במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוקטובר 2025, 18:26

Klayman כתב:בקיצור, אני חושב שהוא משחק טוב מאוד מבחינת מכניקות, אקשן, קרבות בוסים ותנועה. קצב השדרוגים הבסיסיים של בריאות ומשי( כמו שאמרתי כבר עשר פעמים), הוא לא טוב במשחק לדעתי. דעתך שונה? יופי. נראה לי שמיציתי את הדיון.

בדיוק.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוקטובר 2025, 23:11

אני הייתי בחופשה אז לא שיחקתי בו כמעט למעלה משבועיים ומאז שחזרתי לא ממש הפסקתי… האקט השלישי קשה. מאוד. ומפוצץ בתוכן, זה ממש הפתיע אותי. אני עכשיו בשלב שאני מנקה כל מה שאפשר ואחרי שעשיתי כל מה שאני יכול בכוחות עצמי נעזרתי במדריך ו… וואו כמה דברים סודיים עוד יש. זה ממש פסיכי, בעיקר כמות הבוסים הסודיים. האגודלים שלי ממש כואבים :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 אוקטובר 2025, 10:55

אני עם: Pokemon legends ZA.
משחק פשוט נהדר, שיחקתי אתמול 7 שעות רצוף וקשה להפסיק. נינטנדו וגיימפריק שיחקו אותה והפכו את סדרת Legends למשהו שמיועד סוף סוף לאנשים שמתקרבים לגיל 40 או לכאלה שכבר הגיעו לעשור הזה בחייהם :-). יש סיפור, יש דמויות, יש מערכות RPG נורמליות יש סייד קווסטים נורמלים :-)

תמיד חלמתי לראות את פוקימון הופכת ליותר כמו Final Fantasy וZA זה הצעד הכי גדול שנינטנדו וגיימפרייק עשו עד היום לכיוון הזה.

מערכת הקרב היא הכלאה בין Xenoblade וFF13 lighting returns המשמעות היא שהקרבות הם לא בתורות יותר. יש לך Cooldown להתקפות שלך אבל זה לא אומר שאתה מחכה בצורה פאסיבית בתורות כי אתה יכול תמיד לתקוף עם המתקפות שכן זמינות לך. זה הרבה יותר מתאים לפוקימון ממערכת התורות הקלאסית, שתמיד היתה משעממת בסדרה הספציפית הזו, הקרבות נראים כמו באנימה וזה מה שהכי חשוב בIP כזה יש גם חשיבות מכרעת למיקום שלך בקרב.

אם רק היה למשחק הזה ערכי הפקה נורמלים או רמת גרפיקה של PS4 הייתי נותן להם 9, אבל אפילו במצב הזה נינטנדו וגיימפריק הוכיחו שהם פשוט טובים יותר מדיג'ימון או Palworld ושהמתחרים שלהם רחוקים מהם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוקטובר 2025, 19:08

התחלתי היום את פינל פנטזי 10 א+ב
Hd
או איך שקוראים לזה
גרסת הps

קניתי לסוויץ 2 בזול אבל מושאל לאח שלי
אז קניתי למחשב ב40+

משעות ראשונות , המשחק בסדר לפחות כהתחלה
כן הייתה לי בעיה קטנה בשפה
אבל הצלחתי להסתדר

הגרפיקה צבעונית
המוזיקה בינתים טובה ורגילה לסדרה
השליטה בסדר
מערכת הקרבות די סטנדרטית לjrpg
הגרפיקה תלת מימדית ,אז אין מעברים מעצבנים

יש מעברים אבל הכל 3d ככה שזה לא מציק

בינתים נחמד במחיר זול

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2025, 19:27

אני לא יודע מה עשו ברימייק, אבל FFX המקורי כן כלל רקעים דו מימדיים עם דמויות תלת מימדיות כמו ב-FF7 לPSX. זה היה רק בסצנות מסויימות, אבל עדין קיים. אולי החידוש בנה את הרקעים בתלת מימד, אבל אני די בספק.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוקטובר 2025, 19:46

אני רק בהתחלה
אז לא יודע על מה אתה מדבר

אבל התזוזה חלקה בהרבה מ7-9

בנוסף יש תזוזה בשמיים , עננים וכו
היום המון משחקים משתמשים בשמיים לא זזים וחבל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2025, 20:05

kririn כתב:אני רק בהתחלה
אז לא יודע על מה אתה מדבר

אבל התזוזה חלקה בהרבה מ7-9

בנוסף יש תזוזה בשמיים , עננים וכו
היום המון משחקים משתמשים בשמיים לא זזים וחבל

יש קטעים שמשתמשים בדו מימד ויש קטעים שהם תל מימדיים לגמרי. אני לא יודע אם זה ככה ברימייק אבל אתה מוזמן לנסות לזהות ולעדכן.

בנוגע למשחקים היום ושמיים, דווקא הקונספט של עננים וליומטרים אמיתיים שזזים ומתפתחים הפך לממש נפוץ. יש את זה בהמון משחקים היום ואפילו כמה מהדור הקוד כמו הורייזן 1-2, DS2, AC:S, סימולטור טיסה, דום, rdr2, רוב משחקי UE5, פייבל החדש ואפילו GT7.

זה כבר ממש נפוץ, אם יש צד בדור החדש שאפשר להגיד שהוא מרגיש ״פתור״ הוא לדעתי שמיים עם עננים. ראליסטי מאוד, תלת מימדי עם וליום, זז, אנטרקטיבי ודינאמי. מאוד קשה לפתח את זה הלאה, אין ממש לאן חוץ מאשר איטרציות קלות ושיפור באנטרקטיביות מה שממילא 99% מהמשחקים לא צריך.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוקטובר 2025, 20:31

אני מדבר על שמיים זזים
עננים וכו ,שרואים אותם זזים

היום יש הרבה משחקים שאין תזוזה בשמיים

כמובן שזה לא תקף לכולם

בנוגע ל2d בff10
אני משחק בגרסת הסטיים הקיימת

ואני מדבר על זה שלא ראיתי גרפיקה קובעת לשחקן שהיא 2d
מרחוק מאוד יכול להיות
אבל לא שטח משחק 2d
דוגמת re1-3 ( הישנים) או ff7-9 (הישנים) וכו

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אוקטובר 2025, 09:18

נדב צודק בפפ10 בהחלט יש רקעים כאלה עדיין. Vagrant story היה הניסיון הראשון של סקוור לעשות משחק שהוא כולו 3D, לא לחינם קראו לו בזמו Medieval Gear Solid
פפ12 היה הפפ הראשון שהיה 3D לחלוטין וזה לא מפתיע, הוא מהיוצר של וגרנט סטורי (לפחות עד שהוא פרש ב2004 בגלל מחלה).

כאילו הכוונה לRPG, כן? אם מישהו רוצה להיות קטנוני ולהכניס את משהו כמו Bushido Blade 2 אפשר, אבל זה משחק מכות...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2025, 12:42

kririn כתב:אני מדבר על שמיים זזים
עננים וכו ,שרואים אותם זזים

היום יש הרבה משחקים שאין תזוזה בשמיים

כמובן שזה לא תקף לכולם

וזה בדיוק מה שאני אומר לך, שלא רק שברוב המשחקים הגדולים היום יש עננים זזים, הם ממש תלת מימדיים עם נפח והם מתפתחים ומשתנים בצורה לאורך זמן. זאת הפכה להיות בעיה פתורה, שמיים נראים פצצה היום במשחקי וידאו, עד כדי כך שאין כמעט לאיפה להתקדם שם מבחינת עננים, וזה כל כך זול על הפס5 שאפילו משחקים שבהם לעולם לא תגיע לשמים כמו AC:S משתמשים בטכנולוגיה הזו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 אוקטובר 2025, 21:22

יש ויש
אני מדבר על משחקים בלי שמים זזים

יש ויש

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 אוקטובר 2025, 12:43

תמונה

לכל מגני המפה של HK ו SS. חידה. מה הדרך הכי מהירה עבור השחקן לחזור לפקעת המשי שלו, בהנחה שהתחיל בספסל שבמרכז המפה?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוקטובר 2025, 13:44

לא ידוע כי אין בפה שום דבר חוץ מאשר outline כללי של חללים גדולים. אם מסתכלים במפה על האולם שבו המשי נמצא אין לך שמץ איפה יש קירות, פלטפורמות, מחילות, תת חדרים וכו'. הייתי רוצה להגיד שהכניסה בצד שמאל הכי קרובה, אבל על פי איך שנסחת את השאלה אני אנחש שצריך לרדת למטה וללכת את המסדרון הארוך.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 20 אוקטובר 2025, 22:39

אני לא יודע אם הייתי רוצה בכלל פירוט כזה של החללים.
יש מספיק דברים שהייתי משנה במשחק/ שדלעתי פוגעים בו (כולל במפה וסימונים) לפני שהייתי מגיע לדסקס את הסוגיה הספציפת הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוקטובר 2025, 09:23

זאת בעיה מתוך שלל בעיות. הדרישה שהמפה תשקף את העולם במקום להיות outline כללי היא מאוד בסיסית.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 אוקטובר 2025, 09:47

נעזור לכם. על פניו, נראה מאוד פשוט לא? יורדים מיד מהספסל, קצת ימינה ומגיעים, לא?בפועל אם יורדים מיד מהספסל, מגיעים לחדרון קטן וסגור. אם הולכים קצת שמאלה ויורדים למטה, מגיעים לאזור שממנו אפשר לראות את האזור שבו הפקעת,אבל בפועל יש שם חלון ענק שאי אפשר לעבור דרכו.

בפועל, צריך להמשיך עוד הרבה שמאלה, לרדת עד הסוף למטה, לעבור בכל המסדרון ימינה, לעלות למעלה ואז אחרי הרבה פלטפורמינג מציק( כי זה לפני שמקבלים יכולת אחרת), להגיע לשם. וכל זה, אחרי שכבר הייתי בכל המקום ומיפיתי אותו בעצמי. חסר תועלת....
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2025, 10:41

קודם כל - זה שאתה חסר יכולת זה עניין שלך ;)
אבל ברצינות, זה באמת איזור מעצבן מהבחינה הזו, אני מסכים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוקטובר 2025, 14:50

Klayman כתב:נעזור לכם. על פניו, נראה מאוד פשוט לא? יורדים מיד מהספסל, קצת ימינה ומגיעים, לא?בפועל אם יורדים מיד מהספסל, מגיעים לחדרון קטן וסגור. אם הולכים קצת שמאלה ויורדים למטה, מגיעים לאזור שממנו אפשר לראות את האזור שבו הפקעת,אבל בפועל יש שם חלון ענק שאי אפשר לעבור דרכו.

בפועל, צריך להמשיך עוד הרבה שמאלה, לרדת עד הסוף למטה, לעבור בכל המסדרון ימינה, לעלות למעלה ואז אחרי הרבה פלטפורמינג מציק( כי זה לפני שמקבלים יכולת אחרת), להגיע לשם. וכל זה, אחרי שכבר הייתי בכל המקום ומיפיתי אותו בעצמי. חסר תועלת....

כן, זה בדיוק אחד האלמנטים הראשיים שיוצר תסכול במפה. מטרוידווניה טוב צריך מפה טובה, זה בסיסי. סילקסונג הוא לא רק משחק ארוך מאוד, הם משחק שמזלזל בזמן של השחקן. אני חושב שחצי מהזמן משחק שהשקעתי היה נחסך אם הייתה מפה טובה וזה מתסכל, זו הסיבה העיקרית שפרשתי מהמשחק. הרגשתי שהוא מבזבז לי את הזמן.

אני לא מבין את המטרה של זה, המשחק ארוך בצורה פסיכית למטרוידווניה, הוא לא צריך את כל השומן המיותר הזה. סתם התעללות בשחקן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 אוקטובר 2025, 18:02

Laskin כתב:קודם כל - זה שאתה חסר יכולת זה עניין שלך ;)
אבל ברצינות, זה באמת איזור מעצבן מהבחינה הזו, אני מסכים.

קודם כל - אתה צודק! :D

וברצינות - בזבזתי אתמול איזה 10-15 דקות בלנסות להבין מה אני מפספס, ואיך החיבור הזה, שנראה בבירור במפה, מתקיים. הוא אגב מתקיים, מימין לספסל שבמרכז המפה, אבל רק מלמטה למעלה.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אוקטובר 2025, 00:54

אני בבוס האחרון באקט השלישי… ניסיתי רק איזה 6 פעמים ואני חייב ללכת לישון, הייתי די קרוב לנצח (אני חושב). רוצה למשוך את זה עוד קצת :)

mushonovster
Padawan

הודעהעל ידי mushonovster » 22 אוקטובר 2025, 09:11

Project Zomboid אחד המשחקים הכי יפים ומאתגרים שיחקתי ממליץ לכולם לבדוק עליו ביוטיוב, אנשים מרוב שאהבו את המשחק בנו לו אמולטור לטלפון אנדרואיד שלא מצריך יותר מידיי משאבי מערכת כל טלפון עם אנדרואיד 11 ומעלה ו 3 ג'יגה ראם זיכרון לאמולטור קוראים Zomdroid אפשר גם עליו לבדוק ביוטיוב הינה סרטון והורדה לטלפון אבל העדיפות לשחק במחשב

https://www.youtube.com/watch?v=5ZSeEYIvRsQ

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אוקטובר 2025, 09:22

wtf.gif
wtf.gif (62.15 KiB) נצפה 115 פעמים

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 אוקטובר 2025, 13:04

לא ברור בכלל... בכל מקרה, יש היום אמולטורים של pc לאנדרואיד כמו gamehub וwinlator שמאפשרים לשחק המון משחקי pc אנדרואיד, אפילו כאלה שהם לא כל כך ישנים. לא צריך אמולטורים מיוחדים למשחקים ספציפיים.
https://www.youtube.com/watch?v=D1xbkISW9ZM

mushonovster
Padawan

הודעהעל ידי mushonovster » 22 אוקטובר 2025, 17:42

omerkot כתב:לא ברור בכלל... בכל מקרה, יש היום אמולטורים של pc לאנדרואיד כמו gamehub וwinlator שמאפשרים לשחק המון משחקי pc אנדרואיד, אפילו כאלה שהם לא כל כך ישנים. לא צריך אמולטורים מיוחדים למשחקים ספציפיים.
https://www.youtube.com/watch?v=D1xbkISW9ZM

אכן אבל האמולטורים האלה שציינת דורשים המון משאבי מערכת והמשחק הזה שציינתי לא יעבוד על מכשיר חלש למשל כמו שלי יש לי redmi note 9 pro והאמולטור הזה שפרסמתי שהוא כמו שאמרתי ספציפית למשחק הזה והוא פועל על המערכת לינוקס ולינוקס ידוע כמערכת מאוד קלה שלא דורשת הרבה משאבי מערכת ולכן המשחק עובד עליו חלק בלי בעיות תנסה אותו בלי קשר משחק שווה אש

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 אוקטובר 2025, 21:28

לינוקס זה מושג רחב מאוד
אין קל או קשה

צריך להבדיל בין הגרסאות

יש רכיב קטן שאליו מצרפים את מה שצריך
אפשר ליצר גרסה רזה מאוד ואפשר ליצר גרסה גדולה
ואנדרואיד בלי חלקים חיצונים זה לינוקס

גוגל הוסיפו דברים וגם היצרניות

חזור אל “פורום משחקים”