erezronen כתב:
אני לא חושב שזה שמשחק מסויים לא הולך לכיוון של גרפיקה ריאליסטית או ממוקדת כח עיבוד אומר שהוא מקבל ״ויתור״. אני בטוח שבכל משחק מריו תלת-ממדי ממוצע משקיעים לא פחות שעות וכסף בגרפיקה מאשר לא מעט משחקים אחרים, פשוט ההשקעה היא בדיזיין ולא בטכנולוגיה. Super Mario 3D World נראה מרהיב.
אני בטוח שהתקציבים של זלדה הם עצומים (של הקונסולה, לא של הניידים שלאחרונה הם בכלל משחקים טובים יותר מאלה של הקונסולה) אבל הכל שם מרגיש כל כך אנכרוניסטי וזאת בדיוק הבעיה. הבעיה עם זלדה זה לא שאין דיבוב או הגרפיקה מיושנת (אלה רק בעיות מאוד ספציפיות שלא באמת משפיעות על הגיימפליי), הבעיה של זלדה היא שכל המבנה/שליטה/איך שהמשחק הזה זז ומרגיש וכל מה שסביבו מרגיש כמו משחק N64. יש משהו בזלדה התלת מימדיים כיום שגורם לו להרגיש נוקשה ומלכותי כשכל התעשיה מנסה ללכת כמה שיותר לכיוון הזורם, הרך והטבעי. אני חושב שזה אחד המשחקים האחרונים שהאנימציות בו נעשות ביד בלבד ולא בצורה מקצועית במיוחד (שזה מתקשר בצורה ישירה לגיימפליי כי אנימציות הן חלק מאוד גדול בשליטה ובפידבאק שאתה מקבל מהעולם), שיש בו אפס פיסיקה (שוב, פידבאק מהעולם, חשוב להרגשה של השליטה), שהכל מתרחש בתוך "קופסאות" ומסדרונות שמרגישים כמו קופסאות ומסדרונות ולא כמו עולם טבעי ואמיתי, פשוט הכל שם מרגיש מלכותי ומכאני. לפני 15 שנים בN64 לא היה כזה דבר לא קשה ומכאני אז המשחקים שלהם היו השיא של הסטנדרט של התעשיה אבל היום עם חברות כמו רוקסטדי, רוקסטאר, נוטידוג ודומיהן בתעשיה ההרגשה שיש במשחק נינטנדו היא הרגשה של משחק שנוצר לפני 15 שנים.
פעם המשחקים שלהם היו המשחקים עם הכי הרבה פוליש שיש, היום על משחק זלדה תלת מימדי אפשר להגיד הכל חוץ מאשר פוליש. כשמטרויד פריים 1 יצא הוא היה המשחק עם הכי הרבה פוליש שיש בשוק מכל בחינה, היום איך אפשר להגיד את זה על משחק נינטנדו?
מריו, מתוך ההגדרה שמדובר במשחק עם אפס אנטרקציה עם העולם והכל שם מורכב ממשטחי פלטפורמה פשוטים, החסרונות של נינטנדו נעלמים להם. פתאום הגרפיקה טובה כי כל אזור בגודל של חדר ונינטנדו יכולה לזרוק את כל הפוליגונים והטקסטורות ובשילוב עם הגרפיקה הצבעונית פתאום זה נראה נהדר. פתאום זה שאין אנטרקציה עם העולם אומר שאין את הבעיות קוליז'ן או החוסר בפיסיקה או ההרגשה הסגורה. פתאום זה שההגדרה של גלקסי היא "אזורים קטנטנים עם פלטפורמה יצירתית" הבעיית חדרים של נינטנדו נעלמה. וכמובן שהעובדה שמריו דמות שקטה והסגנון לא דורש עלילה רק מחמיאים לנינטנדו שלא יודעת לבנות עלילות ולא מדובבת את המשחקים שלה.
מריו פשוט תפור בצורה מושלמת לנינטנדו, אין מה לעשות. אבל מחוץ למשחק פלטפורמה נינטנדו לא מסוגלת לעמוד יותר בשוק הAAA המודרני, היא רחוקה קילומטרים. ואז אני מסתכל על BROTHERS, איך עושים משחק שמרגיש נהדר ויש לו הפקה טובה (למרות שהוא משחק של 15$ כן?) וההרגשה של משחק של נינטנדו של פעם. אם לנינטנדו היו קצת ביצים אולי היינו יכולים לקבל פרנצ'ייזים חדשים עושיים כמו BROTHERS אבל לצערנו נינטנדו וביצים לא הולכים יחד כבר 10 שנים, הפעם האחרונה שהיה להם שמץ של אומץ יצא זלדה WW.
We're just normal men. We're just innocent men