Nucleus_Dawn כתב:אחרי שקראתי כמה וכמה מקורות יותר אמינים בנוגע לgamergate, קל לי להגיע למסקנה שזו תנועה "צרכנית" שמשתמשת ברעיונות של אתיקה עיתונאית, כדי לתקוף כל מי שלא ממש נראה לה, כאשר ברוב המקרים, מדובר בתקיפות אלימות, מכוערות ושוביניסטיות, נגד נשים בתעשייה.
הכל מבוסס על סיפור שקרי, על מפתחת ששכבה עם עיתונאים, כדי לקבל ציונים יותר טובים עבור המשחק שלה.
זו תנועה אינטרנטית אלימה, שעיקר העשייה שלה בלאיים לפוצץ אוניברסיטה שבה אניטה סקראסיאן היתה צריכה לנאום, גרמה למפתחת משחקים לצאת מהבית שלה בעקבות איומי אונס ורצח ופרסום הכתובת שלה ברבים ותקפה כתבת וותיקה ומוצלחת מאוד מgamasutra, אחרי שהיא כתבה על כך שהיא חושבת שגיימרים כבר לא בהכרח הכוח הכלכלי הכי חשוב בתעשייה. בנוסף הם פגעו באופן ישיר בgamasutra, ע"י הפעלת לחץ על אינטל, להפסיק לפרסם שם.
בקיצור, גם אם המטרות המוצהרות שלהם חיוביות, אני לא חשוב שיש וויכוח בנוגע לכך ששיטות הפעולה שלהם ספוגות במיזוגניה, אלימות, רעל ותחושת "מגיע לי" לא בריאה. יכול להיות שהמושג הזה נחטף ע"י אותם גורמים מכוערים והוא התחיל טוב, אבל עכשיו המשמעות שלו היא בעיקר שנאת נשים ובעיקר פוגעת בתעשייה.
זו דוגמא קיצונית לגישה הרועשת שאנחנו רואים בכל אתר גיימינג כבר תקופה ארוכה וזה מאוד מצער שכך הקהילה שלנו נראית.
לא מצאתי שום סיבה לחשוב שיש פה איזו קונספירציה של כל עיתונאי הגיימינג בעולם.
אני חושב שהכתבה הזאת של הוושינגטון פוסט עושה עבודה טובה בלהסביר את העניין.
איזה מקורות "אמינים" קראת בנוגע לGamergate? אני מקווה שאתה לא מתכוון לסיפור בWashington Post...
הסיפור על זואי קווין ששכבה עם עיתונאים (לא שקרי אגב, מה שהיה שקרי זו ההאשמה שעלתה שעיתונאי שהיא שכבה איתו כתב ביקורת על המשחק שלה) הוא דווקא לא הבסיס של Gamergate. הסיפור שלה הוא רק הבסיס להאשטאג Quinipiracy שבא קצת מוקדם יותר והיה אמנם הרבה מהומה על נושא יחסית זניח.
Gamergate נטמע בעקבות הפוסט הזה שכתבה מפתחת משחקים והופץ ע"י השחקן אדם בולדווין תחת ההאשטאג שתפס תאוצה:
http://www.twitlonger.com/show/n_1s644c0זו קריאה ראשונה מומלצת על מנת להבין את השורשים האמיתיים של הסיפור. המפתחת הזו גילתה באיחור (כמוני אגב - אני גם הייתי בהתחלה בצד השני של המתרש) שזה הרבה יותר מורכב: היא גילתה שזואי קווין עצמה בעזרת כמה ידידים השחירה, פרצה והפילה קמפיין אינדיגוגו שניסה לתמוך בשילוב נשים בתעשיית המשחקים שנקרא The Fine Young Capitalists. היא גילתה שאנשים שנמצאים כביכול בצד "שלה" שתומך בשוויון תוקפים, מכפישים, ובעצם באו להילחם ולהכתיב אג'נדה. ואז היא קראה ל
(הסיפור של זואי קווין אגב הולך הרבה אחורה: בדצמבר האחרון היא כבר שיקרה והכפישה פורום שלם של אנשים עם בעיות השתלבות בחברה ודיכאון קליני על מנת לקדם את המשחק שלה Depression Quest ב-Steam Greenlight אחרי שבסיבוב הראשון שהיא ניסתה אף אחד לא הביע בו שום עניין. בהמשך עלו נגדה טענות על הטרדה מינית, היא הוציאה DMCA Takedowns שקריים ביוטיוב, והיא ניסתה לפברק רעש תקשורתי סביבה באמצעות הטרלה ב4chan עם צילום מסך של המשתמש שלה אבל נתפסה כי היא שכחה לצאת מהחשבון שלה לפני זה. בקיצור, גם אם שום דבר מזה לא מצדיק את ההטרדות שהיא חוותה, זואי קווין היא בהחלט לא הבנאדם הראוי להתאגד מאחוריו)
הקמפיין של The Fine Young Capitalists הוא אגב המפתח לכל הפרשה הזו: אם אתה באמת מחפש גורם ניטראלי שיסקור את כל השתלשלות העניינים של GamerGate אתה צריך לחפש במינימום את האזכור של הקמפיין שלהם. מדובר בקמפיין לשילוב נשים בתעשייה שכל ההכנסות העתידיות שלו מוקדשות לתרומות, שמתישהו באוגוסט נפרץ וירד מהאינטרנט, הנשים ששולבו בו הוטרדו וזכו לאיומי אונס, ובסופו של דבר הוא עלה מחדש וזכה להגיע ליעד שלו בזכות קהילת הגיימרים שתמכה בו.
עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך: האם יצא לך לשמוע על הקמפיין הזה באתר חדשות המשחקים האהוב עליך? האם כתבו שם על הפריצה שלו? האם ראית כותרת בודדת על האיומים להן זכו הנשים שהשתתפו בו? האם בין כל קמפייני הcrowdsourcing האיזוטריים שמדווחים עליהם יצא להם לכתוב אפילו כותרת אחת על TFYC?
כי אמנם אין פה קונספירציה של כל עיתונאי הגיימינג בעולם, אבל בהחלט יש פה ניסיון לעיצוב תודעה של קבוצה קטנה שלהם שתוקפת את כל מי שלא רוקד לפי החליל שלהם. עד היום לא יצא לי לשמוע בנאדם
אחד שיכול להצדיק את ההתעלמות הגורפת של הרבה מאד אתרים מהקמפיין של TFYC - ואיכשהו זה קורה דווקא לקמפיין שלא מסתדר עם האג'נדה שלהם ועם החלוקה לטובים ורעים. אם אתה תהיה מסוגל להסביר את זה אז מבחינתי אלו יהיו חדשות מרעננות ואפשרות לבדוק מחדש את העמדה שלי.
לי אגב היה מאד קשה למצוא מקורות ניטרליים כדי להבין את הפרשה. מאחר והנטיה של אנשים היא להתכנס בעמדה ההתחלתית שלהם (ואני לא אתפלא אם זה מה שקורה אצלך עכשיו - אבל נסה לקרוא מעבר לזה), כמעט כולם היו מוטים לכאן או לשם באופן קיצוני. המקור העיתונאי היחיד שהצלחתי למצוא ומציג תמונה יחסית מאוזנת של הסיפור הוא Erik Kain בForbes - ושלא במקרה, הוא גם אחד המקורות היחידים ששני הצדדים במלחמות העריכה של הנושא בויקיפדיה מצליחים להסכים עליו כניטראלי מספיק. הנה שני סיכומים שלו בנושא מאוטקובר וספטמבר:
http://www.forbes.com/sites/erikkain/20 ... -movement/http://www.forbes.com/sites/erikkain/20 ... deo-games/הבנאדם השני הוא TotalBiscuit, שאיכשהו מצליח בין טיפול כימו אחד לשני להיות הרבה יותר שקול והגיוני מכל עיתונות המשחקים המסורתית. אני לא יודע אם הוא נחשב מבחינתך למקור שקול ואמין, אבל אתה מוזמן לקפוץ לחשבון הטוויטר שלו ולהתעדכן. הוא בעצמו לא היה מזוהה עם אף צד למשך תקופה מאד ארוכה, אבל עוד לפני שקם ההאשטאג של GamerGate הוא טרח לציין בעצמו שיש בעיה חמורה של נפוטיזם בעיתונות המשחקים:
http://www.twitlonger.com/show/n_1s4nmr1ואחר כך הוא גם צדק באופן כמעט נבואי לגבי הכיסוי שהולך להיות בעיתונות המיינסטרים:
https://twitter.com/Totalbiscuit/status ... 5231907840Tonight we see people who have no interest in gaming, coming in to condemn it. What did I tell you about Mainstream media?
Gamergate היא קבוצת צרכנות, ואף אדם שמזדהה איתה בפומבי לא איים על אניטה סרקיזיאן. מי שאיים עליה הוא פסיכופת במקרה הרע או טרול חסר שיניים במקרה הטוב, ומי שמשחק לידיים שלו ומאשים את קהילת הגיימרים רק משחק לידיים שלו ושל כל מי שמנסה להחזיר את הקהילה הזו אחורה. למעשה, פעילים של Gamergate היו דווקא אלו שהצליחו במקרה אחר להצליב מידע ולדלות את הפרטים של אדם אחר שהטריד את אניטה ואיים עליה בטוויטר, ודיווחו עליו לרשויות (ומסתבר שזה היה "עיתונאי" איזוטרי מברזיל).
מה שאכן עשו בGamergate זה הפעלת לחץ על אינטל וגופים אחרים להפסיק לפרסם בGamasutra - וזה בהחלט כלי לגיטימי של מאבק צרכני. ואינטל אכן הסיקו שכשהעורכת הראשית של גמאסוטרה תוקפת את הקהל הצרכני של אינטל באתר שלה. כדאי לזכור שGamasutra הוא לא ארגון צדקה או איזו עמותה מסכנה - הוא חלק מתאגיד מדיה ענק שנקרא UBM, וכשהתאגיד הזה מספר למפרסמים שלו על הדמוגרפיה של קהל הגיימרים שלו, זה מאד בעייתי כשמאמר משתלח ונבזי תחת הכותרת Gamers Are Dead עולה בו ותוקף את הקהל שקונה מוצרי אינטל:
Gamer” isn’t just a dated demographic label that most people increasingly prefer not to use. Gamers are over. That’s why they’re so mad.
These obtuse shitslingers, these wailing hyper-consumers, these childish internet-arguers -- they are not my audience. They don’t have to be yours. There is no ‘side’ to be on, there is no ‘debate’ to be had.
http://www.gamasutra.com/view/news/2244 ... e_over.phpאני מציע לך לקרוא את הכתבה הזו (שהיתה אגב אחת מתוך יותר מעשר כתבות מתוזמנות שיצאו באותו יום בתגובה לדרישה לאתיקה עיתונאית). אם נוסיף לזה את העובדה שלי אלכסנדר עצמה מתבטאת בצורה מחפירה במדיה חברתית (איימה על סטודנט לפיתוח משחקים שהיא תמחץ אותו תגרום לכך שלא יוכל לעבוד בתעשייה, תוקפת מיעוטים עם כינויי גנאי וכדומה) זה כבר אזעקה אדומה מעל הראש למפרסמים כמו אינטל.
ואל תטעה: גמאסוטרה לא יוצאים כאן כנגד אותו מיעוט קיצוני, ואפילו לא נגד GameGate כבקוצה. הם יוצאים נגד
הגיימרים. הם יוצאים נגדך, לפחות במידה ואתה מזדהה כגיימר.