משחקי 2014

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: משחקי 2014

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 12:13

Kazz כתב:יוביסופט ממשיכים לספק כותרות: שני מפתחים נתנו הרצאה באחד מבתי הספר בצרפת ונשאלו שאלות. בין היתר, הם אמרו שסוני ומיקרוסופט לוחצים עליהם כדי להגביל את גרסאות המחשב על 30FPS.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=912596

זה לא בית ספר, זו מכללה. וזה לא המפתחים שאמרו דבר כזה, זה סטודנט במכללה טען שזה השתמע מהדברים שלהם שנעשה דבר כזה, קריצה קריצה 25 פריימים בשנייה. זה דיון המקורי מהפורום של ה"פיסי מאסטר רייס" בreddit:
http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/co ... ool_for_a/
תמיד מעניין לראות איך אנשים שמקטלגים את עצמם כmaster race מצליחים להיות כל כך מטומטמים. כאילו... כל הנתונים בפועל מצביעים נגד משהו, שום דבר כזה לא נטען במפורש ע"י אף מפתח, קיבלנו כבר debunking לשטות הזו מפיל ספנסר ומארק קרני, ואיכשהו אנשים עדיין מייצרים לעצמם תאוריות קונספירציה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוקטובר 2014, 12:16

Nucleus_Dawn כתב:
הגיוני שהוא נסער. לא נעים שאתה עובד קשה במשך שנים על משהו ואז חבורה של בורים גסי רוח מפיצים שקרים על זה שאתה רמאי, שלא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. כל אחד שיש לו תשוקה למה שהוא עושה היה נסער, כשמישהו שלא מבין מהחיים שלו היה טוען שהוא לא באמת מנסה.

אין לי ספק שיוביסופט עשו הכל, כדי למקסם את הביצועים של המשחק על כל קונסולה. יכול להיות שיהיה פער. למשל, יכול להיות שהFPS יהיה קצת פחות יציב על הONE (דיברו על כמה הFPS לא יציב באירוע עיתונאים שהיה). יכול להיות שאפקט כזה או אחר יראה קצת שונה, כדי ללכת על משהו יותר יעיל. יכול להיות שיהיו פחות בדים שנעים ברוח בקונסולה אחת, או אחרת. לא בטוח שהמשחק יהיה זהה בכל פרמטר. ההבדלים, באופן טבעי, יהיו קטנים יותר משראינו במשחקים בעבר. זו המגמה ואין סיבה לחשוב שהיא תעצר.

אין פה זריעת חול. אין פה רמאות. אין פה סיפור גדול.
יש פה מפתחים שעובדים מאוד קשה ואנשים שלא מבינים איך מפתחים משחקים שאומרים להם שהם לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך. לא שום דבר מעבר.

אף אחד לא הפיץ שהוא שקרן, יוביסופט עושה זאת יפה בעצמה עם ציטוטים הזויים שמשחררת, אם המפיק שלהם לא היה אומר שהם חתרו ל PARITY כדי להמנע מכל הדיונים הללו אז לא היתה קמה חצי מהסערה, רק את עצמם הם יכולים להאשים.
ונצטרך לחכות כדי לראות מה יהיו ההבדלים, אבל בטח אני לא רואה שום מגמה, עדיין כל משחק גדול יוצא בהבדלי רזולוציה ו/או אפקטים/ ביצועים ולא בפער גדול במיוחד מההשקה שהיה ברור אז שהמצב ישתפר, לי נראה שממוצע של 900P נגד 1080P לרוב הולך להשאר בצורה כזו או אחרת לאורך כל הדור, אבל עוד חזון למועד, נחיה ונראה.

SWYM, למרות שגם לי זה נשמע הזוי וחסר היגיון, לקבל DEBUNK מפיל ספנסר ומארק סרני לא באמת אומר הרבה, ממתי החברות הגדולות מודות במשהו שכזה, תמיד תהיה הכחשה, אבל במקרה הזה באמת אין שום אינטרס מצד MS וסוני לחבל בגרסת המחשב.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 13:11

bling כתב:נכון, המעבד הוא צוואר הבקבוק כשזה מגיע לפריימרייט אבל לא בהכרח כשמדברים על הרזולוציה, הפסקאות של השיוויון וה FPS שונות.
חוץ מזה גם אחרי הבוסט שעבר המעבד של ה ONE הפער עדיין זניח, זאת לעומת כרטיס המסך והזיכרון ששם הוא ברור הרבה יותר, אתה באמת רואה תסריט שהפער הקטן במעבדים מגביל את גרסת ה ONE לעומת הפער הבולט בשאר הפרמטרים שאולי מגביל את גרסת הפס4 במיוחד כשיש אינספור משחקים שרצים בצורה עדיפה על הפס4 מכל בחינה? התסריט הזה אפסי למדי.

התסריט היחיד שאני רואה שבו הפער הקטן במעבדים מייצר משחק עדיף על הOne הוא משחק cpu bound באופן מוחלט - אבל זה מה שהם אומרים במפורש על המשחק שלהם. לא אני ולא אתה יודעים איך התהליכים עובדים במשחק הספציפי הזה, אבל במקרי קיצון תמיד יכולים להיות משחקים שהCPU יכול להגביל בהם אפילו את הרזולוציה - במיוחד בתקופה המודרנית שבה יש המון offloading של תהליכים בין הCPU והGPU (הרי הארטיקטורה של הPS3 בדור הקודם התבססה על זה כדי למצות את הפוטנציאל של הקונסולה). וזה גם מה שנטען עכשיו ע"י המפתח של AC במייל ל-Giantbomb.
זה לא אומר שעם תכנון שונה של העמנו הם לא היו יכולים להצליח להוציא יותר מהPS4 ומאקסטרה מיץ שבטח נשאר בכרטיס המסך. אולי הם היו יכולים לספק טקסטורות באיכות יותר טובה (בספק, כי המשחק ממלא כרגע בלוריי שלם ואין מקום לטקסטורות נוספות), אולי הם יכלו לספק פילטרים קצת יותר טובים... לך תדע.
אבל לפי מה שהם רושמים בצורה מפורשת, במבנה הנוכחי של המנוע שלהם הCPU נסחט עד הסוף ותומך במשימות גרפיות מסוימות ולכן גם עליה ברזולוציה תפגע בביצועים אחרים. אבל בהינתן המצב הנוכחי על הOne יש לך עוד cycles של CPU שהם יכלו לנצל. זה בכל זאת משחק הnext gen הראשון שהוא קרוס-פלאטפורם.

InterAl כתב:רק בגלל ה-downscaling. מסך 720P native נראה בסדר גמור, ואני מעדיף לשחק עליו על 60FPS מאשר על מסך 1080P native על 30FPS.

אבל הטרייד אוף לא חייב להיות על רזולוציה, הוא יכול להיות על רמת הפירוט. ברוב המקרים, זה טרייד אוף משתלם.

האמת היא שבקונסולות אין אפילו בעיה מהותית של scaling כי כל הUI מרונדר ברזולוציה הטבעית של המסך - ושם זה משנה במיוד. אבל עדיין זה תמיד יהיה תלוי בסוג המשחק. לשחק משחק עתיר בפרטים כמו Civilization על 720P זה זוועת עולם, ולעומת זאת ל60FPS אין שם שום ערך.

bling כתב:SWYM, למרות שגם לי זה נשמע הזוי וחסר היגיון, לקבל DEBUNK מפיל ספנסר ומארק סרני לא באמת אומר הרבה, ממתי החברות הגדולות מודות במשהו שכזה, תמיד תהיה הכחשה, אבל במקרה הזה באמת אין שום אינטרס מצד MS וסוני לחבל בגרסת המחשב.

קודם כל, כמו שאמרת בעצמך: זה מטומטם לחשוב את זה גם בלי שום debunking. הרי כמעט כל משחק קונסולות שיצא לאחרונה לPC למעט כמה מפתחים יפניים (בשוליים שמבחינתם הPC לא באמת קיים כשוק) מאפשר לרוץ ב-60FPS ולכן זה סותר כל נתון קיים עד היום. אם זו היתה המדיניות, איך זה שאפילו על מפתחי אינדי שמקבלים מימון ישיר ממיקרוסופט וסוני הם לא מסוגלים לכפות אותה?
אבל לאנשים כמו ספנסר וסרני יש לא מעט קרדיט כמקבלי החלטות שמחוברים לשטח. זה לא שהם אומרים "אין תגובה" - זה שהם שוללים את זה במפורש, ואם הם היו משקרים זו כבר עילה לתביעה וחקירות antitrust. מספיק שהיה מישהו אחד שיוצא נגדם ומציג הוכחות בשביל לפוצץ את הסיפור. אף חברה גדולה לא היתה מסתכנת בדבר כזה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 אוקטובר 2014, 16:03

זה לא רק רדדיט זה גם מישהו מגאף שנכח בהרצאה ואמר שזה מה שהם אמרו או שזה מה שהם רמזו. הקריצה של הדוברים היה בקטע של העין שלא יכולה לראות מעל 25 FPS. ואם קיים לחץ כזה לא בהכרח אומר שהוא נשא פרי. לך תדע אולי העובדה שDR3 ו TEW לא תומכים ב60FPS באופן רשמי ומותירים את זה לפקודות קונסולה ובלי אופטימיזציה רבה זה כתוצאה מלחץ שכזה..

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 18:12

erezronen כתב:אבוי, מבקר אחד מתוך עשרות שבחר להתייחס לאלמנט תרבותי-חברתי ולא לכתוב ביקורת-מדריך-קנייה-בלבד! איזו בעייתיות! איזו שערוריה! עוד מעט תגידו לי שיש אנשים שמעזים להתייחס למשחקים בתור "תרבות", "שפה" ואפילו "אמנות"!

במשך שנים אני שומע תלונות מהרבה אנשים, שתוהים "מדוע ביקורות על משחקים בישראל מופיעות תמיד במדורי טכנולוגיה ולא במדורי תרבות? למה טור המשחקים של ידיעות מופיע במוסף המחשבים של "ממון" ולא ב"שבעה לילות"? ומדוע ביקורות משחקים ב-ynet הן תחת ערוץ מחשבים ולא תרבות? ולמה ב"גלריה" לא מתייחסים למשחקים"?, וכו' וכו' כו'. לשאלה הזו יש המון תשובות, אבל אחת מהן נעוצה בגישה שגיא מפגין כאן. מצד שני, כל עניין GamerGate, מתחילתו המיזוגנית, דרך הספינים המתואמים לנסות להסיט את הדיון על ידי שלל גורמים שונים ועד לגל המיזוגני העכשווי שלדעתי ממסגר אותו ממש טוב - מפגין שהקשר בין חלק נכבר מקהילת "הגיימרים" לבין תרבות (ויותר מכך - אנושיות וחמלה-אנושית בסיסית) מקרי במקרה הטוב.

ארז, עשה לי טובה - אתה יודע יותר טוב מזה שהסיבה שביקורות משחקים לא נמצאות בערוץ תרבות היא אחרת לחלוטין (בגלריה אגב מתייחסים או לפחות התייחסו בעבר למשחקים).
משחקים הם גם אמנות וגם מוצר צרכני, בדיוק כמו צורות מדיה אחרות. כשאתה מבקר משחק במובן של סקירה/review ונותן לא ציון מספרי, זה לא אותו דבר כמו ביקורת במובן של criticism.
יצירות אמנות לא מקוטלגות על סולם מספרי שהמטרה שלו היא לאפשר לאנשים לבצע השוואה יחסית על מנת לראות מה נותן תמורה יותר טובה לכסף שלהם. אף אחד לא מייצר דירוג השוואתי בין המונה ליזה למשמר הלילה.
משחקים, סרטים, ספרים, הצגות ואפילו מסעדות ניתן גם לסקר וגם לבקר. אבל ברגע שאתה מצמיד למשחק ציון מספרי זה אומר שמדובר בproduct review, ושם אין מקום לאג'נדה שלך. לא מוכר לי אף מבקר תרבות שמכבד את עצמו שמפחית נקודות מציון מספרי בגלל שהבמאי של הסרט בוחר להציג אג'נדה שונה משל המבקר? זו תהיה פוליטיזציה נוראית של מוסד הביקורת. אפילו במוסד המסעדנות שהוא לא בדיוק אקדמיה במובן המסורתי, האם אתה מדמיין לעצמך מבקר מסעדות צמחוני שמוריד כוכב מישלן למסעדה בגלל שהיא בוחרת להגיש גם כבד אווז בתפריט?
ומה הלאה, אולי מבקר משחקים עם אג'נדה חברתית שמחליט להוריד ציון לדיאבלו בגלל שיש בו מערכת מסחר שמבוססת על כסף ולא סחר חליפין?

יש לזה פיתרון קיים ופשוט - לנתק לחלוטין בין הסקירה של המשחק כמוצר צרכני ובין criticism של המשחק כמוצר אמנותי. זו פרקטיקה שנהוגה כבר שנים בעיתונות המסורתית הרחבה ולא רק בתעשיית המשחקים להכניס bounding box ותחת מסגרת נפרדת לבקר אספקט מסוים יותר לעומק, תוך כך שמה שרשום שם לא מהווה פקטור בציון הסופי של הסקירה. אפשרות אחרת היא להימנע לחלוטין מלתת למשחק ציון מספרי, כלומר לוותר על הreview ולהסתפק בcriticism. זה בדיוק מה שTotalBiscuit הציע (למרות שזה מגיע עם בעיות משלו כי אנשים בסופו של דבר כן מתייחסים למשחק כמוצר צרכני. אם אתה לא תספק להם את זה אז הם ילכו למקום אחר):
http://www.twitlonger.com/show/ngr588
בשורה התחתונה אין שום בעיה בcriticism של משחק ואין שום בעיה באג'נדה עיתונאית במסגרת הזו כל עוד אתה לא מנסה לכמת את זה לציון מספרי. אבל ברגע שאתה כן בוחר להכניס את זה לציון בצורה מודעת כשאתה יודע שחברות משחקים מושפעות מממוצעי metacritic ביקורות משחקים, אתה מייצר bias. אתה כעיתונאי מנצל את הכח שלך כדי לאותת למקבלי ההחלטות בחברות ההפצה הגדולות שעדיף להם להמר על בטוח ולהימנע מכל דבר שיכול להתפרש באופן פוליטי כזה או אחר ולפגוע בציון של המשחק.
אתה יודע איזה משחקים יהיו לנצח חסינים מהביקורת הזו של עיתונאים עם אג'נדה? משחקים כמו FIFA, משחקים כמו Call of Duty. משחקים שמלכתחילה מדירים נשים ולכן אף עיתונאי לא יכול להתלונן על כך שהגיבורה הראשית לבושה יותר מידי או פחות מידי ואז להפיל את ציון המשחק בגלל זה. ואחר כך אנחנו מתפלאים שהמפתחים של אססינס קריד לא מייצרים דמות נשית למולטיפלייר... למה להם כאב הראש הזה אחר כך? למה להם להעז ולהסתכן במשהו שמצד אחד גם יכול להרחיק גיימרים עם קיבעון שלא מעוניינים לשחק דמות נשית ומצד שני גם להיות טריגר לעיתונאים שרוצים להכתיב קוד לבוש לנשים וירטואליות?

ואתם יודעים מה האבסורד כאן? תסתכלו על התמונה הזו:
https://pbs.twimg.com/media/Bz0GrmfIYAEQRZ7.png:large
מארי שימאזאקי שמופיעה בתמונה היא אמנית הקונספט שאחראית ללוק של ביונטה. אז בצד אחד יש לנו אישה ממוצא יפני שמעצבת דמות נשית ראשית חזקה, ומצד שני יש לנו את ארתור גייס, גבר לבן ועיתונאי משחקים שתוקף את היוצרת על כך שהדמות שהיא עיצבה היא סקסיסטית מידי ומדכאת נשים, ומעניש אותה בציון של המשחק. יש לנו את זה ביותר מתנשא וצבוע מזה? האבסורד הוא שבמידה וביונטה היתה לבושה בבורקה לאורך כל המשחק יכול להיות שלא היינו שומעים ממנו ציוץ (ובטח שלא היינו שומעים ממנו כלום אם היא היתה גבר).

אני מציע לאנשים לקרוא גם את הפוסט Save the Boob-Plate של הגרפיקאי של Divinity: Original Sins. הוא יוצא (ונותן על הדרך דוגמא נהדרת לצביעות של המדיה עם נאריקו מHeavenly Sword שזכתה לתלונות על הלבוש שלה, בעוד אף אחד מעולם לא התלונן על חתיכת הבד המינימלית של קראטוס מGod of War)
http://orogion.deviantart.com/journal/S ... -380891149
זו קריאה מעניינת למי שחושב שעיתונות המשחקים עם האג'נדה החברתית היא עדיין בשוליים. אולי בביונטה ראינו רק מקרה קצה אחד, אבל מה שהוא רושם שם אחרי שנכפה עליו לצנזר את cover art של המשחק הוא מחריד:
In the world of journalism there are channels that take an aggressive stance against everything they judge even remotely sexistic and in many instances denying the word of opposition by disabling criticism and reactions on their articles or blogs. Also blackmails in the form of "change your game art or we won't publish a single word about you." is a common behavior found among those.
כפיית צנזורה על משחקים באמצעות ענישה עיתונאית לא תתרום שום דבר טוב לתעשייה. היא רק תסרס אותה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 18:13

erezronen כתב:מצד שני, כל עניין GamerGate, מתחילתו המיזוגנית, דרך הספינים המתואמים לנסות להסיט את הדיון על ידי שלל גורמים שונים ועד לגל המיזוגני העכשווי שלדעתי ממסגר אותו ממש טוב - מפגין שהקשר בין חלק נכבר מקהילת "הגיימרים" לבין תרבות (ויותר מכך - אנושיות וחמלה-אנושית בסיסית) מקרי במקרה הטוב.

נראה לי שכדאי לפצל את התגובה הזו, אבל אל תתבלבלו לגבי GamerGate. גם כשאני נתקלתי בתופעה לראשונה חשבתי שמדובר בגל מיזוגני, אבל ככל שהתעמקתי יותר בעובדות נחרדתי לגלות מאיפה הספינים המתואמים באמת מגיעים.
גיימרגייט היא תנועה צרכנית, שבבסיסה קוראת לשיפור האתיקה העיתונאית הירודה של תעשיית המשחקים. מדובר בסך הכל בגיימרים כמו כולנו כאן שעוד כשהתפוצצה פרשת Kane & Lynch התאכזבו לגלות שעיתונות המשחקים המסורתית סובלת מרמה ירודה של יושר עיתונאי ודברים לא ראויים שנעשים מאחורי הקלעים. חלק מצאו את הנחמה בבלוגי משחקים ואתרים עצמאיים שהתחילו לצוץ ובמקביל במפתחי אינדי אותנטיים יותר שלא היתה להם מכונת PR משומנת וצמחו בזכות פריחת ההפצה הדיגיטלית, אבל לאחרונה התחוור להם כמה המצב והקשרים מאחורי הקלעיים בין המפתחים העצמאיים והעיתונאים העצמאיים הם לא פחות בעייתיים ממה שנחשפנו אליו בעבר בתעשייה המסורתית.

בנקודה הזו עלתה קריאה מהדהדת לשיפור נהלי האתיקה של עיתונות המשחקים - ופה נולד הביטוי GamerGate. אבל מה עשו מערכות העיתונים האלו בתגובה? להקשיב ולנסות לשפר? לא, הם יצאו בספין מתוזמן היטב של כותרות הטוענות ל"מותו של הגיימר" וקוראות למפתחי משחקים לנטוש את הקהל המסורתי שלהם, ולסמן את כולו כמוקצה בגלל טרולים קיצוניים שנמצאים בשוליים ורוב הגיימרים (כמה ימים מאוחר יותר יצא דסטיני עם מכירות של חצי מיליארד דולר והוכיח, שוב, שהקריאות למותו של הגיימר הן כרגיל הזיה). מעל עשר כתבות שעלו בשלל אתרים שונים בתוך פחות מיממה עם כותרת דומה - ככה זה נראה:
תמונה
עכשיו דמיינו לעצמכם קריאה של עיתוני הספורט ל"מותו של אוהד הכדורגל" וקריאה לקבוצות המשחקים למצוא לעצמן קהל אחר, כי כל אוהדי הכדורגל מוכתמים עכשיו בגלל כמה אנשי לה-פמיליה של בית"ר שקראו "השופט בן זונה" ו"אמסלם ההומו" או בגלל שכמה חוליגנים של מנצ'סטר ריססו גרפיטי שקורא לרצח על תחנת רכבת ישנה. אפילו בעיתונות הספורט שלא בדיוק נחשבת לפסגת האקדמיה לא היו חושבים לבצע מהלך מטומטם כזה שפשוט יורק על הקוראים שלהם.

לחגיגה הזו מצטרפת תקשורת המיינסטרים שכמובן אוהבת לעוט על שלל חם עם כותרות סנסציוניות - רק שהפעם כמה מוקדים בעיתונות המשחקים שנמצאו תחת חיצי הביקורת של גיימרגייט אבל מעדיפים לשמר את המצב הנוכחי משתפים איתם פעולה: "איומים בטוויטר על חיים של מבקרת תרבות פופולארית? בואו נאשים את כלל הגיימרים בשנאת נשים וניסיון לרצח למרות שהאיומים עצמם לא מציינים שום קשר למשחקים. איומים בטוויטר על החיים של מפתחת משחקים? נהדר, נאשים גם פה את הגיימ.... רגע! האיומים האלו מגיעים אחרי שהיא מעזה להביע תמיכה בגיימרגייט וקוראת לשיפור האתיקה העיתונאית!? בואו נעלים את הפרשה ונקבור אותה כי אנחנו עיתונאים ולכן אנחנו יכולים".

העצוב הוא שרוב מי שלא מעורב בפרטים (אפילו אם הוא גיימר בעצמו) יתקל כנראה בגיימרגייט עכשיו בהקשרים שליליים על תעשיית המשחקים, שלא נדבר על הקורא מן השורה שבכלל לא מכיר את התעשייה הזו ומבחינתו כולה עכשיו מוכתמת. מאחורי הספינים האלו עומדים לא רק גורמים שמעוניינים לדחוף אג'נדה פוליטית לתעשיית המשחקים אלא גם מספר לא קטן של גופי תקשורת, מדיה ויח"צ שהפרנסה שלהם תלויה ביכולת להגיד לגיימרים מה הם צריכים לחשוב. הרי הגיימרים שהבינו שמבחינת העיתונאים הם בסך הכל מספר eyeballs שהם אחר כך יכולים למכור למפרסמים, ולכן התחילו להמנע מאתרים שלא הסכימו לאמץ כללי אתיקה עיתונאית, ובמקביל פנו ישירות למפרסמים על מנת למחות על היחס המזלזל - מה שתפס את מערכות העיתונים בנקודה שהכי כואבת להם: בכיס.

אתם כנראה תראו לא מעט רפש בתקופה הקרובה. אבל אל תשלו את עצמכם לרגע: כל הסיפור הזה עכשיו הוא רק סיבוב חדש דמוי ג'ק תומפסון המיתולוגי שקורא לכל הגיימרים רוצחים פוטנציאליים כי הם משחקים GTA - רק שבפעם הקודם עיתונות המשחקים שמה אותו ללעג כי הוא היה שמרן ימני שבא עם אג'נדה הפוכה לשלהם, בעוד הפעם מדובר בגל של פמיניזם רדיקלי שמסתדר להם יופי באג'נדה השמאלנית ליברלית (מה גם שהפעם הם נמצאים בלב הביקורת ולכן צריכים להסיט את האש בחזרה).
זה מופרך עד כדי כך שאפשר פתאום לשמוע עיתונאים ודוחפי אג'נדה שאשכרה מסכימים פתאום עם ג'ק תומפסון, שלא נדבר על כאלו שמשווים את קהילת הגיימרים לנאצים, KKK, דעא"ש ומה לא. אני כבר שומע אותו מחכך ידיים בשמחה.

למי שמעוניין בתיעוד נוסף של פרשיית GamerGate וסיפורים משיקים מסביב לפרשה:
http://knowyourmeme.com/memes/events/gamergate

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אוקטובר 2014, 19:35

אחרי שקראתי כמה וכמה מקורות יותר אמינים בנוגע לgamergate, קל לי להגיע למסקנה שזו תנועה "צרכנית" שמשתמשת ברעיונות של אתיקה עיתונאית, כדי לתקוף כל מי שלא ממש נראה לה, כאשר ברוב המקרים, מדובר בתקיפות אלימות, מכוערות ושוביניסטיות, נגד נשים בתעשייה.
הכל מבוסס על סיפור שקרי, על מפתחת ששכבה עם עיתונאים, כדי לקבל ציונים יותר טובים עבור המשחק שלה.

זו תנועה אינטרנטית אלימה, שעיקר העשייה שלה בלאיים לפוצץ אוניברסיטה שבה אניטה סקראסיאן היתה צריכה לנאום, גרמה למפתחת משחקים לצאת מהבית שלה בעקבות איומי אונס ורצח ופרסום הכתובת שלה ברבים ותקפה כתבת וותיקה ומוצלחת מאוד מgamasutra, אחרי שהיא כתבה על כך שהיא חושבת שגיימרים כבר לא בהכרח הכוח הכלכלי הכי חשוב בתעשייה. בנוסף הם פגעו באופן ישיר בgamasutra, ע"י הפעלת לחץ על אינטל, להפסיק לפרסם שם.

בקיצור, גם אם המטרות המוצהרות שלהם חיוביות, אני לא חשוב שיש וויכוח בנוגע לכך ששיטות הפעולה שלהם ספוגות במיזוגניה, אלימות, רעל ותחושת "מגיע לי" לא בריאה. יכול להיות שהמושג הזה נחטף ע"י אותם גורמים מכוערים והוא התחיל טוב, אבל עכשיו המשמעות שלו היא בעיקר שנאת נשים ובעיקר פוגעת בתעשייה.
זו דוגמא קיצונית לגישה הרועשת שאנחנו רואים בכל אתר גיימינג כבר תקופה ארוכה וזה מאוד מצער שכך הקהילה שלנו נראית.

לא מצאתי שום סיבה לחשוב שיש פה איזו קונספירציה של כל עיתונאי הגיימינג בעולם.

אני חושב שהכתבה הזאת של הוושינגטון פוסט עושה עבודה טובה בלהסביר את העניין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 21:20

Nucleus_Dawn כתב:אחרי שקראתי כמה וכמה מקורות יותר אמינים בנוגע לgamergate, קל לי להגיע למסקנה שזו תנועה "צרכנית" שמשתמשת ברעיונות של אתיקה עיתונאית, כדי לתקוף כל מי שלא ממש נראה לה, כאשר ברוב המקרים, מדובר בתקיפות אלימות, מכוערות ושוביניסטיות, נגד נשים בתעשייה.
הכל מבוסס על סיפור שקרי, על מפתחת ששכבה עם עיתונאים, כדי לקבל ציונים יותר טובים עבור המשחק שלה.

זו תנועה אינטרנטית אלימה, שעיקר העשייה שלה בלאיים לפוצץ אוניברסיטה שבה אניטה סקראסיאן היתה צריכה לנאום, גרמה למפתחת משחקים לצאת מהבית שלה בעקבות איומי אונס ורצח ופרסום הכתובת שלה ברבים ותקפה כתבת וותיקה ומוצלחת מאוד מgamasutra, אחרי שהיא כתבה על כך שהיא חושבת שגיימרים כבר לא בהכרח הכוח הכלכלי הכי חשוב בתעשייה. בנוסף הם פגעו באופן ישיר בgamasutra, ע"י הפעלת לחץ על אינטל, להפסיק לפרסם שם.

בקיצור, גם אם המטרות המוצהרות שלהם חיוביות, אני לא חשוב שיש וויכוח בנוגע לכך ששיטות הפעולה שלהם ספוגות במיזוגניה, אלימות, רעל ותחושת "מגיע לי" לא בריאה. יכול להיות שהמושג הזה נחטף ע"י אותם גורמים מכוערים והוא התחיל טוב, אבל עכשיו המשמעות שלו היא בעיקר שנאת נשים ובעיקר פוגעת בתעשייה.
זו דוגמא קיצונית לגישה הרועשת שאנחנו רואים בכל אתר גיימינג כבר תקופה ארוכה וזה מאוד מצער שכך הקהילה שלנו נראית.

לא מצאתי שום סיבה לחשוב שיש פה איזו קונספירציה של כל עיתונאי הגיימינג בעולם.

אני חושב שהכתבה הזאת של הוושינגטון פוסט עושה עבודה טובה בלהסביר את העניין.

איזה מקורות "אמינים" קראת בנוגע לGamergate? אני מקווה שאתה לא מתכוון לסיפור בWashington Post...

הסיפור על זואי קווין ששכבה עם עיתונאים (לא שקרי אגב, מה שהיה שקרי זו ההאשמה שעלתה שעיתונאי שהיא שכבה איתו כתב ביקורת על המשחק שלה) הוא דווקא לא הבסיס של Gamergate. הסיפור שלה הוא רק הבסיס להאשטאג Quinipiracy שבא קצת מוקדם יותר והיה אמנם הרבה מהומה על נושא יחסית זניח.
Gamergate נטמע בעקבות הפוסט הזה שכתבה מפתחת משחקים והופץ ע"י השחקן אדם בולדווין תחת ההאשטאג שתפס תאוצה:
http://www.twitlonger.com/show/n_1s644c0
זו קריאה ראשונה מומלצת על מנת להבין את השורשים האמיתיים של הסיפור. המפתחת הזו גילתה באיחור (כמוני אגב - אני גם הייתי בהתחלה בצד השני של המתרש) שזה הרבה יותר מורכב: היא גילתה שזואי קווין עצמה בעזרת כמה ידידים השחירה, פרצה והפילה קמפיין אינדיגוגו שניסה לתמוך בשילוב נשים בתעשיית המשחקים שנקרא The Fine Young Capitalists. היא גילתה שאנשים שנמצאים כביכול בצד "שלה" שתומך בשוויון תוקפים, מכפישים, ובעצם באו להילחם ולהכתיב אג'נדה. ואז היא קראה ל
(הסיפור של זואי קווין אגב הולך הרבה אחורה: בדצמבר האחרון היא כבר שיקרה והכפישה פורום שלם של אנשים עם בעיות השתלבות בחברה ודיכאון קליני על מנת לקדם את המשחק שלה Depression Quest ב-Steam Greenlight אחרי שבסיבוב הראשון שהיא ניסתה אף אחד לא הביע בו שום עניין. בהמשך עלו נגדה טענות על הטרדה מינית, היא הוציאה DMCA Takedowns שקריים ביוטיוב, והיא ניסתה לפברק רעש תקשורתי סביבה באמצעות הטרלה ב4chan עם צילום מסך של המשתמש שלה אבל נתפסה כי היא שכחה לצאת מהחשבון שלה לפני זה. בקיצור, גם אם שום דבר מזה לא מצדיק את ההטרדות שהיא חוותה, זואי קווין היא בהחלט לא הבנאדם הראוי להתאגד מאחוריו)

הקמפיין של The Fine Young Capitalists הוא אגב המפתח לכל הפרשה הזו: אם אתה באמת מחפש גורם ניטראלי שיסקור את כל השתלשלות העניינים של GamerGate אתה צריך לחפש במינימום את האזכור של הקמפיין שלהם. מדובר בקמפיין לשילוב נשים בתעשייה שכל ההכנסות העתידיות שלו מוקדשות לתרומות, שמתישהו באוגוסט נפרץ וירד מהאינטרנט, הנשים ששולבו בו הוטרדו וזכו לאיומי אונס, ובסופו של דבר הוא עלה מחדש וזכה להגיע ליעד שלו בזכות קהילת הגיימרים שתמכה בו.

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך: האם יצא לך לשמוע על הקמפיין הזה באתר חדשות המשחקים האהוב עליך? האם כתבו שם על הפריצה שלו? האם ראית כותרת בודדת על האיומים להן זכו הנשים שהשתתפו בו? האם בין כל קמפייני הcrowdsourcing האיזוטריים שמדווחים עליהם יצא להם לכתוב אפילו כותרת אחת על TFYC?
כי אמנם אין פה קונספירציה של כל עיתונאי הגיימינג בעולם, אבל בהחלט יש פה ניסיון לעיצוב תודעה של קבוצה קטנה שלהם שתוקפת את כל מי שלא רוקד לפי החליל שלהם. עד היום לא יצא לי לשמוע בנאדם אחד שיכול להצדיק את ההתעלמות הגורפת של הרבה מאד אתרים מהקמפיין של TFYC - ואיכשהו זה קורה דווקא לקמפיין שלא מסתדר עם האג'נדה שלהם ועם החלוקה לטובים ורעים. אם אתה תהיה מסוגל להסביר את זה אז מבחינתי אלו יהיו חדשות מרעננות ואפשרות לבדוק מחדש את העמדה שלי.

לי אגב היה מאד קשה למצוא מקורות ניטרליים כדי להבין את הפרשה. מאחר והנטיה של אנשים היא להתכנס בעמדה ההתחלתית שלהם (ואני לא אתפלא אם זה מה שקורה אצלך עכשיו - אבל נסה לקרוא מעבר לזה), כמעט כולם היו מוטים לכאן או לשם באופן קיצוני. המקור העיתונאי היחיד שהצלחתי למצוא ומציג תמונה יחסית מאוזנת של הסיפור הוא Erik Kain בForbes - ושלא במקרה, הוא גם אחד המקורות היחידים ששני הצדדים במלחמות העריכה של הנושא בויקיפדיה מצליחים להסכים עליו כניטראלי מספיק. הנה שני סיכומים שלו בנושא מאוטקובר וספטמבר:
http://www.forbes.com/sites/erikkain/20 ... -movement/
http://www.forbes.com/sites/erikkain/20 ... deo-games/
הבנאדם השני הוא TotalBiscuit, שאיכשהו מצליח בין טיפול כימו אחד לשני להיות הרבה יותר שקול והגיוני מכל עיתונות המשחקים המסורתית. אני לא יודע אם הוא נחשב מבחינתך למקור שקול ואמין, אבל אתה מוזמן לקפוץ לחשבון הטוויטר שלו ולהתעדכן. הוא בעצמו לא היה מזוהה עם אף צד למשך תקופה מאד ארוכה, אבל עוד לפני שקם ההאשטאג של GamerGate הוא טרח לציין בעצמו שיש בעיה חמורה של נפוטיזם בעיתונות המשחקים:
http://www.twitlonger.com/show/n_1s4nmr1
ואחר כך הוא גם צדק באופן כמעט נבואי לגבי הכיסוי שהולך להיות בעיתונות המיינסטרים:
https://twitter.com/Totalbiscuit/status ... 5231907840
Tonight we see people who have no interest in gaming, coming in to condemn it. What did I tell you about Mainstream media?

Gamergate היא קבוצת צרכנות, ואף אדם שמזדהה איתה בפומבי לא איים על אניטה סרקיזיאן. מי שאיים עליה הוא פסיכופת במקרה הרע או טרול חסר שיניים במקרה הטוב, ומי שמשחק לידיים שלו ומאשים את קהילת הגיימרים רק משחק לידיים שלו ושל כל מי שמנסה להחזיר את הקהילה הזו אחורה. למעשה, פעילים של Gamergate היו דווקא אלו שהצליחו במקרה אחר להצליב מידע ולדלות את הפרטים של אדם אחר שהטריד את אניטה ואיים עליה בטוויטר, ודיווחו עליו לרשויות (ומסתבר שזה היה "עיתונאי" איזוטרי מברזיל).

מה שאכן עשו בGamergate זה הפעלת לחץ על אינטל וגופים אחרים להפסיק לפרסם בGamasutra - וזה בהחלט כלי לגיטימי של מאבק צרכני. ואינטל אכן הסיקו שכשהעורכת הראשית של גמאסוטרה תוקפת את הקהל הצרכני של אינטל באתר שלה. כדאי לזכור שGamasutra הוא לא ארגון צדקה או איזו עמותה מסכנה - הוא חלק מתאגיד מדיה ענק שנקרא UBM, וכשהתאגיד הזה מספר למפרסמים שלו על הדמוגרפיה של קהל הגיימרים שלו, זה מאד בעייתי כשמאמר משתלח ונבזי תחת הכותרת Gamers Are Dead עולה בו ותוקף את הקהל שקונה מוצרי אינטל:
Gamer” isn’t just a dated demographic label that most people increasingly prefer not to use. Gamers are over. That’s why they’re so mad.
These obtuse shitslingers, these wailing hyper-consumers, these childish internet-arguers -- they are not my audience. They don’t have to be yours. There is no ‘side’ to be on, there is no ‘debate’ to be had.
http://www.gamasutra.com/view/news/2244 ... e_over.php
אני מציע לך לקרוא את הכתבה הזו (שהיתה אגב אחת מתוך יותר מעשר כתבות מתוזמנות שיצאו באותו יום בתגובה לדרישה לאתיקה עיתונאית). אם נוסיף לזה את העובדה שלי אלכסנדר עצמה מתבטאת בצורה מחפירה במדיה חברתית (איימה על סטודנט לפיתוח משחקים שהיא תמחץ אותו תגרום לכך שלא יוכל לעבוד בתעשייה, תוקפת מיעוטים עם כינויי גנאי וכדומה) זה כבר אזעקה אדומה מעל הראש למפרסמים כמו אינטל.
ואל תטעה: גמאסוטרה לא יוצאים כאן כנגד אותו מיעוט קיצוני, ואפילו לא נגד GameGate כבקוצה. הם יוצאים נגד הגיימרים. הם יוצאים נגדך, לפחות במידה ואתה מזדהה כגיימר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אוקטובר 2014, 21:39

לא...
כל מה שכתבת זה רק עיוותים של המציאות ושקרים שמסתובבים באותה קבוצה רועשת, גזענית, מיזוגנית ומטונפת באינטרנט, שפועלת באלימות.
אין לי שמץ של סיבה לסמוך על ההסברים שלך, יותר מעל הסברים של גורמים אותם אני מכבד הרבה יותר ובטח ובטח שאין לי שמץ של סיבה להאמין לבולשיט של קונספירציה בין כמה גורמים עיתונאים מתחרים, כמלחמת חורמה בבקשה לאתיקה מקצועית.
הגורמים שאתיקה מקצועית של עיתונאים חשובה להם יותר מכל גורם אחר, הם העיתונאים עצמם.

הטענה שהכתבה בגאמאסוטרה תוקפת גיימרית, לא נכונה. היא תוקפת את הגישה הקולנית שהשתלטה על מה זה להיות גיימר וזה צריך להיות ברור לכל מי שקרא את הפסקה הראשונה:
I often say I’m a video game culture writer, but lately I don’t know exactly what that means. ‘Game culture’ as we know it is kind of embarrassing -- it’s not even culture. It’s buying things, spackling over memes and in-jokes repeatedly, and it’s getting mad on the internet.

היא תוקפת את הרעות החולות שבתרבות הגיימינג, שהן גם הייצוג הרועש ביותר של התרבות הזאת. הנקודה שלה היא שגורמים שליליים השתלטו על הזהות הזאת וגרמו לה להיות נלעגת (והיא צודקת) והמסקנה שלה היא שעדיף לתת להם להשתמש בכינוי הזה ולהמשיך הלאה.

אתה רוצה להתעלם מהקשר הברור של האלימות והאיומים לgamergate? תתעלם. אל תנסה למכור לנו שאתה יודע את ה"אמת" וחשוב שנקשיב לך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 אוקטובר 2014, 22:49

Nucleus_Dawn כתב:אין לי שמץ של סיבה לסמוך על ההסברים שלך, יותר מעל הסברים של גורמים אותם אני מכבד הרבה יותר ובטח ובטח שאין לי שמץ של סיבה להאמין לבולשיט של קונספירציה בין כמה גורמים עיתונאים מתחרים, כמלחמת חורמה בבקשה לאתיקה מקצועית.

תמונה

אתה לא צריך להאמין, אתה צריך להסתכל על התאריכים...

וכרגיל אתה לא מתייחס לגופם של הטיעונים ש-swym העלה, ומעדיף לבלבל את המוח.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אוקטובר 2014, 23:09

InterAl כתב:תמונה

אתה לא צריך להאמין, אתה צריך להסתכל על התאריכים...

וכרגיל אתה לא מתייחס לגופם של הטיעונים ש-swym העלה, ומעדיף לבלבל את המוח.

האם הטענה שהעובדה שכמה אתרי חדשות התייחסו לאותה חדשה, באותו יום בו החדשה התפוצצה, היא שיא חדש לטרוליות שלך?
יכול להיות.
כך או כך, העמדה שלך רחוקה מלהיות מפתיעה.

אין לי עניין לדון בנושא הזה איתך, או עם swym. לא רואה את הטעם וברור לי שזה לא יהיה דיון מוצלח. אם מישהו אחר רוצה להכניס את הראש שלו למיטה חולה, הוא מוזמן.
אם הצלחתי לגרום למישהו אחר לפקפק ב"אמת" שהוצגה כאן וללכת לראות בעצמו את הקשר הברור של gamergate לתקיפות אלימות נגד נשים בפרט וכל מי שחושב אחרת מהם בכלל, אז השגתי את המטרה שלי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 אוקטובר 2014, 23:25

הם לא סתם התייחסו לאותה חדשה, זאת היתה מתקפה משולבת ומתוזמנת היטב על ה"זהות" הגיימרית (וממש לא זכור לי מקרה דומה לזה עד היום), מתקפה שהחלה לאחר שהקליקה העיתונאית-שמאלנית-נפוטיסטית-פרו-פמיניסטית המושחתת של תעשיית המשחקים נחשפה. המטרה היחידה שלה היתה להסיט את הדיון מהנושא האמיתי ש-gamergate העלו.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 23:26

Nucleus_Dawn כתב:לא...
כל מה שכתבת זה רק עיוותים של המציאות ושקרים שמסתובבים באותה קבוצה רועשת, גזענית, מיזוגנית ומטונפת באינטרנט, שפועלת באלימות.
אין לי שמץ של סיבה לסמוך על ההסברים שלך, יותר מעל הסברים של גורמים אותם אני מכבד הרבה יותר ובטח ובטח שאין לי שמץ של סיבה להאמין לבולשיט של קונספירציה בין כמה גורמים עיתונאים מתחרים, כמלחמת חורמה בבקשה לאתיקה מקצועית.
הגורמים שאתיקה מקצועית של עיתונאים חשובה להם יותר מכל גורם אחר, הם העיתונאים עצמם.

הטענה שהכתבה בגאמאסוטרה תוקפת גיימרית, לא נכונה. היא תוקפת את הגישה הקולנית שהשתלטה על מה זה להיות גיימר וזה צריך להיות ברור לכל מי שקרא את הפסקה הראשונה:

היא תוקפת את הרעות החולות שבתרבות הגיימינג, שהן גם הייצוג הרועש ביותר של התרבות הזאת. הנקודה שלה היא שגורמים שליליים השתלטו על הזהות הזאת וגרמו לה להיות נלעגת (והיא צודקת) והמסקנה שלה היא שעדיף לתת להם להשתמש בכינוי הזה ולהמשיך הלאה.

אתה רוצה להתעלם מהקשר הברור של האלימות והאיומים לgamergate? תתעלם. אל תנסה למכור לנו שאתה יודע את ה"אמת" וחשוב שנקשיב לך.

לא הבנתי למה אתה טוען שאלו עיוותים של המציאות? זה משהו שאתה טוען בתור חבר לשעבר בקבוצה או מתוך עדות אישית או התקפה עליך? אני אשמח אם תספק איזשהו רפרנס ממקור ראשון לדברים האלו, כי כל מה שראיתי עד עכשיו זה שאתה מסתמך על כתבה לא רלוונטית בוושינגטון פוסט. והמסרים שאני רואה שיוצאים מהתנועה הזו ועוברים סירקולציה וreposts בטוויטר הם מסרים חיוביים עם מסר של Inclusiveness.
האם אתה טוען שאנשים כמו TotalBiscuit הם גזענים מטונפים ומיזוגנים? האם היוטיובר Boogie2988/פרנסיס הוא גזען מטונף ומיזוגן? האם קלי מקסוול היא כזו?
https://medium.com/@CriticalKelly/dear- ... f4ce3fa871
ומה בעצם עם כל הנשים והמיעוטים ששותפים בגיימרגייט - האם גם הם גזענים ומיגוזניים וזו בעצם שנאה עצמית שלהם?
https://i.imgur.com/YGAwyqo.jpg
ברצינות. עשה הפסקת קפה קצרה ועבור על ההאשטאג #notyourshield בטוויטר, או פשוט צפה בסרטון הזה:
http://live.huffingtonpost.com/r/segmen ... 71ff000157
האם לדבריך כל הנשים האלו הן קבוצה גזענית, מיזוגנית ומטונפת באינטרנט? (ובכלל, למה אתה משתמש במילה "מטונף" כדי לתאר קבוצת אנשים? הרי גם אם אתה חושב שהם גזענים ומיזוגניים אז מספיק להגיד את זה ולא צריך להיגרר לשפה כזו)

אני חייב לציין שגם לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"בולשיט של קונספירציה בין כמה גורמים עיתונאים מתחרים". אני הרי ציינתי רק עיתונאי אחד מפורבס בכל הפוסט הקודם שלי, ואם תברר בעצמך אתה תוכל לראות שהיחס שלו מקצועי וקורקטי, ושמכבדים את היחס הזה. מעבר לזה לא הזכרתי אף עיתונאי ואמרתי בעצמי שיש פה בעיה של פוליטיזציה עיתונאית עם שני קצוות לדיון.
אבל בסדר, נניח שאתה לא סומך על ההסברים שלי ולא סומך על המקורות שלי. מה הם המקורות שלך? אולי אני אקרא אותם גם ואשנה את דעתי. אולי אם תספק כאן את ההסבר שלך אני אצליח להשתכנע בעצמי.
אלו הדברים שאני עדיין לא מוצא להם תשובה ואשמח אם תעזור לי (אני גם מאד אשמח אם תגיד לי האם נחשפת אליהם לפני הדיון הזה. ובכלל מעניין אותי כמה אנשים כאן נחשפו לדברים האלו בכלל):
1) מדוע עיתונות המשחקים והעיתונות בכלל התעלמה לחלוטין מקמפיין האינדיגוגו של The Fine Young Capitalists? מהאיומים על הנשים המשתתפות בו? מהפריצה שהוא עבר? ומהרעיון החיובי שלו באופן כללי?
2) האם ראינו עד היום מישהו שמזוהה באופן אקטיבי עם Gamergate מאיים על עיתונאי, מבקר או מפתח משחקים כלשהו? אם לא, למה לעשות את הקישור האוטומטי הזה?
3) האם צוין באתר חדשות כלשהו שפעילי Gamergate הצליחו לאתר עיתונאי שאיים על אניטה סרקיזיאן? ואם לא, למה?
4) למה עיתונאי משחקים שמעוניינים להוריד את כל הנושא מהגב לא עושים את הדבר הבסיסי ביותר שאחריו לא יהיה יותר תירוץ לGamergate להתקיים: מאמצים לעצמם קוד אתי ראוי, ובאמת עוקבים אחריו. ה-Escapists למשל היו בהתחלה חלק מהביקורת אבל הם טרחו לעשות את הדבר הפשוט הזה והצליחו גם להוריד את גובה הלהבות של הדיון, גם לשדר מסר חיובי של "גיימינג הוא לכולם", וגם קנו את האמון שלהם מחדש. לא ברור לי למה אתרים אחרים נלחצים מקוד אתי ראוי כמו אש:
http://www.escapistmagazine.com/article ... -Gamergate

אני באמת אשמח לשנות את דעתי, אבל אני צריך משהו להאחז בו ולהחזיר את האמון. כרגע כל מה שאני נחשף אליו בהתנהלות הזו רק מזעזע אותי יותר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 אוקטובר 2014, 23:31

ונקודה אחרונה: לי אלכסנדר מגמאסוטרה לא תוקפת את הרעות החולות בתרבות הגיימינג - היא תוקפת את כל תרבות הגיימינג. בכל המתקפה המתוזמנת הזו של העיתונאים על תרבות הגיימינג עם Gamers are dead, היא הלכה הכי רחוק.
היא בשום נקודה לא מעוניית לתקן או לשפר את תרבות הגיימינג - היא מעוניינת למחוק אותה. היא מתייחסת אל הגיימרים כנגע שמפריע לתעשייה חדשה של אמנים-יוצרים-אקטיוויסטים לצמוח. והיא מכפישה את כל הגיימרים מהרגע הראשון.
יש לי תחושה (בהתחשב בזמן הזריז יחסית שלקח לך גם לקרוא את מה שכתבתי, גם להעיף מבט בקישורים שנתתי וגם להגיב) שבמקרה הטוב רפרפת על הכתבות. אבל הנה כמה מהכינויים המזוויעים שהיא מכלילה בכתבה על כל הגיימרים (וגיימרים להגדרתה הם הגיימרים ה"מסורתיים", כלומר האאוטסיידרים שהיו גיימרים בתחילת שנות האלפיים ועכשיו היא מעוניית להפוך שוב לאאוטסיידרים גם במסגרת התחביב שלהם):
obtuse shitslingers
wailing hyper-consumers
childish internet-arguers
young men queuing with plush mushroom hats
They don’t know how to dress or behave
people who know so little about how human social interaction
young white dudes with disposable income
lonely basement kids
dated demographic label
Gamers are over
היא לא תוקפת שם את gamergate ואנחנו אפילו לא רואים כאן יותר את הכסת"ח המסורתי של Entitled Gamers שמשתמשים בו על מנת להפריד הצועק מהכלל. מה שהיא עושה זה בדיוק הbullying ודחיפת הסטריאוטיפים שגיימרים סבלו מהם לא מעט בעבר: לקבע אותם כקבוצה של weirdos גברים-לבנים-אינפנטיליים שגרים במרתף של ההורים, לא יודעים לייצר אינטראקציה אנושית, לא יודעים להתלבש, ועושים דברים "מוזרים" כמו לחשוב כובעים של פטרייה בזמן שהם מחכים בתור למשחק.
המזעזע הוא שלא מדובר כאן בכתבה מלפני עשור וחצי באיזה עיתון מיינסטרים שמרני שמתייחס לתרבות הגיימינג כאל משהו בשוליים. הכתבה הזו היא קריאה של עורכת באתר חדשות של תעשיית המשחקים שפשוט קוראת לצאת נגד כל תרבות הגיימינג. וכשקוראים את זה בקונטקס של ההתנהלות של לי אלכסנדר ברשתות החברתיות באותה תקופה אז מקבלים תמונה די מדוייקת עם מי יש לנו עסק - גם אם נעזוב לרגע את כל הקונטקסט הכללי. חברות כמו אינטל לא מבטלות חבילות פרסום על דברים של מה בכך - הם מבינים מה יש להם מול העיניים. לי אלכסנדר היא סוג של בריון טכנלוגי והיא לא מתביישת בזה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אוקטובר 2014, 23:41

לא. לי אלכסנדר לא תוקפת את כל הגיימרים. זה אבסורד להגיד דבר כזה, כאשר היא עצמה גיימרית כבר שנים ארוכות.
היא כן תוקפת את הרעות החולות הרועשות במיוחד שאפשר לראות בכל מקום בו אנשים דנים על גיימינג.
זה בסדר שלא הבנת נכון את הכתבה שלה. אם תקרא שוב מה כתבתי עליה, תוכל לנסות להתחיל להבין אותה, אלא אם כן אתה פשוט לא רוצה.

ההיסטוריה של gamergate לא חשובה במיוחד. גם אם זה התחיל כאיזו תנועה "צרכנית", או כאיזה דיון על "אתיקה עיתונאית", זה הפך מהר מאוד לתקיפות סקסיסטיות אלימות. זה מה שחשוב. אתה יכול לחשוב שזה התחיל כמשהו טוב, שבאמת התרכז באתיקה, אבל התוצאה בשטח היא איומים, אלימות, מיזוגניה, כמה נשים שנאלצו לברוח מהבית שלהן ואתר שהוא אחד האתיים (כל כך אתי, שהוא אפילו מפרסם בכל כתבה על gamergate שפעילים מgamergate גרמו לאינטל להסיר פרסום משם), מוצלחים ואינטיליגנטיים בתעשייה, שנפגע כלכלית.
זה תוצר של סקסיזם אלים ושנאת נשים דוחה שאפשר למצוא בכל מקום ומצאה קרקע פוריה גם בקהילת הגיימינג.
חבורת "מגיע לי", שהחליטה לצווח על זה שהם מותקפים כבר שנים ארוכות וכל מיני טענות אבסורדיות אחרות.

בכל מקרה, זו הודעתי האחרונה בנושא. כמו שאמרתי, אין באמת סיבה ראויה לדון בנושא הזה איתך.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוקטובר 2014, 02:53

אין לי כח להכנס לזה לעומק, אבל תקשיבו לוידאו הזה עד הסוף:
במיוחד אתה, שחר :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 אוקטובר 2014, 03:16

Laskin כתב:אין לי כח להכנס לזה לעומק, אבל תקשיבו לוידאו הזה עד הסוף:
במיוחד אתה, שחר :)

יכול להיות שזה התחיל מתוך כוונות טובות. אני אפילו נוטה להאמין לאנשים שחושבים ככה, שהם באמת ובתמים מאמינים במטרה הזאת.
לצערינו, תוך זמן קצר מאוד, הקול השולט בתנועה הזאת הפך לקול של תקיפת נשים, איומי אונס, איומי רצח ושנאת נשים חולנית. הרי הפעולה הראשונה של התנועה הזאת היתה slut shaming למפתחת משחקים שהאקס שלה האשים אותה (ושיקר, אגב) בכך שהיא שכבה עם עיתונאים, כדי לקבל סיקורים חיוביים וכללה, בין השאר, איומים לחייה ופרסום הכתובת שלה, מה שגרם לה לעזוב את הבית שלה. ההוכחה הכי טובה לכמה הפעילות הזאת מונעת משנאת נשים, היא שהתקיפות התרכזו אך ורק באותה מפתחת והכתב שהיה מעורב בפרשה (שלא קרתה מעולם) הזאת קיבל הרבה פחות תגובות ובטח ובטח שבעצימות פחותה.
יש גם לא מעט תחושת קיפוח שמבוססת על כלום, תקיפת עיתונאים על לא עוול בכפם וסתם רעל מרוכז שאליו כבר התרגלנו ( :( ).

קצת מעניין שהמושג הזה של gamergate נחטף באלימות ע"י אותם גורמים שליליים ורקובים ש"גנבו" את המושג "גיימר" וגרמו לכל כך רבים לראות במי שקורא לעצמו כך יצור נתעב ומכוער, ששונא נשים וניזון מלהיות כועס באינטרנט (למי שעדין לא הבין, על זה הכתבה של לי אלכסנדר ובלי קשר, דיברתי על זה בתגובה פה בפורום לפני זמן מה).
איפשהו עמוק עמוק בפנים יש שם קבוצה (שאולי היא הרוב) שבאמת מחפשת להביא לשיפור בתחום עיתונות הגיימינג. אם הם רוצים להצליח, אין להם ברירה מעבר ללהרחיק את עצמם מהשם המורעל הזה, כי המשמעות היחידה שלו עכשיו היא להיות אלים, שוביניסט ודוחה. זה שיש גם נשים שלא מבינות איך המושג הזה נתפס ע"י כל אדם שמסתכל על זה מהצד, לא משנה את העובדות. זה רעל. אם מישהו רוצה שיקשיבו לו ויקחו את הטענות שלו ברצינות, הוא צריך להתרחק מהרעל הזה, כמה שיותר מהר.
יש לאנשים נטייה לא להקשיב יותר מידי למי שמשויך לקבוצה שמאיימת באונס, רצח משפחות וסתם מקיאה המון רעל שובינסטי דוחה.

"הקליקה העיתונאית-שמאלנית-נפוטיסטית-פרו-פמיניסטית המושחתת" :lol: אוי, זה היסטרי. כאילו קריקטורה של פעיל tea party כתבה את ההודעה הזאת.
לפחות מכל הגועל הזה יצא גם משהו משעשע.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 אוקטובר 2014, 12:29

Nucleus_Dawn כתב:לצערינו, תוך זמן קצר מאוד, הקול השולט בתנועה הזאת הפך לקול של תקיפת נשים, איומי אונס, איומי רצח ושנאת נשים חולנית.

מוזר, אני עובר על מאות פוסטים בטוויטר של gamergate, ואני לא רואה אפילו רמז לשנאת נשים או כל מה שציינת. איך זה בדיוק הקול השולט, אם כך?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 אוקטובר 2014, 12:46

פרוייקט מכוניות נדחה למרץ 2015.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוקטובר 2014, 12:14

Kazz כתב:פרוייקט מכוניות נדחה למרץ 2015.

משמח מאוד!
(אין לי זמן לכל המשחקים האלה!)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 19 אוקטובר 2014, 16:24

Nucleus_Dawn כתב:לא. לי אלכסנדר לא תוקפת את כל הגיימרים. זה אבסורד להגיד דבר כזה, כאשר היא עצמה גיימרית כבר שנים ארוכות.

זה אכן אבסורד, אבל לי אלכסנדר הפכה לאדם אבסורדי ונוראי ככה שגם אם היה משהו בטענה שלך זה עדיין היה מסתדר יופי עם הדעה שלה (או שבעצם גם פעם היא היתה כזו - אני לא מכיר את הרקע שלה מספיק טוב). אבל לי מתנערת שם באופן מפורש מהמונח "גיימר" ככה שזה אפילו לא סותר את העובדה שהיא תוקפת את כל הגיימרים.

Nucleus_Dawn כתב:ההיסטוריה של gamergate לא חשובה במיוחד. גם אם זה התחיל כאיזו תנועה "צרכנית", או כאיזה דיון על "אתיקה עיתונאית", זה הפך מהר מאוד לתקיפות סקסיסטיות אלימות.

ההיסטוריה חשובה במיוחד, מאחר וכל מי שיוצא נגד גיימרגייט טוען שזו היתה מההתחלה תנועה של שנאת נשים. ברגע שאתה מסכים עם העובדה שהיא אכן התחילה כתנועה צרכנית אתה כבר מבטל את הנרטיב השיקרי שמנסים לייצר.

Nucleus_Dawn כתב: זה מה שחשוב. אתה יכול לחשוב שזה התחיל כמשהו טוב, שבאמת התרכז באתיקה, אבל התוצאה בשטח היא איומים, אלימות, מיזוגניה, כמה נשים שנאלצו לברוח מהבית שלהן ואתר שהוא אחד האתיים (כל כך אתי, שהוא אפילו מפרסם בכל כתבה על gamergate שפעילים מgamergate גרמו לאינטל להסיר פרסום משם), מוצלחים ואינטיליגנטיים בתעשייה, שנפגע כלכלית.

התוצאות בשטח הן שאף אחד מהאיומים שפורסמו וגרמו לנשים לברוח מהבית לא הגיעו מאנשים שתומכים או מזוהים עם גיימרגייט. איומים, אלימות, והטרדות מאנשים שמזוהים במפורש עם עיתונות המשחקים והתנועה הריאקציונרית לגיימרגייט דווקא היו לא מעט. הנה הדוגמא האחרונה: "עיתונאי" בGawker (אותה רשת קיקיונית שמפעילה את Kotaku ונמצאת במרכז הפרשה) מחליט שיום מניעת הביריונות הוא יום נהדר להודעות מהסוג הזה:
Ultimately #GamerGate is reaffirming what we’ve known to be true for decades: nerds should be constantly shamed and degraded into submission
https://twitter.com/samfbiddle/status/5 ... 5287303169
מה עשו האנשים הנוראים בגיימרגייט בתגובה? איומים? אלימות? מיזוגניה? אה, הם הרימו קמפיין לגיוס תרומות למרכז למניעת בריונות עם מעל 16 אלף דולר שנתרמו תוך יומיים:
https://www.crowdrise.com/GamerGateStom ... undraiser/
מה אני אגיד לך, ערימה של חארות כולם.

חוץ מזה, גמאסוטרה אתר אתי? זה כבר מלפני שנים הפך לאתר שמבוסס בעיקר על מנגנון של בלוגרים עצמאיים וכיסוי הודעות PR לעיתונות. הוא כל כך אתי שכשאחד הבלוגרים שלהם העז לבקר את ההשתלחות העיתונאית בגיימרגייט "הורד בדרגה". כל כך אתי... שבעמוד הבית שלהם אין אפילו קישור לקוד אתי (code of conduct למגיבים דווקא יש). כל כך אתי שהעורכת שלו לי אלכסנדר עובדת במקביל בחברת יעוץ שמספקת שירותי PR למפתחי משחקים עצמאיים:
http://agencyforgames.com/AGENCY.pdf
יש בכלל תקדים כזה בתעשיות פחות מגוחכות מעיתונות המשחקים? אני מנסה לחשוב על דוגמא אפילו בארץ הקטנה שלנו על קשרי ההון-שלטון-עיתון שלה על מישהו שהוא במקביל גם עורך של גוף מדיה וגם מפעיל חברת ייעוץ (ועוד באותו התחום). זה נוגד כל כלל אתיקה בסיסי של עיתונות, אז על בסיס מה בדיוק אתה טוען שגמאסוטרה הוא אחד האתרים האתיים? מה הקריטריון שעבדת לפיו?

בכל מקרה, רק לפני כמה הודעות ציינת שהמטרה שלך היא לגרום לאנשים לפקפק ב"אמת" שהוצגה כאן. אם זה כל כך חשוב לך, למה בדיוק אתה לא עוזר לי עם השאלות ששאלתי ויאפשרו לי לפקפק גם? כולה ארבע שאלות קצרות שאני מחפש עבורן תשובה הגיונית.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 19 אוקטובר 2014, 17:22

אני מסכים עם ההתייחסות לגיימרגייט כפי שניתן לקרוא במאמרים שהעלו בסוף השבוע יורוגיימר וגי'אנט בומב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 אוקטובר 2014, 20:24

swym כתב:זה אכן אבסורד, אבל לי אלכסנדר הפכה לאדם אבסורדי ונוראי ככה שגם אם היה משהו בטענה שלך זה עדיין היה מסתדר יופי עם הדעה שלה (או שבעצם גם פעם היא היתה כזו - אני לא מכיר את הרקע שלה מספיק טוב). אבל לי מתנערת שם באופן מפורש מהמונח "גיימר" ככה שזה אפילו לא סותר את העובדה שהיא תוקפת את כל הגיימרים.

ההיסטוריה חשובה במיוחד, מאחר וכל מי שיוצא נגד גיימרגייט טוען שזו היתה מההתחלה תנועה של שנאת נשים. ברגע שאתה מסכים עם העובדה שהיא אכן התחילה כתנועה צרכנית אתה כבר מבטל את הנרטיב השיקרי שמנסים לייצר.

התוצאות בשטח הן שאף אחד מהאיומים שפורסמו וגרמו לנשים לברוח מהבית לא הגיעו מאנשים שתומכים או מזוהים עם גיימרגייט. איומים, אלימות, והטרדות מאנשים שמזוהים במפורש עם עיתונות המשחקים והתנועה הריאקציונרית לגיימרגייט דווקא היו לא מעט. הנה הדוגמא האחרונה: "עיתונאי" בGawker (אותה רשת קיקיונית שמפעילה את Kotaku ונמצאת במרכז הפרשה) מחליט שיום מניעת הביריונות הוא יום נהדר להודעות מהסוג הזה:
Ultimately #GamerGate is reaffirming what we’ve known to be true for decades: nerds should be constantly shamed and degraded into submission
https://twitter.com/samfbiddle/status/5 ... 5287303169
מה עשו האנשים הנוראים בגיימרגייט בתגובה? איומים? אלימות? מיזוגניה? אה, הם הרימו קמפיין לגיוס תרומות למרכז למניעת בריונות עם מעל 16 אלף דולר שנתרמו תוך יומיים:
https://www.crowdrise.com/GamerGateStom ... undraiser/
מה אני אגיד לך, ערימה של חארות כולם.

חוץ מזה, גמאסוטרה אתר אתי? זה כבר מלפני שנים הפך לאתר שמבוסס בעיקר על מנגנון של בלוגרים עצמאיים וכיסוי הודעות PR לעיתונות. הוא כל כך אתי שכשאחד הבלוגרים שלהם העז לבקר את ההשתלחות העיתונאית בגיימרגייט "הורד בדרגה". כל כך אתי... שבעמוד הבית שלהם אין אפילו קישור לקוד אתי (code of conduct למגיבים דווקא יש). כל כך אתי שהעורכת שלו לי אלכסנדר עובדת במקביל בחברת יעוץ שמספקת שירותי PR למפתחי משחקים עצמאיים:
http://agencyforgames.com/AGENCY.pdf
יש בכלל תקדים כזה בתעשיות פחות מגוחכות מעיתונות המשחקים? אני מנסה לחשוב על דוגמא אפילו בארץ הקטנה שלנו על קשרי ההון-שלטון-עיתון שלה על מישהו שהוא במקביל גם עורך של גוף מדיה וגם מפעיל חברת ייעוץ (ועוד באותו התחום). זה נוגד כל כלל אתיקה בסיסי של עיתונות, אז על בסיס מה בדיוק אתה טוען שגמאסוטרה הוא אחד האתרים האתיים? מה הקריטריון שעבדת לפיו?

בכל מקרה, רק לפני כמה הודעות ציינת שהמטרה שלך היא לגרום לאנשים לפקפק ב"אמת" שהוצגה כאן. אם זה כל כך חשוב לך, למה בדיוק אתה לא עוזר לי עם השאלות ששאלתי ויאפשרו לי לפקפק גם? כולה ארבע שאלות קצרות שאני מחפש עבורן תשובה הגיונית.

לא שאני בא לסתור את המהות של ההודעה שלך, אבל לא רק בתעשיית הגיימינג אפשר למצוא דברים כאלו, לא צריך להפליג כל כך רחוק, פה בארץ "בתעשיית הספורט" שלנו יש לך פרשן כדורסל שהוא גם במקרה מאמן נבחרת ישראל באותו ענף ופרשן כדורגל שהוא גם על הדרך לא פחות מסוכן שחקנים (!), יותר בוטה מזה אין.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 22 אוקטובר 2014, 21:22

חדשות טובות למי שמשחק טיטאנפול!
עדכון ענק וחינמי יוסיף מצב קואופ 4 כנגד גלים של אויבים (מצב ההורד האהוב במשחקיות המהירה של טיטאנפול)... אני הולך לחפור מלא במוד הזה עם חברים... ללא ספק אחת הקניות הטובות שעשיתי ל- One.

יש גם כמה מצבי משחק חדשים שהוסיפו למולטיפלייר הרגיל.
עדכון משמעותי וחינמי... EA ללא ספק כבר לא השטן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2014, 10:25

נכון, EA באמת משתפרים המון לאחרונה, עם דגש על ORIGIN, שאני *עדיין* מתנגד להוריד אותו, אבל שוקל בכל זאת לאחרונה, לאור המבצעים והמשחקים החינמיים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים