתי כבר עמוק בחרישה על DA4 כי ממש הייתי צמא לRPG בשרני וטוב בדור הזה ותליתי המון תקוות שהוא יהיה זה אז באתי סלחני מאוד, ועדיין הם הצליחו לפשל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ינואר 2025, 21:23

אוי לא קאז טעה שוב, אני מקווה שהפורום ישרוד את זה.

הבעיה במשחקי gaas היא לא שהם משחקי gaas. יש משחקי gaas נהדרים, כלומר נראה לי שרק בoverwatch שמתי יותר שעות מאשר כל שנות הגיימינג של קאז יחדיו (שאם אני לא טועה מסתכמות ב-4.5 שעות).

הבעיה במשחקי gaas היא שהם מילת באזז שעושה זקפה למנהלים פיננסים. מנהלים של חברות סינגל שכולנו אוהבים כופים עליהן פיתוח של משחקי gaas שאין להן מושג ירוק איך לפתח. במקרה הטוב הם שורדים לעשות משחק חדש, במקרה הממש טוב חצי חברה לא עזבה בדרך לשיגור. במקרה הרע... כולנו יודעים.

משחק gaas טוב הוא משחק שהמפתחת שלו רצתה לעשות אותו והוא יצא טוב. משחק gaas רע הוא תוצר שנכפה על מפתחת סינגל איכותית ומשם נגזרות כל המשמעויות שכולנו מכירים (בזבוז כסף, בזבוז זמן, איבוד כישרון, סכנת סגירה)

כשסוני אמרו שהם שמים הכל על gaas לכולם פה היה ברור לאיפה זה הולך. בזבוז זמן, כסף וסגירה של מפתחות צד א׳ כי זה ליטרלי קורה בכל מקום שהופך אובססיבי לgaas. כלומר, זה היה ברור לכולם חוץ מקאז כי הרי ״מה evolution לא נסגרו???״. רמת לוגיקה של ״לסוע באופנוע בלי קסדה זה מסוכן? אבל אנשים נהרגים גם מקפיצת באנג׳י״.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 18 ינואר 2025, 22:10

glass man כתב:קאז איזה לפרוש כנפיים? אני חושב שאני האמנתי שGAAS זה העתיד אפילו יותר ממך, ואני לא חושב שזו בושה להודות שלא הייתי בכיוון ושגם אתה לא בכיוון.
זה לא שהעדפתי את העתיד הזה, פשוט ראיתי את כמות השעות המטורפת שאני שם על משחקי GAAS וחברים שלי, ואנשים מהעבודה, ואנשים ברשת שכולנו שמנו אלפי שעות... ולכן המסקנה שלי היתה אחת, שזה העתיד.

בסוף אתה רואה את המציאות, נוטי דוג לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, המפתחים של קונקורד לא יכולים לעשות GAAS טוב וראינו את זה, סוני בנד בטח שלא יכולים לעשות GAAS טוב. רוקסטדי לא יכולים לעשות משחק GAAS טוב.

אז לא עדיף שהצוותים שסוני יעשו מה שהם טובים בו? בנוגע לDragon age זו סדרה שבאופן פרוגרסיבי (no pun intended ) הופכת לגרועה ממשחק למשחק
DA2 היה גרוע מהראשו DA3 היה גרוע מ2 ועכשיו זה. אנשים באמת לא אוהבים שדוחפים להם את הפרוגרסיביות לגרון כמו שלאסקין אמר וזה מוריד מהמשחק, אם זה לא היה קורה אני היייתי כבר עמוק בחרישה על DA4 כי ממש הייתי צמא לRPG בשרני וטוב בדור הזה ותליתי המון תקוות שהוא יהיה זה אז באתי סלחני מאוד, ועדיין הם הצליחו לפשל.

בדצמבר יצאו 2 מפלצות GAAS שהן הצלחה מסחררת. האם פתאום GAAS זה שוב העתיד?

ND לא ביטלה את משחק ה GAAS שלה כי הוא לא טוב. למעשה הם בעצם אמרו שהם חושבים שהוא כל כך טוב שהם לא היו מצליחים לעמוד בנטל של לספק תוכן מתמשך עבורו.
המפתחים של קונקורד עם היסטוריה של משחקי אונליין..משחק אחד שנכשל לא אומר שהם חסרי כל יכולת לעשות משחק טוב. לא חסרות דוגמאות של אולפנים שהתחילו מכלום והשתפרו עם השנים - כולל רוקסטדי עצמה שציינת.

משחקים עם spending מתמשך הם חלק חשוב בתעשייה של היום. מחזיקת פטלפורמה שלא מנסה להרוויח אחיזת רגל בתחום הזה היא מחזיקת פלטפורמה שעושה עבודה רעה וקצרת-רואי. כשפיתוח משחקי AAA רק הולך ומתייקר ומתארך - זו טפשות גמורה לא לפעול כדי לבסס משחקים בסגמנט הזה.

הדוגמאות של DA וסטאר וורס זה פשוט בשביל להראות שמשחקי SP נופלים על הפנים, ואתם לא קופצים למסקנות וקוראים קריאות לגבי האם זה כלכלית נכון להמשיך לעשות משחקים כאלה. אבל כשמשחק GAAS מפספס אתם ישר משתמשים בזה כתחמושת כנגד הז'אנר.

DrKeo כתב:
הבעיה במשחקי gaas היא שהם מילת באזז שעושה זקפה למנהלים פיננסים. מנהלים של חברות סינגל שכולנו אוהבים כופים עליהן פיתוח של משחקי gaas שאין להן מושג ירוק איך לפתח. במקרה הטוב הם שורדים לעשות משחק חדש, במקרה הממש טוב חצי חברה לא עזבה בדרך לשיגור. במקרה הרע... כולנו יודעים.

משחק gaas טוב הוא משחק שהמפתחת שלו רצתה לעשות אותו והוא יצא טוב. משחק gaas רע הוא תוצר שנכפה על מפתחת סינגל איכותית ומשם נגזרות כל המשמעויות שכולנו מכירים (בזבוז כסף, בזבוז זמן, איבוד כישרון, סכנת סגירה)

כשסוני אמרו שהם שמים הכל על gaas לכולם פה היה ברור לאיפה זה הולך. בזבוז זמן, כסף וסגירה של מפתחות צד א׳ כי זה ליטרלי קורה בכל מקום שהופך אובססיבי לgaas. כלומר, זה היה ברור לכולם חוץ מקאז כי הרי ״מה evolution לא נסגרו???״. רמת לוגיקה של ״לסוע באופנוע בלי קסדה זה מסוכן? אבל אנשים נהרגים גם מקפיצת באנג׳י״.

אז יופי, סטאר וורס ו DA זה עוד יותר גרוע כי זה מפתחות SP שעושות את משחקי ה SP שרצו לעשות והם נפלו על הפנים. וכולנו יודעים מה קורה שמשחק AAA SP נכשל - קיצוצים וסגירות.

רוב משחקי ה GAAS שסוני מימנה הם ממפתחות חדשות ועם ניסיון במשחקי MP. וכמו שאמרתי אז כשהכריזו על 12 משחקים - יהיו משחקים שלא יגיעו לקו הסיום ויהיו משחקים שיפספסו. משום מה כשזה משחקי SP לא קרה כלום, אבל כשזה משחק GAAS זה כתב אישום לקונצפט.
מה לעשות שסוני נחו על זרי הדפנה, ונתנו לסגמנט הזה לפרוץ בלי שהם יזרקו את כובעם לזירה. אז היה צריך לאשר במקביל המון משחקים כדי להיות 'שחקן' בתחום הזה.

ולמען האמת, יש מצב שההצלחה של הלדייברס 2 לבדו מכסה ומכפרת על המשחקים שבוטלו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2025, 00:30

סוני ביטלה 8 מתוך 12 משחקי GaaS שאנחנו יודעים שהיו בפיתוח!
רובם המוחלט בוטלו בשנה האחרונה.
חלקם היו עמוק מאוד לתוך ההפקה.
זה 8 משחקים שתוכננו, עברו פרי-פרודקשן והתחילו פיתוח אקטיבי ובזבזו שנים של עבודה, של צוותים גדולים של סוני.
זה חסר תקדים. היקף פסיכי.
אפשר לפחות להודות שהם הפסיקו את הפיתוח אבל בחיאת, אי אפשר להסתכל על זה ולא לתפוס את הראש… בזבוז של דור. חלקם עכשיו אולי לא יספיקו להוציא כלום בדור הזה בגלל זה, או שיוציאו באיחור של שנים ולכן המשחק הראשון של הדור הבא שלהם שוב יצא עמוק לתוך הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 02:00

Hypno כתב:אז יופי, סטאר וורס ו DA זה עוד יותר גרוע כי זה מפתחות SP שעושות את משחקי ה SP שרצו לעשות והם נפלו על הפנים. וכולנו יודעים מה קורה שמשחק AAA SP נכשל - קיצוצים וסגירות.

רוב משחקי ה GAAS שסוני מימנה הם ממפתחות חדשות ועם ניסיון במשחקי MP. וכמו שאמרתי אז כשהכריזו על 12 משחקים - יהיו משחקים שלא יגיעו לקו הסיום ויהיו משחקים שיפספסו. משום מה כשזה משחקי SP לא קרה כלום, אבל כשזה משחק GAAS זה כתב אישום לקונצפט.
מה לעשות שסוני נחו על זרי הדפנה, ונתנו לסגמנט הזה לפרוץ בלי שהם יזרקו את כובעם לזירה. אז היה צריך לאשר במקביל המון משחקים כדי להיות 'שחקן' בתחום הזה.

קונקורד וסגירת האולפן שלו הפסיד יותר כסף מכל האולפנים שסוני סגרה אי פעם יחדיו. כן, יש עוד סיבות שמשחק יכול להכשל, משחקים נכשלו לפני ש-GAAS היה קיים, ממש גאון אתה קאז. רק בשנה+ האחרונות בוטלו יותר מ-6 משחקי GAAS מסוני שהיו עמוק בתוך הפיתוח, משחקים שבזבזו לסוני אלוהים יודע כמה כסף, זמן וכישרון. אתה יכול לציין פה שמות של 6 משחקי סינגל צד א' מסוני שהיו עמוק לתוך הפיתוח שבוטלו בדור האחרון? אתה יכול לציין 4? די, אל תנסה להשוות, אתה יודע שזה סתם התפתלות מעפנה.

יש אלף דרכים להכנס ל-GAAS, לכפות על אולפני הסינגל שלך לפתח אותם או לפוצץ מאות מליונים על חיקוי שומרי הגלקסיה זול זאת לא אחת מהן.

Hypno כתב:ולמען האמת, יש מצב שההצלחה של הלדייברס 2 לבדו מכסה ומכפרת על המשחקים שבוטלו.

זה לא, אפילו לא קרוב, לא קצה המזלג. וזה עוד לפני שמתחשבים בזה ש-HD2 הוא בכלל משחק צד ב' שמכר את רוב העותקים שלו בסטים. כנראה רוב ההכנסות של HD2 לא מגיעות לסוני.

אתה חיי בהכחשה, הכחשה שפרוייקט ה-GAAS משפיעה בצורה מאוד חזקה על פלייסטיישן. מליארדים יצאו שיכלו ללכת למשחקים איכותיים, האולפנים הכי גדולים שלהם בזבזו שנים על GAAS, כישרון נעלם כשהוא לא עובד על מה שהוא רוצה וכו'. יש השלכות ללכת ALL IN על GAAS, זה כמובן יכול להצליח פיננסית בצורה פנומנלית אבל זה גם יכל לגרום להתרסקות של נוטידוג או בלופויינט. יושידה כבר אמר בעדינות שהפרוייקט GAAS הוא טעות ענקית, קצב הביטולים המטורף לאחרונה מעיד שכנראה סוני בעצמה מתחילה להבין שזאת הייתה טעות. כמה מליארדים ירדו לטמיון?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ינואר 2025, 05:49

אז את בנד ובלופוינט נראה רק בפס6 כנראה. טוב נו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 ינואר 2025, 07:22

איזה דור אומלל של פלייסטיישן, לא נתפס. כל כך הרבה החלטות אומללות וזאת אחת הגדולות שבהם.

לפחות יש צדק בעולם, כולנו התאבלנו והתבאסנו כשהוכרז שהם הולכים חזק על GaaS, כולם ידעו שזה לא יכול להסתיים טוב, שזה בוגד בגדול בכל מה שסוני מייצגת והם אכן קיבלו את התשלום בריבית דריבית. כמעט כל הפרויקטים בוטלו. זה הסתיים במפח נפש ומגיע להם כל דולר וזמן שהפסידו, רק חבל שזה בא על חשבון המעריצים. אלה שדאגו ודואגים שכמעט בכל דור פלייסטיישן יהיה המותג הכי חזק בתעשיית הגיימינג, להם זה בטוח לא הגיע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 11:31

Klayman כתב:אז את בנד ובלופוינט נראה רק בפס6 כנראה. טוב נו.

דור אבוד ל-gaas וקרוס ג׳ן. בדור הקודם בנקודה הזאת היינו 3 חודשים מהשיגור של GOW 2018 ואנצ׳רטד 4 היה כבר זיכרון רחוק. מטורף.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 ינואר 2025, 11:48

ג'ים ריאן בהחלט ידע מתי להתחפף, כנראה העדיף לא להסביר את ההחלטות האומללות שלו בפני המשקיעים.

בהמשך לנושא, לפי גראב ההחלטות לגבי בלופוינט ובנד התקבלו בעקבות, כצפוי, ההתרסקות של קונקורד Pun intended - כל הסטודיואים של סוני עברו בדיקה מדוקדקת של
הפרויקטים שלהם, ואלו שהיו במודל GaaS עברו בדיקה קשה במיוחד וסוני היו מאוד trigger happy לחסל אותם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 13:25

לפחות בניגוד למיקרוסופט סוני רואים את הטעות שלהם ומתחילים לסובב את הספינה חזרה. מעניין מתי מיקרוסופט יקלטו מה הם עשו עם שחרורי צד ג׳.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 ינואר 2025, 15:57

שמועה חדשה על ה-SOC של הפס6 ממקור שנחשב די אמין (אחראי להרבה הדלפות על RDNA4, פס5 פרו ואפילו סדרה 5000 של נוידיה) טוענת
שלמעשה האפיון של הצ'יפ הושלם וכרגע הוא בשלב ה- pre validation שבהתבסס על ההיסטוריה של סוני, SOCs שהגיעו לשלב הזה היו במרחק כשנתיים
משחרור- כלומר, סיכוי לא רע שהפס6 יגיע בסוף 2027.
לגבי ה-specs כמובן שאין כמעט מידע למעט זה שה-GPU יהיה מבוסס מה שבעבר התייחסנו אליו כ-RDNA5 והיום UDNA, אפשר גם להניח שה-CPU יהיה מבוסס Zen 6.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 16:17

השמועות על הפס5 בתקופה המקבילה היו ערימת גיבובים רנדומאלים ויש מצב שאנחנו אפילו יותר רחוקים אם תאריך השחרור הוא 2028. ומעבר לזה, השתנה לא מעט בצ׳יפ של הפס5 שנתיים לשחרור, למשל RT הצטרף פחות משנתיים לחרור. אז אני לא יודע כמה לקחת ברצינות חדשות שכאלה.

אבל כן, גם בלי לדעת מידע פנים אפשר לנחש שאם הקונסולה יוצאת ב-2027 היא תהיה מבוססת RDNA5 שבתאוריה יצא בתחילת 2027 ו-ZEN6 על פי הלוחות זמנים של AMD.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2025, 17:22

אני כמו שכתבתי פה מספר פעמים כבר - מאוד מאוד אהיה מופתע אם הפס6 תצא אחרי החגים של 2027, גם כי זה מסתדר עם הדורות האחרונים וגם כי אני חושב שהם יודעים שמיקרוסופט תעשה הכל כדי לצאת לפניהם וכך אולי (איכשהו, ולמרות הכל-) לצמצם מעט את הפער, והם לא יקחו סיכון, ובצדק, שיהיה מקרה 360 שוב.
בנוסף, עם כל הביטולים שלהם אולי זה יאפשר להם להוציא כמה משחקים בבלעדיות בהשקה או בשנה הראשונה של הדור הבא, ולוותר על גירסת הדור הנכחי, או לכל הפחות לגרום להפרשים בגרפיקה להיות ממש גדולים כך שכולם ירצו לשדרג ולוותר על לשחק אותם בדור המבוזבז והבזוי הזה (מבחינת משחקי צד א).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 17:41

מה שנקרא wishful thinking. הלוואי וכל הכוכבים יתישרו לדור הבא, שהוא יצא מוקדם יותר ויהיו לו מלא בלעדיים מדהימים וכו׳ וכו׳. אבל יש לי הרגשה שהדור הבא יהיה אפילו יותר גרוע מבחינת קרוס ג׳ן. אולי אפילו לא יהיה דבר כזה בלעדי לדור הפס6. אין תקווה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2025, 17:55

אני לפחות על הנייר מקווה שלמדתי, ואני לא מתכוון לרכוש בדור הבא בהשקה שום דבר עד שאני רואה שינוי בגישה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 ינואר 2025, 18:00

בדור הבא אני בסבירות ענקית נשאר רק עם הפיסי וסוויץ' 2, האקסקלוסיבים של סוני הם כמובן השיקול המרכזי לפזול לפס6, אבל בהנחה והפיסי יישאר שוק בריא כמו שהוא עכשיו אני חושב שזו רק שאלה של זמן עד שגם משחקי AAA סינגל פלייר מסוני יהיו day 1 על הפיסי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 18:08

כבר ויתרתי על פלייסטיישן אחרי הדור הזה, הבן שלי עדין משחק הרבה בסלון אבל אני לא נוגע בה. הפס5 מספיקה לו והיא תספיק גם כשהפס6 תהיה בשוק. השאלה היא מה סוני תעשה בדור הבא. המשחקים שלה יהיו קרוס ג׳ן ויצאו גם ל-PC? אין לי מה לחפש עם פס6. יהיו לה אשכרה בלעדיים? אני בהחלט אקנה פס6. הכל תלוי בהתנהלות של סוני.

אם אני אקנה פס6 אני אעשה את זה בקו מחשבתי מאוד ברור - זאת הפס5 פרו החדשה. לצפות ממנה להיות ממש קונסולת דור הבא זה לא ראליסטי לצערי. השילוב של קרוס ג׳ן התמידי והקונספט של ״מצבי משחק״ שנותנים לבחור כל מני חווית שונות במקום חוויה אחת יחודית שהמפתחת כיוונה לה הפכו את הפלייסטיישן לסוג של PC סוג ב׳ ואני מרגיש שעולם הקונסולות מאבד את הקסם שלו. פעם משחקים הרגישו כמו פתית שלג שרץ על הקונסולה, עכשיו הם מרגישים כמו סתם פורט PC שרץ על PC לא משהו.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 45 אורחים