Laskin כתב:טוב, החלטתי שאני ככל הנראה הולך על יוגה 2... השאלה היא - האם שווה לי ללכת על הPRO רק בגלל הSSD?
כמובן, גם הרזולוציה גבוהה יותר בPRO, אבל בתכל'ס - כמה זה כבר משנה אם זה מעל 1080P במסך של 13 אינץ'?
בנוסף, רציתי לשאול מה אתם יודעים על הביצועים של הארד דיסק "היברידי" שיש לגירסה הרגילה, האם המחשב עולה באמת מהר יותר וכו'...
ודבר אחרון - הבטריה. האם עדיף six cell / 50WH או four cell / 54WH?
DrKeo כתב:כמו שכבר אמרתי לפני כמה הודעות, AS הוא אופציונאלי לגמרי בתקן DP כך שלא כל מסך חדש יהיה מסך FREESYNC. ההפך, רוב המסכים החדשים הם לא תומכים בFREESYNC. גם AMD בעצמה שעד סוף 2015 הם מקווים שיהיו 20 מסכים וזה כולל וריאנטים בתוך הדגמים (כלומר למשל אם סמסונג מוציאה מסך שכזה, הם כוללים ב20 גם את הדגם 24, גם את ה27 וגם את ה32 כשלושה שונים). או במילים אחרות, כנראה שיהיו לך בערך 6-7 דגמים שונים של מסכים שתומכים בFREESYNC עד סוף 2015 בזמן שיוצאים עשרות גבוהות של דגמים חדשים כל שנה. לא שונה במיוחד מGSYNC. מה שכן, אולי המחיר באמת יהיה זול בכמה דולרים בתקווה שהיצרניות מסכים לא ירכבו על ההפרש. להתחשב בזה שההצע של AMD מתחיל כרגע ב400$ שזה במחירים ישראלים הרבה מעל ל2000 שקל, גם מסך AMD בהשג ידך כנראה שלא תראה השנה. דווקא מסכי GSYNC היו ביופי של סיילים של 250$ בשישי השחור האחרון אם אתה כל כך לחוץ למסך עם AS.
Laskin כתב:טוב, החלטתי שאני ככל הנראה הולך על יוגה 2... השאלה היא - האם שווה לי ללכת על הPRO רק בגלל הSSD?
כמובן, גם הרזולוציה גבוהה יותר בPRO, אבל בתכל'ס - כמה זה כבר משנה אם זה מעל 1080P במסך של 13 אינץ'?
בנוסף, רציתי לשאול מה אתם יודעים על הביצועים של הארד דיסק "היברידי" שיש לגירסה הרגילה, האם המחשב עולה באמת מהר יותר וכו'...
ודבר אחרון - הבטריה. האם עדיף six cell / 50WH או four cell / 54WH?
DrKeo כתב:אם משהוא מתעניין יש עדכון נוסף של GURU3D בנושא של הזיכרון ב970GTX, האתר היחידי שלוקח את הנושא ברצינות. הם מסבירים שם באופן מפורט על הבעיה, למה היא קיימת ושהיא בעצם לא באג או בעיה אלה עיצוב מתוכן ומכוון.
http://www.guru3d.com/news-story/does-t ... n-bug.html
matangt8 כתב:וואו,אז זה באמת חומרתי ולא טכני. בכל מקרה זה עדיין כרטיס של 1080P/60 FPS על ULTRA-Very high אז אני מרוצה.
בכל מקרה באמת מעניין מה עכשיו הולך לקרות ואם נווידיה תפצה לקוחות על ההטעיה הזאת כי זה נזק רציני..
DrKeo כתב:אם משהוא מתעניין יש עדכון נוסף של GURU3D בנושא של הזיכרון ב970GTX, האתר היחידי שלוקח את הנושא ברצינות. הם מסבירים שם באופן מפורט על הבעיה, למה היא קיימת ושהיא בעצם לא באג או בעיה אלה עיצוב מתוכן ומכוון.
http://www.guru3d.com/news-story/does-t ... n-bug.html
DrKeo כתב:זה לא שהביצועים השתנו פתאום, הבנצ'מארקים שראית לפני שקנית ואיך שהמשחקים רצים אצלך נשארו כמו שהם. זה לא משהו שהופיע היום וזה לא משהו שהווסף עם הזמן, זה היה שם מיום אפס. הפגם הוא שNVIDIA אשכרה נסתה לעבוד על המבקרים והקהל, הם אפילו טענו שיש 64ROPS כשיש במציאות 56ROPS. עכשיו הם שחררו את הנתונים האמיתיים ואיך שהכיבוי של רכיב L2 אחד גורם לזה שרכיב DRAM אחד (שמכיל 512MB) רץ בעצם ב28GBPS במקום 196GBPS.
או במילים אחרות, NVIDIA הייתה צריכה לפרסם את הכרטיס כ3.5GB עם חיזוק של 0.5GB איטי במקום כ4GB.
Nucleus_Dawn כתב:
שווה לחלוטין ללכת על הPRO, רק בשביל הSSD.
המחשב מהיר באופן משמעותי מאוד. שקט הרבה יותר. מתחמם הרבה פחות. מחזיק הרבה יותר זמן, מבחינת סוללה. זה יתרון עצום ולפי דעתי, שווה את ההבדל במחיר.
הרזולוציה זה נחמד מאוד והיום אפילו יש פה ושם סרטונים ברזולוציה גבוהה מ1080P ביוטיוב, שנחמד לראות, אבל זה רחוק מלהיות איזה יתרון גדול.
יש כמות קטנה של תוכנות של מסתדרות איתה, כמו הshell של ווינדוס (יש לי לפחות חבר אחד, שלא מסוגל להשתמש בווינדוס בלי להיות בshell כל רגע, אז זה תלוי בפרופיל השימוש שלך), או אוריג'ן של EA.
לא באמת בעיה כזאת קריטית, כי גם באוריג'ן זו בעיה רק כשאתה צריך להכניס את הסיסמא ושם המשתמש ואחרי זה, הכל נראה בסדר גמור.
לרוב המוחלט של התוכנות שהשתמשתי בהן, לא היתה שום בעיה עם הרזולוציה וכמובן שווינדוס 8.1 תומך בה, בצורה מלאה.
ההארד דיסק ההיברידי (אלו עם 8-32 GB SSD) אכן מעלה את המחשב יותר מהר. הוא לא מאיץ שום דבר, מעבר לזה, אז הייתי אומר שכל שקל שהוא עולה יותר, לא שווה את זה.
לא בטוח לגבי הבטריה. אני חושב שהנתון החשוב הוא WH, אבל לא סגור על זה לגמרי.
בשורה התחתונה, הPRO מהיר הרבה יותר וחסכוני הרבה יותר בסוללה, בזכות הSSD. הרזולוציה זו תוספת חביבה, אבל לא יתרון גדול. בטח לא חסרון, ל99% מהתוכנות בשוק.
יתרון נוסף ולא קטן בכלל, הוא שהPRO גם קל משמעותית. 270 גרם זה באמת לא מעט, אז אם זה נתון שחשוב לך, קח את זה בחשבון.
אל תתקרב לT300. מכשיר נורא ואיום. מעבר לעובדה שהשירות של אסוס מחורבן (לפחות כמו זה של לנובו ואולי אף יותר), מחשבים של אסוס, כבר תקופה ארוכה, סובלים מהמון בעיות טכניות, ממגוון סוגים.
הT300, ספציפית, כבד מאוד (1.9 קילו זה כבר לא אולטרה בוק) והעיצוב שלו שבור מיסודו - המסך כל כך כבד יותר מהמקלדת, שברגע שהזווית שהיא יושב ביחס אליה היא יותר מ90 מעלות, הוא פשוט נופל אחורה. חתיכת פספוס של דבר בסיסי, מצד אסוס.
בתור מישהו שמכר לא מעט מוצרי אסוס ואפילו המליץ עליהם בחום לפני תקופה לא קצרה, אני באמת ממליץ לך לא להתקרב אליהם.
Klayman כתב:הSVP של NVIDIA אמר לריאן, מPCPER שזה היה ''קצר בתקשורת בין השיווק להנדסה'', והוא מספר את זה בסרטון בכתבה שהבאתי. גם שחר אמר שהוא מאמין שזאת באמת טעות, כמו שהם טענו. מספר הROPS שמופיע בGPU-Z, מוכיח שלא מדובר בטעות, אלא הטעיה מכוונת. עד כמה שאני יודע, את הביוס לא כותבת חטיבת השיווק.
Laskin כתב:
המחשב לא בשבילי, אלא עבור אשתי, בעיקר כדי שתוכל לעשות מצגות או לעשות אלבומי תמונות, וורד, דברים כאלה... וכמובן גלישה.
האם היא תרגיש את ההבדל עם SSD עד כדי כך שזה שווה עוד 1300 ש"ח? או שעדיף עוד 250GB... פאק, זו בחירה ממש קשה![]()
הרזולוציה באמת, לא מהווה יתרון... אבל מצד שני - המשקל והחום המופחת בהחלט כן.
הבטריה ממה שראיתי - זהה, בערך 7 שעות בפועל.
מהT300 באמת ירדתי. קראתי ביקורות, לא משהו, המשקל והמקלדת ועוד כמה דברים - לא משהו.
זה ממש מעצבן, כי ברור לי שהשנה יצא מכשיר בלי כל החסרונות הללו, במחיר שפוי יותר... אבל היא צריכה מחשב עכשיו :/
Laskin כתב:שמע, 1300 ש"ח זה אחוז לא קטן כשאתה מתכנן לקנות מחשב ב-4200 ש"ח![]()
בהפרש הזה, אני יכול לקנות אזניות אלחוטיות ממש טובות של BOSE שתכננתי לקנות לה בכל מקרה
http://www.amazon.com/gp/product/B00M58 ... PDKIKX0DER
וגם תיק לנייד, כיסוי למקלדת/מסך ועוד כמה שטויות מאמאזון...
גם ככה אם אני אלך על הSSD אז יהיה לי רק 250GB, ואז זה אומר שאת רוב העבודות היא תאלץ לעשות עם הארד דיסק חיצוני, לעומת זאת עם 500GB היא תוכל להשתמש בעיקר בהארד דיסק הפנימי, ומדי פעם תגבה על החיצוני.
אז נראה לי שאחסוך את ההפרש, ואולי בהמשך אשדרג לSSD גדול, כשהמחירים ירדו... אני מקווה שאפשר בכלל לשדרג אותו. לא בדקתי את זה :/ יש לך מושג לגבי זה? כי אם ניתן לשדרג אז בכלל אין לי על מה לדבר ^_^
החום פחות משנה, כי אם הוא במצב טאבלט אז הבנתי שכמעט ולא מרגישים את החום שיוצא ממנו, ואם הוא במצב לפטופ - אז היא תשב על השולחן גם ככה.
המשקל טיפה משנה, אבל זה לא הבדל מאוד גדול...
ודווקא המסך האיכותי יותר נראה לי באמת חסרון, קראתי בכמה מקומות שיש קצת בעיות תאימות וכד', וזה קצת מוציא את העיניים אלא אם אתה מגדיל פונטים על חשבון המראה הכללי. אני גם מחבר אותו למסך הטלויזיה בחדר, שכמובן שהוא 1080P, אז זה באמת כמעט לחלוטין מיותר.
מבאס שצריך להתפשר... אבל אם כבר מתפשרים - אז לפחות שלא ארגיש שאני מוציא כמעט כמו שהוצאתי על המחשב-מפלצת שלי
DrKeo כתב:לול. למרות שלא נראה לי שAMD הבינו את הפרשה
Laskin כתב:YEP^
מגיע להם...
אגב, NVIDIA עובדים על דרייבר שינצל את הזכרון בצורה טובה יותר... שזה משונה, כאילו... מה הם עשו עד עכשיו? לא ניצלו את הזכרון שהם ידעו שיש בפנים? משונה.
וגם - דיבורים על "פרסום מטעה" כבר צפים בצורה "רצינית" יותר + פרסום "פישלנו" מפי NVIDIA, ברשתות החברתיות:
http://www.dsogaming.com/news/ncix-clas ... messed-up/
בקיצור - העותק החינמי של THE WITCHER 3 שלי נראה לי קרוב מתמיד
DrKeo כתב:רק שזה יהיה ויכוח משפטי של 3 שנים ותקבל את הוויצ'ר בדיוק כשיצא 4 :/
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים