נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Shlomix
Warrior

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Shlomix » 17 יוני 2025, 16:57

כל הדיון הזה מראה למה השיח על חיל טילים מיותר לגמרי.
זה לא אומר שאין צורך בטילים, אלא שהכוח העיקרי חייב להיות חיל אוויר עם המטוסים המתקדמים ביותר.
הפער צורח לשמיים.
איזה יתרון מובהק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2025, 18:10

אולי חייל הטילים של איראן פשוט לא טוב מספיק, בשילוב עם מודיעין meh. אם היה לאיראן חייל טילים שמסוגלים לפגוע כמו שטיל של מטוס פוגע ומודיעין ברמה הישראלית אז הם היו יכולים להשמיד את מסלולי ההמראה, את המטוסים, את משגרי כיפת ברזל וחץ, להתנקש בפיקוד העליון וכו׳. בדיוק כמו שעשינו להם, פשוט להם היה חסר הדיוק, המודיעין וגורם ההפתעה. הרי אפילו עם חץ ושות׳ עדין מצליח להשתחל לפה 10% מהטילים. אם הם היו סופר מדוייקים הם כנראה יכלו להוריד לנו את כל ההגנה האוירית עם אולי 200 טילים שזה בייסיקלי מה שהם ירו עלינו באוקטובר. כלומר בדיוק כמו שאנחנו פתחנו את השמיים שנה שעברה כשתקפנו את הרדארים שלהם, הם יכלו עם אותה כמות של טילים לפשוט מאיתנו את החץ, קלע דוד וכיפת ברזל ואז לפתוח את המלחמה הנוכחית כשאנחנו חסרי ישע.

אבל בסופו של יום האסטרטגיה של איראן לא נחה על חיל הטילים. האסטרטגיה של איראן נחה על אוסף של צבאות פרוקסי כשבראשון חיזבאללה שהיו אמורים לעשות פה גשם כל כך כבד של טילים שחצי מדינה הייתה נמחקת. וכמובן לפלוש. ברגע שפרקנו את הפרוקסיז, איראן אבדה את כל הנכסים שלה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2025, 19:02

מומלץ. ביחוד מעניין הטיעון שלהם נגד התנקשות בחמינאי.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 17 יוני 2025, 19:46

DrKeo כתב:אולי חייל הטילים של איראן פשוט לא טוב מספיק, בשילוב עם מודיעין meh. אם היה לאיראן חייל טילים שמסוגלים לפגוע כמו שטיל של מטוס פוגע ומודיעין ברמה הישראלית אז הם היו יכולים להשמיד את מסלולי ההמראה, את המטוסים, את משגרי כיפת ברזל וחץ, להתנקש בפיקוד העליון וכו׳. בדיוק כמו שעשינו להם, פשוט להם היה חסר הדיוק, המודיעין וגורם ההפתעה. הרי אפילו עם חץ ושות׳ עדין מצליח להשתחל לפה 10% מהטילים. אם הם היו סופר מדוייקים הם כנראה יכלו להוריד לנו את כל ההגנה האוירית עם אולי 200 טילים שזה בייסיקלי מה שהם ירו עלינו באוקטובר. כלומר בדיוק כמו שאנחנו פתחנו את השמיים שנה שעברה כשתקפנו את הרדארים שלהם, הם יכלו עם אותה כמות של טילים לפשוט מאיתנו את החץ, קלע דוד וכיפת ברזל ואז לפתוח את המלחמה הנוכחית כשאנחנו חסרי ישע.

אבל בסופו של יום האסטרטגיה של איראן לא נחה על חיל הטילים. האסטרטגיה של איראן נחה על אוסף של צבאות פרוקסי כשבראשון חיזבאללה שהיו אמורים לעשות פה גשם כל כך כבד של טילים שחצי מדינה הייתה נמחקת. וכמובן לפלוש. ברגע שפרקנו את הפרוקסיז, איראן אבדה את כל הנכסים שלה.

אבל לטילים בליסטיים בטווח כזה אין דיוק ברמת מטרים בודדים לרוב. קשה מאוד.
גם העלויות הרבה יותר גבוהות מהמטוסים והחימוש שלהם (וזה בלי להתייחס לעובדה שלמטוס יש עוד המון שימושים מלבד הפצצה מטווח רחוק)

ובחזרה לכותרות - רצף הציוצים האחרון של טראמפ כמעט מסיר כל ספק שתהיה תקיפה אמריקאית.
יאוזה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 יוני 2025, 20:29

זה לא או חיל טילים או חיל אויר ויש לא מעט יתרון בשילוב של השניים.
כחלק מההכנות הארוכות למלחמה הזו, פיתחו פה טילים בליסטיים מונחים, שנורים ממטוסים, עם דיוק של 3 מטרים.
עשינו בהם שימוש נגד איראן באוקטובר, בשביל לחסל מערכת S300 וסביר להניח שגם עכשיו השתמשו בכאלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2025, 21:16

נראה שארה״ב נכנסת למערכה ממש בקרוב, טראמפ התהפך עליהם לכמרי בשעות האחרונות…
וואלה יש מצב שזה ייגמר תוך יממה, ואז יוכלו לכנות את המלחמה הזו ״מלחמת ששת הימים 2״, או אם נלך לכיוון מהיר ועצבני אז ״2 ששת, 2 מלחמה״… תמיד אפשר גם ״מלחמת יום שישי ה-13״, כי תכל׳ס שם המלחמה די נגמרה כבר.

וכן, אני יודע שזו מלחמה של שנה וחצי+ בתכל׳ס, אבל תנו לי לעשות קופי משפיל כי אני מעודד מאוד מהכניסה של ארה״ב כרגע :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2025, 21:31

Shlomix כתב:אבל לטילים בליסטיים בטווח כזה אין דיוק ברמת מטרים בודדים לרוב. קשה מאוד.
גם העלויות הרבה יותר גבוהות מהמטוסים והחימוש שלהם (וזה בלי להתייחס לעובדה שלמטוס יש עוד המון שימושים מלבד הפצצה מטווח רחוק)

ובחזרה לכותרות - רצף הציוצים האחרון של טראמפ כמעט מסיר כל ספק שתהיה תקיפה אמריקאית.
יאוזה

אפשר להגיע לדיוק של כמה מטרים כמו שעומר ציין. זה מספיק בשביל לחסל סוללות נגד טילים, להוריד בניינים וכו׳. וכמו שעומר אמר, זה לא חייב להיות או זה או זה. ובנוגע למחיר, חיל אויר עולה הרבה יותר בעלות ראשונית ופחות בעלות התחמושת, חיל טילים זה בדיוק ההפך. גם צריך לזכור שאולי טילים לאיראן יעלו מליונים כל אחד, טילים לעזה, לבנון או סוריה עולים (יחסית) גרושים.

בכל מקרה כך או כך לא מזיק לגוון וזה לא שאין לנו טילים, גפ בליסטים וגם לטווחים שמתאימים יותר ללבנון כמו מה ש-MLRS עושים היום. ואם כבר חייל חדש אז רחפנים/קטבמים הרבה יותר חשוב מחייל טילים. למרות שגם הקטב״מים וגם הרחפנים כבר משולבים מספיק בכמעט כל יחידה בצהל שלא בטוח שממש צריכים חייל יעודי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 יוני 2025, 22:39

יש לי תחושה שחלק מהמשחק של טראמפ הוא רצון לאפשר לאיראנים להכנע.
הוא יודע שאין שום סיכוי שהם יכנעו לישראל, כי זה משהו שהכבוד שלהם לא יעמוד בו. גם מול ארה״ב זה יהיה קשה, אבל יש לזה יותר פוטנציאל להצליח, בבחינת שלא נכנענו לשטן הקטן (מדינה קטנה ומושתנת של יהודים מסריחים) אלא לשטן הגדול (המעצמה האדירה שרק בגלל שהיא כל כך אדירה אנחנו הפסדנו).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2025, 23:02

צהל מעדכן שחוסלו 200 משגרים, הפכנו תקליט.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 יוני 2025, 12:52

omerkot כתב:יש לי תחושה שחלק מהמשחק של טראמפ הוא רצון לאפשר לאיראנים להכנע.
הוא יודע שאין שום סיכוי שהם יכנעו לישראל, כי זה משהו שהכבוד שלהם לא יעמוד בו. גם מול ארה״ב זה יהיה קשה, אבל יש לזה יותר פוטנציאל להצליח, בבחינת שלא נכנענו לשטן הקטן (מדינה קטנה ומושתנת של יהודים מסריחים) אלא לשטן הגדול (המעצמה האדירה שרק בגלל שהיא כל כך אדירה אנחנו הפסדנו).

אני מסכים שזה כנראה הרצון שלו ושהוא עושה כאן את תרגיל ה"תחזיקו אותי!" הכי גדול בהיסטוריה ומקווה שזה יספיק כדי למנוע התערבות צבאית.

אבל מאוד קשה לי לראות את זה קורה כי אנחנו בנקודה שבה לדעתי הגבול בין החלטות רציונליות להחלטות רגשיות הולך וקטן במיוחד כאשר ההחלטה הרציונלית שיכולה להבטיח את שרידות המשטר (אם רק זמנית, על ידי ויתור על כלי שמבטיח בוודאות את שרידות המשטר) היא כניעה, לאחד השטנים, ובמקרה הזה לשטן הגדול שההתנגדות אליו היא אחד האתוסים הבסיסיים ביותר של המשטר והאידיאולוגיה שלו. זאת הצעה שאי אפשר שלא לסרב לה, בערך כמו שסינוואר ונסראללה היו דורשים שבוע אחרי פתיחת מהלך 7 באוקטובר משודרג ורב חזיתי שבו הם תפסו שטח ועדיין שולטים בו שישראל תצא מיהודה ושומרון בתמורה לסיום המלחמה והחזרת החטופים - אולי נשמע הרע במיעוטו, אבל לא יקרה.

אני כן יכול לראות תרחיש כמו שמתואר כאן אם יש למהלך רציונל שנשען על תקדים דתי\תרבותי קביל: https://www.maariv.co.il/journalists/op ... le-1206557

בהחלט יכול לראות את הפרסים מסבנים מערביים נאיביים ושימושיים בעידן פוסט טראמפ, עם המומנטום של הבקלאש הבלתי נמנע שיהיה בעידן פוסט טראמפ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 12:59

זאת גם ההשערה שלי, בדומה לעסקה עם אובמה, הם יחתמו על משהו שיראה למערב כמו נצחון בשנים הראשונות. זה יזרים להם מליארדים, הם יבנו מחדש את הפרוקסיז, יבנו מחדש את תוכנית הטילים, וייצבו את המשטר עם רווחה כלכלית לעם. ברגע שיהיה נשיא חלש בבית הלבן (כלומר דמוקרט) הם יתחילו להעשיר כמו mother fuckers. ֿ

גם אובמה וגם טראמפ 2016 לקחו פיתרון כדי לבעוט את הפחית במורד הרחוב, הרחק מהכהונה שלהם. המהלך של אובמה הבטיח שבזמן שהוא נשיא לא תהיה העשרה משמעותית אבל אחרי עשור (המדרגה הגדולה של ההסכם 15 שנים) גוג ומגוג אבל למי אכפת כי עשור זה 2025 ואובמה כבר לא נשיא ב-2025. וכנ״ל עם טראמפ, האסטרטגיה שלו התבססה על הפחדה והחיסול של סולימני אבל ברגע שביידן נבחר הנשיא האמריקאי לא היה מפחיד יותר.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 18 יוני 2025, 14:12

אז חמינאי הגיב לטראמפ ואומר שלא יכנע, האם עכשיו טראמפ יגיב בכמה מואבים?

ומה קורה עם הפרוקסיז ובעיקר חזבאללה? האם באמת נטשו את איראן או שמחכים שהמיירטים שלנו יתמעטו, ההיבריס והשאננות יעלו למסה קריטית, וברגע האמת אחרי התקבעות קונספציה חדשה הם יתקפו בכל הכוח?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 14:30

פרוקסיז חוץ מחיזבאללה כבר אין ממש. אבל כמה כוח כבר יש לחיזבאללה היום שהם יכולים להמם אותנו? ואני בספק אם חיזבאללה מחכה שהמירטים יגמרו כי את הרקטות שלהם כיפת ברזל מירטת בזמן שאת הטילים של איראן מירטות מערכות מגוונות אחרות.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 14:33

אתה לא יכול לבשל את הצפרדע לאט פעמיים.
חוץ ממקרון, אף אחד לא יסכים למהלך כזה.

אנחנו לא במצוקה של מיירטים (הם שלחו הרבה פחות טילים מהתכניות הכי אופטימיות שלנו) והשיגורים של הפרוקסיז מסוכלים על ידי כיפת ברזל, שאין איתה שום בעיה של מיירטים. אנחנו גם לא עזבנו את הפרוקסיז...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 14:52

בשתי המתקפות היום בלילה הם ירו 15 טילים ופחות מ-10 טילים בהתאמה. בשבת עוד ירו עלינו 50 טילים בכל מטח ואנחנו רק ביום רביעי. עד יום ראשון אני לא אהיה בשוק אם רוב ההתקפות יהיו סביבות ה-5 טילים, ועם מטחים בגודל הזה ממש קשה לי להאמין שהם יצליחו לעבור יותר מדי פעמים את ההגנה האוירית וגם בפעם ב כשהם יצליחו עם דיוק של קילומטר הסיכוי שהם יפגעו במשהו קלוש. הם יאלצו לחיות על צירופי מקרם בלבד, כמו התימנים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 16:46

המתקפות האלה היו עוד לפני שהלכתי לישון ומאז, כבר 15 שעות שאין טילים בליסטיים. זה שקט מאוד משונה.
ואגב, את מה שאנחנו עושים באיראן אפשר גם לעשות בלי בעיה בתימן. אני מאמין שלא עשו את זה כדי לא לקלקל את איראן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 17:35

omerkot כתב:ואגב, את מה שאנחנו עושים באיראן אפשר גם לעשות בלי בעיה בתימן. אני מאמין שלא עשו את זה כדי לא לקלקל את איראן.

זה נכון אבל קודם נצטרך לתקוף את משגרי הכפכפים, אתה לא רוצה שאיזה זוג הוויאנס עם דגל ברזיל יכנס למנוע של F-35.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 17:40

מאוד משונה מה שקורה כרגע... שלושה מטוסי נוסעים של הממשלה האיראנית, שניים מהם גוף רחב, יצאו מאיראן ונחתו בעומאן.
זו לא משלחת משא ומתן... את זה אתה מוציא עם מטוס מנהלים קטנטן.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 18 יוני 2025, 18:45

omerkot כתב:המתקפות האלה היו עוד לפני שהלכתי לישון ומאז, כבר 15 שעות שאין טילים בליסטיים. זה שקט מאוד משונה.
ואגב, את מה שאנחנו עושים באיראן אפשר גם לעשות בלי בעיה בתימן. אני מאמין שלא עשו את זה כדי לא לקלקל את איראן.

זה לא מדויק, כי הם למודי מלחמות ארוכות וכבר חטפו מהסעודים, האמירייתים, תימנים אחרים ומהאמריקאים.
הם אומנם מדינה בתוך מדינה, אבל במקביל גם מתנהלים כארגון טרור כמו חמאס ולכן יותר קשה להוריד אותם רק מהאוויר.
לא אומר שזה לא אפשרי, אלא קשה יותר בהשוואה למדינה מתפקדת יותר כמו איראן.

אבל בגדול אפשר לשתק את כל האזור התימני יחסית בקלות אם מנטרלים את הנמלים לחלוטין וחלק מהמעברים היבשתיים לשאר תימן וסעודיה.
הבעיה שהם ירעבו למוות וכרגע האמריקאים לא נותנים לבצע את זה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 18:54

אני מתכוון רק לעניין של נטרול הטילים הבליסטיים. זה אותם טילים ואותם משגרים, רק שתא השטח בתימן קטן בהרבה מזה של איראן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2025, 19:08

לא הייתה הערכה שנשארו להם רק איזה 50 טילים לפני יותר מחודש? אם אין יותר אספקה חדשה מאיראן, המלאי פשוט יאזול להם.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 19:54

לך דע כמה הם קיבלו בסוף אבל בכל מקרה, זה נראה שהאיראנים באמת התדרדרו לדרגת חות׳ים אם זה כל מה שהם מצליחים להוציא אחרי 20 שעות ובמצב כזה אני לא רואה את החות׳ים מבזבזים את הטילים שיש להם על ירי עקר לישראל.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 18 יוני 2025, 20:03

DrKeo כתב:לא הייתה הערכה שנשארו להם רק איזה 50 טילים לפני יותר מחודש? אם אין יותר אספקה חדשה מאיראן, המלאי פשוט יאזול להם.

יש להם מפעלים תת קרקעיים ומחופרים בהרים.
לא יודע כמה, האם הם איכותיים ומה הידע שלהם, אבל יש...

עומר, אל תנסה לחפש היגיון נרחב אצל החות'ים. הם פנאטים דתיים אפילו יותר מהאיראנים. באמת אומה של עלובי נפש דפוקים

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יוני 2025, 23:02

החות׳ים לא מייצרים את הטילים שלהם בעצמם, הם מרכיבים אותם מחלקים שהאיראנים שולחים להם.
החות׳ים לא ירו עליך את הטילים האחרונים שלהם, הם צריכים אותם בשביל הסעודים והאמירתים, שמאיימים עליהם בפלישה של ממש. אתה מעגל שלישי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יוני 2025, 00:26

שוב מטח קטן, הפעם 5 טילים. אני חושב שזה די רשמי שהאיראנים מתחילים להיות חותים.

ואם כבר בדיחות חותים, יש יותר חותי מזה?
82c2df9f-1ba0-421c-a244-c15f9c79543c.jpeg
82c2df9f-1ba0-421c-a244-c15f9c79543c.jpeg (78.84 KiB) נצפה 1145 פעמים

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים