Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 16:54

Kazz כתב:לא היה שום סיבה לחשוב שמדובר במשחק בלעדי, המשחק דווח כמגיע לקונסולות הדור הבא ואתרים דיווחו עליו גם בהקשר של הפס4 והמחשב. בנוסף, מדובר במשחק המשך ושאין שום סיכוי שהמשחק תוכנן מלכתחילה כבלעדי לפלטפורמה כזו או אחרת. מדובר היה במשחק שמגיע למספר פלטפורמות שכעת מגיע רק לאחת בגלל הסכם כספי בין הצדדים. זה הכי גרוע שיש. אם אתה לא רואה עד כמה צעדים שכאלה מזיקים לתעשייה ולשחקנים אז עדיף שאני אסתום את הפה. ואני רואה שעדיין לא הפנמת את ההבדל בין בלעדיים כמו SO למשל לבין המצב הזה.

אני הפנמתי מזמן שאין הבדל מהותי בין בלעדיים כמו SO וטומב ריידר. אתה זה שמסרב להבין זאת.

אני אחזור על הדבר החשוב, שאתה לא מבין:
לא. מגיע. לך.
אין. לך. זכות.
לא. מתאים. לך. אל. תקנה.

אם הם היו רוצים להוציא את המשחק אך ורק לסגה ג'נסיס, כי סגה נתנו להם 30 בובות של סוניק, זה עדין בסדר גמור. עדין מוסרי. עדין לא פוגע באיש. עדין אחלה בחלה.

עד שלא תבין את זה, כל הודעה שלך בנושא תהייה חלק ממופע הבכיינות הכרונית שלך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2014, 17:01

הדיווחים מדברים על בלעדי אמיתי, לא זמני, זה באמת קורה.
יכול להיות שזה יגיע בשלב מאוחר יותר למחשב אחרי כמה חודשים טובים כי MS לא רואה בו פלטפורמה מתחרה באופן ישיר ואין להם בעיה לשחרר לו כותרים לאחר כמה זמן, אבל אם זה אכן בלעדי לכל דבר אז בעלי פלייסטיישן כבר לא יזכו לשחק בו הרבה הרבה זמן עד שיאבד כל רלוונטיות ויתכן שגם בעלי PC.

אני אישית חושב שזו טקטיקה מגעילה מצד MS וגם אם הייתי בעל ONE ממש לא הייתי מריע להם על כך, אני רוצה שהחברה שלי תפתח סטודיואים משל עצמה ותפתח בעזרתם משחקים או לחלופין תיצור שילובי פעולה מעניינים עם סטודיואים אחרים על פרויקטים בלעדיים שלא היו מתקיימים בלעדיה, סתם לקחת משחק מולטי פלטפורם ולשלם להם כדי שלא יוציאו לפלטפורמות אחרות זה מלוכלך גם אם כשר.
לא נותר לי הרבה לעשות חוץ מלהחזיק אצבעות שהמשחק יכשל בענק ושסקוור ו MS ילמדו לקח כואב, כדי שיוזמות כאלו לא יחזרו על עצמן.

והתגובה של קאז היראי המזויף מבריקה-
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 12 אוגוסט 2014, 17:13

bling כתב:הדיווחים מדברים על בלעדי אמיתי, לא זמני, זה באמת קורה.
יכול להיות שזה יגיע בשלב מאוחר יותר למחשב אחרי כמה חודשים טובים כי MS לא רואה בו פלטפורמה מתחרה באופן ישיר ואין להם בעיה לשחרר לו כותרים לאחר כמה זמן, אבל אם זה אכן בלעדי לכל דבר אז בעלי פלייסטיישן כבר לא יזכו לשחק בו הרבה הרבה זמן עד שיאבד כל רלוונטיות ויתכן שגם בעלי PC.

אני אישית חושב שזו טקטיקה מגעילה מצד MS וגם אם הייתי בעל ONE ממש לא הייתי מריע להם על כך, אני רוצה שהחברה שלי תפתח סטודיואים משל עצמה ותפתח בעזרתם משחקים או לחלופין תיצור שילובי פעולה מעניינים עם סטודיואים אחרים על פרויקטים בלעדיים שלא היו מתקיימים בלעדיה, סתם לקחת משחק מולטי פלטפורם ולשלם להם כדי שלא יוציאו לפלטפורמות אחרות זה מלוכלך גם אם כשר.
לא נותר לי הרבה לעשות חוץ מלהחזיק אצבעות שהמשחק יכשל בענק ושסקוור ו MS ילמדו לקח כואב, כדי שיוזמות כאלו לא יחזרו על עצמן.

לא רואה את זה כצעד בעייתי מבחינת מיקרוסופט. אם הם הצליחו להשיג חוזה בלעדיות למשחק כל כך גדול more power to them. אני בטוח שאם לא היה לי Xbox One הייתי מאוד מתבאס, אבל זה חלק מחוקי המשחק בשוק תחרותי ותמיד היה ככה בשוק המשחקים.

מצד שני, בשביל Square Enix זה צעד *מאוד* מסוכן. מספיק שמספר מכובד של גיימרים יחליט להחרים משחקים אחרים שלהם שמזוהים עם פלטפורמות אחרות (א-הם פיינל פנטזי 15 א-הם) וכל הצעד הזה יוכל להיות מאוד מאוד לא משתלם לטווח הארוך. מצד שני הם בטח מסתמכים על זה שלגיימרים, כמו לצרכנים באופן כללי, יש זכרון קצר.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2014, 17:14

משחק מולטיפלטפורם שהופך לבלעדי רק משום שנעשה הסכם כספי זה חרא, פוגע ברוב השחקנים ופוגע בתעשייה. נקודה. אם אתה לא מבין למה ואיך אז זו בעיה עצובה שלך. בכל אופן אני מקווה שהאנשים ימשיכו למחוא על המעשה ומקווה שגרסת האקסבוקס תיכשל במכירות כדי להניא ממהלכים כאלה.

לי לא ברור מה ההגיון במהלך הזה מהבחינה של SE כשהמשחק הקודם מכר איזה 4 מיליונים ועדיין לא היה רווחי, ועכשיו הם עושים משחק מורכב יותר ויקר יותר על 2 פלטפורמות בלבד כאשר זה בכלס פלטפורמה אחת כי מי הולך לקנות את גרסת ה360 בנובמבר 2015. כמה אפסים היו בצ'ק שהם קיבלו?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2014, 17:15

תמונה

משתמע שייצא ב2016 לשאר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 17:17

bling כתב:הדיווחים מדברים על בלעדי אמיתי, לא זמני, זה באמת קורה.

כן. יורוגיימר אומרים שזה בלעדי אמיתי.

לא ברור מה מגעיל בלממן משחק בלעדי לקונסולה.
זה לא מגעיל כשסוני עושים את זה עם אנצ'רטד. זה לא מגעיל כשנינטנדו עושים את זה עם ביונטה 2. זה לא מגעיל כשמייקרוסופט עושים את זה עם טומב ריידר.
מעבר לזה, איך אתה יודע שהמשחק היה קיים בלי מייקרוסופט? איך מישהו יודע באיזה שלב הם החליטו לעזור במימון הפרויקט? מאיפה לנו אם זה קרה לפני שנה וחצי, או לפני יומיים? עם האכזבה הציבורית של סקוור מהמשחק הקודם בסדרה, לא פלא שהם חיפשו דרך לממן את המשחק באופן יותר יעיל ושיתוף פעולה עם יצרנית קונסולה זו אחת הדרכים לעשות זאת.

---

דבר שמאוד אכזב אותי, זה שלא הכריזו על SKU עם 1TB לONE, גם בלי הבאנדל (המכוער באופן מחליא) של COD.
לא באמת קריטי, כשאפשר לקנות בזול כונן חיצוני של 2TB, אבל תמיד נחמד שיש עוד מקום.

---

ארז, להערכתך חרם צרכנים על משחקים אחרים של סקוור איניקס זה משהו שיכול לקרות? לא נראה לי שזה בכלל בקלפים, עם כל הכבוד לרעש שיש עכשיו בחדר ההדים בניאוגאף.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 12 אוגוסט 2014, 17:29

Nucleus_Dawn כתב:
ארז, להערכתך חרם צרכנים על משחקים אחרים של סקוור איניקס זה משהו שיכול לקרות? לא נראה לי שזה בכלל בקלפים, עם כל הכבוד לרעש שיש עכשיו בחדר ההדים בניאוגאף.

כנראה שלא, אבל זה מאוד תלוי בכמה טוב Rise of the Tomb Raider ייצא, כמה רע Final Fantasy XV ייצא וכמה קרוב הם ייצאו זה לזה. מה שאומר שאני רואה מצב תאורטי בו Tomb Raider שיוצא בנובמבר 2015 עם ממוצע של 90 ישפיע לרעה על מכירות גירסת הפלייסטיישן של FF XV שייצא במרץ 2016 עם ממוצע של 60. או בניסוח אחר: זה יוכל להפוך מגמות שיכולות לקרות גם ככה ליותר קיצוניות.

בכל מקרה כרגע הכל דיבורים באוויר. עדיין לא ברור אם זה בלעדי אמיתי או זמני כי יש דיווחים סותרים לפה ולשם. האינטואיציה שלי אומרת שגם במיקרוסופט ו-SE עדיין לא סגורים על הפרטים המלאים של הבלעדיות הזאת. אולי לא חתמו עדיין על החוזה המלא או שזה תלוי מכירות. כך או כך התחרות בין ה-Xbox One לבין ה-PS4 הפכה להרבה יותר מעניינת (אני מניח שכך או כך ל-PC המשחק הזה יגיע בסוף).

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2014, 17:36

זה עדיין מדהים שאתה לא מסוגל להבחין בין לגשת לאולפן, להציע לו כסף כדי לפתח מאפס משחק מסויים או לקנות אולפן ולממן משחקים מאפס לבין משחק קייים שמפותח לכמה פלטפורמות שהם רוצים ואז שהוא משתנה לבלעדי רק בגלל שצד אחד הציע סכום כסף או תמיכה בשיווק.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2014, 17:39

Nucleus_Dawn כתב:
כן. יורוגיימר אומרים שזה בלעדי אמיתי.

לא ברור מה מגעיל בלממן משחק בלעדי לקונסולה.
זה לא מגעיל כשסוני עושים את זה עם אנצ'רטד. זה לא מגעיל כשנינטנדו עושים את זה עם ביונטה 2. זה לא מגעיל כשמייקרוסופט עושים את זה עם טומב ריידר.
מעבר לזה, איך אתה יודע שהמשחק היה קיים בלי מייקרוסופט? איך מישהו יודע באיזה שלב הם החליטו לעזור במימון הפרויקט? מאיפה לנו אם זה קרה לפני שנה וחצי, או לפני יומיים? עם האכזבה הציבורית של סקוור מהמשחק הקודם בסדרה, לא פלא שהם חיפשו דרך לממן את המשחק באופן יותר יעיל ושיתוף פעולה עם יצרנית קונסולה זו אחת הדרכים לעשות זאת.

---

דבר שמאוד אכזב אותי, זה שלא הכריזו על SKU עם 1TB לONE, גם בלי הבאנדל (המכוער באופן מחליא) של COD.
לא באמת קריטי, כשאפשר לקנות בזול כונן חיצוני של 2TB, אבל תמיד נחמד שיש עוד מקום.

---

לא מבין בכלל מה הקשר לאנצ'רטד ולמה שהולך פה, אני אפילו לא הולך להסביר את ההבדלים.
ולעלות תהייה האם המשחק היה קיים בלי עזרתה של MS זו חתיכת היתממות, וסקוור לאחר מכן כבר דייוחו שהמשחק עמד ביעדים ושהם מרוצים, המשחק היה יוצא עם MS או בלעדיה בדיוק כמו שלהיטמן יוצא המשך וגם לכלבים ישנים יצא המשך למרות שמכרו פחות, הציפיות היו אולי לא ריאליסטיות אבל המשחק היה ריווחי (רק הם חיו בסרט שמדובר במגה מותג ברמה של הייילו או משהו) וזה ברור שסיכלו את יציאתו לפלטפורמות אחרות.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 12 אוגוסט 2014, 17:45

מסיבת העיתונאים של מייקרוסופט שכנעה אותי בצורה סופית לקנות את ה-One. ההשקה הקרובה בארץ, הבאנדל המאוד אטרקטיבי וזה שאח שלי מביא לי את זה במחיר נפלא של 1900 מאילת... מה עוד אפשר לבקש?
ההכרזה על טומבראידר כבלעדי היית מעצבנת אותי רק אם הייתי קונה בסוף PS4. כרגע על הזין שלי :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 17:47

bling כתב:לא מבין בכלל מה הקשר לאנצ'רטד ולמה שהולך פה, אני אפילו לא הולך להסביר את ההבדלים.
ולעלות תהייה האם המשחק היה קיים בלי עזרתה של MS זו חתיכת היתממות, וסקוור לאחר מכן כבר דייוחו שהמשחק עמד ביעדים ושהם מרוצים, המשחק היה יוצא עם MS או בלעדיה בדיוק כמו שלהיטמן יוצא המשך וגם לכלבים ישנים יצא המשך למרות שמכרו פחות, הציפיות היו אולי לא ריאליסטיות אבל המשחק היה ריווחי (רק הם חיו בסרט שמדובר במגה מותג ברמה של הייילו או משהו) וזה ברור שסיכלו את יציאתו לפלטפורמות אחרות.

כן. זה ממש ברור. כמו שהיה ברור שטומב ריידר, שהוכרז במסיבת העיתונאים של מייקרוסופט בE3 לפני חודשיים הוא משחק מולטי פלטפורם.
עושה רושם שלא כל מה שברור לנו, הוא נכון.

אין הבדל בין לממן משחק בלעדי, לקונסולה שלך, לבין לממן משחק בלעדי לקונסולה שלך. בין אם זה בכסף שהולך למשכורות של המתכנתים ולמנקה של השירותים, או כסף שהולך למשכורות של צוותי השיווק. אין שמץ של הבדל.

אם מה שמייקרוסופט עושים פוגע במישהו, אז גם העובדה שסוני מעזים, ברוב חוצפתם, לדאוג שמפתחים מוכשרים יעבדו בחברות שמפתחות אך ורק עבור קונסולות שלה, פוגע באותם אנשים. כלומר, תראה איזה מוכשרים החבר'ה שפיתחו את גוד אוף וור ואת אנצ'רטד. אלמלא סוני, הם היו יכולים מזמן לחתום על חוזה עם מפיצת צד שלישי ולפתח משחקים לקונסולות נוספות, או אולי אפילו להיות מפתחות עצמאיות.
סוני, בכך שהם שופכים עוד ועוד כסף על החברות האלו, מונעים מקהל גיימרים גדול לשחק בהם. אם זה לא אקט מכוער, אז אני לא יודע מה כן.
זה שסוני מציעים להם משכורות ותמיכה בשיווק, בתמורה למשחקים בלעדיים, זה הפסד עצום לכל מי שלא רוצה קונסולה של סוני. לפחות מייקרוסופט מספיק אדיבים, בשביל לא לזרוק על מפתחות כסף, בתמורה לבעלות. ככה יכול להיות שבעתיד, אותם צוותים שנהנו מהתמיכה של מייקרוסופט יוכלו לפתח לאיזו פלטפורמה שמתחשק להם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2014, 18:08

Nucleus_Dawn כתב:
כן. זה ממש ברור. כמו שהיה ברור שטומב ריידר, שהוכרז במסיבת העיתונאים של מייקרוסופט בE3 לפני חודשיים הוא משחק מולטי פלטפורם.
עושה רושם שלא כל מה שברור לנו, הוא נכון.

אין הבדל בין לממן משחק בלעדי, לקונסולה שלך, לבין לממן משחק בלעדי לקונסולה שלך. בין אם זה בכסף שהולך למשכורות של המתכנתים ולמנקה של השירותים, או כסף שהולך למשכורות של צוותי השיווק. אין שמץ של הבדל.

אם מה שמייקרוסופט עושים פוגע במישהו, אז גם העובדה שסוני מעזים, ברוב חוצפתם, לדאוג שמפתחים מוכשרים יעבדו בחברות שמפתחות אך ורק עבור קונסולות שלה, פוגע באותם אנשים. כלומר, תראה איזה מוכשרים החבר'ה שפיתחו את גוד אוף וור ואת אנצ'רטד. אלמלא סוני, הם היו יכולים מזמן לחתום על חוזה עם מפיצת צד שלישי ולפתח משחקים לקונסולות נוספות, או אולי אפילו להיות מפתחות עצמאיות.
סוני, בכך שהם שופכים עוד ועוד כסף על החברות האלו, מונעים מקהל גיימרים גדול לשחק בהם. אם זה לא אקט מכוער, אז אני לא יודע מה כן.
זה שסוני מציעים להם משכורות ותמיכה בשיווק, בתמורה למשחקים בלעדיים, זה הפסד עצום לכל מי שלא רוצה קונסולה של סוני. לפחות מייקרוסופט מספיק אדיבים, בשביל לא לזרוק על מפתחות כסף, בתמורה לבעלות. ככה יכול להיות שבעתיד, אותם צוותים שנהנו מהתמיכה של מייקרוסופט יוכלו לפתח לאיזו פלטפורמה שמתחשק להם.

שמע, זו באמת אחת ההודעות ההזויות שלך, אין לי אפילו מאיפה להתחיל, עולם המושגים שלנו כל כך רחוק שאין בכלל טעם כנראה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 18:32

bling כתב:שמע, זו באמת אחת ההודעות ההזויות שלך, אין לי אפילו מאיפה להתחיל, עולם המושגים שלנו כל כך רחוק שאין בכלל טעם כנראה.

ברור שההודעה הזויה. זו המטרה.
הרי מלכתחילה הטענה על ה"גועל" בכך שמייקרוסופט משקיעה כסף במשחקים בלעדיים היתה הזויה. איך עוד אפשר להגיב?

לא נעים לך שמייקרוסופט משלמת כסף למפתחות, כדי שהמפתחות האלו יפתחו משחקים בלעדיים?
אין סיבה שיהיה לך נעים שסוני עושה בדיוק אותו הדבר.
אתה רוצה להתבסס על איזו הפרדה שרירותית בכך שמייקרוסופט מימנה את הפרויקט רק חצי שנה אחרי שהתחיל הפיתוח וסוני התחילה את המימון מההתחלה? שיהיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2014, 18:39

Nucleus_Dawn כתב:
ברור שההודעה הזויה. זו המטרה.
הרי מלכתחילה הטענה על ה"גועל" בכך שמייקרוסופט משקיעה כסף במשחקים בלעדיים היתה הזויה. איך עוד אפשר להגיב?

לא נעים לך שמייקרוסופט משלמת כסף למפתחות, כדי שהמפתחות האלו יפתחו משחקים בלעדיים?
אין סיבה שיהיה לך נעים שסוני עושה בדיוק אותו הדבר.
אתה רוצה להתבסס על איזו הפרדה שרירותית בכך שמייקרוסופט מימנה את הפרויקט רק חצי שנה אחרי שהתחיל הפיתוח וסוני התחילה את המימון מההתחלה? שיהיה.

להודעה שלך לא היתה מטרה כי היא דיברה על שני דברים שונים, אם אתה רואה ארנב ומחליט שזה דוב אז כנראה שעולם המושגים שלנו שונה מדי בכדי לדון על כך בכלל, מילא היית אומר משהו קרוב כמו שזה לדעתך שפן אז היה שווה לנסות לגשר על הפער ולהתפלסף, אבל לא שווה לי את הטרחה במקרה הזה.
אולי לאחרים יהיה כח.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 19:02

bling כתב:להודעה שלך לא היתה מטרה כי היא דיברה על שני דברים שונים, אם אתה רואה ארנב ומחליט שזה דוב אז כנראה שעולם המושגים שלנו שונה מדי בכדי לדון על כך בכלל, מילא היית אומר משהו קרוב כמו שזה לדעתך שפן אז היה שווה לנסות לגשר על הפער ולהתפלסף, אבל לא שווה לי את הטרחה במקרה הזה.
אולי לאחרים יהיה כח.

אני לא רואה ארנב ואומר שזה דב. אני רואה ארנב ואומר שזה יונק.

הנה המצב, שאתה מסרב להבין:
חברה X השקיעה הרבה כסף בפרויקט מסוים, במטרה שהפרויקט הזה ישווק אך ורק עבור המוצר שלה לa זמן.
חברה Y השקיעה הרבה כסף בפרויקט מסוים, במטרה שהפרויקט הזה ישווק אך ורק עבור המוצר שלה לb זמן.

X זו מייקרוסופט. הפרויקט הוא טומב ריידר. a זה זמן שאנחנו לא יודעים כרגע.
Y זו סוני. הפרויקט הוא אנצ'רטד 4. b זה כנראה לעד (או לפחות עד היום שסוני יצאו מהעסק ויעלו את המשחקים הבלעדיים הישנים שלהם לאפסטור, או משהו כזה).

ההבדל המהותי היחיד שאפשר למצוא בין שני המקרים הללו, זה הדרך הצבועה שבה אנשים מגיבים אליהם.
יכול להיות שחברה אחת השקיעה יותר כסף. יכול להיות שחברה אחרת התחילה להיות מעורבת בפרויקט בשלב מוקדם יותר. יכול להיות שחברה מסוימת חתומה על הצ'קים של המשכורות של המפתחים ולא מעבירה את הכסף באופן עקיף. כל זה לא משנה כלל (בדיוק כמו במקרה של ביונטה 2, שנגד נינטנדו נטענו בדיוק אותן טענות ילדותיות ובדיעבד הסתבר שהמשחק בכלל לא היה קיים בלעדיהם).

להגיד שאתה מאוכזב מכך שלא תוכל לשחק בטומב ריידר, בגלל שאין לך ONE ואתה לא רוצה/מתכנן לקנות אחת? וואלה, מוצדק. אפילו הגיוני, בהתחשב בכשרון של המפתחת ובכמה טוב היה המשחק הקודם. אגב, זה גם המצב אצלי - תכננתי לשחק במשחק על הPC, אבל כנראה שלא אוכל לעשות את זה. לפחות לא בהשקה. גם בכלל לא בטוח שיהיה לי עד אז ONE. מאכזב, אבל מכיוון שאף אחד לא חייב לפתח את המשחק שלו עבור הפלטפורמה שאני החלטתי להחזיק, אני לא יכול לכעוס עליו.
להגיד שזה צעד עסקי גרוע של SE? אחלה לגמרי. לא בטוח כמה זה נכון, כי פרטי העסקה לא ידועים לאף אחד מאיתנו, אבל יכול להיות שזה נכון.
להגיד שמייקרוסופט מלוכלכים ושזה צעד גועלי? בכיינות לשמה ולא שום דבר מעבר. תחושת ה"מגיע לי" הילדותית הזאת הרסנית לתעשיה הרבה יותר מכל חברה גדולה שדואגת לאינטרסים שלה. יש להוקיע אותה ולבקר אותה כאשר היא מרימה את ראשה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2014, 19:30

כן, הקטע אבל שאתה אומר שזה יונק ולכן החיה אותו הדבר כמו דב, אבל בוא נראה אותך הולך ללטף דוב כמו שאתה עושה עם ארנב :)

הבעיה היא עם המשוואה הבסיסית שלך שלא רואה את ההבדל בין לגשת לחברת צד ג' שברור שמפתחת פרויקט שיועד לכל הפלטפורמות (ועכשיו אתה תתחיל עם ההיתממות הזו של להביא לך הוכחות לכך וכאילו יש תסריט כלשהו שזה משחק שלא היה מתקיים בלעדי MS, בגלל זה חבל על המאמץ) ולשלם להם כדי למנוע את יציאתו לפלטפורמות אחרות (מן הסתם הכל קורה בשלב מוקדם בפיתוח ככה שאין באמת גרסאות אחרות במצב מתקדם יותר מדי) לבין לפתח משחק דרך סטודיו פנימי שלך ששייך לחברה.
אם אתה לא מסכים שיש הבדל אין מה להמשיך יותר מדי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 19:51

bling כתב:כן, הקטע אבל שאתה אומר שזה יונק ולכן החיה אותו הדבר כמו דב, אבל בוא נראה אותך הולך ללטף דוב כמו שאתה עושה עם ארנב :)

הבעיה היא עם המשוואה הבסיסית שלך שלא רואה את ההבדל בין לגשת לחברת צד ג' שברור שמפתחת פרויקט שיועד לכל הפלטפורמות (ועכשיו אתה תתחיל עם ההיתממות הזו של להביא לך הוכחות לכך וכאילו יש תסריט כלשהו שזה משחק שלא היה מתקיים בלעדי MS, בגלל זה חבל על המאמץ) ולשלם להם כדי למנוע את יציאתו לפלטפורמות אחרות (מן הסתם הכל קורה בשלב מוקדם בפיתוח ככה שאין באמת גרסאות אחרות במצב מתקדם יותר מדי) לבין לפתח משחק דרך סטודיו פנימי שלך ששייך לחברה.
אם אתה לא מסכים שיש הבדל אין מה להמשיך יותר מדי.

אני לא אומר שזו אותה חיה. אני אומר שזה יונק וכל עוד אני לא טוען שצריך להשמיד את כל היונקים, אין לי סיבה להחליט שדובים צריכים למות בגלל היותם יונקים, בזמן שארנבים ימשיכו לנשנש גזרים וחסה בשדות.

בוודאי שאני רואה את ההבדל. הוא פשוט לא משנה מאומה לאף גיימר. הוא לא רלוונטי. ההבדל הוא בירוקרטי. מה שמעניין זו התוצאה הסופית. בשני המקרים, התוצאה היא שהרבה מאוד אנשים מוכשרים, יצרו מוצר שבו אני מעוניין ולעיתים לא יכול לקנות (לא יכלתי לקנות את אנצ'רטד במשך שנים, כי לא היה לי PS3 וזה בטח לא היה קל לפאנבוי של נוט'י דוג).
מייקרוסופט לא מונעת את יציאת המשחק לפלטפורמות אחרות, יותר מאשר סוני (שתיהן עושות את זה באופן תיאורתי בלבד). לכן, אין היגיון בלכעוס על חברה אחת ולשמוח על הפעולות של השניה.
אגב, אפשר להפוך את הפיתוח לקונסולה שלך באופן בלעדי לכדאי בדרכים נוספות, כמו לדאוג שהיא תהייה פשוטה יותר לפיתוח, או לדחוף אותה מספיק חזק בשיווק, כך שבסיס המשתמשים שלה גדול משמעותית משל התחרות. זה לא היה מגעיל מצד מייקרוסופט, כשהיא זכתה בבלעדיות לשנה של ביושוק וזה לא היה מגעיל מצד סוני, כשבתקופת הPS2 היא זכתה בהמון בלעדיים בזכות ההשקעות שלה, בתקופת הPS1, כשהיא לקחה פחות כסף מנינטנדו, כדי לאפשר למפתחות להוציא משחקים לפלטפורמה שלה.

נניח לרגע שהבלעדיות היא לשנה.
אם SE החליטו שיהיה להם יותר משתלם כלכלית לפתח את המשחק לONE (עזוב לרגע את הסברה שאין סיכוי שזה באמת עדיף כלכלית), לחסוך הון בזכות המימון של מייקרוסופט ואחר כך לעבוד במשך שנה על פורטים לPS4 ולPC, למה זה עושה את הצעד הזה גועלי?
למה זה צעד גועלי והצעד של מפתחי הוויטצ'ר 2, שפיתחו את המשחק לPC ורק אחרי שהגירסא הזו יצאה עבדו על פורט ל360, איננו גועלי? הסיכון שלוקחת SE עם הכסף שלה, לא רלוונטי, אבל כשCDPR שמים את הכסף שלהם ביוזמה, זה תקין?

הרי כל הכעס מתבסס על המון "אם ואולי". אז אם העסקה הזאת נרקמה לפני סוף השנה שעברה (רק בתחילת השנה המשחק הקודם בסדרה החזיר את ההשקעה) והיא התבססה על כך שהסיכון העצום של SE לפתח את המשחק לבד לא נראה משתלם?
ואם העסקה התחילה את דרכה יום אחרי שSE הכריזה בפומבי שהיא לא מרוצה מה3.4 מיליון יחידות שהיא מכרה בחודש (סה"כ מרץ של שנה שעברה)? אם כבר אז הם חיפשו דרך למתן את הסיכון והם פנו למייקרוסופט בהצעה לממן חלק נכבד מעלויות השיווק, בתמורה לבלעדיות זמנית? אז זה עדין רע? רע פחות? רק טיפה מגעיל? אחלה לגמרי?
ואם הם פנו לסוני קודם והם סירבו, או הציבו עוד תנאים?

אי אפשר להניח הכי גרוע ולצווח על גועל ורוע ולא לחשוב לרגע על כך שמאוד סביר להניח שהמצב הרבה יותר מורכב משאנחנו יודעים. אתה רוצה לכעוס על בסיס השערות והנחות לא מבוססות? אין סיבה להפתעה כשמישהו מגיב בהשערות והנחות מבוססות באותה המידה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אוגוסט 2014, 21:39

למחוק בבקשה.
נערך לאחרונה על ידי Death_119 ב 12 אוגוסט 2014, 21:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אוגוסט 2014, 21:42

Nucleus_Dawn כתב:
אני לא אומר שזו אותה חיה. אני אומר שזה יונק וכל עוד אני לא טוען שצריך להשמיד את כל היונקים, אין לי סיבה להחליט שדובים צריכים למות בגלל היותם יונקים, בזמן שארנבים ימשיכו לנשנש גזרים וחסה בשדות.

בוודאי שאני רואה את ההבדל. הוא פשוט לא משנה מאומה לאף גיימר. הוא לא רלוונטי. ההבדל הוא בירוקרטי. מה שמעניין זו התוצאה הסופית. בשני המקרים, התוצאה היא שהרבה מאוד אנשים מוכשרים, יצרו מוצר שבו אני מעוניין ולעיתים לא יכול לקנות (לא יכלתי לקנות את אנצ'רטד במשך שנים, כי לא היה לי PS3 וזה בטח לא היה קל לפאנבוי של נוט'י דוג).
מייקרוסופט לא מונעת את יציאת המשחק לפלטפורמות אחרות, יותר מאשר סוני (שתיהן עושות את זה באופן תיאורתי בלבד). לכן, אין היגיון בלכעוס על חברה אחת ולשמוח על הפעולות של השניה.
אגב, אפשר להפוך את הפיתוח לקונסולה שלך באופן בלעדי לכדאי בדרכים נוספות, כמו לדאוג שהיא תהייה פשוטה יותר לפיתוח, או לדחוף אותה מספיק חזק בשיווק, כך שבסיס המשתמשים שלה גדול משמעותית משל התחרות. זה לא היה מגעיל מצד מייקרוסופט, כשהיא זכתה בבלעדיות לשנה של ביושוק וזה לא היה מגעיל מצד סוני, כשבתקופת הPS2 היא זכתה בהמון בלעדיים בזכות ההשקעות שלה, בתקופת הPS1, כשהיא לקחה פחות כסף מנינטנדו, כדי לאפשר למפתחות להוציא משחקים לפלטפורמה שלה.

נניח לרגע שהבלעדיות היא לשנה.
אם SE החליטו שיהיה להם יותר משתלם כלכלית לפתח את המשחק לONE (עזוב לרגע את הסברה שאין סיכוי שזה באמת עדיף כלכלית), לחסוך הון בזכות המימון של מייקרוסופט ואחר כך לעבוד במשך שנה על פורטים לPS4 ולPC, למה זה עושה את הצעד הזה גועלי?
למה זה צעד גועלי והצעד של מפתחי הוויטצ'ר 2, שפיתחו את המשחק לPC ורק אחרי שהגירסא הזו יצאה עבדו על פורט ל360, איננו גועלי? הסיכון שלוקחת SE עם הכסף שלה, לא רלוונטי, אבל כשCDPR שמים את הכסף שלהם ביוזמה, זה תקין?

הרי כל הכעס מתבסס על המון "אם ואולי". אז אם העסקה הזאת נרקמה לפני סוף השנה שעברה (רק בתחילת השנה המשחק הקודם בסדרה החזיר את ההשקעה) והיא התבססה על כך שהסיכון העצום של SE לפתח את המשחק לבד לא נראה משתלם?
ואם העסקה התחילה את דרכה יום אחרי שSE הכריזה בפומבי שהיא לא מרוצה מה3.4 מיליון יחידות שהיא מכרה בחודש (סה"כ מרץ של שנה שעברה)? אם כבר אז הם חיפשו דרך למתן את הסיכון והם פנו למייקרוסופט בהצעה לממן חלק נכבד מעלויות השיווק, בתמורה לבלעדיות זמנית? אז זה עדין רע? רע פחות? רק טיפה מגעיל? אחלה לגמרי?
ואם הם פנו לסוני קודם והם סירבו, או הציבו עוד תנאים?

אי אפשר להניח הכי גרוע ולצווח על גועל ורוע ולא לחשוב לרגע על כך שמאוד סביר להניח שהמצב הרבה יותר מורכב משאנחנו יודעים. אתה רוצה לכעוס על בסיס השערות והנחות לא מבוססות? אין סיבה להפתעה כשמישהו מגיב בהשערות והנחות מבוססות באותה המידה.

יש הבדל בין עבודה עם קבלן לבין עבודה עם חלק אינטגרלי בחברה שלך. כשתתחיל לעבוד אתה תבין את ההבדל. ההבדל הכי גדול במונחים הללו הוא הידע, כשחברה כמו Naughty Dog מוטמעת בתוך חברה גדולה כגון סוני שכוללת עוד חטיבות פיתוח נוספות לה, הידע מתחלק, לחברה יש אחריות גדולה הרבה יותר להצלחת מוצרי החברה ויכולת קלה יותר להשפיע על איכות המוצר והמחיר הסופי בה הוא יגיע לצרכן. בשל העובדה הזאת משחקי הסטודיים צד א' של סוני טובים לרוב לאין שיעור מכל משחק צד ג' שיש בשוק, בגלל זה משחקים שמגיעים מסאנטה מוניקה, Naughty Dog, גרילה ועוד... לרוב נמצאים בקידמת הטכנולוגיה באותה עת בשל שימור הידע שקיים בחברה ובשל העובדה הזאת אתה מוצא מוצרים צד א' של סוני במחירים אטרקטיביים או חינם בשירות הPSN+. אי אפשר להגיד שמוצר בלעדי צד ג' הוא זהה למוצר בלעדי צד א'. SE לוקחת פה סיכון, בסיס המשתמשים של האקסבוקס הינו קטן מאוד ביחס לבסיס משתמשים משותף של פיסי+פס4+אקסבוקס, הדבר עלול להביא לכשלון הפרוייקט כלכלית.

בסופו של יום ראינו את אסטרטגיה זהה בדיוק הן ב-360 והן בפס3 גם בדור הקודם, אני חושב שצריך להיות תמים כדי לא לציין את העובדה שמערך הבלעדיים של סוני היה לרוב איכותי יותר, מגוון יותר בהיקפי הז'אנרים איליו הוא פנה וגדול הרבה יותר כמותית עם סיום הדור האחרון.

אם הייתי מנכ"ל חטיבת הבידור של מייקרוסופט הייתי משקיע את מירב כספי בפיתוח הסטודיים הפרטיים שלי בשל הרווח בטווח הארוך. רק לראות איזה מוצר מדהים היילו 4 היה תחת ידיה של 343 וללמוד שכשמייקרוסופט רוצה, היא יודעת לרומם סטודיו צד א' מכלום למופת. הלוואי וזאת תהיה האסטרטגיה שלהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2014, 22:48

Death_119 כתב:יש הבדל בין עבודה עם קבלן לבין עבודה עם חלק אינטגרלי בחברה שלך. כשתתחיל לעבוד אתה תבין את ההבדל. ההבדל הכי גדול במונחים הללו הוא הידע, כשחברה כמו Naughty Dog מוטמעת בתוך חברה גדולה כגון סוני שכוללת עוד חטיבות פיתוח נוספות לה, הידע מתחלק, לחברה יש אחריות גדולה הרבה יותר להצלחת מוצרי החברה ויכולת קלה יותר להשפיע על איכות המוצר והמחיר הסופי בה הוא יגיע לצרכן. בשל העובדה הזאת משחקי הסטודיים צד א' של סוני טובים לרוב לאין שיעור מכל משחק צד ג' שיש בשוק, בגלל זה משחקים שמגיעים מסאנטה מוניקה, Naughty Dog, גרילה ועוד... לרוב נמצאים בקידמת הטכנולוגיה באותה עת בשל שימור הידע שקיים בחברה ובשל העובדה הזאת אתה מוצא מוצרים צד א' של סוני במחירים אטרקטיביים או חינם בשירות הPSN+. אי אפשר להגיד שמוצר בלעדי צד ג' הוא זהה למוצר בלעדי צד א'. SE לוקחת פה סיכון, בסיס המשתמשים של האקסבוקס הינו קטן מאוד ביחס לבסיס משתמשים משותף של פיסי+פס4+אקסבוקס, הדבר עלול להביא לכשלון הפרוייקט כלכלית.

בסופו של יום ראינו את אסטרטגיה זהה בדיוק הן ב-360 והן בפס3 גם בדור הקודם, אני חושב שצריך להיות תמים כדי לא לציין את העובדה שמערך הבלעדיים של סוני היה לרוב איכותי יותר, מגוון יותר בהיקפי הז'אנרים איליו הוא פנה וגדול הרבה יותר כמותית עם סיום הדור האחרון.

אם הייתי מנכ"ל חטיבת הבידור של מייקרוסופט הייתי משקיע את מירב כספי בפיתוח הסטודיים הפרטיים שלי בשל הרווח בטווח הארוך. רק לראות איזה מוצר מדהים היילו 4 היה תחת ידיה של 343 וללמוד שכשמייקרוסופט רוצה, היא יודעת לרומם סטודיו צד א' מכלום למופת. הלוואי וזאת תהיה האסטרטגיה שלהם.

אני לא מסכים שמשחקי צד א' של סוני בהכרח יותר טובים מכל משחקי צד ג'. יהיה יותר מדויק להגיד שמשחקי נוט'י דוג יותר טובים מכל משחק צד ג'. בכל זאת, סוני מימנה כל מיני כשלונות, או כשלונות למחצה כמו LAIR, BEYOND, LBP, SINGSTAR ולצידם יש להם כמה וכמה סטודיואים שלא הצליחו להוציא מספיק משחקים כדי להצדיק את הקיום שלהם כמו פוליפוני, צוות ICO, לונדון, קיימבריג', ליברפול וזיפר.
יש אפילו לא מעט מקרים שבהם לא ברור בכלל אם ההשקעה שווה את זה, כמו קילזון ואינפיימוס.
בנוסף, יש הצלחות יפות עם סטודיואים מצד ב', כמו אינסומניאק וthatgamecomapny ומפתחים עצמאים רבים נוספים.
לא חסרים בזבוזי כסף אדירים אצל סוני.
לעומת זאת, יש הצלחות אדירות למייקרוסופט עם חברות צד ג'/ב' כמו גירס, מאס אפקט, PGR, אלן ווייק וקראקדאון. היו להם גם לא מעט משחקים גרועים שפותחו בדרך הזאת, אבל בזכות העובדה שמדובר ב"עובדי קבלן", הסיכון הכלכלי עליהם היה קטן בהרבה.

יש לכל שיטה יתרונות וחסרונות. להחזיק סטודיואים בבעלותך עולה הרבה יותר, אבל כמו שאמרת, מאפשר לשתף מידע בין כולם. ליצור קשרים עם סטודיואים חיצוניים זול יותר ומסוכן פחות, אבל מקשה עליך להשפיע על איכות המוצר ויכול לגרום לך "לאבד" מוצרים מסוימים.
בדור הקודם ראינו מצוין איך הגישות הללו יכולות להביא לתוצאות שליליות וחיוביות. כמעט חצי דור סוני לא הצליחה לבנות ספריה מרשימה של משחקי צד א', בזמן שמייקרוסופט כבר נהנתה ממשחקים כמו גירס אוף וור ומאס אפקט. בשלבים היותר מאוחרים של הדור, ראינו את נוט'י דוג מפציצה עם משחקים מטורפים, לצד GOW 3 ועוד רבים וטובים.
בקיצור, זה רחוק מלהיות שחור ולבן. אפשר להצליח בעזרת שתי השיטות. לדעתי, כנראה שעדיף שילוב של שתי השיטות, כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד ונראה שזה הכיוון של מייקרוסופט (עם 343, בלאק טאסק וכן הלאה). צריך גם לזכור שאפילו אם מייקרוסופט יחליטו להגדיל את מספר הסטודיואים הפנימיים שלה, זה תהליך שלוקח זמן ובנתיים הם לא בעמדה שבה הם יכולים לתת לקונסולה שלהם להיות בלי משחקים בלעדיים איכותיים.

אני חושב ששווה למייקרוסופט לעשות איזה רכש של כמה סטודיואים מוכשרים (רכישה של SE, למשל, אפילו יכולה להפוך את הסטודיואים שלהם ליותר מוצלחים משל סוני - לא כולל ND - ויהפוך כמה כותרים מאוד חזקים לבלעדיים לXBOX), לצד המשך הקשרים עם סטודיואים מצד שלישי.

בנוגע לSE - הם באמת לוקחים פה סיכון לא קטן. אני מניח שלצד הסיכון הזה, מגיע סכום כסף לא קטן שהלך לפיתוח של המשחק. אם הם יניבו רק חצי ממה שהם הרוויחו על המשחק הקודם, אבל בהשקעה של שליש, זו החלטה עסקית חכמה. בנוגע לכמה זה יצליח, נצטרך לחכות ולראות. זה תלוי לא מעט גם בכמה זמן המשחק יהיה בלעדי ובהרבה גורמים שלעולם לא נדע, כמו כמה כסף עלה לפתח את המשחק וכמה ממנו הגיע ממייקרוסופט.
באמת מעניין לדעת את פרטי העסקה הזאת, אבל כנראה שלעולם לא נדע. גם קשה לסמוך על הcommon sense של ראשי SE, במקרה הזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2014, 02:31

בלינג, יש לך בעיה עם no man's sky שסוני השתלטה עליו וחסמה את גרסת הpc והone?
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2014, 09:10

או עם ביונטה 2 לWII U?

(אגב, NO MANS SKY בטוח יצא למחשב...)

אני לא מבין מה הביג דיל כאן... קודם כל - זה ברור ומובן לכל אחד שתצא גם גירסת PC, ומאוד מאוד סביר להניח שגם לPS4, כמה חודשים אחרי "חגים 2015". ולא רק זה, היא אולי גם תכלול DLC ושיפורים גרפיים/ביצועיים.
דבר שני, גם אם לא - זה סבבה לגמרי והחלטה שנמצאת אך ורק בידיים של SE. הם יכלו לסרב.. ייתכן ואם זה באמת בלעדי לחלוטין - שהם עוד יתחרטו על זה בעתיד.
אבל מה אתה בא בטענה למיקרוסופט, לעזאזל? תבוא לSE בטענות שלך, תחרים את המשחקים שלה אם תרצה.
כל הויכוח הזה מגוחך, חברות עושות את השיקולים שלהן, לפעמים נסכים ולפעמים לא, אבל אין פה שום דבר "מלוכלך".

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 13 אוגוסט 2014, 10:25

Nigga כתב:מה הקשר סוני? אף אחד לא בא כאן בטענות למיקרוסופט. לפחות ממה שאני ראיתי.
מדובר במהלך טיפשי ביותר של SE. אפילו אם הם קיבלו הרבה כסף ממיקרוסופט, זה לא יעשה שום דבר חוץ מלהחליש את המותג שהיה בדרך לתפוס מקום לא רע בכלל ואולי להגיע לרמה של אססין קריד מבחינת מכירות.
אני גם עוד לא הבנתי אם זה בלעדי זמני או קבוע, אי אפשר לדעת עם מיקרוסופט אחרי מה שקרה עם דד רייזינג ורייז.

בטח שאמרו, הרי כל הדיון הזה התחיל פחות או יותר מההודעה הזו:

Kazz כתב:איזה אצבע משולשת. אני מחכה בכיליון עיניים לכל התגובות שיגידו שאין שום בעיה או דבר רע בכך שמיקרוסופט שופכת כסף כדי להפוך משחק שהוכרז למספר פלטפורמות לבלעדי, גם אם זמני לשנת 2015. בטח תגידו שמיקרוסופט לא שילמה כדי למנוע יציאה של המשחק אלא שילמה כדי לקבל את המשחק 'מוקדם' על הXBOX. אין יותר moneyhat מזה, אין יותר דוגמה מושלמת מזו ללמה התופעה הזו רעה לתעשייה.

קאז הוא לא היחיד עם הדעה הזו. ראיתי מלאאאאאא הודעות "מוות למיקרוסופט!!!!!!1!!1!1111!!" בשעות האחרונות בכל רחבי הרשת.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2014, 10:56

כי NMS לא בלעדי לפלייסטיישן והמשחק יגיע גם למחשב וגם לXB. למיטב הבנתי זו המפתחת שמתעדפת את גרסת הפס4 קודם והיא כנראה גם קיבלה עזרה או תמיכה מסוני גם בעת הצרה שנפלה עליה בשטפון של המשרד. בכל אופן מדובר בתמיכה לגיטימית במשחקי אינדי שמקורה הוא באיזה מחזיקת פלטפורמה הייתה אקטיבית יותר בלרצות את המשחק על הקונסולה שלהם קודם, כך שלא מדובר במתן צ'קים ציניים או ביטול אפשרות להגעה לקונסולה אחרת בזמן אחר. לא ראיתם אותי מקלל את מיקרוסופט על קאפהד, על גואט סימולייטור, על אינסייד, על סופרהוט ואחרים. יש כל כך הרבה משחקי אינדי כך שאם סוני מחזרת אחרי חלק מסויים, יש חלק אחר שמיקרוסופט יכולה לחזר, וזה תמיד ברצון המפתחת שגם ככה רוצה להתמקד על גרסה אחת של המשחק וזה בהפצה עצמית. אולי דעתי תשתנה קצת כאשר נראה את המשחקים האלה יוצאים ומה תקופת הזמן היא בין יציאת המשחק לקונסולה השנייה בהינתו שזה משהו שהמפתחת רוצה.

הטענה כנגד מיקרוסופט:
1. זריקת צ'ק או עזרה שיווקית למשחק שברור לכולם שיהיה MP כדי שיגיע רק לXBOX (לא משנה עם זמני). חרא מהלך שפוגע בתעשייה.
2. המשחק היה מגיע לXB גם ככה. אם אני בעל XB1 למה שארצה שמיקרוסופט תבזבז כסף על ביטול גרסאות אחרות במקום שתיקח את הסכום הזה ותשקיע בצוות פיתוח חדש או שתלך בהצעה למפתחת מסויימת לעבוד על כותר בלעדי חדש? ואם היה מתאפשר להם לפנות ליוביסופט ולעשות את AC לבלעדי לXB אחרי כל מה שראינו על המשחק וכל ההכרזות, גם בזה לא היה שום פסול? המרת משחקים קיימים ומפותחים למספר פלטפורמות לפלטפורמה אחת רק בגלל זריקת סכום כסף כזה או אחר זה אחד הדברים הכי גרועים בתעשייה הזו והדרך שהכי תציג אותך באור רע בנסיון לטפח מוצר.

יש יגידו שזה שעכשיו TR בלעדי הוא ייקבל טיפול מסור יותר ואופטימיצזיה רחבה יותר וכו'. אין שום חוקיות בעניין הזה. טיטאנפול לא הגיע לPS ועדיין המשחק הוא בלאגן טכני.

3. הבלעדיות של TR היא גם בנוגע לגרסת המחשב. מיקרוסופט דופקים את העסק שלהם שם. אני עדיין זוכר את ספנסר אומר שהוא ממוקד מאוד עכשיו בדחיפה והמחוייבות שלהם לגיימינג על ווינדוס, והוא רמז שגם נראה משהו בגיימסקום. ובכן? וואחת דחיפה ומחוייבות לבטל גם את גרסת המחשב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2014, 11:49

נו, תתעלם ממקרה ביונטה 2 (ועשרות מקרים נוספים)... :)
וNMS לא יוצא לONE כרגע, אז למה החלטת שכן? באותה מידה - תחליט כבר מעכשיו שTR יוצא לPS4 ולמחשב, שזו סבירות כמעט ודאית, ואם לא - תחזור למקרה ביונטה או SO.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 26 אורחים