Klayman כתב:ומעבר לזה, AMD עובדת הרבה יותר פתוח
זה בגדול ההבדל. בדיעבד ואחרי כל הבירורים מסתבר שהכתבה של פורבס היתה בעיקרה clickbait מוגזם שלווה בבנצמרק לא קונסיסטנטי (אבל הי, זה עבד להם יופי וחולל סערה). וגם המרואיין מAMD ניפח קצת את המצב (מסתבר שכנראה Nvidia לא העלימה את דוגמאות הקוד מהאתר שלה אלא רק מיקמה אותן במקום אחר).
אבל גם אחרי כל ההגזמות, יש עדיין גרעין של בעייתיות בגישה של Nvidia וזה כולל הודאה שלהם בפועל
http://techreport.com/news/26521/nvidia ... llegations. The terms do, however, forbid developers from sharing Nvidia's GameWorks middleware code—which, when that code is integrated into a game engine, may mean AMD doesn't get access to that portion of a game's source code.
...
Cebenoyan conceded that AMD is "concerned" about not having the code for Nvidia's GameWorks modules. However, he seems to believe that shouldn't hinder AMD's optimization efforts. "Historically, in all the games we've worked with, we don't typically need the source code to a game to optimize for it," he told me. "We don't typically have the source code to most games. Our driver engineers typically—actually almost never have looked game source code. So that's not really the operating model."
ברגע שהמפתחים משתמשים בmiddleware של Nvidia, הם לא יכולים לחלוק גם את הקוד הרלוונטי של המשחק שמשתמש בmiddleware עם AMD (או אינטל). החברה בNvidia מנסים למזער את החשיבות של זה וטוענים שלאנשי הדרייברים אין צורך בכלל לגשת לקוד המקור של המשחק בשביל לתקן בעיות - אבל בתור אחד שעובד עם לקוחות טכנולוגיים ונחשף לקוד שלהם אני יכול להגיד שזה רחוק מאד מהמציאות.
אתה יכול כמובן לנסות לפתור בעיות עם גישה חלקית למשחק ואפילו בלי גישה בכלל, אבל זה לוקח יותר זמן ועולה ביותר משאבים - ולכן זה פוגע משמעותית בתוצאה הסופית. ברגע שיש לך גישה לקוד החיים פשוטים הרבה יותר, ואתה יכול גם במקום לנסות ולמצוא ניתוחי מעקפים מורכבים סתם להמליץ למי שכותב את הקוד איך לשפר את היעילות שלו.
לעבוד בלי הקוד ולנסות לשפר ביצועים של משחק זה בערך כמו לנסות לשפר ביצועים של רכב בלי שמותר לך לפתוח את מכסה המנוע. רוב יצרניות הmiddleware ומנועי המשחק אמנם מגבילות את מפתחות המשחקים בהיבט של מה מותר להן לעשות עם הקוד, אבל אף אחת מהן לא חוסמת מהן את האפשרות לחלוק אותו עם יצרנית כרטיסי מסך (והרי מבחינתן כל אופטימיזציה רק תתרום להן מאחר ומשחקים אחרים שמתבססים על אותו מנוע יוכלו בעתיד גם להרוויח מהניסיון המצטבר).
זו החלטה חריגה של Nvidia שלדעתי פשוט תפגע בטווח הארוך באימוץ של gameworks. אבל כרגע אי אפשר לבוא אליה בתלונות אלא רק לחברות שבוחרות לאמץ את gameworks ואחר כך לא נערכות בהתאם למגבלות שהוא מטיל עליהן.
DrKeo כתב:בנוגע לפתיחות של AMD, זה הכל אחיזת עיניים. מנטל "אמור מתישהו אולי אם נחליט" לתמוך בכרטיסי NVIDIA, בנתיים כבר עברה חצי שנה מהיציאה שלו ואפילו לא שמענו חדשות שקשורות למנטל על כרטיסים לא של AMD. מתי הם ישחררו את הפקק? כשיצא DX12 עוד שנה ומנטל לא יהיה רלוונטי?
מאנטל לא אמור "לתמוך בכרטיסים של Nvidia" אלא להיפך: זו Nvidia שההחלטה היא 100% שלה אם לתמוך במאנטל. AMD כבר הכריזו על כך שברגע שהוא יוצא רשמית אז הAPI שלו יהיה פתוח לכולם וכל יצרן חומרה יוכל לממש אותו - בדיוק כמו OpenGL וDX. זו רק Nvidia שבינתיים שותקת ובוחרת לא להגיב לנושא כדי לא ליצור רושם של AMD כפורצת דרך.
DrKeo כתב:אין לי שום מניה בnvidia, הם תמיד מביאים טכנולוגיות מגניבות של physx וכדומה אז אני מעדיף לקנות את הכרטיסים שלהם זה הכל.
אני חושב שיש כאן די קונסנזוס שאנשים פה בפורום מעדיפים בגלל זה nvidia,אתה רואה כמה אנשים מחכים לסדרה 8 כאן בפורום ואיך אף אחד לא קנה את סדרה 200 החדשה של amd מאז שהיא יצאה לפני 8 חודשים. זה לא עניין של פנבואיזם, זה עניין של הגיון בריא. למה לקנות amd ולא להנות מפרווה בוויצ׳ר כשאפשר לקנות nvidia ולהנות מפרווה בוויצ׳ר וגם מהשיער בtr?
אם כבר לדייק, אז Physx היתה חברה עצמאית שהביאה טכנולוגיות מגניבות (אבל כאלו עם שלל אלטרנטיבות כמו האבוק וDMM וכדומה), ומה שNvidia עשתה מאז זה בעיקר לקנות אותם ולחסום את האצת החומרה שהם סיפקו לכרטיסי Nvidia בלבד (ואפילו זה לא תמיד)

מי שמחכה לסדרה 8 של Nvidia יכול באותה מידה להמשיך לחכות לסדרה 3 של AMD, ואחר כך להמשיך שוב לסדרה 9, כי שתי החברות נמצאות תמיד במרוץ ראש בראש ל1up אחת של השניה. אבל דווקא בסיבוב האחרון אלו היו AMD שהביאו את הבשורה האמיתית ושברו את השוק - השבירה היתה כל כך חזקה למעשה, שכורי הביטקוין העלו את הביקוש של הכרטיסים לשמיים ותיקנו את המחיר כלפי מעלה (ובמקביל Nvidia נאלצה לחתוך מאות דולרים ממחיר כרטיסי המסך שלה בשביל להישאר תחרותית).
Yahel12 כתב:אז מה אתם אומרים בעצם? שאם אני קונה מחשב חדש באמת יש חשיבות לאיזה כרטיס אני קונה? Nvidia/AMD? אם יש כרטיסים לדוגמה באותו מפרט, אותה מהירות אז מה יכולה להיות התחרות חוץ ממחיר? אני אישית הייתי קונה את מה שיותר זול ויכול להריץ את מה שאני צריך.. הכרטיסים של AMD ממש גרועים?
כל פעם חברה אחרת מנסה לדחוף פיצ'רים שונים: פעם זה היה eyefinity לAMD ו3D סטריאוסקופי לNvidia, פעם Physx לNvidia ו-TrueAudio לAMD, פעם Gameworks לNvidia ומאנטל לAMD וכו'... אבל כל הפיצ'רים האלו הם יחסית איזוטריים שרלוונטים לפרומיל מהמשחקים (אפשר לספור אותם על קצת יותר מיד אחת בשנה), ובדרך כלל לא צריכים להוות שיקול. קצת פרווה בוויצ'ר או שווים לך בשורה התחתונה הרבה פחות ממחיר זול יותר ב-300 שקל+שניים שלושה משחקים שווים שאתה יכול לקבל בבאנדל עם כרטיס מסך מתחרה.
בשורה התחתונה הכרטיסים של AMD מצויינים, וכתלות בדגם ובמצב השוק הנוכחי נותנים גם תמורה טובה יותר למחיר, אבל זה משתנה מחנות לחנות ומשבוע לשבוע. היתרון היחיד שאפשר לספור לכרטיסי המסך של Nvidia בדור הנוכחי הוא צריכת חשמל טובה יותר (מה שאומר שתוכל לקבל ביצועים טובים גם עם ספק זול יותר, שמתלווה לחיסכון בצריכת החשמל).
אם אתה בדרך לקנות מחשב חדש, החוכמה היא לבדוק איזה מבצעים אפשר למצוא בחנויות על כרטיס מסך שמגיע עם מחשב חדש: לפעמים אתה יכול למצוא הנחה של מאות שקלים על דגם מסוים של Nvidia או AMD מאותה קטגוריה ואז זה הופך לשיקול הכי חשוב בעצם.