המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
DrKeo כתב:אולי חייל הטילים של איראן פשוט לא טוב מספיק, בשילוב עם מודיעין meh. אם היה לאיראן חייל טילים שמסוגלים לפגוע כמו שטיל של מטוס פוגע ומודיעין ברמה הישראלית אז הם היו יכולים להשמיד את מסלולי ההמראה, את המטוסים, את משגרי כיפת ברזל וחץ, להתנקש בפיקוד העליון וכו׳. בדיוק כמו שעשינו להם, פשוט להם היה חסר הדיוק, המודיעין וגורם ההפתעה. הרי אפילו עם חץ ושות׳ עדין מצליח להשתחל לפה 10% מהטילים. אם הם היו סופר מדוייקים הם כנראה יכלו להוריד לנו את כל ההגנה האוירית עם אולי 200 טילים שזה בייסיקלי מה שהם ירו עלינו באוקטובר. כלומר בדיוק כמו שאנחנו פתחנו את השמיים שנה שעברה כשתקפנו את הרדארים שלהם, הם יכלו עם אותה כמות של טילים לפשוט מאיתנו את החץ, קלע דוד וכיפת ברזל ואז לפתוח את המלחמה הנוכחית כשאנחנו חסרי ישע.
אבל בסופו של יום האסטרטגיה של איראן לא נחה על חיל הטילים. האסטרטגיה של איראן נחה על אוסף של צבאות פרוקסי כשבראשון חיזבאללה שהיו אמורים לעשות פה גשם כל כך כבד של טילים שחצי מדינה הייתה נמחקת. וכמובן לפלוש. ברגע שפרקנו את הפרוקסיז, איראן אבדה את כל הנכסים שלה.
Shlomix כתב:אבל לטילים בליסטיים בטווח כזה אין דיוק ברמת מטרים בודדים לרוב. קשה מאוד.
גם העלויות הרבה יותר גבוהות מהמטוסים והחימוש שלהם (וזה בלי להתייחס לעובדה שלמטוס יש עוד המון שימושים מלבד הפצצה מטווח רחוק)
ובחזרה לכותרות - רצף הציוצים האחרון של טראמפ כמעט מסיר כל ספק שתהיה תקיפה אמריקאית.
יאוזה
omerkot כתב:יש לי תחושה שחלק מהמשחק של טראמפ הוא רצון לאפשר לאיראנים להכנע.
הוא יודע שאין שום סיכוי שהם יכנעו לישראל, כי זה משהו שהכבוד שלהם לא יעמוד בו. גם מול ארה״ב זה יהיה קשה, אבל יש לזה יותר פוטנציאל להצליח, בבחינת שלא נכנענו לשטן הקטן (מדינה קטנה ומושתנת של יהודים מסריחים) אלא לשטן הגדול (המעצמה האדירה שרק בגלל שהיא כל כך אדירה אנחנו הפסדנו).
omerkot כתב:ואגב, את מה שאנחנו עושים באיראן אפשר גם לעשות בלי בעיה בתימן. אני מאמין שלא עשו את זה כדי לא לקלקל את איראן.
omerkot כתב:המתקפות האלה היו עוד לפני שהלכתי לישון ומאז, כבר 15 שעות שאין טילים בליסטיים. זה שקט מאוד משונה.
ואגב, את מה שאנחנו עושים באיראן אפשר גם לעשות בלי בעיה בתימן. אני מאמין שלא עשו את זה כדי לא לקלקל את איראן.
DrKeo כתב:לא הייתה הערכה שנשארו להם רק איזה 50 טילים לפני יותר מחודש? אם אין יותר אספקה חדשה מאיראן, המלאי פשוט יאזול להם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים