נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 14:19

Death_119 כתב:מאיר את כל התגובה שלך כאמינה :D. ואיך בדקת שווינדוס 8 מהירה יותר מ-7, ובמה?

ברור מאליו שהתגובה שלי אמינה. השתמשתי שנים בשלל גירסאות ווינדוס, כולל 7 וכבר יותר משנה שאני משתמש בווידוס 8, אז אין ספק שאני מדבר מניסיון.
אף אחד לא יעלה על דעתו שיש לי איזו סיבה להיות מוטה לטובת ווינדוס 8. זה רעיון כל כך מגוחך, שצריך להיות באמת מנותק מהמציאות, כדי לחשוב בכיוון הזה.

כפי שאמרתי באחת ההודעות הקודמות, הבעיות בממשק לא הפריעו לי. כמו שלא השתמשתי הרבה בהתחל בווינדוס 7, או XP, לא השתמשתי הרבה בממשק האריחים. המעט שאני כן משתמש בממשק האריחים (להדליק WORD, או מחשבון), אפשר לעשות בקלילות, באותה המהירות של שימוש בהתחל (כמובן שרוב התוכנות החשובות נמצאות בסרגל הquick launch, אז זה נדיר שאני שם בכלל). ברגע שאתה מוחק את האפליקציות של המייל/חדשות/בורסה/מזג אוויר/הודעות שנמצאות שם כשאתה רק מתקין את המערכת, זה הופך לסתם ממשק קיצורי דרך חביב.

בנוסף, יש את כל השיפורים הברורים בממשק. אם זה החיפוש המשופר, ההגדרות הפשוטות שהרבה יותר נוחות עכשיו וכן הלאה.

לא בדקתי, באופן אישי. רק ראיתי בנצ'מרקים בשלל אתרים, שהראו שהמערכת מהירה יותר בכל דבר שהיא עושה וכמובן שהיא גם רזה יותר בכל נושא השימוש בזכרון (אם זה RAM, או אחסון).
אז יש שיפורים בממשק, שינויים לא מוצלחים שלא הפריעו לי כלל בשימוש יום יומי (שתוקנו) ושיפורים ברורים ביעילות של המערכת, פיטצ'רים חדשים, לצד 100% מהפיטצ'רים שהיו קיימים בווינדוס 7. לא מוצא שום סיבה לא להשתמש ב8 (מעבר למחיר ופחד בלתי נשלט משינויים) ובטח ובטח שאין שום סיבה להמנע ממנה בקניית מחשב חדש.

אין שום דבר שאפשר לעשות בווינדוס 7 ואי אפשר לעשות ב8, בשימוש ביתי (בהחלט אפשרי שיש פה ושם תוכנות מקצועיות עתיקות שלא תומכות בווינדוס 8, אבל שימוש מקצועי זה נושא אחר לגמרי) וכל מה שאפשר לעשות, יעיל יותר.
מעבר לרתיעה האוטומטית משינוי, התלונות נגד ווינדוס 8 לא מבוססות, או כבר טופלו ב8.1.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 אפריל 2014, 14:53

Nucleus_Dawn כתב:
ברור מאליו שהתגובה שלי אמינה. השתמשתי שנים בשלל גירסאות ווינדוס, כולל 7 וכבר יותר משנה שאני משתמש בווידוס 8, אז אין ספק שאני מדבר מניסיון.
אף אחד לא יעלה על דעתו שיש לי איזו סיבה להיות מוטה לטובת ווינדוס 8. זה רעיון כל כך מגוחך, שצריך להיות באמת מנותק מהמציאות, כדי לחשוב בכיוון הזה.

כפי שאמרתי באחת ההודעות הקודמות, הבעיות בממשק לא הפריעו לי. כמו שלא השתמשתי הרבה בהתחל בווינדוס 7, או XP, לא השתמשתי הרבה בממשק האריחים. המעט שאני כן משתמש בממשק האריחים (להדליק WORD, או מחשבון), אפשר לעשות בקלילות, באותה המהירות של שימוש בהתחל (כמובן שרוב התוכנות החשובות נמצאות בסרגל הquick launch, אז זה נדיר שאני שם בכלל). ברגע שאתה מוחק את האפליקציות של המייל/חדשות/בורסה/מזג אוויר/הודעות שנמצאות שם כשאתה רק מתקין את המערכת, זה הופך לסתם ממשק קיצורי דרך חביב.

בנוסף, יש את כל השיפורים הברורים בממשק. אם זה החיפוש המשופר, ההגדרות הפשוטות שהרבה יותר נוחות עכשיו וכן הלאה.

לא בדקתי, באופן אישי. רק ראיתי בנצ'מרקים בשלל אתרים, שהראו שהמערכת מהירה יותר בכל דבר שהיא עושה וכמובן שהיא גם רזה יותר בכל נושא השימוש בזכרון (אם זה RAM, או אחסון).
אז יש שיפורים בממשק, שינויים לא מוצלחים שלא הפריעו לי כלל בשימוש יום יומי (שתוקנו) ושיפורים ברורים ביעילות של המערכת, פיטצ'רים חדשים, לצד 100% מהפיטצ'רים שהיו קיימים בווינדוס 7. לא מוצא שום סיבה לא להשתמש ב8 (מעבר למחיר ופחד בלתי נשלט משינויים) ובטח ובטח שאין שום סיבה להמנע ממנה בקניית מחשב חדש.

אין שום דבר שאפשר לעשות בווינדוס 7 ואי אפשר לעשות ב8, בשימוש ביתי (בהחלט אפשרי שיש פה ושם תוכנות מקצועיות עתיקות שלא תומכות בווינדוס 8, אבל שימוש מקצועי זה נושא אחר לגמרי) וכל מה שאפשר לעשות, יעיל יותר.
מעבר לרתיעה האוטומטית משינוי, התלונות נגד ווינדוס 8 לא מבוססות, או כבר טופלו ב8.1.

אתה ממש פריק של הטבע אם אהבת את הInterface, הממשק הוא אחד מאותם דברים שידברו עליהם שנים כעל -"מה לא עושים", אם מייקרוסופט יודעים להודות שהם טעו, למה אתה לא? אתה מודע לעובדה שהשנה הולכים לקבל כנראה את Windows 9 (הדיווחים מדברים על החודש) מרוב העובדה שWindows 8 הוא """הצלחה"""" כל כך גדולה. מדובר בכישלון הכי גדול בתודלות מייקרוסופט בתחום מערכות ההפעלה מאז Windows Milenium. אפילו Vista החזיקה יותר.

סתם כדי לקבל קצת אינדיקציה, לאיך לא בונים ממשק למשתמש בפיסי עם עכבר:

מעניין אם אני אמצא גם את הסרטון שמראה את ההתחלה עוד משלב הLogIn ואיך הבחור ישב איזה חמש דקות כדי להבין איך להכנס לWindows שדורש ממנו לעשות Swipe עם עכבר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 15:39

Death_119 כתב:אתה ממש פריק של הטבע אם אהבת את הInterface, הממשק הוא אחד מאותם דברים שידברו עליהם שנים כעל -"מה לא עושים", אם מייקרוסופט יודעים להודות שהם טעו, למה אתה לא? אתה מודע לעובדה שהשנה הולכים לקבל כנראה את Windows 9 (הדיווחים מדברים על החודש) מרוב העובדה שWindows 8 הוא """הצלחה"""" כל כך גדולה. מדובר בכישלון הכי גדול בתודלות מייקרוסופט בתחום מערכות ההפעלה מאז Windows Milenium. אפילו Vista החזיקה יותר.

סתם כדי לקבל קצת אינדיקציה, לאיך לא בונים ממשק למשתמש בפיסי עם עכבר:

מעניין אם אני אמצא גם את הסרטון שמראה את ההתחלה עוד משלב הLogIn ואיך הבחור ישב איזה חמש דקות כדי להבין איך להכנס לWindows שדורש ממנו לעשות Swipe עם עכבר.

אם לא אהבת את הממשק של 8, אז לא אהבת את זה של 7, כי פרט למטרו ולחלק מההגדרות, הוא זהה לו.
השינויים שעשו בהגדרות הפכו את ההגדרות הפשוטות ליותר נוחות לגישה. ההגדרות היותר מורכבות נשארו בממשק הקלאסי. ממשק האריחים לא מוצלח כל כך לשימוש בעכבר ומקלדת (ויהיה הרבה יותר מוצלח בעוד שישה ימים), אבל בדומה ל"התחל" בגירסאות הקודמות, בקושי עושים בו שימוש והוא לא באמת חסר. הוא בטח יחזור באיזה עדכון, אבל הוא רחוק מהכרחי.
בנוסף, אדגיש את העובדה שאתה מנהל דיון עם דחליל ולא איתי. לא אמרתי שאני אוהב את ממשק האריחים - אמרתי שבדומה להתחל, אני עושה בו שימוש נדיר למדי ולכן הוא לא באמת הפריע לי כל כך. דבר לעניין.

בין אם ווינדוס 8 הצליחה או לא, זה לא משנה את העובדה, שמדובר במערכת הפעלה טובה מאוד, עם כמה טעויות בסיסיות ולא מקובלות בממשק, שרובן כבר תוקנו.
אם מדברים על ווינדוס 9 החודש, משונה שהשבוע מייקרוסופט דיברה אך ורק על 8.1. סביר להניח שהווינדוס 9 שאתה חושב ששמעת עליה, היא העדכון ל8.1 שעליו דיברתי.

מאז שווינדוס 8 יצאה, הדבר היחיד שצריך לעשות כדי לעשות כניסה, זה לבחור משתמש (אם יש יותר מאחד במחשב), לכתוב את הסיסמא וללחוץ אנטר. אין שום צורך לעשות swipe עם העכבר.

סרטוני יוטיוב של צווחני אינטרנט שמאיימים להתאבד כשיש שינוי לממשק של פייסבוק, לא משנים את העובדות. המערכת קלה יותר, יעילה יותר, מהירה יותר ועושה כל מה ש7 עושה, בתוספת של פיטצ'רים, וחיפוש עדיף בהרבה (ושימושי מאוד).
הרוב המוחלט של הבעיות שהיו בעיצוב הממשק (שעליהן דיברתי, אז תמוהה שאתה בכלל טוען שאני לא מודה בהן) תוקנו ב8.1. עוד כמה בעיות יתוקנו בעוד שישה ימים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 אפריל 2014, 16:30

סליחה, אפריל 15:
http://www.techradar.com/news/software/ ... rs-1029245

הבעיה היחידה איתך שאתה משליח את הדעה האישית שלך על הציבור, אתה טוען שלמערכת היו בעיות קלות, בעוד שהציבור הצביע ברגליים שהבעיות היו קלוסואליות. תכיר בעובדה, יש לך דעה אקסטרנית. רוב העולם לא עבר לווינדוס 8 בשל בעיות ממשק בעוד שאנשים כן נטו לאמץ את ווינדוס 7 דיי מהר אחרי וויסטה שהשאירה רבים בXP (למרות שעד היום XP היא המערכת הפעלה הפופולאריות בעולם עד לפני כמה חודשים). תאהב את זה או לא, ווינדוס 8 נכשל חרוצות, אתה אולי לקוח מרוצה, שאר לקוחות מייקרוסופט לא. במקור Windows blue היה אמור להיות מחליף מיידי ל-8 ורק מאוחר יותר מותג כ-8.1 כאשר הם דחו את השיחרור של 9 במעט.

ואם אתה לא מאמין לי, תאמין לTech radar:
The thinking appears to be that the Windows 8 name is now too tarnished and that - in contrast to Reller's comments above - Microsoft wishes to clear things out by releasing Windows 9 instead.

אז כנראה שהפעם אותם -"""צרחנים""" באינטרנט ניצחו את מייקרוסופט הגדולה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 17:15

Death_119 כתב:סליחה, אפריל 15:
http://www.techradar.com/news/software/ ... rs-1029245

הבעיה היחידה איתך שאתה משליח את הדעה האישית שלך על הציבור, אתה טוען שלמערכת היו בעיות קלות, בעוד שהציבור הצביע ברגליים שהבעיות היו קלוסואליות. תכיר בעובדה, יש לך דעה אקסטרנית. רוב העולם לא עבר לווינדוס 8 בשל בעיות ממשק בעוד שאנשים כן נטו לאמץ את ווינדוס 7 דיי מהר אחרי וויסטה שהשאירה רבים בXP (למרות שעד היום XP היא המערכת הפעלה הפופולאריות בעולם עד לפני כמה חודשים). תאהב את זה או לא, ווינדוס 8 נכשל חרוצות, אתה אולי לקוח מרוצה, שאר לקוחות מייקרוסופט לא. במקור Windows blue היה אמור להיות מחליף מיידי ל-8 ורק מאוחר יותר מותג כ-8.1 כאשר הם דחו את השיחרור של 9 במעט.

ואם אתה לא מאמין לי, תאמין לTech radar:

אז כנראה שהפעם אותם -"""צרחנים""" באינטרנט ניצחו את מייקרוסופט הגדולה.

לא השלחתי את הדעה שלי על אף אחד.
מישהו שאל שאלה בנושא, הבעתי את דעתי והסברתי את העובדות שמהן היא נובעת.

העובדות הן שווינדוס 8 היא מערכת קלה יותר ויעילה יותר, שיכולה לעשות 100% ממה שווינדוס 7 עושה ויכולה לעשות הרבה יותר (בלי לדבר על כך שהיא גם יעילה יותר בתצרוכת החשמל ולכן עדיפה במכשירים ניידים).
זו עובדה שהחיפוש בווינדוס 8 הרבה יותר מוצלח ומתקדם.
זו עובדה שאני בקושי השתמשתי בהתחל שנים לפני ששמענו על ווינדוס 8 וזו עובדה שאני בקושי רואה את ממשק האריחים ולכן הוא לא באמת מפריע לשימוש היום יומי שלי במחשב.
זו גם עובדה שרוב הבעיות בממשק תוקנו בעדכון 8.1 והפכו את מערכת ההפעלה לעוד יותר נוחה לשימוש מקודם.

זו עובדה שווינדוס 8 לא כל כך מצליחה (עובדה שלא קשורה לדיון, אבל שיהיה). היא לא מצליחה בגלל שהיא עשתה המון שינויים שלא לקחו בחשבון דברים מאוד בסיסיים, כמו שימוש בעכבר ומקלדת ופרסמה את השינויים הללו בצורה שלא הבהירה שהם באים לצד כל מה שהכרנו בעבר ולא במקום.
ללא ספק כשלון של מייקרוסופט, שהצליחו להוציא מערכת הפעלה מדהימה מבחינה טכנית ונכשלו חרוצות בשיווק שלה, בגלל כמה טעויות, שתקונו במהירות.

אחרי שהצגתי עובדות, כמו זו שווינדוס 8 יעילה יותר, קלה יותר ומהירה יותר מ7, אמרת שאני לא אמין ושבכלל לא בדקתי אם היא מהירה יותר. אחרי שגם אני וגם משתמש אחר הצגנו בפניך קישורים למבחני ביצועים שמוכיחים את זה, עברת לדבר על טיעונים שלא הועלו על ידי בכלל, כמו זה שאני אוהב את ממשחק האריחים, או שאני לא מודה בכך שמייקרוסופט עשו טעויות.
עכשיו, במקום להתייחס לדעתי ולעובדות שעליהן היא מבוססת, אתה מדבר איתי בכלל על נושא אחר, שהוא ההצלחה השיווקית של ווינדוס 8 והשם הרע שנוצר לה בקרב אנשים שלא מקבלים את העובדה שאפשר להשתמש בווינדוס 8 גם עם עכבר ומקלדת וגם עם מסך מגע.
למה כל כך קשה לך להגיב לעניין?
חוסר ההצלחה של ווינדוס 8 במכירות, או הרצון של מייקרוסופט לקרוא לאחד העדכונים של מערכת ההפעלה 9, לא קשורים במאומה לאיכות מערכת ההפעלה (יותר קשור לכך שהם משנים את האסטרטגיה שלהם לכזו שדומה למה שאנחנו רואים בעולם הניידים, עם מערכות הפעלה שמתעדכנות מהר יותר, עם שינויים קטנים יותר).
שלא לדבר על כך שהדעה הרווחת, היא לא איזו אמת מוחלטת. לעיתים היא סתם טעות שכיחה במיוחד. זה שהרבה אנשים חושבים שווינדוס 8 זה קקי, לא עושה את זה נכון.

אפרופו עובדות, על איזה אפריל 15, אתה מדבר? על אפריל 15 בשנה הבאה? כי הכתבה שאליה קישרת טוענת שווינדוס 9 תצא רק ב2015. זה גם רשום במשפט לפני זה שציטטת:
Some rumours have suggested late 2014 or early 2015 for a Windows 9 release, though the former seems wide of the mark.
In January 2014, well-known Microsoft blogger Paul Thurrott said he believes the company plans to release Windows 9 (codenamed Threshold) in April 2015, less than three years after Windows 8.

גם רשום שם בבירור שווינדוס 9, היא שיפור לקיים ולא זניחה של הבסיס שכבר נוצר עם ווינדוס 8. בין אם הם מעדיפים לזנוח את המספר ובין העובדות לגבי כמה טוב מערכת ההפעלה עובדת מבחינות רבות, אין קשר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 אפריל 2014, 17:36

איפה היא כשלון במכירות? עד כמה שאני זוכר היא מוכרת מהר יותר מXP ומווינדוס 7. לקשקש על נתונים עולמיים לא מעניין במיוחד כשיש לך סקטורים עצומים שנשארים על XP כי זאת מערכת שהם כבר עובדים איתה ולעבור מערכת זה עניין יקר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 אפריל 2014, 20:09

ובשביל שלא יהיו פה ויכוחים מיותרים באויר לגבי מכירות הנה כתבה מפורבס בנושא.

http://www.forbes.com/sites/tonybradley ... lure-hype/
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 20:34

swiss-the-engine כתב:ובשביל שלא יהיו פה ויכוחים מיותרים באויר לגבי מכירות הנה כתבה מפורבס בנושא.

http://www.forbes.com/sites/tonybradley ... lure-hype/

אני לא חושב שהנתונים שהוא מסתמך עליהם כל כך מוצלחים.
כמות הPC הנמכרים לא מתייחסת לכל מחשב בלי מקלדת ועם מסך של פחות מ16 אינץ'. כלומר, כל מחשב נייד של 15.6 אינץ', טאבלט וטלפון, לא נחשבים בנתון הזה.
לעומת זאת, נתון ה200 מיליון של מייקרוסופט בהחלט כולל את כל המכשירים האלה, שהכמות היחסית שלהם בשוק גדלה באופן מאוד משמעותי, מאז יציאת ווינדוס XP וסביר להניח שגם מהווה חלק גדול יותר מזה של המחשבים הנייחים והמחשבים הניידים (הענקיים) שהIDC מודדים.

ההשוואה שהוא עושה לא ממש מוצלחת, בקיצור, אם כי אין לי ספק שהתפיסה של כמה ווינדוס 8 נכשלה, הרבה יותר שלילית מהמצב במציאות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 אפריל 2014, 20:49

הוא מזכיר את מה שאתה אומר אם כי אני בספק שכמות הטאבלטים של ווינדוס שנמכרו בזמן הזה היא גבוהה במיוחד וטלפונים מן הסתם לא נכללים בתמונה מבחינת מיק כי שם זה בכלל ווינדוס פון 8 ולא ווינדוס 8. הנושא של הגודל מסכים לא שמתי לב אליו והוא בהחלט נראה לי משמעותי. בכל אופן כמו שאמרת זה לא משנה את התמונה לחלוטין ובטח שאין פה שום כשלון בהתחשב בנוף הpc הנוכחי והעובדה שווינדוס 7 כל כך מוצלח.

עריכה
טוב שוב קראתי את הכתבה ולא ראיתי אזכור למה שאמרת לגבי לאפטופים... כלומר הם כן נכללים ככה שנשארנו רק עם מכשירי aio וחטא לטבים שלא נכללים וקשה לי להאמין שכמות המכירות שלהם הרבה מעבר לזניחה.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 21:23

swiss-the-engine כתב:הוא מזכיר את מה שאתה אומר אם כי אני בספק שכמות הטאבלטים של ווינדוס שנמכרו בזמן הזה היא גבוהה במיוחד וטלפונים מן הסתם לא נכללים בתמונה מבחינת מיק כי שם זה בכלל ווינדוס פון 8 ולא ווינדוס 8. הנושא של הגודל מסכים לא שמתי לב אליו והוא בהחלט נראה לי משמעותי. בכל אופן כמו שאמרת זה לא משנה את התמונה לחלוטין ובטח שאין פה שום כשלון בהתחשב בנוף הpc הנוכחי והעובדה שווינדוס 7 כל כך מוצלח.

עריכה
טוב שוב קראתי את הכתבה ולא ראיתי אזכור למה שאמרת לגבי לאפטופים... כלומר הם כן נכללים ככה שנשארנו רק עם מכשירי aio וחטא לטבים שלא נכללים וקשה לי להאמין שכמות המכירות שלהם הרבה מעבר לזניחה.

הנה:
A Surface Pro 2 is not a “PC” by IDC terms because it is a touch-enabled device with no permanent keyboard and a display less than 16 inches

אם ה16 אינץ' מתייחס באמת ל16 אינץ' ולא לגודל הפופולארי ביותר של מחשבים ניידים, שזה 15.6 אינץ', אז מדובר פה על כמות עצומה של ניידים.
גם אם מדובר ב15.6 אינץ', אז מדובר בכמות עצומה של ניידים בגדלים שנעים בין 11.6 אינץ' ו14 אינץ'.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 אפריל 2014, 22:12

אני מבין את זה כמכשיר שאין לו מקלדת קבועה וגם עם מסך קטן מ16 אינץ... לי זה נראה ברור שמדברים על טאבלטים פלוס מכשירי AIO עם מסך קטן... לא נראה לי שקיים מכשיר כזה אבל בכל זאת.

בקיצור אני חושב שלאפטופ שיש לו מקלדת קבועה (99 אחוז מהלפטופים) נחשב בחישוב של הIDC האלה.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 22:41

swiss-the-engine כתב:אני מבין את זה כמכשיר שאין לו מקלדת קבועה וגם עם מסך קטן מ16 אינץ... לי זה נראה ברור שמדברים על טאבלטים פלוס מכשירי AIO עם מסך קטן... לא נראה לי שקיים מכשיר כזה אבל בכל זאת.

בקיצור אני חושב שלאפטופ שיש לו מקלדת קבועה (99 אחוז מהלפטופים) נחשב בחישוב של הIDC האלה.

אני הבנתי שהתנאים להכלל בהגדרת הPC הם מסך של 16 אינץ' ומעלה, עם מקלדת קבועה, שזה אומר שרוב המחשבים שנמכרים היום, לא נכללים בהגדרה הזאת.

לא קריטי... אני מסכים עם הסנטימנט של הכתבה הזאת - הכשלון של ווינדוס 8 רחוק מלהיות משמעותי כמו שמציגים אותו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 אפריל 2014, 06:47

שחר מה שאתה אומר לא הגיוני... למה לחברה כזאת לא להחשיב 99 אחוז מהלפטופים בעולם? לא בכדי הוא נתן את הXPS 18 כדוגמא עם המשפט הזה... אם תחפש אותו אתה תראה שזה מחשב AIO כמו ששיערתי שההגדרה הזאת מכוונת אליו.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2014, 23:01

swiss-the-engine כתב:שחר מה שאתה אומר לא הגיוני... למה לחברה כזאת לא להחשיב 99 אחוז מהלפטופים בעולם? לא בכדי הוא נתן את הXPS 18 כדוגמא עם המשפט הזה... אם תחפש אותו אתה תראה שזה מחשב AIO כמו ששיערתי שההגדרה הזאת מכוונת אליו.

זה באמת לא הגיוני...

מצאתי איזה ציטוט מאחד הדוחות שלהם:
"PCs include Desktops, Portables, Mini Notebooks, and Workstations and do not include handhelds, x86 Servers and Tablets (i.e. iPad and Android-based Tablets with detachable keyboards). Data for all vendors are reported for calendar periods."

ההגדרה שהוצגה בפורבס היתה לא מדויקת. בהגדרה הזאת, כל מחשב נייד, גם אלו מתחת ל16 אינץ' נחשבים בספירה.

כלומר, המספרים שהוא מתבסס עליהם באמת סבירים והנקודה שלו בהחלט במקום.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אפריל 2014, 23:22

טוב נו, אולי אתם חושבים שחלונות 8 שווים משהו אבל היא קסטרופת ui. אז עכשיו מיקרוסופט באה ומצדיקה את כל התלונות שלי על חלונות 8 ומביאה את רוב הפתרונות שהצעתי לפני שנתיים. תפריט ההתחל חוזר, יאי, הוא הולך להיות התפריט של 7 פלוס המטרו בתוכו והחיפוש של 8 בתחתית, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם בעדכון הקודם הוסיפו כניסה ישר לדסקטופ, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם הודו שהמטרו הוא קטסטרופה טוטאלית למי שמשתמש בעכבר ומקלדת ושהמטרו הוא פשוט מערכת הפעלה נפרדת לגמרי מהדסקטופ וכך גם האפליקציות שלו ושצריך לאחד אותם יחד, בדיוק כמו שאמרתי לפני שנתיים. טוב נו במקרה המטרו הם עשו רק חצי דרך אבל הכיוון נכון. בקיצור, מתחילים להציל את חלונות 8 מהקטסטרופת ui שהוא נמצא בה.

בנושא ויכוח המכירות, שכחו את הנקודה הכי חשובה. כל מי שקנה לפטופ עם חלונות 7 במשך שנה שלמה קבל שדרוג 8 חינם ואת חלונות 8 מכרו ב15$ במשך כמעט שנה למי שיש עותק קיים של 7, בחיים חלונות לא נמכרה בפחות מ80$ וזה סכום מצחיק. מה ששחר אמר על זה שכדאי לקנות מערכת הפעלה כשהיא יוצאת כי אז היא זולה זה לא באמת נכון, זה היה נכון אך ורק עם חלונות 8 כי. כנראה שמיקרוסופט הבינה מראש שיש לה מערכת בעייתית בידיים. מיקרוסופט מכרה פחות חלונות 8 מ7 כשהיא דחפה אותם חינם (או בחצי חינם, 15$ זאת בדיחה לחלונות, חמישית מחיר) לכל מי שרק נתקל בדרכה ועם בסיס משתמשים של מחשב גדול בהרבה מהתקופה שחלונות 7 יצאה. טובות בטוח אי אפשר לקרא למכירות של חלונות 8. אבל באמת שמכירות זאת הבעיה האחרונה שלה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 אפריל 2014, 07:34

טוב נו, אולי אתם חושבים שחלונות 8 שווים משהו אבל היא קסטרופת ui. אז עכשיו מיקרוסופט באה ומצדיקה את כל התלונות שלי על חלונות 8 ומביאה את רוב הפתרונות שהצעתי לפני שנתיים. תפריט ההתחל חוזר, יאי, הוא הולך להיות התפריט של 7 פלוס המטרו בתוכו והחיפוש של 8 בתחתית, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם בעדכון הקודם הוסיפו כניסה ישר לדסקטופ, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם הודו שהמטרו הוא קטסטרופה טוטאלית למי שמשתמש בעכבר ומקלדת ושהמטרו הוא פשוט מערכת הפעלה נפרדת לגמרי מהדסקטופ וכך גם האפליקציות שלו ושצריך לאחד אותם יחד, בדיוק כמו שאמרתי לפני שנתיים. טוב נו במקרה המטרו הם עשו רק חצי דרך אבל הכיוון נכון. בקיצור, מתחילים להציל את חלונות 8 מהקטסטרופת ui שהוא נמצא בה.

צודק נדב... להוסיף פיצ'רים שרצית זאת "הודאה בכך שהמערכת UI היא קטסטרופה" :roll:

ולגבי מה שרצית.. ואוו.. אף אחד פה לא חשב על זה וכולם פה התווכחו איתך שאלה רעיונות טיפשים :roll:

בנושא ויכוח המכירות, שכחו את הנקודה הכי חשובה. כל מי שקנה לפטופ עם חלונות 7 במשך שנה שלמה קבל שדרוג 8 חינם ואת חלונות 8 מכרו ב15$ במשך כמעט שנה למי שיש עותק קיים של 7, בחיים חלונות לא נמכרה בפחות מ80$ וזה סכום מצחיק. מה ששחר אמר על זה שכדאי לקנות מערכת הפעלה כשהיא יוצאת כי אז היא זולה זה לא באמת נכון, זה היה נכון אך ורק עם חלונות 8 כי. כנראה שמיקרוסופט הבינה מראש שיש לה מערכת בעייתית בידיים. מיקרוסופט מכרה פחות חלונות 8 מ7 כשהיא דחפה אותם חינם (או בחצי חינם, 15$ זאת בדיחה לחלונות, חמישית מחיר) לכל מי שרק נתקל בדרכה ועם בסיס משתמשים של מחשב גדול בהרבה מהתקופה שחלונות 7 יצאה. טובות בטוח אי אפשר לקרא למכירות של חלונות 8. אבל באמת שמכירות זאת הבעיה האחרונה שלה.

לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים שלך... אני רכשתי שדרוג לחלונות 8 ב40 דולר וזה היה המחיר ולא 15 וזה היה עד סוף השנה של 2012. כלומר חודשים ספורים כי המערכת יצאה בסוף בשנה (נראה לי אוקטובר).

שדרוג לווינדוס 7 היה בזמנו גם מחיר מצחיק וברור שבכל זאת הוא ימכר ביקר יותר... הוא נמכר אחרי ויסטה שאף אחד לא רצה ובתקופה של המשך עליית מכירות הPC. נוף הPC ביציאת ווינדוס 8 הוא ירידה כללית בשוק הPC וחוסר רצון מיוחד לעבור ממערכת שנחשבת לטובה בעולם BY FAR. ההגיון שלך במקרה הנוכחי שבור לחלוטין ולא מובן בכלל.

עריכה:
פחחח על "זול יותר"... שדרוג של ווינדוס 7 עלה 119 דולר. רק בפרי אורדר הוא עלה 50 דולר לגרסת HOME PREMIUM ו100 לPRO.
http://downloadsquad.switched.com/2009/ ... e-program/

בדקתי והמבצע ב40 דולר היה עד סוף ינואר 2013... לאחר מכן המחיר קפץ ל200 דולר. לא זכור לי שבכלל היה גרסה רגילה (כלומר לא "פרו") לשדרוג ככה שקשה להשוות את זה לגרסת פרו של 7 או להום פרימיום.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אפריל 2014, 23:50

swiss-the-engine כתב:צודק נדב... להוסיף פיצ'רים שרצית זאת "הודאה בכך שהמערכת UI היא קטסטרופה" :roll:

ולגבי מה שרצית.. ואוו.. אף אחד פה לא חשב על זה וכולם פה התווכחו איתך שאלה רעיונות טיפשים :roll:

לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים שלך... אני רכשתי שדרוג לחלונות 8 ב40 דולר וזה היה המחיר ולא 15 וזה היה עד סוף השנה של 2012. כלומר חודשים ספורים כי המערכת יצאה בסוף בשנה (נראה לי אוקטובר).

שדרוג לווינדוס 7 היה בזמנו גם מחיר מצחיק וברור שבכל זאת הוא ימכר ביקר יותר... הוא נמכר אחרי ויסטה שאף אחד לא רצה ובתקופה של המשך עליית מכירות הPC. נוף הPC ביציאת ווינדוס 8 הוא ירידה כללית בשוק הPC וחוסר רצון מיוחד לעבור ממערכת שנחשבת לטובה בעולם BY FAR. ההגיון שלך במקרה הנוכחי שבור לחלוטין ולא מובן בכלל.

אתה התווכחת, חשבת שחלונות 8 טובה. מיקרוסופט אומרת לא, היא אומרת שהמצב דסקטופ שלה היה שבור והיא אומרת שהמצב מטרו שלה היה שבור ושהם לא עובדים כמו שצריך יחד (יותר נכון מופרדים לגמרי) שאלה בדיוק היו הטענות שלי אז.

חלונות 8 נמכרה ב15 לשדרוג עד מרץ 2013, חלונות 7 מעולם לא נמכרה בזול ובטוח שלא ב15$ (וגם לא ב40$), חלונות 7 נמכרה בשיגור ב220$ לעותק מלא של הגרסה הזולה ביותר ו-120$ לשדרוג לגרסה הזולה ביותר, פי 3 מחלונות 8 למי שלא היה זכאי לשדרוג ב15$ ופי 8 יותר יקר למי שכן היה זכאי. אני גם אחתום לך שחלונות 9 תמכר נהדר בדיוק מהטעון שהעלת, היא מגיעה אחרי מערכת כושלת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אפריל 2014, 23:56

ראיתי עכשיו את ה"פחח" שלך. כן, שלוש מדינות שבהן היה מבצע 50$ לשבועיים לעומות שנה+ שהיה מבצע 15$ ובמקביל מבצע 40$. נו באמת. מיקרוסופט הציעו חלונות 8 ב15$ לבסיס משתמשים של 100+ מליון אנשים (רוכשי חלונות 7 במשך שנה שלמה) או ב40$ לעוד כמעט מליארד (הבסיס משתמשים של כל חלונות 7) בכל העולם המערבי. כן, זה בדיוק אותו דבר כמו להציע את חלונות 7 לשבועיים ב3 מדינות ב50$ ועוד לסגור את המבצע לפני שהמערכת הפעלה יוצאת (הרי ידוע שמשתמשי לפטופ קז'ואלים מזמינים שבועות מראש מערכת הפעלה :roll: ), בול. משהו אמרת "פחח"?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 אפריל 2014, 08:00

DrKeo כתב:טוב נו, אולי אתם חושבים שחלונות 8 שווים משהו אבל היא קסטרופת ui. אז עכשיו מיקרוסופט באה ומצדיקה את כל התלונות שלי על חלונות 8 ומביאה את רוב הפתרונות שהצעתי לפני שנתיים. תפריט ההתחל חוזר, יאי, הוא הולך להיות התפריט של 7 פלוס המטרו בתוכו והחיפוש של 8 בתחתית, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם בעדכון הקודם הוסיפו כניסה ישר לדסקטופ, בדיוק כמו שהצעתי לפני שנתיים. הם הודו שהמטרו הוא קטסטרופה טוטאלית למי שמשתמש בעכבר ומקלדת ושהמטרו הוא פשוט מערכת הפעלה נפרדת לגמרי מהדסקטופ וכך גם האפליקציות שלו ושצריך לאחד אותם יחד, בדיוק כמו שאמרתי לפני שנתיים. טוב נו במקרה המטרו הם עשו רק חצי דרך אבל הכיוון נכון. בקיצור, מתחילים להציל את חלונות 8 מהקטסטרופת ui שהוא נמצא בה.

מבצע השדרוג ב15$ היה רק למי שקנה מחשב חדש, עם מערכת הפעלה והוא נמשך כמה חודשים לפני השחרור (שלושה, אם אני זוכר נכון) של ווינדוס 8 ואיזה חודש אחרי השחרור. הוא ממש לא נמשך שנה.
מה שכן נמשך שנה, זו האפשרות לקנות שדרוג של ווינדוס 8, אם יש לך ווינדוס 7 או XP מותקן במחשב, ב40$. היום מערכת ההפעלה עולה 120$ (אותו התמחור של 7).
לווינדוס 7 היה תמחור מבצע של 3 עותקים ב150$, בזמנו (שחזר לתקופה קצרה גם ב2010) וזאת למרות שהוא נהנה מחוסר הפופולאריות העצום של ווינדוס ויסטה. במקרה של 7, לא היה צורך לשכנע אנשים לשדרג עם תמחור אגרסיבי, כי השוק היה הרבה יותר נכון לשדרוג מוצלח, אחרי ויסטה שאכזבה את כולם בערך.
בנוסף ל"תחרות" של 8 מול 7, מייקרוסופט צריכה להתחשב בכך שהמתחרים שלה מספקים מערכות הפעלה בחינם ועם כל הכבוד לשליטה המרשימה שלהם בשוק, שאננות תוביל לאיבוד נתח שוק משמעותי ותמחור אגרסיבי זה צעד מתבקש.

העובדה שמשפרים את ממשק האריחים ומוסיפים לו עוד פונקציונאליות (שהיתה צריכה להיות שם כבר מההתחלה, ללא ספק), לא אומרת שיש פה קטסטרופה. זה אומר שיש פה בסיס טוב, שמשפרים עם הזמן. זה אומר שמייקרוסופט משתדלים להיות קשובים ללקוחות שלהם. זה אומר שכשהם אמרו שיהיו עדכונים משמעותיים לעיתים קרובות יותר, הם אמרו את האמת.
בעצם, הם מתקרבים יותר ויותר לחזון שלהם, של מערכת הפעלה שפועלת מצוין גם במכשירי מגע וגם עם עכבר ומקלדת.
זו לא הודאה בכשלון. זה המשך עבודה לכיוון שעליו הם הכריזו.

המכירות של 8 לא מדהימות. הן גם לא נוראיות ואיומות. די צפוי, אחרי ההצלחה של מייקרוסופט עם ווינדוס 7, שאנשים פחות מוכנים לשדרג והעובדה שיש ירידה במכירות PC חדשים, שתמיד היו החלק הארי בקונים של מערכות הפעלה חדשות. עוד יותר צפוי, בהתחשב בכשלון השיווקי של מייקרסופט, שלא הצליחו להסביר כמו שצריך שעם ווינדוס 8 אפשר לעשות 100% מהדברים שעושים ב7.

מבחינתי, העדכון שיגיע עוד כמה ימים יהפוך משהו שלא ממש הפריע לי, למשהו שאולי אשתמש בו.
לפני כן, ווינדוס 8 היתה מערכת הפעלה קלה, מהירה ויעילה, עם חלק מהממשק שפחות נוח להשתמש בו בעכבר ומקלדת ואני נמצא בו בערך 1% מהזמן של השימוש במחשב. רחוק מאוד מקטסטרופה. רחוק מאוד משבור.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אפריל 2014, 00:20

Nucleus_Dawn כתב:
מבצע השדרוג ב15$ היה רק למי שקנה מחשב חדש, עם מערכת הפעלה והוא נמשך כמה חודשים לפני השחרור (שלושה, אם אני זוכר נכון) של ווינדוס 8 ואיזה חודש אחרי השחרור. הוא ממש לא נמשך שנה.
מה שכן נמשך שנה, זו האפשרות לקנות שדרוג של ווינדוס 8, אם יש לך ווינדוס 7 או XP מותקן במחשב, ב40$. היום מערכת ההפעלה עולה 120$ (אותו התמחור של 7).
לווינדוס 7 היה תמחור מבצע של 3 עותקים ב150$, בזמנו (שחזר לתקופה קצרה גם ב2010) וזאת למרות שהוא נהנה מחוסר הפופולאריות העצום של ווינדוס ויסטה. במקרה של 7, לא היה צורך לשכנע אנשים לשדרג עם תמחור אגרסיבי, כי השוק היה הרבה יותר נכון לשדרוג מוצלח, אחרי ויסטה שאכזבה את כולם בערך.
בנוסף ל"תחרות" של 8 מול 7, מייקרוסופט צריכה להתחשב בכך שהמתחרים שלה מספקים מערכות הפעלה בחינם ועם כל הכבוד לשליטה המרשימה שלהם בשוק, שאננות תוביל לאיבוד נתח שוק משמעותי ותמחור אגרסיבי זה צעד מתבקש.

העובדה שמשפרים את ממשק האריחים ומוסיפים לו עוד פונקציונאליות (שהיתה צריכה להיות שם כבר מההתחלה, ללא ספק), לא אומרת שיש פה קטסטרופה. זה אומר שיש פה בסיס טוב, שמשפרים עם הזמן. זה אומר שמייקרוסופט משתדלים להיות קשובים ללקוחות שלהם. זה אומר שכשהם אמרו שיהיו עדכונים משמעותיים לעיתים קרובות יותר, הם אמרו את האמת.
בעצם, הם מתקרבים יותר ויותר לחזון שלהם, של מערכת הפעלה שפועלת מצוין גם במכשירי מגע וגם עם עכבר ומקלדת.
זו לא הודאה בכשלון. זה המשך עבודה לכיוון שעליו הם הכריזו.

המכירות של 8 לא מדהימות. הן גם לא נוראיות ואיומות. די צפוי, אחרי ההצלחה של מייקרוסופט עם ווינדוס 7, שאנשים פחות מוכנים לשדרג והעובדה שיש ירידה במכירות PC חדשים, שתמיד היו החלק הארי בקונים של מערכות הפעלה חדשות.

מבחינתי, העדכון שיגיע עוד כמה ימים יהפוך משהו שלא ממש הפריע לי, למשהו שאולי אשתמש בו.
לפני כן, ווינדוס 8 היתה מערכת הפעלה קלה, מהירה ויעילה, עם חלק מהממשק שפחות נוח להשתמש בו בעכבר ומקלדת ואני נמצא בו בערך 1% מהזמן של השימוש במחשב. רחוק מאוד מקטסטרופה. רחוק מאוד משבור.

שדרוג חלונות 7 ל8 ב15$ חל על כל מי שקנה עותק של חלונות 7 בין תחילת יוני 2012 לסוף ינואר 2013, זה 8 חודשים מינוס יומיים לבערך 100+ מליון אנשים בעולם (המבצע היה כלל עולמי). שדרוג חלונות 7 ל8 ב40$ היה זמין לכל ה600+ מליון משתמשי חלונות 7 עד 31 בינואר גם, שלושה חודשים. בנוסף להכל, המבצע הוא לחלונות 8 PRO, לא לגרסה הבסיסית. לעומת זאת חלונות 7 היה במבצע שבועיים בלבד, למשדרגים בלבד, בשלוש ארצות בלבד, בכמות מוגבלת בלבד, ב50$ ולגרסה הבסיסית לא ל"PRO". הגרסה הקצרה היא, לא משנה על איזה פרמטרים מסתכלים, בכל הפרמטרים חלונות 8 הייתה בהנחות מטורפות לעומת 7 (הנחות גדולות יותר לבסיס אנשים גדול יותר ליותר זמן על גרסה יקרה יותר מחלונות 7) ועדין חלונות 8 מכרה פחות. כמובן שהמבצע של ה3 ב150$ שציינת לא רלוונטי כי הוא מחוץ לטווח מדידת המכירות של הכתבה שהבאתם. אם גם היה לה הייפ טוב אולי היא הייתה מצליחה יותר אבל לחלונות 8 יש שם רע. הלוואי והייתי יכול עכשיו למצא בVGAMES את הפוסט שלי מתלהב רצח מזה שאני הולך להוריד את הבטא של חלונות 8 ואז אחרי כמה ימים את הפוסט אכזבה האפוקליפטי שלי מחלונות 8 והכרזה שהיא שתי מערכות UI שונות לגמרי שלא מדברות בכלל אחת עם השניה ושהיא לא בנויה בשום צורה לPC אלה לטבלטים ומכשירי מגע.

בנושא הUI, מיקרוסופט מודה שהמטרו מנותק לגמרי מהדסקטופ, שתוכנות חלונות קלסיות מנותקות לגמרי מתוכנות מטרו ושהמערכת נבנתה למכשירי טאצ', כלומר הם אומרים את זה במפורש בסרטון שהבאתם על העדכון הבא. השילוב של תפריט התחל אומר שהם כן טעו שהם הסירו אותו, זה לא עניין של "להקשיב" לקהל, זה עניין של טעות בסיסית בבנית המערכת הפעלה. חלונות 8 בנויה על הקונספט הכושל שאומר שבPC אנשים רוצים לעבוד בתוך מערכת ההפעלה במסך מלא, הנחה מוטעת ולא נוחה בעליל. למה שמשהו ירצה כשהוא מחפש משהו שהחיפוש יתפוס את כל המסך? מה זה נותן חוץ מאשר לנתק אותו מכל מה שהוא עושה במערכת הפעלה כרגע? למה שמשהו ירצה שכל אפליקציה מפגרת כמו וויקיפדיה תפתח במסך מלא ולא תתן לו לראות כמו בן אדם את שאר המערכת הפעלה והתוכנות שהוא משתמש בהן כרגע. חלונות 8 בנויה לטאבלטים עם סוג של חלונות 7 מתחבא מאחור, כאילו נותנים לך סוג של הצצה ל"קונסול" של המערכת כשבסוף ה"קונסול" הזה הוא החלק ההגיוני היחיד בכל המערכת הזאת. זה לא היה הגיוני, זה לא היה מעוצב נכון וזה היה כשל UI טוטאלי. לא קיים מעצב אחד בעולם שיגיד משהו טוב על הכשל UI של חלונות 8, מעולם לא נעשה דבר כזה ולעולם לא יעשה דבר כזה, גם לא על ידי מיקרוסופט. אם חלונות 9 מכילה הפרדה שכזו וסוג של מערכת הפעלה כפולה עקומה אני צנצנת, או יותר נכון מיקרוסופט יצאו צנצנת.

כמו שאמרתי כבר לפני שנתיים, חלונות 9 צריכה להיות בנויה לעכבר ומקלדת כשכל פיצ'ר שלה מבוסס על הדסקטופ. המטרו צריך לשמש יותר כסוג של אייקון חכם שמפוזר במערכת איפה שהמשתמש רוצה או איפה שהמעצב UI חושב לנכון אבל לא יכול להיות שיהיה לך "חלונות 7" מאחורה, מערכת הפעלה של טאבלט מקדימה ואפס שיחה בין השתיים או מעבר קוהרנטי ולחשוב שהמערכת הפעלה הזאת שווה חצי יריקה מבחינת שימושיות למשתמש.

כמובן שכל מה שאני אומר פה מופרד לגמרי מהשיפורים הטכנים למערכת, אני מדבר על UI בלבד. חיסכון בזיכרון, עלית מערכת מהירה יותר וחיפוש מהיר וטוב יותר הם תוספת מבורכת שבטוח ישתפרו ויתיעלו עם הזמן.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 אפריל 2014, 00:38

נדב אני לא יתחיל להעתיק ציטוטים שלך אז פשוט ככה.

אתה שופך פה הר של מלל עם הסברים מפורטים בפעם האלף מה אתה חושב לא טוב במערכת ולא מבין שאף אחד לעולם לא התווכח איתך על הנקודות האלה, סך הכל אומרים לך שההייפרבול הזה שאתה עושה עם "UI קטסטרופלי" וכדומה הוא מגוכך לחלוטין.

אני יכול לנסות להגיב ברצינות לטענת בסגנון "למה שוויקיפדיה יפתח לי במסך מלא" עם זה לא חייב להיפתח במסך מלא (פעם חצי מסך וכיום שליש מסך ועם העדכון הקרב לאיזה גודל של חלון שבא לך) או בכלל לאמר את הדבר ההגיוני לחלוטין וזה "מה אתה פותח בכלל אפליקציה בשביל וויקיפדיה כשאתה על PC עם מקלדת ועכבר? אין לך דפדפן אינטרנט?" אבל חבל, זה לא יוביל לתגובות רציניות וענייניות מצידך.

יפה שאתה יודע לספר לי על תכנית שדרוגים ב15 דולר למי שקנה מחשב כמה חודשים לפני יציאת ווינדוס 8. וואו. חבל שאתה שוכח שבעבר שידרגו גם בחינם בתקופות מעבר כאלה.
The price is a break with tradition. In the run-up to both Vista in 2006 and Windows 7 in 2009, Microsoft and computer makers provided upgrades for either no cost or for a small fee. Details varied because the computer manufacturers, known as OEMs, delivered the upgrade.

אתה מנסה לעשות שמינות בעביר עם בסיסי משתמשים שונים ושאר ירקות כאשר סך הכל (שוב, כמו עם הקשקשת שלך על הUI) שאף אחד לא טען שיש כאן הצלחה היסטרית ואפילו לא משהו ששווה לווינדוס 7. כל מה שאמרו לך (או יותר נכון לדודי) זה שאין פה שום כשלון.

אני יסיים פה את הויכוח העקר הזה. לא מבין איך יש לשחר כוח. אני מנחש שהדיון עוד ימשך עד הדף הבא.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אפריל 2014, 00:42

swiss-the-engine כתב:נדב אני לא יתחיל להעתיק ציטוטים שלך אז פשוט ככה.

אתה שופך פה הר של מלל עם הסברים מפורטים בפעם האלף מה אתה חושב לא טוב במערכת ולא מבין שאף אחד לעולם לא התווכח איתך על הנקודות האלה, סך הכל אומרים לך שההייפרבול הזה שאתה עושה עם "UI קטסטרופלי" וכדומה הוא מגוכך לחלוטין.

יפה שאתה יודע לספר לי על תכנית שדרוגים ב15 דולר למי שקנה מחשב כמה חודשים לפני יציאת ווינדוס 8. וואו. חבל שאתה שוכח שבעבר שידרגו גם בחינם בתקופות מעבר כאלה.

אתה מנסה לעשות שמינות בעביר עם בסיסי משתמשים שונים ושאר ירקות כאשר סך הכל (שוב, כמו עם הקשקשת שלך על הUI) שאף אחד לא טען שיש כאן הצלחה היסטרית ואפילו לא משהו ששווה לווינדוס 7. כל מה שאמרו לך (או יותר נכון לדודי) זה שאין פה שום כשלון.

אני יסיים פה את הויכוח העקר הזה. לא מבין איך יש לשחר כוח. אני מנחש שהדיון עוד ימשך עד הדף הבא.

ביקורות פושרות, מכירות יותר נמוכות מחלונות 7 כשהיו לה יותר מבצעים שנמשכו יותר זמן ובמחירים זולים יותר והיא המערכת הפעלה הראשונה של מיקרוסופט שמקבלת שדרוגי UI רציניים מאוד ותוך שנה אחת בלבד. אני לא יודע איך אתה רוצה לקרא לזה אבל חלונות 8 היא יותר בסביבה של ויסטה מאשר חלונות 7 או XP. אבל זה היה ברור מראש, קללת החלונות הזוגי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אפריל 2014, 00:56

אפקט physx חדש, אש דינאמית, קוראים לAPI הזה fireworks:

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 אפריל 2014, 09:12

DrKeo כתב:שדרוג חלונות 7 ל8 ב15$ חל על כל מי שקנה עותק של חלונות 7 בין תחילת יוני 2012 לסוף ינואר 2013, זה 8 חודשים מינוס יומיים לבערך 100+ מליון אנשים בעולם (המבצע היה כלל עולמי). שדרוג חלונות 7 ל8 ב40$ היה זמין לכל ה600+ מליון משתמשי חלונות 7 עד 31 בינואר גם, שלושה חודשים. בנוסף להכל, המבצע הוא לחלונות 8 PRO, לא לגרסה הבסיסית. לעומת זאת חלונות 7 היה במבצע שבועיים בלבד, למשדרגים בלבד, בשלוש ארצות בלבד, בכמות מוגבלת בלבד, ב50$ ולגרסה הבסיסית לא ל"PRO". הגרסה הקצרה היא, לא משנה על איזה פרמטרים מסתכלים, בכל הפרמטרים חלונות 8 הייתה בהנחות מטורפות לעומת 7 (הנחות גדולות יותר לבסיס אנשים גדול יותר ליותר זמן על גרסה יקרה יותר מחלונות 7) ועדין חלונות 8 מכרה פחות. כמובן שהמבצע של ה3 ב150$ שציינת לא רלוונטי כי הוא מחוץ לטווח מדידת המכירות של הכתבה שהבאתם. אם גם היה לה הייפ טוב אולי היא הייתה מצליחה יותר אבל לחלונות 8 יש שם רע. הלוואי והייתי יכול עכשיו למצא בVGAMES את הפוסט שלי מתלהב רצח מזה שאני הולך להוריד את הבטא של חלונות 8 ואז אחרי כמה ימים את הפוסט אכזבה האפוקליפטי שלי מחלונות 8 והכרזה שהיא שתי מערכות UI שונות לגמרי שלא מדברות בכלל אחת עם השניה ושהיא לא בנויה בשום צורה לPC אלה לטבלטים ומכשירי מגע.

בנושא הUI, מיקרוסופט מודה שהמטרו מנותק לגמרי מהדסקטופ, שתוכנות חלונות קלסיות מנותקות לגמרי מתוכנות מטרו ושהמערכת נבנתה למכשירי טאצ', כלומר הם אומרים את זה במפורש בסרטון שהבאתם על העדכון הבא. השילוב של תפריט התחל אומר שהם כן טעו שהם הסירו אותו, זה לא עניין של "להקשיב" לקהל, זה עניין של טעות בסיסית בבנית המערכת הפעלה. חלונות 8 בנויה על הקונספט הכושל שאומר שבPC אנשים רוצים לעבוד בתוך מערכת ההפעלה במסך מלא, הנחה מוטעת ולא נוחה בעליל. למה שמשהו ירצה כשהוא מחפש משהו שהחיפוש יתפוס את כל המסך? מה זה נותן חוץ מאשר לנתק אותו מכל מה שהוא עושה במערכת הפעלה כרגע? למה שמשהו ירצה שכל אפליקציה מפגרת כמו וויקיפדיה תפתח במסך מלא ולא תתן לו לראות כמו בן אדם את שאר המערכת הפעלה והתוכנות שהוא משתמש בהן כרגע. חלונות 8 בנויה לטאבלטים עם סוג של חלונות 7 מתחבא מאחור, כאילו נותנים לך סוג של הצצה ל"קונסול" של המערכת כשבסוף ה"קונסול" הזה הוא החלק ההגיוני היחיד בכל המערכת הזאת. זה לא היה הגיוני, זה לא היה מעוצב נכון וזה היה כשל UI טוטאלי. לא קיים מעצב אחד בעולם שיגיד משהו טוב על הכשל UI של חלונות 8, מעולם לא נעשה דבר כזה ולעולם לא יעשה דבר כזה, גם לא על ידי מיקרוסופט. אם חלונות 9 מכילה הפרדה שכזו וסוג של מערכת הפעלה כפולה עקומה אני צנצנת, או יותר נכון מיקרוסופט יצאו צנצנת.

כמו שאמרתי כבר לפני שנתיים, חלונות 9 צריכה להיות בנויה לעכבר ומקלדת כשכל פיצ'ר שלה מבוסס על הדסקטופ. המטרו צריך לשמש יותר כסוג של אייקון חכם שמפוזר במערכת איפה שהמשתמש רוצה או איפה שהמעצב UI חושב לנכון אבל לא יכול להיות שיהיה לך "חלונות 7" מאחורה, מערכת הפעלה של טאבלט מקדימה ואפס שיחה בין השתיים או מעבר קוהרנטי ולחשוב שהמערכת הפעלה הזאת שווה חצי יריקה מבחינת שימושיות למשתמש.

כמובן שכל מה שאני אומר פה מופרד לגמרי מהשיפורים הטכנים למערכת, אני מדבר על UI בלבד. חיסכון בזיכרון, עלית מערכת מהירה יותר וחיפוש מהיר וטוב יותר הם תוספת מבורכת שבטוח ישתפרו ויתיעלו עם הזמן.

אין נקודה שהעלית פה, שלא מקבלת טיפול בתיקון שיוצא בעוד חמישה ימים.
אין וויכוח שהם צריכים לתקן את זה והם באמת הולכים לעשות את זה.

מה עוד נשאר לתקן, עכשיו שהם תיקנו את כל מה שהזכרת פה?

---

אווו. אש וולמטרית :D
הם לא הציגו את זה כבר? אני זוכר שהם כבר הציגו את זה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 04 אפריל 2014, 11:51

הם לא הציגו את זה כבר? אני זוכר שהם כבר הציגו את זה.

גם אני זוכר... אז זה היה מסדרון קטן כזה. נראה לי אבל זה היה בהקשר של DEEP DOWN כשעוד חשבנו שהוא באמת יציג גרפיקה כמו בטריילר?

הדגמה של חישובי פיסיקה בענן על PC
http://kotaku.com/take-a-look-at-how-mi ... 1557822675
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים